Δευτέρα, 23η Σεπτεμβρίου 2024  11:23: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Μάριος Σαλμάς που αποτελεί παρελθόν για τη ΝΔ μετά τη διαγραφή του με συνοπτικές διαδικασίες προχώρησε στις πρώτες δηλώσεις του αφήνοντας σαφείς αιχμές.

Ο ίδιος, όπως σημειώνει το thetoc.gr,  αρνήθηκε να απολογηθεί και αφού έμαθε γιατί κατηγορείται, έφυγε από την αίθουσα όπου συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας και έκανε δηλώσεις στους δημοσιoγράφους.

Από τα πρώτα του λόγια είναι σαφές ότι δεν κάνει πίσω στις καταγγελίες του για σκανδαλώδεις αναθέσεις σε εταιρείες, ότι δεν θα σωπάσει, ενώ η εκτίμησή του είναι ότι διεγράφη για να σταλεί μήνυμα και σε άλλους βουλευτές, να μην τολμήσουν να κάνουν κριτική στην Κυβέρνηση. Και ειδικά στους βουλευτές της "Κίνησης των 11" που χτύπησαν ήδη μια πρώτη φορά, με την ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια.

Η δήλωση του Μάριου Σάλμα:

Αν με διαγράφει ο κύριος Μητσοτάκης γιατί αντέδρασα για τις περιουσίες που χάνονται για τα κόκκινα δάνεια, επειδή αντιτάχθηκα στην «γουόκ ατζέντα» για τα ομόφυλα ζευγάρια, επειδή του ζήτησα να ελέγξει τα καρτέλ στην ακρίβεια, τότε είναι τιμή μου. Αν όμως το κάνει για να στείλει μήνυμα σε άλλους, είναι απαράδεκτο.

Αν χρησιμοποιείται ως πρόφαση το ότι ανέδειξα φωτογραφικό διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού, που σκανδαλωδώς ανατέθηκε σε εταιρεία, τότε να δηλώσει και να θυμίσω ότι ο έλεγχος των βουλευτών και η απεριόριστη ελευθερία του λόγου είναι συνταγματικό δικαίωμα και δεν είναι λόγος διαγραφής.

Θα παραδώσετε την έδρα;

Νομίζετε πως πρέπει να σταματήσω να αγωνίζομαι για τους πολλούς;

Σύμφωνα με τον κ. Σαλμά και τα όσα είπε στους δημοσιογράφους, όταν μπήκε σtην αίθουσα της Επιτροπής Δεοντολογίας, εκείνος τους ρώτησε γιατί διαγράφεται και εκείνοι του απάντησαν:

"Πες μας εσύ"

Στην συνέχεια του έδωσαν το άρθρο 20 του Καταστατικού και αυτός τους ρώτησε σε ποιο σημείο η συμπεριφορά του ήταν αντισυναδελφική ή αντικοινοβουλευτική- όπως κατηγορείται- και εκείνοι δεν απάντησαν.

Μόλις ένα λεπτό μετά, ο κ. Σαλμάς που γνώριζε ότι η απόφαση της διαγραφής του είναι ειλημμένη, αποχώρησε.

sinidisi.gr

Τη διαγραφή του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας Μάριου Σαλμά, επικύρωσε ομόφωνα η Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, στην οποία τον παρέπεμψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

O ανεξάρτητος πλέον βουλευτής παρέμεινε περίπου για ένα λεπτό στην αρχή της συνεδρίασης.

Αποχωρώντας μίλησε στους δημοσιογράφους στο περιστύλιο της Βουλής λέγοντας: «Αν με διαγράφει ο κύριος Μητσοτάκης, γιατί μίλησα για τις περιουσίες που χάνονται από τα κόκκινα δάνεια. Αν με διαγράφει γιατί αντιτάχτηκα στη Woke ατζέντα για τα ομόφυλα ζευγάρια. Αν με διαγράφει, γιατί παρουσία του, διαφώνησα για τον τρόπο λήψης της απόφασης από το επιτελικό κράτος ερήμην των βουλευτών. Αν με διαγράφει γιατί του ζήτησα να ελέγξει τα καρτέλ στην ακρίβεια. Αν με διαγράφει, γιατί του επισήμανα την ανάγκη να στραφούμε στους πολλούς. Τότε είναι τιμή μου. Αν με διαγράφει για να στείλει μήνυμα σε άλλους, είναι απαράδεχτο. Αν όμως, ως πρόφαση για τη διαγραφή μου χρησιμοποιείται, το γεγονός ότι η παρουσία μου, αλλά και στη Βουλή θεσμικά, ανέδειξα φωτογραφικό διαγωνισμό του υπουργείου Τουρισμού, όπου σκανδαλωδώς ανατέθηκε σε μια εταιρεία, χωρίς συναγωνισμό και στην ελάχιστη τιμή, τότε θέλω να θυμίσω και να δηλώσω, ότι ο έλεγχος των υπουργών από τους βουλευτές, αλλά και η απεριόριστη ελευθερία λόγου και κρίσης τους, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα και σε καμία περίπτωση δεν συνιστά λόγο διαγραφής».

Στο αν σκοπεύει να παραδώσει την έδρα του, ο βουλευτής απάντησε: «νομίζετε πως πρέπει να σταματήσω να αγωνίζομαι για τους πολλούς;».

Στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε στο θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κάνοντας λόγο για ομόφωνη απόφαση διαγραφής Σαλμά από την Επιτροπή Δεοντολογίας.

Τα μέλη της επιτροπής, έδωσαν στον Μάριο Σαλμά δύο άρθρα του καταστατικού του κόμματος, ζητώντας του εξηγήσεις για «αντισυναδελφική συμπεριφορά». Στην επιτροπή μετείχαν ο πρόεδρος Γιάννης Τραγάκης, ο γραμματέας της ΚΟ Σταύρος Καλαφάτης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Μπούρας και οι βουλευτές Θανάσης Δαβάκης και Θεόδωρος Καραόγλου.

Ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης σε δηλώσεις του είπε ότι «Ο κ. Σαλμάς, με τη συμπεριφορά του έθεσε εαυτόν εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας».

Πηγή: protothema.gr

Επίσημα διαγράφηκε ο Μάριος Σαλμάς από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Επίσημη μορφή έλαβε σήμερα (23/09) η διαγραφή του Μάριου Σαλμά από τη Νέα Δημοκρατία, στον απόηχο τόσο της ερώτησης των «11» για τα «κόκκινα» δάνεια των δανειοληπτών, όσο και άλλων δημόσιων τοποθετήσεών του, στις οποίες «εξαπέλυσε» βέλη κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ειδικότερα, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, «στην απόφαση για διαγραφή του Μάριου Σαλμά προχώρησε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας. Η παραπομπή του αφορά αντικοινοβουλευτική, αντικομματική και αντισυναδελφική συμπεριφορά που προκαλεί σοβαρή ζημιά στο κόμμα ή σε άλλο βουλευτή».

Σε δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής, ο διαγραφείς πλέον βουλευτής της ΝΔ εξαπέλυσε σφοδρά «πυρά» κατά του πρωθυπουργού, τονίζοντας: «Αν ο Μητσοτάκης με διαγράφει για να στείλει μηνύματα, είναι απαράδεκτο».

Πηγή: parapolitika.gr

«Στόχος μας πρέπει να είναι ένα Νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας με υπηρεσίες υγείας για όλους, χωρίς φραγμούς ασφαλιστικής ικανότητας ή οικονομικής δυνατότητας.

Αυτή πρέπει να είναι η νέα δημοκρατική κατάκτηση του 2030 όπως ήταν το ΕΣΥ η μεγάλη δημοκρατική κατάκτηση της δεκαετίας του 80.

Και αυτή η δημοκρατική κατάκτηση να έχει και πάλι την υπογραφή της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης.

Να γίνει η Υγεία δικαίωμα για όλους και όχι προνόμιο για όσους έχουν να πληρώσουν» τόνισε ο Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών στο Ηράκλειο.

Επισήμανε ότι  στην Κρήτη υπάρχουν πάνω από 2.000 κενές θέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία του νησιού ενώ τόνισε με έμφαση ότι οι Έλληνες δαπανούν τα περισσότερα λεφτά στην ιδιωτική υγεία σε σύγκριση με  όλους τους άλλους Ευρωπαίους πολίτες.

Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα, ως χώρα,  είναι ουραγός στην Ευρώπη στις δαπάνες για τη δημόσια υγεία, απέχει πολύ από τον Ευρωπαϊκό Μέσο όρο.

Όπως είπε ο κ. Κατρίνης οι πόροι για την οικοδόμηση ενός νέου εθνικού συστήματος υγείας μπορούν να βρεθούν μέσα από τη φορολογική μεταρρύθμιση, από την οποία θα προκύψουν πόροι που θα κατευθυνθούν κατά προτεραιότητα στη δημόσια υγεία, από  τη μείωση της σπατάλης στα νοσοκομεία, από την ανακατανομή πόρων υπέρ των κοινωνικών δαπανών που είναι θέμα επιλογής και προτεραιοτήτων για κάθε κυβέρνηση και από τον περιορισμό των αεροδιακομιδών που έχουν σπάσει ρεκόρ γιατί δεν υπάρχουν γιατροί στα νησιά.

Αναφερόμενος στις εκλογές της 6ης Οκτωβρίου για την εκλογή νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κατρίνης αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους είναι υποψήφιος, τονίζοντας:

«Έχω αποδείξει ότι μπορώ να δίνω μάχες στη Βουλή, στη κοινωνία, στο δημόσιο λόγο.

Γιατί είμαι ΠΑΣΟΚ, δεν έφυγα ποτέ από το ΠΑΣΟΚ  όταν κάποιοι άλλοι ντρέπονταν να μιλήσουν ακόμα και για το ΠΑΣΟΚ.

Γιατί πιστεύω και αγωνίζομαι για τη Μεγάλη Παράταξη, που θα δημιουργηθεί με πυρήνα το ΠΑΣΟΚ, με πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ, με φιλοσοφία και DNA ΠΑΣΟΚ.

Μια Μεγάλη Παράταξη που θα συνθέσει, θα εκφράσει τη μεγάλη κοινωνική αντιπολίτευση και θα νικήσει.

