Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  7:28: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020

Δικαιωμένη δηλώνει η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, μετά την απόφαση για κατάργηση του προγράμματος τηλεκατάρτισης.

Η κυρία Γεννηματά κάνει λόγο για “σκάνδαλο” που αποκαλύφθηκε και στρέφει τα βέλη της στον πρωθυπουργό, λέγοντας πως “ο κ. Μητσοτάκης εξαναγκάστηκε σε άτακτη υποχώρηση, πήρε άρον άρον πίσω την δική του … ουσιαστικά, απόφαση”.

Όσο για τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, η κυρία Γεννηματά σημειώνει πως “υπάρχει μόνο ο δρόμος της παραίτησης”.

Δείτε την δήλωση της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ:

newsit.gr

Σφοδρή επίθεση εξαπολύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην κυβέρνηση μετά το… κάψιμο του προγράμματος τηλεκατάρτισης για τα 600 ευρώ στους επιστήμονες.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την ανακοίνωση του Γιάννη Βρούτση, ο κ. Τσίπρας αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook πως “η κακήν κακώς απόσυρση του προγράμματος της τηλεκατάρτισης από την κυβέρνηση, μετά από την ογκούμενη αγανάκτηση και τις αντιδράσεις που προκάλεσε, συνιστά ομολογία αποτυχίας αλλά και ενοχής για τη κυβέρνηση Μητσοτάκη”.

Αναλυτικά αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας στην ανάρτησή του

“Ενοχής για το τεράστιο σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκονται συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα που σύμφωνα με τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών συνδέονται ευθέως με το ίδιο το κόμμα της ΝΔ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ βρήκε, καθώς φαίνεται, τη κρίση της πανδημίας ως ευκαιρία για να στήσει δουλειές εκατομμυρίων. Η απόσυρση μετά τη κατακραυγή, ωστόσο, δε λειτουργεί ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ.

Οι Υπουργοί που παρέλαυναν νυχθημερόν από τα ΜΜΕ εκθειάζοντας το πρόγραμμα-φιάσκο και κουνώντας το δάχτυλο στους επιστήμονες θα πρέπει τουλάχιστον να ζητήσουν μια συγνώμη από τον επιστημονικό κόσμο.

Ο δε κ. Βρούτσης, όσο ακόμη βρίσκεται στη θέση του, τόσο μας φανερώνει ότι τη δουλειά την έστησε με συνευθύνη του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο κ. Μητσοτάκης δε μπορεί πια να κρύβεται πίσω από τα χάδια και τα λιβάνια των ΜΜΕ. Οφείλει να έρθει στη Βουλή και να απολογηθεί για το οικονομικό σκάνδαλο πρώτου μεγέθους που επιχείρησε να στήσει εν μέσω πανδημίας, υποτιμώντας τη νοημοσύνη του επιστημονικού κόσμου της χώρας”.

newsit.gr

Στο μεγάλο πρόβλημα που προέκυψε με τη διακοπή ρεύματος από πλευράς της ΔΕΗ σε ΤΟΕΒ της Αιτωλοακαρνανίας, αναφέρθηκε σήμερα ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, στην τηλεόραση του Αχελώου.

Αναλυτικά η δήλωση του βουλευτή:

«Είναι επιτακτική ανάγκη τις επόμενες μέρες να σηκωθούν οι διακόπτες της ΔΕΗ στα αρδευτικά αντλιοστάσια, γιατί έχει ξεκινήσει η αρδευτική περίοδος και οι αγρότες βιώνουν το απόλυτο αδιέξοδο.

Ο κίνδυνος να χαθεί η νέα καλλιεργητική περίοδος και να μην αρδευτούν πάνω από 150 χιλιάδες στρέμματα είναι μεγάλος, με τεράστιες συνέπειες για τους αγρότες μας και την οικονομία του τόπου μας.

Κι ενώ η κυβέρνηση και το ΥΠΕΝ γνωρίζουν από το Φεβρουάριο το μεγάλο αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι ΤΟΕΒ του νομού μας εν όψει της νέας αρδευτικής περιόδου, δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έλαβαν καμία πρωτοβουλία και δεν έδειξαν καμία διάθεση λύσης του προβλήματος.

Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα, σε συνεννόηση με τη ΔΕΗ και τους ΤΟΕΒ, να ενεργήσει, προκειμένου να διασφαλίσει την επανασύνδεση του ρεύματος. Υπάρχουν υπεύθυνες και σοβαρές προτάσεις στο τραπέζι, οι οποίες μπορούν να εγγυηθούν ένα βιώσιμο μέλλον λειτουργίας των ΤΟΕΒ και τις οποίες πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη.

