Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  12:58: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 07 Μαϊος 2021

Επικοινωνία πραγματοποίησε σήμερα 07/05/2021 ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστας Καραγκούνης με την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως με αφορμή ένα αρκετά ευαίσθητο θέμα. Συζήτησαν για το κατά πόσο είναι εφικτό να τροποποιηθεί η σχετική νομοθεσία όσον αφορά τις προϋποθέσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ καθώς και ΑΤΕΙ μαθητών που έχουν χάσει και τους δύο γονείς τους.

Ο κος Καραγκούνης ζήτησε από την Υπουργό να εξετασθούν οι δυνατότητες ώστε να  διαμορφωθεί  ένα θεσμικό πλαίσιο με ευεργετικές διατάξεις για τους μαθητές που ανήκουν στην ανωτέρω κατηγορία έχοντας ως παράδειγμα περιπτώσεις όπως αυτών που άνηκαν σε περιοχές που είχαν πληγεί από σεισμούς ή από πυρκαγιές ή από άλλου είδους φυσικές καταστροφές και καθ΄ υπέρβαση έτυχαν ειδικό ποσοστό μοριοδότησης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η κα Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Καραγκούνη ότι το συγκεκριμένο θέμα είναι πολύ ευαίσθητο και πως την έχει ήδη απασχολήσει και την ιδία προσωπικά αλλά και τις υπηρεσίας του υπουργείου λόγω της ιδιαιτερότητάς του. Η κ Κεραμέως ανέφερε ότι θα  προσπαθήσει σε συνεργασία πάντα με τις αρμόδιες και εμπλεκόμενες υπηρεσίες να δει τη συγκεκριμένη περίπτωση πιο ειδικά λαμβάνοντας υπόψη και τα συγκεκριμένα αριθμητικά στοιχεία και να υπάρξει εκ νέου συζήτηση. Θα ήταν μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη για όσα παιδιά προσπαθούν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα στην ζωή τους.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γιώργος Βαρεμένος προς υπουργείο Παιδείας: Ανάγκη στήριξης των παιδιών που έμειναν ορφανά μέσα στην πανδημία

Σε μία χρονιά κατά την οποία η χώρα μας θρηνεί την απώλεια από την πανδημία μιάς ολόκληρης πόλης 11 περίπου χιλιάδων ανθρώπων, ιδιαίτερη θέση στο δράμα αυτό κατέχουν τα παιδιά που έχασαν και τους δύο γονείς τους, είτε από την μάστιγα του Covid-19 είτε από άλλες αιτίες. Σ’ αυτή λοιπόν τη χρονιά των αντιξοοτήτων και των δραματικών συνεπειών, το υπουργείο Παιδείας και οι αρμόδιοι πρέπει να σκύψουν πάνω στο δράμα αυτών των παιδιών και, εν όψει της δοκιμασίας των εισαγωγικών εξετάσεων, να βρουν τρόπους πριμοδότησής τους. Είναι προφανές ότι δεν πρόκειται για οποιαδήποτε μεροληπτική στάση, αλλά για στοιχειώδη πράξη ανθρωπισμού και αλληλεγγύης. Πολύ περισσότερο που αντίστοιχα μέτρα έχουν ληφθεί σε άλλες περιπτώσεις, που δεν είχαν ανάλογα δραματικές επιπτώσεις στις ζωές των παιδιών.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παρασκευή, 07 Μαϊος 2021 19:45

Ο «ταχυδακτυλουργός» Ερντογάν

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ένας πολύ καλός ταχυδακτυλουργός, που ενθουσιάζεται με τις επιτυχίες του, υπερεκτιμά τις δυνατότητές του και «παίζει με πάρα πολλές μπάλες», οπότε μοιραία κάποιες από αυτές θα πέσουν κάτω και θα αποχωρήσει από τη σκηνή ντροπιασμένος.

