Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  11:34: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 22 Μαϊος 2021

Σάββατο, 22 Μαϊος 2021 22:00

Περί πατριωτικού μετώπου

Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι η πατριωτική παράταξη, από την μεταπολίτευση και μετά, υπέστη μια συντριπτική ιδεολογική ήττα από την κομμουνιστική αντεθνική αριστερά και απώλεσε σημαντικό μέρος της ελληνικής κοινωνίας. 

Σε αυτό ήρθε να προστεθεί και η κατακλυσμιαία επίδραση της εγκαθίδρυσης  της Νέας Παγκόσμιας Τάξης, από τη δεκαετία του 2000 και μετά, η οποία συμπαρέσυρε το κεντροδεξιό λεγόμενο κόμμα εξουσίας στην δίνη της διεθνιστικής παγκοσμιοποίησης. 

Έτσι έχουμε το μοναδικό φαινόμενο του αντεθνικού ιδεολογικού μονοπολισμού, αφού την εποχή αυτή που βιώνουμε, ο μαρξιστικός διεθνισμός συμβαδίζει με τον καπιταλιστικό διεθνισμό (δηλ. την παγκοσμιοποίηση) με μεγάλο εχθρό και των δύο τα εθνικά κράτη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βάλλονται λυσσαλέα από τα κόμματα εξουσίας και τα δικά τους καλοπληρωμένα ΜΜΕ οι παράγοντες της εθνικής μας συνείδησης, δηλ. η θρησκεία, η γλώσσα, η κοινωνική συνοχή, η καταγωγή, η ιστορική μας κληρονομιά, οι παραδόσεις μας. 

Παράλληλα, αποτελεί ουτοπία να μιλάμε πλέον για έννοιες ή και ιδεολογίες «δεξιά-κέντρο-αριστερά», αφού έχουν πάψει ουσιαστικά να υφίστανται.

Από την άλλη πλευρά, ο πατριωτικός χώρος διακατέχεται από πολλές και ποικίλες παθογένειες. Και τούτο γιατί, κατά κύριο λόγο, λείπει η ενότητα και απουσιάζουν η ειλικρίνεια και η ανιδιοτέλεια. Αντιθέτως, βασιλεύουν η φιλαρχία, η φιλαυτία, η ιδιοτέλεια, ο εγωκεντρισμός και διάφορες παραφυάδες των κομμάτων εξουσίας. Θα έλεγα λοιπόν ότι ο πατριωτικός χώρος στην πατρίδα μας νοσεί θανάσιμα. Δεν είναι τυχαίο επομένως που η χώρα μας βρίσκεται στην τραγική αυτή κατάσταση.

Η λύση είναι μια και μοναδική. Ο πατριωτικός χώρος χρειάζεται άμεση θεραπεία και ίαση. Είναι αδήριτη ανάγκη να συγκροτηθεί ένα αγνό και άδολο δυναμικό Πατριωτικό Μέτωπο!

Οι Έλληνες πατριώτες, όσοι δηλαδή τοποθετούν τον αγιασμένο τούτο τόπο πάνω από τα προσωπικά και συλλογικά τους συμφέροντα, επιβάλλεται  να αφυπνισθούν, να ενωθούν και να οργανωθούν πολιτικά. Να εξέλθουν από τα χαρακώματα της εκ του ασφαλούς κριτικής, της έλλειψης θάρρους και της πολιτικής αδιαφορίας και να αγωνιστούν για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να επιτύχουν ένα σημαντικό προγεφύρωμα στην πολιτική σκηνή, να διαδραματίσουν ουσιαστικό ρόλο στα πολιτικά δρώμενα της χώρας και να απομακρύνουν το υπάρχον εξαιρετικά επικίνδυνο πολιτικό προσωπικό που καταστρέφει συνειδητά την πατρίδα μας και το λαό της.

Η ανάγκη για την συγκρότηση του Πατριωτικού αυτού Μετώπου είναι αδήριτη όσο ποτέ άλλοτε!

Ένα σάλπισμα χρειάζεται!

 

Νικόλαος Ταμουρίδης
Αντιστράτηγος (ε.α)-Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ
Αντιπρόεδρος ΔΕ Ελεύθερης Πατρίδας
 
Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Η “περίοδος των πυρκαγιών” ξεκίνησε νωρίς φέτος στη χώρα μας, βρίσκοντας τους κρατικούς μηχανισμούς πιο απροετοίμαστους και τις επικίνδυνες περιοχές πιο απροστάτευτες παρά ποτέ.

