Πέμπτη, 19η Σεπτεμβρίου 2024  1:12: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2024

Ο ιδιοκτήτης του Χ και της Tesla, Έλον Μασκ, προειδοποίησε πως αν οι ΗΠΑ επιτρέψουν να πραγματοποιηθούν ουκρανικά χτυπήματα με δυτικά όπλα βαθιά στο ρωσικό έδαφος, θα ξεσπάσει Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος.

Ειδικότερα, σχολιάζοντας μήνυμα ακολούθου του, ο οποίος μίλησε για τις συνέπειες μίας τέτοιας απόφασης εκ μέρους της αμερικανικής κυβέρνησης, ο Mασκ είπε: «Αυτό είναι σίγουρα ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση» και πρόσθεσε ότι «έχει ένα πολύ άσχημο προαίσθημα γι’ αυτό».

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Άντονι Μπλίνκεν συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Ένα από τα θέματα που συζήτησαν ήταν η πιθανότητα να δοθεί άδεια στο Κίεβο να χτυπήσει στόχους βαθιά μέσα στην επικράτεια της Ρωσίας.

Ο Μπλίνκεν πρόσθεσε ότι επρόκειτο να αναφέρει τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Προηγουμένως είχε σημειωθεί ότι η Ουάσιγκτον είναι απίθανο να λάβει μια απόφαση άρσης των περιορισμών στα χτυπήματα βαθιά στη Ρωσία πριν από τη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Έγινε επίσης γνωστό ότι ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι παρέδωσε στον Μπλίνκεν ένα σχέδιο χρήσης πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς για να χτυπήσει τη Ρωσία.

Παρείχε δε κατάλογο πιθανών στόχων στη χώρα.

Σύμφωνα με τον γραμματέα Τύπου του Ρώσου προέδρου Ν.Πεσκόφ, οι πληροφορίες ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να σκέφτονται την άρση των περιορισμών για την Ουκρανία είναι απλώς μια κάλυψη.

Είναι σίγουρος ότι η απόφαση έχει ήδη ληφθεί.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Η ανακοίνωση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για επιστροφή στην Ρωσία έπειτα από δύο χρόνια, έχει προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια των Ευρωπαίων.

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για τα σχέδια του ΔΝΤ» ανέφεραν οι υπουργοί Οικονομικών της Λιθουανίας, της Λετονίας, της Εσθονίας, της Φινλανδίας, της Σουηδίας, της Ισλανδίας, της Δανίας, της Νορβηγίας και της Πολωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την έναρξη των επιχειρήσεων της Ρωσίας στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο 2022, το Ταμείο διέκοψε τις ετήσιες διαβουλεύσεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, αξιωματούχοι του ΔΝΤ θα ταξιδέψουν στην Μόσχα και θα συναντηθούν με «ενδιαφερόμενα μέρη» με στόχο την δημοσίευση αξιολόγησης της ρωσικής οικονομίας και εν συνεχεία την διατύπωση συστάσεων για το πώς θα μπορούσε να βελτιωθεί η οικονομική πολιτική για την αντιμετώπιση ζητημάτω.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Νέα εν δυνάμει κρίση  στην Κάσο, καθώς  σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, το ιταλικό ερευνητικό σκάφος «Ievoli Relume» βρίσκεται εντός των 6 ν.μ. στην περιοχή στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιεί για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου, γνωστό ως GSI.

Στην περιοχή βρίσκονται και σκάφη του τουρκικού Ναυτικού τα οποία επιτηρούν την πορεία του ιταλικού σκάφους χωρίς να έχουν πραγματοποιήσει ακόμη κάποια άλλη ενέργεια.

Αυτό όμως που τονίζεται ειναι πως εάν το «Ievoli Relume» επιχειρήσει να βγει εκτός των 6 ν.μ. τότε πιθανότατα θα υπάρξει κρίση, εκτός και αν υπάρξει πρότερη “συνεννόηση”  μεταξύ των δύο υπουργείων των Εξωτερικών (Ελλάδας και Τουρκίας), άλλα σε αυτή την περίπτωση θα είναι σαν η Ελλάδα να ζητά άδεια από την Τουρκία για να πραγματοποιήσει έρευνες στην δική της ΑΟΖ!

