Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  2:59: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 07 Μαϊος 2021 19:45

Ο «ταχυδακτυλουργός» Ερντογάν

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ένας πολύ καλός ταχυδακτυλουργός, που ενθουσιάζεται με τις επιτυχίες του, υπερεκτιμά τις δυνατότητές του και «παίζει με πάρα πολλές μπάλες», οπότε μοιραία κάποιες από αυτές θα πέσουν κάτω και θα αποχωρήσει από τη σκηνή ντροπιασμένος.

Ο Ερντογάν έχει βάλει πλώρη για Σουλτάνος και Χαλίφης! Θέλει να γιορτάσει το 2023 τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Τουρκικής «Δημοκρατίας» με μια μεγάλη νίκη! Εκεί εντάσσονται ιδιαίτερα τα δόγματα και οι στρατηγικές «των 2 ½ πολέμων» και «της Γαλάζιας Πατρίδας», ο φρενήρης πολεμικός του εξοπλισμός και η επιθετική του ρητορική.

Όλες του οι ενέργειες, δηλ. τα πολιτικά, πολεμικά, οικονομικά, νομικά και κοινωνικά παιχνίδια που παίζει, είναι στα πλαίσια της επανασύστασης της οθωμανικής αυτοκρατορίας, προκειμένου να κάνει πράξη το όραμά του, η Τουρκία να καταστεί μεγάλη/παγκόσμια δύναμη στο διεθνές σύστημα ισχύος.

Ο Ταγίπ Ερντογάν δεν μπορεί να ζήσει υπό την σκιά του Κεμάλ και επιθυμεί να τον ξεπεράσει σε δόξα! Ο ιδιότυπος αυτός «δικτάτορας» των Τούρκων κυριαρχεί στην πολιτική σκηνή επί 18 συναπτά έτη, ήτοι από το 2003 όταν έγινε για πρώτη φορά πρωθυπουργός της γείτονος χώρας. Ήδη έχει φτάσει τον Κεμάλ σε χρονική διάρκεια, αφού και εκείνος ήταν στο προσκήνιο από το 1920 μέχρι το 1938 που πέθανε, αρχικά το 1920 ως πρωθυπουργός, το 1921-1923 ως Πρόεδρος της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης και από το 1923 μέχρι το 1938 Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Ο Ερντογάν οδηγεί δια πυρός και σιδήρου την Τουρκία από το φως του σύγχρονου κόσμου πίσω στο σκοτάδι της σουλτανικής παράδοσης. Τα βάζει με όλους. Φυλακίζει τους ελεύθερους ανθρώπους. Δεν ανέχεται την αμφισβήτηση της παντοδυναμίας του! Βάζει παντού την μαντήλα, στηρίζοντας και ενισχύοντας τον ισλαμισμό παγκοσμίως. Βλέπει τον εαυτό του ως ηγέτη όλου του ισλαμικού κόσμου! Μετατρέπει τις ορθόδοξες εκκλησίες της σημερινής Τουρκίας από μουσεία σε τζαμιά! Παίζει στο διεθνές alışveriş (=δούναι και λαβείν) όσο μπορεί μονόπλευρα, μόνο στο alış (=λαβείν). Επιτίθεται στα γειτονικά κράτη και προσπαθεί να αποκτήσει ερείσματα σε όλη τη Μεσόγειο θάλασσα. Θέλει ζωτικό χώρο προς τη Δύση, δημιουργώντας στηρίγματα στην Ανατολή. Λατρεύει τον πόλεμο! 

Για όλα αυτά τα μεγαλεπήβολα σχέδια, θεωρεί ότι η ιστορία δεν του παρέχει επαρκή χρόνο και γι αυτό βιάζεται να τα πετύχει ωθώντας τις εξελίξεις με ιδιαίτερα μεγάλη ταχύτητα. Έτσι, η Τουρκία του Ερντογάν ακολουθεί μια ιδιαίτερα ξέφρενη και αλαζονική πορεία και βαδίζει στην κυριολεξία «στην κόψη του ξυραφιού»! 

Το αποτέλεσμα, κατά την άποψη του γράφοντος, θα είναι τραγικό για τον σαλεμένο από την εξουσία και ονειροπόλο «Σουλτάνο» και τη χώρα του. Θα αποτύχει, επιφέροντας την περαιτέρω διάλυση της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Θα αποτύχει και θα πληγωθεί.

Για αυτό και θέλει ιδιαίτερη προσοχή, γιατί το πληγωμένο θηρίο καθίσταται πολύ πιο επικίνδυνο κι εμείς βρισκόμαστε στην περιοχή του.

Ας είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο!

Νικόλαος Ταμουρίδης
Αντιστράτηγος (ε.α)-Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ
Αντιπρόεδρος ΔΕ Ελεύθερης Πατρίδας
φωτο: armynow.gr
 
Διαβάστηκε 632 φορές