Το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο τον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ, μετέδωσε σήμερα ότι η Ρωσία θα πραγματοποιήσει αλλαγές στο πυρηνικό της δόγμα ως απάντηση στις ενέργειες της Δύσης σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία, χωρίς να διευκρινίζει το περιεχόμενο των αλλαγών.
Το ισχύον πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας καθορίστηκε με διάταγμα του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν το 2020. Σύμφωνα με αυτό, η χώρα μπορεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα σε περίπτωση επίθεσης με πυρηνικά από κάποιον εχθρό ή σε περίπτωση συμβατικής επίθεσης, η οποία απειλεί την ύπαρξη του κράτους.
Η Ρωσία, η οποία κατηγορεί τη Δύση ότι χρησιμοποιεί την Ουκρανία ως πληρεξούσιο για να διεξάγει πόλεμο εναντίον της, έχει πει και στο παρελθόν ότι εξετάζει να προβεί σε αλλαγές.
Η δήλωση του Ριαμπκόφ είναι η πιο σαφής ότι η Ρωσία πρόκειται να προχωρήσει στον σχεδιασμό της.
«Το έργο βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και είναι σαφής η πρόθεση για αλλαγές», είπε ο υφυπουργός σύμφωνα με το TASS και πρόσθεσε ότι η απόφαση «συνδέεται με την πορεία κλιμάκωσης των δυτικών εχθρών μας» σε σχέση με τη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Όλο και πιο κοντά βρίσκεται ο ρωσικός στρατός στο Ποκρόβσκ όπου φαίνεται όμως να παρατηρείται και η πρώτη αλλαγή στάσης του πληθυσμού.
Και αυτό γιατί ενώ η ουκρανική ηγεσία διέταξε την εκκένωση της πόλης, οι μισοί δήλωσαν πως δεν φεύγουν γιατί κουράστηκαν με την Ουκρανία και πως θα περιμένουν τους Ρώσους!
Μάλιστα αναρτούν βίντεο με κίνηση των αυτοκινήτων τους μέσα στην πόλη σαν να είναι μια καθημερινή ημέρα.
Σημειώνουμε ότι το Ποκρόβσκ βρίσκεται δίπλα σε μια άλλη πόλη, την Μιρνοράντ και μαζί είχαν πληθυσμό πάνω από 100.000. Οι ουκρανικές αρχές εξέδωσαν υποχρεωτική εντολή εκκένωσης για οικογένειες με παιδιά αλλά από τους 60.000 του Ποκρόβσκ οι μισοί δεν θα φύγουν.
Την ίδια στιγμή που οι Ουκρανοί ακόμα προσπαθούν να βρουν τι στόχο έχουν στο Κουρσκ η Ρωσία συνεχίζει να προελαύνει στο Ντονμπάς με την επίθεση στο στρατηγικό κόμβο του Ποκρόβσκ να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Μάλιστα σήμερα υπήρξε η παραδοχή ότι το Ντονμπάς παραμένει η κύρια εστία σύγκρουσης, με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι όμως να αναγνωρίζει ότι το μέτωπο του Ποκρόβσκ είναι το πιο δύσκολο της σύγκρουσης.
Παράλληλα, ο Σύρσκι σημείωσε ότι 30.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν μεταφερθεί στην Κουρσκ, αλλά όχι από την περιοχή του Ντονμπάς που έρχεται να επιβεβαιώσει ότι οι Ρώσοι έχουν τεράστιες εφεδρείες.
Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα η Washington Post σήμερα θυμήθηκε ότι το παρατσούκλι του Ο.Σίρσκι είναι ο «Χασάπης του Μπακμούτ» κάτι που μάλλον σημαίνει ότι έχει αρχίσει να χάνεται η εμπιστοσύνη της Δύσης στο πρόσωπό του.
«Η κατάσταση είναι δύσκολη στην κατεύθυνση της κύριας επίθεσης του εχθρού. Όμως όλες οι απαραίτητες αποφάσεις σε όλα τα επίπεδα λαμβάνονται χωρίς καθυστέρηση», δήλωσε ο Σίρσκιι, στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.
