Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  2:35: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020

Η Παγκόσμια Τράπεζα προβλέπει ότι οι τιμές της ενέργειας στο σύνολό τους αναμένεται να μειωθούν κατά 40% το 2020 –  Η πανδημία είναι δυνατόν να έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή και αυτή με τη σειρά της στις αγορές των πρώτων υλών

Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων δεν αναμένεται να αυξηθούν κατακόρυφα τη φετινή χρονιά, αλλά τα επιμελητειακά προβλήματα που σχετίζονται με την πανδημία Covid-19 και ορισμένες κυβερνητικές αποφάσεις ενδεχομένως να αποτελέσουν απειλές για την επισιτιστική ασφάλεια σε ορισμένες χώρες, προειδοποίησε η Παγκόσμια Τράπεζα.

Ενώ οι τιμές της ενέργειας και των μετάλλων κατρακύλησαν κατά το πρώτο τρίμηνο λόγω των μέτρων περιορισμού που επιβλήθηκαν για να σταματήσει η εξάπλωση του κορωνοϊού, οι τιμές στα γεωργικά προϊόντα δεν σημείωσαν παρά μία σχετικώς μέτρια μείωση και αναμένεται να παραμείνουν σταθερές καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους, υποστηρίζει το θεσμικό αυτό όργανο σε έκθεσή του για τις πρώτες ύλες.

«(Τα τρόφιμα) είναι λιγότερο ευαίσθητα στην οικονομική δραστηριότητα από ότι τα βιομηχανικά υλικά και τα επίπεδα παραγωγής, καθώς και τα αποθέματα στα βασικά τρόφιμα, βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ», υπογραμμίζει η Παγκόσμια Τράπεζα.

«Μολαταύτα, εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες όσον αφορά την επισιτιστική ασφάλεια», προσθέτει στην ίδια έκθεση το διεθνές ίδρυμα.

Οι τρέχουσες δυσκολίες στον τομέα των μεταφορών και η ενίσχυση των μέτρων συνοριακής εποπτείας θα μπορούσαν να προκαλέσουν δυσκολίες στην κινητικότητα των εποχικών εργαζομένων στη γεωργία – πολλοί εκ των οποίων είναι μετανάστες – αλλά και στη μεταφορά τροφίμων ή προϊόντων, όπως λιπάσματα και φυτοφάρμακα.

Ήδη «οι αποστολές λουλουδιών από την Κένυα και την Τανζανία στην Ευρώπη έχουν καταρρεύσει» ιδίως μετά τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν από το Άμστερνταμ, «ενώ υποφέρουν και οι παραγωγοί οπωροκηπευτικών στη Βόρεια Αφρική», σχολιάζει ο οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζον Μπαφς, ένας από τους συντάκτες της έκθεσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κρίση φέρνει στο επίκεντρο «το πόσο περίπλοκες έχουν γίνει οι αλυσίδες εφοδιασμού».

Εκτιμήσεις για την τιμή του βαρελιού

Επιπλέον, ορισμένες χώρες έχουν ανακοινώσει προσωρινούς περιορισμούς στο εμπόριο, με τη Ρωσία, φερ’ ειπείν, να περιορίζει τις εξαγωγές σιταριού και το Βιετνάμ τις εξαγωγές ρυζιού, ενώ άλλα κράτη έχουν σπεύσει να δημιουργήσουν σημαντικά αποθέματα, όπως π.χ. οι Φιλιππίνες που παραγγέλνουν ρύζι σε μεγάλες ποσότητες.

Τα μέτρα αυτά «δεν έχουν εφαρμοσθεί ακόμη σε μεγάλη κλίμακα, όμως δυνητικά θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα εάν αυτό γενικευόταν», προειδοποιεί η έκθεση.

Η Παγκόσμια Τράπεζα προβλέπει επίσης ότι οι τιμές της ενέργειας στο σύνολό τους αναμένεται να μειωθούν κατά 40% το 2020, προτού ανακάμψουν «σημαντικά» το 2021. Η τιμή του βαρελιού πετρελαίου θα φθάσει ενδεικτικά στα 35 δολάρια κατά μέσο όρο, έναντι 61 δολαρίων το 2019.

Οι τιμές των μετάλλων, οι οποίες εξαρτώνται πολύ από τις οικονομικές συνθήκες, αναμένεται να μειωθούν κατά 13%, επηρεάζοντας ιδιαίτερα τον χαλκό και τον ψευδάργυρο.

Όπως εκτιμά η Παγκόσμια Τράπεζα, η πανδημία είναι δυνατόν να έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή και αυτή με τη σειρά της στις αγορές των πρώτων υλών. Για παράδειγμα, η εκτενέστερη χρήση της τηλεργασίας και της τηλεδιάσκεψης, θα μπορούσε να οδηγήσει στη μείωση των μέσων μεταφοράς και του αυτοκινήτου, τομείς που αντιπροσωπεύουν τα δύο τρίτα της παγκόσμιας ζήτησης σε καύσιμα.

Protothema.gr
Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Μια αίτηση για πατέντα που δημοσιεύθηκε εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού δεν αφήνει τα σενάρια συνωμοσιολογίας να κοπάσουν και αναθερμαίνει τις ανησυχίες για την κανονικοποίηση της προοπτικής για «τσιπάκι».

Πρόκειται για μια πατέντα με κρυπτοτεχνολογία που θα επιτρέπει την «εξόρυξη» κρυπτονομίσματος από τους ίδιους τους ανθρώπους, δηλαδή την πληρωμή τους χρησιμοποιώντας δεδομένα από την φυσική τους κίνηση και την βιολογική καθημερινότητά τους που θα παρακολουθείται με δικό τσιπ.

Όπως αναφέρει το sigmalive,com  λόγος είναι για την πατέντα με τίτλο «Σύστημα κρυπτονομισμάτων που χρησιμοποιεί τα δεδομένα του σώματος» («WO2020060606 - Cryptocurrency system using body activity data»).

