Πέμπτη, 19η Σεπτεμβρίου 2024  12:52: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2024

Στροφή σε έναν κοινωνικά δίκαιο οικολογικό μετασχηματισμό!
Συνέντευξη Τύπου των Πράσινων -Οικολογία στη ΔΕΘ
 

Τις θέσεις τους για την επικαιρότητα, την κρίση και τις πολιτικές προτάσεις τους παρουσίασαν οι Πράσινοι – Οικολογία, το ενωτικό κόμμα της πολιτικής οικολογίας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια της 88ης ΔΕΘ.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Ηλίας Γιαννίρης, συμπρόεδρος, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να αποποιηθεί τις ευθύνες της σε όλα τα πεδία: ακρίβεια, κατεδάφιση του ΕΣΥ, υποβάθμιση της Δημόσιας εκπαίδευσης, πριμοδότηση του ενεργειακού καρτέλ και τις καταστροφικές πυρκαγιές. Παρουσίασε παραδείγματα της αποτυχημένης της πολιτικής, όπως πχ για το φαινόμενο της λειψυδρίας αντί για εξοικονόμηση και ορθολογική διαχείριση εξήγγειλε ως νέο μεγάλο έργο την ένωση των ταμιευτήρων Μόρνου και Ευήνου με την τεχνητή λίμνη των Κρεμαστών ή την καταστροφική πολιτική στο τρένο για την εθνική τραγωδία των Τεμπών όπου επιχείρησε ξανά να αποποιηθεί των ευθυνών της. Επισήμανε ότι οι Πράσινοι- Οικολογία ξεκινούν από διαφορετικές αρχές, στην κατεύθυνση του αποκεντρωμένου, δημοκρατικού, τοπικά ελεγχόμενου σε ενέργεια μοντέλου.
Η Έλενα Μπότση, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, αναφέρθηκε στη συμβολή των πράσινων προτάσεων σε άλλες χώρες, που έχουν φέρει σημαντικά κοινωνικά οφέλη σε όλα τα επίπεδα, της παιδείας, της νεολαίας, της απασχόλησης, του κοινωνικού κράτους, της στέγης, της προστασίας των κοινών αλλά και της βιώσιμης οικονομίας. Περιέγραψε ότι το πράσινο μοντέλο βασίζεται σε λύσεις που βασίζονται στη φύση, στην πρόληψη και στις όσο δυνατόν ηπιότερες παρεμβάσεις. Αναφορικά με την παιδεία, επισήμανε ότι οι πράσινες ειδικότητες (κυκλική οικονομία, αποκατάσταση, εξοικονόμηση, βιολογική γεωργία) που θα υποστηρίξουν το μοντέλο αυτό έχουν απαξιωθεί από το εκπαιδευτικό σύστημα.
Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, τ. ευρωβουλευτής, τόνισε ότι: «Οι Πράσινοι-Οικολογία είμαστε η μόνη πραγματικά ενωτική Πράσινη δύναμη της χώρας και το έχουμε αποδείξει. Έχουμε συσπειρώσει τις πιο δυναμικές, κινηματικές και ανυστερόβουλες δυνάμεις στον πράσινο-οικολογικό χώρο και προχωρούμε στο 2ο ενωτικό μας συνέδριο. Στηρίξαμε με υποψήφιους/ες το ψηφοδέλτιο του «Κόσμος», που είχε ως επικεφαλής έναν εν ενεργεία ευρωβουλευτή στην ομάδα των Πράσινων. Το αποτέλεσμα δεν δικαίωσε τη στήριξη αυτή. Μας ενδιαφέρει να αλλάξουν συνολικά οι πολιτικές και θα πάρουμε μέρος σε κάθε διαβούλευση και συσπείρωση σε πράσινη προγραμματική βάση, όπως αποδείξαμε και στις αυτοδιοικητικές εκλογές».
Ο Ορέστης Κολοκούρης, συντονιστής της Γραμματείας, επισήμανε ότι: «Στην πολιτική ζωή κυριαρχούν οι αντιφάσεις, η υποκρισία και ο εντυπωσιασμός. Στην κοινωνία πάλι, κυριαρχεί μια αδιέξοδη αντιπαράθεση μεταξύ μιας επιφανειακής «πράσινης μετάβασης» και στην αντίδραση, που ονειρεύεται το γκρίζο μοντέλο ανάπτυξης του παρελθόντος. Οι Πράσινοι – Οικολογία θέλουν να προβάλουν ένα μοντέλο ενός δημοκρατικού και κοινωνικά δίκαιου οικολογικού μετασχηματισμού της χώρας μας».
Σύντομες παρεμβάσεις είχαν η Γαβριέλλα Σαμψωνίδου από την κίνηση «Σώστε τα Δέντρα» που περιέγραψε τους αγώνες και τις διεκδικήσεις για τη υπεράσπιση του αστικού πράσινου στο δήμο Θεσσαλονίκης και ο Δημήτρης Λαμπριανίδης εκπροσωπώντας τις κινήσεις  ενάντια στο Flyover, ένα φαραωνικό και αντιοικολογικό οδικό έργο, που απειλεί το Σέιχ Σου και θα αποκόψει την πόλη από το περιαστικό δάσος της.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο συντονιστής της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου Χάρης Κουγιουμτζόπουλος, που τόνισε την ανάγκη μιας αποκεντρωμένης διοίκησης με ανοιχτά δεδομένα στους πολίτες για την διαφάνεια, την ανάγκη περιορισμού των θητειών για τους αιρετούς, τη συμμετοχή των πολιτών και την ανάγκη κατάρτισης βιώσιμων επιχειρησιακών από τους Δήμους. 
Ο Χάρης Κουγιουμτζόπουλος παρουσίασε τις θέσεις των Πράσινων – Οικολογία για την δημόσια διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αναφέρθηκε στην ανάγκη μιας αποκεντρωμένης διοίκησης με ανοιχτά δεδομένα στους πολίτες για την διαφάνεια. Αναφέρθηκε στην ανάγκη περιορισμού των θητειών για τους αιρετούς στην συμμετοχή των πολιτών και τέλος στην ανάγκη κατάρτισης Βιώσιμων Επιχειρησιακών από τους Δήμους. 
O Νίκος Χρυσόγελος, αντιδήμαρχος Αθηναίων Κλιματικής Διακυβέρνησης, και τ. ευρωβουλευτής των Πράσινων, αναφέρθηκε στις όψεις της κλιματικής κρίσης, τώρα που τα ακραία καιρικά φαινόμενα γίνονται ολοένα και συχνότερα και παρουσίασε το Σχέδιο Δράσης για το κλίμα του Δήμου Αθηναίων που υπερψηφίστηκε χθες από το δημοτικό συμβούλιο και συνυπογράφεται από δεκάδες οργανώσεις και πολίτες.
Ο Γιώργος Δημαράς, πρώην υφυπουργός και βουλευτής, τόνισε ότι χρειάζεται ένα αυτόνομο κόμμα της πολιτικής οικολογίας γιατί διαφορετικά οι αναγκαίες προτάσεις της πολιτικής οικολογίας δεν μπορούν να ακουστούν στην πληρότητά τους. Κινδυνεύουν τα κοινά αγαθά και απαιτείται ένα στρατηγικό σχέδιο επιβίωσης για τη χώρα μας.