Στις 6 Οκτωβρίου, υπάρχουν οι επιλογές της στασιμότητας και της παρακμής.

Υπάρχει όμως και η επιλογή της Ρήξης και της Ελπίδας.

Αυτή είναι η δική μου πρόταση για να κάνουμε ξανά μεγάλο το ΠΑΣΟΚ. Για να είμαστε και πάλι περήφανοι που είμαστε ΠΑΣΟΚ».

Απαντώντας σε τρία σημαντικά ερωτήματα, 160 κοινωνικά στελέχη της Θεσσαλονίκης, εξηγούν τους λόγους για τους οποίους στηρίζουν την υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα για την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ανάμεσά τους οι Παντελής Αδαμούδης, Αντιδήμαρχος Δήμου Παύλου Μελά, Ελένη Αντωνιάδου, Εντεταλμένη Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Γιώργος Αρβανίτης, Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Βουλγαρίδης, Αντιδήμαρχος Νεάπολης-Συκέων, Παρασκευή Γενίτσαρη, Αντιδήμαρχος Νεάπολης-Συκέων, Πασχάλης Δεληβασίλης, Αντιδήμαρχος δήμου Βόλβης, Άγγελος Δερετζής, Πρόεδρος Γενικής Συνομοσπονδίας Πωλητών Λαϊκών Αγορών Ελλάδος, Βασίλης Διαμαντάκης, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος, πρ. Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Δέλτα και πρ. Αντιδήμαρχος Δήμου Δέλτα, Λάζαρος Ζαχαριαδής, Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, Αθανάσιος Ζιώγας, Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σάββας Καλαϊτζίδης, Αντιδήμαρχος δήμου Ευόσμου-Κορδελιού και Επιχειρηματίας, Πέτρος Κετικίδης,  Αντιπρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ, Χάρης Κυπριανίδης, Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Λαμπρογιάννης, Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Νυφούδης, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και πρ. Υποψήφιος Δήμαρχος, Ηρακλής Ξανθόπουλος, Μέλος του Γενικού Συμβουλίου ΑΔΕΔΥ, Αλέξης Παπαδόπουλος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου  Παύλου Μελά, Μιχάλης Πάππου, Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και πρ. Υποψήφιος Βουλευτής, Νικόλαος Παυλίδης, Αντιδήμαρχος δήμου Παύλου Μελά, Κώστας Πετρίδης, Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και πρ. Υποψήφιος Βουλευτής, Αντώνης Σαουλίδης, Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής πρ. και Υποψήφιος Βουλευτής, Ανδρέας Στοιμενίδης, Μέλος Ε.Ε της Γ.Σ.Ε.Ε., Ευαγγελία Τζαμπάζη, πρ. Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Τρελόπουλος, Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Περιφερειακός Σύμβουλος, Τάσος Τσακιρίδης, Αντιδήμαρχος Νεάπολης-Συκέων, Κώστας Τσαμπακίδης, Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινοτήτων Θεσσαλονίκης, Χαράλαμπος Τσιλιμπήρας, Γενικός Γραμματέας Διοικητικού Συμβουλίου Πωλητών Λαϊκών Αγορών, Γιώργος Φεστερίδης, Πρόεδρος Λέσχης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, Ευθύμιος Φωτεινός, Πρόεδρος Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος.

Συγκεκριμένα, τα 160 κοινωνικά στελέχη, τονίζουν την ανάγκη αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και επισημαίνουν ότι ο Χάρης Δούκας μπορεί να εκφράσει και να ενισχύσει τις μεγάλες προσδοκίες που δημιουργεί η εκλογική διαδικασία.

Αναλυτικά το κείμενο στήριξης στην υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα που υπογράφουν τα 160 στελέχη:

ΓΙΑΤΙ Στηρίζουμε και Ψηφίζουμε

Χάρη Δούκα

Γιατί υπάρχουν τρία σημαντικά ερωτήματα και έχουμε τις αντίστοιχες καθαρές απαντήσεις.

Πρώτο ερώτημα: Γιατί το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα αλλαγής πάει σε εκλογές ηγεσίας;

Γιατί το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, δεν μπόρεσε στις ευρωπαϊκές εκλογές να κερδίσει την εμπιστοσύνη μεγάλου αριθμού πολιτών, ενώ η συγκυρία ήταν τόσο ευνοϊκή για εμάς. Η ένταση των προβλημάτων, που οφείλεται στην κυβερνητική πολιτική, οι συνθήκες κρίσης στο Σύριζα-Προοδευτική Συμμαχία και στα άλλα κόμματα, δημιουργούσαν ένα προνομιακό περιβάλλον για εμάς.

Όμως το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, δεν τους έπεισε, γιατί  δεν έδειχνε σιγουριά για τον εαυτό του και τις θέσεις του. Είχε πολλά κενά, πολλές αντιφάσεις και αμφισημίες, πολύ αργά αντανακλαστικά στις κυβερνητικές αβελτηρίες.

Δεν είχε συλλογικές λειτουργίες, δεν μιλούσε ουσιαστικά με την κοινωνία.

Αυτά πρέπει να τα αλλάξουμε και θα τα αλλάξουμε.