Καταθέτης της πατέντας είναι η «Microsoft Technology Licensing, LLC».

Η αίτηση έχει κατατεθεί στις 20 Ιουνίου 2019 και δημοσιεύθηκε στις 26 Μαρτίου 2020 με τον αριθμό «WO/2020/060606». Υπάρχει αναρτημένη στην βάση δεδομένων «PATENTSCOPE» που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα του Διεθνούς Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας, του WIPO (World Intellectual Property Organization), καθώς και στο «Google Patents» με τον αριθμό «WO2020060606A1». Ως εφευρέτες ονομάζονται οι Dustin Abramson, Derrick Fu και Joseph Edwin Johnson, Jr.

Η «Microsoft Technology Licensing» (MTL) «κατέχει την συντριπτική πλειοψηφία των πατέντων που άνηκαν προηγουμένως στην Microsoft Corporation», σύμφωνα με την «Microsoft.com», και είναι υπεύθυνη για την αδειοδότηση πατέντων της εταιρείας και άλλων θυγατρικών της.

Το σύστημα που θέλει να αναπτύξει η Microsoft θα επιτρέπει σε άτομα να κάνουν «εξόρυξη κρυπτονομισμάτων» ("crypto-mining") τύπου Bitcoin, χρησιμοποιώντας δεδομένα από το σώμα τους ως απόδειξη ολοκλήρωσης έργου ή «απόδειξη εργασίας».

Αυτές οι «εργασίες» περιλαμβάνουν θέαση διαφημίσεων ή χρήση διαδικτυακών υπηρεσιών. Όπως αναφέρεται στο κείμενο της πατέντας, η εργασία θα μπορεί να καταμετράται με τα κύματα του εγκεφάλου ή την εκπομπή θερμοκρασίας του σώματος:

«Ένα κύμα από τον εγκέφαλο ή η θερμοκρασία που εκπέμπει το σώμα ενός χρήστη όταν ο χρήστης πραγματοποιεί μία ενέργεια σύμφωνα με ένα «έργο» που του έχει δοθεί για να ολοκληρώσει, όπως το να δει μία διαφήμιση ή να χρησιμοποιήσει συγκεκριμένες ιντερνετικές υπηρεσίες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη διαδικασία εξόρυξης.»

Είναι τα δεδομένα του σώματος που αποδεικνύουν κάθε φορά αν το έργο ολοκληρώθηκε, για να ακολουθήσει η αποζημείωση.

Όπως γράφει ο Liam Frost στην «Decrypt», τα παραδείγματα «σωματικής δραστηριότητας» της πατέντας είναι «η ακτινοβολία σώματος, οι εγκεφαλικές δραστηριότητες, η ροή του αίματος, η δραστηριότητα των οργάνων και η κίνηση.

Ο αισθητήρας θα μπορεί επίσης να ξεχωρίζει μεταξύ διαφορετικών εγκεφαλικών κυμάτων, όπως τις ακτίνες gamma (που σχετίζονται με δραστηριότητες μάθησης ή απομνημόνευσης), τις ακτίνες beta (που σχετίζονται με την λογική σκέψη) και τις ακτίνες alpha (που σχετίζονται με τις υποσυνείδητες σκέψεις».

Οι χρήστες «θα λαμβάνουν κρυπτονόμισμα ως αμοιβή για την ολοκλήρωση δραστηριοτήτων που θα περιλαμβάνουν θέαση διαφημίσεων, χρήση chatbots ή ανέβασμα υλικού σε ιστοσελίδες με περιεχόμενο κοινής χρήσης».

Άλλες ενέργειες μπορούν να συμπεριλαμβάνουν το να πηγαίνεις για τρέξιμο (έχει γίνει της μόδας λόγω κορωνοϊού), καθώς μια ασφαλιστική εταιρεία ανταμοίβει το να παραμένεις υγιής, ή να παίζεις ένα συγκεκριμένο παιχνίδι ή να ακολουθείς συγκεκριμένες εντολές που θα σου δοθούν.

Η ενέργεια που δημιουργεί το ανθρώπινο σώμα από την τέλεση των  εντολών και μεταφράζεται σε «πληρωμή» θυμίζει σε κάποιους και το επεισόδιο 2 του πρώτου κύκλου της σειράς «Black Mirror» με τίτλο «Fifteen Million Merits».

Οι πρωταγωνιστές ποδηλατούν όλη την εργάσιμη μέρα τους σε ένα σταθερό ποδήλατο για να δημιουργούν ηλεκτρισμό και πληρώνονται γι' αυτό σε ψηφιακό νόμισμα, τα «merits», με το οποίο αγοράζουν όλα τα αγαθά τους, η πλειοψηφία των οποίων είναι ψηφιακά.

Η τεχνολογία βασίζεται σε ήδη υπαρκτές τάσεις, όπως η κίνηση κατά τη διάρκεια τρεξίματος μέσω έξυπνων ρολογιών και κινητών, που και σε αυτή την περίπτωση μοιράζονται δεδομένα με διάφορες εφαρμογές και αναπτύσσονται συστήματα ανταμοιβής ή τιμωρίας. Όπως αναφέρει η περιγραφή:

«Αντί να χρησιμοποιούμε τεράστια υπολογιστική δύναμη μέσω παραδοσιακών συστημάτων παραγωγής κρυπτονομισμάτων, δεδομένα που δημιουργούνται από την κίνηση του σώματος του χρήστη μπορούν να είναι μία απόδειξη εργασίας, και έτσι, ο χρήστης μπορεί να λύνει το υπολογιστικά δύσκολο πρόβλημα ασυνείδητα».

Η είδηση για την αίτηση της πατέντας πυροδότησε αμέσως συζητήσεις, καθώς δημιουργούνται τεράστια ερωτήματα για την ιδιωτικότητα του ατόμου, αφού αυτό θα είναι διαρκώς υπό παρακολούθηση, αλλά και τις συνέπειες σε ευρύτερους τομείς, όπως στην εργασία.

