Πέμπτη, 16η Σεπτεμβρίου 2021  9:39: μμ
rss button rss button fb button fb button

Ροή Ειδήσεων

hmerologio ekdiloseon

Επιχειρείν Δυτικά

ΚΔΑΠ «Ταξιδευτές» στο Αγρίνιο: Άλλη διάσταση στην δημιουργική απασχόληση του παιδιού

Ιαν 03, 2021
Βρεθήκαμε παλιότερα σε μια εκδήλωση της συγγραφέος παιδικής λογοτεχνίας Αριάδνης Δάντε στο ΚΔΑΠ…

Ημερολόγιο Ειδήσεων

« Μάιος 2021 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 06 Μαϊος 2021

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη συναντήθηκε η πολιτευτής της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία Τόνια Αράχωβα. Η Αγρινιώτισσα Τ. Αράχωβα, που συμμετείχε και στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της χώρας για να τον ευχαριστήσει, για την υποστήριξη του στην υποψηφιότητα της για την προεδρία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ενώσεων Βιβλιοθηκονόμων και Ιδρυμάτων (IFLA).

Η Διεθνής Ομοσπονδία Ενώσεων Βιβλιοθηκονόμων και Ιδρυμάτων ιδρύθηκε το 1927 στο Εδιμβούργο, εκπροσωπεί τις ενώσεις των βιβλιοθηκονόμων και τα ιδρύματα βιβλιοθηκών και προωθεί τα επαγγελματικά τους συμφέροντα. Πρόκειται για έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, τα μέλη του οποίου ξεπερνούν τις 1500 συμμετοχές σε 150 χώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στα 90 χρόνια της IFLA κάποιος από την Ελλάδα αλλά και από την ευρύτερη λεκάνη της νοτιοανατολικής Μεσογείου είναι υποψήφιος για το συγκεκριμένο οργανισμό.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μέιζον ζήτημα και με τα προσωπικά δεδομένα

Γράφει: Άρης Δημητρακόπουλος

Την προηγούμενη βδομάδα η κυβέρνηση ανακοίνωσε την επέκταση του ανώφελου μέτρου των SMS μετακίνησης στο 13033 μέχρι τις 15 Μαϊου, με αστείες δικαιολογίες περί «εκπαιδευτικού χαρακτήρα» της απαγόρευσης κυκλοφορίας, κάτι που δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την σκοπιμότητα της επέκτασης ενός μέτρου που όμοιο του δεν υπάρχει στην Ευρώπη, εκτός της Κύπρου.

Διότι, παρόλο που το 13033 βρίσκεται μαζί μας συνολικά για περίπου 9 μήνες και μέχρι 29 Μαρτίου 2021 είχαν σταλθεί από τους πολίτες 775 εκατομμύρια SMS, δεν γνωρίζουμε τίποτα τόσο για το κόστος της υπηρεσίας για το ελληνικό δημόσιο όσο και για τον τρόπο που χρησιμοποιούνται τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών. 

Όσο κι αν ψάξει κανείς στο Διαύγεια ή στο ΚΗΜΔΣ δεν θα βρει καμία σύμβαση του Δημοσίου με τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών!

Τα SMS στο 13033 ενεργοποιήθηκαν στις 23 Μαρτίου του 2020, μία μέρα μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού που ανακοίνωσε το πρώτο lockdown και την «απαγόρευση άσκοπων μετακινήσεων».

Σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ.Πιερρακάκης το μέτρο αυτό δημιουργήθηκε και τέθηκε σε λειτουργία σε «λιγότερο από 24 ώρες», αν και ο υφυπουργός του κ. Ζαριφόπουλος λέει ότι έγινε «μέσα σε 48 ώρες».

«Πατέρας» του μέτρου σύμφωνα με τον κ.Πιερρακάκη ήταν ο πρώην Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του υπουργείου κ.Αντώνης Τζωρτζακάκης, ο οποίος αποχώρησε αιφνιδιαστικά τον Νοέμβριο και ανέλαβε το κρατικό fund «Φαιστός».