Δεύτερο ερώτημα : Τι μπορεί να δώσει ο Χάρης Δούκας:

Μπορεί να εκφράσει και να ενισχύσει τις μεγάλες προσδοκίες, που άνοιξε η διαδικασία εκλογής προέδρου στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Με αυτή τη δυναμική θα διαμορφώσουμε την ταυτότητα της προοδευτικής αντιπολίτευσης, αυτή που θα φέρει την πολιτική και κυβερνητική Αλλαγή. Την αλλαγή που έχει ανάγκη η πατρίδα, η περιφέρεια και η κοινωνία και ειδικά οι νέοι και οι πιο αδύναμοι οικονομικά και κοινωνικά πολίτες.

Έχουμε χρέος να το κάνουμε και θα το κάνουμε.

Τρίτο ερώτημα: Γιατί ψηφίζουμε Χάρη Δούκα;

1. Για τις ακαδημαϊκές, ερευνητικές, κοινωνικές και πολιτικές του γνώσεις και εμπειρίες.

2. Για το ριζοσπαστικό και ολοκληρωμένο προγραμματικό πλαίσιο που κατέθεσε, για την πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη, δημιούργημα δουλειάς και διαλόγου με τους πολίτες, το οποίο μπορεί να δώσει απαντήσεις στα πολύπλοκα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΕΕ, η πατρίδα μας, η οικονομία, η Θεσσαλονίκη, οι περιφέρειες και πάνω από όλα η κοινωνία.

Όπως έκανε και προεκλογικά για την Αθήνα, στις δημοτικές εκλογές.

3. Γιατί είναι ανοιχτός στις νέες ιδέες και τους ανθρώπους της προσφοράς, δεν έχει ανασφάλειες, ενώνει δυνάμεις.

Μια πρόσφατη απόφαση είναι οι 100 υπογραφές των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και οι δεκάδες χιλιάδες μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, που υπέγραψαν και υποστηρίζουν την υποψηφιότητά του.

Ναι, η επιλογή τώρα είναι μια, ο Χάρης Δούκας.

ΑΓΓΕΛΙΝΟΥΔΗΣ ΒΑΙΟΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΑΙΑΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΝΟΥΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, πρ. ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΑΙΑΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ

ΑΔΑΜΟΥΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

ΑΗΔΟΝΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΝΤΙΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

ΑΛΜΠΑΝΗ ΚΟΝΥ, ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΜΑΝΑΤΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, πρ. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΥΟΣΜΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, πρ. ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΑΝΕΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, πρ. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ

ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ  ΕΛΕΝΗ, ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΒΑΡΒΑΡΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ

ΒΑΡΣΑΜΗΣ ΝΙΚΟΣ, πρ. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ

ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΗΣ  ΜΙΧΑΛΗΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ

ΓΑΒΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, πρ. ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΑΙΑΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ, πρ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ

ΓΕΝΙΤΣΑΡΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ

ΓΕΝΙΤΣΑΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, πρ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ, πρ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΛΘ

ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΟΤΑ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΜΕΛΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΟΑΣΘ

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ, ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΣ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΝΩ ΠΟΛΗΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΡΟΥΛΑ, πρ. ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΓΡΗΓΟΡΟΥΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΜΕΛΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΣΟΚ Β' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΕΛΗΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ

ΔΕΛΛΗ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ, ΜΕΛΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΣΥΚΕΩΝ

ΔΕΡΔΕΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

ΔΕΡΕΤΖΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΩΛΗΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, πρ. ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΤΑ, πρ. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΤΑ

ΔΙΛΣΙΖΟΓΛΟΥ ΣΑΒΒΑΣ, πρ. ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΙΑΒΑΤΩΝ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, πρ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΑΣΘ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ ΕΥΗ, πρ. ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ

ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ   ΜΑΡΙΑ ΠΛΟΥΣΙΑ, πρ. ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΖΕΚΚΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΑΙΑΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ

ΖΙΑΠΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ COSMOTE, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ 14ΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΖΙΩΓΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΘΑΜΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, πρ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ

ΚΑΪΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, πρ. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΤΑ

ΚΑΪΤΕΤΖΙΔΗΣ ΣΤΑΘΗΣ, πρ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΥΟΣΜΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ

ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ   ΣΑΒΒΑΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ ΑΡΗΣ, πρ. ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ  ΕΛΤΑ

ΚΑΛΤΑΒΕΡΙΔΗΣ ΑΒΡΑΑΜ, πρ. ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΚΑΛΤΑΒΕΡΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, πρ. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΚΑΝΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ, πρ. ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ, πρ. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ, πρ. ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΣΥΚΕΩΝ

ΚΑΤΣΑΝΗΣ ΧΑΡΗΣ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΣΟΚ ΕΥΟΣΜΟΥ

ΚΕΤΙΚΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ, ΑΝΤΙΠΡΌΕΔΡΟΣ ΠΟΕΔΗΝ

ΚΙΖΙΛΟΓΛΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, ΜΕΛΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΥ ΝΕΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΚΙΡΤΖΑΛΙΩΤΗΣ ΜΑΚΗΣ, ΜΕΛΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΣΟΚ Β' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΚΛΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΜΕΛΩΝ ΚΑΠΗ ΔΙΑΒΑΤΩΝ

ΚΟΝΤΣΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, πρ. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ

ΚΟΣΜΙΔΟΥ ΝΑΤΑΣΑ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΚΟΤΣΩΝΑΣ ΝΙΚΟΣ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΓΕΩΠΟΝΟΣ

ΚΥΠΡΙΑΝΙΔΗΣ  ΧΑΡΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, πρ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΗ

ΚΥΡΙΜΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ, ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ, ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ

ΚΥΡΤΖΑΛΙΩΤΗΣ ΘΩΜΑΣ, ΜΕΛΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΣΟΚ Β΄ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ, ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥΜΠΑΣ

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, πρ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΕΧΕΔΩΡΟΥ, πρ.ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ

ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΑΛΕΞΙΑ, ΜΕΛΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΣΟΚ Β' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΛΑΖΟΥΛΑΣ ΛΑΖΑΡΟΣ, πρ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, πρ. ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΛΑΜΠΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ, ΜΕΛΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ

ΛΕΜΠΕΤΛΗΣ ΠΑΡΗΣ,   ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΥΟΣΜΟΥ

ΛΕΜΠΕΤΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, πρ. ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΛΙΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, πρ. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΤΑ

ΜΑΛΑΜΙΔΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, πρ. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

ΜΑΝΔΡΑΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

ΜΑΝΤΑΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ, πρ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΜΑΝΩΛΗ ΘΕΟΔΩΡΑ, πρ. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ

ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

ΜΑΥΡΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, πρ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΕΘ, ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΠΑΣΟΚ

ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΘΕΡΜΗΣ

ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ, πρ. ΜΕΛΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΣΟΚ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΣΥΚΕΩΝ

ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, πρ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, πρ. ΕΠΑΡΧΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ

ΜΕΤΑΛΟΥΛΗΣ  ΑΧΙΛΛΕΑΣ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝΕ ΠΑΣΟΚ Β' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΜΕΤΑΞΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΟΑΣΘ, ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΣΜΕ

ΜΗΛΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

ΜΙΛΚΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, πρ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΡΙΘΙΑΣ

ΜΠΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ - ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΣΥΚΕΩΝ

ΝΑΒΡΑΤΖΟΓΛΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ 4ης ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΝΑΖΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ,   ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΝΑΟΥΜ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΜΕΛΟΣ ΠΑΣΟΚ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ, ΜΕΛΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΣΟΚ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

ΝΤΑΓΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΜΕΛΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΝΥΦΟΥΔΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ, πρ. ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ, ΜΕΛΟΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΔΕΔΥ

ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΜΕΛΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥΜΠΑΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, πρ. ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΕΥΚΩΝ

ΠΑΓΩΝΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΜΕΛΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΣΟΚ Ε' ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ

ΠΑΝΤΕΛΟΓΛΟΥ ΔΡΟΣΟΥΛΑ, ΜΕΛΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΣΟΚ Β' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΚΟ DELTA YOUTH

ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ, πρ. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ, πρ. ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, πρ. ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΑΠΑΔΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, πρ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Α' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΟΣ ΠΕΤΡΟΣ, πρ. ΜΕΛΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΣΟΚ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

ΠΑΠΑΧΙΝΤΖΙΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, αν. ΜΕΛΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ  Α' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΑΠΟΥΤΣΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, πρ. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

ΠΑΠΠΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ,   ΜΕΛΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΜΕΡΙΜΝΑ

ΠΑΠΠΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΜΕΛΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, πρ.ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΑΣΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΜΕΛΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΣΟΚ Β΄ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ, ΜΕΛΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΔ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΑΤΣΑΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΜΕΛΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΣΟΚ Β' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΜΕΛΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, πρ.ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, πρ. ΜΕΛΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΣΕΓΕΣ

ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, πρ.ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ, πρ. ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ  ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΙΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΒΒΑΣ, ΜΕΛΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΣΟΚ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ

ΠΟΛΙΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, πρ. ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΜΕΛΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΑΒΑΤΩΝ-ΝΕΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΡΙΓΑΝΗΣ ΗΛΙΑΣ, ΜΕΛΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΣΟΚ Α' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΓΑΠΗΤΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ 2ης  ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΑΟΥΛΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, ΜΕΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, πρ.ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΑΡΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ, πρ. ΜΕΛΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

ΣΕΡΑΣΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ, πρ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, πρ. ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ  ΕΛΤΑ

ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ, πρ. ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

ΣΠΥΡΙΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, πρ. ΤΟΠΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΤΑ

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ, πρ. ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, πρ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΕΧΕΔΩΡΟΥ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Ε.Υ.Α. ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΤΑ

ΣΤΕΡΓΙΑΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, πρ. ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

ΣΤΟΙΜΕΝΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΜΕΛΟΣ Ε.Ε. ΓΣΕΕ

ΤΑΣΙΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΙΑΒΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΤΑ

ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, ΜΕΛΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΣΟΚ ΕΥΟΣΜΟΥ- ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ,  ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ

ΤΕΡΖΗΣ ΡΟΒΕΡΤΟΣ, πρ. ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΤΑ

ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ, ΜΕΛΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΣΟΚ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

ΤΖΑΜΠΑΖΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, πρ. ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ

ΤΟΠΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ, ΜΕΛΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Β΄ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΤΡΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΜΕΛΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΤΡΟΥΛΙΔΗΣ ΘΩΜΑΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΛΑΓΚΑΔΑ

ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΤΣΑΚΙΡΙΔΗΣ ΤΑΣΟΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ

ΤΣΑΜΠΑΚΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΕΙ

ΤΣΙΛΙΜΠΗΡΑΣ  ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΩΛΗΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

ΤΣΟΥΚΑΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, πρ. ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ

ΤΣΟΥΛΙΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΤΥΜΠΑΝΑΡΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

ΦΑΣΟΥΛΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ,   πρ. ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥΜΠΑΣ

ΦΕΣΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΕΣΧΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΦΡΑΝΤΖΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ, πρ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ

ΧΑΛΚΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΙΑΒΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΤΑ

ΧΑΡΙΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, πρ. ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΝΕΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΤΑ

ΧΑΤΖΑΡΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ, πρ. ΜΕΛΟΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ

ΧΑΤΖΗΛΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ "ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ", ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΧΗΤΟΥ ΓΙΩΤΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 4ης ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 5ης ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΜΕΛΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΙΔΕΑΔ

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ, πρ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΧΕΔΩΡΟΥ

ΩΡΟΛΟΓΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΟΤΟΕ, ΜΕΛΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΩΡΟΛΟΓΙΑΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, πρ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

H Νέα Αριστερά επισημαίνει την ανεπάρκεια και την αδιαφορία της κυβέρνησης, σχετικά με τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης (Δ.Σ.Β.).

Η μη ενεργοποίηση των Δ.Σ.Β. σε όλες τις περιφέρειες, θα επιφέρει πρόστιμο ύψους 450 εκατ. ευρώ (το οποίο έχει ήδη επιβληθεί στη χώρα μέσω απώλειας χρηματοδοτήσεων από τη νέα ΚΑΠ), ενώ δεν μπορεί να υπάρξει εθνικός μακρόπνοος σχεδιασμός στη ζωική παραγωγή, καθώς χωρίς τα Δ.Σ.Β. θα καταστεί απαγορευτική η διαμόρφωση εθνικού χάρτη επιλέξιμων βοσκοτόπων.

Σχετική ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή πέντε βουλευτές της Νέας Αριστεράς με πρωτοβουλία του αρμόδιου Τομεάρχη Αγροτικών και Βουλευτή Ξάνθης, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.

Σημειώνουν πως η υλοποίηση των Δ.Σ.Β. δεν αφορά μόνο την αποφυγή προστίμων αλλά και την ενίσχυση της κτηνοτροφίας, την ώρα μάλιστα που γνωρίζουμε πως οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε δεινή θέση λόγω αυξημένου κόστους παραγωγής και μειωμένων εσόδων, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν πως η εικονική κατανομή βοσκοτόπων, μέσω «τεχνικής λύσης» δημιουργεί στρεβλώσεις και αδικίες.

Οι βουλευτές της Νέας Αριστεράς απευθύνουν στον αρμόδιο Υπουργό τα παρακάτω ερωτήματα:

1. Έχει προκηρυχθεί ο απαραίτητος Ανοικτός Ηλεκτρονικός Διεθνής διαγωνισμός σύμφωνα με την ΚΥΑ 3346/Β/12-6-2024; Αν όχι, ποια είναι τα ακριβή εμπόδια και ποιες είναι οι ενέργειες που έχουν γίνει για την επίλυσή τους;

2. Έχουν υπογραφεί κάποιες προγραμματικές συμβάσεις με τις Περιφέρειες και αν ναι με ποιες και πόσες εκκρεμούν ακόμη;

3. Ποιο το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των Δ.Σ.Β; Τι μέτρα έχουν ληφθεί για την επιτάχυνση της διαδικασίας και πώς σκοπεύει η κυβέρνηση να διασφαλίσει την έγκαιρη ολοκλήρωση των σχεδίων αυτών, προκειμένου να αποφευχθεί η επιβολή νέων προστίμων;

Η Όλγα Γεροβασίλη, που έχει βρεθεί στο επίκεντρο των εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε σήμερα Δευτέρα (23.9.2024) πως δεν θα είναι υποψήφια πρόεδρος για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 σημείωσε πως έχει αποφασίσει να μην συμμετάσχει στην εκλογική κούρσα και επεσήμανε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε μεγάλη υπομονή με τον κ. Κασσελάκη».

«Υπάρχει οργανωμένος στρατός δολοφονίας χαρακτήρων, ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε μεγάλη ανοχή στον Στέφανο Κασσελάκη. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε να μην κερδίσει ξανά, θα συστρατευθώ για αυτόν τον σκοπό. Οι υποψήφιοι μπορεί να είναι παραπάνω από ένας, αλλά κατά τη γνώμη μου πρέπει να είναι ένας», προσέθεσε.

