Τετάρτη, 1η Μαίου 2024  10:02: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020

Μεγάλο προβάδισμα 23,3 μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της MARC. Την ίδια στιγμή η δημοτικότητα του Σ. Τσιόδρα και του Ν. Χαρδαλιά βρίσκεται στα ύψη, ενώ καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κ. Μητσοτάκης.

Ακόμα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση για λογαριασμό του Alpha, η μεγάλη πλειοψηφία στηρίζει τα μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του κοροναϊού.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 23,3 μονάδες, συγκεντρώνοντας 43,6% έναντι 20,3% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 5,4%, το ΚΚΕ με 4,8%, η Ελληνική Λύση με 3,1%, το ΜέΡΑ25 με 2% και η Χρυσή Αυγή με 1,5%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 63,1%, έναντι 19,1% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας. «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ», λέει το 17,8% των ερωτηθέντων.

Στα ύψη η δημοτικότητα του Σ. Τσιόδρα

Ακόμα, η δημοτικότητα του Σ. Τσιόδρα χτυπάει… κόκκινο με τις θετικές γνώμες να φτάνουν το 94,6%, ενώ οι αρνητικές γνώμες βρίσκονται μόλις στο 3,7%

Υψηλή είναι και η δημοτικότητα και του Νίκου Χαρδαλιά με 84,3% των θετικών απόψεων ενώ οι αρνητικές γνώμες φτάνουν μόλις το 12,2%.

Το 66,7% απαντά πως παρακολουθεί καθημερινά την ενημέρωση για τον κοροναϊό, το 12,2% παρακολουθεί τέσσερις με πέντε ημέρες την εβδομάδα, το 10,3% δύο με τρεις ημέρες, ενώ σπανιότερα λέει το 4,5%.

«Ναι» στα μέτρα περιορισμού

Παράλληλα, το 80,4% απαντά πως τα μέτρα περιορισμού διασποράς της επιδημίας, ήταν αναγκαία, το 10,5% πως είναι ανεπαρκή και ότι χρειάζονται περισσότερα και το 8,7% πως είναι υπερβολικά.

Το 75,9% αξιολογεί θετικά τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζόμενων που έλαβε η κυβέρνηση, το 20% τα αξιολογεί αρνητικά, και το 5,1% απαντά πως δεν γνωρίζει.

Τι λένε για τον ΣΥΡΙΖΑ

Ως προς τις οικονομικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, το 43,8% τις θεωρεί μη ρεαλιστικές, το 26,9% απαντά πως δεν τις έχει ακούσει, το 20,7% απαντά πως είναι ρεαλιστικές, και το 6,7% απαντά πως δεν μπορεί να κρίνει τα μέτρα.

Μάλιστα, το 51% απαντά πως εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση τα πράγματα θα ήταν χειρότερα, το 25,5% απαντά πως τα πράγματα θα ήταν περίπου τα ίδια και το 9,9% καλύτερα.

Τι θα κάνουν το Πάσχα

Ως προς το τι θα κάνουν οι πολίτες το Πάσχα, το 91,6% απαντά πως θα παραμείνει στο σπίτι, το 6% θα μείνει σπίτι με συγγενείς, το 1,2% θα κάνει επίσκεψη σε συγγενείς, το 0,5% απαντά πως θα συναντήσει φίλους και το 0,9% δηλώνει πώς… θα πάει στο εξοχικό του παρά τις απαγορεύσεις.

Μάλιστα, η συντριπτική πλειοψηφία και συγκεκριμένα το 90,2% δηλώνει πως δεν θα πάει στην εκκλησία, το 6,8% θα πάει στην εκκλησία, αλλά μόνος του και το 3% δηλώνει πως σκοπεύει να αψηφήσει τις απαγορεύσεις και να πάει στον επιτάφιο ή την Ανάσταση.

Οι συνέπειες του εγκλεισμού

Το 36,8% απαντά πως με την καραντίνα ήρθαν πιο κοντά οι οικογένειες, το 46,6% απαντά πως δεν άλλαξε η ζωή του, το 8,5% απαντά πως έχει περισσότερες εντάσεις, ενώ το 8,1% απαντά πως μένει μόνο του άρα δεν επηρεάζεται κάπως.