Επίσης, η πλειοψηφία των κρυπτονομισμάτων, όπως το Bitcoin, είναι αποκεντρωμένα, ενώ το συγκεκριμένο θα βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Microsoft.

Ο John McAfee, ο διάσημος δημιουργός του «McAfee Antivirus», σε ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε: «Η Microsoft είναι ο ιδιοκτήτης της διεθνούς πατέντας #060606... Ένα σύστημα κρυπτονομισμάτων που χρησιμοποιεί ανθρώπους που έχουν τσιπαριστεί ως "μεταλλωρύχους". Δεν σας κάνω πλάκα.»

Τα τρία εξάρια που εμφανίζονται στον αριθμό της πατέντας μαζί με το γεγονός πως έχει να κάνει με μορφή νομίσματος, δίνει τροφή για την διασύνδεση με το «χάραγμα» που αναφέρεται στο 13 βιβλίο της «Αποκάλυψης» του Ιωάννη, εδάφια 16 με 18.

Η βιβλική αναφορά είναι ξεκάθαρη και δεν  χρήζει παρερμηνειών:

Όποιος δεν φέρει το «χάραγμα» του θηρίου, που είναι ο αριθμός «666», δεν θα μπορεί να πουλά ή να αγοράζει.

Οι θεωρίες συνωμοσίας ήδη δίνουν και παίρνουν «αποκρυπτογραφόντας» τον κωδικό ως «World Order 2020 666», δηλαδή «Παγκόσμια Τάξη 2020, 666».

Η «Snopes» εξηγεί ότι το WO είναι ακρωνύμιο για τον WIPO και το «Α1» που αναφέρεται στο τέλος δηλώνει πως αυτή είναι η μοναδική πατέντα, ενώ το «B1» είναι για πατέντες που έχουν δοθεί.

Την ύπαρξη τριών εξαριών την αποδίδει «σε τίποτα παραπάνω από σύμπτωση»!

Ωστόσο, παρά την αναφορά McAfee σε «ανθρώπους που έχουν τσιπαριστεί», στην πατέντα δεν γίνεται ξεκάθαρη αναφορά σε εμφύτευση μικροτσίπ ή άλλου είδους εμφυτεύσιμη τεχνολογία.

Η ιστοσελίδα «Snopes» αναλύοντας τις θεωρίες ανέφερε πως στην αίτηση το «άτομο» ("person"), η «συσκευή χρήστη» ("user device") και ο «αισθητήρας» ("sensor") «είναι όλα ξεχωριστά αντικείμενα». Όπως αναφέρεται στην αίτηση για την πατέντα:

«Η συσκευή χρήστη 130 μπορεί να περιλαμβάνει οποιαδήποτε συσκευή που δύναται να επεξεργαστεί και να αποθηκεύσει δεδομένα/πληροφορίες και να επικοινωνήσει μέσα από δίκτυο επικοινωνιών 120. Για παράδειγμα, η συσκευή χρήστη 130 μπορεί να περιλαμβάνει προσωπικούς υπολογιστές, διαμετακομιστές, κινητά τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές, έξυπνες συσκευές (πχ. έξυπνα ρολόγια ή έξυπνες τηλεοράσεις).»

Σχετικά με τον αισθητήρα, η αίτησης της πατέντας αναφέρει ότι μπορεί να προστεθεί σε μία από τις προαναφερθείσες συσκευές, όπως το κινητό, ή να είναι ένα αυτοδύναμο εξάρτημα:

«Ο αισθητήρας 140 μπορεί να ρυθμιστεί στο να αισθάνεται την δραστηριότητα του σώματος του χρήστη 145. Όπως παρουσιάζεται στην εικόνα 1, ο αισθητήρας 140 μπορεί να είναι ξεχωριστό εξάρτημα από την συσκευή χρήστη 130 και να είναι συνδεδεμένη ή/και να επικοινωνεί με την συσκευή χρήστη 130.

Εναλλακτικά, ο αισθητήρας 140 μπορεί να συμπεριληφθεί και να ενσωματωθεί στην συσκευή χρήστη 130. Για παράδειγμα, η συσκευή χρήστη 130 μπορεί να είναι μια συσκευή που μπορεί να φορεθεί και να έχει μέσα τον αισθητήρα 140. Ο αισθητήρας 140 μπορεί να μεταδίδει πληροφορίες/δεδομένα στην συσκευή χρήστη 130.»

Όπως φαίνεται, δεν υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά σε μικροτσίπ ή εμφύτευμα μέσα στην πατέντα, ωστόσο υπάρχει μια κάποια ασάφεια για το είδος του αισθητήρα και της συσκευής που θα καταγράφει την κρυπτοεξόρυξη και αυτή η ασάφεια δίνει εύλογα χώρο για την σύνδεση του μικροτσίπ ή μια παρόμοιας τεχνολογίας με την πατέντα μελλοντικά.

Ένας επιπλέον λόγος που κάποιοι κάνουν αυτή η σύνδεση είναι και το γεγονός πως το ίδρυμα «Bill & Melinda Gates Foundation» του ιδρυτή της Microsoft, Bill Gates έχει συνεισφέρει τα τελευταία χρόνια τεράστια ποσά για έρευνα και ανάπτυξη τεχνολογιών που έχουν να κάνουν με εμφυτεύσιμα μικροτσίπ, με υποδερμικά ιατρικά «κβαντικά τατουάζ» που ελέγχονται από τηλέφωνο καθώς και στο πρόγραμμα «ID2020» για την ανάπτυξη μιας παγκόσμιας μορφής ηλεκτρονικής ταυτότητας.