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοφανούς κρίσης που μαστίζει τη χώρα και τον κόσμο, πρώτη προτεραιότητα της χώρας και της κυβέρνησης θα έπρεπε να είναι η στήριξη του πρωτογενούς τομέα. Αντίθετα, είναι ξεκάθαρο από τις επιλογές της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ότι δε μεριμνά για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, αλλά παραμένει πιστή στις ιδεοληπτικές της εμμονές να υποστηρίζει ακόμη και τώρα μεσάζοντες και μεταπράτες».

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η κρίση που προκάλεσε η εξάπλωση της COVID-19 και η επιβολή καραντίνας έχει φέρει αρκετές αλλαγές στην καθημερινότητα μας, με τον τρόπο σκέψης και δράσης μας να προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες.

Ο κορονοϊός ήρθε και συντάραξε τις ζωές μας εντελώς ξαφνικά. Η ανάγκη για lockdown σε όλο τον πλανήτη δημιούργησε μία νέα κρίση, η οποία απαιτεί την προσαρμογή μας σε μία νέα πραγματικότητα. Ήδη, πραγματοποιούνται τεράστιες αλλαγές σε τομείς της καθημερινότητάς μας, όπως η υγεία, η εργασία και η εκπαίδευση.

Η ιστοσελίδα FastCompany συμβουλεύτηκε ειδικούς, προέδρους και CEO μεγάλων εταιρειών, οι οποίοι μας προειδοποιούν ότι οι μεγάλες αλλαγές που έχουν παρουσιαστεί στις ζωές μας ήρθαν να μείνουν για πάντα και είναι οι εξής:

Δουλειά από το σπίτι

 Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα αλλάξει στη ζωή μας ο κορονοϊός είναι ο τρόπος που εργαζόμαστε. «Η πανδημία έχει ως αποτέλεσμα το μεγαλύτερο πείραμα εργασίας από το σπίτι στην ανθρώπινη ιστορία. Βλέπουμε την επίδραση του διαδικτύου, οι άνθρωποι βρίσκουν τρόπους να μείνουν συνδεδεμένοι» αναφέρει ο CEO του Cloudflare.

Η δουλειά από το σπίτι, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, ήρθε για να μείνει και πλέον αρκετές δραστηριότητες, όπως οι συναντήσεις απομακρυσμένων συνεργατών μέσω video chat, πρόκειται να συνεχιστούν και μετά την πανδημία.

Αναλυτές τονίζουν ότι αρκετοί εργοδότες μάλιστα σκέφτονται να επιτρέψουν τουλάχιστον στο 25% των εργαζομένων να δουλέψει από το σπίτι του. «Δεν νομίζω ότι θα επιστρέψουμε σύντομα σε έναν κόσμο όπου οι περισσότεροι θα δουλεύουν από τα γραφεία τους» υπογράμμισε ο CEO του Arabella Advisors.

Η ψηφιακή «μετανάστευση» επιταχύνεται

Η καραντίνα έχει φέρει την ανάγκη για περισσότερη επικοινωνία, η οποία συμβαίνει κυρίως μέσω διαδικτύου. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έκαναν άμεση στροφή στις ψηφιακές τεχνολογίες και στις δυνατότητες που προσφέρουν.

«Κάθε μέρα οι άνθρωποι χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να περάσουν ποιοτικό χρόνο με τους αγαπημένους τους και να κάνουν τη δουλειά τους. Άνθρωποι που είχαν να ειδωθούν χρόνια, πλέον μιλούν κάθε μέρα. Συνεχίζουν τη φυσική τους ζωή μέσω διαδικτύου» τόνισε ο Stan Chudnovsky, αντιπρόεδρος του Messenger.

Σε γενικά πλαίσια, πραγματοποιείται μία ευρύτατη ψηφιακή αλλαγή. Εταιρείες και οργανισμοί, οι οποίοι καθυστερούσαν τέτοιες διαδικασίες, πλέον τις επιταχύνουν, προκειμένου να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Η εκπαίδευση γίνεται ψηφιακή

Μεγάλες αλλαγές πραγματοποιούνται και στην εκπαίδευση, η οποία βρίσκεται στα βήματα της εργασίας και πλέον αρκετές διαδικασίες γίνονται ψηφιακά. Μάλιστα, αρκετοί είναι οι ειδικοί που υποστηρίζουν ότι τα online μαθήματα δεν πρόκειται να φύγουν.