ΠΡΑΣΙΝΟΙ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
www.prasinoi-oikologia.gr
facebook.com/prasinoi.oikologia.gr 
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο Μπιλ Γκέιτς, προχώρησε σε πολύ ανησυχητικές δηλώσεις με τις οποίες είπε ότι «αν αποφύγουμε έναν μεγάλο πόλεμο… τότε, ναι, θα υπάρξει άλλη μια πανδημία, πιθανότατα μέσα στα επόμενα 25 χρόνια»!

Οι προβλέψεις ενός ανθρώπου στενά συνδεδεμένου με το σύστημα του Κλάους Σβαμπ και πιστού στο δόγμα της «Μεγάλης Επανεκκίνησης», προκαλούν προβληματισμό γιατί το σύστημα αυτό προκειμένου να επιβάλει την «θεάρεστη» φιλοσοφία του θα βολεύονταν από μία μεγάλη καταστροφή όπως ένας παγκόσμιος πυρηνικός πόλεμος (πολύ πιθανός στην παρούσα φάση), ή μία πραγματικά θανατηφόρα πανδημία.

Μετά από ένα τέτοιο σοκ ό,τι έχει απομείνει από την Ανθρωπότητα εύκολα θα αποδέχονταν οτιδήποτε προκειμένου να επανέλθει στην πρότερη κατάσταση ευημερίας.

Οι επιστήμονες συνήθως θεωρούν τις πανδημίες ως πιθανά, ακόμη και αναπόφευκτα, φαινόμενα με την πάροδο του χρόνου αλλά για τον Γκέιτς και άλλους που έπαιξαν καίριο ρόλο στα χρόνια της πανδημίας σε ότι αφορά τον εγκλεισμό των ανθρώπων στα σπίτια τους, το ερώτημα δεν είναι αν θα εμφανιστεί σύντομα άλλη πανδημία, είναι αν τα έθνη θα είναι προετοιμασμένα γι’ αυτήν.

«Η χώρα από την οποία ο κόσμος περίμενε να ηγηθεί και να αποτελέσει το πρότυπο δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες αυτές», λέει ο Γκέιτς, αναφερόμενος στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Γκέιτς έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο «Πώς να αποτρέψετε την επόμενη πανδημία» το 2022, στο οποίο κατηγόρησε διάφορες κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, ότι δεν ήταν επαρκώς προετοιμασμένες το 2020.

Στο βιβλίο, παρουσίασε διάφορες συστάσεις για τις χώρες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων ισχυρότερων πολιτικών καραντίνας, επενδύσεων στην παρακολούθηση της νόσου και ενίσχυσης της έρευνας και ανάπτυξης εμβολίων!

Ενώ έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος, με την αύξηση των δαπανών για την ετοιμότητα για πανδημία στις ΗΠΑ και αλλού, ο Γκέιτς λέει ότι η παγκόσμια αντίδραση δεν είναι ακόμη αρκετή.

«Παρόλο που αντλήθηκαν κάποια από τα διδάγματα από την πανδημία [του κορωνοϊού], [ήταν] πολύ λιγότερα από όσα θα περίμενα, δυστυχώς», λέει.

Οι πολιτικές διαιρέσεις που πολλοί πιστεύουν ότι εμπόδισαν την παγκόσμια αντίδραση στο Covid-19 εξακολουθούν να στέκονται εμπόδιο στην κατάλληλη προετοιμασία για το επόμενο ξέσπασμα, προσθέτει ο Γκέιτς: «Το να συγκεντρώσουμε τις σκέψεις μας σχετικά με το τι [κάναμε] καλά, τι δεν κάναμε καλά, εξακολουθεί να μην συμβαίνει … Ίσως, μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, αυτό να βελτιωθεί. Αλλά, μέχρι στιγμής, είναι αρκετά απρόσμενο».

Να σημειωθεί ότι ο Μπιλ Γκέιτς έχει εδώ και πολλά χρόνια έχει αλλάξει αντικείμενο επιχειρηματικής δραστηριότητας, έχοντας φύγει από τους υπολογιστές και την πληροφορική και αγοράζοντας τεράστιες καλλιεργήσιμες εκτάσεις στη Βόρεια Αμερική.

