Πέμπτη, 19η Σεπτεμβρίου 2024  3:54: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2024

Η Μάγδα Φύσσα θέλησε ο γιος της, έστω και από την «αντίπερα όχθη» να αποτίσει φόρο τιμής στους πεσόντες του Μπλόκου της Κοκκινιάς, στην πορεία για τα 11 χρόνια από τον θάνατό του.

Η πορεία κινήθηκε από το Κερατσίνι προς τη μάντρα της Κοκκινιάς, όπου η Μάγδα Φύσσα άφησε μια ανθοδέσμη, λέγοντας χαρακτηριστικά «τους φέραμε τον Παύλο εδώ» ενώ ακολούθησαν χειροκροτήματα από τον κόσμο.

Στη διάρκεια της στάσης τους προς τιμήν των αγωνιστών ενάντια στον ναζιστικό ζυγό, όλοι οι συμμετέχοντες, μαζί με τη μητέρα και τον πατέρα του Παύλου Φύσσα, τραγούδησαν με μία φωνή «Τ' ακορντεόν» του Μάνου Λοΐζου.

Η Μάντρα του Μπλόκου Κοκκινιάς είναι το σημείο όπου στις 17 Αυγούστου του 1944 εκτελέστηκαν 74 αγωνιστές και αγωνίστριες του απελευθερωτικού αγώνα της χώρας ενάντια στις δυνάμεις του Άξονα.

reader.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Τ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ πραγματοποίησε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου την εκδήλωση θέλοντας να τιμήσει τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης του Αγρινίου από τον Ε.Λ.Α.Σ.

Μίλησε ο Γιάννης Καρναβιάς, Μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ & Περιφερειακός Σύμβουλος και χαιρετισμός εκ μέρους του Παραρτήματος Αγρινίου της Π.Ε.Α.Ε.Α. - Δ.Σ.Ε.

Στη συνέχεια προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ «Οι Παρτιζάνοι των Αθηνών», πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ (παραγωγής 2018, Ομάδα Συλλογική Μνήμη) για την ΕΑΜική Αντίσταση στην Αθήνα (1941 – 1944), μέσα από 14 αφηγήσεις – ιστορίες που αφορούν τη συλλογική μνήμη σε σκηνοθεσία των: Ξενοφώντα Βαρδαρού και Γιάννη Ξύδα.

Επίσης, στο χώρο της εκδήλωσης υπήρχε έκθεση βιβλίου, των εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής», με εκδόσεις που αφορούν την περίοδο της ΕΑΜικής αντίστασης και τη δράση του Ε.Λ.Α.Σ.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εσκεμμένη ενέργεια που έχει ως στόχο να προκαλέσει έναν μεγάλο πόλεμο στη Μέση Ανατολή θεωρεί η Ρωσία τις μαζικές εκρήξεις που σημειώθηκαν χθες 17/9 στον Λίβανο όταν ανατινάχτηκαν χιλιάδες, παγιδευμένοι με εκρηκτικά βομβητές, που έφερα πάνω τους οι μαχητές της Χεζμπολάχ.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα:

«Θεωρούμε αυτό που συνέβη ως μια ακόμη πράξη υβριδικού πολέμου εναντίον του Λιβάνου, η οποία έπληξε χιλιάδες αθώους ανθρώπους.

Φαίνεται ότι αυτοί που οργάνωσαν αυτήν την hi tech επίθεση, επιχείρησαν σκόπιμα να υποδαυλίσουν μια μεγάλης κλίμακας ένοπλη αντιπαράθεση προκειμένου να προκαλέσουν έναν μεγάλο πόλεμο στη Μέση Ανατολή» υποστήριξε.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου εξωτερικών της Ρωσίας υποστήριξε πως το περιστατικό αυτό πρέπει να διερευνηθεί εξονυχιστικά ενώ κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να δώσει προσοχή.

Το λιβανέζικο σιιτικό κίνημα της Hezbollah θα ξεκινήσει σύντομα μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση κατά του Ισραήλ όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Haaretz, επικαλούμενη δικές της πηγές.

Οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ «αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά» για το εγγύς μέλλον.

