Πέμπτη, 19η Σεπτεμβρίου 2024  3:58: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2024

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν φίλοι του ΠΑΣΟΚ στον Παύλο Γερουλάνο στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Ο υποψήφιος πρόεδρος βρέθηκε νωρίτερα στο Μεσολόγγι όπου συνομίλησε με πολίτες και στελέχη του κόμματος, τα οποία τον υποδέχθηκαν στα γραφεία του κόμματος, ενώ το απόγευμα της ίδια ημέρας ο κ. Γερουλάνος βρέθηκε στο Αγρίνιο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του μίλησε για τις ριζικές μεταρρυθμίσεις που προτείνει, την αλλαγή διακυβέρνησης της χώρας, στον τρόπο που παράγει και διανέμει πλούτο προκειμένου η χώρα να βγει από το φαύλο κύκλο της εξάρτησης από τις εισαγωγές, της χαμηλής παραγωγικότητας, της δημιουργίας στρατιών νεόπτωχων εργαζομένων και της ερήμωσης της περιφέρειας.

Στόχος του κ. Γερουλάνου, όπως τόνισε, είναι η ανάπτυξη κάθε τοπικής κοινωνίας, στην καινοτομία , τις εξαγωγές, την παραγωγικότητας με ενίσχυση της εργασιακής ασφάλειας.

Το κεντρικό πρόβλημα, όπως επεσήμανε ο κ. Γερουλάνος, είναι ότι ο πολίτης νιώθει ότι δεν είναι κανένας στο πλευρό του. Δεν είναι στο πλευρό του ούτε η κυβέρνηση, ούτε οι θεσμοί οι οποίοι θα πρέπει να λειτουργούν σωστά, ενώ τόνισε ότι σε μία εποχή που «τρέχει» με απίστευτες ταχύτητες, το να περιμένεις από έναν άνθρωπο να καταλάβει ένα πρόβλημα τοπικό και να το αντιμετωπίσει είναι ό, τι χειρότερο μπορείς να κάνεις αυτή τη στιγμ., Με αφορμή αυτό σημείωσε ότι: «θέλουμε διαφορετικό κράτος από το υπερσυγκεντρωτικό κράτος που ερημώνει την ελληνική περιφέρεια, την Αιτωλοακαρνανία και τόσους άλλους νομούς της χώρας.

Ειδικότερα ο κ.Γερουλάνος τόνισε: «το Επιμελητήριο, το οποίο μας φιλοξενείς είναι ένας θεσμός που μπορεί να βοηθήσει πολύ στην ανάπτυξη της περιοχής και είναι και ένας από τους θεσμούς, μαζί με την τοπική αυτοδιοίκηση, του συνεταιρισμούς, τα Εργατικά Κέντρα, τα τοπικά Πανεπιστήμια, οι οποία πρέπει να συνεργάζονται για να δημιουργούν τοπικά προγράμματα ανάπτυξης.

Ο μόνος τρόπος για να δημιουργήσουμε πλούτο στην Ελλάδα είναι να απόσυγκεντρώσουμε την εξουσία. Δεν μιλάω για την παραδοσιακή αποκέντρωση, αλλά μιλάω για την δυνατότητα των θεσμών αυτών να συνεργάζονται και να δημιουργούν τα δικά τους προγράμματα.

Εδώ λείπουν βασικές υποδομές για να ανακάμψει η αγορά του Αγρινίου και τέτοιες υποδομές δεν πρόκειται να έρθουν ποτέ όταν οι αποφάσεις είναι μόνο από το Μαξίμου. Αυτές οι αποφάσεις και ο σχεδιασμός πρέπει να γίνονται από την τοπική κοινωνία και το κεντρικό κράτος πρέπει να βοηθάει».

Επίσης, ο κ. Γερουλάνος έδωσε το δικό του μήνυμα για την στήριξη του λιανεμπορίου, συζητώντας με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εμπόρων & Επιχειρηματιών Δήμου Αγρινίου (ΣΕΕΔΑ) Σωκράτη Κωστίκογλου.

Συγκεκριμένα ο κ. Κωστίκογλου είπε: «σαν εμπορικός κόσμος, σαν μικρές επιχειρήσεις, θέλουμε να δηλώσουμε την αγωνία που υπάρχει σχετικά με την εξέλιξη, ειδικά αυτή την χρονιά που είναι πολύ δύσκολη. Νομίζω ότι όλες οι στατιστικές που είδαν το φως της δημοσιότητας, ακόμη και αυτή της Εθνικής Συνομοσπονδίας Λιανικού Εμπορίου, δείχνουν ότι η πτώση της λιανικής πώλησης είναι αρκετά σημαντική. Αν σ αυτά τα στοιχεία προσθέσουμε το αυξημένο λειτουργικό κόστος και την επιβάρυνση που έχουμε από την τεκμαρτή φορολόγηση που είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα, τότε οι ανακοινώσεις που έγιναν στη ΔΕΘ νομίζω ότι δείχνουν αδιαφορία από την πλευρά της πολιτείας απέναντι στις μικρές επιχειρήσεις. Οι μικρές επιχειρήσεις είναι αυτές που αποτελούν τον εθνικό κορμό της οικονομίας, είναι αυτές που όλοι οι πολιτικοί πριν της εθνικές εκλογές τις αναδεικνύουν και την επόμενη ημέρα τις ξεχνάνε. Αυτές όμως είναι οι επιχειρήσεις που καθημερινά και στην τοπική οικονομία και στο σύνολο της οικονομίας δίνουν ζωή και φως, στηρίζουν την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή. Εμείς συνολικά θέλουμε από τον πολιτικό κόσμο οι μικρές επιχειρήσεις, που είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας, να παραμείνουν και την επόμενη ημέρα. Επίσης, ζητούμε να ανοίξει η περίμετρος στην πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό, να αποσύρουν το φορολογικό νομοσχέδιο για τα εισοδήματα του 2023 που είναι πολύ μεγάλη επιβάρυνση για τις μικρές επιχειρήσεις και έχουμε ζητήσει να εξευρεθούμε ως κλάδος, την στιγμή που το 90% των συναλλαγών μας γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο. Επίσης, όταν ανακοινώνονται αυξήσεις προς τους εργαζόμενους και καλώς ανακοινώνονται και εμείς τις δίνουμε, να υπάρχει αντιστάθμισμα στις εργοδοτικές εισφορές, γιατί ο 1% είναι πολύ μικρό».

Ο κ. Γερουλάνος με την σειρά του ανέφερε: «με την απόφασή της η κυβέρνησης να χτυπήσει την μικρομεσαία επιχείρηση, πέρα από το ζήτημα της οικονομίας που ανέφερε ο κ. Πρόεδρος, χτυπάει κατευθείαν τον καταναλωτή. Ο λόγος για την αισχροκέρδεια που υπάρχει στην Ελλάδα βασίζεται στα ολιγοπώλια που έχουν δημιουργηθεί και τα οποία γίνονται μετά από την πολιτική της κυβέρνησης να ενισχύει μόνο τις μεγάλες επιχειρήσεις. Ακόμη και στην τελευταία ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός είπε ότι θα δίνονται κίνητρα για συγχωνεύσεις και ξέρουμε καλά τι σημαίνει αυτό. Θα συνεχίσουν οι μεγάλες επιχειρήσεις να είναι οι μόνες που θα έχουν πρόσβαση σε ευρωπαϊκά κονδύλια και είναι οι μόνες που έχουν πρόσβαση σε τραπεζικό δανδισμό. Χωρίς όμως την μικρομεσαία επιχείρηση ο καταναλωτής είναι αυτός που υποφέρει και αν θέλουμε να έχουμε μια σοβαρή αγορά η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι αυτή που ενισχύει τον ανταγωνισμό».