Ο Gates, που κατά κάποιο τρόπο «προέβλεψε» μια παγκόσμια πανδημία, χρηματοδοτεί επίσης την ανάπτυξη εμβολίων κατά του κορωνοϊού και σε πρόσφατη συνέντευξή του ανέφερε πως η επόμενη πρόκληση για την ανθρωπότητα είναι ο συνδυασμός πανδημίας και τρομοκρατίας με την μορφή της βιοτρομοκρατίας.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ έχουν καταθέσει πρόταση για τη δημιουργία του «ψηφιακού δολαρίου» στα πλαίσια του πακέτου στήριξης για αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την «Forbes», η πρόταση έτυχε θετικής υποδοχής από τους επενδυτές σε Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα ως μια κίνηση των ΗΠΑ υπέρ των τεχνολογιών blockchain. Με το «ψηφιακό νόμισμα», όπως αναφέρει η «Wall Street Journal», μπορεί να μειωθεί η εξάπλωση νόσων από χαρτονομίσματα, κέρματα και επιταγές.

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ
γράφει ο Νίκος Ταμουρίδης
 

Επειδή η γνώση είναι δύναμη, ας δούμε πως καθοδηγούνται οι μάζες και ειδικότερα πως αυτή η καθοδήγηση-χειραγώγηση εφαρμόζεται στην περίπτωσή μας τον τελευταίο καιρό.

Ομολογώ ότι το παίζουν καλά το παιχνίδι της χειραγώγησης μέσω της προπαγάνδας οι κυβερνητικοί υπεύθυνοι. Έχουν καταφέρει να πείσουν την τεράστια πλειοψηφία του Ελληνικού λαού για ότι έχει σχέση με τον "αόρατο" εχθρό του ιδιότυπου αυτού πολέμου, τον λεγόμενο κορωνοϊό!

Σε ένα πόλεμο (αλλά και στην ειρηνική περίοδο) η προπαγάνδα έναντι του εχθρού αποτελεί ένα βασικό όπλο. Παράλληλα, η ενημέρωση των δικών μας ανθρώπων είναι απαραίτητη, έτσι ώστε να έχουν εμπιστοσύνη στις κινήσεις μας και να μην γίνονται βορά της εχθρικής προπαγάνδας.

Έτσι, ενώ στον εχθρό κάνουμε Προπαγάνδα, στους δικούς μας κάνουμε Ενημέρωση.

Στην περίπτωσή μας βέβαια, οι κυβερνώντες "μπέρδεψαν" μάλλον εκουσίως τον αποδέκτη της προπαγάνδας, εκτιμώντας ότι ο εχθρός είναι οι ίδιοι οι Έλληνες πολίτες.

Η Προπαγάνδα στοχεύει στον επηρεασμό της κοινής γνώμης, στηρίζεται κυρίως στην ψυχολογία των μαζών και ακολουθεί διάφορους κανόνες, τεχνικές, μεθόδους και μέσα. Η Ενημέρωση γενικά αποσκοπεί στην αντικειμενική πληροφόρηση του πληθυσμού επί των γενομένων.

Και στις δύο περιπτώσεις επιχειρείται η χειραγώγηση των μαζών

Τι είναι οι μάζες και πως χειραγωγούνται, πως καθοδηγούνται;

Μάζα είναι η συσσώρευση ατόμων, κάτω από δεδομένες συνθήκες, όπου οι συνειδητές προσωπικότητες εξαφανίζονται και τα αισθήματα και οι ιδέες όλων των ατόμων προσανατολίζονται όλα στην ίδια κατεύθυνση.

Οι άνθρωποι έτσι χάνουν την ελεύθερη βούληση, παύουν να είναι ελεύθερα άτομα, αποκτούν την ψυχολογία των μαζών και έτσι υποτάσσονται τυφλά σε αυτόν που ανακηρύσσεται "αφεντικό" τους.

Το "αφεντικό" αυτό, κατά τους ερευνητές της ψυχολογίας των μαζών, είναι ο λεγόμενος καθοδηγητής, ο οποίος έχει ως κύριο ρόλο να δημιουργήσει και να καθιερώσει την πίστη σε μια ιδέα, σε ένα μήνυμα.

Για να πετύχει στο ρόλο του ο καθοδηγητής, ο οποίος πρέπει να διαθέτει και το απαραίτητο κύρος, χρησιμοποιεί τα παρακάτω μέσα δράσης: την διαβεβαίωση, την επανάληψη και την μετάδοση.

Μια καθαρή και απλή διαβεβαίωση, χωρίς αποδείξεις είναι σίγουρο μέσο για να μπει μια ιδέα, ένα μήνυμα στο πνεύμα των μαζών. Όσο πιο απλό είναι το μήνυμα τόσο πιο εύκολα γίνεται πιστευτό.

Όταν μάλιστα συνοδεύεται και από φόβο απώλειας της ζωής, εκφοβισμό με απειλές-επιδείξεις δυνάμεως και δημιουργία κλίματος ισχύος, τότε καρφώνεται στο μυαλό ως απόλυτα αληθές!

Στην περίπτωσή μας το απλό μήνυμα "μένουμε σπίτι" και η όλη διαδικασία "ενημέρωσης" του λαού και επιβολής των περιοριστικών μέτρων της κυβέρνησης, γιατί έξω κυκλοφορεί ο "θάνατος", έκανε θραύση!

Η επανάληψη ωστόσο του μηνύματος είναι το κυριότερο εργαλείο και μάλιστα η επανάληψη με τα ίδια λόγια. Έτσι επαναλαμβανόμενο συνεχώς το μήνυμα, αποκτά αποκλειστικότητα στην καθημερινότητα, γίνεται μια αποδεδειγμένη αλήθεια και διαμορφώνεται ως ρεύμα κοινής γνώμης. Το βλέπουμε καθημερινά σε όλα τα ΜΜΕ να επαναλαμβάνεται συνεχώς!