Ο Ερντογάν έχει βάλει πλώρη για Σουλτάνος και Χαλίφης! Θέλει να γιορτάσει το 2023 τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Τουρκικής «Δημοκρατίας» με μια μεγάλη νίκη! Εκεί εντάσσονται ιδιαίτερα τα δόγματα και οι στρατηγικές «των 2 ½ πολέμων» και «της Γαλάζιας Πατρίδας», ο φρενήρης πολεμικός του εξοπλισμός και η επιθετική του ρητορική.

Όλες του οι ενέργειες, δηλ. τα πολιτικά, πολεμικά, οικονομικά, νομικά και κοινωνικά παιχνίδια που παίζει, είναι στα πλαίσια της επανασύστασης της οθωμανικής αυτοκρατορίας, προκειμένου να κάνει πράξη το όραμά του, η Τουρκία να καταστεί μεγάλη/παγκόσμια δύναμη στο διεθνές σύστημα ισχύος.

Ο Ταγίπ Ερντογάν δεν μπορεί να ζήσει υπό την σκιά του Κεμάλ και επιθυμεί να τον ξεπεράσει σε δόξα! Ο ιδιότυπος αυτός «δικτάτορας» των Τούρκων κυριαρχεί στην πολιτική σκηνή επί 18 συναπτά έτη, ήτοι από το 2003 όταν έγινε για πρώτη φορά πρωθυπουργός της γείτονος χώρας. Ήδη έχει φτάσει τον Κεμάλ σε χρονική διάρκεια, αφού και εκείνος ήταν στο προσκήνιο από το 1920 μέχρι το 1938 που πέθανε, αρχικά το 1920 ως πρωθυπουργός, το 1921-1923 ως Πρόεδρος της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης και από το 1923 μέχρι το 1938 Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Ο Ερντογάν οδηγεί δια πυρός και σιδήρου την Τουρκία από το φως του σύγχρονου κόσμου πίσω στο σκοτάδι της σουλτανικής παράδοσης. Τα βάζει με όλους. Φυλακίζει τους ελεύθερους ανθρώπους. Δεν ανέχεται την αμφισβήτηση της παντοδυναμίας του! Βάζει παντού την μαντήλα, στηρίζοντας και ενισχύοντας τον ισλαμισμό παγκοσμίως. Βλέπει τον εαυτό του ως ηγέτη όλου του ισλαμικού κόσμου! Μετατρέπει τις ορθόδοξες εκκλησίες της σημερινής Τουρκίας από μουσεία σε τζαμιά! Παίζει στο διεθνές alışveriş (=δούναι και λαβείν) όσο μπορεί μονόπλευρα, μόνο στο alış (=λαβείν). Επιτίθεται στα γειτονικά κράτη και προσπαθεί να αποκτήσει ερείσματα σε όλη τη Μεσόγειο θάλασσα. Θέλει ζωτικό χώρο προς τη Δύση, δημιουργώντας στηρίγματα στην Ανατολή. Λατρεύει τον πόλεμο! 

Για όλα αυτά τα μεγαλεπήβολα σχέδια, θεωρεί ότι η ιστορία δεν του παρέχει επαρκή χρόνο και γι αυτό βιάζεται να τα πετύχει ωθώντας τις εξελίξεις με ιδιαίτερα μεγάλη ταχύτητα. Έτσι, η Τουρκία του Ερντογάν ακολουθεί μια ιδιαίτερα ξέφρενη και αλαζονική πορεία και βαδίζει στην κυριολεξία «στην κόψη του ξυραφιού»! 

Το αποτέλεσμα, κατά την άποψη του γράφοντος, θα είναι τραγικό για τον σαλεμένο από την εξουσία και ονειροπόλο «Σουλτάνο» και τη χώρα του. Θα αποτύχει, επιφέροντας την περαιτέρω διάλυση της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Θα αποτύχει και θα πληγωθεί.

Για αυτό και θέλει ιδιαίτερη προσοχή, γιατί το πληγωμένο θηρίο καθίσταται πολύ πιο επικίνδυνο κι εμείς βρισκόμαστε στην περιοχή του.

Ας είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο!

