Δευτέρα, 16η Σεπτεμβρίου 2024  7:04: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2024

Τον δρόμο για την φυλακή μετά την συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε στις ανακριτικές αρχές πήρε σήμερα ηγετικό στέλεχος της Θύρας 7 ο οποίος κατηγορείται για την δολοφονία του αστυνομικού των ΜΑΤ Γιώργου Λυγγερίδη τον Νοέμβριο του 2023 έξω από γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε βάρος του 41χρονου με το παρατσούκλι «Κορυδαλλιώτης», προέκυψαν νέα στοιχεία.

Συγκεκριμένα, ανιχνεύθηκαν ίχνη πυρίτιδας ενώ προέκυψαν και εκβιασμοί σε βάρος ιδιοκτητών καντίνας γύρω από το γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης».

zougla.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2024 22:00

Δύο μέρες μείνανε...

PAPADOPOYLOS KOSTAS γράφει ο Κώστας Παπαδόπουλος

- ΑΥΤΟ το Σ/Κ συνεδριάζει η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και όλα - μα όλα - τα κανάλια ασχολούνται μόνο με αυτό. Κάτι που έκαναν απ' την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην αρχηγία κι εντεύθεν, αλλά τούτες τις τελευταίες μέρες τό παρακάνουν. Μαζεύονται εκεί στα στούντιο 3-4 άτομα (και στο ΚΟΝΤΡΑ και στο ΑΤΤΙΚΑ που βλέπω εγώ), μαυρισμένα σα γύφτοι απ' τα μπάνια, ο καθένας απ' το δικό του "τσαντίρι" (εφημερίδα ή site) ΚΑΙ συνομιλούν μεταξύ τους για ώρα στην αρχή και με "εκλεκτούς" καλεσμένους στη συνέχεια της εκπομπής (την τιμητική τήν έχει ο Σπίρτζης!) και σφυροκοπούν το νέο πρόεδρο, κατεβάζουν απ' τη γκλάβα τους δήθεν ειδήσεις και σενάρια, δίχως καμία ντροπή! ΚΑΙ για κυβερνητικά λάθη, μούγκα...

- ΑΠΟ χθες τα σχόλια "πέφτουν" στο νέο όνομα που πρότεινε ο πρόεδρος! Για όλους αυτούς είναι λάθος! Όπως και οι προτάσεις για αλλαγές στο καταστατικό, όπου δίνεται βάρος στα μέλη, στη βάση, στο λαό, στην κοινωνία. Ο πρόεδρος, ανακαλύπτουν όλοι αυτοί οι άχρηστοι, "δε θα λογοδοτεί σε κανένα όργανο, θα είναι στο απυρόβλητο"! Φτιάχνει δικό του κόμμα και άλλα ευτράπελα! Προβλέπουν πλήρη διάλυση, πάντα με φταίχτη τον Κασσελάκη! Προσπαθούν να "μαντέψουν", για το τι θα κάνει ο Πολάκης και οι "87"! Αυτοί όλα τα ξέρουν ή τα μαντεύουν, αυτοί μάς κυβερνούν...

- ΜΕΧΡΙ να έρθει ο Κασσελάκης και γίνει αρχηγός, εμείς οι πολίτες είχαμε ένα διαχρονικό παράπονο: Γιατί δε μάς επισκέπτονται οι πολιτικοί να δουν τα προβλήματά μας, αλλά έρχονται μόνο στις παραμονές εκλογών για ψήφους! Εμείς δεν έχουμε καμία αξία γι' αυτούς;; Η δική μας γνώμη δε μετράει καθόλου;; Αυτά δε λάγαμε πάντα;; ΚΑΙ τώρα που ένας αρχηγός κόμματος αποφασίζει να μάς ακούσει να μάς δώσει λόγο και ρόλο και να συνδιαμορφώνουμε την πολιτική που μάς αξίζει, αυτή που θα λύνει προβλήματα και δε θα δημιουργεί περισσότερα, όπως γινόταν μέχρι τώρα, αυτός ο αρχηγός (και μελλοντικός πρωθυπουργός, γιατί όχι) δε θα δίνει λογαριασμό σε κανέναν, όπως "εκτιμούν" οι δημοσιογράφοι της διαπλοκής;; Ή μήπως θα λογοδοτεί στη βάση, στο λαό και στους ψηφοφόρους του;; Κάτι που ΔΕΝ το θέλει καθόλου το σύστημα και γι' αυτό προσπαθεί να τόν ξεκάνει χωρίς σταματημό. "Πού πάς, ρε, Καραμήτρο" να ξυπνήσεις την κοινωνία! Εμείς παλέψαμε χρόνια, δεκαετίες ολόκληρες να τον κοιμίσουμε! Αυτά σκέπτονται, την αλλαγή φοβούνται. Όπως την φοβούνταν και τότε, πριν 50 χρόνια, με τον Ανδρέα! Ο οποίος έλεγε εκείνο το αξέχαστο: "Το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ο Λαός στην εξουσία"! Αυτόν το λαό που το έχουν σε λήθαργο φοβούνται. Μην ξυπνήσει κάποιος το λαό...

