Δευτέρα, 16η Σεπτεμβρίου 2024  6:49: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2024

Αφορμή η μη προβολή της σειράς "Famagusta" σε άλλες χώρες

«Έπειτα από την αισχρή απόφαση του Netflix να προσκυνήσει τη φασιστική Τουρκία και να μην προβάλλει παγκοσμίως τη σειρά ”Famagusta”, η οποία πραγματεύεται, ήπια μάλιστα, την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, η Ελληνική Λύση καλεί κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα να ακυρώσει άμεσα την συνδρομή στη συγκεκριμένη πλατφόρμα», σημειώνει το κόμμα σε σημερινή ανακοίνωσή του και προσθέτει: «Ούτε 1 ευρώ σε όσους συγκαλύπτουν τα εγκλήματα των Τούρκων γενοκτόνων».

sinidisi.gr

Οι εκπρόσωποι τριών υποψηφίων, Α. Διαμαντοπούλου, Χ. Δούκα και Ν. Γιαννακοπούλου για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, έστειλαν επιστολή στην πρόεδρο της αρμόδιας Επιτροπής για τη τήρηση των διαδικασιών (ΕΔΕΚΑΠ), κυρία Βρυώνη με την οποία ζητούν να τηρηθούν όσα έγιναν σε προηγούμενες εκλογές για την ηγεσία του κόμματος.

«Εκφράζουμε και πάλι την ομόφωνη βούλησή μας να υπηρετήσουμε όλοι μαζί τον ίδιο αυτονόητο πολιτικό στόχο. Δηλαδή να στηρίξουμε μια εκλογική διαδικασία που θα είναι α) κρυστάλλινη, β) θα μεταχειρίζεται όλους τους / τις υποψηφίους προέδρους ως ισότιμους, χωρίς να δημιουργεί υποψίες εύνοιας ή αποκλεισμών υποψηφίων και γ) θα παράγει την απόλυτη εμπιστοσύνη στα μέλη και τους φίλους του κινήματος μας για το ότι προχωράμε ενωμένοι στην ύψιστη συμμετοχική διαδικασία, που είναι οι εκλογές μας», αναφέρουν.

Επικαλούνται την αναφορά του προέδρου του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη στη συνεδρίαση της 30ης Ιουνίου 2024 της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, όπου τότε, επισημαίνουν, «δήλωσε με σαφήνεια, ότι η εκλογική Διαδικασία θα γίνει κατά τα πρότυπα της Εκλογικής Διαδικασίας του 2021. Υπενθυμίζουμε ότι η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος στις 3/10/2021, με την παρουσία της Αείμνηστης Προέδρου μας, Φώφης Γεννηματά, στον οδικό χάρτη για τις εκλογές για την Ανάδειξη Προέδρου ομόφωνα αποφάσισε τότε το πλαίσιο, το οποίο είχε δύο κρίσιμες αλλά βασικές παραμέτρους : α) Κάθε υπογραφή σε Δήλωση στήριξης υποψηφίου, ισοδυναμούσε με αίτηση εγγραφής στο Κίνημα και β) ότι θα πρέπει να υπάρχει ομοφωνία στη λήψη των διαδικαστικών Αποφάσεων από την ΕΔΕΚΑΠ».

Οι εκπρόσωποι των τριών υποψηφίων σημειώνουν ότι θεωρούν «αυτονόητο, ότι οι ίδιοι κανόνες θα ισχύσουν και σε αυτή τη διαδικασία, όπως άλλωστε ο πρόεδρος εξήγγειλε.

Στην κατεύθυνση αυτή σας επαναλαμβάνουμε και με την παρούσα:

1. Δεν μπορεί να ληφθεί απόφαση για προσθήκη ή μείωση εκλογικών κέντρων ή και τμημάτων χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση των υποψηφίων προέδρων και χωρίς την ομόφωνη άλλως πλειοψηφούσα τοποθέτησή τους.

2. Η ανακήρυξη πρέπει να γίνει άμεσα μετά την κατάθεση των υπογραφών στήριξης, δεδομένου ότι τα κριτήρια ανακήρυξης είναι εύκολα εφαρμόσιμα.