Σε ερώτηση τι θα κάνει αν εκλεγεί ξανά ο Στέφανος Κασσελάκης η ίδια απάντησε πως «θα δούμε, τα σενάρια είναι πολλά», ενώ στο αν θα ανακοινώσει ποιον θα στηρίξει για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, η Όλγα Γεροβασίλη απάντησε πως δεν το έχει σκεφτεί ακόμη.

Συνέχισε λέγοντας πως: «Θέλουμε να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ μία εναλλακτική για τη χώρα. Απευθύνεται από το δημοκρατικό Κέντρο έως την Αριστερά».

Σε άλλο σημείο η ίδια σημείωσε πως: «Ως προσωπική μου επιθυμία, θα ήθελα μία μεγάλη Κεντροαριστερά στη χώρα, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, δυνητικά με τον Αλέξη Τσίπρα ως επικεφαλής».

Πηγή: newsit.gr

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η επιμονή του κ. Σαλμά στις κατηγορίες του για αδιαφάνεια σε διαγωνισμό του Υπουργείου Πολιτισμού για την εκμετάλλευση των κυλικείων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, με τον Κ. Μητσοτάκη να δείχνει μηδενική ανοχή και να το παραπέμπει προς διαγραφή στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Mε τη σημερινή σφραγίδα της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΝΔ στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να μπουν οι τίτλοι τέλους σε ένα προδιαγεγραμμένο από καιρό «διαζύγιο», μετά την παραπομπή του βουλευτή Μάριου Σαλμά από τον Πρωθυπουργό με το αίτημα της διαγραφής του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Κομματικές πηγές μάλιστα αφήνουν ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο διαγραφής του κυρίου Σαλμά και από το κόμμα πέραν της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, μιλώντας για «νομοτελειακή εξέλιξη».

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας μετρούσε ήδη αρκετά «φάουλ» στο ενεργητικό του. Η σκληρή ρητορική εναντίον των πολιτικών της κυβέρνησης είχε κριθεί ότι ξεπερνούσε τα όρια της θεμιτής και εποικοδομητικής πολιτικής κριτικής, συνιστώντας υστεροβουλία.

Ο κ. Σαλμάς είχε μπει ήδη στη γωνία μετά την προσωπική επίθεση που είχε εξαπολύσει κατά του Πρωθυπουργού στην πρώτη συνεδρίαση της Κ.Ο της ΝΔ μετά τις ευρωεκλογές με αιχμές περί εξυπηρέτησης των λίγων, προκαλώντας την μήνη του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη. Από τότε ο Πρωθυπουργός είχε διαμηνύσει στους συνεργάτες του ότι δεν θα υπάρξει ανοχή σε άλλο «φάλτσο».

Ο Μάριος Σαλμάς είχε εκφράσει ενστάσεις για το νέο δικαστικό χάρτη, είχε καταψηφίσει τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και είχε συνυπογράψει την πρόσφατη ερώτηση των 11 γαλάζιων βουλευτών προς τον Υπουργό Οικονομικών για τα κόκκινα δάνεια. Τίποτα από αλλά αυτά όμως δεν δυσαρέστησαν το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς εντάσσονταν στα δικαιώματα του κάθε βουλευτή.

Μάριος Σαλμάς: Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η επιμονή του κ. Σαλμά στις κατηγορίες του για αδιαφάνεια σε διαγωνισμό του Υπουργείου Πολιτισμού για την εκμετάλλευση των κυλικείων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, παρότι η Λίνα Μενδώνη του είχε απαντήσει αναλυτικά από τον περασμένο Ιούλιο. Σε τηλεοπτικές του συνεντεύξεις τις προηγούμενες ημέρες άφησε εκ νέου αιχμές για το θέμα και κρίθηκε ότι πλέον ξεπέρασε τις κόκκινες γραμμές.

«Όταν κάποιος αντί να απευθύνεται στην αρμόδιο εισαγγελέα συνεχίζει να επαναλαμβάνει με τον ίδιο τρόπο αβάσιμες και αστήρικτες κατηγορίες χωρίς να παρουσιάζει κανένα απολύτως στοιχείο, τότε η συμπεριφορά αυτή εκτός από ανεπίτρεπτη είναι και ύποπτη», σχολίαζαν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές.

Διαχωρίζοντας ταυτόχρονα την κριτική που είναι καλοδεχούμενη στη ΝΔ, από την επαναλαμβανόμενη διατύπωση κατηγοριών για ζητήματα που έχουν απαντηθεί αναλυτικά από την αρμόδια Υπουργό στη Βουλή ως «ευθέως αντίθετη με τις αρχές και τις αξίες της παράταξης και τον τρόπο λειτουργίας της κοινοβουλευτικής ομάδας μας».

Μηδενική ανοχή από Μητσοτάκη
Η απόφαση του Πρωθυπουργού να παραπέμψει προς διαγραφή τον Μάριο Σαλμά στην Επιτροπή Δεοντολογίας για «αντικοινοβουλευτική ή αντικομματική ή αντισυναδελφική συμπεριφορά που προκαλεί σοβαρή ζημιά στο κόμμα ή σε άλλο βουλευτή» ήταν βεβαίως και μια σαφής προειδοποίηση προς πάσα κατεύθυνση στο γαλάζιο στρατόπεδο.

