Δευτέρα, 23η Σεπτεμβρίου 2024  11:21: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2024

Στην πιο σημαντική από αυτές, πέρασε με ευρεία πλειοψηφία η πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας και των «87» για διεξαγωγή των εκλογών στις 24 Νοεμβρίου και -αν χρειαστεί β' γύρος- τη 1η Δεκεμβρίου. Κάτι που σημαίνει ότι το έκτακτο συνέδριο θα διεξαχθεί 1-3 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Στέφανος Κασσελάκης (μέσω της Θεοδώρας Τζάκρη) όσο και ο Παύλος Πολάκης είχαν προτείνει επίσπευση των διαδικασιών, με πρώτο γύρο εκλογών στις 3 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας πέρασε με 112 ψήφους, ενώ η πρόταση Κασσελάκη - Τζάκρη συγκέντρωσε 62. Η πρόταση Πολάκη πήρε 9 ψήφους, ενώ υπήρχαν και δύο λευκά.

ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Πέρασε η πρόταση Σπίρτζη για τα πόθεν έσχες των υποψηφίων προέδρων, οργή των kasselistas

Σε άλλη ψηφοφορία, πέρασε η πρόταση Σπίρτζη για δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες από την πλευρά των υποψηφίων προέδρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση πέρασε οριακά, με 87 ψήφους υπέρ και 84 κατά.

Αυτή η απόφαση προκάλεσε την οργή υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη, που αποχώρησαν από την αίθουσα φωνάζοντας συνθήματα όπως «πρόεδρε προχώρα, άλλαξέ τα όλα» και «η βάση μπορεί να φέρει την ανατροπή».

Πάντως, όσον αφορά την υποβολή των πόθεν έσχες, ο Παυσανίας Παπαγεωργίου, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση της Βούλας Κεχαγιά, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει κατατεθεί ως προϋπόθεση υποψηφιότητας το πόθεν έσχες, αλλά ψηφίστηκε να συνοδεύεται η κατάθεση υποψηφιότητας και από το πόθεν έσχες. «Εάν δεν υπάρχει, θα το δούμε τότε», είπε. Και συμπλήρωσε: «Το πόθεν έσχες θα είναι ένα συνοδευτικό έγγραφο. Δεν θα γίνεται έλεγχος. Υποψηφιότητες κατατίθενται πριν από το συνέδριο, άρα λεπτομέρειες θα μπουν μαζί με την υποψηφιότητα στο συνέδριο. Τα έγγραφα όλα που θα συνοδεύουν την υποψηφιότητα θα επικυρωθούν από το συνέδριο».

Επίσης, τόνισε ότι η παραλαβή υποψηφιοτήτων νωρίτερα δεν σημαίνει και έγκριση υποψηφιότητας, ούτε απόρριψη έως το συνέδριο. Η εισήγηση στο συνέδριο είναι: στα έγγραφα για την έγκριση της υποψηφιότητας να συμπεριλαμβάνεται και δήλωση πόθεν έσχες.

Να σημειωθεί ότι αποσύρθηκε η πρόταση για ταυτόχρονη εκλογή προέδρου και μελών της Κεντρικής Επιτροπής στις 24 Νοεμβρίου, και θα ζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της ΚΕ, στις 5 Οκτωβρίου. Στην ίδια συνεδρίαση θα συζητηθούν και τα ζητήματα της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) και της Επιτροπής Θέσεων.

Το χρονοδιάγραμμα και οι προϋποθέσεις της πρότασης της Πολιτικής Γραμματείας
Μετά την υπερψήφιση της πρότασης της Πολιτικής Γραμματείας, οι υποψηφιότητες θα κατατεθούν μέχρι τις 24 Οκτωβρίου. Ακολουθεί διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου από την 1η έως τις 3 Νοεμβρίου με αντικείμενο την έγκριση των υποψηφιοτήτων και κειμένου πολιτικής απόφασης με εκλογή συνέδρων στις 19 και 20 Οκτωβρίου με μέτρο αυτό που ίσχυσε στο συνέδριο του Φεβρουαρίου, δηλαδή 1/40 επί των εγγεγραμμένων μελών.

Το Έκτακτο Συνέδριο θα διεξαχθεί από την 1η ως τις 3 Νοεμβρίου. Αντικείμενο του Συνεδρίου η έγκριση των υποψηφιοτήτων και κειμένου πολιτικής απόφασης.
Η εκλογή συνέδρων θα διεξαχθεί στις 19 και 20 Οκτωβρίου, με μέτρο αυτό που ίσχυσε στο συνέδριο του Φεβρουαρίου, δηλαδή 1/40 επί των εγγεγραμμένων μελών. Τα μέλη της Κ.Ε., οι βουλευτές και ευρωβουλευτές που δεν είναι μέλη Κ.Ε., τα μέλη του Κ.Σ. της Νεολαίας, τα μέλη της εξελεγκτικής Επιτροπής και της επιτροπής δεοντολογίας συμμετέχουν ex officio ως αντιπρόσωποι.

iefimerida.gr

Διαγράφεται ο Σαλμάς από τη ΝΔ - Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας εξέλιξης

Από τις ΗΠΑ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον παρέπεμψε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ, με το ερώτημα της διαγραφής - Οι δηλώσεις που προκάλεσαν την οργή του Μαξίμου

Ο Μάριος Σαλμάς έμοιαζε εδώ και καιρό να ισορροπεί επί ξηρού ακμής. Ο πρώην υπουργός και επί σειρά ετών βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας είναι αυτός που είχε μετωπικά αντιπαρατεθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη φορτισμένη Κ.Ο. του κόμματος, μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, προκαλώντας όχι μόνο την άμεση απάντηση του πρωθυπουργού, αλλά και την έντονη ενόχλησή του.

«Κάνατε τίποτα για τους πολλούς; Δεν έχω τίποτα με τους υπουργούς, γιατί το επιτελικό κράτος είστε εσείς με πέντε συνεργάτες σας, που τους στέλνετε έτοιμα τα νομοσχέδια» είπε τότε ο κ. Σαλμάς. «Δεν δέχομαι υπόνοιες ότι αυτή η κυβέρνηση στήριξε τους λίγους. Δεν πήραμε 41%, επειδή στηρίξαμε τους λίγους, στηρίζουμε τους πολλούς» είχε απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης. Και εν συνεχεία ο πρωθυπουργός διεμήνυε μέσω συνεργατών του ότι, στο επόμενο «φάλτσο», ο κ. Σαλμάς θα δει την πόρτα της εξόδου.

