Πέμπτη, 19η Σεπτεμβρίου 2024  1:19: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2024

Οι Ρώσοι πιστεύουν ότι ο 58χρονος Αμερικανός Ράιαν Γουέσλι Ρουθ, ο επίδοξος εκτελεστής που έχει συλληφθεί ως ύποπτος από τις αμερικανικές αρχές για την απόπειρα δολοφονίας του Ν.Τραμπ, μπορεί να στρατολογήθηκε από την ουκρανική κυβέρνηση όπως υποστήριξε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ.

«Αναρωτιέμαι πραγματικά, τι θα γίνει, αν αποδειχθεί ότι ο νέος δράστης της νέας αποτυχημένης επίθεσης κατά του Τραμ, ο Ρουθ, ο οποίος στρατολογούσε μισθοφόρους για τον ουκρανικό Στρατό, είχε προσληφθεί από το νεοναζιστικό καθεστώς στο Κίεβο για αυτήν την απόπειρα δολοφονίας» αναφέρει σε ανάρτηση του ο Μεντβέντεφ.

Ήδη υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα για την παρουσία του Ρουθ στο Κίεβο πριν ένα χρόνο, λίγο μετά αφότου είχε επισκεφτεί και την Ουάσινγκτον.

Πολλοί θεωρούν πως είναι αδύνατο να πρόκειται για έναν απλό πολίτη που στον «ελεύθερό του χρόνο» δημιουργεί δίκτυο στρατολόγησης μισθοφόρων για να πολεμήσουν κατά των Ρώσων στην Ουκρανία.

Ο ίδιος όταν επισκέφτηκε το Κίεβο είχε γράψει στην ανάρτηση του στο Χ «στο Κίεβο και στην Ουάσινγκτον για να προμηθεύσουμε στρατιώτες για την πολεμική προσπάθεια».

Ο πρώην Ρώσος πρόεδρος υπονοεί ότι ο επίδοξος ο δολοφόνος του Ν.Τραμπ σχεδίασε μαζί με το καθεστώς του Κιέβου, την απόπειρα, ειδικά μετά την αποκάλυψη του ειρηνευτικού σχεδίου του πρώην Αμερικανού προέδρου, από τον υποψήφιο αντιπρόεδρο του Τραμπ, Τ.Βανς.

Με βάση τα όσα είπε η Κριμαία και ότι έχει κερδηθεί από τους Ρώσους στα πεδία των μαχών στο Ντόνμπας θα δοθεί στην Ρωσική Ομοσπονδία.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Μετά την νέα απόπειρα δολοφονίας κατά του Ν.Tραμπ, που έλαβε χώρα, αυτή τη φορά στο Γουέστ Παλμ Μπιτς της Φλόριντα δημιουργείται το ερώτημα, αφού σύμφωνα με τα ΜΜΕ που πρόσκεινται και υποστηρίζουν τους Δημοκρατικούς, η Καμάλα Χάρις, προηγείται στις δημοσκοπήσεις τους και κατά αυτά κέρδισε το ντιμπέιτ, γιατί ένας οπαδός τους και φανερά εμπλεκόμενος με αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, επιχείρησε να τον δολοφονήσει.

Η εμπλοκή του με υπηρεσίες που ανήκουν στο «παρασκήνιο» αποδεικνύεται αυτομάτως καθώς κάνεις «μέσος πολίτης» δεν μπορεί να δημιουργήσει δίκτυο στρατολόγησης μισθοφόρων που στέλνονται στην Ουκρανία για να πολεμούν κατά των Ρώσων.

Η νέα απόπειρα δολοφονίας του Ν.Τραμπ, καταδεικνύει ότι οι κύκλοι που δεν τον θέλουν να εκλεγεί ξανά πρόεδρος των ΗΠΑ, γνωρίζουν ότι έχει και τις περισσότερες πιθανότητες για να κερδίσει τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Είναι γνωστό ότι οι δημοσκοπήσεις και η προπαγάνδα για το ποιος έχει τον «αέρα του νικητή» πραγματοποιούνται για να επηρεαστούν όσοι ακόμα είναι αναποφάσιστοι, διότι οι ψηφοφόροι τέτοιου τύπου πάντοτε επιλέγουν πάντα αυτόν για τον οποίον έχουν πειστεί ότι θα κερδίσει.