«Πραγματοποιήθηκε (το 13033) μέσα σε λίγες μόλις ώρες υπό το συντονισμό του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών Αντώνη Τζωρτζακάκη και με τη σημαντική αρωγή των τηλεπικοινωνιακών παρόχων και των μηχανικών τους», είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ο κ.Πιερρακάκης.

Όμως αξίζει να σημειώσουμε πως ο κ.Πιερρακάκης με τον Κ.Τζωρτζακάκη στις 16 Μαρτίου 2020 είχαν τηλεδιάσκεψη με τους CEO των ΟΤΕ, Vodafone, Wind & Forthnet όπου συζητήθηκαν «πιθανές ενέργειες που μπορεί να αναλάβουν οι μεγάλες τηλεπικοινωνιακές εταιρείες της χώρας λόγω των ειδικών αναγκών που προκαλούν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού».

Έχει ενδιαφέρον ότι η συνάντηση αυτή έγινε μία μέρα πριν το διάγγελμα του πρωθυπουργού στις 17 Μαρτίου με το οποίο ουσιαστικά προανήγγειλε την απαγόρευση κυκλοφορίας κι ενώ ο ίδιος είχε ομολογήσει σε συνέντευξή του ότι η απόφαση για lockdown είχε παρθεί ήδη από τις 9 Μαρτίου, ενώ και ρεπορτάζ της περιόδου ανέφεραν πως «τα σχέδια είχαν δουλευτεί τις προηγούμενες ημέρες»!

Επίσης η κυβέρνηση ποτέ δεν διευκρίνισε αν υπάρχει κόστος για την υπηρεσία και τι συμφωνία έχει κάνει ακριβώς με τις εταιρίες.

Συγκεκριμένα ο κ.Πιερρακάκης όταν είχε ερωτηθεί από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ.Κάτση σε επιτροπή της Βουλής τον Μάιο του 2020 σχετικά με το αν οι πάροχοι πληρώνονται για το 13033 απέφυγε να απαντήσει, ενώ δήλωσε πως η συνδρομή του στην υπηρεσία ήταν ότι «σκέφτηκε» την ιδέα, παραδεχόμενος πως η δημιουργία του και η λειτουργία του(;) έγινε αποκλειστικά από τις εταιρίες.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από συνέντευξη του κ.Πιερρακάκη στο ΒΗΜΑgazino τον Ιούνιο του 2020 όπου είχε δηλώσει πως:

«Στη δεύτερη κατηγορία ανήκει το 13033. Τεχνικά ήταν κάτι πολύ εύκολο, υλοποιήθηκε μέσα σε λιγότερο από μία ημέρα από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους»

Στην Κύπρο, η μόνη άλλη χώρα, η οποία είναι η μοναδική χώρα που έχει παρόμοια υπηρεσία (το 8998) σύμφωνα με δημοσιεύματα κυπριακών ΜΜΕ η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει κόστος και η κυβέρνηση έχει υπογράψει σύμβαση με τις εταιρείες.

Μάλιστα προσφέρουν κι «εξτραδάκια» για το 8998 όπως τηλεφωνικό κέντρο, το οποίο κόστισε μόνο για να τεθεί σε λειτουργία 400.000 ευρώ στους Κύπριους πολίτες.

Από τα παραπάνω προκύπτουν τα εξής ερωτήματα: 

Γιατί η κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει τη σύμβαση στη δημοσιότητα και γιατί ο υπουργός, κ.Πιερρακάκης αποφεύγει να απαντήσει για το κόστος της υπηρεσίας;

Γιατί το συγκεκριμένο μέτρο επεκτείνεται διαρκώς ενώ έχει χάσει από καιρό την υγειονομική χρησιμότητά του;

Άραγε πόσο πλήρωσαν οι Έλληνες πολίτες την συγκεκριμένη υπηρεσία «ελέγχου» τους; 

Επίσης την πλήρωσαν μόνο με τους φόρους τους ή μήπως και με τα προσωπικά τους δεδομένα;

Διότι εκτός από ζητήματα κόστους υπάρχουν και σοβαρά ζητήματα προσωπικών δεδομένων.