Τέλος, το 68,3% απαντά πως φοβάται περισσότερο για την υγεία του, το 12,7% για το εισόδημά του και το 18,4% και για τα δύο.

in.gr

Συναντήσεις πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής το βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Νίκο Παπαναστάση και τη Γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας, Αλεξάνδρα Λαμπροκωστοπούλου, την Τρίτη 14 Απρίλη στο Αγρίνιο, με αντιπροσωπείες φορέων εργαζομένων, εμπόρων, επαγγελματιών, ΕΒΕ και αγροτών.

Στη συναντήσεις έγινε συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την πανδημία του κορονοϊού, τις συνέπειες που έχει σήμερα αλλά και πως θα επηρεαστεί η ζωή και η δουλειά των εργαζόμενων και των αυτοαπασχολούμενων των πόλεων και της υπαίθρου αύριο.

Τονίστηκε η ανάγκη της οργανωμένης διεκδίκησης, τόσο σήμερα, με τις ανάλογες μορφές και τρόπους, αλλά και αύριο, με μαζικό, οργανωμένο τρόπο.

Από την πλευρά του ο Νίκος Παπαναστάσης, τόνισε ότι είναι στο χέρι τους να οργανώσουν τον αγώνα, τη δική τους συμμαχία, με το ΚΚΕ να στέκεται πλάι τους, μέσα και έξω από τη βουλή. Ενώ τους κάλεσε να απαντήσουν με το σχέδιο και την πολιτική πρόταση που σήμερα προβάλλει, και είναι προς το συμφέρον τους, μόνο το ΚΚΕ. Να απαντήσουν επιθετικά για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, ενώ οι πόροι που απαιτούνται, να βρεθούν, από την κατάργηση των φοροαπαλλαγών των μονοπωλιακών ομίλων, από την πληρωμή των φόρων από τη μεγαλοεργοδοσία. Επισημαίνοντας ότι οι εργαζόμενοι είναι που παράγουν τελικά όλο αυτόν τον πλούτο, στη χώρα μας, που τον ιδιοποιούνται όμως, οι λίγοι.

Στη συνάντηση από την πλευρά των εργαζομένων, πήραν μέρος ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, η πρόεδρος του σωματείου των Σχολικών Τροχονόμων η πρόεδρος του σωματείου των Σχολικών Καθαριστριών, ο πρόεδρος του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο πρόεδρος της Ένωσης Οικοδομών και ο πρόεδρος του σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας.

Ενώ στη συνάντηση με τους φορείς των εμπόρων, επαγγελματιών, ΕΒΕ και αγροτών, πήραν μέρος αντιπροσωπείες του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Αιτωλοακαρνανίας, του Συλλόγου Οδοντοτεχνιτών Αιτωλοακαρνανίας και του Σωματείου Κουρέων, Κομμωτών-Κομμωτριών Αγρινίου.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τρεις είναι οι βασικές ημερομηνίες οι οποίες θα επιτρέψουν στην κοινωνία να ξαναζήσει «κανονικά»: Είναι η 11η Μαΐου, η 15η Ιουνίου και η 3η Ιουλίου.

Οι πρώτες απαγορεύσεις που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση, θα αρθούν τελευταίες προκειμένου να αποκλειστεί το όποιο ενδεχόμενο ενός δεύτερου κύματος του ιού. Πολλά θα εξαρτηθούν από το κρας τεστ της Μεγάλης Εβδομάδας.

Η τελική απόφαση θα λειφθεί στις 27 Απριλίου και οι εισηγήσεις που θα δεχθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης κινούνται στο ακόλουθο πλαίσιο:

Μετά τις 3 Μαΐου, αναμένεται να ανεβάσουν ρολά κάποια µικρά εµπορικά και καταστήµατα υγειονοµικού ενδιαφέροντος. 