- ΟΣΟ για εμάς, το λαό, αν ποτέ ξυπνήσουμε και αποφασίσουμε να δράσουμε και να γίνουμε Ενεργοί Πολίτες - προβλέπεται και από το Σύνταγμα αυτό, ώστε να είμαστε εγγυητές του, αλλά και να μπορούμε να ελέγχουμε την οποιαδήποτε εξουσία - μπορεί και ν' ανατρέψουμε την επικρατούσα καταστροφή μας. Αλλιώς, δε θα φέρουν ευθύνυνη άλλοι, παρά εμείς οι ίδιοι. Και το "δεν ψηφίζω κανέναν", δεν αποτελεί μαγκιά, αλλά αποφυγή ευθυνών και μόνο..

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο Στέφανος Κασσελάκης δημιουργεί ένα νέο κόμμα στην θέση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με νέο όνομα, νέα οργάνωση και νέα στελέχη!

Αυτήν την ώρα κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Καταστατικού του κόμματος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανακοίνωσε και την αλλαγή του ονόματος του κόμματος!

Επίσης ξηλώνει τους νυν βουλευτές από τα κομματικά όργανα του νέου κόμματος και τους απαγορεύει να θέτουν υποψηφιότητα για πάνω από τρεις θητείες στην ίδια εκλογική περιφέρεια!

Τα μέλη του κόμματος που τον ψηφίζουν αποκτούν ιδιαίτερο ρόλο στο νέο κόμμα, καθώς θα αποφασίζουν για κορυφαία θέματα, όπως τη γραμμή του κόμματος, ενώ θα έχουν καθοριστικό λόγο και στην συγκρότηση των ψηφοδελτίων, όπως συνέβη στις Ευρωεκλογές.

Παράλληλα, στην περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να είναι υποψήφιος στις εκλογές και μετέχει σε όργανο του κόμματος, θα πρέπει να έχει παραιτηθεί από αυτό 24 μήνες πριν.

Ειδικά για τους βουλευτές και τους Ευρωβουλευτές προβλέπεται ότι στο εξής θα μετέχουν σε ένα και μοναδικό κομματικό όργανο.

Αυτό θα είναι το Εθνικό Συμβούλιο, το οποίο θα αντικαταστήσει την σημερινή Κεντρική Επιτροπή και η συμμετοχή των βουλευτών και των Ευρωβουλευτών θα είναι ex officio. Σημειωτέον το Εθνικό Συμβούλιο θα απαρτίζεται από 151 μέλη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης πιστεύει ότι θα επιβιώσει πολιτικά, γιατί θα φύγει από αυτό που δεν τον θέλει: Τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το ζήτημα είναι αν θα βρει ψηφοφόρους στο νέο «μαγαζί»…

pronews.gr

To Ινστιτούτο Καταναλωτών (INKA) αποδομεί τo αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του ίδιου του πρωθυπουργού περί «μύθου» της ακρίβειας.

Η αγοραστική δύναμη των πολιτών μειώνεται δραματικά και προχωρούν σε περικοπές δαπανών στην διατροφή ακόμη και στην υγεία για να ανταπεξέλθουν.

Αυτό καταδεικνύεται από τα στοιχεία έρευνας του ΙΝΚΑ, η οποία είναι κόλαφος για την κυβερνητική πολιτική.

Οι ερωτώμενοι υπερτονίζουν πως η ακρίβεια έχει επηρεάσει σημαντικά την καθημερινότητά τους και οι φόροι είναι ο βασικός παράγοντας που έχει μειώσει την αγοραστική τους δύναμη.

Η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών ζητά ελέγχους στην αγορά, αύξηση μισθών και συντάξεων, μείωση φόρων ενώ δηλώνει πως δεν είναι ικανοποιημένη από τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση κατά της ακρίβειας.