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι εάν κέρδιζε τις εκλογές, η Ουάσιγκτον θα τα πήγαινε καλά και με τη Μόσχα και το Πεκίνο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν είναι εχθροί.

«Δεν ξέρω ότι είναι εχθροί. Νομίζω ότι θα τα πάμε τέλεια με την Κίνα. Νομίζω ότι θα τα πάμε τέλεια με την Ρωσία. Θέλω να πείσω την Ρωσία να διευθετήσει το θέμα της Ουκρανίας», είπε ο Τραμπ συνέντευξη με τον blogger Farouk Sarmad, η οποία μεταδόθηκε στο X.

Είναι η πρώτη φορά που εκτός από την Ρωσία απευθύνεται με χείρα φιλίας και στην Κίνα!

Θεωρεί τις δύο υπερδυνάμεις ως ένα ενιαίο πακέτο με το οποίο θα πρέπει να βρεθούν λύσεις συνύπαρξης με τις ΗΠΑ για το καλό όλων.

Οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ θα διεξαχθούν στις 5 Νοεμβρίου, ο Τραμπ αντιμετωπίζει την νυν αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις και έχει ως βασικό του σύνθημα την αποφυγή του τρίτου παγκοσμίου πολέμου, στον οποίο η κυβέρνηση Μπάιντεν με τις πολιτικές της, έσπρωχνε όλο τον πλανήτη.

«Είναι πρόωρο να αξιολογηθεί η ετοιμότητα του υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να γίνει μεσολαβητής για την επίλυση της ουκρανικής σύγκρουσης, είναι απαραίτητο να περιμένουμε μέχρι το τέλος των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ», δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σημειώνεται πως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επιδιώκει μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο, έγινε στόχος απόπειρας δολοφονίας για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες.

Ο ύποπτος είναι άνδρας που στηρίζει την Ουκρανία και συμμετείχε στην στρατολόγηση ξένων μαχητών για το Κίεβο.

Σημειώνεται ότι ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ ελέγχονται από ένα διεθνιστικό ολοκληρωτικό καθεστώς.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία όπως αποκαλύφθηκε σήμερα, είναι «απολύτως έτοιμη» να πυροδοτήσει μια πυρηνική βόμβα στην Αρκτική «ανά πάσα στιγμή», καθώς ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συνεχίζει την διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων τέτοιας έκτασης που έχουν να γίνουν από το τέλος του -πρώτου-  “Ψυχρού” Πολέμου.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο διευθυντής ενός παλιού σοβιετικού χώρου δοκιμών που βρισκόταν στο αρχιπέλαγος Νόβαγια Ζέλμλια (Καινούργια Γη) επέμεινε ότι οι εγκαταστάσεις δοκιμών είναι έτοιμες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν αμέσως «εάν δοθεί η εντολή».

Ο υποναύαρχος Αντρέι Σινίτσιν δήλωσε: «Το πεδίο δοκιμών είναι έτοιμο να επαναλάβει τις δραστηριότητες δοκιμών πλήρους κλίμακας. Το εργαστήριο και οι εγκαταστάσεις δοκιμών είναι έτοιμες. Το προσωπικό είναι έτοιμο».

Ο Σινίτσιν υποστήριξε ότι «ξένες μυστικές υπηρεσίες» παρακολουθούν την τοποθεσία, «πιθανό σημάδι ανησυχίας για τις πυρηνικές δοκιμές», μιλώντας στην κρατική εφημερίδα Rossiyskaya Gazeta.

«Είμαστε διαρκώς έτοιμοι να αποκρούσουμε κάθε είδους απειλές, συμπεριλαμβανομένης της διείσδυσης ομάδων σαμποτάζ και κατασκοπείας στο νησί», είπε.

Ο κ. Σινίτσιν δήλωσε ότι «το “Κεντρικό πεδίο δοκιμών της Ρωσικής Ομοσπονδίας” θα χρησιμοποιηθεί για τη «διεξαγωγή και παροχή πειραμάτων με μη πυρηνικά εκρηκτικά»».

Είπε ότι οι δοκιμές ήταν «προς το συμφέρον της κρατικής ασφάλειας».

Όμως, ερωτηθείς για το αν ο χώρος είναι έτοιμος να «επαναλάβει, αν χρειαστεί, τις πυρηνικές δοκιμές», είπε: «Το πεδίο δοκιμών είναι έτοιμο να επαναλάβει δραστηριότητες δοκιμών πλήρους κλίμακας. Είναι πλήρως έτοιμο».

Εάν δοθεί εντολή από τον Βλαντιμίρ Πούτιν, μια δοκιμή μπορεί να συνεχιστεί.

Ο χώρος δεν έχει χρησιμοποιηθεί για πυρηνικές δοκιμές από τον Οκτώβριο του 1990, μετά τον οποίο η ασθενής Σοβιετική Ένωση απέκλεισε τις μελλοντικές δοκιμές, τις οποίες διατηρεί η Ρωσία.

Εικόνες που αποκτήθηκαν από το Ινστιτούτο Διεθνών Σπουδών Middlebury πέρυσι έδειξαν μια έξαρση των κατασκευών στην απομακρυσμένη νησιωτική τοποθεσία, ανέφερε τότε το RFE.

Μια σύγκριση εικόνων από τον Ιούλιο του 2021 και τον Ιούνιο του 2023 έδειξε μεγάλα φορτηγά, γερανούς κατασκευών, εμπορευματοκιβώτια μεταφοράς και οικοδομικές προμήθειες που εισήχθησαν στον οικισμό για την επέκτασή του.

Ο κ. Σινίτσιν δήλωσε ότι οι κύριες προτεραιότητες και ο λόγος ύπαρξης της τοποθεσίας ήταν να αποτρέψει τους υποτιθέμενους εισβολείς μέσω της «ετοιμότητας» της υποδομής του δοκιμαστικού εδάφους.

Είπε ότι αυτό περιλαμβάνει τη διατήρηση ενός «εργαστηρίου» και μιας «πειραματικής βάσης», τα οποία είναι και τα δύο «έτοιμα».

«Το πεδίο δοκιμών διαθέτει το κατάλληλο προσωπικό, όπλα, εξοπλισμό, δηλαδή όλα όσα είναι απαραίτητα για τις δραστηριότητές μας», είπε.

Η προειδοποίηση ήρθε λίγες ημέρες αφότου ο βουλευτής Αντρέι Κολέσνικ δήλωσε ότι ο Πούτιν θα πρέπει να εγκρίνει μια δοκιμή πυρηνικής βόμβας ως προειδοποίηση προς τη Δύση.

«Πρέπει να πραγματοποιήσουμε μια πυρηνική έκρηξη κάπου, σε κάποιο πεδίο δοκιμών», απαίτησε ο Αντρέι Κολέσνικ, ο οποίος εκπροσωπεί το κυβερνών κόμμα «Ενωμένη Ρωσία».

«Οι πυρηνικές δοκιμές απαγορεύονται επί του παρόντος στη χώρα μας»

«Αλλά ίσως οι άνθρωποι πρέπει να δουν πού πραγματικά οδηγούν όλα αυτά, πρέπει να ακούσουν».

