Δευτέρα, 16η Σεπτεμβρίου 2024  6:56: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2024

Κάλεσμα συμμετοχής στο 50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» με σύνθημα «Γράφουμε Ιστορία, αλλάζουμε τον κόσμο... Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός», απευθύνουν τοπικοί καλλιτέχνες που παίρνουν μέρος στις εκδηλώσεις στο Παπαστράτειο Γυμνάσιο στο Αγρίνιο, στις 6-7 Σεπτέμβρη.

Χριστίνα Τσουραπούλη:

«Είμαστε μια δημοτική ορχήστρα από το Αγρίνιο που παίζουμε παραδοσιακά-δημοτικά τραγούδια από όλη την Ελλάδα.

Κοινός παρονομαστής όλων των μελών της ορχήστρας μας, είναι η αγάπη για τη μουσική και συγκεκριμένα για το ελληνικό-παραδοσιακό τραγούδι. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Κ.Ν.Ε. για την πρόσκληση στο 50ο Φεστιβάλ Κ.Ν.Ε.-ΟΔΗΓΗΤΗ συνεισφέροντας παράλληλα στους αγώνες της νεολαίας.

Σας περιμένουμε, λοιπόν, το Σάββατο 7  Σεπτέμβρη να περάσουμε μια αξέχαστη παραδοσιακή βραδιά γεμάτη κέφι, τραγούδι και χορό.»

Σωτήρης Γκεβεντζές:

«Πολλές 10ετιες πριν, ως εσωτερικός μετανάστης της Πρωτεύουσας, με οδήγησαν κι εμένα τα βήματα μου, κι όχι μόνο ως θεατή, να κάνω  περιφρούρηση στα μεγαλειώδη Φεστιβάλ της ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ.

Μέσα απ’ τις δραματικές  παγκόσμιες  εξελίξεις του τέλους της 10ετιας του ‘80 - αρχές του ‘90 έμοιαζαν απροσδιόριστες οι κατευθύνσεις κι οι εξελίξεις για το παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα.

Και να που σήμερα αυτό το κίνημα έχει βρει ξανά τα βήματα του και διεκδικεί εκ νέου να ανατρέψει αυτό το σάπιο σύστημα και να κτίσει τον κόσμο του μέλλοντος τον Σοσιαλισμό. Καμαρώνω και χαίρομαι που βρίσκομαι συνειδητά και αταλάντευτα ακόμα εδώ.»

Νεκτάριος Αποστολιώτης:

«Το 1986, είχα την τιμή να συμμετάσχω στο Φεστιβάλ της Κ.Ν.Ε. στο Αγρίνιο σε ηλικία 16 ετών, παίζοντας πιάνο μαζί με τον ταλαντούχο κιθαρίστα και τραγουδιστή Χριστόφορο Καραλή.

Η ενέργεια και η ζωντάνια εκείνης της βραδιάς είναι κάτι που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη μου.

Ήταν μια μοναδική εμπειρία, όπου η μουσική μας έγινε το μέσο για να συνδεθούμε με το κοινό και να εκφράσουμε τα όνειρα και τις ανησυχίες της νεολαίας της εποχής.

Τώρα στο σήμερα συνεχίζω συμμετέχοντας και στηρίζοντας ενεργά το Φεστιβάλ της Κ.Ν.Ε. το μεγαλύτερο πολιτιστικό-πολιτικό γεγονός για την πόλη μας!»

Σπύρος Νικολάου:

«Κοιτάζοντας αρκετά χρόνια πίσω στο 2ο Φεστιβάλ Κ.Ν.Ε.-ΟΔΗΓΗΤΉ το 1976,νιώθω χαρά και συγκίνηση που συμμετέχω ξανά στο κορυφαίο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός του τόπου μας. 

Έρχονται στη μνήμη μου πολλές όμορφες στιγμές που έζησα επί σειρά ετών. Χρόνια δημιουργικά και αγωνιστικά που προσπαθούσαμε κάτω από αντίξοες, πολλές φορές, συνθήκες, να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. 

Θα μου μείνουν αξέχαστες οι πρώτες προφεστιβαλικές σε χωριά και πόλεις του νομού μας, πέρα απ’ τις κεντρικές εκδηλώσεις στο Αγρίνιο που έφτασαν κάποια στιγμή να γίνουν τετραήμερες.

Νιώθω περήφανος για όλα αυτά τα χρόνια της δράσης μου και χαρούμενος που συνέβαλα κι εγώ με τις μικρές μου δυνάμεις στο σχεδιασμό, το στήσιμο και την εξέλιξη του Φεστιβάλ. 