Τέλος, η μετάδοση είναι απαραίτητη έτσι ώστε το μήνυμα να φτάσει παντού. Με τα σημερινά μέσα ενημέρωσης, κυρίως τηλεόραση και διαδίκτυο, το μήνυμα μεταφέρεται αστραπιαία και με μεγαλύτερη πειστικότητα, καθώς χρησιμοποιείται πλαισιωμένο με ήχο, εικόνα και κίνηση, στοιχεία που καθηλώνουν την ανθρωπομάζα και της περνούν με απίστευτη ευκολία το όποιο μήνυμα.

Στην δική μας περίπτωση, είναι απολύτως βέβαιο ότι ο τελευταίος (από πλευράς αποστάσεως και προσέγγισης) παππούς και η τελευταία γιαγιά στην Ελλάδα έχουν γίνει γνώστες του κορωνοϊού!

Βλέπουμε λοιπόν πως γίνεται εύκολα η χειραγώγηση και καθοδήγηση ενός λαού, όταν κάτω από συνθήκες φόβου απώλειας της ζωής, με την απειλή και τα μέσα προπαγάνδας τον μεταμορφώνεις σε μάζα, περιορίζοντας την οπτική του μόνο σε μια κατεύθυνση!

Ας ελπίσουμε να αποδειχθεί ότι όλη αυτή η χειραγώγηση του Ελληνικού λαού ήταν για το καλό του και όχι για την εξυπηρέτηση ξένων ή και ντόπιων πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων.

Ας ελπίσουμε ότι αυτή η "άσκηση" παγκοσμίου κλίμακος, όπως την ονόμασε "εν τη ρύμη του λόγου του" πρωτοκλασάτο στέλεχος της κυβέρνησης, δεν είναι εργαλείο παγκοσμίου ελέγχου, στα πλαίσια της εγκαθίδρυσης μιας παγκόσμιας (αυταρχικής) διακυβέρνησης, την οποία εξαγγέλλουν διάφορα ξένα και ντόπια φερέφωνα της Νέας Παγκόσμιας Τάξης!

Ο καιρός θα δείξει και πολύ σύντομα…

*O Νικόλαος Ταμουρίδης είναι Αντ/γος (ε.α)-Επίτιμος Α' Υπαρχηγός ΓΕΣ και Αντιπρόεδρος ΔΕ Ελεύθερης Πατρίδας

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ
γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
 

Από τα χρόνια της επονομαζόμενης Μεταπολίτευσης και ακόμη περισσότερο στα χρόνια των Μνημονίων, τα ΜΜΕ της Πατρίδος μας “πλέουν σε αχαρτογράφητα νερά”!

Σ΄ αυτές τις δεκαετίες ανδρώθηκαν πολιτικά τζάκια, διαπλοκής και διαφθοράς! Τα οποία στηρίχτηκαν, προωθήθηκαν και μεγαλούργησαν από κάποιους κατ΄ όνομα και μόνο μεγάλο-δημοσιογράφους, οι οποίοι είχαν ως μόνο σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εργοδοτών τους, από τη στιγμή που αυτοί δεν ήταν μόνο εκδότες εφημερίδων, ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών και ραδιοφώνων, αλλά κατά καιρούς αναλάμβαναν και μεγάλα έργα του Ελληνικού Δημοσίου μέσω των επιχειρήσεών τους.

Επακόλουθη βεβαίως, ήταν και η προσωπική προβολή αυτών των δημοσιογράφων, που κάποια στιγμή εκμεταλλευόμενοι αυτήν την προβολή, μεταπηδούσαν στον πολιτικό στίβο για να ασχοληθούν με την “επίλυση” των προβλημάτων μας. 

Έτσι, μεταξύ πολιτικής και δημοσιογραφίας, δημιουργήθηκε ένας ομφάλιος λώρος που σφιχταγκάλιασε το κορμί του Ελληνικού λαού, με αποτέλεσμα να το θρυμματίσει!

Στόχος η πλύση εγκεφάλου του λαού από επίσης σοβαρά ζητήματα, πέραν της επιδημίας…

Αυτό το Σύστημα πολιτικής και δημοσιογραφίας, λειτούργησε και εν μέσω της πανδημίας του θανατηφόρου ιού! Έντεκα ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν για σποτάκια και μακέτες στην τηλεόραση και τον Τύπο, τα οποία πήραν οι μεγαλοεκδότες για να μας διακηρύσσουν από το πρωί έως το βράδυ, πως πρέπει να μένουμε στο σπίτι!

Ολόκληρο το 24ωρο και ειδικότερα τα δελτία ειδήσεων αυτών των Συστημικών καναλιών και ραδιοφώνων, είναι αφιερωμένα στον κορονοϊό! Απόλυτη πλύση εγκεφάλου του ελληνικού λαού, προς αποφυγή σκέψης από όλα τα άλλα κορυφαία προβλήματα που τον απασχολούν και απασχολούν και την Πατρίδα!

Αφού αποκρύπτουν, όλα τα άλλα σπουδαία και περίεργα που συμβαίνουν εν μέσω αυτής της κατατρομοκράτησης του ελληνικού λαού και που θα επηρεάσουν τη ζωή των Ελλήνων, όταν αυτοί θα περάσουν στην κανονικότητα!

Δεν γίνεται καμιά μα καμιά κουβέντα από τους κατά τα άλλα λαλίστατους Συστημικούς δημοσιογράφους για τη δημιουργία 28 νέων δομών “φιλοξενίας” στην ενδοχώρα! Καμιά μα καμιά αναφορά για το πρόγραμμα “Εστία ΙΙ”, της στέγασης δηλαδή “προσφύγων – μεταναστών” σε διαμερίσματα ανά την Ελληνική Επικράτεια!

Καμιά μα καμιά πληροφόρηση του λαού για την κατανομή των 350 εκατομμυρίων ευρώ της κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τα οποία δεν θα διατεθούν για την ασφάλιση των συνόρων μας στον Έβρο, αλλά θα είναι άμεσα διαθέσιμα από τα 700, για δυνατότητες υποδοχής στην ενδοχώρα, ενοικίαση διαμερισμάτων, στέγασης γενικότερα, επίδομα “μεταναστών και προσφύγων”, για την υποστήριξη καταυλισμών στην ενδοχώρα κλπ.