Στοιχεία της έρευνας

  • Το 94,3% των πολιτών αναφέρουν πως η ακρίβεια τους έχει επηρεάσει «αρκετά» ή «πολύ» τους τελευταίους 12 μήνες.
  • Το 92,7% των πολιτών υπογραμμίζουν πως η ακρίβεια έχει επηρεάζει την ποιότητα της ζωής τους «αρνητικά» ή «πολύ αρνητικά».

  • Το 81,8% των πολιτών πιστεύουν ότι η φορολογική πολιτική είναι ο κύριος παράγοντας που συμβάλλει περισσότερο στην ακρίβεια.
  • Το 94,1% των πολιτών τονίζουν πως έχουν μειώσει τις δαπάνες σε τομείς όπως η υγεία, η εκπαίδευση ή η ψυχαγωγία λόγω της ακρίβειας.

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Θόδωρος Σκυλακάκης, υποστήριξε πως ο πολλαπλασιασμός των ψαριών φταίει για την περιβαλλοντική καταστροφή στην Μαγνησία.

Όλα ξεκίνησαν όταν η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, είπε ότι τα ψάρια «θυσιάστηκαν» στον Βόλο:

«Δεν μπορώ να αναλογιστώ 270 τόνους νεκρών ψαριών, κάθε ένα από αυτά τα ψάρια και πόσα ήταν και πώς τα θυσιάσατε εσείς που καταλαβαίνετε και ξέρετε τι κάνετε».

«Δεν θυσιάστηκαν τα ψάρια, πολλαπλασιάστηκαν» της απάντησε ο Θ. Σκυλακάκης και συνέχισε:

«Γιατί πολλαπλασιάστηκαν; Για έναν πολύ απλό λόγο.

Διότι ο Daniel που έριξε 8 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού πλημμύρισε αρκετά παραπάνω από 100.000 στρέμματα στην Κάρλα.

Εκεί που πλημμύρισε και επειδή τράβηξε και πολύ πράγμα, γιατί μεταφέρθηκαν πολλά φερτά υλικά, υπήρχε πολλή τροφή.

Τα ψάρια πολλαπλασιάστηκαν, δημιουργήθηκε υπερπληθυσμός.

Όταν υπάρχει τροφή και νερό, δημιουργείται υπερπληθυσμός.

Προχώρησε λόγω των θερμοκρασιών των πολύ υψηλών και της ξηρότητας, που ήταν αφύσικη στην φετινή χρονιά, ταχύτερα του αναμενόμενου η μείωση.

Και όπως μου είπε και ο Περιφερειάρχης κ. Κουρέτας, στο τελευταίο δεκαήμερο πριν από το φαινόμενο των ψαριών εμφανιστεί, άνοιξαν και κάποιες καταβόθρες κάτω από το πλημμυρισμένο, το οποίο το μάθαμε όταν άδειασε, οι οποίες πολλαπλασίασαν την ταχύτητα της αποστράγγισης.

Έφυγε δηλαδή νερό και προς τα κάτω.

Και αυτό -γεγονότα πολύ δύσκολα προβλέψιμα τα γεωλογικά, αδύνατον να προβλεφθούν- οδήγησε σε ταχεία μείωση του οξυγόνου και τα ψάρια αυτά τα οποία φυσιολογικά θα έφευγαν.

Διότι ο υπερπληθυσμός χωρίς το αντίστοιχο οικολογικό περιβάλλον δεν έχει διάρκεια ζωής –δεν υπάρχει θυσία, θα πέθαιναν τα ψάρια ούτως ή άλλως– και πέθαναν με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα και δημιουργήθηκε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε».

pronews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βίντεο δείχνει την καταστροφή οχημάτων του ουκρανικού στρατού, που μεταφέρουν στρατιωτικές προμήθειες, από ρωσικά FPV drones.

Οι Ουκρανοί χάνουν τεράστιο αριθμό εξοπλισμών και οχημάτων συνεχώς, είτε από χτυπήματα με ρωσικά FPV drones είτε από το ρωσικό πυροβολικό.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

H εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, τόνισε πως καμία πρόκληση εναντίον των Ρώσων στρατιωτών και πολιτών στην Υπερδνειστερία δεν θα γίνει ανεκτή.

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, «ριζοσπάστες πολιτικοί» στη Μολδαβία φέρεται να ζητούν από τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας να «ξεφορτωθούν τη ρωσική στρατιωτική παρουσία» στην κατεχόμενη Υπερδνειστερία.