Φαίνεται πως οι κύκλοι που υποστηρίζουν την «Woke» ατζέντα, έχοντας την πραγματική εικόνα του τι συμβαίνει δεν νιώθουν καθόλου σίγουροι ότι μπορεί να κερδίσει η Κ.Χάρις.

Ο συλληφθείς δήλωσε παλιότερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «η δημοκρατία είναι στο ψηφοδέλτιο» φέτος και «δεν μπορούμε να χάσουμε» απηχώντας τη ρητορική κατά του Τραμπ που χρησιμοποίησε η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις και ο πρόεδρος Μπάιντεν!

Ο Tom Fitton, πρόεδρος της συντηρητικής νομικής ομάδας Judicial Watch, δήλωσε στην The Post: «Δεν είναι τυχαίο ότι ο Routh επανέλαβε την εξτρεμιστική ρητορική της Καμάλα και του Τζο εναντίον του Τραμπ. Σε αυτό το σημείο είναι ασυγχώρητη υποκίνηση».

Ο 58χρονος Ράιαν Γουέσλι Ρουθ εντοπίστηκε με ένα καλάσνικοφ AK-47 σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ ενώ αυτός έπαιζε γκολφ στο κλαμπ του στο Γουέστ Παλμ Μπιτς της Φλόριντα την Κυριακή.

Είναι η δεύτερη φορά που ένας ένοπλος προσπαθεί να σκοτώσει τον 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ μέσα σε δύο μήνες καθώς στις 13 Ιουλίου ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών τραυματίστηκε στο αυτί από τα πυρά του 20χρονου Τόμας Μάθιου Κρουκς και είναι επίσης η δεύτερη φορά που ένας επίδοξος εκτελεστής κατάφερε να πλησιάσει τόσο κοντά (όλως τυχαίως).

Σύμφωνα με τον σερίφη της κομητείας Παλμ Μπιτς, Ρικ Μπράντσο, ο Ρουθ κρύφτηκε κοντά σε έναν φράχτη με συρματόπλεγμα σε απόσταση 300 έως 500 μέτρων από τον Τραμπ γύρω στις 2 μ.μ. (τοπική ώρα, 21:00 ώρα Ελλάδος), «με ένα τουφέκι με διόπτρα».

Μάλιστα στους θάμνους που είχε κρυφτεί ο ύποπτος λίγο αργότερα οι αρχές εντόπισαν ένα τουφέκι τύπου AK-47 (καλάσνικοφ) με διόπτρα, δύο σακίδια πλάτης και μια κάμερα GoPro.

Ο δράστης τοποθέτησε την GoPro στον φράχτη και «σκόπευε να κινηματογραφήσει» αυτό που θα ήταν η δολοφονία ενός πρώην προέδρου, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Κατά την ίδια ενημέρωση τον 58χρονο εντόπισε πράκτορας των Μυστικών Υπηρεσιών όταν είδε την κάννη του όπλου του μέσα από τον αλυσιδωτό φράχτη στα περίχωρα του Trump International Golf Course West Palm Beach South.

Ο πράκτορας, ο οποίος προπορευόταν του Τραμπ άνοιξε πυρ εναντίον του 58χρονου, ο οποίος στη συνέχεια διέφυγε αλλά χάρη σε έναν πολίτη που φωτογράφισε το αυτοκίνητό του, ένα μαύρου χρώματος Nissan, συνελήφθη περίπου 65 χιλιόμετρα βόρεια στο Παλμ Μπιτς.

Αμερικανικά μέσα μεταδίδουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ βρισκόταν μεταξύ της πέμπτης και της έκτης τρύπας στο γήπεδο γκολφ με τον φίλο του και δωρητή του Στιβ Γουίτκοφ, ο οποίος περιέγραψε ότι «ξαφνικά ακούσαμε μπαμ, μπαμ, μπαμ»

Δεν έχει διευκρινιστεί αν ο Ρουθ πυροβόλησε ή όχι κατά των πρακτόρων της Μυστικής Υπηρεσίας.

Όπως δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Μάρτιν Γουίλιαμ Σνάιντερ, ο 58χρονος κατά τη σύλληψή του ήταν ψύχραιμος και ανέκφραστος.