Το ιταλικό σκάφος πλέει εντός της ζώνης των έξι μιλίων, υπό την αυστηρή επιτήρηση τουρκικών πολεμικών σκαφών.

Βασιζόμενη στο παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο η Τουρκία δεν είχε και την προηγούμενη φορά  να βγει στα διεθνή ύδατα, παρ’ ότι πρόκειται για οριοθετημένη ελληνική ΑΟΖ, την οποία η Άγκυρα αμφισβητεί δια του τουρκο-λιβυκού μνημονίου το οποίο η Αθήνα θεωρεί παράνομο.

Και αυτά συμβαίνουν όταν το Ισραήλ βγαίνει σε ανώτατο επίπεδο και τάσσεται υπέρ του σημαντικού έργου GSI και στηρίζει την Ελλάδα.

Το ίδιο και οι ΗΠΑ. Η χώρα μας έχει έως τώρα απογοητεύσει αυτές τις χώρες όπως έκαμε και με την Κύπρο και την Αίγυπτο.

Χθες ο υπουργός Ενέργειας και Υποδομών του Ισραήλ Έλι Κοέν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κύπριο ομόλογό του κ. Γιώργο Παπαναστασίου, με κύριο θέμα της συνομιλίας την ηλεκτρική διασύνδεση.

«Υπογραμμίσαμε την ισχυρή σχέση και τη συνεχή συνεργασία μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου και τόνισα τη μεγάλη σημασία του έργου «Great Sea Interconnector» για το Ισραήλ.

Το έργο θα συνδέσει το ηλεκτρικό δίκτυο του Ισραήλ με το ευρωπαϊκό μέσω Κύπρου και Ελλάδος και θα ενισχύσει την ενεργειακή ασφάλεια στην περιοχή.

Αυτό το πρωτοποριακό έργο αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για το Ισραήλ, καθώς ενισχύει την περιφερειακή ενεργειακή ασφάλεια, παρέχει πρόσβαση σε διάφορες αγορές ενέργειας και ενισχύει την ενσωμάτωση του Ισραήλ στο ευρωπαϊκό ενεργειακό δίκτυο» έγραψε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτυώσεως ο Ισραηλινός υπουργός.

Και ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα Νόαμ Κατς έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτυώσεως ότι ηλεκτρική διασύνδεσις «είναι η πρώτη ουσιαστική υλοποίησις της εξέχουσας ιδέας που έχουμε στο μυαλό μας περί συνδεσιμότητος και διαδρόμων μεταξύ Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου».

Προηγήθηκε η δημοσιοποίησις του νέου κειμένου της συμφωνίας που έστειλε η ελληνική Κυβέρνησις στην Λευκωσία.

Προκειμένου να καταλαγιάσουν οι ανησυχίες των Κυπρίων, σε περίπτωση μη υλοποιήσεως του έργου λόγω ανωτέρας βίας (Τουρκία) και οικονομικής επιβαρύνσεως των Κυπρίων καταναλωτών.

Τώρα, βάσει του νέου κειμένου που εξετάζει η Κύπρος, η αναλογία των δαπανών έχει επιμερισθεί ισόποσα.

Αντί της παλαιάς προτάσεως, 63% επιμερισμού του κόστους στους Κυπρίους καταναλωτές και 37% στους Έλληνες, το ρίσκο τώρα κατανέμεται 50%-50%.

Η κυπριακή Κυβέρνησις δεν θέλει να αναλάβει το πολιτικό κόστος υπογραφής μιας συμφωνίας που οι καταναλωτές της χώρας θα έπαιρναν το ρίσκο των αποζημιώσεων, από την στιγμή που η ελληνική πλευρά δεν έχει διαβεβαιώσει την Λευκωσία ότι το έργο δεν επηρεάζεται από τις γεωπολιτικές εξελίξεις και τις ορέξεις των Τούρκων.