Παρόλο που η κυβέρνηση έχει αρνηθεί ότι κρατούνται τα δεδομένα των πολιτών, είχε ξεφύγει από τον κ.Πέτσα σε ανύποπτο χρόνο πως η κυβέρνηση γνωρίζει -τουλάχιστον- πόσα SMS στέλνονται για κάθε κωδικό λέγοντας ότι «...εστάλησαν πάνω από 1 εκατομμύριο SMS μετά τις 9 για μετακίνηση 6, δηλαδή για άθληση ή τέτοιου είδους δραστηριότητες»

Επίσης στην Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για το 13033, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει αναφέρει ρητά πως οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι έχουν πρόσβαση στα δεδομένα των πολιτών που χρησιμοποιούν την υπηρεσία. 

Τα δεδομένα αυτά oι εταιρίες τηλεπικοινωνιών τι τα κάνουν;  Τους ελέγχει κάποιος;

Έχουν κατατεθεί αλλεπάλληλα αιτήματα για το συγκεκριμένο θέμα από την ΜΚΟ Homo Digitalis προς τα αρμόδια υπουργεία και τις ανεξάρτητες αρχές χωρίς να έχει υπάρξει κάποια απάντηση.

Η όλη υπόθεση θυμίζει αρκετά την υπόθεση Palantir, όπου η κυβέρνηση υπέγραψε εν κρυπτώ συμφωνία με τη σκοτεινή εταιρία διαχείρισης δεδομένων, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα μετά την κατακραυγή, όπου και αποκαλύφθηκε πως έλεγε ανακρίβειες σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών.  

Ο βουλευτής και τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης σε δήλωση του στο Pronews.gr, έκανε λόγω για τεράστιο σκάνδαλο σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση έχει πληρώσει τους παρόχους τηλεπικοινωνιών για το 13033 και ζήτησε να βγουν όλα στο φως.

Μάλιστα αναμένεται, εντός επόμενων ημερών, να κατατεθεί από την αξιωματική αντιπολίτευση και σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Η δήλωση του κ. Κάτση στο Pronews.gr:

«Δεν ζητάμε μόνο την κατάργησή των SMS αλλά απαιτούμε και απαντήσεις»

Η παραδοχή κυβερνητικών στελεχών ότι τα SMS στο 13033 ήταν ένα μέτρο χειραγώγησης και ψυχολογικής επιβολής στους πολίτες για τον περιορισμό της ελευθερίας μετακίνησης, προσβάλλει το δημοκρατικό αίσθημα των πολιτών και υποτιμά τη νοημοσύνη τους.

Τα SMS δεν έσωσαν ούτε μία από τις 10500 ζωές που χάθηκαν, αλλά μετέφεραν την ευθύνη και την ενοχή της διαχείρισης από το κράτος στους πολίτες. Η κυβέρνηση, θεσπίζει το ακαταδίωκτο για τα στελέχη της που παίρνουν τις αποφάσεις, αλλά διατηρεί τα αναποτελεσματικά sms και τη  βιοπολιτική ως τεχνική διακυβέρνησης.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο ζητήματα δημοκρατίας που εγείρονται, αλλά και διαφάνειας.