Η ρωσική προέλαση επιταχύνεται χάρη σε μια αλλαγή τακτικής, η οποία αντικατοπτρίζει όλο και περισσότερο τακτικές που είχε χρησιμοποιήσει νωρίτερα η ομάδα μισθοφόρων Wagner.
Οι ουκρανικές δυνάμεις αναφέρουν ότι έρχονται αντιμέτωποι με διαδοχικά κύματα επιθέσεων από το ρωσικό πεζικό που επιχειρεί να εισβάλει στις θέσεις τους.
Η τακτική αυτή – αν και έχει κόστος – εξαντλεί γρήγορα τις ουκρανικές μονάδες που αναγκάζονται να αποκρούουν συνεχείς επιθέσεις.
Συν τοις άλλοις, οι Ρώσοι χρησιμοποιούν τα τεθωρακισμένα οχήματα με φειδώ – περιπλέκοντας το έργο των ουκρανικών αρμάτων μάχης και του πυροβολικού, τα οποία οι Ουκρανοί είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν ελάχιστα στο πεδίο της μάχης.
Η Ρωσία χρησιμοποιεί επίσης ισχυρές βόμβες ολίσθησης, αναγκάζοντας την Ουκρανία να διαλύει τις μονάδες της όταν αρχίζουν οι βομβαρδισμοί και μερικές φορές ακόμη και να αποσύρει στρατεύματα από την πρώτη γραμμή.
Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι η Μόσχα έχει αναπτύξει περίπου το ένα τρίτο της Ομάδας Κεντρικού Στρατού της στο συγκεκριμένο μέτωπο ή περίπου 30.000 στρατιώτες – καθώς και τις πιο έτοιμες για μάχη εφεδρείες της.
«Η ιδέα ότι η στρατιωτική πίεση στη Γάζα θα επιτρέψει στους ομήρους να επιστρέψουν έχει καταρρεύσει». Με τη φράση αυτή ο δήμαρχος της ισραηλινής πόλης Γκιβαταγίμ, ανατολικά του Ισραήλ, κήρυξε γενική απεργία την Δευτέρα (2/9), απαιτώντας από την κυβέρνηση να καταλήξει σε συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στην Λωρίδα της Γάζας, έτσι ώστε να γυρίσουν οι όμηροι της Χαμάς πίσω στην χώρα.
Νωρίτερα, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ είχε καλέσει σε απεργία ως απάντηση στον θάνατο έξι Ισραηλινών ομήρων των οποίων οι σοροί εντοπίστηκαν το Σάββατο (31/8) στη Ράφα και εν μέσω αυξανόμενων πιέσεων στον Νετανιάχου να καταλήξει σε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.
Μετά τον δήμαρχο της Γκιβαταγίμ, στο κάλεσμα για απεργία ανταποκρίθηκε και ο δήμαρχος του Τελ Αβίβ, Ρον Χουλντάι, ο οποίος σε ανακοίνωσή του δήλωσε πως ο δήμος θα συμμετάσχει στην αυριανή απεργία για να υποστηρίξει τις οικογένειες των αιχμαλώτων.
«Η ισραηλινή κυβέρνηση τους εγκατέλειψε, αλλά το κράτος του Ισραήλ είμαστε εμείς.
Σε ένδειξη αλληλεγγύης με τους ομήρους και τις οικογένειές τους, ο δήμος του Τελ Αβίβ-Γιάφα συμμετέχει στην απεργία» έγραψε ο Χουλντάι στο X.
«Αύριο, από το πρωί έως το μεσημέρι, δεν θα υπάρχει δημόσια εξυπηρέτηση και θα επιτρέψουμε σε όλες τις γυναίκες και άνδρες εργαζόμενους να βγουν έξω και να στηρίξουν τον αγώνα των οικογενειών.
Βγείτε στους δρόμους».
Εβδομάδα αποφάσεων είναι η επόμενη για την οριστικοποίηση των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με την οικονομική πολιτική του επόμενου διαστήματος, από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης το επόμενο Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου σε μια προσπάθεια να ανατρέψει τον δημοσκοπικό κατήφορο.
