Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  7:52: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 06 Μαϊος 2021 18:49

Μετατροπή της βορ.Ελλάδας σε τουρκική επαρχία με πρωτεύουσα την Κομοτηνή & τζαμί στη Θεσ/νίκη ζήτησε ο Τούρκος ΥΦΥΠΕΞ

Με άδεια της ελληνικής κυβέρνησης ο Τούρκος ΥΦΥΠΕΞ Γιαβούζ Σελίμ Κιράν ζήτησε έμμεσα την μετατροπή της βορείου Ελλάδας σε τουρκική επαρχία

«Κεντρική πόλη της τουρκικής μειονότητας της δυτικής Θράκης» χαρακτήρισε την Κομοτηνή ο Tούρκος υφυπουργός Εξωτερικών, Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, ο οποίος εν συνεχεία ζήτησε και τζαμί στη Θεσσαλονίκη. 

Με τις δηλώσεις του ο Τούρκος ΥΠΥΠΕΞ ζήτησε έμμεσα να γίνει τουρκική επαρχία η βόρεια Ελλάδα, δείχνοντας πως η Τουρκία είναι αποφασισμένη να μεταφέρει στο «πεδίο» τις αναθεωρητικές της έναντι της Συνθήκης της Λωζάννης εξαγγελίες.

Ο Σελίμ Κιράν, που λίγες μόνον ώρες αφού η επίσκεψή του ξεκίνησε έκανε πάνω από 10 αναρτήσεις στο twitter, είναι σαφές ότι έχει σκοπό να ανακινήσει ζήτημα «τουρκικής μειονότητας», «κουκουλώνοντας» με προκλητικό τρόπο τους μουσουλμάνους Έλληνες πολίτες με την τουρκική ταυτότητα – σκοπό που υπηρετεί εδώ και χρόνια το τουρκικό προξενείο της περιοχής, με την ανοχή των ελληνικών κυβερνήσεων.

Φυσικά, οι προκλήσεις δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς ο Τούρκος υφυπουργός θέλει ξεκάθαρα να καταστήσει τη χώρα μας «υπόλογη» για δήθεν παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του, μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους της «τουρκικής κοινότητας» Θεσσαλονίκης, ο Κιράν έκανε λόγο για πιέσεις, περιορισμούς στην ελευθερία της γλώσσας, της θρησκείας και της λατρείας αυτών που χαρακτήρισε ως «ανθρώπους μας».

Ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών άφησε αιχμές για το γεγονός πως δεν υπάρχει τζαμί στην Τουρκία λέγοντας πως: 

«Κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στη Θεσσαλονίκη, είδα παλιές φωτογραφίες της πόλης. Είδα τους μιναρέδες που κοσμούσαν την πόλη εκείνη την εποχή από τις φωτογραφίες. Δυστυχώς, αυτή η εικόνα δεν υπάρχει σήμερα. Δεν υπάρχει καν τζαμί στη Θεσσαλονίκη σήμερα».

«Η μουσουλμανική μειονότητα, η οποία ευημερεί, αριθμεί περίπου 120.00 κατοίκους, Έλληνες πολίτες. Στην περιοχή αυτή λειτουργούν σήμερα 127 μειονοτικά σχολεία, καθώς και 260 τεμένη» φέρεται να είπε σύμφωνα με πηγές. «Οποιαδήποτε προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και παραποίησης των στοιχείων αυτών, από όπου και αν προέρχεται, είναι αυτονόητα απορριπτέα και δεν χρήζει περαιτέρω σχολιασμού» κατέληξε.

Ενώ στη συνέχεια χαρακτήρισε την Κομοτηνή ως την «κεντρική πόλη της τουρκικής μειονότητας της δυτικής Θράκης».

«Ελπίζουμε ότι οι Έλληνες φίλοι μας θα λάβουν τα απαραίτητα μηνύματα για τη μειονότητα εδώ ώστε να λάβουν μέτρα που θα τους επιτρέψουν να ακολουθήσουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντά τους, όπως οι μειονότητες στην Τουρκία και να ζήσουν με τρόπο που να ταιριάζει στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια», είπε, μεταξύ άλλων, με θράσος ο Κιράν και πρόσθεσε: «Ζητήματα όπως η άρνηση της εθνικής ταυτότητας και ο περιορισμός των ελευθεριών επηρεάζουν αρνητικά τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών».

Δεν έμεινε εκεί, αλλά συναντήθηκε στο τουρκικό προξενείο και με τον ψευδομουφτή Αχμέτ Μέτε. Μάλιστα, σε υπαίθριο χώρο του Προξενείου δόθηκε και μια συνέντευξη Τύπου-διάγγελμα, χωρίς κανένα ελληνικό ΜΜΕ να έχει προσκληθεί.

Ο ισχυρισμός δε ότι  «η Τουρκία έχει ικανοποιήσει πολλές απαιτήσεις της ελληνικής μειονότητας της Κωνσταντινούπολης, να κάνει και η Ελλάδα το ίδιο», ήταν το αποκορύφωμα του τουρκικού θράσους!

Είχαν προηγηθεί βέβαια και οι δηλώσεις του στις οποίες έκανε λόγο για «καταπιεσμένους Τούρκους».

Tέλος, ο Τούρκος Υφυπουργός Εξωτερικών συμμετείχε σε γεύμα ιφτάρ που παρατέθηκε προς τιμήν του σε κεντρικό ξενοδοχείο της Κομοτηνής και στο οποίο έδωσαν το παρών ο Βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ (ΚΙΝΑΛ), οι Βουλευτές Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ (ΣΥΡΙΖΑ) και Μπουρχάν Μπαράν (ΚΙΝΑΛ), Δήμαρχοι και βέβαια οι ψευτο- Μουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Γιαβούζ Σελίμ Κιράν ολοκληρώνει σήμερα Πέμπτη 6 Μαΐου την επίσκεψή του σε Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή, Ξάνθη και Διδυμότειχο.

Φυσικά όλο αυτό με την ανοχή της ελληνικής κυβέρνησης η οποία αφού τον άφησε να «αλωνίζει» στην Ελλάδα απολογήθηκε (!)  για την... ποιότητα ζωής της μουσουλμανικής μειονότητας! 

pronews.gr

Διαβάστηκε 600 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Μαϊος 2021 18:53