Νικόλαος Ταμουρίδης
Αντιστράτηγος (ε.α)-Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ
Αντιπρόεδρος ΔΕ Ελεύθερης Πατρίδας
φωτο: armynow.gr
 
Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 13/01/2021

Του: Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

Προς: Τον κ. Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης. κ. Κ. Πιερρακάκη Τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

ΘΕΜΑ:    «Τακτικά χωρίς τηλέφωνο και Διαδίκτυο το ορεινό Θέρμο»

Κύριοι, Υπουργοί,

Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων του ορεινού Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας, μεγάλη ανησυχία προκάλεσε η πολυήμερη διακοπή τηλεφώνου και διαδικτύου στην περιοχή αυτή. Συγκεκριμένα, η Δευτέρα 04/01/2021, ήταν η 6η μέρα, κατά την οποία, η ανωτέρω περιοχή ήταν αποκομμένη από τον έξω κόσμο. Αντίστοιχο πρόβλημα προέκυψε, άλλωστε και άλλες φορές, κατά το περασμένο έτος: «Παρά τις επανειλημμένες ενοχλήσεις μας δεν έχει γίνει ακόμα κάτι. Στις δύσκολες αυτές ημέρες λόγω της πανδημίας και, καθώς απαγορεύεται η κίνηση των πολιτών μεταξύ νομών, η μη επικοινωνία με τα αγαπημένα μας πρόσωπα καθιστά την κατάσταση ακόμα πιο τραγική», αναφέρει, χαρακτηριστικά, κάτοικος της περιοχής. Οι πολίτες του ορεινού Θέρμου ανησυχούν και επισημαίνουν, πως η περιοχή κατοικείται ακόμα από ανθρώπους που έχουν ανάγκες και δικαίωμα στην επικοινωνία, ενώ ζητούν να βρεθεί άμεση λύση στο σχετικό πρόβλημα.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώται οι κ. κ. Υπουργοί:

  1. Είναι ενήμεροι οι αρμόδιοι φορείς για τις κακές τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, που απολαμβάνουν οι κάτοικοι του ορεινού Θέρμου;
  2. Σε ποια μέτρα προτίθεσθε να προχωρήσετε, ώστε να επισπευσθούν οι ενέργειες αποκατάστασης των σοβαρών ανωτέρω προβλημάτων, που παρουσιάζονται κατ’ επανάληψη στο ως άνω τηλεφωνικό δίκτυο, καθώς, η έλλειψη τηλεφώνου και διαδικτύου στερεί από τους κατοίκους της ανωτέρω περιοχής τη δυνατότητα επικοινωνίας, ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, ενώ οι τελευταίοι στερούνται, παράλληλα, την αλληλεπίδραση με τον υπόλοιπο κόσμο εν μέσω πανδημίας;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ


ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Θέμα:    Απάντηση στην υπ’ αρτθ. 3279/15-1-2021 ερώτηση του

Προέδρου του κόμματος «Ελληνική Λύση», βουλευτή Λάρισας, κ. Κυριάκου Βελόπουλου

Σχετ:    Η με αριθ. πρωτ. EETT 2196/18-1-2021 επιστολή του Υπουργείου σας (αρτθ. πρωτ. Υ.ΨΗ.Δ 1172/18-1-2021)

Σε συνέχεια της Ερώτησης που κατατέθηκε στη Βουλή από τον Πρόεδρο του κόμματος «Ελληνική Λύση» κατ Βουλευτή Λάρισας, κ. Κυριάκο Βελόπουλο με θέμα «Τακτκά χωρίς τηλέφωνο και Διαδίκτυο το ορεινό Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας» σημειώνουμε τα ακόλουθα:

Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

  1. Το άρθρο 3.2.2, παράγραφος α’ του Παραρτήματος Β’ του Κανονισμού Γενικών Αδειών (Απόφαση ΕΕΤΤ ΑΠ 834/2/9-11-2017, ΦΕΚ 4262/Β’), ως ισχύει, ορίζει τα εξής:

[...