Στο οικονομικό επιτελείο έχουν βγάλει χαρτί και μολύβι και κάνουν όλες τις απαραίτητες προσομοιώσεις προκειμένου να διαπιστώσουν ότι η άσκηση βγαίνει, διότι σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να υπονομεύσουν τη δημοσιονομική σταθερότητα που με τόσο κόπο η χώρα έχει κερδίσει. Στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών θέλουν πάση θυσία να τη διατηρήσουν.
Στο πλαίσιο αυτό, αναζητείται επιπλέον δημοσιονομικός χώρος προκειμένου να υπάρξουν κοινωνικές παροχές σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη για τα νοικοκυριά, τα οποία έχουν να αντιμετωπίσουν το υψηλό κόστος ζωής, είτε αυτό προέρχεται από την ακρίβεια στα είδη των σούπερ μάρκετ είτε από τις υψηλές τιμές των ενοικίων που κάνουν το θέμα της στέγης εξαιρετικά δύσκολο.
Ένα μεγάλο μέρος των μέτρων που θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό, τα οποία ωστόσο ακόμη δεν έχουν κλειδώσει, έχουν σαφή προσανατολισμό στην κατεύθυνση βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών.
Οι βασικοί άξονες στους οποίους θα κινηθούν οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων της στέγασης και του δημογραφικού, η αναβάθμιση των υπηρεσιών της δημόσιας υγείας και παιδείας, καθώς και η στήριξη των ευπαθών ομάδων.
Η προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η στήριξη των νοικοκυριών, με ιδιαίτερη έμφαση στις νέες οικογένειες και την απόκτηση κατοικίας.
Η στήριξη των συνταξιούχων παραμένει επίσης υψηλά στη κυβερνητική ατζέντα, με τα συναρμόδια υπουργεία να επεξεργάζονται μέτρα για τη βελτίωση της οικονομικής τους κατάστασης. Κεντρική θέση έχουν η στεγαστική πολιτική, η αναδιάρθρωση των κοινωνικών επιδομάτων και η ενίσχυση της απασχόλησης για νέους και γυναίκες.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, τα μέτρα που θα ανακοινωθούν, χωρίς να έχουν ωστόσο οριστικοποιηθεί, είναι:
Α. Στέγη
Πρόγραμμα «Σπίτι μου ΙΙ»: Διεύρυνση των ορίων του προγράμματος για την ένταξη περισσότερων ενδιαφερόμενων πολιτών. Το πρόγραμμα θα πριμοδοτήσει για την επόμενη διετία τον τραπεζικό δανεισμό 20.000 δικαιούχων με υψηλότερα ηλικιακά όρια (για δικαιούχους ηλικίας 30-49 ετών), ενώ θα ισχύουν και διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια (έως 40.000 ευρώ). Το ποσό για τους πολύτεκνους θα αυξάνεται κατά 4.000 ευρώ για κάθε παιδί, ενώ τα επιτόκια δανεισμού για την αγορά στέγης θα είναι μηδενικά.
Επιτόκια χορηγήσεις: Αναζητείται φόρμουλα προκειμένου να προσφέρονται δάνεια με χαμηλότερα επιτόκια για τις τρίτεκνες οικογένειες.
Βραχυχρόνια μίσθωση: Θέσπιση περιορισμών για τη βραχυχρόνια μίσθωση, ώστε να μπορέσουν να απελευθερωθούν ακίνητα και να στραφούν στη μακροχρόνια μίσθωση. Εξετάζεται η θέσπιση μέγιστου αριθμού ενοικιάσεων στις βραχυχρόνιες μισθώσεις κατά τη διάρκεια του έτους.
Κλειστά διαμερίσματα: Χορήγηση κινήτρων και αντικινήτρων ώστε να ανοίξουν κλειστά διαμερίσματα, αυξάνοντας την προσφορά. Ταυτόχρονα, θα προωθηθούν και προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών.
Κοινωνική αντιπαροχή: Προώθηση του προγράμματος «Κοινωνική Αντιπαροχή» για την ανέγερση περισσότερων από 2.500 κατοικιών για πολίτες ηλικίας έως 39 ετών. Σημαντική θα είναι και η ενίσχυση των πολύτεκνων οικογενειών από το πρόγραμμα «Κοινωνική Αντιπαροχή».