Πριν από λίγες μέρες, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας συνυπέγραψε την ερώτηση των «11» για τα κόκκινα δάνεια και ως εκ τούτου εκλήθη σε τηλεοπτικές εκπομπές. Από τη συχνότητα του Open και εν συνεχεία του Kontra, έκανε καταγγελίες για «φωτογραφικούς» διαγωνισμούς από τα υπουργεία Πολιτισμού και Υγείας ως προς τα κυλικεία των υπουργείων. Μάλιστα, το θέμα είχε θέσει εγγράφως ο κ. Σαλμάς, με ερώτηση στην κυρία Μενδώνη, η οποία του είχε απαντήσει στο τέλος Ιουλίου. Ο γαλάζιος βουλευτής, όμως, επανήλθε.

Είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης υπερέβη το όριο ανοχής του ως προς τη συμπεριφορά του κ. Σαλμά, εξ ου και τον παραπέμπει τη Δευτέρα στις 12:00 στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ με το ερώτημα της διαγραφής από την Κοινοβουλευτική Ομάδα (όχι από το κόμμα). Από τις ΗΠΑ, όπου έφτασε για να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο κ. Μητσοτάκης έδωσε εντολή στους συνεργάτες του να προβούν στα δέοντα και να λήξει η εκκρεμότητα με τον κ. Σαλμά.

Πρόκειται για ένα σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι είναι άλλο η πολιτική κριτική και άλλο οι κατηγορίες προς υπουργούς για αδιαφανείς χειρισμούς. «Η επαναλαμβανόμενη διατύπωση κατηγοριών για ζητήματα που έχουν απαντηθεί αναλυτικά από την αρμόδια Υπουργό στη Βουλή, είναι ευθέως αντίθετη με τις αρχές και τις αξίες της παράταξης και τον τρόπο λειτουργίας της κοινοβουλευτικής ομάδας μας», έλεγαν από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Επιπλέον, όταν κάποιος αντί να απευθύνεται στην αρμόδιο εισαγγελέα συνεχίζει να επαναλαμβάνει με τον ίδιο τρόπο αβάσιμες και αστήρικτες κατηγορίες χωρίς να παρουσιάζει κανένα απολύτως στοιχείο, τότε η συμπεριφορά αυτή εκτός από ανεπίτρεπτη είναι και ύποπτη» προσέθεταν.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννη Τραγάκη, παραπέμπει στην επιτροπή με το ερώτημα της διαγραφής από μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, με βάση την περίπτωση β) του άρθρου 20 και το άρθρο 21 του Κανονισμού Λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Μάριο Σαλμά».

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μάριος Σαλμάς ανέφερε στον πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας Γιάννη Τραγάκη που τον ενημέρωσε τηλεφωνικά, ότι τη Δευτέρα θα πάει για να υπερασπιστεί τον εαυτό του και την πολιτική κριτική που άσκησε.

protothema.gr

Σύγχρονη Αριστερά: Η ελιτίστρια κυρία Ακρίτα αποκάλεσε τις πλύστρες μανάδες κλεφτών, με φωτογραφία στην οποία φαινόταν η εσωτερική πισίνα της κατοικίας της

Η ιστορία έχει ως εξής. Με μία ανάρτηση της η Έλενα Ακρίτα, σχολίαζε δημοσκόπηση που εμφάνιζε πέμπτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η φωτογραφία που ανάρτησε έδειχνε τη τηλεόραση του σπιτιού της, που έδειχνε τη δημοσκόπηση, όμως στην άκρη της φωτογραφίας φαινόταν η εσωτερική πισίνα της κατοικίας της.

Τα σχόλια για τη πισίνα έδιναν και έπαιρναν στα social media, με τη βουλευτή να απαντά:

«Ναι το σπίτι έχει πισίνα σχεδόν 40 χρόνια, από το 1985 που χτίστηκε.

Αν είχα κάτι να κρύψω, δεν θα τη φωτογράφιζα. Τον χορτασμένο μην φοβάσαι, το γιο της πλύστρας να φοβάσαι.

Που μπήκε στην πολιτική με τρύπιο σώβρακο και βρέθηκε με κολοσσιαία περιουσία» έγραψε χαρακτηριστικά.

Συλλήβδην δηλαδή η ελιτίστρια κυρία Ακρίτα αποκάλεσε τις πλύστρες μανάδες κλεφτών.
Η αναφορά για το «γιο της πλύστρας» προκάλεσε νέο κύκλο σχολίων, με αποτέλεσμα η Ακρίτα να παραιτηθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Προσέξτε δεν παραιτήθηκε από βουλευτής, αλλά από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί, προφανώς ο αριστερός βουλευτής δεν μπορεί να μιλά απαξιωτικά για την πλύστρα και το γιο της.

Ενώ άμα είσαι ανεξάρτητος βουλευτής μπορείς να μιλάς… Μέχρι εκεί έφτασε η συγνώμη της Έλενας Ακρίτα.

Ευτυχώς όμως ο Νίκος Παππάς ή αλλιώς ο κύριος 13-0, δεν έκανε δεκτή την παραίτηση της Ακρίτας. Και έτσι μπορείς να είσαι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με εσωτερική πισίνα και να κράζεις την πλύστρα και το γιό της. Αυτή είναι η σύγχρονη Αριστερά.

sinidisi.gr

Η Ρωσία δημοσίευσε την λίστα των χωρών που έχουν «καταστροφικές συμπεριφορές αντίθετες με τις ρωσικές πνευματικές και ηθικές αξίες», ανάμεσα στις οποίες βρίσκονται Ελλάδα και Κύπρος, μετά από απόφαση του πρωθυπουργού Μιχαήλ Μισούστιν.

https://youtu.be/Vx5HG_2opgs

Στην ουσία είναι μία επικαιροποίηση των «μη φιλικών» προς τη Ρωσία χωρών, όπως έχει διαμορφωθεί μετά την συνεχή αποστολή οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία (και ποιος ξέρει τι άλλο προσφέρεται παρασκηνιακά) από τα κράτη αυτά και την επιβολή αμοιβαίων κυρώσεων 

Μαζί με την Ελλάδα και την Κύπρο περιλαμβάνονται οι χώρες της ΕΕ πλην Ουγγαρίας και Σλοβακίας, καθώς και του ΝΑΤΟ, πλην Τουρκίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σλοβακία βγήκε από την λίστα των εχθρικών χωρών όταν ανέβηκε στην εξουσία ο Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος πάνω απ’ όλα ασκεί πολιτική που εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα της χώρας του.

Στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ δεν είναι αρεστοί οι ηγέτες που πάνω απ’ όλα τοποθετούν τα συμφέροντα των λαών τους και αυτό ο Ρόμπερτ Φίτσο παραλίγο να το πληρώσει με την ίδια του τη ζωή κατά την πρόσφατη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του.

Δεν είναι τυχαίο ότι στις ΗΠΑ υπήρξαν δύο απόπειρες δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος και αυτός είναι ένας πολιτικός που τοποθετεί τα συμφέροντα της χώρας του πάνω από οτιδήποτε και ακολουθεί εθνική πολιτική.

 Ο κατάλογος αυτός περιλαμβάνει συνολικά 47 χώρες μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, η Μ.Βρετανία και όλες οι χώρες του λεγόμενου «δυτικού συνασπισμού», δηλαδή η Ιαπωνία, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Νότιος Κορέα, αλλά και η Ταϊβάν.

Σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο TASS που επικαλείται πηγές, η λίστα ήρθε ως συνέχεια διατάγματος του Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με το οποίο η Μόσχα θα παρέχει στο εξής ανθρωπιστική υποστήριξη, αλλά και διευκολύνσεις για τη μετακίνηση και εγκατάστασή τους στη Ρωσία σε πολίτες των χωρών αυτών, οι οποίοι «συμμερίζονται τις παραδοσιακές ρωσικές πνευματικές και ηθικές αξίες».

Με λίγα λόγια προσφέρει ένα είδος ιδιότυπου «ασύλου» σε όσους πολίτες της Δύσης δεν αντέχουν πλέον τον ηθικό και πνευματικό ξεπεσμό των κοινωνιών τους.

Το διάταγμα του Ρώσου προέδρου προβλέπει μια απλοποιημένη διαδικασία για όσους «δεν αποδέχονται τις καταστροφικές νεοφιλελεύθερες συμπεριφορές στις χώρες τους, οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με τις παραδοσιακές αξίες», προκειμένου να μετεγκαθίστανται στη Ρωσία.

Σύμφωνα με ρωσικές διπλωματικές πηγές ο αριθμός των δυτικών πολιτών, που αξιοποιούν αυτή τη διαδικασία είναι «ήδη αρκετές δεκάδες».

Η πρόσκληση των Ρώσων απευθύνεται σε Δυτικούς πολίτες που θέλουν την επιστροφή του χριστιανικού ιδεώδους και του χριστιανικού πολιτισμού και κυρίως στους πολίτες ορθοδόξων χωρών όπως η Ελλάδα, η Κύπρος και η Βουλγαρία, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι απογοητευμένοι με την ηθελημένη καθίζηση της Ορθοδοξίας στις χώρες τους.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Μία δυσοίωνη οικονομική και πολιτική παγκόσμια πραγματικότητα προβλέπει η γνωστή επενδυτική εταιρεία Gold Switzerland, η οποία αναφερόμενη στον πόλεμο της Ουκρανίας λέει χαρακτηριστικά ότι «φαίνεται πως ακροβατούμε… μεταξύ της τρέλας, της ηλιθιότητας, της παραφροσύνης, ίσως και της κακίας» και κάποιοι θέλουν όντως μία πυρηνική σύγκρουση «καθώς είναι η μόνη βιώσιμη επιλογή για αυτούς»!

«Ας ξεκινήσουμε από τους ηλίθιους και την αγορά ομολόγων. Μέσα στα επόμενα 3 χρόνια, ο θείος Σαμ (ή η θεία Γιέλεν, η ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ) πρέπει να αναχρηματοδοτήσει αμερικανικό χρέος 16 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η αγορά ομολόγων είναι, λοιπόν, μείζον ζήτημα…
Μόλις κατανοήσει κάποιος νηφάλια τα επίπεδα χρέους, τις πιστωτικές αγορές και το κόστος (αποδόσεις) αυτού του χρέους, θα μπορέσει να προβλέψει το τέλος του παιχνιδιού που γίνεται στα ομόλογα, τις μετοχές, τους πληθωριστικούς κύκλους, τις συναλλαγές νομισμάτων και, φυσικά, τη μακροπρόθεσμη κατεύθυνση στοιχείων όπως ο χρυσός» σημειώνει ο ελβετικός οίκος.

Όπως αναφέρει η Gold Switzerland, όποιος έχει σταθεί ενώπιον της Federal Reserve ή του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ δεν μπορεί παρά να θαυμάσει την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική τους.

Δυστυχώς, όμως, τα άεργα «κομματόσκυλα» εντός των τοίχων τους είναι κάτι λιγότερο από μέτριοι.

«Μάλιστα, οι περισσότεροι νοιάζονται περισσότερο για την επόμενη πολιτική θέση τους παρά για την κατάσταση που θα διαμορφωθεί τα επόμενα είκοσι χρόνια.

Οφείλουμε στην επόμενη γενιά μια συγγνώμη.

Με απλά λόγια, οι εν λόγω κομματάρχες που έχουν μεταμφιεστεί σε δημόσιους υπαλλήλους είναι η καρδιά του σύγχρονου οικονομικού σκότους.

Παγκοσμίως, οι κεντρικοί τραπεζίτες, οι αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών και οι εκλεγμένοι (υπό πίεση) ηγέτες διαδίδουν τη φαντασίωση ότι κάθε πρόβλημα χρέους μπορεί να λυθεί με περισσότερο χρέος, το οποίο, με τη σειρά του, θα πληρωθεί με υποτιμημένο /φουσκωμένο εκτυπωμένο (fiat) χρήμα.

Αυτή είναι η ουσία της πολύκροτης και ευφημιστικά παραπλανητικής Σύγχρονης Νομισματικής Θεωρίας (ή «ΜΜΤ»), η οποία, παρεμπιπτόντως, δεν είναι ούτε σύγχρονη, ούτε νομισματική, ούτε θεωρία.

Στην πραγματικότητα, χρήμα κοβόταν ανέκαθεν: στην αρχαία Ρώμη, με τον νόμο John 1720, μετά τη Γαλλική Συνέλευση του 1789, στη Γερμανία της Βαϊμάρης, στη Γιουγκοσλαβία τη δεκαετία του 1990 ή σε κάθε μπανανία νότια του Key West.