3. Ο επικαιροποιημένος κατάλογος μελών -για τον οποίο ενημερωθήκαμε από εσάς ότι θα έχει συνταχθεί έως και την 9 Σεπτέμβρη- θα παραδοθεί αυτούσιος την επόμενη ημέρα στις/στους υποψηφίους προέδρους.

4. Αυτονόητο θεωρούμε ότι σε κάθε συνεδρίαση της ΕΔΕΚΑΠ θα καλούνται οι εκπρόσωποι των υποψηφίων προέδρων.

Δηλώνουμε και πάλι άπαντες την απόλυτη προσήλωση μας στον στόχο μιας ανοικτής, συμμετοχικής και εξωστρέφους εκλογικής διαδικασίας που θα υπηρετήσει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής των υψηλών ιδανικών»

Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi
newsit.gr

 

Συγκλονιστικός ήταν ο τρόπος με τον οποίο περιέγραψε η μητέρα του 19χρονου Γιάννη, κυρία Αθήνα όσα συνέβησαν μπροστά στα μάτια της στο λούνα παρκ στη Χαλκιδική, εκεί που κόπηκε το νήμα της ζωής του παιδιού της, ενώ είχε ανέβει σε ένα από τα παιχνίδια της εγκατάστασης. Με δάκρυα στα μάτια και φορώντας μια μπλούζα με το πρόσωπο του Γιάννη, η κυρία Αθηνά τόνισε, απευθυνόμενη στους υπεύθυνους της τραγωδίας, πως «δεν θέλω να πληρώσουν, θέλω να πονέσουν, που είναι πολύ πιο δύσκολο».

«Τη φοράω όλη μέρα και όλη νύχτα» είπε η γυναίκα μιλώντας στο Mega, χωρίς να μπορεί να συγκρατηθεί.

«Δεν θέλω να πληρώσει κανένας, θέλω να πονέσουν, που είναι πολύ πιο δύσκολο. Να πονέσουν όλοι. Δέκα άτομα έκαναν κουμάντο τον Γιάννη γιατί ένας δεν μπορούσε. Δέκα άτομα τον σκότωσαν. Τι άλλο να πω. Αυτό που είδα εγώ είναι σαν ταινία στα μάτια μου, δεν μπορώ να θρηνήσω το παιδί, έχω μια ταινία στα μάτια από αυτό που είδα, από αυτό που μου έριξαν στα πόδια. Δεν μπορεί ένα τόσο μεγάλο παιδί, ψηλό και εύσωμο, 100 κιλά παιδί, να το έριξαν κάτω έτσι, να το σακάτεψαν. Δεν γίνεται. Γυρνούσε το μηχνάνημα κι εγώ δεν έβλεπα τα παιδιά από τη φόρα που είχαν, δεν τα έβλεπα. Δεν φαίνονταν, τόσο γρήγορα πήγαινε, δεν ξεχώριζα που είναι, τι να πω άλλο» συνέχισε η μητέρα του άτυχου παιδιού.

Στη συνέχεια, περιέγραψε όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ στο λούνα παρκ και αυτό που ζητούσε - μάταια - από τον χειριστή του μηχανήματος.

«Όταν φτάσαμε εκει, μόλις είχε σταματήσει το μηχάνημα από κάποια αλλα παιδάκια που ήταν εκεί, δεν είδα πώς κινούνταν το μηχάνημα. Ήθελαν να μπουν τα παιδιά, δεν τα άφηνα, τέλοσπάντων μπήκαν. Όταν ξεκίνησε, ξεκίνησε ομαλά... έχουμε πάει σε λούνα παρκ... Άρχισε να τρέχει υπερβολικά, δεν τα έβλεπα τα παιδιά. Και σηκώνω τα χέρια, ήμουν δίπλα, κρατούσα τον μικρότερο γιο, τον αφήνω και σηκώνω τα χέρια και του λέω (του χειριστή) 'τι κάνεις, κόψε, χαμήλωσε'. Και μου σηκώνει το χέρι σα να λέει 'άστα, καλά είναι, δεν πειράζει'. Αυτός τα είδε μαγκάκια εκεί πάνω και είπε 'τώρα θα τα περιποιηθώ', αυτή την αίσθηση είχα. Και δεν το χαμήλωνε...» πρόσθεσε η κυρία Αθηνά, η οποία σε άλλο σημείο τόνισε: «Ήταν καρτέρι θανάτου, απλά... Με όποιο παιδί τύχαινε, δεν περίμαναν το δικό μου παιδί, όπου τύχαινε. Πληρωμένοι δολοφόνοι. Αλλά στην υγεία του κορόιδου, δεν θα ξαναπιούν. Αφού παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους, μπορούμε κι εμείς. Πιο έξυπνοι είναι;».