Πλέον ασχολείται με τα τρόφιμα και τα εμβόλια, πολύ χρήσιμα πράγματα σε καιρούς κρίσης.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ισχυρίστηκε ότι ο ρωσικός στρατός έχει αρχίσει την αντεπίθεση στη ρωσική δυτική περιοχή του Κουρσκ αναφέροντας ότι αυτή είναι μια κίνηση σύμφωνη με το ουκρανικό σχέδιο.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σήμερα ο Ουκρανός:

«Οι Ρώσοι εκτόξευσαν αντεπίθεση. Όλα πηγαίνουν σύμφωνα με το ουκρανικό σχέδιο», ενώ μίλησε και για τις συγκεντρώσεις λευκορωσικών δυνάμεων στα ουκρανικά σύνορα.

«Τις βλέπουμε τις συγκεντρώσεις εδώ και καιρό, ελέγχουμε την διαδικασία».

Την ίδια στιγμή ρωσικές FAB καταστρέφουν τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις στα δάση της περιοχής Κουρσκ ενώ ο ρωσικός στρατός απελευθερώνει συνεχώς οικισμούς από τους Ουκρανούς!

Η Ρωσία χρησιμοποιεί βόμβες ανεμομπορίας, μαζί με πυρομαχικά άμεσης επίθεσης, σε όγκο για να συντρίψει την ουκρανική αεράμυνα.

Η χρήση τους συνεχίζει να είναι σποραδική και μπορεί κάλλιστα να εξαρτάται από ένα επαρκές απόθεμα πυραύλων που κατασκευάστηκαν πρόσφατα για να διευκολυνθεί μια επίθεση.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Έξι είναι οι υποψηφιότητες για την «καρέκλα» του ΠΑΣΟΚ, που εγκρίθηκαν από την Επιτροπή Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης του κόμματος.

Αφού κατάφεραν να συγκεντρώσουν υπογραφές του 15% των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ή 5000 υπογραφές μελών που ορίζει το καταστατικό, η Επιτροπή αποφάσισε πως υποψήφιοι για το αξίωμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κατά την εκλογική διαδικασία της 6ης Οκτωβρίου 2024 είναι:

  • Νίκος Ανδρουλάκης
  • Παύλος Γερουλάνος
  • Νάντια Γιαννακοπούλου
  • Άννα Διαμαντοπούλου
  • Χάρης Δούκας
  • Μιχάλης Κατρίνης

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όλοι οι υποψήφιοι κατέθεσαν μοναδικές υπογραφές πολλαπλάσιες του προβλεπόμενου ορίου για την ανακήρυξή τους.

Η Επιτροπή σε σχετική ανακοίνωσή της καλεί τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ «να συμβάλουν για τη διασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής συμμετοχής όλων των μελών και φίλων του Κινήματος στη διαδικασία εκλογής προέδρου από τη βάση, όπως πρώτο το ΠΑΣΟΚ καθιέρωσε».

«Στην κρίσιμη αυτή πολιτική συγκυρία που το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής αυξάνει δυναμικά τις δυνάμεις του, η συμμετοχή όλων στην εκλογική διαδικασία θα δώσει ένα ηχηρό μήνυμα για την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος» καταλήγει.

pronews.gr

Η κακοκαιρία «Atena» παρουσιάστικε σαν κάτι εντελώς επικίνδυνο, από το οποία θα απειληθούν ζωές. Τελικά αποδείχθηκαν απλές καταιγίδες. Χειρότερη βέβαια από τις σποραδικές καταιγίδες που έπληξαν τη χώρα ήταν η απόπειρα μερικών να πανικοβάλλουν το κοινό.

Κι αυτό συνέβη επειδή όποιος θέλει να έλξει τα φώτα της δημοσιότητας και δεν έχει κάτι αξιόλογο να παρουσιάσει, καταφεύγει στην εύκολη λύση: «πουλάει» φόβο.

Ο φόβος, ως αρχέγονο αίσθημα, που βοηθά τον άνθρωπο να αυτοσυντηρείται και να επιβιώνει, πάντα τραβάει την προσοχή.

Αυτό το γνωρίζουν αρκετοί επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, που δεν διστάζουν να παρουσιάσουν με μελανά χρώμα το άμεσο μέλλον για να τρομοκρατήσουν τους πολίτες και να αποκτήσουν έτσι το δικό τους τηλεοπτικό, διαδικτυακό ή έντυπο «στασίδι».

Με ύφος βλοσυρό ανακοινώνουν την ύπαρξη πιθανών ή ακόμα και «σίγουρων» επερχόμενων καταστροφών και το φιλοθεάμον κοινό κρέμεται από τα χείλη τους για να μάθει πότε, πόσο έντονα και πού θα χτυπήσει τη χώρα και την πόλη τους το καιρικό φαινόμενο, η επιδημία, ο σεισμός, η πυρκαγιά, η κλιματική αλλαγή ή οτιδήποτε άλλο.

Η σπέκουλα πάνω στον φόβο των ανθρώπων για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα έχει γίνει μόδα.

Αυτό πλήττει την κοινωνία και σε ψυχικό επίπεδο αλλά και σε οικονομικό.

Με την εργαλειοποίηση του φόβου και την παρουσίαση καταστάσεων με τρόπο ακραίο μετατρέπει τους πολίτες που θα πιστέψουν την καταστροφολογία σε ανθρωπάκια που τρομοκρατούνται ακόμα και με το ψιλόβροχο.