«Ζητήθηκε από ανώτερους αξιωματούχους να ακυρώσουν προηγούμενες υποχρεώσεις τους, προκειμένου να συμμετάσχουν σε μια επείγουσα συζήτηση που γινόταν τότε στην Kirya», γράφει η Haaretz.

Ήδη το Ισραήλ καλή εφέδρους για να ενισχύσει τις δυνάμεις του στο βόρειο τμήμα της χώρας στα σύνορα με το Λίβανο.

Υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν ότι το Ισραήλ επιδιώκει να κάνει την Χεζμπολάχ να επιτεθεί πρώτη σε ισραηλινή περιοχή γιατί τότε η δύναμη του θα έχουν το πλεονέκτημα.

Το Ισραήλ θέλει να αποφύγει μία ήταν όπως στον πόλεμο του Λιβάνου το 2006 όταν οι δυνάμεις του υποχώρησαν στον ποταμό Λιτάνι, έχοντας υποστεί βαριές απώλειες από μία τότε καλά προετοιμασμένη Χεζμπολάχ.

Σημειώνεται ότι οι μαζικές εκρήξεις προκάλεσαν το θάνατο 12 ανθρώπων και τον τραυματισμό 4.000.

Σύμφωνα με την Axios οι μαζικές εκρήξεις προκλήθηκαν κατόπιν εντολής του ίδιου του Ισραηλινού πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου.

Η εντολή δόθηκε κατά τη διάρκεια συναντήσεων με μέλη του υπουργικού συμβουλίου του και τους αρχηγούς των υπηρεσιών ασφαλείας.

Όλα συνέβησαν μια μέρα μετά την επίσκεψη του ειδικού αντιπροσώπου των ΗΠΑ Amos Hochstein στο Ισραήλ ο όποιος προειδοποίησε για τις συνέπειες της κλιμάκωσης στον Λίβανο.

Ο Νετανιάχου αποφάσισε ωστόσο να εγκρίνει την επιχείρηση.

Την Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, πέρασε αρκετές ώρες στο κέντρο διοίκησης του IDF και στην σύσκεψη παρευρέθηκε και ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ.

«Η επιχείρηση εγκρίθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα κατά τη διάρκεια συναντήσεων ασφαλείας με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, τα ανώτερα μέλη του υπουργικού συμβουλίου του και τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας», διευκρινίζει το Axios.

Πρέπει να τονιστεί ότι ένα μεγάλο μέρος από τους χιλιάδες τραυματίες των μαχητών πεις Χεζμπολάχ έχει υποστεί ακρωτηριασμούς.

Το πλήγμα είναι τόσο βαρύ που είναι αδύνατον πλέον για την Χεζμπολάχ αλλά ακόμα και για το Ιράν να μην προχωρήσουν σε αντίποινα.

Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή είναι δυσάρεστες και για τους Αμερικανούς και ιδιαίτερα για τους Δημοκρατικούς καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν ήθελε να πετύχει μία ειρήνευση στην Λωρίδα της Γάζας, έτσι ώστε να δοθεί ένα πρόσχημα στους αριστερούς ψηφοφόρους του κόμματος να ψηφίσουν ελεύθερα την Καμάλα Χάρις.

Τώρα υπάρχει κίνδυνος ο πόλεμος να γίνει πολύ ευρύτερος και να εμπλακεί μία πολύ μεγαλύτερη περιοχή από αυτήν της Λωρίδας της Γάζας και της Δυτικής Όχθης.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Τους όρους διεξαγωγής του ντιμπέιτ της 24ης Σεπτεμβρίου συμφώνησαν οι εκπρόσωποι των υποψηφίων προέδρων του ΠΑΣΟΚ. 

Συγκεκριμένα αποφασίστηκαν έξι θεματικές ενότητες:

1)Οικονομία ανάπτυξη
2)Κοινωνικό κράτος, νέα γενιά, δημογραφικό
3)Εξωτερική πολιτική, άμυνα, ΕΕ
4)Κράτος, Θεσμοί, Αυτοδιοίκηση
5)Κλιματική κρίση, πολιτική προστασία, ενεργειακή μετάβαση
6)ΠΑΣΟΚ: Επόμενη μέρα

Σε κάθε θεματική ενότητα οι δημοσιογράφοι ρωτούν εντός 30 δευτερολέπτων και κάθε υποψήφιος-α απαντά εντός 90 δευτερολέπτων.

