Πέμπτη, 16η Σεπτεμβρίου 2021  9:44: μμ
rss button rss button fb button fb button

Ροή Ειδήσεων

hmerologio ekdiloseon

Επιχειρείν Δυτικά

HAIR SALON Δήμητρα Γκέκα. Εκεί που η κομμωτική συναντάει την τέχνη !!!

Ιαν 03, 2021
H Δήμητρα Γκέκα εξασκεί την κομμωτική 18 χρόνια και εδώ και 9 χρόνια διατηρεί δικό της Κομμωτήριο…

Ημερολόγιο Ειδήσεων

« Σεπτέμβριος 2021 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021 15:11

Ερώτηση Βουλευτών της "Ελληνικής Λύσης" με θέμα: «Εικόνα πλήρους εγκατάλειψης παρουσιάζει το Δημητρούκειο Δημοτικό - Νηπιαγωγείο στον Καραϊσκάκη Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας»

μοιραστείτε το άρθρο αυτό με τους φίλους σας

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 7/9/2021

Των: Αποστόλου Αβδελά, Βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Χήτα, Βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης

Πρός: Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

Την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ:    "Εικόνα πλήρους εγκατάλειψης παρουσιάζει το Δημητρούκειο Δημοτικό - Νηπιαγωγείο στον Καραϊσκάκη Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας"

Κυρία και κύριε Υπουργοί,

Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους του Καραϊσκάκη, στο Ξηρόμερο, της Αιτωλοακαρνανίας και σύμφωνα με ανάρτηση σε τοπική ιστοσελίδα του Διαδικτύου, εικόνα πλήρους εγκατάλειψης παρουσιάζει το εν λόγω Δημοτικό-Νηπιαγωγείο. Επιπροσθέτως, οι ντόπιοι κάνουν λόγο για επικίνδυνες καταστάσεις και καλούν τους αρμοδίους να προχωρήσουν άμεσα σε εργασίες, που θα διασφαλίζουν ένα κατάλληλο, ασφαλές περιβάλλον μάθησης και παιγνιδιού για τα παιδιά του χωριού. Συγκεκριμένα, στο Δημητρούκειο Δημοτικό Σχολείο η σκεπή είναι μισογκρεμισμένη, οι αθλητικές εγκαταστάσεις για την φυσική αγωγή των παιδιών του χωριού δεν υπάρχουν, ενώ από τις πόρτες και τα παράθυρα εισέρχονται, όταν είναι άσχημες οι καιρικές συνθήκες, αέρας και νερό. Στο δε Νηπιαγωγείο τα κάγκελα είναι διαλυμένα, ο προαύλιος χώρος είναι σε άθλια κατάσταση, διάσπαρτος με καταβόθρες, ενώ τα όργανα παιχνιδιού και άθλησης είναι, επίσης, άκρως επικίνδυνα για τα παιδιά. Εκ των προηγουμένων προκύπτει η ανάγκη να προγραμματιστούν άμεσα και να πραγματοποιηθούν, επίσης άμεσα, έργα συντήρησης και αποκατάστασης των παραπάνω υποδομών για την διασφάλιση της υγείας και της σωματικής ακεραιότητας των μαθητών.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να προβείτε στην επιτάχυνση των απαραίτητων έργων συντήρησης και αποκατάστασης των υποδομών στο ανωτέρω Δημοτικό-Νηπιαγωγείο, προκειμένου, έστω και τώρα, την υστάτη στιγμή, να αποκατασταθούν οι συνθήκες ασφάλειας και αξιοπρέπειας, κατά την παραμονή στην εν λόγω σχολική δομή μαθητών και διδασκόντων και να διασφαλίσετε ένα κατάλληλο και ασφαλές περιβάλλον μάθησης και παιχνιδιού;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

ΑΒΔΕΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Τελευταία άρθρα στην ίδια κατηγορία

Τελευταία άρθρα