Επίσης, το οικονομικό σκέλος κάθε άλλο παρά αμελητέο είναι.

Για παράδειγμα, την προηγούμενη εβδομάδα υπήρχαν «προγνώσεις» για σφοδρότατες καταιγίδες και μεγάλες πλημμύρες στη Χαλκιδική. Ως ήταν αναμενόμενο, έπεσαν βροχή οι ακυρώσεις κρατήσεων καταλυμάτων από αλλοδαπούς και Έλληνες που ήθελαν να επισκεφθούν την περιοχή.

Οι μετεωρολόγοι που έβλεπαν τον κατακλυσμό να έρχεται και το διαμήνυαν προς πάσα κατεύθυνση δεν θα λογοδοτήσουν για τη διασπορά ανακριβών ειδήσεων.

Αν γινόταν αυτό, ίσως την επόμενη φορά να πρόσεχαν περισσότερο τις διατυπώσεις τους.

pronews.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

O κύβος ερρίφθη. Ο Στέφανος Κασσελάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέληξε στην απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ στις εσωκομματικές εκλογές με τις πρώτες κάλπες να στήνονται στις 24 Νοεμβρίου.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέστρεψε στην Αθήνα και έχει ξεκινήσει ήδη τις επαφές του με βουλευτές αλλά και στελέχη του κόμματος προκειμένου να οργανωθεί για να κατέβει στην κούρσα των εσωκομματικών εκλογών.

Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ.Κασσελάκης λέει στους συνομιλητές του ότι «η μάχη θα δοθεί εντός του ΣΥΡΙΖΑ».

Σε λίγη ώρα συνεδριάζει εκτάκτως η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα του αν θεωρείται ή όχι έκπτωτος ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά την πρόταση μομφής προς το πρόσωπό του ενόψει και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη, τονίζουν πως ο κ.Κασσελάκης κατά τον νόμο και σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος, είναι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το έκτακτο συνέδριο που αυτό σημαίνει οτι για σοβαρές αποφάσεις πρέπει να τον ρωτούν καθώς είναι αυτός υπεύθυνος κατά τον νόμο και το καταστατικό.

ΣΥΡΙΖΑ: Οι υποψήφιοι πρόεδροι μέχρι στιγμής
Όπως έχει γίνει γνωστό, ο βουλευτής Χανίων, Παύλος Πολάκης έχει αναγγείλει την υποψηφιότητά του για την προεδρία, ωστόσο αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι η δυναμική που θα καταγράψει.

Την υποψηφιότητά του έχει ανακοινώσει επίσης ο Απόστολος Γκλέτσος. Ωστόσο, έχει δηλώσει πως θα αποσύρει την υποψηφιότητά του σε περίπτωση που «κατέβει» για πρόεδρος ο Αλέξης Τσίπρας.

«Εάν εκφράσει την επιθυμία να είναι υποψήφιος τότε «κατευθείαν τα μαζεύω πίσω και λέω ”καλώς ήρθες αρχηγέ”».

Πέρα από τους υποψηφίους που έχουν δηλώσει επίσημα ότι θα κατέβουν στην κούρσα, ο Σωκράτης Φάμελλος είναι πολύ κοντά να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της πορείας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ενώ μένει να επικοινωνήσει με τους «87» για το εάν θα τον στηρίξουν.

Παράλληλα, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την Όλγα Γεροβασίλη η οποία παρόλο που δεν έχει αποφασίσει κάτι επίσημο, αποτελεί ένα κορυφαίο όνομα εντός του κόμματος, αναλαμβάνοντας κρίσιμα υπουργεία κατά τη διάρκεια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ: Η διάσπαση είναι ορατή
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε μια από τις κρισιμότερες καμπές της ιστορίας του με στελέχη της Κουμουνδούρου να σημειώνουν πως είτε κερδίσει είτε χάσει τις εκλογες, σε περίπτωση που δώσει το παρών στις κάλπες, η διάσπαση είναι ορατή. Στην περίπτωση που κερδίσει και πάλι ο Στέφανος Κασσελάκης τις εκλογές είναι φανερό πως θα υπάρξει ένα ξεκαθάρισμα.

Ποιος θα είναι ο τρόπος δεν έχει συζητηθεί ακόμη ωστόσο είναι ξεκάθαρο σε συζητήσεις με στελέχη που έχουν γνώση, πως θα πάει για ένα εντελώς νέο κόμμα με δομές που θα γίνουν από την αρχή και που επί της ουσίας με την ενδεχόμενη νίκη θα έχει πάρει λευκή επιταγή. Δεν θα είναι όμως εύκολη υπόθεση.

Πρόσωπα απο την ομάδα των «87» εμφανίζονται αποφασισμένα σε κάθε περίπτωση να παραμείνουν στο κόμμα και να δώσουν τη μάχη για επιστροφή του κόμματος στην κανονικότητα, όπως λένε χαρακτηριστικά.

Εντούτοις ακόμη και αν ο Στέφανος Κασσελάκης αποφασίσει να μην κατέβει υποψήφιος, αλλά δρομολογησει τη δημιουργία νέου κομματος και σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξουν αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στελέχη από τον κομματικό μηχανισμό ακόμη και βουλευτές θα τον ακολουθήσουν με την διάσπαση να βρίσκεται και πάλι στο τραπέζι. Ήδη τα δύο στρατόπεδα έχουν πάρει θέση μάχης που θα είναι μέχρι εσχάτων.

reader.gr

Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2024 18:35

Συνέντευξη του Χάρη Δούκα στο Talk Radio 98.9

Χάρης Δούκας: «Η Χώρα χρειάζεται Αλλαγή Κατεύθυνσης»

Στο ραδιοφωνικό σταθμό Talk Radio 98.9 και τους Τάκη Χατζή και Αθηναΐδα Νέγκα, μίλησε σήμερα Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, ο Υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Χάρης Δούκας.