Β. Δημογραφικό
Ψηλά στην κυβερνητική ατζέντα βρίσκεται και το δημογραφικό, με την κυβέρνηση να επιδιώκει, μέσω μιας δέσμης παρεμβάσεων, να στηρίξει την οικογένεια και να δώσει τη δυνατότητα στα νέα ζευγάρια να προγραμματίζουν την επόμενη ημέρα με μεγαλύτερη ευκολία.
Επιδόματα: Αναδιάρθρωση επιδομάτων με περαιτέρω αύξηση στο επίδομα παιδιού, καθώς και αναμόρφωση των υπολοίπων. Θα διπλασιαστούν τα επιδόματα για το δεύτερο, τρίτο παιδί και ούτω καθεξής.
Περίθαλψη: Πρόσβαση παιδιών σε περισσότερες δωρεάν παιδιατρικές εξετάσεις.
Φοροελαφρύνσεις: Χορήγηση φοροελαφρύνσεων για επιχειρήσεις που προσφέρουν έξτρα παροχές στους εργαζόμενους που έχουν παιδιά.
Εργασία: Επέκταση του επιδόματος μητρότητας για εργαζόμενες με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, καθώς και στην εκπαίδευση για ωρομίσθιες καθηγήτριες και δασκάλες.
Γ. Ασφαλιστικό-εργασιακό
Το συνταξιοδοτικό και το εργασιακό αποτελούν προτεραιότητες για την κυβέρνηση. Οι παρεμβάσεις αναμένεται να εστιαστούν στους εξής άξονες:
Συντάξεις: Αύξηση στις κύριες συντάξεις με βάση νέο δείκτη μισθών, λαμβάνοντας υπόψη την εξέλιξη των μισθών από την 1η Ιανουαρίου 2025. Η αύξηση όλων των κύριων συντάξεων αναμένεται να ανέλθει στο 2,5%-3%.
Εισφορά αλληλεγγύης: Μείωση της επιβάρυνσης των συνταξιούχων από την εισφορά αλληλεγγύης, καθώς οι αυξήσεις στις συντάξεις «ροκανίζονται» λόγω της εισφοράς.
Προσωπική διαφορά: Πιθανή χορήγηση έκτακτου επιδόματος προσωπικής διαφοράς στους χαμηλοσυνταξιούχους, που δεν θα λάβουν καθόλου ή θα λάβουν μικρό μέρος της αύξησης 2,5%-3% στις αποδοχές τους από την 1η Ιανουαρίου 2025.
Επίδομα ανεργίας: Αλλαγές στον τρόπο και στο ύψος του επιδόματος. Θα συνδέεται με τις αποδοχές και τα έτη ασφάλισης των εργαζομένων. Επίσης, θα είναι ετεροβαρές, δηλαδή περισσότερα χρήματα στην αρχή της ανεργίας και λιγότερα στο τέλος.
Παροχές: Αύξηση των μη συνταξιοδοτικών παροχών (επιδόματα ασθένειας κ.λπ.) του ΕΦΚΑ για τους μη μισθωτούς.
Συλλογικές συμβάσεις: Ενίσχυση κλαδικών και περιφερειακών συλλογικών διαπραγματεύσεων και περαιτέρω αύξηση του κατώτατου μισθού. Στόχος είναι να αυξηθούν οι συλλογικές συμβάσεις μέσω μιας δέσμης παρεμβάσεων και κινήτρων.
Απασχόληση: Ενίσχυση της απασχόλησης νέων κάτω των 30 ετών, της απασχόλησης γυναικών και ενθάρρυνση της απασχόλησης για τους άνω των 55 ετών.
Δ. Έκτακτο επίδομα
Η θετική πορεία των εσόδων το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουλίου 2024 αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο διεύρυνσης των δικαιούχων του κοινωνικού επιδόματος που θα χορηγηθεί στο τέλος του χρόνου, με προϋπόθεση να μην διαταραχθεί ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα.
Το έκτακτο επίδομα αναμένεται να το λάβουν πάνω από 2 εκατομμύρια πολίτες, συνταξιούχοι και ευάλωτα νοικοκυριά. Το ποσό αυτό θα προκύψει από τη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων, που ανέρχεται σε περίπου 300 εκατ. ευρώ.
