Τρίτη, 27η Ιουλίου 2021  11:43: μμ
rss button rss button fb button fb button

Ροή Ειδήσεων

hmerologio ekdiloseon

Επιχειρείν Δυτικά

"BeautyONE": Η νέα πρόταση στα είδη Κομμωτηρίου και Καλλυντικών στο Αγρίνιο

Ιουλ 23, 2021
Το κατάστημα BeautyOne άνοιξε τον Ιούνιο του 2020 με σκοπό να προσφέρει στην τοπική αγορά είδη…

Ημερολόγιο Ειδήσεων

« Μάιος 2021 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 04 Μαϊος 2021

Νέα δεδομένα φέρνουν στο προσκήνιο αποφάσεις δικαστηρίων που απορρίπτουν αιτήσεις υπαγωγής οφειλετών στον προστατευτικό νόμο των υπερχρεωμένων νοικοκυριών με αποδεικτικά στοιχεία αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η πλειοψηφία των περιπτώσεων όπου προσκομίζονται στα δικαστήρια για ανταπόδειξη αφορούν αναρτήσεις οφειλετών σε δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Instagram.

Έτσι, στο στόχαστρο των τραπεζών έχουν μπει όσοι ιδιώτες με χρέη προς τις τράπεζες έχουν κάνει αίτηση για την υπαγωγή τους στις ευεργετικές διατάξεις του ν.3869/2010 (γνωστού και ως Νόμου Κατσέλη), ενώ την ίδια περίοδο δημοσιοποιούν φωτογραφίες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις οποίες κάνουν επίδειξη πλούτου και πολυτέλειας.

Ο δικηγόρος και διαμεσολαβητής Αστικών & Εμπορικών Υποθέσεων, Στρατής Νικολακέας μιλώντας στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο» αναφέρει ότι «οι Τράπεζες, προκειμένου να απορριφθούν οι σχετικές αιτήσεις από τα Δικαστήρια, λόγω παραβίασης του καθήκοντος ειλικρίνειας εκ μέρους των δανειοληπτών, έχουν αρχίσει να ελέγχουν εντατικά τους λογαριασμούς και τα προφίλ των υπερχρεωμένων κυρίως στο Facebook και στο Ιnstagram, όπου οι τελευταίοι αναρτούν φωτογραφίες τους από την ιδιωτική τους ζωή όπως π.χ. με ταξίδια στο εξωτερικό και διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία, με ακριβά αυτοκίνητα ή με ακίνητα μεγάλης αξίας».

Η έρευνα των τραπεζών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αφορά κυρίως στον έλεγχο εκείνων των φωτογραφιών που έχουν ανεβάσει οικειοθελώς οι δανειολήπτες, με τις οποίες αποδεικνύεται ότι έχουν παραλείψει να αναφέρουν στο δικαστήριο κρίσιμα εισοδηματικά ή περιουσιακά τους στοιχεία προκειμένου να πετύχουν την μερική ή ολική διαγραφή των χρεών τους

Οι περιπτώσεις απόρριψης αιτήσεων

Όπως αναφέρει ο κ. Νικολακέας, κατά την διάρκεια δίκης του Νόμου Κατσέλη, ο δικηγόρος της τράπεζας εμφάνισε φωτογραφίες του δανειολήπτη που πήρε από το λογαριασμό του στο facebook, όπου ο τελευταίος εργαζόταν κανονικά στο θέατρο, ενώ στην αίτησή του δήλωνε μακροχρόνια άνεργος με μηδενικά εισοδήματα!

Σε άλλη περίπτωση ο δανειολήπτης διαφήμιζε τις υπηρεσίες του ως DJ σε διάφορα Bar & Club των Αθηνών στο λογαριασμό του στο Facebook, ενώ στην ένδικη αίτησή του δήλωνε άεργος με μηδενικά εισοδήματα.

Φυσικά, οι υποθέσεις αυτές και των δύο ανωτέρω υπερχρεωμένων απορρίφθηκαν από τα αρμόδια Ειρηνοδικεία.

Επίσης, υπήρχε περίπτωση άνεργου δανειολήπτη, όπου φωτογραφιζόταν υπερήφανος μπροστά από την πισίνα της νέας του κατοικίας και το νεοαποκτηθέν πολυτελές του αυτοκίνητο, ενώ δήλωνε στην αίτησή του ότι δεν διαθέτει καμία κινητή ή ακίνητη περιουσία. Αξιοσημείωτες τέλος είναι και οι περιπτώσεις των εικονικά διαζευγμένων ή εν διαστάσει συζύγων, όπου παρά ταύτα συνεχίζουν κανονικά να αναρτούν φωτογραφίες από την κοινή συμβίωσή τους με την σύζυγό τους!