Κάθε υποψήφιος-α έχει το δικαίωμα 5 φορές στη διάρκεια του ντιμπέιτ να απευθύνει ερώτηση/τοποθέτηση/σχόλιο σε διαφορετικό κάθε φορά συνυποψήφιο-α του και σε διαφορετική θεματική ενότητα.

Η διαλογική συζήτηση θα διαρθρωθεί ως εξής: 30 δευτερόλεπτα ερώτηση/ 30 δευτερόλεπτα απάντηση/ 30 δευτερόλεπτα επανατοποθέτηση/ 30 δευτερόλεπτα ανταπάντηση. Οι υποψήφιοι κάθονται αλφαβητικά και διαδοχικά παίρνουν τον λόγο.

Το ντιμπέιτ θα κλείσει με τελική τοποθέτηση 90 δευτερολέπτων κάθε υποψηφίου.

Στους δυο δημοσιογράφους δίνεται η δυνατότητα συνολικά 6 follow up ερωτήσεων, που πρέπει όμως να υποβληθούν σε διαφορετικό υποψήφιο-α (ερώτηση follow up:15 δευτερόλεπτα / απάντηση follow up: 30 δευτερόλεπτα).

pronews.gr

Το υπουργείο Τουρισμού έδωσε απάντηση στα σχόλια για την αγορά δύο περσικών χαλιών αξίας 17.890 ευρώ με απευθείας ανάθεση από τη Δέσποινα Μοιραράκη για το γραφείο της υπουργού Όλγας Κεφαλογιάννη. 

Όπως έγινε γνωστό μέσω της Διαύγειας, το υπουργείο Τουρισμού προχώρησε σε απευθείας ανάθεση στην έμπορο Δέσποινα Μοιραράκη για την αγορά δύο περσικών χαλιών που προορίζονται για το γραφείο της υπουργού Όλγας Κεφαλογιάννη.

Στην απάντησή του, το υπουργείο αναφέρει πως πρόκειται για «την προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού και ειδών για την αναβάθμιση των χώρων υποδοχής επισκεπτών», τονίζοντας πως το υπουργείο είναι «κατεξοχήν υπουργείο εξωστρέφειας, έχει ως βασική αποστολή την προώθηση της εικόνας της χώρας μας». Αναφέρεται τέλος πως η «ανανέωση του εξοπλισμού», όπως περιγράφεται, «είχε καθυστερήσει για περισσότερο από μια δεκαπενταετία».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου:

Σχετικά με τα δημοσιεύματα που αφορούν στην προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού και ειδών για την αναβάθμιση των χώρων υποδοχής επισκεπτών, διευκρινίζονται τα εξής, από το υπ. Τουρισμού:

Το υπουργείο Τουρισμού, ως κατεξοχήν υπουργείο εξωστρέφειας, έχει ως βασική αποστολή την προώθηση της εικόνας της χώρας μας. Στο πλαίσιο αυτό, κρίσιμο μέρος των εργασιών του είναι η υποδοχή προσώπων από όλο τον κόσμο που εκπροσωπούν, μεταξύ άλλων, κράτη και φορείς του νευραλγικού αυτού τομέα για την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, κρίθηκε απαραίτητη η ανανέωση του εξοπλισμού και η αναβάθμιση των υποδομών μας, διαδικασία που είχε καθυστερήσει για περισσότερο από μια δεκαπενταετία.

Η ανανέωση αυτή έγινε με απόλυτη διαφάνεια, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες και σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις για τις δημόσιες συμβάσεις έργων, προμηθειών και υπηρεσιών.

Η βελτίωση των χώρων υποδοχής κρίνεται αναγκαία για τη διασφάλιση της άριστης φιλοξενίας και εξυπηρέτησης των επισκεπτών, στο πλαίσιο δράσεων και εργασιών για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού, καθώς και για την ανάδειξη της θετικής εικόνας της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο.

pronews.gr

Η υπουργός Τουρισμού και βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη  αγόρασε δύο πανάκριβα, χειροποίητα χαλιά τα οποία πληρώθηκαν από τα χρήματα των φορολογουμένων προκειμένου να διακοσμηθεί το υπουργικό γραφείο της εν όψει του χειμώνα.