«Αν άρουμε το μορατόριουμ, ίσως η ανθρωπότητα να το σκεφτεί δύο φορές».

Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Βιατσεσλάβ Βολοντίν προειδοποίησε σήμερα ότι σε περίπτωση πλήγματος ρωσικών πόλεων με δυτικούς πυραύλους, «πιο ισχυρά όπλα είναι έτοιμα» για να ανταποδώσουν τα χτυπήματα.

Η Ρωσία ενίσχυσε σήμερα τις προετοιμασίες της για πυρηνικό πόλεμο, πραγματοποιώντας ασκήσεις με τη συμμετοχή γιγαντιαίων εκτοξευτών πυραύλων Yars στην περιοχή Ιβάνοβο.

Πλάνα έδειχναν τα ογκώδη οδοκίνητα πυραυλικά συστήματα «να πραγματοποιούν πορείες σε απόσταση έως και 100 χιλιομέτρων και εξασκούνται στην ταυτόχρονη ανάπτυξη μονάδων που αλλάζουν και εξοπλίζουν τις θέσεις τους στο πεδίο, καμουφλάροντας και φυλάσσοντάς τες», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Οι πύραυλοι Yars αποτελούν σήμερα το κύριο επίγειο στοιχείο της ρωσικής στρατηγικής πυρηνικής δύναμης.

Οι πύραυλοι Mach 25 έχουν βεληνεκές έως και 12.070 χιλιόμετρα, επιτρέποντας ένα χτύπημα μέχρι και τις ΗΠΑ.

Ο Yars πρόκειται να ξεπεραστεί από τον Sarmat, ή Satan-2, τον μεγαλύτερο πύραυλο του πυρηνικού οπλοστασίου του Πούτιν, που περιγράφεται ως ένας «ασταμάτητος» διηπειρωτικός πύραυλος 208 τόνων που εκτοξεύεται από σιλό με ταχύτητα 25.556 χιλιόμετρα/ώρα, στο μέγεθος μιας 14όροφης πολυκατοικίας.

Στις αρχές Αυγούστου, τα ρωσικά στρατεύματα εξασκήθηκαν στην τοποθέτηση εικονικών κεφαλών σε εκτοξευτές σε μια άλλη σειρά δημοσιευμένων ασκήσεων πυρηνικών όπλων που είχαν ως στόχο να απειλήσουν τη Δύση για την υποστήριξή της στην Ουκρανία.

Πλάνα έδειχναν μια στρατιωτική μονάδα οπλισμένη με επιχειρησιακά-τακτικά πυραυλικά συστήματα Iskander-M να εκτελεί το τρίτο στάδιο των ασκήσεων που διέταξε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι τα τεστ θα προετοιμάσουν τον Στρατό και την Αεροπορία για τη χρήση μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων στη μάχη.

Αυτό περιλαμβάνει τον εξοπλισμό των οχημάτων εκτόξευσης με πυραύλους «και την κρυφή προώθηση σε καθορισμένες περιοχές θέσεων για την προετοιμασία της διεξαγωγής ηλεκτρονικών εκτοξεύσεων».

Και τον Ιούλιο, οι δυνάμεις του Πούτιν πραγματοποίησαν πυρηνικές ασκήσεις με ογκώδεις κινητούς εκτοξευτές πυραύλων Yars, καθένας από τους οποίους φέρει κεφαλές με ισχύ εξαπλάσια από τη δύναμη της βόμβας που έπεσε στη Χιροσίμα το 1945.

Οι ναυτικές δυνάμεις πραγματοποίησαν παρόμοιες ασκήσεις, εξασκώντας το «πάτημα του κουμπιού» σε ένα πολεμικό πλοίο που πιστεύεται ότι βρίσκεται στη Βαλτική Θάλασσα.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Οι γερμανικές αρχές έστειλαν αεροπορικώς πίσω στις πατρίδες τους – τη Σερβία και  Σκόπια- 40 μετανάστες που δεν τους χορηγήθηκε άσυλο στη Γερμανία, δήλωσαν μη κατονομαζόμενες πηγές στη Bild.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το αεροσκάφος, το οποίο μεταφέρει επίσης εγκληματίες, διαχειρίζεται μια πολωνική εταιρεία ναυλωμένων πτήσεων, και αναμένεται να προσγειωθεί σε Βελιγράδι και Σκόπια.

Στο τηλέφωνο βρίσκεται συνεχώς τις τελευταίες ώρες ο Γερμανός Καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, αφού το Βερολίνο έχει θέσει σε ισχύ τα νέα μέτρα για το μεταναστευτικό, προκειμένου να ελέγξει την εισροή των αιτούντων άσυλο.

Μέχρι πρότινος, η Γερμανία διενεργούσε ελέγχους στα σύνορά της με την Πολωνία, την Αυστρία, την Τσεχία και την Ελβετία. Οι γερμανικές αρχές έχουν γυρίσει πίσω περίπου 30.000 άτομα χωρίς έγκυρα έγγραφα στα σύνορα των προαναφερθέντων χωρών από τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας. Την προηγούμενη εβδομάδα, όμως, η κυβέρνηση Σολτς ανακοίνωσε ότι οι έλεγχοι αυτοί θα επεκταθούν στα σύνορα με τη Γαλλία, το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Δανία.

Στο μεταξύ το Βερολίνο θέλει να  απελάσει πίσω στην Ελλάδα δεκάδες χιλιάδες αλλοδαπούς, που πέρασαν στην χώρα  είτε από τον Έβρο είτε από τα νησιά και πλέον βρίσκονται στη Γερμανία.

Ο αριθμός των παράνομων μεταναστών που το Βερολίνο θέλει να στείλει πίσω στη χώρα μας μπορεί να κυμανθεί από 70.000 έως 100.000.

Το Βερολίνο με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να αντιμετωπίσει την άνοδο της δεξιάς στη Γερμανία, μετατοπίζοντας όμως το πρόβλημα στην Ελλάδα.

Ωστόσο, δύσκολα μπορεί να εξηγήσει κανείς για ποιο λόγο ο επαναπατρισμός δεν γίνεται στη χώρα καταγωγής των μεταναστών, αλλά στη χώρα εισόδου.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που είχε διατάξει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πολυγύρου, έδωσε εξηγήσεις ενώπιον του Πταισματοδίκη Χαλκιδικής για το δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής, όπου τον προηγούμενο μήνα σκοτώθηκε ένας 19χρονος.

Στις έγγραφες εξηγήσεις που έδωσε, η δήμαρχος φέρεται να αρνήθηκε πλήρως τη συγκεκριμένη πράξη.

Κατά πληροφορίες, ανέφερε ότι είχε εκχωρήσει στην αντιδήμαρχο τις αρμοδιότητες που συνδέονται με το αυτοτελές τμήμα ελέγχου κοινόχρηστων χώρων και αδειών καταστημάτων, το οποίο είναι επιφορτισμένο, μεταξύ άλλων, με την εποπτεία περίπου 1.700 επιχειρήσεων που εδρεύουν κι αναπτύσσουν δραστηριότητα στα όρια του δήμου Κασσάνδρας.

Περαιτέρω, έκανε λόγο για υποστελέχωση του παραπάνω τμήματος, τονίζοντας ότι ο δήμος στερείται ελεγκτικών μηχανισμών και ότι πρακτικά το μοναδικό ελεγκτικό όργανο σε ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος, κέντρων ψυχαγωγίας και λούνα παρκ είναι η ΕΛ.ΑΣ.