Υπερχρεωμένοι, όπως οι ανωτέρω, που εντοπίζονται από τις τράπεζες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης άλλα να δηλώνουν στην αίτησή τους και άλλα να κάνουν στην πραγματική ζωή τους ενώ παράλληλα ζητούν από το δικαστήριο να τους διαγράψει τα τραπεζικά τους χρέη, τις περισσότερες φορές απορρίπτονται από τα δικαστήρια της χώρας μας, σημειώνει ο κ. Νικολακέας μιλώντας στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο».

Μηδενικά ή ιδιαίτερα χαμηλά εισοδήματα που δηλώνονται από τους δανειολήπτες στα δικαστήρια του Νόμου Κατσέλη ιδίως από μακροχρόνια άνεργους, ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες, διασταυρώνονται από τις Τράπεζες με όλα όσα οι ίδιοι οι δανειολήπτες ανεβάζουν οικειοθελώς στο διαδίκτυο με απώτερο στόχο την πάταξη του φαινομένου των στρατηγικών κακοπληρωτών, δηλ. όλων εκείνων που ενώ χρωστούν στις τράπεζες και έχουν σημαντικά εισοδήματα, δεν πληρώνουν σκόπιμα τις δόσεις των δανείων τους προκειμένου να πετύχουν την διαγραφή τους με μια δικαστική απόφαση «Νόμου Κατσέλη».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι οι έλεγχοι αυτοί των Τραπεζών σε κάθε περίπτωση δεν παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα των δανειοληπτών, αφού σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις οι δανειολήπτες διατηρούν δημόσιους και όχι ιδιωτικούς λογαριασμούς στα μέσα κοινωνική δικτύωσης, με αποτέλεσμα ο καθένας, ακόμα και ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου που δικάζει την υπόθεση του δανειολήπτη, να έχει εύκολης πρόσβαση σε στις φωτογραφίες αυτές.

Υπήρξε περίπτωση δανειολήπτη, όπου ο Δικαστής ερεύνησε από μόνος του την κατοικία του υπερχρεωμένου μέσω της γνωστής εφαρμογής χαρτών της google maps και αφού διαπίστωσε ότι επρόκειτο για πολυτελή βίλα με πισίνα στα Βόρεια Προάστια των Αθηνών και όχι για μια απλή μονοκατοικία απέρριψε την αίτηση του δανειολήπτη.

ot.gr

foto ot.gr
Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με αρμόδιους τοπικούς φορείς  πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα ο βουλευτής «Νέας Δημοκρατίας» Αιτωλοακαρνανίας Κωνσταντίνος Καραγκούνης μέσω των υπηρεσιών της τηλεδιάσκεψης. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας, ο βουλευτής ενημερώθηκε πλήρως για τα προβλήματα- κατάλοιπα της πανδημίας, που αντιμετωπίζουν διάφοροι επιστημονικοί- εμπορικοί κλάδοι της Ιεράς πόλης του Μεσολογγίου αλλά και για την πορεία του Εμβολιασμού στην περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου, κος Σπυρόπουλος Βασίλης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου, κος Παϊσιος Χρήστος, ο Πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Μεσολογγίου, κος Τριβλής Αριστόβουλος, ο πρόεδρος του Εργατικού κέντρου Μεσολογγίου, κος Παπαδημητρόπουλος Διονύσιος καθώς και ο Γραμματέας κος Αντωνόπουλος Σπυρίδων και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, κος Παπαδόπουλος Παναγιώτης.

Πρώτος τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου, κος Παϊσιος ο οποίος αναφέρθηκε στις συνθήκες λειτουργίας των τοπικών δικαστηρίων, στη συνδρομή του Ιατρικού συλλόγου Μεσολογγίου για την διεξαγωγή ελέγχων στις εισόδους των δικαστηρίων και την όσο το δυνατόν πιο ομαλή λειτουργία αυτών κατά τη διάρκεια της πανδημίας καθώς και στην εξαιρετικής σημασίας προς αυτόν τον σκοπό εθελοντικής βοήθειας. Αναφέρθηκε επίσης στα προβλήματα υποδομής των τοπικών δικαστηρίων και στην επιτακτική ανάγκη χρηματοδοτικής στήριξης αυτών.