Σχολιάζοντας τη χθεσινή τοποθέτηση του Υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου για τα φρεάτια της οδού Μαρασλή, τόνισε: «Θέλω να τον ενημερώσω ότι δεν υπάρχουν φρεάτια, γι’ αυτό και χρειάζονται σοβαρά αντιπλημμυρικά έργα. Αυτό το θέμα δεν προσφέρεται για λαϊκισμό καθώς αποτελεί ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Πρέπει συνεπώς, να προχωρήσουμε μπροστά για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική κρίση επί της ουσίας».

Σχετικά το μέχρι τώρα έργο του στον Δήμο Αθηναίων σημείωσε: «Πήραμε μια εμβληματική πρωτοβουλία, να πούμε σε μεγαλοκατασκευαστές και σε μεγάλα συμφέροντα, ότι θα πρέπει να σέβονται τα Προεδρικά Διατάγματα και ότι δεν μπορούν να χτίζουν κτίρια, τόσο ψηλά, ώστε να μη βλέπεις την Ακρόπολη. Πήραμε τη σχετική απόφαση ως Δημοτικό Συμβούλιο, μας την μπλόκαρε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και το αρμόδιο Υπουργείο, αλλά δώσαμε μεγάλη μάχη και δικαιωθήκαμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Επιπλέον, υπήρχε μία εγκληματική οργάνωση, η οποία εκβίαζε μαγαζιά, με πλοκάμια παντού. Στην Περιφέρεια Αττικής, στο Υπουργείο Πολιτισμού, στο Δήμο μας, στην Πολεοδομία και στη Δημοτική Αστυνομία. Σπάσαμε το απόστημα και λογοδοτούν όλοι στη Δικαιοσύνη, ανεξαρτήτως κομμάτων και χρωμάτων.

Τέλος, στα επτά δημοτικά ιατρεία, προσφέρουμε μία σειρά από δωρεάν υπηρεσίες προς τους πολίτες μας και έχουμε μία πολύ μεγάλη αύξηση, φτάνουμε κοντά στους 30.000 ωφελούμενους στα Κέντρα κοινότητας, όταν πέρσι την ίδια περίοδο ήταν 21.000».

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί διεκδίκησε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ο κ. Δούκας τόνισε: «Πιστεύω βαθιά ότι η χώρα χρειάζεται αλλαγή κατεύθυνσης. Να υπάρξει κοινωνική, οικονομική και περιβαλλοντική δικαιοσύνη. Αυτό δεν σημαίνει να δώσεις ακόμα ένα επίδομα και ένα κουπόνι, καθώς ο κόσμος χρειάζεται αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια. Ζούμε με μισθούς του 2011, σε αισχροκέρδεια του 2024. Και ενώ έχουμε δισεκατομμύρια από το Ταμείο Ανάκαμψης, τα χρήματα αυτά, τελικά, δεν πιάνουν τόπο και δεν βοηθούν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. 50 δισεκατομμύρια δώσαμε, μέσα στην πανδημία και λέγαμε ότι θα βοηθήσουμε τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και δεν πήγε σχεδόν τίποτα τελικά στους ανθρώπους αυτούς. Αντιθέτως, ακούσαμε πάλι για κάποιο μικρό επίδομα, ενώ στην πραγματικότητα παθαίνουν εμφράγματα από την υπερκόπωση, και σε πολλά νησιά και απομακρυσμένες περιοχές φοβάσαι να αρρωστήσεις».

Ο Χάρης Δούκας αναφέρθηκε επίσης στα υπερκέρδη των τραπεζών, τα οποία έφτασαν τα 3 δις το πρώτο εξάμηνο του έτους και θα προσεγγίσουν τα 6 μέχρι το τέλος του χρόνου: «Βοηθήσαμε τις τράπεζες και τις ανακεφαλαιοποιήσαμε τρεις φορές με δισεκατομμύρια, δικά μας χρήματα, και τώρα είμαστε αποκομμένοι από τη χρηματοδότηση. Τα επιτόκια είναι ληστρικά, και το «ληστρικά» δεν το λέω εγώ αλλά η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, καθώς φτάνουν το 10%. Ανακοίνωσαν μπόνους που προσεγγίζουν το 1.000.000, με φορολόγηση κοντά στο 5%. Αυτό, λοιπόν, είναι μια κοινωνική αδικία, που πρέπει να αλλάξει».

Σχετικά με τον Τομέα της ενέργειας σχολίασε: «Όσοι έχουμε επιλέξει το πράσινο τιμολόγιο, όπως εγώ, γιατί αγαπάμε το πράσινο, μας πλήγωσε για άλλη μια φορά. Εμείς προτείναμε τόσο καιρό να μπει ένα πλαφόν στη λιανική για να μην μπορεί να ανεβοκατεβαίνει όποτε θέλει η τιμή της ενέργειας. Δεν μπορεί να έχουμε δώσει 15 δις για την ενεργειακή μας ανακούφιση  και να μην υπάρχει καμία ανακούφιση, παρά μόνο για τους 4 μεγάλους παρόχους και τη ΔΕΗ. Για να αλλάξουν αυτά δεν είναι θέμα καλών πρακτικών αλλά πολιτικής βούλησης. Αναδιανομής. Αυτός, λοιπόν, είναι ο στόχος».