Εδώ και πάνω από ένα χρόνο, το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, αντί να επιτελεί τον ρόλο του, την προετοιμασία των υπηρεσιών για την αντιμετώπιση φυσικών (και μη) καταστροφών, έχει αφοσιωθεί στο να επινοεί διάφορα ευφάνταστα “μέτρα” για τον κορωνοϊό, τα οποία μας ανακοινώνει με τη δέουσα αυστηρότητα ο κ. Χαρδαλιάς. 

Ποιος θα ασχοληθεί με την ενίσχυση, την εκπαίδευση, τη στελέχωση, τον εξοπλισμό των πυροσβεστικών σωμάτων, όταν το αρμόδιο υπουργείο το μόνο που κάνει είναι να κυνηγά τους πολίτες, μοιράζοντας πρόστιμα για τις μάσκες ή για όποιο άλλο “μαγικό” μέτρο μας έχουν επιβάλει δήθεν για την υγεία μας; Ακόμα και τώρα, στην αρχή της καλοκαιρινής περιόδου, τη στιγμή που οι δυνάμεις πρώτης γραμμής θα έπρεπε να προετοιμάζονται υλικά και ψυχολογικά για να πέσουν κυριολεκτικά στη φωτιά, η κυβέρνηση, αδιαφορώντας για το αξιόμαχο των ανδρών, επιλέγει να τους  αναστατώνει και να τους διαιρεί, με την εντελώς παράλογη - και παράνομη - εντολή για υποχρεωτικό εμβολιασμό. Κατάλληλος γι’ αυτήν τη δουλειά, ο αρχηγός της πυροσβεστικής, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, που η θητεία του βαρύνεται από το ολοκαύτωμα στο Μάτι και, αντί να παραιτηθεί, πήρε προαγωγή για να συνεχίσει να μας διασώζει!  

Με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού, η κυβέρνηση έχει αλλοιώσει πλήρως τον ρόλο και τον σκοπό των σωμάτων ασφαλείας, χρησιμοποιώντας τα για την καταστολή των πολιτών και αφήνοντας τους πιο ευάλωτους τομείς της χώρας εντελώς απροστάτευτους. Όλα αυτά δεν γίνονται τυχαία ή από λάθος χειρισμούς, αλλά αποτελούν μεθόδευση με σκοπό την ιδιωτικοποίηση αυτών των υπηρεσιών, όπως έχει ήδη σχεδιάσει η κυβέρνηση υπό τις εντολές του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Ε.

Κυβερνήσεις που παραδίδουν τη χώρα στο έλεος επιχειρηματικών συμφερόντων δεν έχουν κανέναν λόγο να ενδιαφερθούν για την προστασία των δασών. Τα Γεράνεια Όρη, που το 2000 ανακηρύχθηκαν προστατευόμενη περιοχή ΝΑΤURA, που η γεωλογική τους ηλικία ανάγεται στην Πέρμια περίοδο (250-300 εκατ. χρόνια) σήμερα είναι στάχτη. Εντελώς “τυχαία”, για την περιοχή αυτή εκκρεμούν τέσσερις αδειοδοτήσεις του ομίλου Μυτιληναίου για εξορύξεις βωξίτη και ανέγερση αιολικών πάρκων. Επί προεδρίας στο ΣτΕ της νυν ΠτΔ, Αικ. Σακελλαροπούλου, κρίθηκε συνταγματική η χορήγηση αδειών για κατασκευή αιολικών πάρκων σε αναδασωτέες περιοχές, ενώ ο “αντιπεριβαλλοντικός” νόμος Χατζηδάκη, (4685/2020) καταργεί ουσιαστικά την προστασία των περιοχών NATURA, επιτρέποντας τη χρήση τους για εξορύξεις και άλλες “αναπτυξιακές” και προπαντός “οικολογικές” επενδύσεις. Και – τελείως “συμπτωματικά” – από τα πρώτα κονδύλια που κόπηκαν από τον κρατικό προϋπολογισμό με την εφαρμογή των μνημονίων, ήταν το ειδικό κονδύλιο για την προστασία των δασών, με το οποίο κάθε χρόνο προσλαμβάνονταν εποχικοί εργάτες για τον καθαρισμό των δασών και των γύρω περιοχών από τα ξερά δένδρα και τα αγριόχορτα, δημιουργώντας αντιπυρικές ζώνες. 

Ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, το ΕΠΑΜ απευθύνει, ακόμη μια φορά, έκκληση προς όλους τους πολίτες, να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την περιφρούρηση και φύλαξη των δασών. Να απαιτήσουν και να πιέσουν τις τοπικές αρχές της περιοχής τους, τους δήμους και τις περιφέρειες, να αναλάβουν τον συντονισμό και την οργάνωση ομάδων περιφρούρησης των κοντινών τους δασικών περιοχών. Σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό, σε κάθε τοπική κοινότητα, με συμμετοχή εθελοντών, μεμονωμένων πολιτών, αλλά και συλλόγων, σωματείων και οργανώσεων που υπάρχουν σε κάθε περιοχή, να δημιουργηθούν ομάδες που θα αναλάβουν με βάρδιες την επιτήρηση των δασικών εκτάσεων της περιοχής τους. 

Καλούμε τέλος τους Έλληνες πολίτες να συσπειρωθούν και να αγωνιστούν για την ανατροπή αυτού του πολιτικού καθεστώτος. Να χτίσουμε όλοι μαζί ξανά την όμορφη χώρα μας, μια χώρα όπου να αξίζει και να χαίρεται κανείς να ζει!


Αθήνα, 22 Μαΐου 2021
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Θάνος Μωραΐτης χαρακτήρισε ως εξαιρετική την πρωτοβουλία για την αναγνώριση της Αθερίνας Τριχωνίδας ως ΠΟΠ ή ΠΓΕ που έλαβε το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών “Act now – Παρέμβαση Τώρα”. 

Συγκεκριμένα ο κ. Μωραΐτης έγραψε:

Εξαιρετική η πρωτοβουλία για την αναγνώριση της Αθερίνας Τριχωνίδας ως ΠΟΠ ή ΠΓΕ που έλαβε το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών “Act now – Παρέμβαση Τώρα” που δραστηριοποιείται γύρω από την προστασία και ανάδειξη της Τριχωνίδας, μέσα από την παράλληλη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της Εθνικής και της Κοινοτικής Νομοθεσίας.

Σημαντικό ακόμη το γεγονός ότι το εγχείρημα αγκαλιάζει η Επιστημονική Κοινότητα, αφού το Πανεπιστήμιο Πατρών θα συμβάλει στην επιστημονική υποστήριξη και τεκμηρίωση του σχετικού φακέλου.

Η αναγνώριση της Αθερίνας Τριχωνίδας ως ΠΟΠ ή ΠΓΕ θα αποτελέσει μία συλλογική επιτυχία:

– Θα επισφραγίσει τη μοναδικότητα του προϊόντος,
– Θα τo καταστήσει ένα ακόμη σήμα κατατεθέν της Αιτωλοακαρνανίας, δίνοντας στο Νομό μας ένα πρόσθετο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα,
– Θα δημιουργήσει οφέλη για αλιείς και καταναλωτές,
– Θα ενισχύσει τον τουρισμό και θα αναδείξει το πλούσιο φυσικό μας περιβάλλον.

Ο τόπος μας θα αποκτήσει προστιθέμενη αξία, με ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας και του εισοδήματος των ανθρώπων του.

Πρόκειται για πρωτοβουλία, που μόνο θετικό αποτύπωμα θα αφήσει. Για αυτό και πρέπει να στηριχθεί από όλους μας.

Ιστότοπος Act Νow: https://actnow-agrinio.gr

Φωτογραφία: Γιάννης Γιαννακόπουλος

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Δεν έχουμε πει ότι αιωνίως θα στηρίζουμε τους ανθρώπους για να μην δουλεύουν. Τους στηρίζουμε για να βρουν δουλειά. Μην πάμε από το ένα άκρο στο άλλο», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης παραχώρησε το πρωί του Σαββάτου ο Άδωνις Γεωργιάδης, στέλνοντας, μεταξύ άλλων το μήνυμα πως «ξαναπιάνουμε δουλειά», φεύγοντας «από την ιδέα του επιδόματος».