Σε περίπτωση βλάβης ο πάροχος Δημοσίων Τηλεφωνικών Υπηρεσιών σε σταθερές θέσεις καταβάλλει κάθε εύλογη προσπάθεια στο μέτρο του τεχνικά εφικτού για αποκατάσταση της βλάβης, εντός τεσσάρων ημερολογιακών ημερών από την αναγγελία της. Σε περίπτωση καλωδιακών βλαβών, το ανωτέρω διάστημα είναι έξι ημερολογιακές ημέρες. Βλάβες των οποίων η αποκατάσταση είναι εκτός των ανωτέρω προθεσμιών κοινοποιούνται στην ΕΕΤΤ κατόπιν αιτήματος της αιτιολογώντας τους λόγους υπέρβασης των ανωτέρω προθεσμιών.

Digitally signed by GLYKERIA ANEMOGIANNI

Date: 2021.01.21 13:17:38 EET

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ

Κεντρική Γραμματεία    1

Σχόλια:

 

...]

  1. Περαιτέρω, στο άρθρο 2.1.17, παράγραφος γ’ του ως άνω Κανονισμού ορίζονται τα εξής:

[...

Ειδικότερα, στην περίπτωση που η διαθεσιμότητα του δικτύου ή/και των παρεχόμενων υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών είναι χαμηλότερη από την ποιότητα παροχής υπηρεσιών που το πρόσωπο υποχρεούται να παρέχει σύμφωνα με τις διατάξεις των Γενικών Αδειών ή με τα ειδικά δικαιώματα χρήσης ραδιοσυχνοτήτων ή αριθμών που του έχουν εκχωρηθεί ή με τους όρους της σύμβασης καθώς και στην περίπτωση βλάβης που δεν οφείλονται σε υπαιτιότητα του συνδρομητή ή τρίτου προσώπου και οδηγούν σε διακοπή της παροχής των παρεχόμενων υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών στο συνδρομητή, εκτός από τις περιπτώσεις λόγω ανωτέρας βίας, o πάροχος οφείλει, να πιστώνει το συνδρομητή με το τμήμα του καταβαλλόμενου από αυτόν ποσού του παγίου τέλους, που αντιστοιχεί στη χρονική περίοδο της διακοπής των παρεχόμενων υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών και εφόσον η βλάβη υπερβαίνει το χρονικό όριο μίας (1) εργάσιμης ημέρας, από την επόμενη εργάσιμη της δήλωσης της βλάβης. Η πίστωση στις ανωτέρω αναφερόμενες περιπτώσεις πραγματοποιείται από τον πάροχο αυτόματα, προς τους συνδρομητές που έχουν δηλώσει βλάβη, σε επόμενο λογαριασμό του συνδρομητή, εντός τετραμήνου από την άρση της βλάβης, χωρίς προηγούμενη σχετική αίτηση του συνδρομητή.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να φαίνεται σαφώς στο λογαριασμό χρέωσης του συνδρομητή η πίστωση αυτή καθώς και η χρονική περίοδος κατά την οποία πραγματοποιήθηκε η διακοπή.

:.]

  1. Με τη με αριθ. πρωτ. ΕΕΤΤ 2611/20-01-2021 συνημμένη επιστολή της, η ΕΕΤΤ στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, κάλεσε την ΟΤΕ Α.Ε. να της παράσχει πληροφορίες για όσα τίθενται στη σχετική ερώτηση αναφορικά με τις βλάβες που σημειώθηκαν στο δίκτυο της περιοχής του ορεινού Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας κατά τη διάρκεια του 2020, και, ιδίως, για τη βλάβη που σημειώθηκε κατά την περίοδο των εορτών, αλλά και τις σχετικές ενέργειες/πιστώσεις στις οποίες έχει προβεί η εταιρεία σε εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 2.1.17, παράγραφος γ’ του Κανονισμού Γενικών Αδειών.
  2. Επτσημαίνετατ, παράλληλα, ότι από την 1/1/2017 η ΟΤΕ Α.Ε. δεν είναι η υπόχρεος πάροχος της Καθολικής Υπηρεσίας για την παροχή πρόσβασης σε σταθερές θέσεις και την παροχή τηλεφωνικών υπηρεσιών στην ελληνική επικράτεια. Μετά από νόμιμη δταγωνιστική διαδικασία έχει αναδετχθεί ως