Αναφορικά με την Βασιλίσσης Όλγας επισήμανε: «Έχουμε αποφασίσει να ανοίξει και δεν μπορεί να ανοίξει. Και αυτό δείχνει, ποια είναι η προσέγγιση της κυβέρνησης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Και υπάρχει τόσο μεγάλη αναστάτωση που έγινε κεντρικό θέμα στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο και αποφασίστηκε να υπάρξει Διαπαραταξιακή Επιτροπή, η οποία θα το εξετάσει γιατί αυτή τη στιγμή συνεχίζονται οι εργασίες, χωρίς κανείς να ελέγχει πώς προχωρούν, ποιό είναι το κόστος τους και επιτέλους, πότε θα ανοίξει. Η Διαπαραταξιακή θα συσταθεί άμεσα και θα ζητήσει από το Υπουργείο Πολιτισμού να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει εκεί».

Ακούστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη του κ. Δούκα.  

Ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, πιστός στη γραμμή του Μαξίμου, επιμένει στα fake news. Από την σύγχυσή του, όμως, ξέχασε ότι η οδός Μαρασλή, στο ύψος του Ευαγγελισμού, δεν είχε βουλωμένα φρεάτια, γιατί δεν έχει καθόλου φρέατια.

Το παραμύθι ότι για «όλα τα δεινά φταίει ο Δούκας» συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Αλλά ως εδώ!

Επαναλαμβάνουμε, λοιπόν, μήπως το καταλάβουν. Τα φρεάτια της Αθήνας ήταν καθαρά. Η πόλη χρειάζεται αντιπλημμυρικά έργα. Αξιοποιήστε επιτέλους το Ταμείο Ανάκαμψης για τον σκοπό που έχει δημιουργηθεί και όχι για τους κολλητούς σας.

Στον κατάμεστο χώρο του Ωδείου Αθηνών και με τον κόσμο να φτάνει ακόμα και στο δρόμο, ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης παρουσίασε την πρόταση του για την επόμενη μέρα για το ΠΑΣΟΚ και τη χώρα, ενώ η μεγάλη συμμετοχή και η παρουσία των πολιτών επιβεβαίωσε τη δυναμική της υποψηφιότητάς του.

Μέσα σε θερμές και ενθουσιώδεις εκδηλώσεις από τους πολίτες, ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε : 

«Το δικό μας ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται στην καρδιά των δημοκρατικών πολιτών δεν είναι το ΠΑΣΟΚ του 13 και του 15%. Δεν είναι το ΠΑΣΟΚ που φοβάται να αναλάβει πρωτοβουλίες, που φοβάται να πει τα πράγματα με το όνομα τους για να μη δυσαρεστήσει τους ισχυρούς, εντός και εκτός της χώρας.

Το δικό μας ΠΑΣΟΚ είναι το ΠΑΣΟΚ που θα πάρει πρωτοβουλίες για τη δημιουργία μιας Μεγάλης Παράταξης, ενός μεγάλου κόμματος εξουσίας που θα είναι ικανό να κυβερνήσει και θα κυβερνήσει».

Επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να απαξιωθεί από λογικές  που θεωρούν φυσιολογικό για το ΠΑΣΟΚ να μετατραπεί σε δεκανίκι για να παραμείνουν η Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης στη θέση του Πρωθυπουργού.

«Οι πολίτες απομακρύνονται από το ΠΑΣΟΚ όταν δεν λέμε τίποτα για τα πραγματικά προβλήματα τους, όταν γινόμαστε ένα με το συντηρητικό πολτό που κυβερνά τη χώρα.

Δεν μπορούν να μιλάνε για το ΠΑΣΟΚ όσοι ντρέπονταν να λένε ότι είναι ΠΑΣΟΚ, όσοι φλέρταραν με τον κ. Μητσοτάκη, όσοι είχαν βάλει το ΠΑΣΟΚ στην άκρη, όσοι αντιλαμβάνονταν και συνεχίζουν να αντιλαμβάνονται το ΠΑΣΟΚ ως ένα μικρομεσαίο κόμμα», τόνισε.

Ο Μιχάλης Κατρίνης μίλησε για μια Μεγάλη Παράταξη που  θα προκύψει με πρωτοβουλίες από τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν αναφέρεται σε συνασπισμό κομμάτων με συνιστώσες.

«Μιλάμε για ένα πραγματικό και μεγάλο κόμμα εξουσίας που θα δημιουργηθεί με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ, με θέσεις και πολιτική φιλοσοφία ΠΑΣΟΚ, με ανοιχτό κάλεσμα που θα απευθύνεται σε πολίτες και όχι σε ‘οπλαρχηγούς’ και ‘ομαδάρχες’ με διαδικασίες άμεσης και συμμετοχικής δημοκρατίας τις οποίες θα σφραγίσουν οι πολίτες».

Όπως είπε «η Μεγάλη Παράταξη δεν θα γίνει με τεχνητή συγκόλληση με τον ΣΥΡΙΖΑ ή άλλες δυνάμεις, όπως πιστεύουν κάποιοι.

Η Μεγάλη Παράταξη είναι κάτι πιο ευρύ, πιο μεγάλο και πιο δυνατό. Η Μεγάλη Παράταξη θα περιλαμβάνει τους προοδευτικούς πολίτες, περιλαμβάνει τα 3,5 εκατομμύρια πολιτών που απείχαν γιατί δεν είχαν τι να ψηφίσουν, μπορεί να συμπεριλάβει ακόμα και παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ΝΔ που δεν ταυτίζονται με πολιτικές εξυπηρέτησης των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, τις υποκλοπές, τις ανεπίτρεπτες υποχωρήσεις στα εθνικά μας θέματα».