Και εδώ θα υπάρχουν δυο ταχύτητες, καθώς τα πολυκαταστήματα θα ανοίξουν αργότερα, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός πολλών προσώπων στον ίδιο χώρο. Στόχος είναι από τις 3 έως τις 10 Μαΐου να ανοίξουν τα πρώτα καταστήματα, κυρίως τα εμπορικά, με την επιβολή περιορισμών για τα άτομα που θα εισέρχονται σε αυτά, όπως συμβαίνει τώρα στα σούπερ μάρκετ. Άρα η Δευτέρα της 11ης Μαΐου θα είναι καθοριστική ημερομηνία.

Καφετέριες και νυχτερινά κέντρα θα αργήσουν να ανοίξουν. Μαζικοί χώροι εστίασης, μαγαζιά στην παραλιακή θα ανοίξουν και αυτά σε δεύτερη φάση και θα λειτουργούν με μειωμένα τραπέζια.

Προτεραιότητα στην επαναλειτουργία θα δοθεί και στα σχολεία, όχι όμως σε όλες τις βαθμίδες ταυτόχρονα. Μεγαλύτερο βάρος θα δοθεί στο Λύκειο προκειμένου να διεξαχθούν και οι Πανελλήνιες Εξετάσεις. Η μεγάλη σπαζοκεφαλιά θα είναι το Δημοτικό και το Γυμνάσιο όπου θα χρειαστούν περισσότερες ώρες διδασκαλίας για να καλυφθεί η ύλη. Πάντως για λόγους ασφαλείας, τα σχολεία θα ανοίξουν τελευταία και οι πρώτες διδακτικές ώρες θα είναι λίγες.

Ταυτόχρονα, υπάρχουν σκέψεις όμως για επιμήκυνση κάποιων περιορισμών για ευπαθείς ομάδες που χρειάζονται μεγαλύτερη προστασία από τον ιό και για ηλικιωμένους άνω των 65 ετών. Εκεί τα μέτρα θα συνεχιστούν και τον Ιούνιο, όπως όλα δείχνουν.

Επίσης το άνοιγμα ξενοδοχείων και μονάδων τουρισμού υπολογίζεται το νωρίτερο στις αρχές Ιουλίου, ενώ για την εκπαίδευση εξετάζονται η τµηµατική επάνοδος των τάξεων και η λειτουργία δύο βαρδιών.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα θα παραμείνει και η απαγόρευση μετακινήσεων εκτός των νομών κατοικίας, το απαγορευτικό για ταξίδια στην επαρχία.

Οι εισηγήσεις των υπουργείων είναι ήδη έτοιμες και σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες θα κατατεθούν στη σύσκεψη που προγραμματίζεται για τις 27 Απριλίου, προκειμένου να ληφθούν οι πρώτες αποφάσεις, αναλόγως και της πορείας του ιού. Καθοριστικές ημερομηνίες εκτός από την 27η Απριλίου, αναμένεται να είναι τα μέσα Ιουνίου και η αρχή Ιουλίου.

Στις 15 Ιουλίου εκτιμάται ότι θα επιτραπούν τα ταξίδια προς την επαρχία, γεγονός που θα σηματοδοτήσει και την έναρξη της τουριστικής περιόδου και μιλάμε βεβαίως για τον εσωτερικό τουρισμό, καθώς κανείς δεν γνωρίζει ακόμα αν και πότε θα επιτραπούν οι αεροπορικές πτήσεις και σε κατοίκους ποιων χωρών θα επιτραπεί η είσοδος στη χώρα.

Αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το αν θα υπάρχουν κοινά τεστ αντισωμάτων σε όλους τους κατοίκους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ανά περίπτωση και ανά περιοχή τα μέτρα περιορισμού θα μπορούν να επανέρχονται με απόφαση των Τσιόδρα και Χαρδαλιά.

Η επιστροφή στη νέα κανονικότητα θα είναι μακρόσυρτη και θα εξαρτηθεί πρωτίστως από την φυσική ανοσία του πληθυσμού.