Τέλος, τα μόνιμα μέτρα θα αφορούν την περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά μισή ποσοστιαία μονάδα.
Η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις 5 χώρες της ΕΕ που ξεκινούν τον Σεπτέμβριο την «πιλοτική» εφαρμογή της «Ευρωπαϊκής Κάρτας Εμβολιασμού» (ΕΚΕ) προκειμένου το πρόγραμμα να τεθεί σε ευρεία υλοποίηση σε όλες της χώρες της ΕΕ από το 2026.
Γιατί η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις χώρες που πρωτοστατούν στην ΕΚΕ; Ρητορικό το ερώτημα, καθώς η συγκεκριμένη κυβέρνηση έχει δώσει ικανοποιητικά δείγματα γραφής από την εποχή του COVID για έλεγχο του πληθυσμού μέσω ψηφιακών μοντέλων εφαρμογής.
Παράλληλα ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης είναι ένθερμος υποστηρικτής τους.
Τι ακριβώς είναι η ΕΚΕ και πως την παρουσιάζουν;
Η ΕΚΕ παρουσιάζεται ως ένα «εργαλείο για την ασφάλεια της υγείας του κοινωνικού συνόλου». Στην πραγματικότητα είναι ένα εργαλείο για τον έλεγχο των πληθυσμών.
Αν θεωρούν κάποιοι ότι μετά την COVID εποχή τελείωσε ο εφιάλτης των αποκλεισμών κάνουν λάθος.
Το πρόγραμμα ονομάζεται επίσημα European Vaccination Beyond COVID-19 (EUVABECO) επιβεβαιώνοντας ακριβώς αυτό: Μετά τον COVID-19.
«Μια ευρωπαϊκή κάρτα εμβολιασμού θα επιτρέψει τον ενημερωμένο εμβολιασμό, σύμφωνα με ειδικούς που εργάζονται στο έργο EUVABECO. Η Λετονία, η Ελλάδα, το Βέλγιο, η Γερμανία και η Πορτογαλία θα δοκιμάσουν το νέο εργαλείο από τον Σεπτέμβριο.»
Όπως αναφέρεται «η κάρτα στοχεύει να “ενδυναμώσει”(;) τους πολίτες ενοποιώντας όλα τα δεδομένα εμβολιασμού τους σε μια εύκολα προσβάσιμη τοποθεσία. Θα είναι διαθέσιμη σε διάφορες μορφές, όπως έντυπες κάρτες με QR code, αντίγραφα και φυσικά ψηφιακές εκδόσεις για κινητά τηλέφωνα. Τα τελευταία δεν υπήρχε περίπτωση άλλωστε να μείνουν εκτός αφού μετατρέπονται σταδιακά σε σημαντικό εργαλείο ελέγχου.
Όπως αναφέρουν επίσης οι εμπνευστές της: «Καθώς η Ευρώπη μεταβαίνει από τα μέτρα έκτακτης ανάγκης στη μακροπρόθεσμη διαχείριση του COVID-19, υπάρχει μια κρίσιμη ευκαιρία να ενισχυθεί η ανθεκτικότητα και να αυξηθεί η ετοιμότητα για μελλοντικές απειλές για την υγεία με την Εισαγωγή της Ευρωπαϊκής Κάρτας Εμβολιασμού»
Με άλλα λόγια η ΕΚΕ θα είναι βασικό εργαλείο ελέγχου των πληθυσμών στην οποιαδήποτε μελλοντική πανδημία.
Και αυτό θα γίνει σε τρία σταδιακά βήματα:
Πρώτον θα γίνει υποχρεωτική.
Δεύτερον όποιος αρνείται να την εκδώσει θα υφίσταται συνέπειες (κοινωνικός αποκλεισμός)
Τρίτον θα είναι υποχρεωτική η ενημέρωσή της με τα νέα εμβόλια.
Έτσι ο πολίτης που δεν θα την έχει ενημερωμένη με τα νέα εμβόλια για την μελλοντική πανδημία Χ, για παράδειγμα δεν θα μπορεί να προβαίνει σε βασικές δραστηριότητες και θα ελέγχεται εύκολα μέσω της κινητής τηλεφωνικής συσκευής του.