Όσον αφορά τη συγκεκριμένη επιχείρηση λούνα παρκ, όπου σημειώθηκε το δυστύχημα, η κα Χαλκιά φέρεται να υποστήριξε ότι δεν υπέβαλε αίτηση για χορήγηση άδειας λειτουργίας, ενώ η αρμόδια υπηρεσία του δήμου ενημερώθηκε για τη λειτουργία του, άνευ προηγούμενης γνωστοποίησης, με έγγραφο που απέστειλε η ΕΛ.ΑΣ. το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου μέσω των ΕΛΤΑ.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η δήμαρχος τόνισε ότι το έγγραφο της Αστυνομίας μνημόνευε αποκλειστικά τη διαπίστωση μη γνωστοποίησης λειτουργίας του λούνα παρκ (διοικητική παράβαση) χωρίς περαιτέρω διαπιστώσεις ή επισημάνσεις, πολλώ δε μάλλον για το εάν υφίστατο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια ή εάν είχε προηγηθεί τεχνικός έλεγχος που να επιτρέπει την ασφαλή λειτουργία και χρήση του.

Εάν η Αστυνομία διαπίστωνε παράβαση που αφορά την ασφάλεια των πολιτών, θα ειδοποιούσε άμεσα με κάθε πρόσφορο μέσο τις αρμόδιες υπηρεσίες και δημοτικές αρχές και δεν θα έστελνε έγγραφο με το ταχυδρομείο, φέρεται να είπε η κα Χαλκιά.

Μόλις ολοκληρωθεί η προκαταρκτική εξέταση, θα αποσταλεί ο φάκελος της δικογραφίας προς αξιολόγηση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πολυγύρου, για να αποφασιστεί εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες εις βάρος της δημάρχου.

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται, στο μεταξύ, και η προκαταρκτική εξέταση που διερευνά τις ποινικές ευθύνες του ιδιοκτήτη της επιχείρησης λούνα παρκ, του χειριστή του μοιραίου παιχνιδιού (crazy dance) και του μηχανολόγου που το έλεγξε.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το υπουργικό συμβούλιο στην Κύπρο έδωσε το «πράσινο» φως στο μεγαλεπήβολο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας.

Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε από το Προεδρικό Μέγαρο ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Παπαναστασίου.

Η τελική συμφωνία αναμένεται να επισφραγιστεί στη συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το ηλεκτρικό καλώδιο, όταν συμπληρωθεί το έργο, θα είναι το μεγαλύτερο και το βαθύτερο στο είδος του σε όλο τον κόσμο.

Θα έχει μήκος 1.240 χιλιόμετρα και θα ποντιστεί σε βάθος 3.000 μέτρων.

Ο κ. Παπαναστασίου ανέφερε το έργο θα συμβάλλει στην άρση της ενεργειακής απομόνωσης της Κύπρου καθώς το εθνικό σύστημα θα διασυνδεθεί με τα διευρωπαϊκά συστήματα. Είπε επίσης ότι εκτός από το μείζον ζήτημα της ενεργειακής ασφάλειας το έργο θα διασφαλίσει οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Η χρηματοδότηση του έργου από την ΕΕ θα ανέλθει στα 657 εκατ. ευρώ, ενώ το ποσό ανάκτησης καθορίστηκε στα 25 εκατ. τον χρόνο.

Ειδικότερα, με τη σημερινή απόφαση, η ανάκτηση μέρους των δαπανών του φορέα υλοποίησης θα αρχίσει εντός του 2025 και θα συνεχιστεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2029. Το ποσό ανάκτησης καθορίστηκε στα 25 εκατ. τον χρόνο και θα προέρχονται από κρατικά κονδύλια και συγκεκριμένα από το σύστημα δημοπράτησης δικαιωμάτων ρύπων.

Για την πρώτη δόση θα κατατεθεί στη Κυπριακή Βουλή συμπληρωματικός προϋπολογισμός και δεν θα επιβαρυνθούν άμεσα, κατά την 5ετία των κατασκευαστικών έργων, οι καταναλωτές.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε σήμερα (17/9) το απόγευμα στις εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους της Κορινθίας, δίπλα από την Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου.

Μια δυνατή έκρηξη συντάραξε τον τομέα διυλίσεων και ακολούθησε μεγάλη πυρκαγιά.

Ελπίδα όλων είναι να υπάρξει σύντομα κατάσβεση και χωρίς θύματα, καθώς η υπόθεση “Motor Oil” δεν είναι μια απλή βιομηχανική εγκατάσταση: Είναι η οικονομική «καρδιά» της ελληνικής βιομηχανίας και η μεγαλύτερη εξαγωγική εταιρεία της χώρας.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν πυροσβεστικά των διυλιστηρίων, ενώ συνδράμουν 35 πυροσβέστες με 11 οχήματα και συνεχώς φθάνουν ενισχύσεις.

Παράλληλα στην περιοχή πετάνε προληπτικά τρία ελικόπτερα για να ενεργήσουν σε περίπτωση επέκτασης της πυρκαγιάς.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές ούτε για τραυματίες, ούτε για εγκαυματίες.

Για τη φωτιά εστάλη μήνυμα από το 112, καλώντας τους πολίτες να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από το ύψος του κόμβου των Αγίων Θεοδώρων έως το ύψος των διοδίων Καλαμακίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Hellenic Train, διεκόπη η κυκλοφορία των τρένων στο τμήμα μεταξύ Κινέτας – Κορίνθου, εξαιτίας πυρκαγιάς.

Με εντολή της Πυροσβεστικής και του Ο.Σ.Ε, η αμαξοστοιχία 1324 παραμένει στον σταθμό της Κινέτας και η αμαξοστοιχία 1327 παραμένει στον σταθμό της Κορίνθου. Αναμένονται καθυστερήσεις και πιθανές ακυρώσεις δρομολογίων.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2024 18:12

Συνέντευξη του Χάρη Δούκα στην ΕΡΤ

Χάρης Δούκας: «Συνεργασία αποτελεί για μένα αυτό που λέω “ενώνουμε δυνάμεις”, στην κοινωνία»

Στην εκπομπή Συνδέσεις της ΕΡΤ και τους Χριστίνα Βίδου και Κώστα Παπαχλιμίντζο, μίλησε την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου, ο Υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Χάρης Δούκας.

Aπαντώντας σχετική με τη διοργάνωση του ντιμπέιτ ανάμεσα στους υποψήφιους για την προεδρία, επισήμανε: «Θέλουμε ένα ντιμπέιτ ζωντανό με τη δυνατότητα παρεμβάσεων όλων των ομιλητών. Είχαμε κάνει ένα καταπληκτικό ντιμπέιτ, ευρωπαϊκών προδιαγραφών για τον Δήμο της Αθήνας στον 2ο γύρο, και νομίζω ότι υπήρχε πολύ ωραία διάδραση. Θέλουμε να υπάρχει δηλαδή η δυνατότητα 5 παρεμβάσεων του κάθε υποψηφίου, με κανόνες και μία διαδικασία που να διασφαλίζει ότι δε θα πέφτει ο ένας πάνω στον άλλον, όπως συμβαίνει στα πάνελ. Γιατί είμαστε σύντροφοι, πάνω απ’ όλα, είμαστε στον ίδιο χώρο και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι την επόμενη μέρα θα είμαστε όλοι μαζί, είναι δεδομένο αυτό».