Η Μαρία Ζαχάροβα είπε ότι 220.000 Ρώσοι πολίτες ζουν στην μη αναγνωρισμένη Υπερδνειστερία, εκτός από «Ρώσους ειρηνευτές».

Τόνισε πως:

«Οποιεσδήποτε προκλήσεις θα θεωρηθούν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο ως επίθεση στη Ρωσική Ομοσπονδία»

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Στιγμές τρόμου έζησαν θεατές τσίρκου στη Ρωσία όταν είδαν μια αρκούδα να επιτίθεται στον θηριοδαμαστή της.

Όλα συνέβησαν σε παράσταση του τσίρκου Moretti, όταν η αρκούδα με το όνομα Ντόνατ επιτέθηκε στον θηριοδαμαστή Σεργκέι Πριτσίνιτς.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, όλα συνέβησαν ενώ η αρκούδα βάρους περίπου 250 κιλών βρισκόταν πάνω σε ένα hoverboard.

Ο θηριοδαμαστής καθηλώθηκε για περίπου 30 δευτερόλεπτα από την αρκούδα, πριν να παρέμβει ένας άλλος εργαζόμενος του τσίρκου, ο οποίος χτύπησε το ζώο προκειμένου να δώσει χρόνο στον Πριτσίνιτς να απεγκλωβιστεί και να σηκωθεί όρθιος.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του τσίρκου, ο θηριοδαμαστής «περίμενε να ηρεμήσει η αρκούδα, σηκώθηκε και συνέχισε την παράσταση, την οποία έκλεισε με ένα φιλί και αυτό ήταν».

«Πρόκειται για ένα ζώο. Κάθε ένα από αυτά συμπεριφέρεται διαφορετικά. Μπορεί να μην τους αρέσει κάτι και να εκφράσουν με αυτόν τον τρόπο τα συναισθήματά τους. Κάθε θηριοδαμαστής το αντιλαμβάνεται αυτό» πρόσθεσε ο διευθυντής του τσίρκου.

protothema.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Η ένταση σημειώθηκε όταν ο πατέρας και ο θείος του 19χρονου αντιλήφθηκαν την παρουσία μέσα στον χώρο του λούνα παρκ -στο οποίο απαγορεύεται η είσοδος- υπαλλήλου της επιχείρησης, ο οποίος όπως αναφέρουν, τραβούσε φωτογραφίες για να τις στείλει στον ιδιοκτήτη.

Με την παρέμβαση των αστυνομικών που βρίσκονταν στο σημείο τα πνεύματα ηρέμησαν και ο υπάλληλος αποχώρησε.

Νωρίτερα, μετέβησαν στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής οι μηχανικοί της εταιρείας που δίνει πιστοποιήσεις σε παιχνίδια λούνα παρκ. Οι τρεις μηχανικοί έφτασαν στη Χαλκιδική από την Αθήνα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν ελέγχους στο μοιραίο μηχάνημα, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 19χρονος. Ο έλεγχος αυτός έρχεται μετά από παρέμβαση του προϊσταμένου της εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης.

Η οικογένεια του 19χρονου υποστηρίζει πως ο έλεγχος θα λειτουργήσει ενισχυτικά στα όσα υποστηρίζουν, ότι, δηλαδή, στο λούνα παρκ δεν λειτουργούσε τίποτα σωστά.

Πηγή: lifo.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παρενέβη αυτεπάγγελτα η Εισαγγελία Βόλου κατά του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, έπειτα από δήλωσή του στην οποία κάλεσε επαγγελματίες που έλαβαν ειδοποιήσεις για την εξόφληση χρεών από τη χρήση τραπεζοκαθισμάτων στην παραλία, να συντονιστούν και να επιτεθούν σωματικά στους υπαλλήλους του Οργανισμού Λιμένος Βόλου (ΟΛΒ).

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, δόθηκε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και σχηματίστηκε δικογραφία για να ερευνηθεί αν προκλήθηκε κίνδυνος στη δημόσια τάξη.

Ο δήμαρχος Βόλου, στις 2 Σεπτεμβρίου, κάλεσε τους επαγγελματίες που έλαβαν ειδοποιήσεις από τον ΟΛΒ για την πληρωμή οφειλών τους, να «συντονιστούν και να τους δείρουν».

Πηγή: lifo.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σελίδα 1 από 2