Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  7:58: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024 18:40

Προειδοποίηση Β.Πούτιν προς ΝΑΤΟ: «Η Δύση έχει ξεχάσει τι σημαίνει πόλεμος – Μπορούμε να της το θυμίσουμε με επώδυνο τρόπο»

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, προειδοποίησε  το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, ότι διακινδυνεύουν πυρηνική σύγκρουση αν στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία.

Πρόσθεσε ότι οι δυτικές απειλές δημιουργούν «πραγματική» απειλή πυρηνικού πολέμου. «Έχουμε επίσης όπλα που μπορούν να πλήξουν το έδαφός σας» υπογράμμισε.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «Θα πρέπει τελικά να συνειδητοποιήσουν ότι διαθέτουμε επίσης όπλα που μπορούν να πλήξουν στόχους στο έδαφός τους. Όλα όσα σκέφτεται η Δύση δημιουργούν την πραγματική απειλή μιας σύγκρουσης με τη χρήση πυρηνικών όπλων και, συνεπώς, την καταστροφή του πολιτισμού».

«Θυμόμαστε την τραγική μοίρα αυτών που έστειλαν στρατό κατά της Ρωσίας. Η Δύση έχει ξεχάσει τι σημαίνει πόλεμος».

Έκανε μάλιστα ειδική αναφορά στο νέο ρωσικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM) Sarmat.

Επιπλέον, είπε ότι «η ρωσοφοβία τυφλώνει τους ανθρώπους και τους στερεί τη λογική τους ικανότητα».

Η Ρωσία θα πρέπει να να ενισχύσει τη δυτική στρατιωτική της περιφέρεια τώρα που η Σουηδία και η Φινλανδία έχουν ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ακόμα ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο ρώσος πρόεδρος, που η επανεκλογή του για νέα εξαετή θητεία θεωρείται βέβαιη στις προεδρικές εκλογές, που θα διεξαχθούν από τις 15 έως τις 17 Μαρτίου, περηφανεύτηκε για το ευρέως εκσυγχρονισμένο, όπως είπε, πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας, που είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο.

«Οι στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις είναι σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας», είπε, σημειώνοντας πως τα νέας γενιάς υπερηχητικά πυρηνικά όπλα, για τα οποία είχε μιλήσει για πρώτη φορά το 2018, είτε έχουν αναπτυχθεί είτε είναι σε στάδιο ολοκλήρωσης της ανάπτυξης και των δοκιμών τους.

Εμφανώς οργισμένος, ο Πούτιν κάλεσε τους πολιτικούς της Δύσης να θυμηθούν την τύχη που είχαν ο Αδόλφος Χίτλερ της ναζιστικής Γερμανίας και ο Ναπολέων Βοναπάρτης της Γαλλίας, που εισέβαλαν ανεπιτυχώς στη Ρωσία κατά το παρελθόν.

«Τώρα, όμως, οι συνέπειες θα είναι πολύ πιο τραγικές», είπε ο Πούτιν. «Νομίζουν πως (ο πόλεμος) είναι κινούμενα σχέδια», είπε, κατηγορώντας τους πολιτικούς της Δύσης ότι ξεχνούν τι σημαίνει πραγματικός πόλεμος επειδή δεν έχουν αντιμετωπίσει τις προκλήσεις στην ασφάλεια που έχουν αντιμετωπίσει οι Ρώσοι τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.

Περισσότεροι στρατιώτες στα δυτικά σύνορα

«Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν τώρα την πρωτοβουλία στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία και προωθούνται σε αρκετά σημεία», είπε ο Πούτιν. «Η Ρωσία θα πρέπει επίσης να ενισχύσει τα στρατεύματα που έχει αναπτύξει κατά μήκος των δυτικών συνόρων της με την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την απόφαση της Φινλανδίας και της Σουηδίας να ενταχθούν στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ», πρόσθεσε.

Ο βετεράνος ηγέτης του Κρεμλίνου απέρριψε δυτικές δηλώσεις ότι τα ρωσικά στρατεύματα μπορεί να προχωρήσουν πέραν της Ουκρανίας και να επιτεθούν σε ευρωπαϊκές χώρες, χαρακτηρίζοντάς τις «ανοησίες». Είπε, επίσης, πως η Μόσχα δεν θα επαναλάβει το λάθος που έκανε η Σοβιετική Ένωση να επιτρέψει στη Δύση να τη «σύρει» σε μια κούρσα εξοπλισμών, που θα ανάλωνε ένα υπερβολικά μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού της.

«Ως εκ τούτου, η δουλειά μας είναι να αναπτύξουμε το αμυντικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα με τέτοιον τρόπο, ώστε να αυξήσουμε τις επιστημονικές, τεχνολογικές και βιομηχανικές δυνατότητες της χώρας», συνέχισε.

Ακόμα, ο Πούτιν είπε πως η Μόσχα είναι ανοιχτή σε συζητήσεις για την πυρηνική στρατηγική σταθερότητα με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά υπαινίχθηκε πως η Ουάσινγκτον δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για τέτοιες συνομιλίες και εστιάζει περισσότερο στο να διατυπώνει ψευδείς ισχυρισμούς για τους υποτιθέμενους σκοπούς της Μόσχας.

Πολλοί αναλυτές θεωρούν ότι εξυπηρετούν τον σχεδιασμό του «διδύμου» Βικτώρια Νούλαντ και Άντονι Μπλίνκεν.

Πίσω από αυτούς υπάρχει ένα σύστημα στις ΗΠΑ το οποίο επιθυμεί μια άμεση πολεμική αντιπαράθεση με την Ρωσία γιατί θεωρεί πως σε μερικά χρόνια οι Αμερικανοί δεν θα διαθέτουν πλέον αρκετή δύναμη για να διατηρήσουν την οποία ηγεμονία τους στον κόσμο.

pronews.gr

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 240 φορές