Η Κύπρος φέρεται να είναι διατεθειμένη να συμμετάσχει με 100 εκατ. ευρώ στο μετοχικό κεφάλαιο του έργου.

Ενδεχομένως ακόμη και σήμερα να έχουμε εξελίξεις (αρνητικές ή θετικές) ειδικά μετά και την επίσημη τοποθέτηση του Ισραήλ.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Σε απόγνωση βρίσκονται οι Έλληνες πολίτες καθώς οι τιμές στα τρόφιμα «καλπάζουν» και σε ορισμένα προϊόντα έχουν αυξηθεί έως 80% από τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι σήμερα ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση τους λοιδορεί λέγοντας ότι «οι πολίτες δεν καταλαβαίνουν το έργο μας»!

Δηλαδή μέσα σε ένα διάστημα 11 μηνών ουσιαστικά οι Έλληνες έχουν χάσει την μισή αγοραστική τους δύναμη αφού πρόκειται για τρόφιμα, τουτέστιν για δαπάνες που δεν μπορούν να αποφευχθούν!

Πέρυσι τον Οκτώβριο ένα κιλό αλεύρι ήταν στα 1,08 ευρώ και σήμερα πωλείται προς 1,8 ευρώ το κιλό.

Η φαρίνα σε συσκευασία των 2 επί 500 με δώρο μία ακόμη συσκευασία  πέρυσι κόστιζε 2,36 και σήμερα έχει ανέλθει στα 2,5 ευρώ.

Μακαρόνια σε συσκευασία των 500 γραμμαρίων πέρυσι είχαν  λιανική τιμή πώλησης το 1,34 ευρώ και σήμερα είναι στο 1,64 ευρώ.

Υγρό απορρυπαντικό κοστίζει 19,45 ευρώ από 15,05 ευρώ πριν από ένα χρόνο.

Το υγρό απορρυπαντικό για το πλυντήριο ρούχων σε συσκευασία με 70 μεζούρες  πέρυσι κόστιζε 15,05 ευρώ.

Μετά την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού των προσφορών στο 30% των λιανικών τιμών  στα απορρυπαντικά οι τιμές αντί να μειωθούν αυξήθηκαν.

Η συσκευασία 70 μεζούρες έχει λιανική τιμή τα 13,95 ευρώ αλλά συνοδεύεται από προσφορά συνολικής αξίας 5,50 ευρώ.

Δηλαδή το προϊόν ανατιμήθηκε κατά 29,3%  φτάνοντας τα 19,45 ευρώ. 

Η τελική τιμή του προϊόντος τρέχει με ταχύτητες 11 φορές τον ετήσιο πληθωρισμό τα χώρας για το 2024, ο οποίος εκτιμάται ότι  θα διαμορφωθεί στα επίπεδα του 2,6%  το 2024.

Μας δημιουργεί απορία πως προκύπτει το νούμερο του ετήσιου πληθωρισμού όταν αυτό δεν ανταποκρίνεται ούτε κατά διάνοια στην πραγματικότητα.

Στο μεταξύ η κυβέρνηση προσποιείται ότι επιχειρεί να ελέγξει την ακρίβεια με διάφορα μέτρα τα οποία φυσικά έχουν αποτύχει παταγωδώς.

Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας χθες στο Mega σχετικά με την ανιούσα που έχουν πάρει οι τιμές, προσπάθησε να πείσει ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση τα έχουν κάνει σχεδόν όλα, επικαλούμενος αυξήσεις μισθών και συντάξεων και φοροελαφρύνσεις.

Μόνο που κι αυτό με την αύξηση των μισθών δεν ισχύει για τον απλούστατο λόγο οτι δεν άλλαξαν οι φορολογικές κλίμακες με αποτέλεσμα οι μισθωτοί πληρώνουν στο τέλος περισσότερα χρήματα σε φόρους από αυτά που πήραν υποτίθεται από την αύξηση!