protothema.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκίνησε νωρίτερα το 50ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ - «Οδηγητή»! Για άλλη μια χρονιά στο Παπαστράτειο Γυμνάσιο Αγρινίου πραγματοποιείται το διήμερο φεστιβάλ, το οποίο διαθέτει πλούσιο πρόγραμμα.

Με σύνθημα «γράφουμε ιστορία, αλλάζουμε τον κόσμο... Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός» από νωρίς ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις της πρώτης ημέρας (Παρασκευή 07/09/24), στο πλαίσιο των οποίων πραγματοποιήθηκε μουσικό αφιέρωμα για τα 50 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» με καλλιτέχνες από το Αγρίνιο που συμμετείχαν τα προηγούμενα χρόνια στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ.

Σε δεύτερη φάση πραγματοποιήθηκε ομιλία από το μέλος του ΓΠ Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ και γραμματέα του ΤΣ Αιτωλοακαρνανίας Ανδρέα Ζάγκα και αμέσως μετά ξεκίνησε το αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα με τους Διονύση Τσακνή και τα "Κίτρινα Ποδήλατα"!

Η βραδιά όμως έχει και συνέχεια!

Ο Ανδρέας Ζάγκας

Μετά η βραδιά προέβλεπε λαϊκό γλέντι με τους Σωτήρη Γκεβεντζέ (τραγούδι), Ανδρέα Φούκα (τραγούδι), Κάρπο Κουτσούμπα (μπουζούκι-τραγούδι), Χριστίνα Κορκοντζέλου (πιάνο-τραγούδι), Νεκτάριο Αποστολιώτη (κιθάρα-πλήκτρα), Αλέκο Στασινό (μπάσο), Κώστα Φραγκάκη (τύμπανα).
Οι εκδηλώσεις του 50ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ – «Οδηγητή» στο Αγρίνιο συνεχίζονται όμως και αύριο (Σάββατο 07/09/24).

Το αυριανό πρόγραμμα περιλαμβάνει αρχικά την αφηγηματική παρουσίαση για τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, στη συνέχεια την κεντρική ομιλία από το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή Βιβή Δάγκα (στις 21.15), ενώ το κλείσιμο των διήμερων εκδηλώσεων θα γίνει με τον Γιώργο Μεράτντζα, με παραδοσιακό και δημοτικό γλέντι.

Στο χώρο του φεστιβάλ λειτουργεί και τις δύο ημέρες βιβλιοπωλείο των εκδόσεων «Σύγχρονη Εποχή», έκθεση με θέμα "Η ιστορία του καπνεργατικού κινήματος στο Αγρίνιο", όπως επίσης στέκι μαθητών και παιδότοπος.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Χρήστος Σπίρτζης κατήγγειλε σήμερα τον Στέφανο Κασσελάκη για αντικαταστατικές και αντιδεοντολογικές συμπεριφορές, καλώντας τον να παραιτηθεί.

Μιλώντας για την επιστολή καταγγελίας που έχει στείλει στο κόμμα ο κ. Σπίρτζης δήλωσε ότι αφορά όλους όσοι χρησιμοποιούν τις δομές του κόμματος για να έχουν δικά τους οφέλη.