Ο Ράιαν Γουέσλι Ρουθ είναι κάτοικος της Χαβάης, έχει υπερασπιστεί τις θέσεις των Δημοκρατικών στο διαδίκτυο και ήταν δωρητής για  υποψηφίους των Δημοκρατικών.

Μεταξύ Σεπτεμβρίου 2019 και Μαρτίου 2020, ο Ρουθ, συνεισέφερε περισσότερα από 140 $ στην πλατφόρμα συγκέντρωσης κεφαλαίων των Δημοκρατικών ActBlue, όπως δείχνουν οι καταθέσεις της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής (FEC).

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Ρουθ υπάρχουν μηνύματα υπέρ της Παλαιστίνης, της Ταϊβάν και κατά της Κίνας, συμπεριλαμβανομένων ισχυρισμών για κινεζικό «βιολογικό πόλεμο» και αναφορές στον ιό Covid-19 ως «επίθεση».

Όπως δήλωσε ο γιος του, ο Ρουθ είχε ταξιδέψει στην Ουκρανία «εθελοντικά» (τι άλλο θα ακούσουμε) για να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια σε ουκρανικά στρατεύματα.

Μιλώντας, δε, στην Daily Mail είπε ότι ο πατέρας του μισεί τον Τραμπ «όπως κάθε λογικός άνθρωπος (!). Ούτε εγώ συμπαθώ τον Τραμπ».

Σε συνέντευξη του στο Newsweek Romania το 2022, είχε δηλώσει ότι βοήθησε στη στρατολόγηση ξένων εθελοντών για να πολεμήσουν για την Ουκρανία.

Εδώ βέβαια καταρρίπτεται κάθε κανόνας της Λογικής με αυτά που κάποιοι θέλουν να πιστέψουμε με το έτσι θέλω.

Δεν μπορεί ένας απλός πολίτης να διοργανώσει τέτοιο δίκτυο στρατολόγησης χωρίς να έχει την έγκριση υπηρεσιών που δρουν εκτός των επισήμων «καναλιών» και φυσικά χωρίς την βοήθεια τους.

Τα αμερικανικά ΜΜΕ επιχειρούν να τον παρουσιάσουν ως κάποιον που «λατρεύει την Ουκρανία» και στον «ελεύθερό του χρόνο» αποφάσισε να γίνει στρατολογητής!

Η σελίδα του στο LinkedIn δείχνει ότι φοίτησε στο Γεωπονικό και Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, αλλά μετακόμισε στη Χαβάη κάπου γύρω στο 2018.

Σύμφωνα με το Τμήμα Σωφρονιστικών Ιδρυμάτων Ενηλίκων της Βόρειας Καρολίνας, κάποιος με το ίδιο ονοματεπώνυμο και την ίδια ημερομηνία γέννησης του Routh συγκέντρωσε περισσότερες από δώδεκα ποινικές κατηγορίες το 2001 και το 2002, μεταξύ των οποίων για οπλοφορία και εγκατάλειψη.

Επίσης, τον Απρίλιο του 2002 είχε διαπράξει ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό κακούργημα που αφορούσε «κατοχή όπλου μαζικής καταστροφής», όπως δείχνουν τα αρχεία.

Με λίγα λόγια ο άνθρωπος αυτός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί απλά «μέσος πολίτης» και ήταν ικανός, ή τουλάχιστον είχε προδιαθέσεις, για ακραίες «αποστολές»…

Είναι σίγουρο ότι η νέα απόπειρα δολοφονίας κατά το πρωί Αμερικανού προέδρου θα προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερο θόρυβο από την πρώτη απόπειρα στο Μπάτλερ στην Πενσιλβάνια παρά το γεγονός ότι εκεί υπήρξε νεκρός.

Η πρώτη έγινε επί υποψηφιότητας Μπάιντεν και η δεύτερη έγινε επί υποψηφιότητας Χάρις.

Σε ό,τι αφορά την δεύτερη απόπειρα ανακόπτει την οποιαδήποτε δυναμική προσπαθούσαν να δημιουργήσουν τα ΜΜΕ που πρόσκεινται στους Δημοκρατικούς και αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ.

