Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  1:36: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 26 Μαϊος 2021

Η Αμαλιάδα πιστεύει ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ τα βρήκαν για να της πάρουν το Τμήμα

Η  «δίκη» με το Βαρεμένο, η «εκτέλεση» με Λιβανό, λέει ο Δήμαρχος

Η αλήθεια είναι ότι οι αυτοδιοικητικοί στην υπόθεση του Πανεπιστημίου θα πρέπει να μην βλέπουν τόσο στενά και τόσο καχύποπτα κάποια πράγματα.

Το λέμε αυτό γιατί χθες στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης εκμυστηρεύτηκε τι είπε στο Αλέξη Τσίπρα κατά την προχθεσινή του επίσκεψη στην Ηλεία.

Η «δίκη» για την Ηλεία έγινε με το νόμο Γαβρόγλου και η «εκτέλεση» έγινε από την Κεραμέως! Και για το γεγονός ότι καταργείται το Τμήμα της Αμαλιάδας υπεύθυνοι είναι ο Γ. Βαρεμένος τότε και ο Σπ. Λιβανός τώρα.

Όλα αυτά σύμφωνα με το Δήμαρχο Ήλιδας. Πόσο πιθανό είναι όμως είναι τα.. άσπονδα κόμματα που δεν μπορούν να συνεννοηθούν για το παραμικρό να έχουν συμφωνήσει σε ένα τέτοιο πανούργο σχέδιο;

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Γράφει ο Γιώργος Βαρεμένος*

Η γυναίκα κατάγεται από τον Άγιο Δομήνικο, αλλά δεν έχει πάρει μέρος σε κάποιο survivor εκεί, ούτως ώστε η ιθαγένεια να της απονεμηθεί τιμής ένεκεν για συμμετοχή σε ηρωικά ανδραγαθήματα υπέρ του ελληνικού έθνους.

Αντιθέτως, το survivor της ζωής έμελλε να την φέρει στην Ελλάδα και στο ηρωικό Ξηρόμερο, όπου είναι παντρεμένη εδώ και 24 χρόνια, έχοντας αποκτήσει τρία παιδιά, εκ των οποίων τα δύο αγόρια θα υπηρετήσουν στον ελληνικό στρατό.

Μετά από 24 ολόκληρα χρόνια γάμου, κλήθηκε να δώσει εξετάσεις για την απόκτηση ιθαγένειας, όπου έπρεπε να απαντήσει σε ερωτήσεις λες και επρόκειτο να πάρει διδακτορικό, το οποίο θα την έστελνε κατ’ ευθείαν στην ανεργία.

Μιλάει ελληνικά μ’ έναν αγαπησιάρικο τρόπο, στον γραπτό λόγο δεν είναι καλή. Άλλωστε πολλοί Ξηρομερίτες, αν τους ζητούσες να είναι καλοί στα γραπτά για να τους συγκαταλέξεις στους Έλληνες, θα σ’ έστελναν άγραφτο και χωρίς διαβατήριο από ‘κεί που ήρθες.

Η γυναίκα της ιστορίας μας θεωρεί άξια τιμής την ελληνική σημαία και δεν διαθέτει καράβια όπως ο κ. Λασκαρίδης, ο οποίος δήλωσε ότι η ελληνική σημαία δεν χρειάζεται σ’ αυτά, επειδή δεν φέρνει ναυλοσύμφωνα.

Οι εξεταζόμενοι κλήθηκαν, μεταξύ άλλων, να απαντήσουν τί είναι Αεροδικείο σ’ αυτούς που, αν υπήρχε Αερολογοδικείο, θα είχαν καταδικασθεί επανειλημμένα, επειδή συγχέουν την ελληνικότητα με την ακατάσχετη αερολογία χωρίς αξιακό φορτίο.

Η κυβέρνηση φαίνεται ότι έκανε εξετάσεις όχι για να δώσει, αλλά για να μην δώσει ιθαγένεια σε ανθρώπους που δικαιωματικά τους ανήκει.