Αναφερόμενος στη μεγάλη κοινωνική αντιπολίτευση που συνέτριψε τον κ. Μητσοτάκη στις ευρωεκλογές έθεσε το δίλημμα: «ή θα εκφράσουμε αυτή τη μεγάλη δημοκρατική πλειοψηφία ή θα φυτοζωούμε μεταξύ του 10 και του 15%, μέχρι να έρθει κάτι άλλο, γιατί η φύση απεχθάνεται το κενό».

Ο Μιχάλης Κατρίνης αναφερόμενος στο διακύβευμα των εκλογών για την εκλογή νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ , τόνισε:

«Όσοι θέλουν ένα μικρό ΠΑΣΟΚ του 13 και του 15%, ένα κλειστό και φοβικό ΠΑΣΟΚ, ας μην ψηφίσουν εμένα. Έχουν επιλογή.

Όσοι θέλουν ένα ΠΑΣΟΚ που δεν λέει και δεν θα λέει τίποτα για να μην ενοχλεί τους λίγους και τους ισχυρούς, ας μην ψηφίσουν εμένα. Έχουν επιλογές, αν θέλουν ένα τέτοιο ΠΑΣΟΚ.

Όσοι θέλουν ένα ΠΑΣΟΚ που θα μετατραπεί σε δεκανίκι του κ. Μητσοτάκη για να παραμείνει στην εξουσία, ας μην ψηφίσουν εμένα. Υπάρχουν άλλοι για να υπηρετήσουν αυτή την επιλογή.

Εγώ θέλω να είμαι η επιλογή αυτών που θέλουν ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ που θα αναλάβει την πρωτοβουλία για τη δημιουργία της Μεγάλης Παράταξης.

Θέλω να είμαι η επιλογή αυτών που θέλουν να είναι σε ένα κόμμα που εφαρμόζει πολιτικές που είναι και θυμίζουν ΠΑΣΟΚ, στα μάτια και την ψυχή των ανθρώπων που το στήριξαν και το πίστεψαν.

Θέλω να είμαι η επιλογή αυτών που πιστεύουν ότι η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στους Έλληνες».

Έκανε λόγο για ένα ΠΑΣΟΚ  ανοιχτών και μεγάλων πολιτικών πρωτοβουλιών, με οργανώσεις που θα λειτουργούν σε επίπεδο δήμου και θα είναι ανοιχτές στην κοινωνία, σε στενή σύνδεση με την αυτοδιοίκηση, τις παραγωγικές τάξεις, τα κινήματα, τους νέους και τον κόσμο της εργασίας σε κάθε περιοχή.

Ένα ΠΑΣΟΚ που θα διαμορφώνει το πρόγραμμα του μέσα από διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας με τους πολίτες να εγκρίνουν ή να απορρίπτουν και να προτείνουν, με όργανα και θεσμούς που θα λειτουργούν και θα δεν θα έχουν διακοσμητικό χαρακτήρα.

Μιλώντας για την επόμενη μέρα για τη χώρα, ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε ότι «αν η εντολή του κατεστημένου είναι μια Ελλάδα στασιμότητας και παραίτησης, εμείς θέλουμε μια Ελλάδα κίνησης και αισιοδοξίας. Δεν θα συμβιβαστούμε με τις δυσκολίες και δεν παραιτηθούμε μπροστά τους». Ταυτόχρονα παρουσίασε μια σειρά προγραμματικών προτάσεων ανάμεσα στις οποίες βρίσκονται:

-Ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, χωρίς κεφαλικούς φόρους και τεκμήρια.

-Η ενίσχυση  των ανεξάρτητων αρχών στις οποίες θα εκχωρηθούν οι εποπτικές και ελεγκτικές αρμοδιότητες που σήμερα έχουν τα Υπουργεία. «Αυτό αφορά ανταγωνισμό, ακρίβεια, ακτοπλοϊα, ενέργεια, τράπεζες. Εκεί που σήμερα κάνουν πάρτι τα καρτέλ», τόνισε ο υπ. Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

-Αλλαγή του άρθρου 86 του Συντάγματος και του νόμου περί ευθύνης Υπουργών για να έχει τη δυνατότητα η Δικαιοσύνη μόνη της να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.

-Εθνική και ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική που θα υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα χωρίς εκπτώσεις στα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

-Νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας με υπηρεσίες υγείας για όλους, χωρίς φραγμούς ασφαλιστικής ικανότητας ή οικονομικής δυνατότητας, που θα είναι η νέα δημοκρατική κατάκτηση του 2030.

-Νέο αναπτυξιακό και παραγωγικό πρότυπο για τη χώρα, με έμφαση στην περιφερειακή ανάπτυξη και στην παραγωγή για να σταματήσει η Ελλάδα να είναι μια χώρα υπηρεσιών.

-Εθνικό Σχέδιο για την αναγέννηση του πρωτογενούς τομέα και στρατηγικό στόχο τη διατροφική επάρκεια της χώρας.

-Δημιουργία  κρατικής εταιρείας για την παραγωγή πράσινης και καθαρής ενέργειας που θα οδηγήσει σε μείωση τιμών στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας.

«Δεν είμαι ο εκλεκτός συστημάτων, συμφερόντων και μηχανισμών. Δεν έφυγα ποτέ από το ΠΑΣΟΚ.

Το δικό μου μήνυμα σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες είναι ένα: Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να βγει μπροστά, να τολμήσει ένα μεγάλο άλμα, να γίνει αυτό που δεν θέλουν τα μεγάλα συμφέροντα: ο βασικός πυρήνας μιας Μεγάλης Παράταξης που θα απαλλάξει τη χώρα από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.

Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να μιλήσει στη καρδιά και στη ψυχή κάθε Έλληνα πολίτη.

Δικαιοσύνη, δουλειά, ελπίδα για όλους, δημιουργία, αλληλεγγύη, αξιοπρέπεια, εθνική υπερηφάνεια.