2

 

πάροχος Καθολικής Υπηρεσίας αναφορικά με την παροχή διασύνδεσης σε σταθερές θέσεις με το δημόσιο τηλεφωνικό δίκτυο και πρόσβαση σε διαθέσιμες στο κοινό τηλεφωνικές υπηρεσίες σε σταθερές θέσεις στην ελληνική επικράτεια από την 1/1/2017 η εταιρία Forthnet Ά.Ε. με την ΑΠ ΕΕΤΤ 783/2/2016 (ΦΕΚ 3960/Β/2016). Η εκπλήρωση της υποχρέωσης της Καθολικής Υπηρεσίας μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε με τη χρήση ενσύρματου δικτύου είτε με τη χρήση ασύρματου δικτύου (π.χ. δορυφορικές συνδέσεις), τεχνολογία την οποία έχει επτλέξετ ο επτλεγείς πάροχος Καθολικής Υπηρεσίας. Οτ ενδιαφερόμενοι για παροχή σύνδεσης, εφόσον δεν εξυπηρετούνται από τον πάροχο της αρεσκείας τους, έχουν, συνεπώς, τη δυνατότητα να απευθυνθούν στην εταιρεία Forthnet Ά.Ε. (NOVA) ως πάροχο Καθολικής Υπηρεσίας, η οποία κατ φέρετ την υποχρέωση υλοποίησης της σχετικής σύνδεσης, ως έχετ οριστεί στην ΑΠ ΕΕΤΤ 783/2/2016.

Δτευκρτνίζετατ όττ ήδη με το νόμο 4727/2020 (ΦΕΚ 184/Α’), η πολιτεία αναμόρφωσε το περτεχόμενο της καθολτκής υπηρεσίας, ώστε να καλύπτετ κατ την επαρκή ευρυζωντκή πρόσβαση στο δταδίκτυο. Με απόφαση του Υπουργού Ψηφτακής Δτακυβέρνησης, μετά από ετσήγηση της ΕΕΤΤ, αφού ληφθούν υπόψη οτ εθντκές συνθήκες κατ το ελάχτστο εύρος ζώνης που έχετ στη δτάθεσή της η πλετονότητα των καταναλωτών, εντός της ελληντκής επτκράτετας, θα ορτστεί η υπηρεσία επαρκούς ευρυζωντκής πρόσβασης στο δταδίκτυο στο πλαίστο της καθολτκής υπηρεσίας, με σκοπό να δτασφαλίζετατ σε προσττή ττμή το εύρος ζώνης το οποίο είνατ αναγκαίο γτα την κοτνωντκή κατ οτκονομτκή συμμετοχή στην κοτνωνία.

Παραμένουμε στη δτάθεσή σας γτα κάθε δτευκρίντση ή περαττέρω πληροφόρηση η οποία άπτετατ των αρμοδτοτήτων μας.

Με τιμή,

Καθηγητής Κωνσταντίνος Μασσέλος
Πρόεδρος ΕΕΤΤ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 05/01/2021

Του:    Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ:    Τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ:    «Έξι χρόνια συνεχίζει να κατολισθαίνει η Κλεπά Ναυπακτίας»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Από το 2016, μέρος του οικισμού της Τοπικής Κοινότητας Κλεπά, της Ναυπακτίας, βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα. Τα κατολισθητικά φαινόμενα πλήγωσαν τον οικισμό, με το πρόβλημα να παραμένει, μέχρι και σήμερα, χωρίς να έχει βρεθεί κάποια λύση. Με τον χειμώνα να είναι ακόμα μπροστά, μεγάλη είναι η αγωνία των κατοίκων για τα κατολισθητικά φαινόμενα, που συνεχίζονται. Το αίτημα για αποκατάσταση του φαινόμενου των κατολισθήσεων στην ανωτέρω κοινότητα έχει παραπεμφθεί στην Περιφέρεια, με ένα κόστος διπλάσιο του αρχικού, χωρίς, ωστόσο, να έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές μελέτες. Όσον αφορά στην αποκατάσταση των ζημιών, μετά το 2015, δεν έχει γίνει τίποτα, καθώς, απαγορεύεται η οποιαδήποτε δραστηριότητα, έως ότου ολοκληρωθεί η κατάλληλη σχετική μελέτη. Οι κάτοικοι του εν λόγω οικισμού, εν τω μεταξύ, βρίσκονται σε μία καθημερινή αβεβαιότητα για τη ζωή τους και για τις περιουσίες τους, μέσα σε σπίτια που έχουν χαρακτηριστεί, είτε κίτρινα, είτε κόκκινα, μη κατοικήσιμα και επικίνδυνα.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