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Η κυβέρνηση και στο θέμα της υπογειοποίησης του τραίνου στην Πάτρα ενεργεί σαν τον κλέφτη στο σκότος της πανδημίας, εκμεταλλευόμενη τις έκτακτες συνθήκες με έναν τρόπο που αποτελεί ύβρι για την προσπάθεια του ελληνικού λαού.

Αγνοεί ετσιθελικά την κοινωνική συναίνεση που είχε επιτευχθεί μετά από ευρύτατη διαβούλευση με τους φορείς της πόλης και έρχεται με φόρα από την Αθήνα να πετάξει τις σχετικές μελέτες στον κάλαθο και να κάνει το ίδιο για την εγκεκριμένη από την ΕΕ μελέτη βιωσιμότητας, που οδηγούσε σε συγκεκριμένη χρηματοδότηση.

Πάνω από την ανάγκη επιτάχυνσης των έργων βάζει το δικό της «θέλω», όπως συνέβη και στον δρόμο Πάτρα-Πύργος, όπου πάγωσε τις πληρωμές και σταμάτησε τις εργασίες θέλοντας να δημιουργήσει τετελεσμένα για την διάλυση των συμβάσεων και περιμένοντας την θέση της ΕΕ πάνω στο θέμα, επικαλούμενη γενικόλογα κάποιο μνημόνιο συναντίληψης με την «Ολυμπία Οδό». Έτσι κι αλλιώς, έχει ιστορικά τον δικό της τρόπο να συναντιλαμβάνεται και όπου δεν συμβαίνει αυτό, τα έργα μπορούν να περιμένουν.

Με ρωτάτε γιατί η κυβέρνηση ενεργεί έτσι  και γιατί αγνοεί την κοινωνική συναίνεση στην Πάτρα γύρω από την υπογειοποίηση. Ένας λόγος μπορεί να είναι ότι αλαζονικά θεωρεί ότι μπορεί να καλλιεργήσει την αμνησία της έγκλειστης αγέλης. Έτσι προφανώς αντιμετωπίζει την κοινή γνώμη, την οποία θεωρεί χειραγωγήσιμη μέσω της επικοινωνιακής πλύσης εγκεφάλου. Ο λαός όμως της Πάτρας έχει υποστεί τόσα πολλά πλήγματα μέσα σε τόσο λίγο διάστημα, ώστε να αντιδράσει στα σχέδια που οδηγούν σε περαιτέρω υποβάθμιση της πόλης.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Μεσολογγίου αποφάσισε να προχωρήσει σε μια σειρά επαφών μέσω τηλεδιασκέψεων με φορείς και συλλόγους μας για άμεση και έγκυρη ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση που βιώνουμε στην περιοχή μας.

Συγκεκριμένα στις 13 Απριλίου ημέρα Δευτέρα πραγματοποιήθηκε η 1η τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αιτωλ/νίας κ. Άρη Τριβλή όπου και ενημερωθήκαμε για την κατάσταση που επικρατεί στην ιατρική κοινότητα καθώς και στην περιοχή, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις κρουσμάτων με κοροναϊό.

Επίσης έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη άψογη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της ιατρικής κοινότητας και του διοικητή του νοσοκομείου Μεσολογγίου κ. Πάνου Παπαδόπουλου όπου όπως μας ενημέρωσε ο κ. Τριβλής, έχουν καθημερινή επικοινωνία.

Από τη σύσκεψη αυτή αποκτήσαμε σαφή εικόνα για τα μέτρα προστασίας που υπάρχουν, τις ελλείψεις καθώς και τις κινήσεις που επιβάλλεται να γίνουν για την ενίσχυση του συστήματος Δημόσιας Υγείας.

Καταστήσαμε σαφές στον κ. Τριβλή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Μεσολογγίου είναι στη διάθεση του σε θεσμικό επίπεδο αλλά και οπουδήποτε μπορούμε να φανούμε χρήσιμοι.