Γιατί; Σε κάθε πολιτικό αρέσει να δίνει υποσχέσεις για τις οποίες δεν μπορεί να πληρώσει…

Τα μαθηματικά είναι επίμονο πράγμα

Τα σήματα από την αγορά χρέους των ΗΠΑ (και επομένως ομολόγων) λοιπόν είναι ανησυχητικά.

Και πάλι, σκεφτείτε τα σχεδόν 16 τρισεκατομμύρια δολάρια που θα πρέπει να αναχρηματοδοτήσει ο θείος Σαμ τα επόμενα τρία χρόνια».

Πώς φτάσαμε εδώ; διερωτάται ο αναλυτής της Gold Switzerland…

Πρώτον, επειδή η Αμερική (και οι CEOs που έχουν εμμονή με το περιθώριο κέρδους) εναπόθεσαν τη δυτική παραγωγικότητα (και το αμερικανικό όνειρο) στην Κίνα.

Το φθηνότερο εργατικό δυναμικό και τα υψηλότερα περιθώρια κέρδους έκαναν μια χούφτα CEOs πλουσιότερους και εκατομμύρια εργαζομένους στη Δύση άνεργους.

Αυτό σήμαινε επίσης λιγότερη παραγωγικότητα (και επομένως μικρότερο ΑΕΠ) για να πληρωθούν χρέη.

Και έτσι φτάσαμε στο σημερινό σχήμα Ponzi, βάσει του οποίου εκδίδουμε περισσότερα IOU για να πληρώσετε τα παλαιότερα IOU.

Αλλά το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν λιγότεροι αγοραστές για τα IOU μας.

Γιατί; Επειδή όλο και λιγότερα έθνη, επενδυτές και ξένες κεντρικές τράπεζες εμπιστεύονται ένα φθίνον περιουσιακό στοιχείο (ομόλογο) από έναν εκδότη εμποτισμένο με χρέη (ΗΠΑ) με ένα οπλοποιημένο δολάριο (σκεφτείτε κυρώσεις.)

Αυτό εξηγεί γιατί οι κεντρικές τράπεζες κάνουν καθαρό ντάμπινγκ αμερικανικών ομολόγων και συσσωρεύουν φυσικό χρυσό μανιωδώς από το 2014, γεγονός που παραλείπεται ηθελημένα από τον λεγόμενο «ελεύθερο Τύπο».

Όταν η αγάπη/εμπιστοσύνη για ομόλογα στερεύει, οι τιμές τους βυθίζονται και οι αποδόσεις τους αυξάνονται.

Και όταν οι αποδόσεις τους αυξάνονται, το κόστος αποπληρωμής αυτών των IOU επίσης αυξάνεται.

Πράγματι, παρότι η αγορά ομολόγων είναι βαρετή στις μάζες, έχει πολύ περισσότερη σημασία από την πολιτική οξυδέρκεια της Taylor Swift ή το οικονομικό IQ του George Clooney.

Και αυτός ο εθισμός στα χρέη μετέτρεψε τις ΗΠΑ μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο από τον μεγαλύτερο παραγωγό και πιστωτή στον κόσμο στον μεγαλύτερο οφειλέτη του κόσμου.

Βιώνουμε τον θάνατο της Δημοκρατίας.

Όπως κάθε μπανανία, οι ΗΠΑ ζουν επικίνδυνα… και διακινδυνεύουν να παρασύρουν στο πάτο όλα τα συνδεδεμένα κράτη.

Σε αυτό το περιβάλλον, ο μοναδικός τρόπος για εξυπηρετηθεί το αμερικανικό χρέος είναι με την εκτύπωση χρήματος από τη Fed, όπερ σημαίνει πως πρέπει να αναμένουμε αναζωπύρωση των πληθωριστικών πιέσεων.

Στην πραγματικότητα, οι πρόσφατες (και τώρα αποτυχημένες) πολιτικές αύξησης των επιτοκίων «για να νικηθεί ο πληθωρισμός» σχεδιάστηκαν για να σκοτώσουν τη ζήτηση (δηλαδή τη μεσαία τάξη) και να δημιουργήσουν αποπληθωριστική ύφεση, την οποία οι στατιστικολόγοι της Ουάσιγκτον αρνούνται βαφτίζοντας το κρέας ψάρι… Αλλά είμαστε ήδη σε ύφεση…

Αλλά το παιχνίδι εξακολουθεί να είναι (όπως ήταν πάντα σε όλη την ιστορία και χωρίς εξαίρεση) πληθωριστικό, καθώς όλοι οι μεσίτες της πολιτικής εξουσίας υποτιμούν τα νομίσματα των χωρών για να αντιμετωπίσουν τα περισσότερα δημοσιονομικά προβλήματα, μεταφέροντας το χρέος και τις αποτυχίες τους στις πλάτες (και στα πορτοφόλια) των συμπολιτών τους.

Μια άλλη επιλογή, βέβαια, είναι ο πόλεμος… π.χ. στην Ουκρανία…

Σημειωτέον, οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα ότι παρείχε «πολύ ουσιαστική» βοήθεια στην πολεμική μηχανή της Ρωσίας σε ένα περιβάλλον με χειρότερο σκηνικό από την Κρίση των Πυραύλων της Κούβας.

Οι ΗΠΑ εξετάζουν επίσης την παράλογη επιλογή να δώσουν στον Ζελένσκι πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς για να χτυπήσει βαθιά μέσα στη Ρωσία, κάτι που ο Πούτιν είπε, όπως αναμενόταν, ότι θα επέφερε στρατιωτική απάντηση κατά του ΝΑΤΟ.

Για άλλη μια φορά, ηλικιωμένοι στέλνουν τους νέους στον πόλεμο για να πεθάνουν… για τις αμαρτίες τους, καμουφλάροντάς τες με μια πατριωτική ρητορική».

Ο πόλεμος, φυσικά, δεν είναι πλέον, όπως έγραψε ο von Clausewitz σε μια προ-πυρηνική εποχή, «μια απλή επέκταση της πολιτικής με άλλο μέσο».

«Σε μια πυρηνική εποχή, ο πόλεμος είναι απλώς μια προέκταση της βλακείας με πολιτικά μέσα.

Ή όπως είπε ακόμη και ο φημισμένος πολεμιστής, ο Stonewall Jackson τη δεκαετία του 1860, ο πόλεμος είναι «το άθροισμα όλων των κακών».