Να σημειωθεί ότι η ΕΚΕ αναπτύσσεται στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Δικτυού Πιστοποίησης Ψηφιακής Υγείας (GDHCN).
Ποιος το διαχειρίζεται;
Το GDHCN, το οποίο αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια του COVID-19 για το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19 της ΕΕ, διαχειρίζεται πλέον ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, επιτρέποντας τη διασφάλιση της «αυθεντικότητας» των ψηφιακών αρχείων εμβολιασμού.
Ως «αυθεντικότητα» εννοείται πλέον ο υποχρεωτικός εμβολιασμός. Όποιος δεν μπορεί να αποδείξει την «αυθεντικότητα» θα υφίσταται τις προβλεπόμενες συνέπειες.
Πως παρουσιάζει όμως την ΕΚΕ η ΕΕ;
Μας μιλά για κάποια Άννα.
«Εξετάστε το παράδειγμα της Άννας*, μιας 27χρονης νοσοκόμας που πρόσφατα μετακόμισε από την φανταστική χώρα Μπρεμάρια* στην εξίσου φανταστική χώρα της Μορβάνια* με την οικογένειά της. Στη νέα της χώρα, η Άννα πρέπει να παράσχει το ιστορικό εμβολιασμού της για να συμμορφωθεί με τους τοπικούς κανονισμούς. Χρησιμοποιώντας την Ευρωπαϊκή Κάρτα Εμβολιασμού (EVC), η Άννα μπορεί να μεταφέρει απρόσκοπτα τα αρχεία της. Πηγαίνει στο διαδίκτυο, δημιουργεί έναν λογαριασμό EVC και εισάγει τα δεδομένα εμβολιασμού της από την Μπρεμάρια.
Η Άννα χρειάζεται επίσης να δημιουργήσει ένα EVC για τον γιο της, Λούκας. Ρυθμίζει το EVC του χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό της, μεταφέροντας πληροφορίες από το χάρτινο βιβλιάριο υγείας του παιδιού της.
Στη συνέχεια, και τα δύο EVC επικυρώνονται από τον γιατρό της, έναν εξουσιοδοτημένο επαγγελματία υγείας EVC στη Μπρεμάρια.. Αυτός ο ψηφιακός δίσκος γίνεται προσβάσιμος μέσω του κινητού της, απλοποιώντας τη διαδικασία κοινής χρήσης του με τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης.
Κατά την πρώτη τους επίσκεψη στον Dr. Müller* στη Μορβανία, η Άννα παρουσιάζει το έντυπο EVC του Lucas.
Με τη συγκατάθεση της Άννας, ο Δρ Müller σαρώνει τον κωδικό QR των EVC, ενημερώνοντας γρήγορα το ιστορικό εμβολιασμού του Lucas στο τοπικό σύστημα.
Αυτή η απρόσκοπτη διαδικασία διασφαλίζει ότι ο Λούκας θα λάβει τους απαραίτητους εμβολιασμούς σύμφωνα με το πρόγραμμα της Μορβάνια, επιτρέποντας στην Άννα να διαχειρίζεται αποτελεσματικά τα αρχεία εμβολιασμού τόσο της ίδιας όσο και του γιου της.
Το EVC δίνει τη δυνατότητα σε άτομα όπως η Άννα να αναλάβουν τον έλεγχο των δικών τους αρχείων εμβολιασμού, φέρνοντας επανάσταση στη διαχείριση του εμβολιασμού και διασφαλίζοντας ένα πιο υγιές μέλλον για όλους τους Ευρωπαίους.
Αξιοποιώντας τα διδάγματα από την πανδημία COVID-19 και ενισχύοντας την καινοτομία στη διαχείριση του εμβολιασμού, η Ευρώπη κάνει κρίσιμα βήματα προς ένα πιο ανθεκτικό και ασφαλές μέλλον για την υγεία.»