«Είμαστε σε ασταμάτητες επαφές με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον σχεδιασμό προγραμμάτων ενίσχυσης της οικονομίας, για να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις να μπουν δυνατά σε μια ομαλή λειτουργία. Πρέπει να βάλουμε το μυαλό μας να δουλέψει για να τους βοηθήσουμε, καθώς εκεί κρίνονται πολλά για τις επιχειρήσεις και τις θέσεις εργασίας. Το πρόγραμμα στην εστίαση πάει καλά, σε λίγες ημέρες ανακοινώνουμε και το πρόγραμμα για τον τουρισμό και κοιτάζουμε να δούμε αν μπορούμε να βρούμε πόρους, επειδή τώρα είμαστε στα όρια μας, για να υπάρξει πρόγραμμα ενίσχυσης για επιχειρήσεις στο λιανικό εμπόριο, για τα ταξί και άλλους κλάδους», δήλωσε αρχικά ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων μιλώντας στον Τ/Σ ΑΝΤ1.

«Έχει ανοίξει η εστίαση και ένα από τα πρώτα πράγματα που βλέπουμε είναι ότι δεν μπορούν να βρουν υπαλλήλους τα μαγαζιά για να δουλέψουν. Το ίδιο μας λένε και οι τουριστικές επιχειρήσεις. Εμείς δεν έχουμε πει ότι αιωνίως θα στηρίζουμε τους ανθρώπους για να μην δουλεύουν. Τους στηρίζουμε για να βρουν δουλειά. Μην πάμε από το ένα άκρο στο άλλο» είπε ο κ. Γεωργιάδης και συμπλήρωσε: «Καμία φορά η συνεχόμενη λήψη επιδομάτων μειώνει την ανάγκη για εργασία. Σου λέει κάποιος “παίρνω το επίδομα, παίρνω και κάτι ‘μαύρα’ και είμαι καλά”. Σιγά-σιγά φεύγουμε από την ιδέα του επιδόματος και πάμε στην ιδέα της δουλειάς. Όλα τα μέτρα του υπουργείου Ανάπτυξης έχουν ως επίκεντρο τις θέσεις εργασίας. “Ξαναπιάνουμε δουλειά” είναι το μήνυμα.

Αρκετό καιρό κάτσαμε αναγκαστικά λόγω της πανδημίας, τώρα πρέπει να δουλέψουμε. Και το πρόγραμμα για τον τουρισμό αυτό προϋποθέτει, την στήριξη των θέσεων εργασίας».

Για τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή είπε: «Εγώ ως παλαιός έμπορος που έχω δουλέψει πολύ πίσω από τον πάγκο των βιβλίων, σκέφθηκα να δώσουμε δύο Κυριακές για να ανοίξουν τα μαγαζιά για να ρεφάρουν λίγο, αφότου καταργήθηκε το click inside. Δεν είπαμε να καταργήσουμε τις Κυριακές ή να δουλεύουμε όλες τις ημέρες. Η αντίδραση σε αυτό πολλών εμπορικών συλλόγων και της ΓΣΕΕ με ξεπερνά, την ώρα που λέμε να βρούμε λεφτά από το πουθενά για να στηρίξουμε το λιανικό εμπόριο».

Ο υπουργός τόνισε ότι «κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι η οικονομία έχει μείνει πίσω και ότι θα πρέπει να δουλέψουμε όλοι λίγο περισσότερο για να πάμε μπροστά και να φύγουμε από το σημείο στο οποίο είχαμε κολλήσει».

Γιατα μέτρα σε γάμους και δεξιώσεις, ο ίδιος επεσήμανε: «Στα catering και στις δεξιώσεις θέλουμε να δουλεύουν οι άνθρωποι με τους όρους της εστίασης. Αν υπάρχουν μεγάλοι χώροι, δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει περιορισμός στα άτομα». «Αυτή είναι η πάγια θέση του υπουργείου, αλλά η επιτροπή είναι αυτή που αποφασίζει», είπε ο κ. Γεωργιάδης, ενώ σε ό,τι αφορά το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας, ανέφερε ότι από τις αρχές Ιουνίου μπορεί να εξεταστεί παράταση της καταληκτικής ώρας από τις 00:30 που είναι σήμερα και ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων μέσα στο καλοκαίρι θα υπάρχει κατάργηση αυτού του μέτρου.

Για νομοσχέδιο για τη φαρμακευτική κάνναβη, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε: «Το νομοσχέδιο για την φαρμακευτική κάνναβη χθες βράδυ ψηφίστηκε τυπικά από 158 βουλευτές της ΝΔ, θεωρητικά ήταν περισσότεροι, καθώς και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ το στήριζαν και το υπερψήφιζαν, αλλά τελικώς αποχώρησαν όλα τα κόμματα από την ψηφοφορία για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να γίνει ονομαστική ψηφοφορία, κάτι που είναι ασυνήθιστο στα κοινοβουλευτικά χρονικά όταν στηρίζει κάποιος ένα νομοσχέδιο».