Όλοι εσείς, όλοι εμείς, είμαστε η κάθε μία από αυτές τις λέξεις. Είμαστε ΠΑΣΟΚ», τόνισε κλείνοντας την ομιλία του ο Μιχάλης Κατρίνης μέσα σε θερμές εκδηλώσεις και χειροκροτήματα.

TAMOYRIDIS NIKOSγράφει ο Νίκος Ταμουρίδης

Η δόμηση του νέου παγκόσμιου συστήματος, μέσα από πολυεθνικές πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές, ιδεολογικές και πολιτισμικές πρακτικές, προχωρεί, ισοπεδώνοντας τα πάντα στο διάβα της. Η ανθρώπινη λογική έχει αντικατασταθεί από την παρά φύσιν άλογη και παρανοϊκή σκέψη. Οι λαοί αποσβολωμένοι παρακολουθούν τα γενόμενα χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν.

Φαίνεται πλέον καθαρά, ότι το παγκόσμιο πρόβλημα δεν είναι ούτε πολιτικό, ούτε οικονομικό, ούτε κοινωνικό. Είναι απόλυτα πνευματικό.

Το κακό, άριστα οργανωμένο, με χίλια πρόσωπα, μέσα στο παγκόσμιο υβριδικό θέατρο πολέμου, υποστηριζόμενο από πακτωλό χρημάτων, πολεμά κυρίως φανερά, αλλά και καλυμμένα, κάθε τι το αγνό και ωραίο και αληθινό. Αποδεικνύεται δε καθημερινά, ότι εμπόδιο δεν είναι μόνον τα εθνικά κράτη, τα οποία σαφώς αποτελούν ισχυρά θεσμικά τείχη απέναντι στον επίδοξο πολιορκητή.  Μέγας εχθρός του συστήματος είναι ο Χριστός! Και ότι συμβαδίζει μαζί Του. Και ιδιαίτερα ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία.

Ο Ελληνισμός! Τον πολεμούν γιατί έδωσε στον κόσμο το φως του πνεύματος και καθόρισε τις αρχές της ηθικής! Τον καταδιώκουν γιατί  επινόησε και δόμησε τις δυο πιο δυναμικές έννοιες του κόσμου, την ελευθερία του ανθρώπου και τη δημοκρατία! Δεν του συγχωρούν ότι με την ελληνική γλώσσα κατέγραψε τη ζωή και τη διδασκαλία του Θεανθρώπου και οδήγησε στην όσμωση του κλασσικού Ελληνισμού και του Χριστιανισμού δομώντας έτσι την Ορθοδοξία!

Η Ορθοδοξία! Την πολεμούν λυσσαλέα γιατί πρεσβεύει την πλήρη αλήθεια περί θεού, ανθρώπου και κόσμου. Την πολεμούν γιατί αντιστέκεται στην ανήθικη και ανώμαλη ατζέντα που προσπαθούν να περάσουν στην παγκόσμια κοινωνία. Δεν της συγχωρούν το γεγονός ότι ανθίσταται στην προσπάθεια ανάμειξης των θρησκειών για τη δημιουργία ενός θεολογικού πολτού, μέσω μιας πανθρησκείας.

Έτσι διαμορφώνεται το παγκόσμιο πολεμικό πνευματικό πεδίο, μέσα στο οποίο, η Ευρώπη των ονείρων μας κατρακυλά στον γκρεμό του παραλογισμού και της ανηθικότητας. Πλήρης υποδούλωση στο κακό, αποχριστιανοποίηση, ισλαμοποίηση, τρομοκρατία, φόβος, ανωμαλία, woke ατζέντα, γάμοι ομοφυλοφίλων, παιδοφιλία, κτηνοβασία, ειδωλολατρία, μετανθρωπισμός, σατανισμός. Αυτές είναι οι νέες «αξίες» της Ευρώπης.

Η πατρίδα μας, η Ελλάδα, παρασυρμένη από ανίκανους ανθέλληνες και αντίχριστους πολιτικούς, μοιάζει με ένα σαλεμένο οικοδόμημα, έτοιμο να καταρρεύσει. Έχοντας απεμπολήσει κατά πολύ τις αξίες της ελληνορθόδοξης παράδοσής μας, παγιδευμένη στις αλλοιωμένες συντεταγμένες του χώρου και του χρόνου, σέρνεται κι αυτή στους σακατεμένους δρόμους της απάνθρωπης και ανήθικης Ευρώπης. Κινδυνεύει να μετατραπεί σε μια Ελλάδα χωρίς Έλληνες, χωρίς αξίες, χωρίς πνεύμα, χωρίς ηθική.

Ο Ελληνισμός όμως, αυτός ο μικρός σε πληθυσμό, αλλά τεράστιος σε πνεύμα φορέας της Ιδέας και της Επιστήμης, έχει την θεϊκή υποχρέωση να αντισταθεί. Με όπλα την γνώση και την πίστη, την ενότητα και τον αγώνα, μπορεί να πραγματοποιήσει μια «επανάσταση ήθους» και να καταφέρει ένα κοινωνικό συγκλονισμό, ο οποίος θα ανακόψει την πορεία προς τον γκρεμό και θα ανατρέψει την καταστροφική πορεία της κοινωνίας.

Οι Έλληνες ενωμένοι μπορούν να ενσαρκώσουν τα οράματα του σύγχρονου σκλαβωμένου κόσμου! Αρκεί να το καταλάβουν, αρκεί να το πιστέψουν, αρκεί να το τολμήσουν! Ο Χριστός θα μας βοηθήσει!

Αντιστράτηγος (ε.α) Νικόλαος Ταμουρίδης
Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ
Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