Σε μία εποχή όπου η μείωση του ελληνικού πληθυσμού -σύμφωνα με στοιχεία μίας φιλοκυβερνητικής Βίβλου, όπως η “Καθημερινή”- ήταν η μεγαλύτερη από το 1932 (εξαιρουμένων των ετών αμέσως μετά τον πόλεμο), αυτοί που εμπνεύσθηκαν το συγκεκριμένο διαγώνισμα με τί ακριβώς θα ήταν χαρούμενοι; Με την μη χορήγηση ιθαγένειας σε δημιουργούς ελληνικών οικογενειών και σε άλλους που αυταπόδεικτα τους ανήκει;

Ο λόγος της άρνησης είναι άραγε ιδεοληπτικός ή μήπως πολιτικάντικος, επειδή φοβούνται ότι οι άνθρωποι αυτοί, που έζησαν επί σειρά ετών έναν σωρό διακρίσεις, είναι πιθανό να μην τους ψηφίσουν; Ποιoς ξέρει… Αν εφάρμοζαν έναν σύγχρονο και δίκαιο τρόπο απονομής της ιθαγένειας, μπορεί και να τους ψήφιζαν. Άλλωστε θα ήταν οι πρώτοι ή οι τελευταίοι κοψοχέρηδες σ’ αυτήν την χώρα;

* Ο Γ. Βαρεμένος είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

sinidisi.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου καθώς και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα, 31 Μαΐου 2021.

Οι συνομιλίες θα εστιάσουν στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας αναμένεται να παραθέσει ανεπίσημο δείπνο στον Τούρκο ομόλογό του την Κυριακή 30 Μαΐου.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ αναμένεται νωρίτερα την Κυριακή να πραγματοποιήσει ιδιωτική επίσκεψη στη Θράκη. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ελλάδα ο κ. Τσαβούσογλου θα συναντηθεί το πρωί της Δευτέρας, στην Αθήνα, και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Σημειώνεται ότι το προηγούμενο διάστημα τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν την 31η Μαΐου ως πιθανή ημέρα συνάντησης Δένδια – Τσαβούσογλου, κάτι που επιβεβαιώθηκε σήμερα από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Πηγή: iefimerida.gr

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία Παναγιώτης Κουρουμπλής σε ανακοίνωσή του χαιρετίζει την ιστορική απόφαση του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς σχετικά με την υπόθεση Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: 

“Χαιρετίζουμε την ιστορική απόφαση του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς Die Linke, το οποίο πήρε πάνω του την υπόθεση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, απαιτώντας από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας, αφενός να ζητήσει συγγνώμη, αφετέρου να αναγνωρίσει την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Αυτό ζήτησε ο βουλευτής της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας και αντιπρόεδρος του κόμματος DIE LIENKE κ.Tobias Pflüger, μιλώντας δημοσίως σε εκδήλωση μνήμης για την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Ειδικότερα ανέφερε ότι «η τουρκική κυβέρνηση καλείται επιτέλους να αναγνωρίσει την ενοχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και να αναγνωρίσει και να ζητήσει συγγνώμη για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, αλλά και η γερμανική κυβέρνηση και η γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή θα πρέπει να αναγνωρίσουν ρητά και κατηγορηματικά τη συνενοχή του γερμανικού Ράιχ και να ζητήσουν συγγνώμη γι’ αυτό.

Ο κ. Tobias Pflüger, υπογράμμισε ότι «η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου θα πρέπει να αναφέρεται ρητά σε ψήφισμα της γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής».

Ταυτόχρονα χαιρετίζουμε την ενωτική πρωτοβουλία των Ποντιακών Συλλόγων της Βάδης- Βυρτεμβέργης, για την προώθηση της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, η οποία αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τον κατακερματισμένο στην Ελλάδα, θεσμικό Ποντιακό χώρο.

Με τέτοιου είδους συλλογικές πρωτοβουλίες κερδίζονται οι μεγάλες οραματικές μάχες”.

sinidisi.gr

Η Μικρομεσαία Επιχειρηματικότητα θα βρεθεί στο επίκεντρο της διαδικτυακής συζήτησης με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της Αιτωλοακαρνανίας που πραγματοποιεί την Τετάρτη 26/5/2021 στις 18.00 ο ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας. 

Βασικοί ομιλητές είναι ο πρώην υπουργός – τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αλέξη Χαρίτσης και ο αν. τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Σαρακιώτης ενώ παρεμβάσεις πρόκειται να κάνουν οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Βαρεμένος και Θάνος Μωραΐτης.

Στην εκδήλωση που θα μεταδοθεί από το facebook  θα συμμετάσχουν οι: Κωνσταντίνος Ζούκας (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ΑΜΑΛΘΕΙΑ ΑΕ), Κωνσταντίνος Πιστιόλας  (μέλος ΔΣ Agrino, μέλος ΔΣ Marpessa Hotel) και Βασίλης Σώζος  (περιφερειακός σύμβουλος, υπεύθυνος τουριστικών επιχειρήσεων)

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