Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  7:59: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021 17:47

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μεσολογγίου: Επίσκεψη του πρώην υπουργού υγείας Ανδρέα Ξανθού στο Μεσολόγγι

Υγειονομικές δομές της Αιτωλοακαρνανίας επισκέφθηκε σήμερα, στο πλαίσιο περιοδείας του στην περιοχή, ο πρώην Υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός. Ο κ. Ξανθός συνοδευόταν από τον πρώην αν. Γ.Γ. Υπουργείου Υγείας Σταμάτη Βαρδαρό, από τους τοπικούς βουλευτές Γιώργο Βαρεμένο και Θάνο Μωραΐτη, τον υπεύθυνο σε θέματα υγείας Ν.Ε. Μίλτο Ζαμπάρα και άλλα θεσμικά όργανα της περιοχής.

Ο πρώην Υπουργός επισκέφθηκε αρχικά το Νοσοκομείο Μεσολογγίου όπου είχε συνάντηση με τους εργαζόμενους, αλλά και την διοικήτρια Ελένη Φιλιπποπούλου. Συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νοσηλευτικές δομές εν μέσω πανδημίας, αλλά και το πρόγραμμα εμβολιασμού που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ακόμα ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα κενά που δημιουργούνται από τις αναστολές μη εμβολιασμένων γιατρών και νοσηλευτών.

«Μπαίνουμε σε ένα τέταρτο κύμα χωρίς να έχει γίνει μια σοβαρή αποτίμηση της αποτυχημένης διαχείρισης, χωρίς διορθωτικές κινήσεις και χωρίς κατάλληλη προετοιμασία της πρωτοβάθμιας φροντίδας και των Νοσοκομείων» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ξανθός.

Στη συνέχεια συναντήθηκε με αντιπροσωπεία εργαζομένων του νοσοκομείου όπου του έθεσαν μια σειρά από προβληματισμούς και ερωτήματα που απασχολούν τον κλάδο.

Αμέσως μετά την αποχώρηση του από το νοσοκομείο Μεσολογγίου επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Αιτωλικού και το νοσοκομείο Αγρινίου