Εύχομαι το 50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΉ να αποτελέσει φάρο ελπίδας και νίκης για το λαό και τη νεολαία μας, γιατί "τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις έχουμε ζήσει ακόμα". Καλή αντάμωση»

Ανδρέας Φούκας:

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα να συμμετέχω φέτος ως τραγουδιστής στο αφιέρωμα για τα 50 χρόνια του Φεστιβάλ της Κ.Ν.Ε. στο Αγρίνιο.

Είναι η τρίτη χρονιά που συμμετέχω στο κεντρικό Φεστιβάλ του Αγρινίου, καθώς επίσης έχω συμμετάσχει και στο κεντρικό Φεστιβάλ της Πάτρας και σε αρκετές προφεστιβαλικές σε χωριά της περιοχής μας.

Το Φεστιβάλ αυτό αποτελεί ένα ζωντανό σύμβολο αγώνων, ιδανικών και πολιτισμού, και είμαι περήφανος που μπορώ να συμβάλλω με τη φωνή μου σε αυτό το ταξίδι μέσα στον χρόνο.

Μέσα από τη μουσική, ενώνουμε τις φωνές μας με εκείνες των προηγούμενων γενεών, τιμώντας τον αγώνα για μια καλύτερη κοινωνία.»

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2024

21:15 Μουσικό αφιέρωμα στα 50 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή με καλλιτέχνες του Αγρινίου που συμμετείχαν τα προηγούμενα χρόνια στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.

Ομιλία από τον Ανδρέα Ζάγκα Μέλος του Γ.Π. Δυτικής Ελλάδας της Κ.Ν.Ε. και Γραμματέας του Τ.Σ. Αιτωλοακαρνανίας. 

Αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα με τους Διονύση Τσακνή και τα "Κίτρινα Ποδήλατα"

Λαϊκό γλέντι με τους Σωτήρη Γκεβεντζέ (τραγούδι), Ανδρέα Φούκα (τραγούδι), Κάρπο Κουτσούμπα (μπουζούκι-τραγούδι), Χριστίνα Κορκοντζέλου (πιάνο-τραγούδι), Νεκτάριο Αποστολιώτη (κιθάρα-πλήκτρα), Αλέκο Στασινό (μπάσο), Κώστα Φραγκάκη (τύμπανα).

Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2024

20:45 Αφηγηματική παρουσίαση με τίτλο «Πατρίδα Κατεχόμενη» για τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού σε επιμέλεια της Αντωνίας Χειμαριώτη.

21:15 Ομιλία από τη Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθήνας.

Συναυλία με τον Γιώργο Μεράντζα, ο οποίος βρέθηκε και στο πρώτο Φεστιβάλ στο Αγρίνιο.

Παραδοσιακό δημοτικό γλέντι με τους Χριστίνα Τσουραπούλη και Θοδωρή Κουτσουπιά στο τραγούδι και τους μουσικούς Άγγελο Σταθόπουλο (κλαρίνο), Βασιλική Μήτσου (βιολί), Παναγιώτη Μήτσο (λαούτο) και Μάκη Φεγγούλη (κρουστά).

Στον χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργήσουν και τις δύο ημέρες βιβλιοπωλείο των εκδόσεων «Σύγχρονη Εποχή» και έκθεση με θέμα «Η ιστορία του καπνεργατικού κινήματος στο Αγρίνιο», στέκι μαθητών, εργαζομένων, παιδότοπος.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το όνομα «Συνασπισμός Σύγχρονης Αριστεράς» προτείνει ο Στέφανος Κασσελάκης ως το νέο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ (Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς), στην Επιτροπή Καταστατικού.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Κασσελάκης θέλει να κάνει σαρωτικές αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων είναι πως οι βουλευτές δεν θα διατελούν στα κομματικά όργανα και θα μπορούν να εκλέγονται για τρεις θητείες.

Επίσης θα προτείνει οι βουλευτές που επιθυμούν τέταρτη θητεία να μπορούν να τη διεκδικήσουν αν θέσουν υποψηφιότητα σε διαφορετική εκλογική περιφέρεια από αυτή που είχαν εκλεγεί τις προηγούμενες τρεις.

Ταυτόχρονα, ο Στέφανος Κασσελάκης προτείνει τα όργανα του κόμματος να παραιτούνται 24 μήνες πριν τις εκλογές, για να θέσουν υποψηφιότητα.

Προτείνει οι ευρωβουλευτές και οι βουλευτές να συμμετέχουν μόνο στο Εθνικό Συμβούλιο, τη μετονομασία της Κεντρικής Επιτροπής σε Εθνική Επιτροπή Μελών και την ισχυροποίηση της συντελεστικής θέσης των μελών του κόμματος με καθοριστικό ρόλο και στα ψηφοδέλτια.