Ωστόσο, έννοιες όπως το ανόητο ή το κακό δεν εμπόδισαν ποτέ τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής από το να χρησιμοποιήσουν τον πόλεμο ως πολιτικό εργαλείο.

Σε τελική ανάλυση, ο πόλεμος είναι πληθωριστικός και θα έδινε στις ΗΠΑ και στους εξαναγκασμένους συμμάχους τους στην ΕΕ όλες τις δικαιολογίες και τους αποδιοπομπαίους τράγους που χρειάζονται για να επιβάλουν ελέγχους κεφαλαίων και δελτίο σε έναν κόσμο ήδη εκπαιδευμένο μετά την COVID-19 να γονατίζει στον φόβο, τον εξαναγκασμό και τα ψέματα.

«Εν ολίγοις: Ίσως υπάρχουν εκείνοι που εξακολουθούν να βλέπουν τον πυρηνικό πόλεμο ως βιώσιμη επιλογή», καταλήγει η Gold Switzerland!

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Οι Ουκρανοί ανατίναξαν μεγάλη αποθήκη πυρομαχικών στο Τίχορετσκ στο Κράσνονταρ στην Ρωσία μετά από επιτυχημένη επίθεση με drones.

Ήταν η δεύτερη μεγάλη αποθήκη πυρομαχικών των Ρώσων που καταστράφηκε μέσα σε λίγες ημέρες μετά από αυτήν στο Τόροπετς στην περιφέρεια του Τβερ.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για τις εκρήξεις στο Κράσνονταρ, ούτε από την ρωσική, ούτε από την ουκρανική πλευρά.

Οι εικόνες που μεταδίδονται από Ρώσους blogger, δείχνουν πως η ουκρανική επίθεση στέφθηκε με επιτυχία καθώς το πύρινο «μανιτάρι» φαινόταν από χιλιόμετρα μακριά, ενώ ακούγονταν πολλές δευτερεύουσες εκρήξεις πυρομαχικών.

Σημειώνεται ότι στο Τβερ οι Ουκρανοί είχαν καταστρέψει 30.000 τόνους πυρομαχικών!

Είναι σαφές ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο των Δυτικών το οποίο θέτουν σε εφαρμογή μέσω των Ουκρανών.

Χτυπούν την ρωσική επιμελητεία για να εμποδίσουν τον εφοδιασμό των στρατευμάτων στο Κουρσκ και στην ανατολική Ουκρανία.

Υπάρχει και μία άλλη επίφοβη σκέψη ότι Δύση όντως σκέφτεται, να εισβάλει ξαφνικά στην Ρωσία, κάποια στιγμή στο μέλλον, με το σκεπτικό ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν πυρηνικά από τους Ρώσους για να μην καταστραφεί ο πλανήτης.

Με λίγα λόγια θα διστάσουν.

Με την υπεροπλία 40 χωρών εναντίον μίας θεωρούν ότι θα την καταβάλλουν (έκτός βέβαια εάν εμπλακεί άμεσα η Κίνα που είναι προς το συμφέρον της να το κάνει).

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο θέλουν να επιτρέψουν στο Κίεβο να πραγματοποιήσει πλήγματα βαθιά μέσα στη Ρωσία, καθώς επί της ουσίας θα πρόκειται περί δυτικών πληγμάτων.

Αυτά τα πρόσφατα χτυπήματα σε μεγάλες αποθήκες πυρομαχικών των Ρώσων δεν ήταν τυχαία και έχουν στρατηγικό σκοπό.

Αυτό που χαρακτηρίζει την Ρωσία είναι η αφθονία πυρομαχικών και οπλικών συστημάτων λόγω της κληρονομιάς της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Αυτό το πλεονέκτημα οι Δυτικοί προσπαθούν να το εξαλείψουν.

Η Δύση τα παίζει όλα για όλα σε ένα είδος ιδιότυπου «ροντέο», ποντάροντας στον ψυχισμό των Ρώσων (και των Κινέζων), να παίρνουν αργά αποφάσεις.

Με λίγα λόγια «τζογάρουν» όλο τον πλανήτη για να διατηρήσουν οι ΗΠΑ κυρίως και δευτερευόντως οι υπόλοιποι, την δύναμή τους.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ένας πρώην πράκτορας της CIA, ο Μαρκ Πολυμερόπουλος, σχολίασε, σε συντεύξη ελληνικού καναλιού, τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή και την επίθεση με τους βομβητές στην Βηρυτό.

Μεταξύ άλλων ο πρώην πράκτορας τις CIA εξήγησε πώς το Ισραήλ κατάφερε να πραγματοποιήσει την επίθεση κατά της Χεζμπολάχ με τους βομβητές αλλά και γιατί δεν κατάφερε να αποτρέψει την επίθεση που δέχθηκε από την Χαμάς στο εσωτερικό της χώρας, τον περασμένο Οκτώβριο.

Ερώτηση: Πώς γνώριζαν οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες τα συστήματα επικοινωνίας της Χεζμπολάχ, ότι χρησιμοποιούσαν παλιά τεχνολογία, δύσκολα ανιχνεύσιμη;

Απάντηση: «Το πιθανότερο είναι ότι είχαν ανθρώπινες πηγές, πράκτορες που είχαν εισχωρήσει στη Χεζμπολάχ και τους είχαν ενημερώσει ότι η οργάνωση έχει αλλάξει τα συστήματα επικοινωνίας,

Γιατί αρχικά χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα που εντοπίζονταν εύκολα με την τεχνολογία που διαθέτει το Ισραήλ.»

Ερώτηση: Είχαν παγιδεύσει από πριν τις συσκευές, ή ενεργοποίησαν τα εκρηκτικά από απόσταση;

Απάντηση: «Φαίνεται πώς οι Ισραηλινοί έστησαν εταιρίες βιτρίνες στην Ευρώπη και οργάνωσαν μια ολόκληρη επιχείρηση εφοδιαστικής αλυσίδας.

Κατά την διακίνηση των συσκευών, αποστέλλονταν οι βομβητές και στη συνέχεια τους εντόπιζαν και είτε τους τροποποίησαν εισάγοντας μέσα εκρηκτικά.

Είτε κατασκεύασαν τις συσκευές οι ίδιοι από την αρχή.

Το κλειδί, όμως, είναι ότι κατάφεραν μέσω εταιριών που έστησαν ως βιτρίνα στην Ευρώπη, να γίνουν μέρος της εφοδιαστικής αλυσίδας και αυτό είναι ένα αξιοσημείωτο κατόρθωμα.»