Και οι δύο απόπειρες δείχνουν ότι ο Ν.Τραμπ «ενοχλεί» και κυρίως φοβίζει ένα υπόγειο σύστημα που επιχειρεί να επιβάλει σε όλο τον πλανήτη ένα ολοκληρωτικό καθεστώς ανελευθερίας και ελέγχου των πάντων.

Το έχουμε ξαναπεί, οι αμερικανικές εκλογές φέτος είναι πιο σημαντικές από ποτέ.

Δεν είναι πολιτικό το ζήτημα, είναι υπαρξιακό…

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Η κυριακάτικη έξοδος του πρώην Αμερικανού προέδρου για γκολφ στο Trump International Golf Club ήταν μια απόφαση που ελήφθη την τελευταία στιγμή, είπαν πηγές στο CNN, άρα ο επίδοξος δολοφόνος με το AK-47 Ryan Routh είχε πληροφορίες μέσα από την Μυστική Υπηρεσία,. την κρατική υπηρεσία των ΗΠΑ που γνωρίζει το πού θα πάει και τι θα κάνει.

Αυτή η απρογραμμάτιστη εμφάνιση έχει πυροδοτήσει ερωτήματα σχετικά με αυτό που συνέβη λίγο αργότερα εκείνη την ημέρα.

Το CNN ανέφερε:

«Ο αγώνας γκολφ του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ την Κυριακή ήταν μια προσθήκη της τελευταίας στιγμής στο πρόγραμμά του, ανέφεραν δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα. Ο Τραμπ δεν είχε ανακοινώσει καμία δημόσια εκδήλωση στο πρόγραμμά του για την Κυριακή.

Οι πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας παρατήρησαν την κάννη ενός τυφεκίου τύπου AK να προεξείχε από τους θάμνους κοντά στο σημείο όπου ο Τραμπ έπαιζε γκολφ.

Ένας πράκτορας πυροβόλησε κατά του ύποπτου, ο οποίος στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή με ένα μαύρο SUV Nissan, αφήνοντας πίσω του το τουφέκι, σακίδια, ένα σκόπευτρο και μια κάμερα GoPro.

Ο ύποπτος έτρεξε από τα δέντρα, αλλά τον εντόπισε ένας μάρτυρας που τράβηξε μια φωτογραφία του μαύρου Nissan του. Ο μάρτυρας έδωσε στην αστυνομία φωτογραφίες του οχήματος που τράπηκε σε φυγή και τον αριθμό πινακίδας του.

Αν και οι αρχές δεν έχουν ακόμη αποκαλύψει συγκεκριμένα κίνητρα, ένα περίπλοκο πορτρέτο του Ρουθ αρχίζει να εμφανίζεται, αποκαλύπτοντας ένα ιστορικό υποστήριξης προς την Ουκρανία στη σύγκρουσή της με τη Ρωσία, μαζί με ένα μακρύ αρχείο ποινικών και αστικών δικαστικών ζητημάτων.

Το ιστορικό του Ρουθ  αμαυρώνεται από σημαντικά νομικά προβλήματα, με πάνω από 100 ποινικές διώξεις που υποβλήθηκαν εναντίον του στη Βόρεια Καρολίνα, κυρίως στην κομητεία Guilford. Αυτές οι κατηγορίες περιλαμβάνουν καταδικαστικές αποφάσεις για κατοχή πολυβόλου, οπλοφορία κρυφού όπλου, κατοχή κλεμμένης περιουσίας, αδικήματα χτυπήματος και φυγής και κατοχή όπλου μαζικής καταστροφής.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Χιλιάδες άνθρωποι ξεχύθηκαν στους δρόμους των Βρυξελλών για να συμπαρασταθούν στους εργαζομένους ενός εργοστασίου της Audi που απειλείται με κλείσιμο στο Βέλγιο και για να ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση επενδύσεις στον βιομηχανικό τομέα.

Το εργοστάσιο της Audi στις Βρυξέλλες, που απασχολεί περίπου 3.000 ανθρώπους στην παραγωγή του μεγαλύτερου ηλεκτρικού μοντέλου της εταιρείας, ενδέχεται να κλείσει το 2025.