Εν συνεχεία ο κος Τριβλής ως πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Μεσολογγίου οδήγησε την συζήτηση στην «επιχείρηση του εμβολιασμού», γνωστοποιώντας στον κ. Καραγκούνη την ύπαρξη αδικαιολόγητου φόβου γύρω από το εμβόλιο της «AstraZeneca» που προκάλεσε και ορισμένες ακυρώσεις προγραμματισμένων εμβολιασμών αλλά και την ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στους περιορισμένης ζήτησης εμβολιασμούς. Σημείωσε δε, ότι προς την εξυπηρέτηση της «επιχείρησης του εμβολιασμού» έχει ζητηθεί και είναι σημαντική η βοήθεια του ελληνικού ερυθρού σταυρού η οποία παρέχεται με την κατά τόπους τοποθέτηση εμβολιαστικών- διαγνωστικών περιπτέρων (τα λεγόμενα kiosks).

Ακολούθως, ο διοικητής του νοσοκομείου Μεσολογγίου, κος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της αγαστής συνεργασίας με τον ιατρικό σύλλογο και στην συμβολή του κ. Τριβλή στην ομαλή πραγματοποίηση των εμβολιαστικών δόσεων. Ενημέρωσε τον κ. Καραγκούνη για την εξέλιξη του εμβολιασμού στην περιοχή σημειώνοντας ότι το νοσηλευτικό- διοικητικό προσωπικό συμβάλει τα μέγιστα προς αυτό το σκοπό με αποτέλεσμα να διεξάγονται καθημερινά τουλάχιστον 50 εμβολιασμοί την ημέρα, ενώ ο αριθμός των συνολικών εμβολιασμών υπερβαίνει τους 3000. Αναφέρθηκε βέβαια και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά τη διάρκεια αυτής της προσπάθειας: στην σταδιακή μείωση των διαθέσιμων κρεβατιών ΜΕΘ από 49 σε 22 λόγω έντονης διασποράς του ιού, στο γεγονός ότι με την ύπαρξη 2 εμβολιαστικών γραμμών και τη δημιουργία νέων (σύνολο 7) δεν είναι δυνατόν ο εμβολιασμός να υποστηριχθεί αποκλειστικά από το υπάρχον νοσηλευτικό προσωπικό. Τόνισε την επιτακτική ανάγκη πρόσληψης επικουρικού προσωπικού ούτως ώστε οι εμβολιαστικές γραμμές να υποστηρίζονται από τουλάχιστον 2-7 γενικούς ιατρούς, 7 νοσηλευτές και 2 διοικητικούς για τον καλύτερο προγραμματισμό των ραντεβού. Σημαντική είναι δε και η στελέχωση του νοσοκομείου με θέσεις ειδικοτήτων ψυχολογικής υποστήριξης καθοριστικής σημασίας απέναντι στην ψυχολογική πίεση που γέννησε η πανδημία.

Μετά το θέμα του εμβολιασμού η συζήτηση πέρασε στα οικονομικά ζητήματα και τις συνέπειες που προκάλεσε ο κορωνοϊός και συγκεκριμένα στον χώρο του εμπορίου. Ο κος Σπυρόπουλος, ως πρόεδρος του εμποροβιομηχανικού συλλόγου αναφέρθηκε στα πολυποίκιλα προβλήματα που προκάλεσε στο εμπόριο η πολύμηνη αναστολή λειτουργίας και στην ανάγκη συνέχισης της στήριξης από την κυβέρνηση ακόμα και στα ζητήματα των ηλεκτρονικών τιμολογίων και της επιδότησης της εργασίας στις επιχειρήσεις. Πράγμα που στηρίχθηκε και από τον πρόεδρο και γραμματέα του εργατικού κέντρου, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο μεγάλο ποσοστό ανεργίας στην περιοχή και στην επιτακτική ανάγκη μείωσης αυτού.

Πέραν αυτών των βασικών ζητημάτων έγινε αναφορά και σε σωρεία άλλων θεμάτων, όπως ενδεικτικά αναφέρονται: στη δημιουργία του βιοτεχνικού πάρκου και στην υλοποίηση σημαντικών συνδέσεων τοπικών περιοχών με την κατασκευή των κατάλληλων οδικών δικτύων.

Τέλος ο κ. Καραγκούνης αφουγκραζόμενος τα όσα ειπώθηκαν δήλωσε στους παρευρισκόμενους φορείς την ικανοποίηση του όσον αφορά την επιχείρηση του εμβολιασμού αλλά και την εν γένει στήριξή του προκειμένου τα προβλήματα των κλάδων που αναφέρθηκαν να λάβουν της απαραίτητης προσοχής από τους αρμόδιους φορείς και να επιτευχθούν άμεσες και πρόσφορες λύσεις. Ανέφερε δε, πως η κυβέρνηση ήταν καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας δίπλα στους εμπόρους μέσω των διάφορων επιδοτήσεων και θα εξακολουθήσει να είναι  μέχρι να επιτευχθεί μια ομαλή μετάβαση στην κανονικότητα.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