  1. Προτίθεσθε να επιταχύνετε τις απαραίτητες διαδικασίες και να ενεργήσετε δεόντως για την αποκατάσταση του προβλήματος των κατολισθήσεων στην ως άνω περιοχή, φροντίζοντας να τηρηθούν όλες οι προδιαγραφές και οι κανόνες ασφαλείας, καθώς, ελλοχεύει ο κίνδυνος διεύρυνσης του ανωτέρω κατολισθητικού φαινομένου, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους πολίτες που διαβιούν στην εν λόγω περιοχή;
  2. Πότε προβλέπεται η ολοκλήρωση της εκπόνησης σχετικής μελέτης και η εξασφάλιση της απαραίτητης χρηματοδότησης, ώστε να προχωρήσουν, το ταχύτερο δυνατόν, οι απαραίτητες ενέργειες αποκατάστασης της στατικότητας του υπεδάφους για την προστασία του ως άνω οικισμού;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ


ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Σε απάντηση της ανωτέρω Ερώτησης, κατά λόγο αρμοδιότητας, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.), για την εκπλήρωση της αποστολής τους και την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους, χρηματοδοτούνται ετησίως από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.), οι οποίοι εγγράφονται κάθε έτος στον Κρατικό Προϋπολογισμό που ψηφίζεται από τη Βουλή των Ελλήνων. Εν συνεχεία, με κοινές αποφάσεις των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, που εκδίδονται ύστερα από πρόταση της Κ.Ε.Δ.Ε. και της ΕΝ.Π.Ε, καθορίζεται το ύψος των πιστώσεων που προορίζονται για την κάλυψη επενδυτικών καθώς και λειτουργικών δαπανών τους.

Στο πλαίσιο αυτό, από τους Κ.Α.Π. έτους 2020 κατανεμήθηκε για κάλυψη δαπανών εκτέλεσης έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων, ποσό ύψους 557.460,00€ στο Δήμο Ναυπακτίας Ν. Αιτωλοακαρνανίας και ποσό ύψους 5.040.000,00€ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Η περαιτέρω διαχείριση των πιστώσεων αυτών γίνεται κατόπιν σχετικών αποφάσεων των οικείων Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων υπό την εποπτεία του Κράτους, η οποία συνίσταται αποκλειστικά σε έλεγχο νομιμότητας των πράξεών τους και σε πειθαρχικό έλεγχο των αιρετών.

Επίσης, το Υπουργείο Εσωτερικών δημιούργησε το Ειδικό Πρόγραμμα Ενίσχυσης Δήμων με την ονομασία «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», με σκοπό την ενδυνάμωση της ισόρροπης ανάπτυξης των δήμων της χώρας, τη βελτίωση των υποδομών και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της τοπικής οικονομίας.

Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται η με αριθμ. πρωτ. 30292/19.04.2019 (ΑΔΑ : 68Γ3465ΧΘ7-Ψ25) απόφαση επιχορήγησης των δήμων της χώρας από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», για την υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων, που εντάσσονται στους αναπτυξιακούς άξονες προτεραιοτήτων του, όπως προσδιορίζονται από την ΥΑ 4748/20-02-2018 (6ΛΕΙ465ΧΘ7-ΧΚΛ), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Από την εν λόγω επιχορήγηση, ο Δήμος Ναυπακτίας Ν. Αιτωλοακαρνανίας χρηματοδοτήθηκε με ποσό ύψους 713.100,00€.