«Δυστυχώς και αυτή τη διαδικασία την έχουν ευτελίσει. Έκαναν χθες μια διαρροή, έξω απ’ ότι ορίζει η Επιτροπή Δεοντολογίας και είπαν ότι αυτό θα γίνει την άλλη εβδομάδα που δεν θα υπάρχει Κεντρική Επιτροπή», σημείωσε. Γεγονός που όπως είπε δείχνει τις προθέσεις καθώς, σύμφωνα με την εισήγηση του κ. Κασσελάκη, θέλει να καταργηθεί η Κεντρική Επιτροπή.

«Είναι τιμή μου να διαγραφώ από μια φράξια που έχει στήσει ο Στέφανος Κασσελάκης για ταυτοτικούς λόγους» τόνισε ο κ. Σπίρτζης λέγοντας ότι είναι ιδιαίτερα στεναχωρημένος από την όλη κατάσταση.

Κάνοντας λόγο για καταστρατήγηση και ευτελισμό των δομών που υπάρχουν στο κόμμα υποστήριξε ότι «η μόνη διέξοδος για το κόμμα είναι να φύγει ο Στέφανος Κασσελάκης» προσθέτοντας μεταξύ άλλων ότι «με τον Στέφανο Κασσελάκη δεν υπάρχει ούτε συντροφικότητα ούτε πολιτική ομάδα».

Μάλιστα, όπως είπε, «με τον ευτελισμό που έχει αυτό το κόμμα είναι τιμή μου να με διαγράψει μια φράξια που έχει στήσει ο Στέφανος Κασσελάκης».

Μιλώντας στην ΕΡΤ o πρώην υπουργός δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούσε να μη φτάσει εδώ αν είχαν ακολουθηθεί οι πάγιες αρχές, αξίες και διαδικασίες του κόμματος.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην εκλογή του λέγοντας ότι δεν προηγήθηκε ένα συνέδριο στο οποίο ο Στέφανος Κασσελάκης θα κατέθετε πρόγραμμά του.

«Του βρήκαμε αντίπαλο. Σήκωσε το γάντι η κυρία Γεροβασίλη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης λέγοντας ότι η εσωκομματική αντιπολίτευση στο κόμμα είχε ευθύτατα αντιπαρατεθεί μαζί του.

Σχολιάζοντας την τακτική που ακολουθεί ο κ. Κασσελάκης δήλωσε ότι «δεν έχει ούτε αρχή, ούτε μέση, ούτε τέλος» προσθέτοντας ότι «με τον Στέφανο Κασσελάκη δεν υπάρχει ούτε συντροφικότητα, ούτε πολιτική ομάδα ή πολιτική πλαίσιο».

Ονοματίζοντας υψηλόβαθμα στελέχη όπως ο Σ. Φάμελλος, ο Π. Πολάκης ακόμη και ο Ν. Παππας έκανε λόγο ότι είναι αναλώσιμα για τον νέο πρόεδρο του κόμματος «προκειμένου να εξυπηρετήσει πολύ συγκεκριμένες τακτικές».

pronews.gr

Η 10η Σεπτεμβρίου από το 2003 έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας, μια μέρα αφιερωμένη στη συνειδητοποίηση και την κατανόηση ενός από τα πιο ευαίσθητα και πολυδιάστατα θέματα που αγγίζουν την ανθρώπινη ύπαρξη είναι μια μέρα ορόσημο με στόχο την ευαισθητοποίηση για το κρίσιμο ζήτημα της αυτοκτονίας και την ανάγκη λήψης άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων για την πρόληψή της.

Το Κέντρο για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας της ΚΛΙΜΑΚΑ, με πολυετή παρουσία στον χώρο της ψυχικής υγείας, καλεί τους θεσμικούς φορείς, τους επαγγελματίες και ολόκληρη την κοινωνία να ενωθούν σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία, σύνθημα, «Κοινή Ευθύνη, Ουσιαστική Δράση-Ας ανοίξουμε έναν υπεύθυνο διάλογο».

Στο πλαίσιο αυτό η ΚΛΙΜΑΚΑ υλοποιεί δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού υπενθυμίζοντας ότι η αυτοκτονία μπορεί να προληφθεί. «Η αυτοκτονία δεν είναι ένα μοιραίο γεγονός.

Το 95% των αυτοκτονιών θα μπορούσε να έχει προληφθεί», αναφέρει η ΚΛΙΜΑΚΑ.