Οι πωλήσεις αυτού του SUV, του Q8 e-tron, παρουσιάζουν πτώση και η διεύθυνση έκανε λόγο για «αυξημένο κόστος παραγωγής» στη βελγική πρωτεύουσα.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε ότι κανένα άλλο μοντέλο του ομίλου Volkswagen δεν θα ανατεθεί στο συγκεκριμένο εργοστάσιο αφού ολοκληρωθεί η κατασκευή των τελευταίων μοντέλων του Q8 e-tron, τον επόμενο χρόνο.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τη λιτότητα στην Ευρώπη – «Θα έπρεπε να επενδύονται εκατομμύρια στη βιομηχανία»

Σήμερα, Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου το πρωί, χιλιάδες άνθρωποι –5.500 σύμφωνα με την αστυνομία, περισσότεροι από 10.000 σύμφωνα με τους διοργανωτές– θέλησαν να υπενθυμίσουν στους ηγέτες της ΕΕ ότι είναι ανάγκη να γίνουν μαζικές επενδύσεις «για να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας στη βιομηχανία».

«Αυτό που γίνεται στην Ευρώπη είναι το αντίθετο από αυτό που θα έπρεπε να γίνει. Μιλάμε για λιτότητα ενώ πρέπει πραγματικά να επενδυθούν δισεκατομμύρια επί δισεκατομμυρίων στη βιομηχανία», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τιερί Μποντσόν, ο πρόεδρος του συνδικάτου FGTB (σοσιαλιστικό) που έχει συνασπιστεί με τα άλλα δύο μεγάλα βελγικά συνδικάτα, σε ένα ενιαίο μέτωπο.

«Ξέρουμε ότι στις ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να υπάρχει ένα υπόβαθρο της τάξης του 25% βιομηχανικής δραστηριότητας, γύρω από την οποία αναπτύσσεται η υπόλοιπη οικονομική δραστηριότητα… Και στο Βέλγιο δεν είμαστε ούτε καν στο 20%», πρόσθεσε.

«Οι ζωές μας δεν είναι γραμμές παραγωγής»

Στη διαδήλωση μετείχαν επίσης αντιπροσωπείες από τη Γερμανία, την Πολωνία, τη Γαλλία και την Ολλανδία.

«Οι ζωές μας δεν είναι γραμμές παραγωγής» έγραφε το πλακάτ που κρατούσε ένας εργαζόμενος στο τμήμα μπαταριών της Audi στις Βρυξέλλες. «Σε μερικές εβδομάδες θα βρεθούμε άνεργοι χωρίς χρήματα και χωρίς προοπτική για το μέλλον. Θα είναι δύσκολο να επανεκπαιδευτώ στα 37 μου χρόνια», εξήγησε.

Στο εργοστάσιο, που βρίσκεται στην κοινότητα Φόρεστ των Βρυξελλών, δεν έχει ξαναρχίσει η δουλειά τον Σεπτέμβριο, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Η σύγκρουση πήρε διαστάσεις όταν οι απεργοί εργαζόμενοι πήραν τα κλειδιά 200 αυτοκινήτων για να μην βγουν από το εργοστάσιο, αλλά τελικά τα επέστρεψαν.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Η NASA, ανακοίνωσε πώς αύριο θα σημειωθεί μια ουράνια… σύμπτωση καθώς μια μερική έκλειψη Σελήνης και μια υπερπανσέληνος θα «στολίσουν» τον ουρανό.

Τη νύχτα της 17ης προς 18η Σεπτεμβρίου, η Γη θα περάσει ανάμεσα στον Ήλιο και την πανσέληνο, ρίχνοντας τη σκιά της στη σεληνιακή επιφάνεια.

Το θέαμα θα είναι ορατό σε όλη την Ευρώπη και την Αφρική, καθώς και σε μεγάλα τμήματα της Ασίας και της Βόρειας και Νότιας Αμερικής, με τη Σελήνη να εμφανίζεται μεγαλύτερη και φωτεινότερη καθώς φτάνει στην πλησιέστερη προσέγγισή της στη Γη το 2024.

«Το βράδυ της Τρίτης, 17 Σεπτεμβρίου (το βράδυ της πανσελήνου), καθώς τελειώνει το λυκόφως, η Σελήνη θα βρίσκεται 11 μοίρες πάνω από τον ανατολικό-νοτιοανατολικό ορίζοντα με τον Κρόνο πάνω δεξιά σε ύψος 14 μοίρες πάνω από τον ορίζοντα. Αργότερα το βράδυ η μερική σκιά της Γης θα καλύψει ένα μικρό άνω τμήμα της Σελήνης», σημειώνει η NASA.