«Ο Κ. Μητσοτάκης έχει μια βασική δέσμευση-υπόσχεση στους πολίτες. Να πάω το μέσο μισθό στα 1.500. Πόσο τον παρέλαβε; Στα 1.046. Γιατί θα τον πάει στα 1.500;

Επειδή τον έχει πάει ήδη στα 1.300. Πως γίνεται αυτό; Με δύο τρόπους. Αυξήσεις μισθών και συντάξεων, φοροελαφρύνσεις» δήλωσε αρχικά ο Π. Μαρινάκης και συνέχισε:

 «Μόνο στις ανακοινώσεις της Θεσσαλονίκης, έχουμε 12 νέες φοροελαφρύνσεις, 900 εκατ. ευρώ ελάφρυνση για τους πολίτες συνολικά, δημοσιονομικά το 2025».

Προσπαθώντας μάλιστα να πείσει έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι «όλο αυτό είναι δεδομένο ότι δεν φαίνεται τόσο στον κόσμο. Δεν το καταλαβαίνει τόσο ο κόσμος. Γι’ αυτό και υπάρχει και οργή και αγανάκτηση λόγω της ακρίβειας»!

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι, η ακρίβεια βολεύει την κυβέρνηση γιατί της επιτρέπει ξεκούραστα να αποπληρώνει τα χρέη της χώρας στους δανειστές.

Όσο αυξάνονται οι τιμές, τόσο μεγαλύτερος είναι και ο Φ.Π.Α., που σημαίνει ότι η κατανάλωση «φροντίζει» να βγαίνει ο προϋπολογισμός.

Για μία χώρα που δεν παράγει τίποτε η ακρίβεια είναι σωτηρία…

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Η Όλγα Γεροβασίλη ζήτησε στην έκτακτη σύσκεψη της ΠΓ να κινηθούν οι διαδικασίες για να διαγραφεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης έτσι ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος.

Η Όλγα Γεροβασίλη, ισχυρίστηκε ότι η διαγραφή πρέπει να γίνει επειδή ο Σ.Κασσελάκης δεν αποδέχεται το καταστατικό και άρα δεν πρέπει να είναι υποψήφιος στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου, που έχει αποφασίσει η κεντρική επιτροπή.

Στην πρόταση της κυρίας Γεροβασίλη αντέδρασε έντονα ο Παύλος Πoλάκης, ο οποίος με κατηγορηματικό τρόπο της απάντησε «είπαμε ρε Όλγα, αλλά εσύ το… παρατράβηξες».

Η συζήτηση δεν επεκτάθηκε, αν και σόκαρε ορισμένους, μεταξύ των οποίων βέβαια και η υποστηρίκτρια του κ. Κασσελάκη, Θεοδώρα Τζάκρη.

pronews.gr

Η Κύπρος έχει αρχίσει και θέτει σε ενάντιους ρυθμούς το μέτρο των απελάσεων των λαθρομεταναστών που βρίσκονται παράνομα στην επικράτειά της την ώρα που η Ελλάδα όχι μόνο δεν προχωρεί σε απελάσεις αλλά αντίθετα έχει ανοίξει τις θαλάσσιες διόδους προκειμένου να εισέρχονται όλο και περισσότεροι  αλλοδαποί.

Όπως αναφέρουν τα κυπριακά ΜΜΕ η Λευκωσία έχει απελάσει από τοις αρχές του έτους 7.338 λαθραίους μετανάστες την ώρα που η Ελλάδα έχει δεχθεί, το ίδιο χρονικό διάστημα πάνω από 35.000.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών της κυπριακής Αστυνομίας για επιστροφές υπηκόων τρίτων χωρών, που διαμένουν παράνομα στην Κύπρο, στις χώρες καταγωγής τους, πέραν των 160 προσώπων έχουν επαναπατριστεί/απελαθεί από το έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας την τελευταία εβδομάδα, αναφέρει ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, μέσω διαδικασιών εθελούσιας και αναγκαστικής επιστροφής έχουν επαναπατριστεί την τελευταία εβδομάδα 168 μετανάστες που διέμεναν παράνομα στην Κύπρο.