Ερώτηση: Εμπλέκονται δηλαδή και άλλες χώρες σε αυτό;

Απάντηση: «Δεν είναι ξεκάθαρο εάν συνεργαζόταν με άλλες χώρες.

Εφόσον όμως εμπλέκονται εμπορικές επιχειρήσεις, εταιρίες που είχαν στήσει (οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες) θα έμοιαζαν όχι μόνο στη Χεζμπολάχ που συναλλασσόταν μαζί τους, αλλά και στις ευρωπαϊκές χώρες ως νόμιμες εταιρίες.

Μάλιστα μια από αυτές εμφανιζόταν να έχει συχνή δραστηριότητα για να μπορέσει να προσφέρει κάλυψη.»

Ερώτηση: Κάθε συσκευή μπορεί να μετατραπεί σε όπλο πλέον;

Απάντηση: «Τίποτε δεν είναι ασφαλές πια.

Στόχος αυτής της επιχείρησης δεν ήταν απλά να βγάλει εκτός μάχης εκατοντάδες μέλη της Χεζμπολάχ.

Αλλά να αναδείξει τον φόβο και την δυσπιστία στις συσκευές επικοινωνίας.»

Ερώτηση: Εφόσον έφεραν εις πέρας την επίθεση με τους βομβητές γιατί δεν κατάφεραν να αποτρέψουν το μακελειό τον περασμένο Οκτώβρη;

Απάντηση: «Καταρχάς, το μακελειό είχε να κάνει με την SHIN BET που είναι οι εσωτερικές μυστικές υπηρεσίες.

Κάτι ανάλογο του αμερικανικού FBI και τις στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες που έχουν αναλάβει την ευθύνη για την λωρίδα της Γάζας.

Η Μοσάντ η διάσημη μυστική υπηρεσία δεν δραστηριοποιείται στη Γάζα και αυτό που είδατε είναι έργο της Μοσάντ που έχει αναλάβει τον Λίβανο.

Είναι η πιο εντυπωσιακή επιχείρηση που έχω δει στην διαδρομή μου.

Συνολικά όμως εγείρεται το ερώτημα αυτό γιατί το Ισραήλ υπέστη σημαντική ήττα τον Οκτώβρη.»

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του καταδίκασε τις ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο, επισημαίνοντας ότι αυτές οι ενέργειες επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες της Άγκυρας σχετικά με τις ευρύτερες φιλοδοξίες του Ισραήλ να επεκτείνει τον πόλεμο σε ολόκληρη την περιοχή.

Σε συνέντευξη Τύπου στην Κωνσταντινούπολη σήμερα Σάββατο και πριν αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη, όπου πρόκειται να μιλήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Ρ.Τ.Ερντογάν κατηγόρησε το «Ισραήλ» ότι διεξήγαγε επιθέσεις παρόμοιες με τρομοκρατική οργάνωση.

«Με αυτήν την επίθεση (εκρήξεις τηλεειδοποίησης στον Λίβανο), το Ισραήλ έδειξε ότι δεν έχει ευαισθησίες πολιτών, μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε μέσο για να επιτύχει τις απεχθής φιλοδοξίες του», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Τούρκο ηγέτη, η επίθεση υποδηλώνει περαιτέρω την πρόθεση του Ισραήλ να κλιμακώσει τις επιθέσεις του σε όλο τον Λίβανο και την ευρύτερη περιοχή, υποστηριζόμενη από ορισμένα δυτικά έθνη.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν προειδοποίησε ότι η περιοχή αντιμετωπίζει τώρα μια «ανεξήγητα τεράστια κρίση», προτρέποντας τη διεθνή κοινότητα, ιδιαίτερα τα δυτικά έθνη, «να σταματήσουν να παρακολουθούν τις αποτρόπαιες ενέργειες του Ισραήλ και να κάνουν αποτρεπτικά μέτρα».

Πριν από την ομιλία του στις 24 Σεπτεμβρίου στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι θα παρουσιάσει τις προοπτικές της Τουρκίας «για τα θέματα της ατζέντας της περιοχής μας και της ανθρωπότητας».

«Θα αναφερθώ συγκεκριμένα στις κοινές ενέργειες που μπορούν να γίνουν κατά της γενοκτονίας στη Γάζα και των επιθετικών πολιτικών του Ισραήλ», πρόσθεσε.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν υπογράμμισε την κρίσιμη ευθύνη της διεθνούς κοινότητας, ιδιαίτερα του ΟΗΕ, να σταματήσει την ισραηλινή επιθετικότητα στη Γάζα, να καθιερώσει μόνιμη κατάπαυση του πυρός και να εξασφαλίσει την ανεμπόδιστη παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας.

«Αυτά θα τα υπενθυμίσουμε στους συνομιλητές μας για άλλη μια φορά κατά την επίσκεψή μας», είπε.

Ο Τούρκος ηγέτης κατηγόρησε τον ισραηλινό κατοχικό πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu και το περιβάλλον του ότι καταφεύγουν «σε κάθε είδους προκλήσεις και υποκινήσεις για να εφαρμόσουν τη ριζοσπαστική σιωνιστική τους ιδεολογία».

«Οι κλιμακούμενες επιθέσεις και η παρενόχληση κατά του τζαμιού al-Aqsa, αποτελούν μέρος του ίδιου βρώμικου σεναρίου.

Ως Τουρκία, έχουμε εκφράσει επανειλημμένα το επίπεδο της ευαισθησίας μας σε αυτό το θέμα», υπογράμμισε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Επανέλαβε ότι «η πίεση στο Ισραήλ πρέπει να αυξηθεί περαιτέρω για να αποτραπεί η σύλληψη της περιοχής μας σε μια τεράστια καταστροφή».

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Έντονη είναι η δυσφορία στο Μέγαρο Μαξίμου γιατί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε από τη Γαλλία όπου επισκέφτηκε τα ναυπηγεία της Navale Group στο Λοριάν, για την καθέλκυση της δεύτερης FDI, το εικοσαετές εξοπλιστικό πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να έχει εξοργιστεί καθώς σε αυτές περιπτώσεις τα εύσημα από την κοινωνία τα παίρνει αυτός που ανακοινώνει την είδηση πρώτος.

Αυτό γίνεται εύκολα κατανοητό καθώς ο πρωθυπουργός μετά την ανακοίνωση του Δένδια προχώρησε σε ανάρτηση στο facebook στην οποία έγραψε τα εξής: «Γίνεται πράξη το μεγάλο πρόγραμμα ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων που εξαρχής είχα προσωπικά εξαγγείλει».