Στην Ελλάδα, η σεληνιακή έκλειψη θα είναι ορατή μεταξύ 03:41 και 07:16 στις 18 Σεπτεμβρίου.

Η πανσέληνος θα έχει μια ελαφρά κόκκινη απόχρωση καθώς θα περνάει μέσα από τη σκιά της Γης, καθώς το φως από τον Ήλιο θα περνάει μέσα από τη γήινη ατμόσφαιρα.

«Μια σεληνιακή έκλειψη συμβαίνει κατά την πανσέληνο και όταν η σκιά της Γης πέφτει πάνω στη Σελήνη. Η σκιά της Γης, όπως φαίνεται από τη Σελήνη, είναι στην πραγματικότητα πολύ μεγαλύτερη από την ίδια τη Σελήνη, οπότε μια σεληνιακή έκλειψη μπορεί να διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και να γίνει ορατή από ένα ολόκληρο ημισφαίριο της Γης», δήλωσε ο Don Pollacco, καθηγητής φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Warwick, στην εφημερίδα The Independent.

pronews.gr

Τιμώντας τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης του Αγρινίου από τον Ε.Λ.Α.Σ., η ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ πραγματοποιεί εκδήλωση την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη, στις 8μμ, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου (πρώην Τράπεζα Ελλάδας)

Θα μιλήσει ο Γιάννης Καρναβιάς, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ & περιφερειακός σύμβουλος και χαιρετισμός εκ μέρους του Παραρτήματος Αγρινίου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

Θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Οι Παρτιζάνοι των Αθηνών», πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ (παραγωγής 2018, Ομάδα Συλλογική Μνήμη) για την ΕΑΜική Αντίσταση στην Αθήνα (1941 – 1944), μέσα από 14 αφηγήσεις – ιστορίες που αφορούν τη συλλογική μνήμη σε σκηνοθεσία των: Ξενοφώντα Βαρδαρού και Γιάννη Ξύδα.

Επίσης, στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει έκθεση βιβλίου, των εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής», με εκδόσεις που αφορούν την περίοδο της ΕΑΜικής αντίστασης και τη δράση του Ε.Λ.Α.Σ.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2024 19:01

Δήλωση Χάρη Δούκα

Εδώ και μέρες, ο κ. Πορτοσάλτε μετά και τη δημόσια προτροπή του κ. Γεωργιάδη καλούσε επίμονα την ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα να ξεκινήσει έρευνα εναντίον μου για τα sms, με τα οποία πληροφορώ τους πολίτες για τις δράσεις μου.

Τελικά σήμερα εισακούστηκαν. Να τους πληροφορήσω ότι στέλνω μηνύματα από το ίδιο μητρώο που στέλνουν και οι συνυποψήφιοί μου. Όμως οι κ. κ. Πορτοσάλτε και Γεωργιάδης έχουν ως μοναδικό στόχο εμένα.

Ας γνωρίζουν ότι όσο τα χτυπήματά τους σε εμένα και τους συνεργάτες μου πληθαίνουν, τόσο περισσότερο μας δυναμώνουν. Η κοινωνία θα τους απαντήσει στις κάλπες, στις 6 Οκτώβρη.

 

Την Αιτωλοακαρνανία θα επισκεφτεί, στο πλαίσιο των περιοδειών του, ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Γερουλάνος.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου, στις 12:30 μ.μ., ο κ. Γερουλάνος, θα συνομιλήσει με πολίτες στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στο Μεσολόγγι (Χαριλάου Τρικούπη 11 - Πεζόδρομος, Μεσολόγγι), ενώ στις 19:30, θα βρίσκεται στο Αγρίνιο, στην Αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας (Παπαστράτου 53, Αγρίνιο).

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στο Αγρίνιο θα βρεθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ εν όψει των εσωκομματικών εκλογών του Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του sinidisi.gr αύριο θα βρίσκεται στην πόλη ο Παύλος Γερουλάνος για να συναντηθεί με στελέχη και φίλους του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ.