Προσέθεσε ότι «χθες έγινε στη Βουλή ένα μεγάλο βήμα υπέρ των ασθενών που την χρειάζονται και υπέρ της εθνικής οικονομίας. Ήταν τιμητικό που ο Γιώργος Παπανδρέου ήρθε να μιλήσει και να στηρίξει το νομοσχέδιο, μιλώντας επαινετικά και για εμένα, ζητώντας πλήρη αποποινικοποίηση της χρήσης κάνναβης. Αυτό είναι κάτι που η κυβέρνηση δεν το εξετάζει».

Σε ό,τι αφορά την πλήρη επαναφορά της κανονικής λειτουργίας της Βουλής, αφού κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για «παιδιάστικη συμπεριφορά» σε ό,τι αφορά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την φαρμακευτική κάνναβη την Παρασκευή, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι έχει ήδη συζητηθεί στην Διάσκεψη των Προέδρων το χρονοδιάγραμμα πλήρους επαναφοράς των δραστηριοτήτων της, ότι αυτή γίνεται σταδιακά στο πλαίσιο της πρόληψης καθώς δεν έχει εμβολιαστεί το σύνολο βουλευτών και προσωπικού και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «θέλει να προλάβει αυτό που είναι δρομολογημένο να γίνει».

Αναφερόμενος, εξάλλου, στο εμβόλιο της AstraZeneca, είπε ότι «υπήρξε μια λανθασμένη επικοινωνιακή διαχείριση σε ό,τι αφορά τις παρενέργειες», συμπληρώνοντας ότι «στο Ηνωμένο Βασίλειο που έχουν φτάσει σε επίπεδο ανοσίας καθώς έχει εμβολιαστεί πάνω από το 70% του πληθυσμού, ο εμβολιασμός έχει γίνει με το εμβόλιο της AstraZeneca».

Τέλος, μιλώντας για τη φωτιά στα Γεράνεια Όρη, αφού εξέφρασε τη συμπαράσταση του στους πυρόπληκτους σημείωσε ότι «το κράτος θα είναι δίπλα τους» και προσέθεσε: «Η Πολιτική Προστασία κατάφερε μέσα στην νύχτα, πολύ γρήγορα να σώσει τους ανθρώπους και οι δρόμοι αποκλείστηκαν για να μην κινδυνεύσουν συμπολίτες μας». Σχετικά με τις επικρίσεις του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Χρήστου Σπίρτζη, είπε πως «το επιχειρησιακό σκέλος δεν το γνωρίζω καθόλου και δεν θα ήθελα να μπω σε αντιδικία με τον κ. Σπίρτζη» και συμπλήρωσε: «Εγώ δεν έχω ακούσει καμία καταγγελία κατοίκων ότι δεν υπήρχαν πτητικά μέσα. Η φωτιά ξέσπασε το βράδυ και όπως όλοι ξέρουμε δεν πετάνε τη νύχτα τα αεροπλάνα, ακόμη και αν έχεις 5.000 αεροπλάνα. Γιατί ξεκίνησε την νύχτα; Γιατί ένας άνθρωπος αποφάσισε την νύχτα με 8 μποφόρ να κάψει κλαδιά, κάτι που για μένα είναι αδιανόητο. Λάθη μπορεί να έγιναν, δεν είμαστε αλάνθαστοι».

Πηγή: eidiseis.gr

Με τις ψήφους της ΝΔ πέρασε το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τη φαρμακευτική κάνναβη.

Η ΚΟ της ΝΔ έδειξε ισχυρά αντανακλαστικά και με 158 «ναι» ξεπέρασε την αποχή από τη διαδικασία που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε το ΚΙΝΑΛ.

Συγκεκριμένα στο νομοσχέδιο ψήφισαν συνολικά 191 βουλευτές εκ των οποίων οι 158 το στήριξαν και οι 33 απέρριψαν.

Όλα τα κόμματα της ήσσονος αντιπολίτευσης, (ΚΚΕ, ΜΕΡΑ25 και ΕΛΛΥΣΗ) καταψήφισαν.

Πηγή: iefimerida.gr