Μπορεί η κυβέρνηση και ο Υπουργός κ. Πιερρακάκης να επαίρονται για το σύστημα των sms, που δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο παρά μόνο στην Ελλάδα και στην Κύπρο, αλλά πρέπει να μας απαντήσουν και σε μια σειρά από ερωτήματα, όπως ποιος υλοποίησε το σύστημα αυτόματης απάντησης μέσω του δικτύου κινητής, με βάση ποιες συμβάσεις, αν έχει επιβαρυνθεί οικονομικά το ελληνικό Δημόσιο και αν η κυβέρνηση ή/και οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας καταγράφουν και αποθηκεύουν τα SMS, τον αποστολέα, την ώρα και τον κωδικό μετακίνησης παραβιάζοντας την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Όπως καταλαβαίνετε, αν το κράτος πληρώνει για τα sms, με χρήματα των φορολογουμένων ή με προσωπικά δεδομένα, τότε η επιβολή και η διατήρησή τους θα συνιστά ένα τεράστιο σκάνδαλο»

Το Pronews.gr επικοινώνησε με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το ζήτημα της αδιαφάνειας για το θέμα των SMS στο 13033, αλλά δεν έλαβε καμία απάντηση.

Επίσης απηυθύναμε αιτήματα τόσο στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) όσο και στην Αρχή Διασφαλίσεως του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) για να λάβουμε επίσημες απαντήσεις σχετικά με γνωμοδοτήσεις και πορίσματά τους για το 13033, τα οποία εκπονούν από... πέρυσι. 

Η ΑΔΑΕ αναφορικά με τους ελέγχους της σχολίασε πως «δεν βρέθηκε κανένα πρόβλημα με το απόρρητο». 

pronews.gr

 

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Με άδεια της ελληνικής κυβέρνησης ο Τούρκος ΥΦΥΠΕΞ Γιαβούζ Σελίμ Κιράν ζήτησε έμμεσα την μετατροπή της βορείου Ελλάδας σε τουρκική επαρχία

«Κεντρική πόλη της τουρκικής μειονότητας της δυτικής Θράκης» χαρακτήρισε την Κομοτηνή ο Tούρκος υφυπουργός Εξωτερικών, Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, ο οποίος εν συνεχεία ζήτησε και τζαμί στη Θεσσαλονίκη. 

Με τις δηλώσεις του ο Τούρκος ΥΠΥΠΕΞ ζήτησε έμμεσα να γίνει τουρκική επαρχία η βόρεια Ελλάδα, δείχνοντας πως η Τουρκία είναι αποφασισμένη να μεταφέρει στο «πεδίο» τις αναθεωρητικές της έναντι της Συνθήκης της Λωζάννης εξαγγελίες.

Ο Σελίμ Κιράν, που λίγες μόνον ώρες αφού η επίσκεψή του ξεκίνησε έκανε πάνω από 10 αναρτήσεις στο twitter, είναι σαφές ότι έχει σκοπό να ανακινήσει ζήτημα «τουρκικής μειονότητας», «κουκουλώνοντας» με προκλητικό τρόπο τους μουσουλμάνους Έλληνες πολίτες με την τουρκική ταυτότητα – σκοπό που υπηρετεί εδώ και χρόνια το τουρκικό προξενείο της περιοχής, με την ανοχή των ελληνικών κυβερνήσεων.

Φυσικά, οι προκλήσεις δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς ο Τούρκος υφυπουργός θέλει ξεκάθαρα να καταστήσει τη χώρα μας «υπόλογη» για δήθεν παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του, μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους της «τουρκικής κοινότητας» Θεσσαλονίκης, ο Κιράν έκανε λόγο για πιέσεις, περιορισμούς στην ελευθερία της γλώσσας, της θρησκείας και της λατρείας αυτών που χαρακτήρισε ως «ανθρώπους μας».

Ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών άφησε αιχμές για το γεγονός πως δεν υπάρχει τζαμί στην Τουρκία λέγοντας πως: 

«Κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στη Θεσσαλονίκη, είδα παλιές φωτογραφίες της πόλης. Είδα τους μιναρέδες που κοσμούσαν την πόλη εκείνη την εποχή από τις φωτογραφίες. Δυστυχώς, αυτή η εικόνα δεν υπάρχει σήμερα. Δεν υπάρχει καν τζαμί στη Θεσσαλονίκη σήμερα».