Οι 130 μέσω της διαδικασίας εθελούσιας επιστροφής και οι 38 μέσω της διαδικασίας αναγκαστικής επιστροφής.

Από την αρχή του χρόνου μέχρι τις 10/09/2024 έχουν επαναπατριστεί 7,338 πρόσωπα, τα οποία διέμεναν παράνομα στην Κύπρο, ενώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο είχαν επαναπατριστεί 6,491.

Η Αστυνομία συνεχίζει να επικεντρώνει τις προσπάθειές της στη μεγιστοποίηση του αριθμού επαναπατρισμού υπηκόων τρίτων χωρών που διαμένουν παράνομα στην Κυπριακή Δημοκρατία, σε συντονισμό και με άλλες αρμόδιες Υπηρεσίες.

Την ίδια ακριβώς χρονικά περίοδο το λ.σ. απλώς συνοδεύει τα τουρκικά σκάφη που μεταφέρουν παράνομους μετανάστες στα Εθνικά Χωρικά Ύδατα.

Σύμφωνα με το ίδιο το λ.σ. τον Αύγουστο μόνο  σημειώθηκαν 124 συμβάντα παράνομης εισόδου στη χώρα, (ουσιαστικά δηλαδή 124 σκάφη με αλλοδαπούς) τα οποία μετάφεραν στην Ελλάδα 2.840 παράνομους μετανάστες.

Από αυτούς ουδείς πρόκειται να απελαθεί τουναντίον τους έχει διαμηνυθεί  ότι απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Τη ρητή δέσμευση του για τη δημιουργία του αιμοδυναμικού εργαστηρίου στο Νοσοκομείο Αγρινίου εξέφρασε ο Υπουργός Υγείας έπειτα από την παρέμβαση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Χριστίνας Σταρακά στη Βουλή, όπου μετέφερε για πρώτη φορά το πάνδημο, διαχρονικό αίτημα και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες ετών από γιατρούς, προσωπικό του νοσοκομείου αλλά και  φορείς της τοπικής κοινωνίας για το ζήτημα.

Κατά την πρωτολογία της η βουλευτής ανέφερε: «Στην  Αιτωλοακαρνανία, τον μεγαλύτερο νομό της χώρας, ο συνολικός αριθμός που παραπέμπεται για διακομιδή στα νοσοκομεία των Πατρών και των Ιωαννίνων και αφορά ασθενείς με ισχαιμικές καρδιακές παθήσεις, όπως επεμβάσεις τύπου stent ή μπαλονάκι, ξεπερνάει τους 2 με 3 χιλιάδες. Καταλαβαίνετε το μεγάλο ρίσκο που αντιμετωπίζουν. Ο Πρωθυπουργός άλλωστε το 2023 εξήγγειλε τη δημιουργία του, το σχέδιο του εγκρίθηκε από το Κεντρικό συμβούλιο υγειονομικών περιφερειών και ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ τον περασμένο Οκτώβριο είπε ότι εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του. Aφού λοιπόν υπάρχουν όλα αυτά και διάφορα γραφειοκρατικά κωλύματα που εμφανίστηκαν προσπεράστηκαν, γιατί δεν υλοποιήθηκε το αιμοδυναμικό όλο αυτό το διάστημα; Και πείτε μας, πότε σκοπεύετε να προχωρήσετε στη δημιουργία του;»

Στην απάντηση του, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναγνώρισε  την επιχειρηματολογία της Χριστίνας Σταρακά αναφορικά με τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες του νομού, τις μεγάλες αποστάσεις της περιοχής και την αναγκαιότητα οι ισχαιμικές καρδιακές παθήσεις να αντιμετωπίζονται με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα. Ενώ δεσμεύτηκε ρητά ότι το αιμοδυναμικό εργαστήριο θα υλοποιηθεί επί της Υπουργίας του.