«Περιμένω ότι θα έχουμε αύξηση μαθησιακών περιβαλλόντων που περιλαμβάνουν την μάθηση σε φυσικές τάξεις, αλλά και στο διαδίκτυο» ανέφερε η CEO του McGraw-Hill. Πάντως, αρκετοί ειδικοί θεωρούν πως οι πλατφόρμες ψηφιακής μάθησης δεν θα υποκαταστήσουν τη φυσική τάξη, όμως θα υπάρξει «έκρηξη» τεχνολογιών που θα φέρνουν νέα εμπειρία στη μάθηση.

Η υγειονομική περίθαλψη καλείται να δώσει λύσεις

Ακόμη ένας κλάδος που πραγματοποιεί στροφή στην ψηφιακή εποχή είναι η υγειονομική περίθαλψη. Οι μεγάλοι ιατρικοί οργανισμοί αναζητούν ψηφιακά εργαλεία, όπως η τηλε-ιατρική, ώστε να αντιμετωπίσουν το μεγάλο φόρτο εργασίας. Έτσι, οι τεχνολογίας υγείας πρόκειται να διαδραματίζουν έναν απαραίτητο ρόλο στην επόμενη μέρα.

Η υγεία θα χρειαστεί να δώσει απαντήσεις σε παλιά προβλήματα, ώστε να παρέχει στους γιατρούς ιατρικά δεδομένα των ασθενών με ταχύτητα. «Μέσα σε 12 και 18 μήνες περιμένουμε οι κβαντικοί υπολογιστές να δίνουν λύσεις σε προβλήματα ρουτίνας» τόνισε για τον ρόλο τον υπολογιστών στο μέλλον ο πρόεδρος της IonQ.

Τα επιχειρηματικά κεφάλαια υποχωρούν

Ο Covid-19 απέδειξε ότι εταιρείες οι οποίες χρειάζονται τεράστιες χρηματοδοτήσεις και ακολουθούν στρατηγικές που απαιτούν μεγάλα ποσά μηνιαίως είναι εύθραυστες. Η κρίση φέρνει νέα πραγματικότητα στην οικονομία, με τις κερδοφόρες επιχειρήσεις να παίρνουν το πάνω χέρι.

«Η έννοια της πολύτιμης εταιρείας θα αλλάξει. Αντί για την χρηματοδότηση και το κέρδος, οι επενδυτές θα δίνουν πλέον μεγαλύτερη έμφαση στην δομή, την κουλτούρα και την ευελιξία του οργανισμού» δήλωσε ο πρόεδρος του Expensify.

Οι μεταφορές ανακάμπτουν και εξελίσσονται

Ο κορονοϊός αναμένεται να φέρει και τεράστιες αλλαγές και στον τρόπο μετακίνησης. Οι κυβερνήσεις πρόκειται να «επανασχεδιάσουν» τις πόλεις με έμφαση στον άνθρωπο και όχι στο αυτοκίνητο. Έτσι, εφαρμογές rideshare, ηλεκτρικά πατίνια και ποδήλατα θα μπουν για τα καλά στη ζωή μας.

Αλλαγές θα πραγματοποιηθούν και στον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε. Αρχικά ο κόσμος θα στραφεί ξανά στον εσωτερικό τουρισμό, ενώ θα προτιμήσει μέσα μεταφοράς με τον λιγότερο κόσμο, όπως τα τρένα.

Ο τρόπος παραγωγής αλλάζει

Η αγορά αντιμετωπίζει μία νέα πραγματικότητα στον τρόπο με τον οποίο παράγονται τα προϊόντα. Οι περισσότερες εταιρείες συνδέονται με άλλες ανά τον πλανήτη, δημιουργώντας μία «αλυσίδα» προμήθειας υλικών. Η «αλυσίδα» αυτή όμως βρίσκεται σε κίνδυνο, εξαιτίας της έλλειψης των βασικών αγαθών.

Στο μέλλον οι εταιρείες αναμένεται να αναλύουν καλύτερα τα ποσοστά των κινδύνων που αντιμετωπίζουν. Οι επιχειρήσεις πρόκειται να μοντελοποιήσουν τα διάφορα αρνητικά σενάρια, όπως και τις ενέργειες που θα χρειαστούν ώστε να δημιουργήσουν την απαιτούμενη ανθεκτικότητα για το μέλλον.