«Η μουσουλμανική μειονότητα, η οποία ευημερεί, αριθμεί περίπου 120.00 κατοίκους, Έλληνες πολίτες. Στην περιοχή αυτή λειτουργούν σήμερα 127 μειονοτικά σχολεία, καθώς και 260 τεμένη» φέρεται να είπε σύμφωνα με πηγές. «Οποιαδήποτε προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και παραποίησης των στοιχείων αυτών, από όπου και αν προέρχεται, είναι αυτονόητα απορριπτέα και δεν χρήζει περαιτέρω σχολιασμού» κατέληξε.

Ενώ στη συνέχεια χαρακτήρισε την Κομοτηνή ως την «κεντρική πόλη της τουρκικής μειονότητας της δυτικής Θράκης».

«Ελπίζουμε ότι οι Έλληνες φίλοι μας θα λάβουν τα απαραίτητα μηνύματα για τη μειονότητα εδώ ώστε να λάβουν μέτρα που θα τους επιτρέψουν να ακολουθήσουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντά τους, όπως οι μειονότητες στην Τουρκία και να ζήσουν με τρόπο που να ταιριάζει στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια», είπε, μεταξύ άλλων, με θράσος ο Κιράν και πρόσθεσε: «Ζητήματα όπως η άρνηση της εθνικής ταυτότητας και ο περιορισμός των ελευθεριών επηρεάζουν αρνητικά τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών».

Δεν έμεινε εκεί, αλλά συναντήθηκε στο τουρκικό προξενείο και με τον ψευδομουφτή Αχμέτ Μέτε. Μάλιστα, σε υπαίθριο χώρο του Προξενείου δόθηκε και μια συνέντευξη Τύπου-διάγγελμα, χωρίς κανένα ελληνικό ΜΜΕ να έχει προσκληθεί.

Ο ισχυρισμός δε ότι  «η Τουρκία έχει ικανοποιήσει πολλές απαιτήσεις της ελληνικής μειονότητας της Κωνσταντινούπολης, να κάνει και η Ελλάδα το ίδιο», ήταν το αποκορύφωμα του τουρκικού θράσους!

Είχαν προηγηθεί βέβαια και οι δηλώσεις του στις οποίες έκανε λόγο για «καταπιεσμένους Τούρκους».

Tέλος, ο Τούρκος Υφυπουργός Εξωτερικών συμμετείχε σε γεύμα ιφτάρ που παρατέθηκε προς τιμήν του σε κεντρικό ξενοδοχείο της Κομοτηνής και στο οποίο έδωσαν το παρών ο Βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ (ΚΙΝΑΛ), οι Βουλευτές Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ (ΣΥΡΙΖΑ) και Μπουρχάν Μπαράν (ΚΙΝΑΛ), Δήμαρχοι και βέβαια οι ψευτο- Μουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Γιαβούζ Σελίμ Κιράν ολοκληρώνει σήμερα Πέμπτη 6 Μαΐου την επίσκεψή του σε Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή, Ξάνθη και Διδυμότειχο.

Φυσικά όλο αυτό με την ανοχή της ελληνικής κυβέρνησης η οποία αφού τον άφησε να «αλωνίζει» στην Ελλάδα απολογήθηκε (!)  για την... ποιότητα ζωής της μουσουλμανικής μειονότητας! 

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

Αντιπροσωπεία της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Μεσολογγίου πραγματοποίησε κατάθεση στεφάνου σήμερα Πέμπτη, ημέρα εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς, στο άγαλμα της Ελευθερίας.

  • Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, παγκόσμιο σύμβολο στον αγώνα των εργατών όλου του κόσμου για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
  • Τιμούμε τους αγώνες και τις θυσίες των εργατών του Σικάγο για να κατακτήσει η εργατική τάξη το 8ωρο.
  • Τιμούμε τους νεκρούς της εργατικής τάξης, τους ηρωικούς αγώνες των καπνεργατών, τους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής.