Σχετικά με το «κλειστό και φοβικό» ΠΑΣΟΚ, σχολίασε: «Ήταν ένα κόμμα, το οποίο δεν κατάφερε να ανοίξει σε φίλους και μέλη, να αισθανθούν ότι συμμετέχουν ενεργά στις διαδικασίες, να συνδιαμορφώνουν προτάσεις, πολιτικές, να αισθανθούν οι άνθρωποι π.χ. στη Φλώρινα ότι έχουν φωνή και εισακούγονται στα κεντρικά. Αυτό νομίζω είναι και το κεντρικό διακύβευμα, να μπορεί το ΠΑΣΟΚ να γίνει κίνημα, με Κ κεφαλαίο. Να μπορέσει να είναι ανοιχτό, συμπεριληπτικό, και να προτείνει ένα άλλο μοντέλο ηγεσίας, το οποίο να αφορά και τον τρόπο διακυβέρνησης. Να λειτουργούν τομείς, να είναι τα μέλη ενεργά παντού και αυτό να δημιουργεί μία συνθήκη συνιδιοκτησίας σε όλες τις δράσεις και παρεμβάσεις που κάνει το ΠΑΣΟΚ».

Σχετικά τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, σημείωσε: «Είμαι καθηγητής στο Πολυτεχνείο. Φοίτησα σε δημόσιο γυμνάσιο και λύκειο, δημόσιο πανεπιστήμιο. Ο πυρήνας του προβλήματος είναι ότι είμαστε στον πάτο στη χρηματοδότηση του δημόσιου πανεπιστημίου. Δεν μπορεί να είμαι στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και να φέρνουμε πράγματα από το σπίτι μας, να υπάρχουν ταβάνια που στάζουν ή να ψάχνουμε να βρούμε πόμολα. Αυτό είναι το πρόβλημα, θα ενισχύσουμε το δημόσιο πανεπιστήμιο; Κάποιοι έλεγαν «μα εδώ, είναι πολύ σημαντικό αυτό το νομοσχέδιο για θα έρθει το Χάρβαρντ και η Οξφόρδη και θα πείτε όχι, να μην έρθει το Χάρβαρντ και η Οξφόρδη;» Ήρθε το Χάρβαρντ; Ήρθε η Οξφόρδη; Τα funds έρχονται για να κάνουν εμπορευματοποίηση τίτλων. Πιστεύω σε ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο θα γυρίσει στις ρίζες του με σύγχρονους όρους, και το οποίο θα στηρίξει με πάθος τη δημόσια δωρεάν παιδεία».

Σε ερώτηση για ενδεχόμενη συνεργασία με κάποιο άλλο κόμμα, τόνισε: «Συνεργασία αποτελεί για μένα αυτό που λέω «ενώνουμε δυνάμεις», στην κοινωνία. Η πολιτική αυτονομία είναι αδιαπραγμάτευτη. Με τίμησε, με ενηλικίωσε πολιτικά η αείμνηστη Γεννηματά, που έβαλε κεντρικό το θέμα της πολιτικής αυτονομίας και το κρατάω φυλαχτό μαζί μου.Ο κόσμος γυρίζει την πλάτη του στην πολιτική και στους πολιτικούς, διότι πιστεύει ότι τελικά δεν είναι ποτέ στις διαδικασίες των αποφάσεων, οι οποίες λαμβάνονται σε ένα κλειστό δωμάτιο. Για αυτό και λέω συνέχεια ότι στις γειτονιές, στις πλατείες, μιλάμε, συζητάμε, και όταν λέμε ενώνουμε δυνάμεις, δε μας ενδιαφέρουν συναντήσεις κορυφής. Βεβαίως, να υπάρχουν συνεργασίες στη Βουλή, ανάμεσα σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα για θέματα τα οποία έχουν σημαντικό κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Να παλέψουμε, αλλά οι συγκλίσεις γίνονται στις γειτονιές, και αυτό είναι απαράβατος κανόνας».

Τέλος σχετικά με το έργο του δήμου στις γειτονιές της Αθήνας, σχολίασε: «Σε κάποιες έχουμε κάνει σημαντικά πράγματα, σε άλλες θέλουμε ακόμη πάρα πολλή δουλειά. Παλεύουμε πάρα πολύ, έχουμε φωτίσει γειτονιές που χρόνια είχαν να φωτιστούν, όπως την Πλατεία Αμερικής. Σε πάρα πολλές γειτονιές έχουμε κάνει επίσης μία σειρά από εκδηλώσεις όπως στον Άγιο Παντελεήμονα, με τη μπάντα του Δήμου, όπου περπατούσαμε και έβγαινε ο κόσμος από τα μπαλκόνια και τα παράθυρα, γιατί φοβόταν ότι κάτι είχε συμβεί. Είχε χρόνια να υπάρξει δράση του Δήμου σε εκείνη τη γειτονιά. Και, νομίζω ότι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Είναι πάνω από 120 οι γειτονιές της Αθήνας. Δεν έχουμε μπορέσει να είμαστε παντού, είναι όμως στόχος μου να καταφέρω να αφήσω ένα, έστω και μικρό, θετικό αποτύπωμα σε κάθε γειτονιά».

 Δείτε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη του κ. Δούκα.

Ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην βουλή, κατά την συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Διαδικασίες ελέγχου, διοικητικά μέτρα και κυρώσεις στον τομέα των γεωργικών προϊόντων και τροφίμων με Προστατευόμενες Ονομασίες Προέλευσης, Προστατευόμενες Γεωγραφικές Ενδείξεις και Εγγυημένων Παραδοσιακών Ιδιότυπων Προϊόντων».

Οι αγρότες μας φτωχαίνουν, η παραγωγή αργοπεθαίνει και η ύπαιθρος εγκαταλείπεται στην Ελλάδα των καρτέλ. Η πρωτογενής παραγωγή δεν είναι προτεραιότητα. Δεν συμβιβάζεται με τον αναπτυξιακό προσανατολισμό της χώρας. Τα ολιγοπώλια είναι αυτά που εκμεταλλεύονται τους ανθρώπους της παραγωγής. Η αγροτική παραγωγή ελέγχεται, τα αγροτικά προϊόντα τυποποιούνται και εξάγονται από μεταπρατικά ολιγοπώλια, τα οποία καθορίζουν τις τιμές των αγροτικών προϊόντων, κατά τρόπο που να φτωχαίνουν οι παραγωγοί και να θησαυρίζουν τα καρτέλ. Έτσι η κυβέρνηση καταργεί κάθε έννοια κρατικού ελέγχου και ρύθμισης των τιμών. Οι αγρότες δεν μπορούν να βγάλουν ούτε τα έξοδα του χειμώνα. Οι καλλιέργειες πιέζονται να αντικατασταθούν από ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά. Είναι εγκληματικό!

Δεν κάνετε τίποτα για την πείνα που έρχεται. Η Τυνησία σχεδιάζει να πενταπλασιάσει την παραγωγή ελαιολάδου με καλλιέργεια στην έρημο, κι εμείς σε εύφορες εκτάσεις φυτεύουμε φωτοβολταϊκά.

Γιατί δεν ακολουθούμε το παράδειγμα της Αλμερίας; Είναι μία έκταση στην Ισπανία, ίση με την Σκύρο, που έχει μόνο θερμοκήπια, που παράγουν τόνους φρούτων και λαχανικών για να εξαχθούν σε όλο τον κόσμο. Η ημερήσια παραγωγή λαχανικών καλύπτει το ήμισυ των αναγκών όλης της Ευρώπης. Εσείς όμως κυνηγάτε τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.