Οι νέες ιδέες βρίσκονται στο προσκήνιο

Η κρίση εξαιτίας του κορονοϊού αναμένεται να φέρει και νέες ιδέες στην αγορά. Πλέον απαραίτητο προσόν θα είναι να μπορεί κανείς να προσαρμόζεται σε καταστάσεις που αλλάζουν συνεχώς. Η επιβίωση θα έχει τη μεγαλύτερη σημασία, λένε οι ειδικοί.

Έτσι, αρκετές επιχειρήσεις θα αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν, προκειμένου να αποκτήσουν διαφορετικές πηγές εσόδων. Για παράδειγμα τα τοπικά καταστήματα ρούχων θα πρέπει να αυξήσουν την παρουσία τους στο διαδίκτυο, ώστε να διευρύνουν τις εργασίες τους και πέρα από την γειτονιά τους.

Πηγή: news247

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Την απομάκρυνση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, σε συνέχεια δημοσιεύματος του Documento σχετικά με συγγενική σχέση συμβούλου του με ιδιοκτήτες ΚΕΚ ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του.

Η σφοδρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ

“Δεν έφθαναν οι πρωινές αποκαλύψεις της Εφημερίδας των Συντακτών για τις εκλεκτικές συγγένειες της ΝΔ με τους πέντε ιδιοκτήτες πλατφορμών «καταρτίσεων» που θα πάρουν κάποιες δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να μάθουν στους επιστήμονες «σκόιλ Ελικίκου», τις οποίες επιχείρησε να αποκρύψει ο υπουργός Εργασίας” αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Προσθέτοντας ότι “τώρα αποκαλύπτεται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Documento, ότι σύμβουλος του κ. Βρούτση και της γ.γ. του υπουργείου Εργασίας όχι μόνο έχει συγγενική σχέση με τους ιδιοκτήτες εταιρίας ΚΕΚ, αλλά και συμμετείχε στο παρελθόν σε εταιρίες που διαχειρίζονται τις πλατφόρμες αυτές”.

“Για αυτό και η σπουδή της κυβέρνησης να αξιολογήσει υλικό εκατοντάδων χιλιάδων σελίδων των ΚΕΚ μέσα σε μία ημέρα και να μην αξιοποιήσει τη δυνατότητα που έδωσε η Κομισιόν για απευθείας ενίσχυση, χωρίς μεσάζοντες, των επιστημόνων μέσω ΕΣΠΑ”, επισημαίνει και καταλήγει: “Θα περιμένει και άλλες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των ΚΕΚ ο κ. Μητσοτάκης για να στείλει τον κ. Βρούτση σπίτι του και να ακυρώσει αυτό το φιάσκο για τους επιστήμονες;”.

newsit.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλβανό ομόλογό του, Έντι Ράμα είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν τα μέτρα που έχουν λάβει οι δύο χώρες για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς και την πολιτική εξόδου για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, ούτως ώστε να αποκατασταθεί η διασύνδεση μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών.

Σημειώνεται ότι η Αλβανία έχει καταγράψει μέχρι στιγμής 609 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από το νέο κορωνοϊό, καθώς και 26 θανάτους.

Πηγή: iefimerida.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μέσα στον Απρίλιο θα μεταφερθούν περίπου 2.000 πρόσφυγες από τα νησιά στην ενδοχώρα σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε επισήμως ο Νότης Μηταράκης, μετά τη σύσκεψη για το θέμα στο υπουργείο Υγείας.

Πρόκειται για ανθρώπου που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, δηλαδή είναι υπερήλικες, ή πάσχουν από χρόνια νοσήματα.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής διευκρίνισε ότι θα τοποθετηθούν σε μικρά ξενοδοχεία που θα είναι διάσπαρτα και απομονωμένα.

«Έχουν γίνει έλεγχοι στις δομές στα νησιά και δεν έχουν εντοπιστεί κρούσματα» επισήμανε. Σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη, στο Κρανίδι η τελευταία μεταφορά από τα νησιά προς το ξενοδοχείο έγινε πριν από 14 μέρες.

Οι δομές στις οποίες θα μεταφερθούν θα τεθούν σε καραντίνα (υγειονομικό περιορισμό). Αυτές οι δομές θα είναι ανά την επικράτεια ώστε να μην υπάρχει υπερσυγκέντρωση.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο υπουργός είχε χαρακτηρίσει ως αναγκαία τη μεταφορά των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά στην ενδοχώρα.

agriniopress.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Δηλώσεις του Γιώργου Βαρεμένου στο «Αχελώος TV» για τα χρέη των Τ.Ο.Ε.Β. στην Δ.Ε.Η.