Δεν έγραψε τυχαία τις λέξεις «εγώ», «εξαρχής» και «προσωπικά».

Δεν γίνεται αντιληπτό γιατί ο πρωθυπουργός αντέδρασε με αυτή την ανάρτηση που δείχνει ολοφάνερα ότι ενοχλήθηκε καθώς είναι γνωστό ότι το παρόν εξοπλιστικό πρόγραμμα είναι απόφαση της κυβέρνησης του.

Άλλωστε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας είναι ο καθ ύλην αρμόδιος για να ανακοινώσει το πρόγραμμα.

Ένα πρόγραμμα που πραγματοποιείται αργά και «χωράει πολύ νερό» για την σκοπιμότητα του, δίνει πάρα πολλά λεφτά για τις FDI, και όχι Belh@rra που είπε ο υπουργός, που στην αρχή χωρίς τους πυραύλους SCALP Naval και με μόνο 16 ASTER-30, θα είναι απλώς πλοία συνοδείας.

Και εν πάση περιπτώσει όλα αυτά θα τα δούμε μέχρι το τέλος της επόμενης δεκαετίας όταν και τα σκάφη αυτά θα έχουν παλιώσει!

Όπως επίσης και το αν θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα θα εξαρτηθεί από την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και γενικότερα τι Ελλάδα θα υπάρχει εκείνη την εποχή!

Όλα αυτά είναι απόρροια της ολέθριας απόφασης του ΣΥΡΙΖΑ και του deal που έγινε με μία ομάδα της Naval Systems να εγκαταλειφθούν οι FREMM  για να αγοραστούν οι FDI και να βρουν πελάτες οι Γάλλοι για αυτές, ένα πρόγραμμα το οποίο είναι παντελώς ακατάλληλο για τις συνθήκες που επικρατούν στην ανατολική Μεσόγειο αφού το εκτόπισμα είναι σχεδόν ίδιο με αυτό των ΜΕΚΟ και να αντικατασταθούν οι φρεγάτες FREMM, που ήταν ειλημμένη η απόφαση για έξι σκάφη από την κυβέρνηση Καραμανλή.

Πάντως η Νέα Δημοκρατία δεν θα είναι τότε κυβέρνηση ή τουλάχιστον δεν θα είναι μόνη της κυβέρνηση. Οπότε ο «τσακωμός» είναι ουσιαστικά άνευ αντικειμένου.

Άλλωστε πρόκειται για ένα πρόγραμμα εικοσαετίας, για την χρονική διάρκεια του οποίου ήταν σαφής ο Νίκος Δένδιας.

Και το πρόγραμμα θα είναι εικοσαετές για τον απλούστατο λόγο (κάτι το οποίο είχε επιβεβαιώσει στο παρελθόν ο ίδιος ο Νίκος Δένδιας) ότι δεν το επιτρέπει η ΕΕ να προχωρήσουν οι απαραίτητες δαπάνες για να πραγματοποιηθεί νωρίτερα.

Έτσι επιμερίζουν τις δαπάνες κατ’ έτος!

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο άργησε τόσο πολύ να ανακοινωθεί η απόκτηση της 4ης FDI, των δύο νέων υποβρυχίων αλλά και ο εκσυγχρονισμός τον ΜEKO και των ήδη υπαρχόντων υποβρυχίων.

Με πρόχειρους υπολογισμούς, η 4η φρεγάτα θα κοστίσει ένα δισ. ευρώ, τα δύο νέα υποβρύχια άλλα 2 δισεκατομμύρια ευρώ, ο εκσυγχρονισμός των ΜΕΚΟ και των υποβρυχίων Τ-214 , περίπου 600 εκατομμύρια ευρώ κ.ο.κ.

Ουσιαστικά πρόκειται για τέσσερα ΕΜΠΑΕ (Ενιαίο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Εκσυγχρονισμού), σε έναν ενιαίο προγραμματισμό λόγω της ΕΕ, που θα διαρκέσει 20 ολόκληρα χρόνια.

Σημειώνεται ότι τα ΕΜΠΑΕ, ήταν πενταετή.

Η 4η FDI, αισίως θα παραδοθεί το 2032.

ο Ν.Δένδιας είπε ότι ξεκινάμε διαπραγματεύσεις για την προμήθεια πυραύλων SCALP Naval.

Όμως τι σημαίνει αυτό; Ότι θα μιλάμε και πάλι για είσοδο των φρεγατών στα ναυπηγεία για να αλλάξουν κελιά για τους κάθετους εκτοξευτές για να μπορούν να μπουν τα Sylver A70 που μπορούν να κάνουν βολή των SCALP Naval.

Αρχικά τις Standard I και αργότερα τις Standard II και έτσι τελικά ακόμα και αν σύντομα προχωρήσει η παραγγελία για την 4η φρεγάτα και πάλι θα έχουμε αργοπορία στην παράδοση (με άγνωστο κόστος) καθώς τα πλοία θα μπουν να γίνουν Standard II και θα ελπίζουμε να μην ξαναμπούν για να αλλάξουν τα νέα κελιά με… νέα κελιά.

Θυμίζουμε ότι στην τελική έκδοση θα υπάρχουν ακόμη δύο εκτοξευτές A50 Sylver για ένα σύνολο 4 x Sylver A50, για 32 ASTER-30, εκτοξευτή RAM και Chaffs και Flares που απουσιάζουν από την Batch I.

Η σύμβαση που κατατέθηκε στη Βουλή, περιλαμβάνει και την εκ των υστέρων μετατροπή των πρώτων δυο FDI Standard I σε FDI Standard II στην Ελλάδα, μάλλον στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας άρα θα είναι εκτός υπηρεσίας για άγνωστο χρόνο, αλλά αντικειμενικά αποκλείεται το χρονικό διάστημα να είναι μικρότερο του ενός έτους.

Εκεί, θα τοποθετηθούν οι δυο επιπλέον εκτοξευτές A50 (αυτή την στιγμή έχουν απλά τις οπές για 32 εκτοξευτές και όχι τους εκτοξευτές), με 16 ASTER 30 επιπλέον, καθώς και το RAM.

H 2η FDI, η οποία καθελκύστηκε χθες θα είναι επιχειρησιακά έτοιμη περίπου στα μέσα του 2027, χωρίς SCALP Naval χωρίς RAM και με μόνο 16 ASTER-30.