Επιπρόσθετα, το Υπουργείο Εσωτερικών στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», έχει εκδώσει (στον Άξονα 3: Περιβάλλον) :

  • τη με αριθμ. πρωτ. 14577/24-07-2020 Πρόσκληση ΑΤ09 «Ωρίμανση έργων και δράσεων για την υλοποίηση του Προγράμματος» (ΑΔΑ: Ψ6ΘΞ46ΜΤΛ6-1ΩΕ)
  • τη με αριθμ. πρωτ. 14575/24-07-2020 Πρόσκληση ΑΤ05 «Ανάπτυξη της υπαίθρου -αγροτική οδοποιία» (ΑΔΑ: 9Η5746ΜΤΛ6-ΓΥ3)

Ο Δήμος Ναυπακτίας, μπορεί να υποβάλει αίτηση χρηματοδότησης σύμφωνα με τις οριζόμενες, στις ανωτέρω προσκλήσεις, προϋποθέσεις.

Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών έχει προβεί στην αναζήτηση στοιχείων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Δήμο Ναυπακτίας με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 1416/12-01-2021 έγγραφο και μόλις περιέλθουν οι σχετικές απαντήσεις θα επανέλθουμε με νεότερο, συμπληρωματικό έγγραφο, προκειμένου να ενημερωθεί ολοκληρωμένα η Βουλή των Ελλήνων.

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΕΤΣΑΣ

 

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με ανησυχία παρακολουθεί η Τομεακή Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ την έκρηξη των κρουσμάτων στο νομό Αιτωλοακαρνανίας την τελευταία εβδομάδα και σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων.

Στην ανακοίνωση του ΚΚΕ αναφέρονται τα εξής:

“Την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ πανηγυρίζει για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την έναρξη του τουρισμού από τις 15 Μάη για τις ανάγκες του κεφαλαίου με όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που τα συνοδεύουν.
Την ώρα που προσπαθεί να πείσει το λαό ότι βρισκόμαστε πια στο τέλος της πανδημίας, με τους εμβολιασμούς, τα self-test και φυσικά τη περιβόητη ατομική ευθύνη να αρκούν για τη δήθεν επιτυχή διαχείριση της πανδημίας στη χώρα μας.

Την ίδια ώρα όμως, η πραγματικότητα τη διαψεύδει με περίπου 3000 κρούσματα καθημερινά σε όλη τη χώρα, πάνω από 10000 θανάτους και 750 διασωληνωμένους.

Με μεγάλη ανησυχία παρακολουθούμε την έκρηξη των κρουσμάτων στο νομό Αιτωλοακαρνανίας την τελευταία εβδομάδα από 10 στις 29/4 σε 121 στις 6/5 με κύριες εστίες μέχρι τώρα σε Αιτωλικό, Αγρίνιο, Μεσολόγγι.

ΤΩΡΑ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ:

• ΜΑΖΙΚΑ ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΣΤΙΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ, ΜΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ, ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΑ ΚΛΠ. ΜΕ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ(ΚΟΜΥ) ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΗΣ ΠΦΥ

• ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΟΔΥ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

• ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ 2 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥ ΜΕ ΜΟΝΙΜΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ – ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ

• ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΩΝ 2 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ – ΤΩΡΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΗΣ ΠΦΥ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΛΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ

• ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΑΙΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ – ΓΡΑΜΜΩΝ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟ-ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ – ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ (πχ κτίριο παλιάς αγοράς, παλιό νοσοκομείο κλπ)

• ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ (πχ μαζικά δωρεάν test στον πληθυσμό, εμβολιασμοί)

• ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Κυβέρνηση-Υπουργείο Υγείας-6η ΥΠΕ θα έχουν εγκληματικές ευθύνες αν δεν υλοποιήσουν τα παραπάνω αναγκαία μέτρα για την υπεράσπιση της υγείας του λαού της περιοχής.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλο τα λαό να κάνουν δική τους υπόθεση τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας για την αντιμετώπισης της πανδημίας στο νομό.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