Σε δήλωση της, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σχολίασε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ θέλω να σας πω κ. Υπουργέ. Χαίρομαι που η ερώτηση μου κατάφερε να ανασύρει, την κατάλληλα στιγμή, από τα συρτάρια του Υπουργείου Υγείας ένα θέμα που παρέμενε στάσιμο και να σας δώσει τη δυνατότητα να δεσμευτείτε ρητά για την άμεση δημιουργία του αιμοδυναμικού εργαστηρίου στο Αγρίνιο. Θα κάνετε το μεγαλύτερο καλό στον τόπο μου. Κερδισμένος θα είναι μόνο ο λαός της Αιτωλοακαρνανίας και οι άνθρωποι του, που μόχθησαν γι΄αυτό δεκαετίες.»

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρο το βίντεο της επίκαιρης ερώτησης εδώ.

 Στο τέλος από το Μαξίμου θα ζητήσουν τη σύλληψή μας.

Το αποδεικνύουν κάθε πρωί με τις φανατικές επιθέσεις από τους γνωστούς υποστηρικτές τους στα μέσα ενημέρωσης.

Σήμερα, ανακάλυψαν μια νέα θεωρία ότι πρέπει να είμαστε βουβοί υποψήφιοι, να μην ενημερώνουμε κανένα για τις θέσεις μας.

Τα δίνουν όλα, αλλά δεν θα μας κάμψουν.

Υ.Γ.: Η αλήθεια είναι, ότι τα μητρώα που αξιοποιούμε, αφορούν πολίτες που έχουν συμμετάσχει σε προηγούμενες συλλογικές, εκλογικές, εσωκομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ.

Όποιος επιθυμεί, μπορούμε να τον πληροφορήσουμε σε ποια διαδικασία συμμετείχε.

Ο Υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Χάρης Δούκας, ανάρτησε σχετικό σποτ για την Υγεία με επτά προτάσεις του, ως μέρος του πολιτικού προγράμματός του για μια Ελλάδα για όλες και όλους, που δημοσίευσε πριν λίγες μέρες. Μεταξύ άλλων, αναφέρει:

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, εσκεμμένα, έχει παραδώσει την υγεία στα χέρια μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων. Το ΠΑΣΟΚ ίδρυσε το Ε.Σ.Υ., Δεσμευόμαστε για την Αναγέννησή του.

Οι επτά δεσμεύσεις μας:

Μείωση 50% της επιβάρυνσης των πολιτών, για υπηρεσίες υγείας.

Αύξηση των δαπανών στην υγεία στο 8% του ΑΕΠ.

Κάλυψη όλων των κενών σε προσωπικό.

Αναβάθμιση του ρόλου των εργαζομένων στο Ε.Σ.Υ., με ουσιαστική αύξηση αποδοχών και ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε κάθε δήμο.

Ισχυρά κίνητρα, για όσους ειδικευμένους γιατρούς, υπηρετούν σε μικρά νησιά και ακριτικές περιοχές.

Σύγχρονες μονάδες περίθαλψης και αποκατάστασης χρόνιων νοσημάτων.

Ενώνουμε Δυνάμεις για να εγγυηθούμε δωρεάν, δημόσια, ποιοτική υγεία για όλους.

Στις 6 του Οκτώβρη, σηκώνουμε ανάστημα!

Δείτε εδώ τη σχετική ανάρτηση και εδώ το σχετικό βίντεο.  

Από τα Χανιά, ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης επισήμανε ότι «ένα πολιτικό σύστημα χωρίς αντιπολίτευση και χωρίς εναλλακτικό πόλο διακυβέρνησης, είναι πρόβλημα για τη δημοκρατία»

Τόνισε ότι ο κόσμος στρέφει πλέον το βλέμμα του στο ΠΑΣΟΚ και η ιστορική ευθύνη που έχει πλέον το ΠΑΣΟΚ δεν είναι να βάλει ως στόχο τη δεύτερη θέση αλλά να αναλάβει πρωτοβουλίες για μια Μεγάλη Παράταξη, για ένα κόμμα εξουσίας που θα κινητοποιήσει τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που απαιτεί μεγάλες αλλαγές αλλά και ένα άλλο πρότυπο διακυβέρνησης με τον πολίτη στο επίκεντρο.