Λογικά η τρίτη και η τέταρτη  FDI πουθενά αφηγηθούν αργότερα θα έχουν από την αρχή SCALP Naval.

pronews.gr

Το Ευρωκοινοβούλιο σε ψήφισμά του ζητά να αρθούν όλοι οι περιορισμοί που αφορούν την Ουκρανία αναφορικά με τον βομβαρδισμό ρωσικής επικράτειας σε πολύ μεγάλο βάθος από όπλα τα οποία έχουν παραδοθεί στον στρατό του Ζελένσκι από χώρες του ΝΑΤΟ.

Το ψήφισμα, το οποίο εγκρίθηκε με 425 ψήφους υπέρ, 131 κατά και 63 αποχές, αναφέρει ότι, αν δεν αρθούν οι ισχύοντες περιορισμοί, η Ουκρανία δεν μπορεί να ασκήσει πλήρως το δικαίωμά της στην “αυτοάμυνα” βομβαρδίζοντας τη… Μόσχα.

Παράλληλα αναφέρει ότι, αν δεν αρθούν οι ισχύοντες περιορισμοί, η Ουκρανία «δεν μπορεί να ασκήσει πλήρως το δικαίωμά της στην αυτοάμυνα και παραμένει εκτεθειμένη σε επιθέσεις κατά του πληθυσμού και των υποδομών της.»

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπογραμμίζει ότι οι ανεπαρκείς παραδόσεις πυρομαχικών και οι περιορισμοί στη χρήση τους ενέχουν τον κίνδυνο υπονόμευσης των προσπαθειών που έχουν καταβληθεί μέχρι στιγμής και εκφράζουν τη «βαθιά λύπη τους» για τη μείωση του οικονομικού όγκου της διμερούς στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία από τα κράτη μέλη.

Οι ευρωβουλευτές επίσης επαναλαμβάνουν την έκκλησή τους προς τις χώρες μέλη της ΕΕ να εκπληρώσουν τη δέσμευσή τους του Μαρτίου του 2023 να παραδώσουν ένα εκατομμύριο βλήματα στην Ουκρανία και να επιταχύνουν την παράδοση όπλων, συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας και πυρομαχικών, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων TAURUS.

Επαναλαμβάνουν επίσης τη θέση τους ότι όλες οι χώρες μέλη της ΕΕ και οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα πρέπει συλλογικά και ξεχωριστά να δεσμευτούν για ετήσια στρατιωτική στήριξη προς την Ουκρανία τουλάχιστον 0,25% του ΑΕΠ τους.

Από τις «εκκλήσεις» των ευρωβουλευτών δεν υπήρξε ούτε μια που να μιλά για ανάγκη παύσης των εχθροπραξιών,  συμφωνία για εκεχειρία  ή την ανάγκη εξεύρεσης διπλωματικής λύσης μέσω διαπραγματεύσεων που θα οδηγούσαν σε διαρκή και βιώσιμη ειρήνη στην περιοχή. .

Όλα για τη συνέχιση του πολέμου και τίποτα άλλο.

Οι Έλληνες ευρωβουλευτές που ψήφισαν υπέρ της συνέχισης του πολέμου και του βομβαρδισμού της Ρωσίας έως και τη Μόσχα και ίσως ακόμη πιο πέρα είναι:

Από τη ΝΔ:

Γιώργος Αυτιάς, Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Ελεονώρα Μελέτη,  Διονύσιος – Φρέντης Μπελέρης, Δημήτρης Τσιόδρας

Από το ΠΑΣΟΚ

Σάκης Αρναούτογλου, Γιάννης Μανιάτης ενώ ο Νίκος Παπανδρέου δεν ψήφισε

Ρωσία: Θέλουν πόλεμο με πυρηνικά όπλα

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας, Vyachellav Volodin είπε ότι το Ευρωκοινοβούλιο κάλεσε τις χώρες της ΕΕ να άρουν τους περιορισμούς στα ουκρανικά πλήγματα με όπλα μεγάλης εμβέλειας στο ρωσικό έδαφος, να ενισχύσουν τη στρατιωτική υποστήριξη προς το Κίεβο και επίσης να ανακοινώσουν τη συγκέντρωση οικονομικών πόρων από τον ευρωπαϊκό πληθυσμό για τις ανάγκες του ουκρανικού στρατού.

«Αυτό που ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οδηγεί σε παγκόσμιο πόλεμο με χρήση πυρηνικών όπλων», έγραψε ο Volodin στο κανάλι Telegram.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε περίπτωση επιθέσεων από δυτικά όπλα βαθιά στη χώρα, η Ρωσική Ομοσπονδία θα δώσει μια σκληρή απάντηση «χρησιμοποιώντας τα πιο ισχυρά όπλα» ενώ έσπευσε να τονίσει ότι ο χρόνος πτήσης του πυραύλου Sarmat για το Στρασβούργο είναι 3 λεπτά 20 δευτερόλεπτα.

Το μήνυμα…  «ειρήνης» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Florian Philippot: «Τρέλα το ψήφισμα που θα οδηγήσει σε ολιοκηρωτικό πόλεμο»

Τρέλα χαρακτηρίζει το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο τάσσεται υπέρ της άρσης των περιορισμών για την χρήση δυτικών όπλων κατά της Ρωσίας, ο Γάλλος πολιτικός και ηγέτης του κόμματος «Πατριώτες», Florian Philippot.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θέλει ολοκληρωτικό πόλεμο.

Σε αυτή την περίπτωση, ευθυγραμμίζεται με τη θέση των πιο επιθετικών :γερακιών” του ΝΑΤΟ» ανέφερε σε ανάρτηση του στο Χ ο Philippot.

Όπως λέει, η Γαλλία θα πρέπει να αποχωρήσει επειγόντως από την ΕΕ και να υποστηρίξει την ειρηνική διευθέτηση της ουκρανικής σύγκρουσης.

Σημειώνεται πως χθες Πέμπτη 19/9 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε με 425 ψήφους υπέρ της άρσης των περιορισμών στα χτυπήματα από δυτικά όπλα στη ρωσική επικράτεια.

Τα ψηφίσματά του δεν έχουν νομική ισχύ αλλά μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα, ωστόσο το μήνυμα που εκπέμπουν  οι Βρυξέλλες είναι ξεκάθαρο: Ναι στη συνέχιση του πολέμου όχι στην παύση των εχθροπραξιών.

pronews.gr

Σελίδα 1 από 2