Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  7:12: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 08 Μαϊος 2022 18:48

Εύσημα Κώστα Σημίτη στο Νίκο Ανδρουλάκη

Μόνο απαρατήρητο δεν πέρασε το άρθρο – παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στην εφημερίδα “Τα Νέα”, στο οποίο δίνει σαφή ψήφο εμπιστοσύνης στο Νίκο Ανδρουλάκη και στην αντιπολιτευτική σοσιαλδημοκρατική γραμμή του συγκεκριμένου, ρεαλιστικού και εφαρμόσιμου, που έχει υιοθετήσει.

Σοσιαλδημοκρατία σημαίνει δημιουργική αντιμετώπιση των προβλημάτων, σημειώνει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και σε μια κίνηση που δεν είχε επαναλάβει στο παρελθόν, δίνει τα εύσημα στο Νίκο Ανδρουλάκη για τις θέσεις του Κινήματος στην οικονομία, την ενεργειακή κρίση και την κοινωνική κατοικία. Αναφέρει επαινετικά στην κατακλείδα του άρθρου του ο πρώην πρωθυπουργός:

Η περιγραφή των στόχων του Κινήματος Αλλαγής στις πρώτες δημοσιεύσεις της ηγεσίας του είναι ένα βήμα στη σωστή κατεύθυνση. Αναφέρονται πχ στο πρόβλημα της στέγασης και την ανάγκη ενός προγράμματος κοινωνικής κατοικίας με αξιοποίηση των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Χρήσιμη είναι και η αναφορά των άμεσων και μακροπρόθεσμων μέτρων στον τομέα της ενέργειας και της υγείας. Όσον αφορά το κεντρικό θέμα της οικονομίας έχει ήδη διαγραφεί η απαραίτητη στόχευση.

Οι δημοσιεύσεις αυτές είναι ένδειξη ότι στην Ελλάδα το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί μια σημαντική και ελπιδοφόρα προσπάθεια Η νέα ηγεσία του ήδη σε αυτή την πρώτη φάση οργάνωσης έχει δημοσιεύσει κείμενα που αναφέρονται λεπτομερειακά στα θέματα κοινωνικής κατοικίας , υγείας , τη μετάβαση στην πράσινη εποχή και την αξιοποίηση των πόρων που διατίθενται στην Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Από τα κείμενα αυτά προκύπτει ότι η επεξεργασμένη και δημιουργική πολιτική θα αποτελέσει έναν από τους κύριους στόχους του Κινήματος. Η προσπάθεια αυτή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη όχι μόνο για τη συγκεκριμενοποίηση των επιδιώξεων αλλά κυρίως για να καλλιεργηθεί η συναίσθηση ότι στην πολιτική αντιπαράθεση χρειάζεται ένα διαρκώς βελτιούμενο πρόγραμμα με στόχο τις αναγκαίες για την κοινωνική δικαιοσύνη αλλαγές και όχι τα πολλά και ωραία λόγια.

sinidisi.gr