Την προσεχή Πέμπτη (20:00), σειρά έχει ο Μιχάλης Κατρίνης.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες την Παρασκευή (20/9) θα μιλήσει στο Παπαστράτειο Μέγαρο ο Νίκος Ανδρουλάκης για να επιχειρηματολογήσει υπέρ της παραμονής του στην ηγεσία του Κινήματος.

Η Άννα Διαμαντοπούλου θα επισκεφθεί την πόλη το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου και τέλος  στο Αγρίνιο θα βρεθεί για ακόμα μια φορά ο Χάρης Δούκας, δήμαρχος Αθηναίων, μία ημέρα αργότερα (29.9)

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: «Ο στόχος είναι να γίνει το ΠΑΣΟΚ, κόμμα ενεργών μελών και πολιτών»

Απαντώντας σε ερώτηση για τις πρώτες του κινήσεις αν εκλεγεί Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξή του στην ERTNEWS, ο κ. Μιχάλης Κατρίνης έθεσε ως στόχους:

1ον) Τη μετατροπή του ΠΑΣΟΚ από ένα κομματικό γραφειοκρατικό μηχανισμό σε κόμμα ενεργών μελών και πολιτών που θα συμμετέχουν με την ψήφο τους και διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας στη λήψη των αποφάσεων. 

2ον) Τη λειτουργία Τομέων που θα είναι ανοιχτοί στην κοινωνία και θα παράγουν πολιτική. Οι τομείς θα είναι συνδεδεμένοι με τις παραγωγικές τάξεις, τους φορείς και την κοινωνία των πολιτών ενώ θα υπάρχει αξιολόγηση για τη λειτουργία τους.

3ον) Τη διαμόρφωση προγραμματικής πρότασης που θα τεθεί σε ευρύ κοινωνικό διάλογο και θα αποτελέσει την πλατφόρμα και το προγραμματικό πλαίσιο της Μεγάλης Παράταξης.

4ον) Την επιστροφή  και εφαρμογή στην πράξη, από την κοινοβουλευτική ομάδα έως τις οργανώσεις, εννοιών όπως η συλλογικότητα και η συντροφικότητα. Με θεσμούς και κανόνες.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη χθεσινή τοποθέτηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ανδρουλάκη σύμφωνα με την οποία αμφισβητήθηκε η ηγεσία του, δέκα λεπτά μετά το κλείσιμο της κάλπης των ευρωεκλογών, ο κ. Κατρίνης τόνισε:

«Δε νομίζω ότι αφορά αυτό εμένα. Πρώτον γιατί όλοι γνωρίζουν ότι πήγα σε όλη την Ελλάδα την προεκλογική περίοδο δίνοντας τη μάχη για το ΠΑΣΟΚ αλλά και δεύτερον γιατί στο νομό μου, στο νομό Ηλείας, ήρθε δεύτερο κόμμα καταγράφοντας το εντυπωσιακό ποσοστό 22,7%, πολύ πάνω από το πανελλαδικό ποσοστό του ΠΑΣΟΚ.

Ενδεχομένως θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες σε αυτούς που αντί να τρέχουν για το ΠΑΣΟΚ έτρεχαν για τους ίδιους και τις υποψηφιότητές τους».

Ο κ. Κατρίνης τόνισε επίσης ότι «δεν αρκεί από μόνη της η εκλογή νέου Προέδρου. Το είπα και στην Κεντρική Επιτροπή.

Αν δεν αλλάξουμε, αν δεν αντιληφθούμε ότι το αίτημα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας είναι η Μεγάλη Παράταξη, τότε σε ένα χρόνο το πολύ θα βρισκόμαστε στην ίδια κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα.
Να συζητάμε δηλαδή τί φταίει και με ορατό τον κίνδυνο να βρεθούμε σε πιο δυσμενή κατάσταση, αφού οι πολίτες δεν θα μας περιμένουν για πολύ ακόμα.

Το κενό που δημιουργείται από τη δική μας αδυναμία θα καλυφθεί από κάποιους άλλους, που μπορεί να προέρχονται από το φάσμα της ακροδεξιάς και του λαϊκισμού. Τα παραδείγματα στην Ευρώπη είναι πολλά.

###

Με εκτίμηση,

Σελίδα 1 από 2