Η επιστροφή Πολάκη και το «καρφί»
Νωρίτερα, με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε πως ο βουλευτής Χανίων που είχε διαγραφεί, Παύλος Πολάκης, επιστρέφει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Στη σχετική επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής γίνεται λόγος: «Μετά από απόφαση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη, ο Βουλευτής Χανίων, Παύλος Πολάκης, επανεντάσσεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία».

Υπενθυμίζεται πως η διαγραφή του Παύλου Πολάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είχε γίνει, πάλι, με πρωτοβουλία του Στέφανου Κασσελάκη μετά από επεισόδιο, που είχε ο βουλευτής Χανίων με συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής.

«Δεν είμαι κανένα παιδάκι, να με διαγράφουν και να με επιστρέφουν, εμμένω στις θέσεις μου θα τα πούμε στην κεντρική επιτροπή» είπε από το περιστύλιο της Βουλής ο Παύλος Πολάκης, κάνοντας την πρώτη του δήλωση μετά την επιστολή Κασσελάκη στον Τασούλα.

«Όπως είχα δηλώσει την ημέρα της απαράδεκτης διαγραφής μου ήμουν, είμαι και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ. Είχα δηλώσει ότι ο λαός διαγράφει και κανείς άλλος επειδή λοιπόν ο λαός δεν διέγραψε και επειδή φάνηκε ποσό στημένο ήταν όλο εκείνο το σκηνικό, σήμερα κάποιοι προσπαθούν να διορθώσουν το απαράδεκτο, που έκαναν τότε να με διαγράψουν χωρίς καν καμία ενημέρωση, πιστεύοντας ότι ήταν μια ευκαιρία να ξεμπερδέψουν μαζί μου», ανέφερε.

reader.gr

Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2024 20:49

Αλλάζει όνομα στον ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης

Σαρωτικές αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία δρομολογεί ο Προέδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης

Αυτήν την ώρα, ανοίγει τα χαρτιά του στην εισήγηση του, κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Καταστατικού του κόμματος.

Σύμφωνα με τα όσα παρουσίασε στην τοποθέτηση του ο κ. Κασσελάκης προς τα μέλη της Επιτροπής Καταστατικού, στις αλλαγές που προωθεί ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ περιλαμβάνεται και αλλαγή του ονόματος του κόμματος.

Σειρά από ασυμβίβαστα
Επιπλέον, στην εισήγηση του περιλαμβάνονται και μια σειρά από ασυμβίβαστα, όπως ότι:

οι βουλευτές δεν θα μετέχουν στα κομματικά όργανα,
το ανώτατο όριο θητειών για κάθε βουλευτή θα υπολογίζεται στις τρεις θητείες και μετά ο εκάστοτε βουλευτης θα αλλάζει εκλογική περιφέρεια.

«Πανίσχυρα» τα μέλη

Ακόμη, στην εισήγηση του κ. Κασσελάκη γίνονται «πανίσχυρα» τα μέλη του κόμματος, καθώς θα αποφασίζουν για κορυφαία θέματα, όπως τη γραμμή του κόμματος, ενώ θα έχουν καθοριστικό λόγο και στην συγκρότηση των ψηφοδελτίων, όπως συνέβη στις Ευρωεκλογές.

Παράλληλα, στην περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να είναι υποψήφιος στις εκλογές και μετέχει σε όργανο του κόμματος, θα πρέπει να έχει παραιτηθεί από αυτό 24 μήνες πριν.

Ειδικά για τους βουλευτές και τους Ευρωβουλευτές προβλέπεται ότι στο εξής θα μετέχουν σε ένα και μοναδικό κομματικό όργανο. Αυτό θα είναι το Εθνικό Συμβούλιο, το οποίο θα αντικαταστήσει την σημερινή Κεντρική Επιτροπή και η συμμετοχή των βουλευτών και των Ευρωβουλευτών θα είναι ex officio. Σημειωτέον το Εθνικό Συμβούλιο θα απαρτίζεται από 151 μέλη.

iefimerida.gr

Η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την επιστροφή του Παύλου Πολάκη, χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή της Χανιώτη βουλευτή ως τον «πραγματικό αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Δεν θέλαμε να ασχοληθούμε άλλο με την παρωδία του σίριαλ Πολάκη που έχει μονοπωλήσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Είχαμε μιλήσει άλλωστε για τη μισή διαγραφή του που ξεχείλιζε από υποκρισία.

Όμως, η σημερινή “επιστροφή” του κ. Πολάκη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε κάθε όριο και δεν μπορούμε να την αφήσουμε ασχολίαστη.

Είναι πλέον προφανές ότι ο κ. Πολάκης είναι ο πραγματικός αρχηγός του κόμματός του και ταυτόχρονα λυπηρό ότι οι ιδέες και το ύφος του εξακολουθούν να αποτελούν την κεντρική γραμμή της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας.