Δείτε τι κάνει η Τουρκία, η οποία είναι μέσα στις 10 μεγαλύτερες αγροτικές οικονομίες του πλανήτη. Η αγροτική παραγωγή της ενώ το 2002 ανερχόταν σε 24,48 δις δολλάρια, το 2022 ξεπέρασε τα 56 δις δολλάρια και προβλέπεται την δεκαετία του 2030 να φθάσει τα 113 δις δολλάρια, ενώ το 2050 αναμένεται να φθάσει τα 273 δις δολλάρια. Έχει γίνει η 9η χώρα στον κόσμο σε αυτόν τον τομέα. Οι εξαγωγές προϊόντων έσπασαν κάθε ρεκόρ το 2022, με 34,2 δις δολλάρια. Πώς; Με την υποστήριξη που παρέχει στους αγρότες. Την περίοδο 2002 – 2022 δόθηκαν κίνητρα και επιχορηγήσεις στους αγρότες ύψους 70 δις δολλαρίων!

Εσείς τι κάνετε; Δίνετε χρήματα για να αγοράζουμε τουρκικά προϊόντα, που είναι γεμάτα φυτοφάρμακα. Ένα στα τέσσερα φρούτα και λαχανικά, που έχουν «κόκκινες» μετρήσεις σε φυτοφάρμακα, προέρχονται από την Τουρκία,. Δείτε τα στοιχεία του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ-RASFF. Υπάρχει όμως κι άλλο θέμα. Τα τουρκικά φυτοφάρμακα κοστίζουν ως και το 1/3 της τιμής των εγκεκριμένων σκευασμάτων στην Ελλάδα. Είναι φθηνά, γιατί περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες, που έχουν απαγορευτεί εδώ και δεκαετίες στην Ελλάδα και την ΕΕ.

Η καταστροφή που προκάλεσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην κτηνοτροφία με αριθμούς έχει ως εξής: μείωση εκτρεφόμενων αιγών κατά 703.100 ζώα, μείωση προβάτων κατά 1.176.000 ζώα, μείωση βοειδών κατά 57.000 ζώα. Οι απώλειες ανά έτος είναι: σε γίδινο γάλα 109.515 κιλά, σε πρόειο 176.400.000 κιλά, σε μοσχαρίσιο κρέας 102.600.000 κιλά. Η απώλεια σε χρήμα φθάνει σχεδόν τα 2 δις ευρώ ανά έτος. Αυτό το έλλειμμα θα πρέπει να αναπληρωθεί με εισαγωγές.

Θα σας δώσουμε το παράδειγμα της Γερμανίας για να δείτε ότι υπάρχουν και κράτη που στηρίζουν τους αγρότες τους. στην Γερμανία, λοιπόν, το μέσο αγρόκτημα πλήρους απασχόλησης λαμβάνει περίπου 2.900 ευρώ σε γεωργική αποζημίωση ντήζελ ετησίως, ενώ οι εκμεταλλεύσεις αυτής της κατηγορίας πήραν συνολικά 480.000 ευρώ επιχορηγήσεις την περίοδο 2022 – 2023 και σημείωσαν κέρδη 115.000 ευρώ.

Οι άχρηστοι και οι άριστοι τα κατάφεραν: το υπ. αγροτικής ανάπτυξης δημοσίευσε επισήμως πλέον το ΦΕΚ για την 12μηνη επιτήρηση στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Πρώτη φορά στα χρονικά επιβάλλεται σε χώρα της ΕΕ επιτήρηση του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ

Από το 2022 σας το λέμε για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Και ρωτάμε: ο ΟΠΕΚΕΠΕ της Βουλγαρίας θα πληρώσει τις επιδοτήσεις;; φωνάζαμε για τα πλαστά ΑΦΜ, για τα μαϊμού βοσκοτόπια.

στις 11 Σεπτεμβρίου ανακοινώθηκε ότι τίθεται σε επιτήρηση ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Και τώρα; Τι θα γίνει τώρα;

Αλλά εσείς δεν έχετε σχέδιο ούτε για τα νερά. Τα νερά χύνονται στη θάλασσα. Δεν έχετε κάνει καμμία ενέργεια για την διαχείριση των υδάτων. Και η Βόρεια Ελλάδα είναι σε «πόλεμο» με την Βουλγαρία για το θέμα του νερού. Η συμφωνία που έκανε η Ελλάδα με την Βουλγαρία το 1964 για την εκμετάλλευση των νερών του Άρδα, ενός παραπόταμου του Έβρου, χωρίς τον οποίο δεν υπάρχει γεωργία στον Έβρο, έληγε τον Ιούλιο του 2024, χωρίς να διαφαίνεται δυνατότητα ανανέωσής της. Στις 11 Ιουλίου η περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης και η Βουλγαρική εταιρεία ηλεκτρισμού, που εκμεταλλεύεται τα νερά του ποταμού στην βουλγαρική πλευρά, για την παραγωγή ενέργειας, υπέγραψαν μια προσωρινή ανακωχή σχετικά με τα νερά κι έτσι η συμφωνία του 1964 παρατάθηκε μέχρι το τέλος της καλλιεργητικής περιόδου τον Σεπτέμβριο. Μετά τι θα γίνει;

Ούτε για τους λαθρομετανάστες έχετε σχέδιο. Ποτέ δεν είχατε. Είδατε τι έγινε στη Γερμανία; Οι Γερμανοί κάνουν ό,τι σας φωνάζουμε να κάνετε από το 2019. Τώρα θέλω να δω τι θα κάνετε. Να μην δεχτείτε ούτε έναν από τους λαθρομετανάστες που θα απελάσουν οι Γερμανοί.

Ούτε για την ακρίβεια έχετε σχέδιο. Η ακρίβεια μαστίζει τους Έλληνες, οι Έλληνες στενάζουν και εσείς παρακολουθείτε απαθείς τον αργό θάνατό τους. Στο μόνο που είστε ακριβείς είναι ότι δεν κάνετε τίποτα για την ακρίβεια.

Συνεχώς καταστρέφετε την Ελλάδα. Είστε η κυβέρνηση των ντηλαδόρων και των υπηρετών των ολιγαρχών. Είστε η κυβέρνηση της ανομίας και των  υπόγειων διεργασιών. Είστε η κυβέρνηση της διαφθοράς. Θέλετε αποδείξεις;

-1) πωλούνται λευκά ποινικά μητρώα αντί 10.000 ευρώ; Αληθεύει;; Ισχύει ότι υπάρχει φάμπρικα εξυπηρέτησης βουλευτών, υπουργών, γ.γ., διοικητών & μελών ΔΣ ΝΠΔΔ, επιχειρηματιών, απατεώνων, καταχραστών, τοκογλύφων, βιαστών λαθρεμπόρων κλπ εγκληματιών για να εξασφαλίσουν πολιτικά αξιώματα, κρατικές θέσεις, δημόσιες συμβάσεις, επιδοτήσεις, κονδύλια κλπ; Ισχύει αυτό;

-2) είστε κυβέρνηση των ντηλαδόρων και των μεσαζόντων. Όταν ανακατεύεσαι σε ντηλς τραπεζικά, ως κυβέρνηση, τότε είσαι βουτηγμένη μέχρι το λαιμό στη διαφθορά. Παράδειγμα τα δημοσιεύματα που αφορούν στην ATTICA BANK. Είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να καλεί ολιγάρχη στο Μαξίμου και να του ζητά να μην κάνει τράπεζα; Πού ακούστηκε αυτό;

-3) καταντήσατε την Ελλάδα φαιδρά πορτοκαλέα. Debate πολιτικών αρχηγών δεν κάνετε. Γίνεται όμως debate για την εκλογή αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ και μάλιστα γίνεται στην δημόσια ΕΡΤ. Το κράτος έχει γίνει λάφυρο της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.