Είναι επείγουσα η ανάγκη για επανασύνδεση του ρεύματος σε Τ.Ο.Ε.Β. της Αιτωλοακαρνανίας (Μεσολογγίου, Λεσινίου, Φυτειών, Κατοχής) μετά την διακοπή που έγινε λόγω των χρεών τους προς την Δ.Ε.Η.

Σε επικοινωνία που είχα με τον αρμόδιο υπουργό κ. Χατζηδάκη, τόνισα ότι διακυβεύεται απολύτως η παραγωγή σε τομείς όπως των καρπουζιών και άλλων προÏόντων, καθώς μιλάμε για μία αρδευόμενη περιοχή περίπου 100.000 στρεμμάτων.

Πρέπει να βρεθεί άμεσα κάποια λύση, που να δίνει διέξοδο και στο πρόβλημα εξυπηρέτησης των οφειλών προς την Δ.Ε.Η., η οποία είναι εισηγμένη και η οποία, εάν καταστραφεί η παραγωγή, δεν θα έχει λαμβάνειν παρά του μη έχοντος.

Το πρόβλημα αποκτά μεγαλύτερη οξύτητα μέσα στις συνθήκες της πανδημίας και των κινδύνων για την παραγωγή.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στα δυο είναι κυβέρνηση για το θέμα του ανοίγματος των σχολείων. Σύμφωνα με πληροφορίες, από το υπουργείο Παιδείας επιθυμούν να ανοίξουν όλα τα σχολεία, κάτι όμως που δεν βρίσκει σύμφωνο το Μέγαρο Μαξίμου.

Και δεν είναι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μόνο το Μαξίμου που δεν συμφωνεί με το άνοιγμα όλων των σχολείων, αλλά και οι ειδικοί, τους οποίους και δικαίως ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμπιστεύεται τυφλά και έχει δικαιωθεί όπως έχει αποδειχθεί από τις εξελίξεις με την πανδημία του κορονοϊού και τον περιορισμό της εξάπλωσής της.

Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο τελευταίο του διάγγελμα είχε πει ότι: «…τα σχολεία θα αρχίσουν να ανοίγουν με προσεκτικά βήματα».

Και υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του είπε ότι παρά τις αντίθετες εισηγήσεις από υπουργούς του αποφάσισε μόνος του το κλείσιμο των σχολείων.

Όπως και να έχει δύσκολο φαντάζει να ληφθεί απόφαση που μπορεί να τινάξει στον αέρα τις προσπάθειες όλων των προηγούμενων εβδομάδων όσο και αν κάποιοι ακόμα και μέσα στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι ξεπεράσαμε τον κίνδυνο.

Τα δυο σενάρια

Όπως ήδη έχει γράψει το newsit.gr σχετικά με τα σχολεία, αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο απόψεις. Η πρώτη είναι πως θα πρέπει να καθίσουν ξανά στα θρανία μόνον οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, προκειμένου να προετοιμαστούν για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις που θα διεξαχθούν οριστικά εντός του τελευταίου 10ημέρου του Ιουνίου. Η δεύτερη ορίζει ότι θα επαναλειτουργήσουν σταδιακά – διαδοχικά, δηλαδή, έως τα τέλη Μαΐου – πρώτα τα Γυμνάσια και μετά τα Δημοτικά.

Ασφαλώς και οι δύο προτάσεις έχουν θετικά κι αρνητικά σημεία και γι’ αυτό θα μπουν στη ζυγαριά των ειδικών της υγείας και του Μαξίμου πριν από τις οριστικές αποφάσεις. Αντιθέτως, τα πανεπιστήμια οριστικά πλέον θα επαναλειτουργήσουν από το φθινόπωρο, καθώς ούτως ή άλλως σειρά μαθημάτων γίνεται και σήμερα εξ αποστάσεως τόσο στα προπτυχιακά όσο και στα μεταπτυχιακά προγράμματα.

Όπως και να έχει τον τελευταίο λόγο έχει το Μέγαρο Μαξίμου

newsit.gr

Το κυβερνητικό πλάνο για τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα ξετύλιξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ενόψει των επικείμενων ανακοινώσεων δια στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη για τη σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών, τις οποίες τοποθέτησε στην αρχή της επόμενης εβδομάδας.

Ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει στους Έλληνες για το πώς θα γίνει η επιστροφή στην κανονικότητα, εξηγώντας ότι, «τον Μάιο και τον Ιούνιο τομείς της οικονομίας θα ανοίγουν σταδιακά, πάντα με γνώμονα τη δημόσια υγεία».

Επανέλαβε ότι, από τις 27 Απριλίου θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια, όπως και τα ειρηνοδικεία και τα πρωτοδικεία, και με συγκεκριμένες διαδικασίες.

«Αυτό να το δούμε με μεγαλύτερη προσοχή», είπε ερωτηθείς για την ελεύθερη μετακίνηση πολιτών σε επιχειρήσεις που θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους την επόμενη εβδομάδα.

«Το μεγαλύτερο στοίχημα είναι η τήρηση των αποστάσεων και των μέτρων υγιεινής, όπως το πλύσιμο των χεριών και το να μην αγγίζουμε το πρόσωπό μας», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και εξήγησε ότι, «θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν περιορισμοί στην κυκλοφορία. Το ζήτημα είναι από τα έξι βήματα θα φτάσουμε σταδιακά να βγούμε έξω. Θα πάμε σταδιακά σε ένα ελεύθερο, το οποίο θέλει σχέδιο. Το θέμα είναι να νιώθουμε όλοι ασφαλείς να βγούμε από το σπίτι μας».

«Βδομάδα, βδομάδα, 15νθήμερο το 15νθήμερο, μέχρι τέλος Μαΐου θα έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα», δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας, σημειώνοντας ότι, θα δοθεί «πολύ βάρος στον τουρισμό», ενώ αρκετά προσεκτική θα είναι η προσαρμογή των ευάλωτων και των ηλικιωμένων.

Όσον αφορά στο ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων, είπε:

«Ακούμε τις συμβουλές των ειδικών, αλλά το ζήτημα συνδέεται με άλλα πράγματα, όπως το ποια είναι η δομή στο σπίτι, όπως το αν υπάρχουν εκεί ηλικιωμένοι ή ευάλωτοι».

Και δίνοντας μια πρώτη εικόνα του σχεδίου που εξετάζεται είπε πως, «για να πάει το παιδί σχολείο προϋποθέτει ότι δεν θα πάει να το πάρει ο παππούς ή η γιαγιά ή ο γονέας να φύγει από τη δουλειά να πάει να το πάρει και μετά να επιστρέψει».

Σχετικά με την άδεια ειδικού σκοπού στον ιδιωτικό τομέα, είπε πως «καλό θα είναι να περιμένουμε το συνολικό σχέδιο», ξεκαθαρίζοντας ότι, σίγουρα μέχρι τις 24 Απριλίου, οι άνθρωποι που έχουν πάρει την άδεια θα ξέρουν τι τους περιμένει».

«Η φουρτούνα είναι για όλους τους Έλληνες και γι’αυτό θα προσπαθήσουμε να την αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο τρόπο», παραδέχθηκε ο κ. Πέτσας για την οικονομία, λέγοντας με νόημα ότι, «ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται».

Ερωτηθείς σχετικά με τις υποχρεώσεις των νοικοκυριών εργαζομένων που είτε δε δουλεύουν, είτε δεν πληρώνονται, ο Στέλιος Πέτσας υπενθύμισε τα μέτρα ελάφρυνσης που έχουν ληφθεί για τις τραπεζικές και φορολογικές υποχρεώσεις, τονίζοντας ότι, «όπως πήραμε αποφάσεις μπαίνοντας στην κρίση, το ίδιο θα κάνουμε και βγαίνοντας».

Ξεκαθάρισε ότι, το τριήμερο της Πρωτομαγιάς δεν θα γίνουν μετακινήσεις από τα αστικά κέντρα προς την επαρχία, θεωρώντας «βέβαιο ότι το τριήμερο της Πρωτομαγιάς θα είναι σαν το Πάσχα».

Τέλος, εξέφρασε την ανησυχία του για τα 150 και πλέον κρούσματα που διαγνώστηκαν σε δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι και είπε πως «το ζήτημα είναι να αποτρέψεις τη διασπορά στην κοινότητα, γι’αυτό και πήραμε περαιτέρω μέτρα».

«Έχουμε δρόμο μπροστά μας κι ελπίζουμε όλοι να θυμόμαστε αυτή την περιπέτεια και όχι σαν εφιάλτη», κατέληξε ο Στέλιος Πέτσας.

cnn.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