Καλωσορίζουμε τον κ. Πολάκη στο σπίτι του πολακισμού».

pronews.gr

Σε ρόλο «Βig Brother» η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), καθώς με το νέο σύστημα που ετοιμάζει θα αποκτήσει πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς φυσικών και νομικών προσώπων και θα «σκανάρει» όλες τις κινήσεις τους.

Πρόκειται για το Σύστημα Αυτοματοποιημένου Ελέγχου Προσαύξησης Περιουσίας (Bank Account Nexus Crosscheck APPplication ή BANCAPP) το οποίο αυτοματοποίησε τη διαδικασία παροχής στοιχείων και πληροφοριών που αφορούν ελεγχόμενα φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Μέσω του BANCAPP συλλέγονται και αξιοποιούνται τα δεδομένα του αρχείου χρηματοπιστωτικών προϊόντων και αναλυτικών χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, των κινήσεων τραπεζικών λογαριασμών, λογαριασμών πληρωμών και λοιπών χρηματοοικονομικών προϊόντων και αναλυτικών χρηματοπιστωτικών συναλλαγών των ΑΦΜ για τα οποία έχει εκδοθεί εντολή ελέγχου.

Ο έλεγχος αφορά τόσο καταθέσεις, ρέπος, ασφαλιστικά προϊόντα, παράγωγα, μετοχές όσο και δάνεια και θυρίδες.

Με το νέο σύστημα μέσα σε 48 ώρες η ΑΑΔΕ θα έχει τις σχετικές απαντήσεις για τους τραπεζικούς λογαριασμούς και περιουσιακά στοιχεία της τελευταίας πενταετίας.

Τα στοιχεία αυτά θα διασταυρώνονται με τις φορολογικές δηλώσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν το ύψος της κινητής περιουσίας και οι δαπάνες διαβίωσης δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που εμφανίζουν στην εφορία.

Σε περίπτωση που δεν καλύπτονται θα θεωρείται αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας και το υπερβάλλον ποσό θα φορολογείται με συντελεστή 33%.

Τα στοιχεία που θα αποστέλλουν τραπεζικά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αφορούν:

1. Καταθέσεις πρώτης ζήτησης και προθεσμιακές.

2. Χορηγήσεις.

3. Επενδυτικούς λογαριασμούς με παντός είδους χαρτοφυλάκια επενδυτικών προϊόντων και αξιογράφων, όπως αμοιβαία κεφάλαια, ομόλογα, μετοχές, τραπεζοασφάλιστρα, παράγωγα, repos κ.λπ.

4. Πιστωτικές κάρτες.

5. Τραπεζικές θυρίδες.

6. Λογαριασμούς πληρωμών.

7. Προπληρωμένες κάρτες.

8. Ηλεκτρονικά πορτοφόλια.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δεν έχει «τέλος» το κυβερνητικό θράσος, καθώς σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόνισε πώς ποτέ η κυβέρνηση δεν ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα πλούτισε ξαφνικά και ότι έγινε Ελβετία και Σουηδία!

Και όλα αυτά την ώρα που η χώρα μας είναι στη τελευταία θέση στην ΕΕ, πιο χαμηλά ακόμα και από την Βουλγαρία, σε ότι αφορά την αγοραστική των πολιτών της με βάση πρόσφατη ανάλυση του ΚΕΠΕ!

Αυτό βέβαια αποτελεί προσωπική αποτυχία του Κ.Χατζηδάκη και του επιτελείου του αφού αυτός είναι ο επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε στη σημερινή του ανάρτηση ο υπουργός Οικονομικών: «Κάπου όπα παιδιά! Ποτέ δεν ισχυριστήκαμε ότι η Ελλάδα πλούτισε ξαφνικά, ότι έγινε Ελβετία και Σουηδία».

Ο Κ.Χατζηδάκης, συνεχίζοντας πρόσθεσε πως όντως υπάρχει ακρίβεια, όπως σε όλη την Ευρώπη και την Αμερική, υπάρχουν μεγάλες πληγές από την περασμένη δεκαετία και ακόμα μεγάλη ανηφόρα που πρέπει να ανέβει η χώρα, αν και η κυβέρνηση δεν εξελέγη για να τα αλλάξει όλα από τη μια στιγμή στην άλλη με ένα θαύμα αλλά να εφαρμόσει ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα που θα βελτιώσει όσο γίνεται την κατάσταση.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, συμπληρώνει ο υπουργός, ότι η Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια πάει μπροστά με ταχύτητα που, αν δεν είναι η μεγαλύτερη, είναι από τις μεγαλύτερες στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27.