Οι δράσεις ξεκίνησαν 3 Σεπτεμβρίου από τις πλατείες Συντάγματος και Κεραμεικού και θα κορυφωθούν με την κεντρική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Λαϊκό Νοσοκομείο (11:00-13:00).

Στην εκδήλωση θα ανακοινωθεί και η έναρξη πιλοτικής εφαρμογής του πρώτου προγράμματος πρόληψης αυτοκτονιών εντός δημόσιας μονάδας υγείας στην Ελλάδα, την οποία θα χαιρετήσει με μήνυμα η Διεθνής Ένωση για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας.

 Αυτοκτονία: Ένα διαρκές ζήτημα δημόσιας υγείας

Η αυτοκτονία αποτελεί την μοναδική θανατηφόρο ψυχιατρική κατάσταση, με περίπου 500 θανάτους ετησίως στην Ελλάδα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, αφήνοντας πίσω πάνω από 5.000 πενθούντες κάθε χρόνο.

Παρ’ όλα αυτά, οι αυτοκτονίες, διαχρονικά, είναι πολύ περισσότερες λόγω της υποκαταγραφής, ενώ οι μη θανατηφόρες απόπειρες εκτιμάται ότι είναι έως και 20 φορές περισσότερες από τις καταγεγραμμένες αυτοκτονίες, αναφέρει η ΚΛΙΜΑΚΑ.

Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα:

* Η 24ωρη γραμμή παρέμβασης για την αυτοκτονία 1018 δέχθηκε 20.750 κλήσεις το 2023

* Το 2021 αυτοκτόνησαν 467 άνθρωποι (στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ)

* Περισσότερο από το 25% των αυτοκτονιών δεν καταγράφονται

* Οι μη θανατηφόρες απόπειρες είναι έως και 20 φορές περισσότερες από τις καταγεγραμμένες

* Τα έτη 2022-2023 και 2024 τουλάχιστον 1.500 άτομα έχουν αυτοκτονήσει σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Αυτοκτονιών της ΚΛΙΜΑΚΑ

* 100 άτομα έχουν αυτοκτονήσει σε Μονάδες Υγείας την τελευταία δεκαετία (2013-2023)

* 56 από αυτές τις αυτοκτονίες είναι καταγεγραμμένες μόνο την τελευταία πενταετία (2019-2023)

* 72 αυτοκτονίες έχουν γίνει σε φυλακές ή κρατητήρια από το 2014 έως σήμερα

* 78 στελέχη των σωμάτων ασφαλείας και 52 των ενόπλων δυνάμεων ή στρατεύσιμοι έχουν αυτοκτονήσει από το 2014 έως σήμερα

* Την ίδια περίοδο έγιναν 57 αυτοκτονίες έχουν γίνει σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και 163 σε σημεία γνωστά ως hotspots αυτοκτονίας

Καινοτόμες προσεγγίσεις στην πρόληψη της αυτοκτονίας

Το Κέντρο για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας της ΚΛΙΜΑΚΑ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας να ενσωματώσει καινοτόμες μεθόδους πρόληψης, παρέχοντας εξατομικευμένες παρεμβάσεις που βασίζονται στις πιο σύγχρονες εξελίξεις των νευροεπιστημών και της επιγενετικής.

Αυτές οι παρεμβάσεις δίνουν έμφαση στην αναγνώριση των αναγκών του κάθε ατόμου, την πρόληψη μέσα από προσυμπτωματικούς ελέγχους, και την έγκαιρη παρέμβαση σε κρίσιμες καταστάσεις.

Το Κέντρο Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας, στο πλαίσιο του οποίου λειτουργούν η 24ωρη Γραμμή Παρέμβασης για την Αυτοκτονία – 1018 καθώς και το Παρατηρητήριο Αυτοκτονιών, αποτελεί τη μοναδική Μονάδα Ψυχική Υγείας στη χώρα η οποία, εδώ και περισσότερα από 16 χρόνια αναπτύσσει εξειδικευμένες υπηρεσίες, ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο στα πεδία της αυτοκτονίας και των αυτοκαταστροφικών συμπεριφορών.