Όπως προκύπτει από έγγραφο που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, η Όλγα Κεφαλογιάννη με απευθείας ανάθεση και μέσω δημοσίου χρήματος αγόρασε για λογαριασμό του υπουργικού της γραφείου δύο περσικά χαλιά από τη Δέσποινα Μοιραράκη έναντι 17.980 ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ.

Στο δημόσιο έγγραφο της αγοράς των δύο χαλιών έναντι 17.980 ευρώ υπάρχει αναλυτική περιγραφή του κάθε χαλιού και συγκεκριμένα:

1) Ένα χειροποίητο χαλί, περσικό ΝΑΙΝ, μαλλί και μετάξι, σε μπλε χρώμα φόντου με κεντρική ροζέτα και γωνίες. Διαστάσεις: 4,30Χ3,03=13,03 τμ².

2) Ένα χειροποίητο χαλί, περσικό ΝΑΙΝ, μαλλί και μετάξι, με επαναλαμβανόμενο σχέδιο σε λευκό φόντο και μπλε μπορντούρα. Διαστάσεις: 3,60Χ2,77=9,97 τμ².

Το να δίνει από τον προϋπολογισμό του υπουργείου η Όλγα Κεφαλογιάννη 18.000 ευρώ σε τέτοιες δύσκολες εποχές είναι πρόκληση, καθώς είναι χρήματα των φορολογουμένων, οι οποίοι φορολογούμενοι περνούν πολύ δύσκολα στις ζωές τους.

pronews.gr

Οι Ουκρανοί ανατίναξαν μία από τις μεγαλύτερες αποθήκες πυρομαχικών των Ρώσων στο Τόροπετς στην περιφέρεια του Τβερ.

Οι εκρήξεις που προκλήθηκαν ήταν κολοσσιαίων διαστάσεων και συνεχίζονται ακόμα και τώρα.

Οι καπνοί είναι ορατοί από τους δορυφόρους της NASA και μέχρι αυτή την ώρα οι δηλώσεις των Ρώσων είναι φειδωλές.

Η αποθήκη βρίσκεται στην βορειοδυτική Ρωσία, ανάμεσα στην Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη.

Ο αποθηκευτικός χώρος κατά την διάρκεια των ετών είχε υποστεί πολλές επεκτάσεις.

Υπολογίζεται ότι είχαν αποθηκευτεί πάνω από 30.000 τόνοι πυρομαχικών!

Αναλυτές φοβούνται μήπως στις ρώσικες αποθήκες φυλάγονταν και πυρηνικά όπλα και αυτό γιατί οι ρωσικές αρχές προχώρησαν σε εκκένωση του πληθυσμού της περιοχής.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στις βιντεοσκοπήσεις των εκρήξεων διακρίνεται ένα… πυρηνικό «μανιτάρι»!

Υπάρχουν και κάποιοι Ρώσοι αναλυτές που υποστηρίζουν ότι η επίθεση δεν έγινε με drones αλλά πραγματοποιήθηκε με ΝΑΤΟϊκά όπλα μακρού πλήγματος!

Εάν επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο τότε είναι πολύ πιθανό να ανοίξει η «πόρτα του φρενοκομείου» δυστυχώς πριν τις αμερικανικές εκλογές.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Tα συμπεράσματα των δημοσκοπήσεων έχουν προκαλέσει ανησυχία στο Μαξίμου για υποχώρηση των ποσοστών της ΝΔ ακόμα και κάτω από το 20%!

Αυτή τη στιγμή ο μέσος όρος των δημοσκοπήσεων δείχνει τα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος στο 23%  με πτωτικές τάσεις.

Στο Μαξίμου νιώθουν πίεση από τα δεξιά και έχουν ήδη κατασταλάξει στο ποια κόμματα τους ανησυχούν πραγματικά και ποια όχι.

Σε ό,τι αφορά την «Ελληνική Λύση» και τον Κυριάκο Βελόπουλο ναι μεν δέχονται μία σχετική πίεση αλλά θεωρούν στο Μαξίμου ότι ο συγκεκριμένος ελέγχεται απόλυτα λόγω των εκκρεμοτήτων που έχει με το κανάλι Alert.