Στην Πανεργατική Απεργία στις 6 του Μάη οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες, οι νέες και οι νέοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, όλοι και όλες στέλνουμε ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση, να μην τολμήσει να φέρει το αντεργατικό έκτρωμα στη Βουλή.

Λέμε:

  • ΟΧΙ στην κατάργηση του 8ωρου
  • ΟΧΙ στη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων
  • Το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία και στην προσωπική και οικογενειακή ζωή είναι δικαίωμα όλων μας

 

Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Μεσολογγίου

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να αναλάβει ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και η 6η ΥΠΕ ώστε να λειτουργεί το Κέντρο Υγείας Κατούνας σε 24ωρη βάση ρωτά ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Μωραΐτης μετά και το θλιβερό περιστατικό της απώλειας της 30χρονης εγκύου.

Ο Ν.  Μωραϊτης αναφέρει τα εξής:

“Ένα ακόμη τραγικό γεγονός ήρθε να φέρει στην επιφάνεια τις εγκληματικές ευθύνες διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων, των περιφερειακών και δημοτικών αρχών, για την τραγική κατάσταση που βρίσκεται το Κ.Υ. Κατούνας.

Μια νέα γυναίκα έγκυος στον 6ο μήνα έχασε την ζωή της αβοήθητη. Δεν ήταν δυνατόν να της προσφερθεί η όποια βοήθεια αφού το Κ.Υ. Κατούνας ήταν κλειστό. Έδωσαν την μάχη οι διασώστες του ΕΚΑΒ αλλά ήταν ήδη πολύ αργά. Πρέπει να σημειωθεί ότι το Κ.Υ. Κατούνας τις ημέρες των εορτών, ήταν κλειστό για 5 ημέρες, ενώ καθημερινά λειτουργεί για 8 ώρες και από Παρασκευή απόγευμα κλείνει μέχρι την Δευτέρα το πρωί και οι κάτοικοι της περιοχής ζουν αυτό τον εφιάλτη κάθε φορά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας άνθρωπος χάνει την ζωή του αβοήθητος βρίσκοντας την πόρτα του Κ.Υ. Κατούνας κλειστή. Πριν 2 χρόνια ένας 63χρονος είχε την ίδια τύχη καθώς ξεψύχησε στο αυτοκίνητο του γιου του που τον μετάφερε στο Κ.Υ. Αμφιλοχίας.

Η οργή ξεχειλίζει στους χιλιάδες κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, της Κοινότητας της Κατούνας και των διπλανών τοπικών κοινοτήτων.
Καλούμε τους κατοίκους της περιοχής με αφορμή τον άδικο και αναπάντεχο χαμό της νεαρής γυναίκας να μην ανεχθούν άλλο το έγκλημα διαρκείας σε βάρος της υγείας της δικής τους και των παιδιών τους. Να μετατρέψουν την οργή και αγανάκτηση τους σε οργανωμένο αγώνα και να απαιτήσουν άμεσα την πλήρη λειτουργία σε 24ωρη βάση, με στελέχωση με όλο το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, οδηγούς και ασθενοφόρο σε 24ωρη κάλυψη.

Να λειτουργήσει το Κ.Υ. Κατούνας και ως εμβολιαστικό κέντρο και να εξυπηρετεί τους χιλιάδες κατοίκους, ηλικιωμένους και από απομακρυσμένες περιοχές που δεν μπορούν να μετακινηθούν σε άλλα εμβολιαστικά κέντρα που απέχουν δεκάδες χιλιόμετρα.

Να μην δεχτούν άλλο τον εμπαιγμό και τα επιχειρήματα κυβέρνησης, περιφέρειας και 6ης ΥΠΕ ότι αυτή η τραγική κατάσταση οφείλεται στις έκτακτες συνθήκες και λόγω πανδημίας. Αυτή η κατάσταση υπάρχει πολλά χρόνια και είναι συνειδητή επιλογή υποβάθμισης από όλες τις κυβερνήσεις μέσα από την υποχρηματοδότηση, την υποστελέχωση και την εμπορευματοποίηση της υγείας και πάντα βάζοντας στη ζυγαριά το κόστος. Είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής της ΕΕ που βλέπει το δικαίωμα του λαού για υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας ως κόστος.