Η Μονάδα λειτουργεί με την εποπτεία και χρηματοδότηση του υπουργείου Υγείας και αποτελεί τον εθνικό εκπρόσωπο φορέα στη Διεθνή Ένωση για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας (IASP).

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Προσπαθεί να ελέγξει τη ζημιά η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την απόφαση να στείλει έναν υποστράτηγο του Ελληνικού Στρατού στην εκδήλωση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων για την «Ημέρα της Νίκης».

Ο Παύλος Μαρινάκης, επιχείρησε να «καθαρίσει» το κυβερνητικό ατόπημα με ανακοίνωσή του, τρεις ημέρες μετά το περιστατικό: 

Συγκεκριμένα, ο ίδιος ανέφερε: «Η εκδήλωση στην τουρκική πρεσβεία, όπως αναφέρεται ρητά στην επίσημη πρόσκληση, σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα, η οποία απεστάλη από τον Τούρκο πρέσβη και τον Τούρκο ακόλουθο Άμυνας, αφορούσε την ημέρα των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Αναφέρεται χαρακτηριστικά “Turkish Armed Forces Day” και όχι “ημέρα νίκης”, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα. Άρα, ένα ανακριβές δεδομένο είναι αυτό. Σε αυτή, λοιπόν, ακριβώς την εκδήλωση παρέστη Ελληνας υποστράτηγος του Στρατού Ξηράς και όχι σε εκδήλωση για την “ημέρα νίκης”, όπως γράφεται.

Το έχουμε διαψεύσει πάρα πολλές φορές. Στην οποία η χώρα μας, κατά πάγια τακτική, όπως είναι αυτονόητο, δεν εκπροσωπείται, ούτε στέλνει εκπρόσωπο, ούτε ποτέ πρόκειται να στείλει εκπρόσωπο. Το ίδιο ισχύει και για τις προηγούμενες από εμάς κυβερνήσεις και φαντάζομαι αυτό θα συνεχιστεί στο μέλλον» είπε χαρακτηριστικά.

Φυσικά, δεν διευκρίνισε πώς στην υποτιθέμενη «αθώα» εκδήλωση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων εμφανίστηκε αφίσα που απεικονίζει τους εορτασμούς για τη σφαγή των Ελλήνων.

Ο,τι και να αποτελούσε η συγκεκριμένη εκδήλωση, θα έπρεπε να έχει αποσταλεί ένας αξιωματικός με μέγιστο τον βαθμό του λοχαγού.

Καθώς, η Κύπρος συνεχίζει να κατέχεται κατά 39% από τις τουρκικές δυνάμεις, χωρίς να έχει υπάρξει καμία πρόοδος για την επίλυση του ζητήματος, όσο οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν σταμάτησαν ποτέ να παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο και θαλάσσιο χώρο, δημιουργώντας συνεχώς εντάσεις στο Αιγαίο και απειλώντας με θερμά επεισόδια, όπως συνέβη πρόσφατα στην Κάσο.

Πώς λοιπόν δικαιολογείται η ελληνική κυβέρνηση να στέλνει έναν ανώτατο αξιωματικό, έναν υποστράτηγο, για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε μια εκδήλωση που τιμά τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, όταν αυτές οι ίδιες απειλούν τη χώρα μας και κατέχουν παράνομα το βόρειο τμήμα της Κύπρου;

Πώς δικαιολογούνται απέναντι στους εκατοντάδες Έλληνες στρατιωτικούς της ΕΛΔΥΚ έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι την Κύπρο το 1974;

Η σιωπή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Γενικού Επιτελείου Στρατού για το γεγονός, μιλάει από μόνη της.

Δεν υπάρχει καμία εξήγηση για τη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτή την εκδήλωση, την ώρα που η Τουρκία παραβιάζει συστηματικά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

pronews.gr

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επέλεξε την πεπατημένη της πολιτικής επιδομάτων, μέσω της λεγόμενης «κοινωνικής επιταγής», όσο η πραγματική οικονομία καταρρέει και οι Έλληνες πολίτες πνίγονται από τη φορολογία και τις αυξανόμενες τιμές.