Εκκρεμότητες που αφορούν τόσο την άδεια του τηλεοπτικού καναλιού όσο και τα πρόστιμα που έχει δεχτεί από το EΣΡ.

Μία απαίτηση καταβολής προστίμων από τα κανάλια στα οποία έχει παρουσία ο Κυριάκος Βελόπουλος θα τον διέλυε κυριολεκτικά.

Οπότε στο Μαξίμου τον θεωρούν του «χεριού» τους επομένως δεν τους προκαλεί κάποια ιδιαίτερη ανησυχία.

Σε ό,τι αφορά τους «Σπαρτιάτες» δεν υφίστανται πλέον ως ομοιογενής πολιτικός κομματικός σχηματισμός και ως εκ τούτου ούτε για αυτούς ανησυχούν.

Αυτό που προβληματίζει το Μαξίμου είναι η «Νίκη» και  η Α.Λατινοπούλου με την «Φωνή Λογικής»

Σε ό,τι αφορά την Αφροδίτη Λατινοπούλου, είναι η σύγχρονη εκδοχή της Δεξιάς όπως την βλέπουμε σε πολλά ευρωπαϊκά κόμματα κυβερνητικά και μη ενώ η «Νίκη» συγκεντρώνει ένα μεγάλο ποσοστό των παραδοσιακών ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας.

Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ το Μαξίμου αυτή τη στιγμή δεν ασχολείται καθόλου και με τα δύο κόμματα της Κεντροαριστεράς.

Με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ασχολείται καθώς έχει πάψει να είναι τέτοιο σχεδόν αμέσως μετά τις διπλές εθνικές εκλογές του 2023.

Υπό την προεδρία Σ.Κασσελάκη κατέρρευσε ακόμα περισσότερο.

Το χειρότερο είναι ότι δεν δείχνει κανένα σημάδι ανάκαμψης και μάλιστα τα στελέχη του δεν δείχνουν να βιάζονται για να το κάνουν αυτό.

Σοβαρή ένδειξη επ’αυτού αποτελεί το γεγονός ότι η εκλογή νέου προέδρου θα γίνει κάπου στο τέλος Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου.

Στο μεταξύ πλησιάζει η άνοιξη όπου θεωρητικά η κυβέρνηση θα μπορούσε να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές.

Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, στην πραγματικότητα βρίσκεται στην ίδια θέση με τον ΣΥΡΙΖΑ με τη μόνη διαφορά ότι θα εκλέξει πρόεδρο νωρίτερα και ότι δεν έχει διαλυθεί όπως έχει συμβεί με το κόμμα της Αριστεράς.

Δεν έχει διαλυθεί αλλά δεν έχει προσφέρει και τίποτα παραπάνω ώστε να πειστούν οι ψηφοφόροι ότι θα μπορούσε να αποτελέσει μία εναλλακτική κυβερνητική πρόταση.

Συνεπώς, στο Μαξίμου ανησυχούν μόνο για τα δεξιά κόμματα.

Ο λόγος για τον οποίο ανησυχούν πρωτίστως είναι γιατί εμποδίζουν την όποια προοπτική θα μπορούσε να έχει η Νέα Δημοκρατία να διεκδικήσει εκ νέου μία αυτοδυναμία.

Και αυτό γιατί τα κόμματα αυτά «τρέφονται» με άλλοτε ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας.

Σημειώνεται ότι στο Μαξίμου σχεδιάζουν έναν εκλογικό νόμο με τον οποίο θα μπορεί να επιτυγχάνεται αυτοδυναμία με ποσοστό της τάξης του 31-32%.

Επειδή όμως ούτε αυτό το ποσοστό μπορεί πλέον να επιτευχθεί με βάση τις δημοσκοπήσεις, σκέφτονται να το προχωρήσουν ακόμα παραπέρα.

Να αυξήσουν το όριο εισόδου στη Βουλή στο 5%.