Ότι η ανοχή απέναντι σε βουλευτές που μπορεί να πλήξουν δημοσίως ή στο παρασκήνιο το κύρος της παράταξης με έωλες κατηγορίες θα είναι μηδενική. Το έτερο πολιτικό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πως η εσωκομματική «αντιπολίτευση» πρέπει να έχει όρια.

Με ενδιαφέρον αναμένονται και τα επιχειρήματα που θα διατυπώσει δια ζώσης ο Μάριος Σαλμάς σήμερα στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ, καθώς ο ίδιος έχει δηλώσει ότι θα παραστεί αυτοπροσώπως για να υπερασπιστεί εαυτόν. Πολύ δύσκολο φαντάζει πάντως να παραδώσει την έδρα του στην Αιτωλοακαρνανία.

reader.gr

Ο Εγκέλαδος έχει κάνει την εμφάνισή του στο Άγιον Όρος και υπάρχει ανησυχία για τον σεισμό στις Καρυές, ενώ ακόμη περισσότερο ανησυχεί η εφιαλτική πρόβλεψη του κ. Λέκκα πως έρχεται μεγάλος σεισμός με πολλά Ρίχτερ.

Προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις των σεισμολόγων εδώ και λίγες ώρες μετά τον ισχυρό σεισμό των 4,6 Ρίχτερ στις Καρυές, στο Άγιον Όρος.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, μίλησε στο MEGA όπου έκανε λόγο για ένα νέο ρήγμα το οποίο βρίσκεται σε σεισμική διέγερση με την πρόβλεψη να φτάνει ακόμη και στα 6 Ρίχτερ!

«Εδώ και δυο μήνες υπάρχει αυτή η σεισμική δραστηριότητα, η οποία έδειχνε πως δεν θα ξεπεράσουμε τα 5,5 Ρίχτερ. Πριν λίγες ημέρες υπήρξε και μια δεύτερη έξαρση. Έχουμε οργανωθεί για την ακραία περίπτωση των 5,5-6 Ρίχτερ. Μιλάμε για πολύ ακραία περίπτωση, ωστόσο είναι πιο πιθανό να δούμε μέχρι 5,5. Είναι ένα ρήγμα που πρώτη φορά γνωρίζουμε και με βάση τα δεδομένα που έχουμε, μπορεί να φτάσει στα μεγέθη που σας είπα. Θεωρώ πως ελέγχουμε τα πράγματα, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, έχουμε κάνει όσα πρέπει να κάνουμε και ελπίζουμε να αποσβεστεί η δραστηριότητα αυτή», ανέφερε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

Παπαζάχος: «Αν σπάσει το ρήγμα...»
Από την πλευρά του, ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος μιλώντας στο halkidikinews.gr τόνισε ότι τέτοιου μεγέθους σεισμοί καταγράφονται καθημερινά στον ελλαδικό χώρο και δεν υπάρχει ανησυχία. Στη συγκεκριμένη, όμως περίπτωση, είπε ο καθηγητής, «έχουμε μια σεισμική ακολουθία που γίνεται σε μια θέση που είναι σε διέγερση εδώ και πολλές εβδομάδες».

Ο Κώστας Παπαζάχος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να «σπάσει» το ρήγμα αυτό με έναν σεισμό της τάξης των 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, οπότε οι κάτοικοι και ιδιαίτερα οι μοναχοί στις κοντινές περιοχές θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση.

«Έχουμε μια φάση νέας διέγερσης στο συγκεκριμένο νέο ρήγμα. Μπορεί η ακολουθία να σβήσει έστω και μετά από κάποιους μήνες, δεν μπορεί όμως να αποκλειστεί η πιθανότητα να γίνει κάποιος σεισμός, ο οποίος θα σπάσει όλο το μήκος αυτού του ρήγματος. Και επειδή αυτός θα έχει ένα μέγεθος που μπορεί να ξεπεράσει το 5,5 και να φθάσει κοντά στο 6, τα μέτρα ετοιμότητας στις κοντινές περιοχές πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ» υπογράμμισε ο κ. Παπαζάχος.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής, οι κάτοικοι της Χαλκιδικής και στο δεύτερο «πόδι» που είναι απέναντι δεν κινδυνεύουν από κάτι τέτοιο. «Όμως οι πιο κοντινές περιοχές όπως είναι η Ουρανούπολη, οριακά μέχρι την Αμμουλιανή και τα Νέα Ρόδα και κυρίως οι μονές του Αγίου Όρους θα πρέπει να είναι σε μία εγρήγορση και δεν πρέπει να χρησιμοποιούν παλιά κτίρια που έχουν προβλήματα» συμπλήρωσε ο κ. Παπαζάχος

Παπαδόπουλος: Έντονη σεισμική διέγερση το τελευταίο διάστημα
Νωρίτερα, ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος μιλώντας στο Newsbomb.gr εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του.

«Η σεισμική διέγερση στο σημείο είναι έντονη το τελευταίο διάστημα», είπε χαρακτηριστικά ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος και συνέχισε αναφέροντας πως «υπάρχει έντονος προβληματισμός για το φαινόμενο που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες και κρατάμε επιφυλακτικότητα».

newsbomb.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