Τα επιδόματα αυτά είναι τίποτα παραπάνω από προσωρινές «ενέσεις», σοβιετικής εμπνεύσεως, τα οποία το μόνο που καταφέρνουν είναι να «εξαργυρωθούν» ως πολιτικό κεφάλαιο από την κυβέρνηση στην προσπάθεια της να επιβιώσει.

Συγκεκριμένα, πάνω από 650.000 συνταξιούχοι, οι οποίοι δεν δικαιούνται καμία αύξηση λόγω της προσωπικής διαφοράς, θα λάβουν το πολύ ως 200 ευρώ.

Όταν οι λογαριασμοί ρεύματος, τα τρόφιμα και τα βασικά έξοδα έχουν εκτοξευθεί, οι συνταξιούχοι καλούνται να «ευχαριστήσουν» την κυβέρνηση για αυτή την επαίσχυντη «μικροελεημοσύνη».

Δεν σταματά όμως εκεί η κοροϊδία. Ας μην ξεχνάμε και τους 800.000 γονείς που θα λάβουν μια επιπλέον δόση επιδόματος παιδιού, με το συνολικό ποσό να φτάνει στο μέγιστο το «αστείο» ποσό των 700 ευρώ για μια οικογένεια με τρία παιδιά!

225.000 δικαιούχοι επιδομάτων αναπηρίας θα λάβουν εφάπαξ ποσό 200 ευρώ. Λες και αυτά τα 200 ευρώ είναι αρκετά για να καλύψουν τις τρέχουσες ανάγκες τους η πιο ευάλωτη μερίδα των Ελλήνων πολιτών.

Αυτό που βλέπουμε δεν είναι τίποτε άλλο παρά κομμουνιστικές τακτικές καμουφλαρισμένες σε έναν δήθεν «φιλελεύθερο» μανδύα.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιμένει να μοιράζει επιδόματα «πείνας» σε έναν λαό που δεν παράγει τίποτα, καθιστώντας τους πολίτες εξαρτημένους από το κράτος αντί να τους δίνει τα εργαλεία να σταθούν στα πόδια τους.

Αντί για μειώσεις φόρων, ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και δημιουργία πραγματικών θέσεων εργασίας, επιλέγει τη γνωστή τακτική του «δώσε λίγο για να ησυχάσουν».

Οι Έλληνες όμως δεν χρειάζονται εφάπαξ επιδόματα και «κοινωνικές επιταγές», αλλά δουλειές, μειωμένη φορολογία και ένα κράτος που θα τους επιτρέπει να σταθούν στα πόδια τους.

Αυτό βέβαια έχει καταστεί αδύνατον πλέον, μία πραγματικά «τελειωμένη υπόθεση», αν μελετήσει κανείς την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι τομείς της βιομηχανίας, της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, αλλά και της μεταποίησης και των βιοτεχνιών. 

Στην κτηνοτροφία, η παραγωγή αιγοπρόβειου κρέατος μειώθηκε κατά 7% το 2022 σε σχέση με το 2021, ενώ το ζωικό κεφάλαιο συνεχίζει να συρρικνώνεται λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής, της ενεργειακής κρίσης και της έλλειψης εργατικών χεριών.

Η παραγωγή μαλακού τυριού μειώθηκε κατά 7,6%, δείχνοντας πως η βιομηχανία γαλακτοκομικών πλήττεται σοβαρά​. Επιπλέον, η μείωση των γεωργικών ελκυστήρων κατά 2,4% δείχνει την πτώση της αγροτικής δραστηριότητας, καθώς οι αγρότες αδυνατούν να επενδύσουν σε σύγχρονα μέσα παραγωγής​.

Η γεωργία και η κτηνοτροφία, παρά τη μακρόχρονη παρουσία τους στην ελληνική οικονομία, έχουν συρρικνωθεί δραματικά και σήμερα συνεισφέρουν μόλις το 4% του ΑΕΠ​.