Όμως όπως όλα δείχνουν τα δεξιά κόμματα, λόγω των πρόσφατων «κατορθωμάτων» της κυβέρνησης σε πολλά μέτωπα, έχουν αρχίσει να ξεπερνούν και το όριο αυτό.

pronews.gr

Οι αρχές ασφαλείας των ΗΠΑ εντόπισαν σήμερα (18/9) το απόγευμα εκρηκτικά σε αυτοκίνητο κοντά στο χώρο συγκέντρωσης του Ντόναλντ Τραμπ στο Λονγκ Άιλαντ και πλέον αρκετοί πολίτες αναρωτιούνται τι επιζητούν ορισμένοι λίγο πριν τις αμερικανικές εκλογές. 

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι πρόκειται πιθανότατα περί λάθους του ειδικού σκύλου για την ανεύρεση εκρηκτικών και του χειριστή του!

Η αστυνομία εντόπισε τα «εκρηκτικά» και σύμφωνα με το δημοσιογράφο James Latino «παραβιάστηκε η περίμετρος του χώρου συγκέντρωσης και αφαιρέθηκε ένα μπλε βαρέλι».

Το αστυνομικό τμήμα της κομητείας Nassau είπε ότι κατά τη διάρκεια επιχείρησης, «βρήκε έναν εκρηκτικό μηχανισμό σε ένα από τα οχήματα». Λίγο αργότερα όμως εκδόθηκε ανακοίνωση που διαπίστωνε λάθος κατά την διαδικασία.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου έτρεξε στο δάσος. Δεν έχω γίνει ακόμα γνωστοί οι λόγοι γιατί έφυγε από το σημείο καθώς σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση δεν βρέθηκαν εκρηκτικά

«Κανείς δεν είδε αν είχε κάτι πάνω του», απλώς τον είδαν να απομακρύνεται τρέχοντας.

Στο σημείο επικρατεί συνωστισμός καθώς χιλιάδες αυτοκίνητα με υποστηρικτές του Τραμπ έχουν εγκλωβιστεί καθώς ο δρόμος έχει κλείσει.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε καθώς χιλιάδες άνθρωποι έσπευδαν για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

Η υπόθεση εξελίσσεται – ο ύποπτος δεν έχει συλληφθεί. 

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Βιολόγοι ερευνητές από τις ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι υπάρχει και μία «τρίτη κατάσταση» πέρα ​​από τη ζωή και τον θάνατο.

Πρόκειται -κατά τα λεγόμενά τους- για μία σημαντική ανακάλυψη, που θα μπορούσε να «επαναπροσδιορίσει τον νόμιμο θάνατο».

«Τρίτη κατάσταση ύπαρξης» στη βιολογία θεωρείται όταν τα κύτταρα ενός νεκρού οργανισμού συνεχίζουν να λειτουργούν μετά το θάνατο του οργανισμού.

Οι καθηγητές Πίτερ Νομπλ από το Πανεπιστήμιο Ουάσιγκτον του Σιάτλ και Αλεξ Ποζίτκοφ από το ιατρικό κέντρο City of Hope National στο Ντουάρτε της Καλιφόρνιας διερεύνησαν την ικανότητα αυτή των κυττάρων να υπάρχουν σε νέες μορφές μετά τον θάνατο ενός οργανισμού.

Σύμφωνα με την Dailymail, oι ερευνητές ανακάλυψαν ότι μετά τον θάνατο του οργανισμού τα κύτταρά του αποκτούν νέες δυνατότητες που δεν είχαν όταν ο οργανισμός ήταν ζωντανός.

Συγκεκριμένα, μετά το θάνατο του έμβιου όντος, ορισμένα κύτταρα, όταν τους παρέχονται θρεπτικά συστατικά, οξυγόνο, βιοηλεκτρισμός ή βιοχημικά στοιχεία, έχουν την ικανότητα να μεταμορφώνονται σε πολυκύτταρους οργανισμούς με νέες λειτουργίες.

Το 2021, ερευνητές στις ΗΠΑ διαπίστωσαν ότι τα κύτταρα από δέρμα νεκρών βατράχων ήταν σε θέση να προσαρμοστούν αυθόρμητα σε πολυκύτταρους οργανισμούς που ονομάζονται «xenobots» ή να «αυτοσυναρμολογηθούν» σε μικροσκοπικούς πολυκύτταρους οργανισμούς -τα «ανθρωπομπότ»- που μπορούν να κινούνται στο περιβάλλον τους, αλλά και να επιδιορθώνουν τον εαυτό τους.

pronews.gr

Σελίδα 1 από 2