Για όλα αυτά ΕΠΕΡΩΤΑΤΑΙ η Περιφερειακή Αρχή Δυτικής Ελλάδας και αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης και μέσω αυτού η 6η ΥΠΕ:

Τί μέτρα και ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να πάρει χωρίς καθυστερήσεις ούτως ώστε :
Να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, σε όλες τις αναγκαίες ειδικότητες (ιατρικό, νοσηλευτικό, οδηγών ασθενοφόρου, παραϊατρικό και βοηθητικό προσωπικό) για να λειτουργεί το ΚΥ Κατούνας σε 24ωρη βάση προσφέροντας αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους της περιοχής.

Πηγή φωτογραφίας: xiromeropress.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χαιρετίζουμε την απόφαση της Αμερικανικής κυβέρνησης που τάσσεται υπέρ της κατάργησης της πατέντας για τα εμβόλια της Covid-19.

Στις 15 Μαΐου του 2015, όταν συμμετείχα ως υπουργός Υγείας στη Συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στη Γενεύη, ζήτησα και από τους εκπροσώπους του ΠΟΥ και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη μείωση του χρόνου ισχύος του πατέντουμ για τα πρωτότυπα φάρμακα. Ταυτόχρονα, ζήτησα και την από κοινού διαπραγμάτευση της τιμής και αγοράς των καινοτόμων φαρμάκων προκειμένου να καταστούν προσβάσιμα ανεξαιρέτως σε όλους τους πολίτες του κόσμου.

Η πανδημία επιφέρει τρομακτικές ανατροπές σε παγκόσμιο επίπεδο.  Δεν απειλεί μόνο την υγεία των πολιτών αλλά και το παγκόσμιο εμπόριο με ανυπολόγιστες ζημίες.  Είναι γνωστό ότι οι πολυεθνικές του φαρμάκου αξιοποιούν στο έπακρο τα χρήματα του  φορολογούμενου ευρωπαίου και παγκόσμιου πολίτη, διαμέσου των ερευνών που κάνουν τα δημόσια πανεπιστήμια. Συνεπώς, δεν μπορούν να υποστηρίζουν ότι τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας ανήκουν μόνο σε αυτούς.

Ο Αλέξης Τσίπρας τοποθετήθηκε εγκαίρως στη γραμμή αυτή. Και είναι αλήθεια ότι όσοι υποστηρίξαμε πρώιμα με δημόσιες τοποθετήσεις μας την άποψη αυτή, δεχθήκαμε καλόπιστες αλλά και κακόπιστες κριτικές πως  αυτά που ισχυριζόμαστε  είναι εκτός τόπου και χρόνου. Έστω και τώρα, αφού η Ελληνική κυβέρνηση δεν μας είπε ποτέ, εάν τελικώς  έλαβε μέρος στις διαπραγματεύσεις για την τιμή και αγορά των εμβολίων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ας αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες σε συνεννόηση με άλλες χώρες ώστε οι Ευρωπαϊκές Δημοκρατίες να αποδείξουν εν τοις πράγμασι ότι κατανοούν την υγεία των πολιτών ως υπόθεση πρωτίστως ανθρώπινη και δευτερευόντως οικονομική.

Ελπίζω ότι οι Ευρωπαϊκές Δημοκρατίες θα αρθούν στο ύψος των παγκόσμιων ανθρώπινων στιγμών και αναγκών, προκειμένου να ανασταλεί το πατέντουμ των εμβολίων, μέχρι να  εμβολιαστούν όλοι οι άνθρωποι του κόσμου, ανεξαιρέτως χωρίς διακρίσεις και να ξεπεραστεί η πανδημία της COVID-19.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