-4) αναφορικά με το κύκλωμα με τις ψευδείς συνταγογραφήσεις που φέσωσε το δημόσιο, οι συνταγογραφήσεις έγιναν σε ΑΜΚΑ αλλοδαπών, που είτε ήταν σε δομές, είτε ήταν στη φυλακή, είτε ήταν εξαφανισμένοι. Ποιος τα έδωσε αυτά τα ΑΜΚΑ; Οι ΜΚΟ; Το υπουργείο; Ποιος; Μιλάμε για απίστευτα ποσά για την ελληνική οικονομία. Υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης του δημοσίου συστήματος υγείας.

Είστε η κυβέρνηση του αφελληνισμού. Ο αφελληνισμός της Ελλάδας προχωρά απρόσκοπτα. Ορίστε το βιβλίο των θρησκευτικών της Γ’ Γυμνασίου. Έχει στο εξώφυλλο μια εκκλησία, κτισμένη σε στυλ Γκαουντί, χωρίς σταυρό, με μιναρέδες!

πού να φανταζόμουν ότι θα ερχόταν η ΝΔ για να μάθει στα παιδιά σεξουαλική διαπαιδαγώγηση. Ορίστε το σχολικό εγχειρίδιο; Θέλουμε έναν κόσμο που να χωράει όλους και όλα! Τι σημαίνει όλα; Πραγματικά είστε υπερήφανοι γι’αυτή την κυβέρνηση; Και επειδή ξέρω ότι δεν είστε υπερήφανοι, ρίξτε τον Μητσοτάκη που παραβιάζει κάθε έννοια λογικής, αισθητικής.

Και απευθύνομαι στους γονείς: η Ελληνική νομοθεσία σας δίνει το δικαίωμα να εξαιρέσετε τα παιδιά σας από το μάθημα αυτό.

Σε εκπομπή  (σκέτη παράνοια) στον ΣΚΑΪ, υπήρχε ρεπορτάζ σε δελτίο ειδήσεων, για κάποια κυρία που τα έφτιαξε με ένα αεροπλάνο και χώρισαν, λέει, από κοινού μετά από 9 χρόνια σχέσης!! Και ο ένας δημοσιογράφος λέει: «η κυρία δηλώνει αντικειμενόφιλη»! Δεύτερος δημοσιογράφος υπερθεματίζει: «και καλά κάνει»! Τρίτος δημοσιογράφος ρωτά: «αυτό εξηγείται επιστημονικά;» και ο πρώτος δημοσιογράφος απαντά: «ναι εξηγείται»!  Με την κυβέρνηση Μητσοτάκη ανακαλύψαμε τους αντικειμενόφιλους!

Σήμερα ένας Τούρκος υπουργός επιτέθηκε στον κο Δένδια. Στον κο Δένδια της μειωμένης επήρειας. Στον κο Δένδια της ΑΟΖ και της παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας. Στον κο Δένδια που χάρισε στις ΗΠΑ τη βάση στο Στεφανοβίκειο χωρίς να ενημερώσει κανέναν. Στον κο Δένδια που ψήφισε τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Παρ’ όλα αυτά ο κος Δένδιας παραμένει υπ.εξ. και εμείς του ζητάμε να πει στους μογγόλους γείτονές μας, αν μπορεί: «Υπάρχει γαλάζια πατρίδα και είναι ελληνική και περιλαμβάνει όλα όσα δικαιούμαστε γεω-πολιτισμικά»! Μπορεί να το κάνει; Μπορεί να το πει;

Δουλεύετε για την Τουρκία, τη Ρωσία και τους ολιγάρχες. Απόδειξη οι άδειες για τις ανεμογεννήτριες. Στις σοβαρές χώρες οι άδειες για τα φωτοβολταϊκά και τα αιολικά πάρκα παραχωρούνται με ανοικτούς διαγωνισμούς. Τις κερδίζουν εκείνοι που δίνουν το μεγαλύτερο εφ’ άπαξ (αγορά αδείας) και την χαμηλότερη τιμή κιλοβατώρας. Στις μπανανίες όμως οι άδειες παραχωρούνται δωρεάν στους κομματικούς φίλους! Ιδού η διαφορά και είναι ουσιαστική.

Με ψέμματα ταΐζετε τα πράσινα παραμύθια σας. Τα ΜΜΕ κρύβουν την αλήθεια, αλλά έχω εδώ το δημοσίευμα, που λέει ότι στην Σκωτία χρησιμοποιούσαν, λέει ένα δημοσίευμα, ντηζελοκινητήρες για να εμποδίσουν τις ανεμογεννήτριες να παγώνουν! Ισχύει αυτό; Σας ρωτώ! Κοροϊδεύετε τον Ελληνικό λαό για να οικονομάει ο Μυτιληναίος.

Και μετά από όλα αυτά γεννάται το ερώτημα: γιατί ο κος Μητσοτάκης δεν έβγαλε ούτε άχνα στην ΔΕΘ για τις εξορύξεις; Να σας ενημερώσουμε ότι η λέξη «εξόρυξη» είναι απαγορευμένη στο λεξιλόγιο του κου. Μητσοτάκη.

Και μια και μιλάμε για τον κο Μυτιληναίο, έχω εδώ μια φωτογραφία του κου Μητσοτάκη, που μίλησε στο Σούνιο, και ξεκινώντας την ομιλία του είπε «Αγαπητέ Βαγγέλη», αναφερόμενος στον κο Μυτιληναίο, ο οποίος πήρε δουλειές και 30 εκατ. ευρώ!

Και έχουμε επίσης την καταγγελία του προέδρου της κοινότητας Αχλάδας, σχετικά με την πώληση του λιγνίτη στα Σκόπια. Η συμφωνία ενεργειακής συνεργασίας που υπεγράφη από τους κυρίους Μητσοτάκη και Κοβάτσεφσκι αυτό προβλέπει. Και ο «αγαπητός Βαγγέλης» μπήκε ως στρατηγικός επενδυτής.

Προκειμένου να εξυπηρετήσετε τους φίλους σας ολιγάρχες γκρεμίζετε ακόμα και εκκλησίες. Ορίστε, οι μπουλντόζες που στείλατε γκρέμισαν την εκκλησία του Αγ. Γεωργίου στο λιγνιτωρυχείο στην Αχλάδα.

Σταματήστε την αντι-ευρωπαϊκή πολιτική με τις κυρώσεις στην Ρωσία. Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής είναι ορατά παντού. Ήδη MERCEDES, BMW, VOLKSWAGEN οδηγούνται σε κατάρρευση, αλλά ο κος Μητσοτάκης και τα υπόλοιπα κόμματα είναι υπέρ της «σωστής» πλευράς της ιστορίας, καταστρέφοντας την Ελλάδα!

Οι ολιγάρχες ήδη ετοιμάζουν νέα κόμματα στα κεντροαριστερά και στην δήθεν δεξιά, γιατί βλέπουν ότι ανεβαίνει η Ελληνική Λύση. Έχουν τρομάξει και πλέον φαίνεται. Δεν τραβούν τα υποκομματίδια που έχουν φτιάξει, οπότε η απελπισία τους είναι μεγάλη.