Καμιά μα καμιά αναφορά στον ύποπτο ρόλο σε όλα τα παραπάνω, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, αφού όλα αυτά τελούν υπό της χρηματοδότησής της!

Για τον ελληνικό λαό και την Πατρίδα μας λοιπόν, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, ένα και μόνο πρόβλημα υπάρχει για τα ΜΜΕ! Η επιδημία του κορονοϊού! Τίποτε άλλο! Τα υπόλοιπα δεινά θα τα αντιληφτεί όταν θα του επιτρέψουν να ξυπνήσει!

Κατασκευαστές της είδησης…

Γι΄ αυτούς τους επιχειρηματικούς Ομίλους λοιπόν και των δημοσιογράφων τους, το μόνο πρόβλημα της ελληνικής Κοινωνίας σήμερα, είναι η επιδημία του ιού και ο εγκλεισμός των Ελλήνων στα σπίτια τους.

Αυτοί με το αζημίωτο αποφασίζουν “ανεπηρέαστα”, “αντικειμενικά” και “δημοκρατικά”, πως το μόνο σημερινό πρόβλημα είναι ο κορονοϊός! Αποφασίζουν και ξεχειλώνουν το πουλόβερ της “ενημέρωσης”, μόνο με αυτό το θέμα, προσκαλώντας έτσι  “δημοκρατικά” επιστήμονες της μιας μόνο άποψης, αυτής για την οποία έχουν πληρωθεί! Οι επιστήμονες που έχουν διαφορετική άποψη είναι παντελώς κομμένοι, εκτός βέβαια από κάποια ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς περιφερειακής – τοπικής εμβέλειας, που δεν φιμώνουν τη φωνή τους! 

Αυτοί οι μεγάλο-καναλάρχες και οι μεγάλο-δημοσιογράφοι υπάλληλοί τους, ποτέ δεν αναδείκνυαν τα θεσμικά και δομικά προβλήματα της χώρας μας! Ποτέ δεν πρόλαβαν το κακό που φαινόταν ότι ερχόταν! Ποτέ δεν ενημέρωσαν το λαό για το ποιοι φταίνε για την ολοσχερή καταστροφή μας! Ποτέ δεν μίλησαν με ονοματεπώνυμα για τις εγκληματικές πολιτικές φιγούρες που κατέστρεψαν τη ζωή μας!

Γιατί, ως σκοπό δεν είχαν και δεν έχουν την ενημέρωση του λαού, αλλά διά μέσω της τεχνικής πολιτικής πόλωσης και της διασποράς της κατασκευασμένης είδησης, σκοπό έχουν να γεμίζουν τους “κρυφούς” αλλά και ανοικτούς τους προσωπικούς λογαριασμούς στις τράπεζες και τις offshore εταιρείες τους…

Οι “Νονοί” του Συστήματος…

Αυτοί “οι φρουροί του καθεστώτος της Μεταπολίτευσης και των Μνημονίων”, σιωπούν για την παράνομη μετανάστευση που “πνίγει” την Ελλάδα, αλλοιώνοντας την Εθνική της σύσταση και την αμιγώς Ορθόδοξη οντότητά της!

Όπως σιώπησαν και απέκρυψαν τους ενόχους που συμμετείχαν σε τόσα μεγάλα πολίτικο-οικονομικά σκάνδαλα! Του χρηματιστηρίου, των Ομολόγων, των εξοπλιστικών, των Siemens και Novartis και τόσων άλλων! Γιατί πίσω από αυτά τα σκάνδαλα είναι όλα εκείνα τα πολιτικά πρόσωπα που με τους ιδιοκτήτες αυτών των δημοσιογραφικών Ομίλων έχουν δημιουργήσει μια παράξενη σχέση.

Τους διέπει μια ομερτά που δεν θα σπάσει ποτέ! Και αν κάποια στιγμή ρίχνουν στην πυρά ένα πολιτικό πρόσωπο, είναι κατόπιν ανωτάτης εντολής! Όταν πρέπει να δοθεί “μπροστά” ένα εξιλαστήριο θύμα για να σωθούν οι μεγαλύτεροι “Νονοί” του Συστήματος!

Αφού “χέρι που σε ταΐζει δεν το κόβεις”, από τη στιγμή που αρκετοί από αυτούς τους “αντικειμενικούς” κονδυλοφόρους έχουν διορίσει τα σόγια τους στη Βουλή και το Δημόσιο και πολλοί από τους ίδιους είναι έμμισθοι υπάλληλοι των κομμάτων και των ιδρυμάτων τους, που τα πληρώνει ο ίδιος ο λαός! Ναι όλοι αυτοί, είναι το μακρύ χέρι της κρίσεως!

Αποσυμπιεστές ακραίων κυβερνητικών αποφάσεων…

Η πανδημία του θανατηφόρου ιού που έπληξε όλη την Χριστιανική Ευρώπη, επιφέροντας εκατόμβη νεκρών στις περισσότερες χώρες της, ενέσκηψε και στην Πατρίδα μας!

Συμπεριλαμβανομένης και της Μεγάλης Εβδομάδας της Χριστιανοσύνης, με τα απαγορευτικά μέτρα να μην επιτρέπουν στους Έλληνες Ορθοδόξους να θρηνήσουν τα Πάθη του Χριστού και να εορτάσουν την Ανάστασή Του! Ένα μέτρο που θεωρήθηκε εντελώς ακραίο, από τη στιγμή που η “τάξη των αποστάσεων” τηρήθηκε επί παραδείγματι στα σούπερ μάρκετ, τα ΑΤΜ (Αυτόματη Ταμειολογιστική Μηχανή) των Τραπεζών κλπ., γιατί άραγε δεν μπορούσε να τηρηθεί και στις Εκκλησιές;     

Από τη στιγμή μάλιστα, που δεν υπήρχε αντίστοιχος αυστηρός έλεγχος τηρήσεως των κυβερνητικών μέτρων για τους Ρομά και όλους τους παράνομους μετανάστες που διαβιούν ανά την ελληνική Επικράτεια;

Αλλά και σε αυτήν την περίπτωση οι επιχειρηματικοί Όμιλοι “της ενημέρωσης”, αποτέλεσαν το εργαλείο αποσυμπίεσης της ακραίας κυβερνητικής απόφασης, προβάλλοντας τα Άγια Πάθη και την Ανάσταση του Θεανθρώπου Χριστού μας από την τηλεόραση!  