Τέλος κατόπιν ικανοποίησης και από τις δυο πλευρές για την συνάντηση μας αυτή, αναδείχτηκε η ανάγκη για τακτικότερη επικοινωνία.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σήμερα στις 17:00, η διαΝΕΟσις εγκαινιάζει μια σειρά διαδικτυακών δημόσιων συζητήσεων μέσα από τις οποίες θα παρουσιάζονται και θα σχολιάζονται τα ερευνητικά ευρήματα και θα διατυπώνονται και θα αναλύονται θέσεις και απόψεις πάνω σε επίκαιρα ζητήματα που σχετίζονται με την πανδημία και την επόμενη μέρα αυτής. 
 

Zoom linκ για την πρώτη συζήτηση

Στο πρώτο diaNEOsis LIVE με τίτλο "Η Ελλάδα Μετά την Πανδημία: Τρεις Ειδικοί Σχολιάζουν" τρεις ειδικοί θα κουβεντιάσουν για τρία διαφορετικά θέματα που αφορούν στην κρίση της πανδημίας και τις συνέπειές της.

Στις 17:00, ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μιλάνου Μάνος Ματσαγγάνης θα μας μιλήσει για το πώς η "πεπατημένη" την οποία η χώρα μας ακολουθεί σε μια σειρά από σημαντικούς τομείς πολιτικής, μας έχει κάνει ευάλωτους σε κρίσεις. Μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό άρθρο του εδώ.
Στις 17:20, ο Καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης με αφορμή το πρόσφατο άρθρο του στο dianeosis.org, θα αναφερθεί στο ευρωομόλογο, στα πρόσφατα μέτρα της Ε.Ε. αλλά και στις προκλήσεις στις οποίες αυτή θα κληθεί να αντεπεξέλθει στο μέλλον.
Τέλος, στις 17:40, ο Καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Γεράσιμος Μοσχονάς προχωρά σε εκτιμήσεις για τις πιθανές συνέπειες της σημερινής σύνθετης κρίσης μέσα από μία αναδρομή στις αλλαγές που επέφεραν στην πολιτική, την οικονομία και το ρόλο των εθνικών κρατών μεγάλες κρίσεις του παρελθόντος.

Τη συζήτηση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων από το κοινό, θα συντονίσει ο Διευθυντής Περιεχομένου της διαΝΕΟσις Θοδωρής Γεωργακόπουλος

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει κανένα κόστος συμμετοχής και εάν δεν έχετε ήδη δηλώσει συμμετοχή, μπορείτε να το κάνετε εδώ:

Δηλώστε συμμετοχή εδώ

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Επίσης αύριο, στις 17:00, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη από τις συνολικά τέσσερις διαδικτυακές δημόσιες συζητήσεις ποικίλης θεματολογίας, που θα διοργανώσουν η διαΝΕΟσις και το Ινστιτούτο Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου - EPLO, προκειμένου να διερευνηθούν οι επιπτώσεις της πανδημίας στη διαδικασία επίτευξης των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDG's).
 

Zoom linκ για τη δεύτερη συζήτηση

Όλες οι διαδικτυακές συζητήσεις θα έχουν διάρκεια 45 λεπτά και η γλώσσα εργασίας θα είναι τα αγγλικά.
Τίτλος της αυριανής συζήτησης θα είναι: "Loud Governments - Quiet Social Partners: What can be the role of Social Stakeholders and Civil Society during and after COVID-19?" με ομιλητές τους:

Mario Pezzini, Διευθυντής του Κέντρου Ανάπτυξης του ΟΟΣΑ
Andrea Renda, Ερευνητής και Επικεφαλής Παγκόσμιας Διακυβέρνησης, Κανονιστικού Πλαισίου Καινοτομίας & Ψηφιακής Οικονομίας του CEPS
Χρήστος Αλεφαντής, Διευθυντής Σύνταξης περιοδικού "Σχεδία"
Συντονιστής: Σπύρος Κουβέλης, Διευθυντής Ινστιτούτου Βιώσιμης Ανάπτυξης EPLO
Σχολιαστής: Θοδωρής Γεωργακόπουλος, Διευθυντής Περιεχομένου, διαΝΕΟσις

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει κανένα κόστος συμμετοχής και εάν δεν έχετε ήδη δηλώσει συμμετοχή, μπορείτε να το κάνετε πιο κάτω:

Δηλώστε συμμετοχή εδώ

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και τους τίτλους των επόμενων τριών συζητήσεων. Λεπτομέρειες αναφορικά με τους ομιλητές και την ακριβή ημέρα και ώρα θα ανακοινωθούν σύντομα.