Όμως προκαλεί κατάπληξη ότι τα δεκανίκια της ΝΔ κάνουν τη βρώμικη δουλειά συνεχώς γι’ αυτήν. Όταν η Ελληνική Λύση κάνει κριτική στην ΝΔ, και είναι η μοναδική αντιπολίτευση, όλα τα υποκομματίδια και κάτι «πατριώτες» του διαδικτύου  κάνουν πόλεμο με συκοφαντίες και ψεύδη. Τέτοια απελπισία πια! Με ψεύδη και συκοφαντίες επιχειρείτε εμπλοκή μας μέσω τρίτων σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Εμείς όμως ό,τι λέμε το λέμε. Το εννοούμε. Εμείς πάντα μιλάμε πολιτικά. Στην Ελληνική Λύση δεν φοβόμαστε κανέναν! Στα δε «οικόσιτα» των ολιγαρχών εμείς λέμε: όλοι σας μαζί και εμείς μόνοι μας! Τους λέμε: όταν το ποντίκι βρυχάται, το λιοντάρει γελάει!

Χρησιμοποιείτε κάθε ψέμμα, χρησιμοποιείτε κάθε μισή αλήθεια εναντίον μας. Αλλά την αλήθεια την «φτιάχνει» κανείς ακριβώς όπως φτιάχνει και το ψέμμα. Αυτό δεν το λέω εγώ. Το είχε πει ο μεγάλος Οδυσσέας Ελύτης.

Η διαφορά μας από εσάς είναι ότι εσείς καίτε τη χώρα και εμείς θέλουμε να την σώσουμε.

Για την καρέκλα είστε ικανοί να αφήσετε στάχτες πίσω σας. Όπως λέει ο Κινέζος φιλόσοφος Σουν Τζου, «ένας κακός άνθρωπος θα κάψει το ίδιο του το έθνος στο έδαφος για να κυβερνήσεις στις στάχτες». Εμείς δεν θα σας αφήσουμε.

Καταρρέετε και ψάχνετε όλοι για νέους αρχηγούς. Όταν εσείς ψάχνετε για αρχηγό, εμείς σας λέμε ότι είμαστε εδώ, δίπλα στον Ελληνικό λαό.

Χάρης Δούκας: «Να παρουσιάσουμε μία ξεκάθαρη πρόταση και επιλογή προοδευτικής διακυβέρνησης»

Στην εκπομπή Μπρα Ντε Φερ του ραδιοφωνικού σταθμού Παραπολιτικά 90.1 και τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, μίλησε την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου, ο Υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Χάρης Δούκας.

Σχολιάζοντας τα προγνωστικά που τον δείχνουν να περνάει στο δεύτερο γύρο, τόνισε: «Δεν μου προξενούν κανένα εφησυχασμό, μου δημιουργούν όμως πάρα πολύ μεγάλη αισιοδοξία. Ο κόσμος και η διάθεση που έχει, έρχεται, ακούει και συζητάμε. ‘Οπου πηγαίνω έχει πάρα πολλούς συμπολίτες μας, που θέλουν να συζητήσουν, να μιλήσουν, και ενθουσιάζομαι πολύ γιατί βλέπω ότι υπάρχει μία σπίθα στα μάτια τους. Έχουμε λοιπόν μία πολύ μεγάλη δυνατότητα για μία δημοκρατική έκρηξη στις 6 του Οκτώβρη, και αυτός είναι και ο στόχος».

Σχετικά τις αλλαγές που θα φέρει στο ΠΑΣΟΚ αν εκλεγεί, σημείωσε: «Το έχω πει πολλές φορές ότι θέλω το ΠΑΣΟΚ να ξαναγίνει κίνημα, με Κ κεφαλαίο, να ενώσουμε δυνάμεις στην κοινωνία και να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα αλλάξει την κατεύθυνση της χώρας. Και τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει να αλλάξουμε το σύστημα διακυβέρνησης, που δημιουργεί μία κοινωνία χαμηλών προσδοκιών, ενώ εμείς θέλουμε μία κοινωνία με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια. Την προηγούμενη περίοδο θεωρώ ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν κλειστό, φοβικό. Αντιθέτως, εγώ θέλω να είναι ανοιχτό και συμμετοχικό. Θέλω να ενώσω όλες τις γενιές, να υπάρχουν όργανα, και όλοι οι άνθρωποι που συναντάμε δυόμιση μήνες τώρα, να αισθάνονται ότι έχουν ρόλο και λόγο, ότι συμμετέχουν και συνδιαμορφώνουν, και ότι τελικά αυτοί αποφασίζουν για το μέλλον τους. Ξέρετε πάρα πολλές φορές βρισκόμαστε, λέμε πολύ ωραία λόγια, ο κόσμος γεμίζει με αυτοπεποίθηση, αλλά τελικά τους ξεχνάμε. Γι’ αυτό και λέω ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να επιστρέψει στους φίλους και στα μέλη του και να δημιουργήσει μία σχέση εμπιστοσύνης μαζί τους, κάνοντάς τους συμμέτοχους στη μεγάλη προσπάθεια που έχουμε να κάνουμε μπροστά μας».

Σχετικά με πιθανή συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε: «Το έχω πει πάρα πολλές φορές και το ξαναλέω, θέλω το ΠΑΣΟΚ να γίνει η μεγάλη δημοκρατική παράταξη, ενώνοντας δυνάμεις στην κοινωνία, με προοδευτικούς και δημοκράτες, που πιστεύουν αξιακά στη δημοκρατία, στη λογοδοσία, στη διαφάνεια και θέλουν να έρθουν μαζί μας, στην πρώτη γραμμή, στρατιώτες, όχι στρατηγοί. Σε ό,τι με αφορά επίσης, δε θέλω το ΠΑΣΟΚ να γίνει Κολυμβήθρα του Σιλωάμ για κανέναν, και όσοι μας χλεύασαν και μας λοιδόρησαν για μία καρέκλα δεν έχουν θέση ανάμεσά μας».

Τέλος, απέκλεισε το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία, ενώ σχολιάζοντας μία πιθανή αλλαγή του εκλογικού νόμου, ανέφερε: «Να πούμε ότι δε θέλουμε να συγκυβερνήσουμε με τη Νέα Δημοκρατία, θέλουμε να διατηρήσουμε την πολιτική μας αυτονομία και να παρουσιάσουμε μία ξεκάθαρη πρόταση και επιλογή προοδευτικής διακυβέρνησης. Όσον αφορά τις συνταγματικές αλλαγές, έχω πει ότι είναι πολύ σημαντικό τέτοιες κρίσιμες αποφάσεις να μην αλλάζουν αποσπασματικά και ανάλογα με το ποιον εξυπηρετούν, αλλά να γίνει μία ευρεία συζήτηση. Για αυτό ανακοίνωσα χθες, για όλα αυτά τα κρίσιμα θέματα για τον χώρο και τη χώρα, έναν οδικό χάρτη με διαδικασίες, από τις γειτονιές μέχρι ένα μεγάλο συνέδριο, όπου θα αποφασίσουμε για όλα αυτά τα κορυφαία ζητήματα, τον τρόπο θα τα προσεγγίσουμε. Αυτή θα είναι η βίβλος μας και το προγραμματικό μας πλαίσιο».

Ακούστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη του κ. Δούκα. 

Σελίδα 1 από 2