Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  2:26: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2021 11:52

17ο Τακτικό Συνέδριο των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Το 17o Συνέδριό τους πραγματοποιούν το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Νοεμβρίου οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ το οποίο έχει υβριδική μορφή.

Πρόκειται για ένα κομβικό συνέδριο καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του κόμματος θα εκλεγούν Συμπρόεδροι, στα πρότυπα του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος στο οποίο άλλωστε οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ είναι μέλη. Επίσης, μετά το πέρας των εσωτερικών εκλογών θα βρίσκεται πλέον εν ισχύ το νέο καταστατικό του κόμματος, στο πλαίσιο του οποίου η θητεία τόσο των Συμπροέδρων που θα εκλεγούν, όσο και των υπολοίπων οργάνων θα είναι διετούς διάρκειας.

Κατά την έναρξη των εργασιών του 17ου Τακτικού Συνεδρίου των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ θα απευθύνουν χαιρετισμό η Συμπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος κα Evelyne Huytebroeck και η Γενική Γραμματέας της Ευρωομάδας των Πρασίνων/ EFA, κα Βούλα Τσέτση, οι οποίες πρόσφατα είχαν επισκεφθεί τη χώρα μας. Χαιρετισμό επίσης θα απευθύνει ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών της Κύπρου και Μέλος του Κυπριακού Κοινοβουλίου, κος Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, όπως επίσης και ο κ. Κώστας Κοσμάς, Βουλευτής των Γερμανών Πρασίνων στο Κοινοβούλιο του Κρατιδίου του Βερολίνου, η κ. Jamila Schaefer, μέλος της πολιτικής γραμματείας των Γερμανών Πρασίνων και Βουλευτής Βαυαρίας, ο κ. Florent Marcellesi, συνεκπρόσωπος των Ισπανών Πρασίνων και ο διευθυντής του ελληνικού γραφείου του Ιδρύματος Χάινριχ Μπελ, κ. Μιχάλης Γουδής.

Από ελληνικής πλευράς χαιρετισμό θα απευθύνουν εκπρόσωποι όλων των δημοκρατικών κοινοβουλευτικών κομμάτων. Συγκεκριμένα οι κκ.: Αλεξάνδρα Σδούκου, Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, Διονυσία Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ., Κώστας Ζαχαριάδης, Βουλευτής και Τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ και Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης (Κ.Ε.Α.), Πέτρος Κόκκαλης, ευρωβουλευτής, Γιώργος Αποστολόπουλος, τομεάρχης του τομέα Περιβάλλοντος του ΚΙΝΑΛ και Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων, Αντώνης Ραλλάτος, Υπεύθυνος Τμήματος Περιβάλλοντος του ΚΚΕ, Γιάννης Χαραλαμπάκης, Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και Συντονιστής του Τομέα Προστασίας Φυσικού Περιβάλλοντος και Δημόσιου Χώρου του ΜέΡΑ25, ενώ στην έναρξη των εργασιών θα παραβρεθεί ο κ. Κώστας Ντάσκας, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΜέΡΑ25.

Από τον ευρύτερο οικολογικό χώρο χαιρετισμό θα απευθύνουν οι κκ. Θανάσης Γούναρης, Συνεκπρόσωπος των Πρασίνων, Δημήτρης Πέτρου, Επικεφαλής του Κόμματος για τα Ζώα, Θράσος Φωτεινός, Πρόεδρος της Πράσινης Αριστεράς.

Η απερχόμενη Συνεκπρόσωπος, κα Έλενα Μπότση δήλωσε, «Δουλέψαμε εντατικά όλον αυτόν τον χρόνο σε σχετικά δύσκολες συνθήκες λόγω και της πανδημίας και καταφέραμε να βάλουμε νέες βάσεις στο κόμμα για να αποκτήσουμε μία ενωμένη, ισχυρή παρουσία στην Ελληνική κοινωνία και τους πολίτες της χώρας. Διαμορφώσαμε θέσεις πέραν των περιβαλλοντικών,  τις οποίες επεξεργαστήκαμε και καταθέσαμε σαφείς προτάσεις, σε τομείς κομβικούς για την ελληνική κοινωνία, όπως οι κοινωνικές ανισότητες, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός, ζητήματα φύλου, η επιχειρηματικότητα, η εργασία, το μεταναστευτικό και πολλά άλλα. Επιδιώξαμε την ενότητα του πράσινου χώρου μέσα από διαύλους επικοινωνίας και διαλόγου, για την οποία συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με σκοπό την αυτόνομη παρουσία μας σε επόμενες εκλογές, όποτε αυτές γίνουν. Και αυτήν την παρακαταθήκη δίνουμε στα επόμενα όργανα που θα ψηφιστούν με την ευχή και ελπίδα να δυναμώσει η πράσινη φωνή και να εκπροσωπηθεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, με σκοπό την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, την προστασία του απειλούμενου περιβάλλοντος και την διαμόρφωση μιας βιώσιμης κοινωνίας».

Ο κ. Δημήτρης Πολιτόπουλος, απερχόμενος Συνεκπρόσωπος των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ σημειώνει, «Όλη αυτή η προσπάθεια που κάναμε εδώ και έναν χρόνο με την Έλενα και τα στελέχη του κόμματος για την ανασυγκρότηση των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ αλλά και την συσπείρωση του ευρύτερου οικολογικού χώρου άρχισε να αποδίδει καρπούς που πολύ σύντομα θα φανούν στην κοινωνία. Η εμφάνισή μας στις δημοσκοπήσεις, καθώς και η ένταξη νέων μελών είναι η μεγαλύτερή μας ανταμοιβή. Είναι πολύ δύσκολο, με πενιχρά μέσα να παλεύεις για να ακουστείς πολιτικά. Ακόμα κι όταν ξέρεις ότι η φωνή σου, είναι η φωνή της κοινής λογικής και πρέπει επιτέλους να πάρει τη θέση που της αξίζει στην πολιτική σκηνή της χώρας. Δεν εφησυχάζουμε. Ο αγώνας μας συνεχίζεται. Οι συνθήκες άλλωστε επιβεβαίωσαν περίτρανα ότι όλα όσα πρεσβεύουμε όλα αυτά τα χρόνια πρέπει να βρουν τον χώρο υλοποίησής τους προς όφελος της κοινωνίας. Το περιβαλλοντικό-οικονομικό μοντέλο διαβίωσης πρέπει να υιοθετηθεί χωρίς καθυστερήσεις. Είμαι σίγουρος ότι η επόμενη ηγεσία του κόμματος θα αγωνιστεί με όλες της τις δυνάμεις ώστε οι Οικολόγοι να εισέλθουν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Θα εργαστούμε ενωμένοι για ένα καλύτερο αύριο και για την εφαρμογή της Πολιτικής Οικολογίας στην πράξη».

agrinionews.gr