Μέλη του κινήματος «Συντακτική Εθνοσυνέλευση-Άμεση Δημοκρατία» πραγματοποίησαν συγκέντρωση το μεσημέρι στο Σύνταγμα, παρά την αυθαίρετη απαγόρευση συναθροίσεων για σήμερα, που είχε ανακοινώσει η ΕΛ.ΑΣ με τις γνωστές αιτιολογίες περί “μη υποβολής σχετικού αιτήματος” και “κινδύνου διασάλευσης της δημόσιας τάξης” με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.
Ορισμένα από τα άτομα που είχαν συγκεντρωθεί, ξαφνικά πέταξαν διάφορα αντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες στη συνέχεια τους απώθησαν, με τη χρήση χημικών.
Οι δυνάμεις ασφάλειας προχώρησαν σε 33 προσαγωγές, ενώ μετά τα επεισόδια, η πλειονότητα των συγκεντρωμένων αποχώρησε από το σημείο.
Μετά την απόφαση της Αστυνομίας για απαγόρευση της συγκέντρωσης των πολιτών στην Πλατεία Συντάγματος αναφορές θέλουν να έχουν πραγματοποιηθεί και συλλήψεις διαδηλωτών, όπου μεταξύ αυτών να είναι και εκ των διοργανωτών Σ.Βιτάλης.
Πιο συγκεκριμένα η αστυνομία προχώρησε σε 33 προσαγωγές, ενώ μετά τα επεισόδια, η πλειονότητα των συγκεντρωμένων αποχώρησε από το σημείο.
Αστυνομικοί αρχικά επέτρεψαν τη μικρή συγκέντρωση ατόμων απέναντι από τη Βουλή, όμως τα πνεύματα οξύνθηκαν και δόθηκε εντολή να απομακρυνθούν προς την πλευρά της Φιλελλήνων, δηλαδή την κάτω πλευρά της πλατείας.
Ακολούθησαν συμπλοκές, ρίψη αντικειμένων και χρήση βομβίδων κρότου λάμψης και χημικών.
Πριν δύο ημέρες είχε απαγορευτεί, τυπικά με εντολή του διευθυντή Αστυνομίας Αθηνών, αλλά ουσιαστικά με εντολή της κυβέρνησης, η διαδήλωση την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, στις 12:00, στην πλατεία Συντάγματος χιλιάδων πολιτών που διοργάνωναν τα μέλη του κινήματος «Συντακτική Εθνοσυνέλευση – Άμεση Δημοκρατία» καθώς και η πραγματοποίηση προσυγκέντρωσης την ίδια ημέρα, στις 10:30, από μέλη της «Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων».
Ειδικά η Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων είναι από τις βασικές αντιστασιακές οργανώσεις πολιτών από την εποχή των Μνημονίων με έντονη πολιτική δράση.
Και έχουν επανειλημμένα στοχοποιηθεί και από τις κυβερνήσεις των Μνημονίων και τον μνημονιακό Τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό.
Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με απόφαση του διευθυντή Αστυνομίας Αθηνών απαγορεύτηκε η πραγματοποίηση δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης σήμερα (1/9) στις 12:00, στην πλατεία Συντάγματος από μέλη του κινήματος «Συντακτική Εθνοσυνέλευση – Άμεση Δημοκρατία» καθώς και η πραγματοποίηση προσυγκέντρωσης, στις 10:30, από μέλη της «Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων».
Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, η απαγόρευση συγκεντρώσεων ισχύει από τις 06:00 της Κυριακής 1 Σεπτεμβρίου έως τις 06:00 της Δευτέρας 2 Σεπτεμβρίου στην περιοχή που περικλείεται από τις εξής οδούς και λεωφόρους: Λεωφ. Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Λεωφ. Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπ. Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Αμβρ. Φραντζή – Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλ. Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη – 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Λεωφ. Αλεξάνδρας.
Όπως διευκρινίζει η ΕΛΑΣ, «η συγκεκριμένη απαγόρευση επιβάλλεται, αφ΄ ενός επειδή οι οργανωτές δεν γνωστοποίησαν στην κατά τόπο αστυνομική Αρχή, την πρόθεσή τους να καλέσουν το ευρύ κοινό να συμμετάσχει και αφετέρου γιατί από τη διεξαγωγή τους εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην συγκεκριμένη περιοχή, της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, της λειτουργίας των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων του σημείου πραγματοποίησής τους».
|
|