Ο Κ.Χατζηδάκης αντί να βρει τρόπους να πατάξει την ακρίβεια «βολεύεται» με αυτήν γιατί του φέρνει με ευκολία μεγάλα πλεονάσματα, χωρίς επί της ουσίας η χώρα να παράγει τίποτα.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα καύσιμα καθώς ο Έλληνας πληρώνει ένα μόνιμο μεγάλο «καπέλο» για τον ΕΦΚ.

Όλα αυτά αφαιρούνται από την αγοραστική του δύναμη και είναι αποκλειστικά ευθύνη του Κ.Χατζηδάκη και της κυβέρνησής του.

Συγκεκριμένα με βάση την ανάλυση του ΚΕΠΕ (Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών) η Ελλάδα κατέχει πλέον την τελευταία θέση στην Ευρώπη του μέσου μισθού ανά δεδουλευμένη ώρα εργασίας, υπολογισμένου σε όρους κοινής αγοραστικής δύναμης. 

Τα χρήματα που λαμβάνει κάποιος από μόνα τους δε σημαίνουν τίποτα αν δεν είναι γνωστό και το κόστος ζωής.

Με βάση λοιπόν το κόστος ζωής, για το οποίο έχει τεράστια ευθύνη την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο μισθός του Έλληνα πολίτη είναι ο πιο μικρός σε όλη την ΕΕ!

Θα το πούμε απλά, ο Έλληνας είναι ο πιο φτωχός.

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Στον «αέρα» βρίσκεται το εθνικό σχέδιο ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας και Κύπρου μέσω του Great Sea Interconnector, παρά τη φαινομενική πρόοδο μεταξύ των ΑΔΜΗΕ και Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας της Κύπρου σε συνεργασία με τη γαλλική ανάδοχο κατασκευάστρια εταιρεία Nexans για την απόφαση του οριστικού ρυθμιστικού πλαισίου. 

Κατόπιν των γεγονότων της Κάσου, η Ελλάδα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να προχωρήσει σε ενέργειες εντός της, αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ, τουρκολιβυκής ΑΟΖ, χωρίς την άδεια των Τούρκων.

Για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αυτό βεβαίως δεν αποτελεί πρόβλημα, όπως είχε τονίσει άλλωστε και ο Γ.Γεραπετρίτης την επομένη της υποχώρησης των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού μαζί με το ερευνητικό σκάφος από την Κάσο.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, είχε τονίσει πως στην Κάσο δεν υπήρξε καμία κρίση και κανένα πρόβλημα με τους Τούρκους, την ίδια στιγμή που οι τουρκικές φρεγάτες έκαναν «βόλτες» στα ελληνικά νερά.

Το περιστατικό στην Κάσο και η ασθενική αντίδραση της Ελλάδας, δείχνει πως έχουμε αρχίσει ήδη να εκχωρούμε σιωπηρά, σταδιακά αλλά σταθερά την ελληνική ΑΟΖ!

Το 2020, όταν είχε δημιουργηθεί το πρόβλημα με το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis, η αντίδρασή μας σε διπλωματικό, αλλά και σε στρατιωτικό επίπεδο μέσω του Πολεμικού μας Ναυτικού ήταν σαφώς πιο ουσιαστική και παρέπεμπε σε ένα κράτος που ήξερε πως να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά του δικαιώματα.

Σε επιχειρησιακό μάλιστα επίπεδο ο  Ελληνικός στόλος οποίος είχε αναπτυχθεί σε όλη την ΝΑ Μεσόγειο από τις 15 Ιουλίου μέχρι 15 Σεπτεμβρίου του 2020 με μεγάλη επιτυχία, με τους Τούρκους να αντιλαμβάνονται πως δεν είχαν διάθεση για «παιχνίδια».

Με τις παρούσες συνθήκες, τα γεγονότα του 2020 δεν θα μπορούσαν να θυμίζουν παρά μακρινή ανάμνηση, ιδίως μετά από τις εξελίξεις στη Λιβύη. 

Υπενθυμίζεται πως έχει υποβληθεί στην τουρκική Εθνοσυνέλευση προς έγκριση Μνημόνιο που παρέχει στις τουρκικές δυνάμεις εκτεταμένη επιχειρησιακή ελευθερία και νομική προστασία ενώ σταθμεύουν στη Λιβύη, εξασφαλίζοντας ετσι ευρείες εξουσίες για τις τουρκικές δυνάμεις στην Λιβύη και ανοίγοντας νέο κεφάλαιο στην απειλή που αντιμετωπίζει το «μαλακό υπογάστριο» της Ελλάδας. 

Η νέα συμφωνία κωδικοποιεί τον τρόπο εγκατάστασης της Τουρκίας σε όλο τον κρατικό μηχανισμό της Λιβύης, τις διαδικασίες που θα οδηγήσουν σε αυτό. Όλα αυτά και με τη σφραγίδα του ΟΗΕ, ο οποίος έχει έχει αναγνωρίσει ως επίσημη κυβέρνηση της Λιβύης την Τρίπολη.

