Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  4:32: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2021 19:26

Ο «νεοκομμουνισμός» της κυβέρνησης: «Πάρτε επιδόματα - Όχι εργασία»

Αντί για εργασία επιδόματα - κουπόνια - εξάρτηση από την κυβέρνηση - Ο νεοκομμουνισμός του Great Reset είναι εδώ

Στην κυβέρνηση έχουν αρχίσει τις συζητήσεις για το ποιες κοινωνικές ομάδες πρόκειται να λάβουν το επίδομα των Χριστουγέννων που έχει θεσπιστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζεται από τη ΝΔ σε μία αποθέωση «νεοκομμουνιστικής» πολιτικής, όπου αντί οι πολίτες λόγω κυβερνητικής πολιτικής δεν ευημερούν, αλλά απλά «επιβιώνουν».

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση φέτος θα λάβει και την μορφή της καταβολής διπλής δόσης από το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, δηλαδή αυτό που πρώτα ξέραμε σαν ΚΕΑ. 

Έτσι, διπλό βοήθημα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, θα λάβουν όλοι οι δικαιούχοι στο τέλος του χρόνου. Το κόστος του εν λόγω μέτρου είναι 64 εκατ. ευρώ. Θα αφορά  273.000 ευάλωτα νοικοκυριά (482.335 ευάλωτους πολίτες) και θα περιλαμβάνει μονοπρόσωπα νοικοκυριά, άστεγους, φιλοξενούμενους και άλλες ευάλωτες κατηγορίες.

Δεν μπορούμε να πούμε ότι τα έκτακτα βοηθήματα δεν είναι καλά ωστόσο δεν είναι δουλειά. Δεν είναι εργασία. Οι πολίτες και ειδικά οι νέοι χρειάζονται δουλειές. Αξιοπρεπείς δουλειές και όχι επιδόματα τα οποία ναι μεν βοηθούν κάποιον να περάσει την στενωπό αλλά σε βάθος χρόνου καλλιεργούν την αρρωστημένη νοοτροπία της εξάρτησης από το κράτος.

Με τις επιδοματικές πολιτικές ο πολίτης μαθαίνει να εξαρτάται από την κυβέρνηση. Και φυσικά με αυτόν τον τρόπο γίνεται ένας πρόθυμος ψηφοφόρος.  Οι πολιτικές των επιδομάτων και των κουπονιών θυμίζουν κομμουνιστικές χώρες. 

Σε λίγο στον νεοκομμουνισμό που ονειρεύονται οι εμπνευστές του Great Reset θα μας πληρώνουν για να καθόμαστε...

pronews.gr

Διαβάστηκε 615 φορές