  • Economic Recovery vs SDGs – for or against each other? Will the Sustainable Development principles and objectives lead to better economic recovery, or will the need for quick action render Sustainable Development obsolete?
  • After the social glacier: How practices such as social distancing and remote communication and work will shape human societies and the role of technology?
  • The silent spring in inverse: Can the imposed quiet over human activities and the comeback of nature teach us something for the future?
Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Μεσολογγίου αποφάσισε να προχωρήσει σε μια σειρά επαφών μέσω τηλεδιασκέψεων με φορείς και συλλόγους μας για άμεση και έγκυρη ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση που βιώνουμε στην περιοχή μας.

Συγκεκριμένα στις 13 Απριλίου ημέρα Δευτέρα πραγματοποιήθηκε η 1η τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αιτωλ/νίας κ. Άρη Τριβλή όπου και ενημερωθήκαμε για την κατάσταση που επικρατεί στην ιατρική κοινότητα καθώς και στην περιοχή, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις κρουσμάτων με κοροναϊό.

Επίσης έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη άψογη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της ιατρικής κοινότητας και του διοικητή του νοσοκομείου Μεσολογγίου κ. Πάνου Παπαδόπουλου όπου όπως μας ενημέρωσε ο κ. Τριβλής, έχουν καθημερινή επικοινωνία.

Από τη σύσκεψη αυτή αποκτήσαμε σαφή εικόνα για τα μέτρα προστασίας που υπάρχουν, τις ελλείψεις καθώς και τις κινήσεις που επιβάλλεται να γίνουν για την ενίσχυση του συστήματος Δημόσιας Υγείας.

Καταστήσαμε σαφές στον κ. Τριβλή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Μεσολογγίου είναι στη διάθεση του σε θεσμικό επίπεδο αλλά και οπουδήποτε μπορούμε να φανούμε χρήσιμοι.

Τέλος κατόπιν ικανοποίησης και από τις δυο πλευρές για την συνάντηση μας αυτή, αναδείχτηκε η ανάγκη για τακτικότερη επικοινωνία.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μια τρυφερή οικογενειακή στιγμή ανάρτησε η Νατάσα Παζαΐτη στο Instagram μαζί με τον σύζυγό της Κώστα Καραμανλή και τα παιδιά του.

Η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού, τηρώντας τα περιοριστικά μέτρα για την εξάπλωση του κορονωϊού, γιόρτασε τα 54α γενέθλιά της στο σπίτι, έχοντας δίπλα της τον Κώστα Καραμανλή και τα παιδιά τους, Αλίκη και Αλέξανδρο.

Οπως έγραψε η ίδια στο instagram: «Ευτυχία είναι να γιορτάζεις με τους πιο αγαπημένους ανθρώπους της ζωής σου δίπλα σου».
Μάλιστα η τούρτα που επέλεξε η Νατάσα Παζαΐτη – Καραμανλή, είχε το μήνυμα του υπουργείου Υγείας «Μένουμε Σπίτι».

Ο πρώην πρωθυπουργός εμφανίζεται τελείως διαφορετικός από ό,τι τον έχουμε συνηθίσει: Αδυνατισμένος με μακρύ μούσι και με ένα απλό ριγέ t-shirt ποζάρει δίπλα στη σύζυγό του.

Πηγή: iefimerida.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μια έξυπνη ατάκα περιλαμβάνει το μήνυμα του Βασίλη Φεύγα για το φετινό Πάσχα.

Ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας και στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σημείωσε τα εξής:

“Αυτό το Πάσχα μένουμε μακριά και αγαπημένοι!
#μένουμε_σπίτι

Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα!”

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

ysterografa.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