Το πώς λοιπόν ακριβώς θα καταφέρει να ολοκληρωθεί το έργο του Great Sea Interconnector, χωρίς την Τουρκία ως «ξενοδόχο» παραμένει άγνωστο.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ο Παύλος Πολάκης δείχνοντας ξεκάθαρα τις προθέσεις του για την συνέχεια και μιλώντας στους δημοσιογράφους και ενώ είχε προηγηθεί η επιστολή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Πρόεδρο της Βουλής για την επαναφορά του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα από την οποία είχε διαγραφεί μόλις στις 26 Ιουλίου δήλωσε: «Όπως είχα δήλωσει την ημέρα της απαράδεκτης διαγραφής, ήμουν είμαι και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν στημένο το σκηνικό την ημέρα εκείνη, κάποιοι προσπαθούν να διορθώσουν το απαράδεκτο να με διαγράψουν, πιστεύοντας πως έτσι θα μαζί μου».

Και συνέχισε: «Δεν αλλάζει η ποιοτική εκτίμηση που έχω κάνει για την ανάγκη δυναμικής αντιπολίτευσης. Ό,τι έχω πει ισχύει, τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην Κεντρική Επιτροπή. Είστε μεγάλα παιδιά, είναι ξεκάθαρο αυτό που λέω. Θα τα πούμε προγραμματικά και αξιακά στην Κεντρική Επιτροπή».

Στέλνοντας ακόμα πιο ξεκάθαρο μήνυμα στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης κατέληξε: «Δεν είμαι κανένα παιδάκι για να με διαγράφουν χωρις ενημέρωση και να με επαναφέρουν με μια ενημέρωση του Νίκου Παππά λίγα λεπτά πριν».

newsit.gr

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, που ανακοινώνει την επιστροφή του Παύλου Πολάκη στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα.

Η επανένταξη του κ. Πολάκη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έγινε, όπως αναφέρει το protothema.gr, μετά από εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη και ανακοίνωσε με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα ο Νίκος Παπάς.

Ο κ. Πολάκης είχε διαγραφεί από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλιο, μετά από τη δυσφορία που είχε δείξει για τη συμπεριφορά που όπως υποστήριξε, είχε συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη σε συνεδρίαση κοινοβουλευτικής επιτροπής, αλλά και το ξέσπασμα της Αθηνάς Λινού.

Η επαναφορά του γίνεται λίγες ημέρες πριν την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος και με τον ίδιο να έχει εκφράσει δημόσια την αμφισβήτησή του στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη αλλά και την πρόθεσή του να είναι «παρών» στις εξελίξεις.

Ο κ. Γιώργος Καϊμπαλής μίλησε στο Mega και δήλωσε αποφασισμένος να διαλευκάνει την υπόθεση και να τιμωρηθούν όλοι όσοι ευθύνονται για τον θάνατο του γιου του.

Αποφασισμένος να συνεχίσει μέχρι το τέλος την προσπάθειά του για να αποκαλυφθούν τα πάντα και όσοι έχουν μερίδιο ευθύνης για τον τραγικό χαμό του παιδιού του στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη προσκόμισε εχθές στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, φάκελο με όλα τα στοιχεία από την προσωπική του έρευνα.

Ο φάκελος περιείχε έγγραφα με στοιχεία που αποδεικνύουν τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στον θάνατο του 19χρονου γιου του.

«Το παλικάρι μου το σκοτώσανε για 2 ή 3 ευρώ»
«Μια πολύ δύσκολη κατάσταση με μια ταυτόχρονη πολύ μεγάλη προσπάθεια, σε ένα σύνολο από διαδικασίες. Η αλήθεια είναι ότι η Δικαιοσύνη προσπαθεί να βοηθήσει σε όλο αυτό αλλά ταυτόχρονα κωλυσιεργούν και αποκρύπτονται διάφορα στοιχεία τα οποία θα έπρεπε να γνωρίζει η πολιτεία από την αρχή», λέει ο πατέρας του 19χρονου μιλώντας στο MEGA.

«Το παλικάρι μου, που ήταν δύο μέτρα κούκλος και ένα από τα καλύτερα παιδιά από ό,τι μαθαίνω τώρα από την κοινωνία, το σκοτώσανε για 2 ή 3 ευρώ. Μπήκε σε ένα μηχάνημα το οποίο δεν είχε ελεγχθεί ποτέ, ήταν εντελώς σάπιο, δεν ήταν συντηρημένο, δεν είχε κανένα μέτρο ασφαλείας και αυτά δεν χρειάζεται να είναι κάποιος μηχανικός, με 5 φωτογραφίες μπορεί να καταλάβει τις πατέντες, τις ευρασιτεχνίες και το οτιδήποτε άλλο σχετίζεται με αυτό το κομμάτι».