Αυτή η μικρή συνεισφορά, σε συνδυασμό με τη συρρίκνωση του πρωτογενούς τομέα, αναδεικνύει τις δομικές αδυναμίες στην υποστήριξη των αγροτικών και κτηνοτροφικών δραστηριοτήτων, που συνδέονται με την αποτυχία του κράτους να προωθήσει μακροπρόθεσμες πολιτικές ανάπτυξης​.

Επιπλέον, η μεταποίηση, αν και σε ελάχιστους τομείς όπως τα τρόφιμα και τα ποτά εμφανίζει αμελητέα αύξηση εξαγωγών​, οι μικρομεσαίες βιοτεχνίες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Οι αυξημένοι φόροι και τα υψηλά κόστη λειτουργίας πνίγουν την ανταγωνιστικότητα αυτών των επιχειρήσεων, μειώνοντας τις ευκαιρίες για ανάπτυξη.

pronews.gr

Σχεδόν καμία πρόταση από αυτές που κατέθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης δεν πέρασε στην επιτροπή καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα καταργηθεί η Πολιτική Γραμματεία, δεν θα αλλάξει το όνομα της Κεντρικής Επιτροπής σε Εθνικό Συμβούλιο και δεν θα αλλάξει τίποτα σε ότι αφορά τους βουλευτές, μία από τις «εμβληματικές» αλλαγές που πρότεινε για αλλαγή στο καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κασσελάκης.

Επιπλέον η επιτροπή δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει μεν πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο όργανο, όμως τις διαδικασίες δεν θα παρακολουθεί εκπρόσωπος του προέδρου, όπως ήθελε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης,

Το θέμα της ονομασίας του ΣΥΡΙΖΑ παραπέμφθηκε για το συνέδριο του κόμματος, ενώ πληροφορίες λένε ότι απορρίφθηκε κατ’ αρχήν η ονομασία «Συνασπισμός».

Τέλος η Κεντρική Επιτροπή θα αποτελείται από 200 μέλη και όχι από 300 που είναι σήμερα, αλλά ο αριθμός των μελών δεν θα μειωθεί στους 150 όπως είχε εισηγηθεί ο κ. Κασσελάκης.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Κασσελάκης είχε προτείνει μεταξύ άλλων το νέο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει «Συνασπισμός Σύγχρονης Αριστεράς», ενώ ταυτόχρονα έθετε όριο τριών εκλόγιμων θητειών των βουλευτών. Όποιος θα επιθυμούσε να εκλεγεί για τέταρτη θητεία θα έπρεπε – σύμφωνα με την πρόταση Κασσελάκη – να αλλάξει Περιφέρεια.

Πηγή: newsit.gr

Αρχίζουν απόψε, 6 του Σεπτέμβρη, οι εκδηλώσεις του 50ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» με σύνθημα «Γράφουμε Ιστορία, αλλάζουμε τον κόσμο... Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός», στο Αγρίνιο, στο Παπαστράτειο Γυμνάσιο.

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Μουσικό αφιέρωμα στα 50 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή με καλλιτέχνες του Αγρινίου που συμμετείχαν τα προηγούμενα χρόνια στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ.
  • Ομιλία από τον Ανδρέα Ζάγκα μέλος του ΓΠ Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ και γραμματέας του ΤΣ Αιτωλοακαρνανίας.
  • Αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα με τους Διονύση Τσακνή και τα "Κίτρινα Ποδήλατα"
  • Λαϊκό γλέντι με τους Σωτήρη Γκεβεντζέ (τραγούδι), Ανδρέα Φούκα (τραγούδι), Κάρπο Κουτσούμπα (μπουζούκι-τραγούδι), Χριστίνα Κορκοντζέλου (πιάνο-τραγούδι), Νεκτάριο Αποστολιώτη (κιθάρα-πλήκτρα), Αλέκο Στασινό (μπάσο), Κώστα Φραγκάκη (τύμπανα).

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται αύριο, Σάββατο 7 Σεπτέμβρη, με αφηγηματική παρουσίαση για τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, την κεντρική ομιλία από τη Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, συναυλία με το Γιώργο Μεράτντζα, παραδοσιακό-δημοτικό γλέντι.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Σελίδα 1 από 2