Ωστόσο σε λίγες ώρες ξεκινάει η περίοδος της μεγάλης εορτής των Μουσουλμάνων, του Ραμαζανιού! Μιας θρησκευτικής εορτής που χαρακτηρίζεται από την αυστηρή υπακοή των Μουσουλμάνων στο Ισλάμ και την προσευχή στον Αλλάχ Θεό τους, που πραγματοποιείται με μεγάλες συναθροίσεις στην Θράκη μας και στην εκεί διαβιούσα μουσουλμανική μειονότητα!

Αλλά πλέον και σε όλες τις δομές φιλοξενίας των χιλιάδων παράνομων μεταναστών ανά την ελληνική Επικράτεια! Παράνομοι μετανάστες, οι οποίοι στο σύνολό τους είναι σκληροί Ισλαμιστές, της τήρησης των θρησκευτικών τους παραδόσεων!

Έτσι το ερώτημα που τίθεται, είναι αν η ελληνική κυβέρνηση θα είναι τόσο πολύ αυστηρή στην τήρηση των μέτρων κατά της εξάπλωσης της επιδημίας, προς τους Μουσουλμάνους που κατέκλεισαν την Ελλάδα παρά την θέληση του ελληνικού λαού, στο χρονικό διάστημα που θα διαρκεί το Ραμαζάνι!

Θα σιγήσουν τα Τεμένη όπως σίγησαν οι Εκκλησιές μας; 

Θα “διαμαρτυρηθούν” “οι φρουροί του καθεστώτος της Μεταπολίτευσης και των Μνημονίων”, αν η κυβέρνηση δεν τηρήσει το ίδιο ακραίο μέτρο για τους εδώ Μουσουλμάνους, όπως ακριβώς έπραξε για τους Χριστιανούς;

*Ο Παναγιώτης Αποστόλου είναι πολιτικός αναλυτής
pronews.gr
 
Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Ο βουλευτής την ΝΔ κ. Κώστας Καραγκούνης ενημερώθηκε σήμερα το πρωί από τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη ότι αναστέλλεται η απόφαση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για μετεγκατάσταση μεταναστών και στα δεύτερο ξενοδοχείο της πόλης του Μεσολογγίου. Ο σχεδιασμός ο οποίος είχε εκπονηθεί από το αρμόδιο Υπουργείο θα αναθεωρηθεί και εντός των επομένων 20 ημερών θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις για τις νέες αποφάσεις. Ο κ. Καραγκούνης από χθες είχε τονίσει σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε τόσο με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής όσο με άλλα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη ότι πρέπει οι σχετικές αποφάσεις που έχουν παρθεί να ανασχεδιαστούν διότι είναι προφανές ότι σε κάθε πόλη και σε κάθε τόπο πρέπει να ληφθούν υπόψη οι επιμέρους ιδιαιτερότητες.

Ο κ. Καραγκούνης εξήγησε ότι δεν μπορούν και τα δύο ξενοδοχεία της πόλης να φιλοξενήσουν μόνο μετανάστες διότι σε αυτήν την περίπτωση δεν θα μπορούσε να φιλοξενηθεί κανένας άλλος, ούτε τουρίστας, ούτε λοιποί ταξιώτες.

Ο κ. Καραγκούνης ήταν σε συνεχή και συντονισμένη επικοινωνίας με τον δήμαρχο της Ι.Π του Μεσολογγίου κ. Κώστα Λύρου και με συντονισμένες δράσεις ενημέρωσαν τόσο τον αρμόδιο Υπουργό όσο και τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη για την κατάσταση στο Μεσολόγγι και έτσι φτάσαμε στο σημερινό αποτέλεσμα.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι ο κ. Βρούτσης ήταν ειδικός στα χατίρια προς τη μεγαλοεργοδοσία και τον αντικομμουνισμό. Τελευταία μάθαμε ότι ειδικεύεται και στην τηλεκατάρτιση. Σε κάθε περίπτωση το σκάνδαλο των «ΚΕΚ Βρούτση» βαραίνει όλη την κυβέρνηση, που έχει «Βρούτσηδες» για να της κάνουν και τη βρώμικη δουλειά. Έστω και τώρα να εξασφαλιστεί ότι οι επιστήμονες θα πάρουν ολόκληρο το επίδομα των 800 ευρώ.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δελτίο Τύπου και ευχαριστήρια επιστολή του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος "Η Σωτηρία" κου. Σωκράτη Μητσιάδη προς τον Ιδρυτή και Πρόεδρο της διαΝΕΟσις Δημήτρη Δασκαλόπουλο αναφορικά με δωρέα του προς το νοσοκομείο.

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Καραντίνα, απαγόρευση κυκλοφορίας και κλειστά μαγαζιά έως τουλάχιστον τις 4 Μαΐου! Την παράταση των μέτρων που έληγαν στις 27 Απριλίου ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

“Μένουμε σπίτι”, με κλειστά μαγαζιά και απαγόρευση κυκλοφορίας τουλάχιστον μέχρι τις 4 Μαΐου. Αυτό ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

“Παρατείνονται μέχρι τις 4 Μαΐου όταν τα περιοριστικά μέτρα που έληγαν στις 27 Απριλίου” είπε ο Στέλιος Πέτσας. Που σημαίνει ότι μέχρι την 4η μέρα του Μαΐου, σχεδόν δυο μήνες απ’ όταν πάρθηκαν τα πρώτα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας και δεν θα ανοίξει καμία επιχείρηση.

Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει μετά τις 4 Μαΐου. Και θα το μάθουμε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, πιθανόν τη Δευτέρα 27 Απριλίου, όταν με διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμα άρσης των περιοριστικών μέτρων.

newsit.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μέσα στο Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός θα μελετήσει όλες τις λεπτομέρειες θα κάνει παρεμβάσεις και σύμφωνα με τις πληροφορίες, την Δευτέρα με τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες θα ανακοινώσει την πρώτη φάση της άρσης κάποιων περιοριστικών μέτρων

Στην τελική ευθεία είναι το σχέδιο για τη σταδιακή άρση των  περιοριστικών μέτρων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει δώσει περιθώριο μέχρι αύριο Παρασκευή στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων αλλά και των συναρμόδιων υπουργών προκειμένου να του παραδοθεί το τελικό σχέδιο.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός θα μελετήσει όλες τις λεπτομέρειες θα κάνει παρεμβάσεις και σύμφωνα με τις πληροφορίες, την Δευτέρα με τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες θα ανακοινώσει την πρώτη φάση της άρσης κάποιων περιοριστικών μέτρων αλλά και το χρονοδιάγραμμα για την επόμενη μέρα.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, το μεγάλο αγκάθι, παραμένει το αν και πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, θέμα που αναμένεται να ξεκαθαρίσει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή καθώς κάποια μέλη της επιτροπής ζητούν ειδικά τα δημοτικά να μην ανοίξουν καθόλου.

Μέχρι στιγμής το προσχέδιο που αναμένεται να παραδοθεί με μικρές αλλαγές περιλαμβάνει τα εξής σενάρια:

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ/ΚΕΝΤΡΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ

4 Μαΐου

ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
4 Μαΐου

ΣΧΟΛΕΙΑ
11 Μαΐου Γ΄Λυκείου
25 Μαΐου ή 1 Ιουνίου υπόλοιπα σχολεία

ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Μετά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου ή αρχές Ιουνίου

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ/ΚΑΦΕ/ΜΠΑΡ
Από 25 Μαΐου έως 5 Ιουνίου

ΠΑΡΑΛΙΕΣ
Μέσα στον Ιούνιο

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
Σεπτέμβριο

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
15 Ιουνίου ετήσιας λειτουργίας
30 Ιουνίου εποχικά.

protothema.gr

Από αργά χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί, επικοινωνώ συνεχώς με στελέχη της Κυβέρνησης αναφορικά με την φημολογούμενη μεταφορά προσφυγών στο Μεσολόγγι και την μετεγκατάσταση τους στο ξενοδοχείο Liberty, εκθέτοντας τους τα επιχειρήματα για την αποτροπή της μεταφοράς.  Έλαβα την διαβεβαίωση τους ότι η μεταφορά αυτή δεν θα πραγματοποιηθεί.

Η πόλη του Μεσολογγίου, με αίσθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, φιλοξενεί ήδη εδώ και 3 χρόνια σημαντικό αριθμό μεταναστών και προσφύγων στο έτερο ξενοδοχείο της πόλης, το Theoxenia. Η πιθανή μετεγκατάσταση μεταναστών στο έτερο και μόνο διαθέσιμο πλέον στην πόλη ξενοδοχείο, δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα λύνει.

Εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, οι υγειονομικές δομές της περιοχής δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν ικανοποιητικά, θέτοντας σε  κίνδυνο την υγεία τόσο των πολιτών όσο και των ίδιων των μεταναστών. Η παρουσία και άλλων πολυπληθών ευάλωτων ομάδων στην ευρύτερη περιοχή  όπως οι 2.500 περίπου Ρομά, καθιστά αναγκαία την ανάκληση κάθε σκέψης για μεταφορά νέων προσφύγων στην περιοχή. Παράλληλα,  με δεδομένες τις  οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία και τη σοβαρή προσπάθεια που θα καταβληθεί για την στήριξη του τουρισμού το επόμενο διάστημα, δεν είναι δυνατόν και τα δύο ξενοδοχεία της πόλης του Μεσολογγίου να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την στέγαση των προσφύγων, κλείνοντας με τον τρόπο αυτό την πόλη στον τουρισμό.

Όπως πολλές φορές έχω αναφέρει σε δημόσιες τοποθετήσεις μου, τόσο στην Βουλή των Ελλήνων όσο και σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η εφαρμογή του 1% ανά περιφέρεια αλλά και επιμέρους ανά δήμο, πάντα σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και την ΕΝΑΕ, είναι η μόνη λύση για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού-προσφυγικού. Την σχετική μου πρόταση, δε, έχω παραδώσει στους αρμόδιους υπουργούς, τους οποίους έχω ενημερώσει και δια ζώσης.

Το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα αποτελεί εξαιρετικά περίπλοκο και ευαίσθητο θέμα ώστε να αντιμετωπίζεται με λαϊκισμό και πολιτικές περασμένων δεκαετιών. Η χθεσινή συμπεριφορά ορισμένων,   εν μέσω υγειονομικών μέτρων καραντίνας, να επιτίθενται στην ελληνική κυβέρνηση και να καλούν τους πολίτες σε συγκεντρώσεις,  , χωρίς μέριμνα για την ασφάλεια αυτών και χωρίς τήρηση των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, είναι κατακριτέα.

Χρειάζεται σύνεση, ψυχραιμία, υπευθυνότητα και στέρεος πολιτικός λόγος για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων, και όχι φθηνός, ανεύθυνος και ανέξοδος λαϊκισμός.

Ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση των δικαίων του Μεσολογγίου. Όπως και στο παρελθόν έπραξα το καθήκον μου, θα συνεχίσω να το κάνω.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σελίδα 1 από 2