Όπως λέει ο κ. Καϊμπαλής:

«Η επαφή που έγινε εχθές (σ.σ. με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου) ήταν σε ανθρώπινο επίπεδο και φυσικά προσκόμισα κάποια έγγραφα τα οποία σχετίζονται με όλη την υπόθεση. Εγώ από τις πρώτες ημέρες, επειδή είμαι χρόνια στην αγορά, ήξερα το πώς λειτουργεί το σύστημα, ότι κάποια πράγματα πρέπει οι ίδιοι να προσπαθήσουμε να τα βγάλουμε και έτσι με ιδιωτικές έρευνες και ανθρώπους έχουμε καταφέρει να συλλέξουμε κάποια στοιχεία για όλη την εμπλοκή αυτής της υπόθεσης, δηλαδή από έναν χειριστή τον οποίο αυτήν την στιγμή τον ονοματίζουν ως αγράμματο, ότι πήγε για ένα μεροκάματο, από έναν ιδιοκτήτη που εμφανίζεται που στα χαρτιά δεν είναι ιδιοκτήτης είναι κάποια άλλη κυρία ιδιοκτήτης, απλά βγαίνει μπροστά και λέει είμαι εγώ, από τοπική αυτοδιοίκηση που λέει ξέρετε εγώ κυρώσεις, που δεν υπήρξαν ποτέ, και ένα σύνολο από καταστάσεις οι οποίες όλοι προσπαθούν να πετάξουν τις ευθύνες».

«Δε θα περάσει. Δεν έχω να φοβηθώ κάτι»
Ο πατέρας του αδικοχαμένου 19χρονου, ο οποίος κάνει τον δικό του αγώνα, λέει:

«Τα πράγματα έχουν ως εξής: μέσα σε αυτά τα μηχανήματα μπαίνουν τα παιδιά όλων μας. Το δικό μου ήθελε να το πάρει ο Θεός, ίσως για αυτό και μπορώ και είμαι όρθιος και παλεύω, το περνάμε στο μυαλό μας έτσι. Όμως βασική προϋπόθεση σε όλο αυτό το κομμάτι είναι να μη δώσουμε στον Θεό και άλλα παιδιά χωρίς να το θέλουν και με έναν τόσο βάρβαρο τρόπο, γιατί δίπλα από το παλικάρι που χάθηκε το δικό μου, υπήρχε ο αδερφός του ο οποίος είναι 16 ετών. Από κάτω, όπως διαλύθηκε το παλικάρι μου, ήταν ο τρίτος μου γιος, 13 ετών. Θα ‘ρθει κάποιος λοιπόν από όλους αυτούς να αλλάξει τη ζωή αυτών των παιδιών από τη μάνα που το μεγάλωνε χρόνια; Ποιος θα το κάνει αυτό;».

«Δεν υπάρχει άδεια, δεν υπάρχει πιστοποίηση, δεν υπάρχει έλεγχος, δεν υπάρχει αρτιμελές ουδένα τμήμα όλων αυτών των παιχνιδιών. Εγώ κήδεψα το παιδί μου και την επόμενη ημέρα όλο το υλικό, που πήρατε και εσείς οι δημοσιογράφοι, ήταν από το δικό μου κινητό. Είχα υποχρέωση να πάω να δω πού χάθηκε το παιδί μου», συμπληρώνει, σημειώνοντας:

«Δε συζητάμε για τέτοια πράγματα, δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα, δεν υπάρχουν άδειες, δεν υπάρχουν ευθύνες, γνώριζαν όλοι πολύ καλά το τι συμβαίνει. Δεν ήξερε ο δήμος ότι εκεί θα έπρεπε, αν δεν έχει τεχνική υπηρεσία, απευθείας με ένα έγγραφο σε δύο λεπτά, όπως κάνει η Εισαγγελία, να ζητήσει από την περιφέρεια τεχνικό έλεγχο; Πού είναι όλοι αυτοί; Πού είναι ο αντιπεριφερειάρχης που ασχολείται με τα έργα, πού είναι οι νομαρχίες, πού είναι όλοι αυτοί; Δεν πήραν να μας πουν ούτε ένα συλλυπητήρια, να μας πουν αν θέλουμε έναν ψυχολόγο, τίποτα, εξαφανισμένοι όλοι. Αλλά αυτό, αυτήν τη φορά, δε θα περάσει!».