«Ο κ. Μητσοτάκης  όχι μόνο έχασε, αλλά συνετρίβη από την κοινωνική αντιπολίτευση στις ευρωεκλογές, που πέτυχε ό,τι δεν μπόρεσαν να πετύχουν οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία αναζητά έκφραση, απαιτεί τη δημιουργία μιας Μεγάλης Παράταξης, και όχι κόμματα του 10 και του 15%.

Η Μεγάλη Παράταξη δεν θα γίνει με τεχνητή συγκόλληση με το ΣΥΡΙΖΑ ή άλλες δυνάμεις, όπως πιστεύουν κάποιοι.

Η Μεγάλη Παράταξη είναι κάτι πιο ευρύ, πιο μεγάλο και πιο δυνατό.

Η Μεγάλη Παράταξη θα περιλαμβάνει τους προοδευτικούς πολίτες, περιλαμβάνει τα 3,5 εκατομμύρια πολιτών που απείχαν γιατί δεν είχαν τι να ψηφίσουν, μπορεί να συμπεριλάβει ακόμα και παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ΝΔ που δεν ταυτίζονται με τις καθεστωτικές πρακτικές της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, τις  πολιτικές εξυπηρέτησης των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, τις υποκλοπές, τις  υποχωρήσεις στα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Ο Μιχάλης Κατρίνης αναφέρθηκε επίσης στις μεγαλοστομίες που εκτοξεύονται από κάποιους που θεωρούν ότι μπορούν να νικήσουν μόνοι τους τη Νέα Δημοκρατία ή που αυτοχρίζονται ως ‘Πρωθυπουργήσιμοι’ λέγοντας:

«Αρκετοί είναι αυτοί που λένε ότι θα νικήσουν τον κ. Μητσοτάκη, στα λόγια βεβαίως. Να θυμίσω ότι με αυτό το μήνυμα εξελέγη ο κ. Κασελάκης και είδαμε πως εξελίχθηκαν τα πράγματα.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν θα ηττηθεί από κάποιον που απλά λέει ότι μπορεί να τον νικήσει ή από κάποιον άλλο που φαντασιώνεται ή θεωρεί τον εαυτό του ‘Πρωθυπουργήσιμο’.
Η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης θα φύγουν από την εξουσία όταν απέναντι τους βρεθεί μια Μεγάλη Παράταξη ένα μεγάλο κόμμα εξουσίας με συγκεκριμένο πρόγραμμα, με νέα και αξιόπιστα πρόσωπα.

Όταν αυτή η Μεγάλη Παράταξη καταφέρει να κινητοποιήσει τη μεγάλη πλειοψηφία των δημοκρατικών πολιτών, τη μεγάλη πλειοψηφία αυτών που επέλεξαν την αποχή γιατί δεν είχαν τι να ψηφίσουν.

Και όταν αυτοί οι πολίτες θα είναι οι πρωταγωνιστές και θα συμμετέχουν στη διαμόρφωση ενός προγράμματος που θα αποτελεί ένα Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο και θα περιλαμβάνει τους στρατηγικούς στόχους της χώρας και της ελληνικής κοινωνίας για τα επόμενα χρόνια.

Όλοι αυτοί δεν θα μας ψηφίσουν επειδή απλά απογοητεύτηκαν από τον κ. Μητσοτάκη, έχουν μεγάλες απαιτήσεις, θέλουν να τους παρουσιάσουμε ένα συγκροτημένο σχέδιο διακυβέρνησης, απαιτούν πραγματική αντιπολίτευση και κρίνουν αυστηρά.

Απαιτούν να συμμετέχουν και όχι μόνο να τους θυμόμαστε όταν ζητάμε τη ψήφο τους».

Σελίδα 1 από 2