«Εγώ δεν έχω να φοβηθώ κάτι…»
«Φυσικά και είναι σάπια, φυσικά και είναι ιδιοκατασκευές, φυσικά και ο ένας κρύβει τον άλλον, φυσικά και μοιράζεται το χρήμα. Είναι ντροπή! Είναι ντροπή! Το παλικάρι χτύπησε, 1.87 ύψος γυμνασμένος, που πήγε να κάνει την πλάκα του, γιατί ήταν μια οικογένεια δεμένη, γι’ αυτό ήταν και διακοπές με τη μητέρα του και τα αδέρφια του. Με 60 χλμ. πάνω στο σίδερο, το κρανίο του διαλύθηκε. Δεν είναι πράγματα αυτά. Και όσο λένε για ταχύτητες, για δύναμη, βάζουν τα παιδιά σε κάποια καρεκλάκια… αυτό από μόνο του δείχνει ότι όλο αυτό είναι ακατάλληλο και σάπιο. Όταν θα βγουν στη δημοσιότητα οι πραγματικές φωτογραφίες, γιατί προσπαθούμε να είμαστε και προσεκτικοί για να μην μπερδεύουμε τη Δικαιοσύνη στην προσπάθειά της, τότε θα καταλάβετε. Όποιοι και να κρύβονται πίσω από αυτούς, μα είναι ιδιώτες, μα είναι καλοί άνθρωποι, είναι κακοί άνθρωποι, είναι πολιτικοί, αυτήν τη φορά δε θα μείνει τίποτε έτσι. Εγώ δεν έχω να φοβηθώ κάτι, το πολύ πολύ… στον Θεό, όλοι εκεί θα καταλήξουμε. Αυτούς, δε θα τους περάσει. Βγαίνουν σε εκδηλώσεις, χαμογελούν, κάνουν τα πάντα και δεν μπαίνει κάποιος στη διαδικασία να πει κοιτάξτε να δείτε εδώ υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα, θέλουμε να συμμαζέψουμε την κατάσταση. Κανένας, τίποτα, εξαφανισμένοι όλοι, άπαντες. Και δε με αφορά το θέμα, εγώ, ένας, φτάνει».

«Δε θα μου ξεφύγει κανένας»
Ο κ. Καϊμπαλής ο οποίος συνεχίζει την έρευνά του, υπογραμμίζει:

«Εγώ τα μαθαίνω, δεν τα γνώριζα, δεν είναι δουλειά μου αυτή. Πρέπει να ξέρετε, είναι πολύ σημαντικό, και να ξέρει όλος ο κόσμος, αυτά τα μηχανήματα θα έπρεπε να είναι πιστοποιημένα. Πιστοποιημένο είναι όταν υπάρχει ένας τεχνικός έλεγχος ουσιαστικά με βάση τα τεχνικά εγχειρίδια τα οποία προκύπτουν από τον κατασκευαστή για να μπορέσει ο επιθεωρητής – εμπειρογνώμονας που θα έρθει να πατήσει στο τεχνικό εγχειρίδιο και να βγάλει ένα πιστοποιητικό καταλληλότητας ή μη. Κανένας λοιπόν από τα αυτοσχέδια μηχανήματα δεν έχει να δείξει και να πει εγώ έχω ένα πιστοποιητικό».

«Μιλάμε για πλήρη αθλιότητα. Το τι θα φάει ο ένας πολιτικός στον γάμο του, το πώς θα παρουσιαστεί ο άλλος μια χαρά τα φτιάχνουν. Το παλικάρι όμως θα ζει και θα ζει για όλα τα χρόνια. Δε θα μου ξεφύγει κανένας, όση δύναμη και αν έχω. Η οικογένεια διαλύθηκε, δεν έχουμε κάτι άλλο να φοβηθούμε, ούτε τα έχουμε με κάποιον συγκεκριμένα. Θα έπρεπε να υπάρξουν παρεμβάσεις από το πρώτο δευτερόλεπτο όπως υπάρχουν για τόσα άλλα θέματα. Ας προσέξουν καλά τι λένε γιατί όλα έχουν και ένα όριο, μια υπομονή», προσθέτει.

Κλείνοντας, ο ίδιος συγκινεί:

«Βλέπω κάθε πρωί τη φωτογραφία του πώς μου το κάνανε, νεκρό, και βλέπω και τη φωτογραφία του με το καντηλάκι. Δε θα τελειώσει. Μόνο όταν ο Θεός θελήσει να πάρει και εμένα. Δε θα τελειώσει, με όση δύναμη έχουμε, ας είναι θηρία, ας είναι το σύστημα σαθρό».

Σημειώνεται πως την ημέρα που «έφυγε» ο 19χρονος από τη ζωή, το πρωί είχε γίνει μια μεγάλη δωρεά από την οικογένειά του στο στρατόπεδο που υπηρέτησε τη θητεία του και θα έχει το όνομά του.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο 19χρονος «κατέληξε» στο λούνα παρκ στη Χαλκιδική.

in.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σελίδα 1 από 2