Σάββατο, 28η Σεπτεμβρίου 2024  12:11: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2024

Ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή, κατά την συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Νέο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και συμπληρωματικές διατάξεις»

Αναφορικά με το ν/σ θα ήθελα ο υπουργός να μας εξηγήσει το άρθρο 2. Μιλάμε για ένα καλώδιο και η συμφωνία είναι ύψους 2 δις και προβλέπει ποσοστό συμμετοχής της Κύπρου κατά 63% και της Ελλάδας κατά 37%. Την ίδια ώρα η Ευρώπη λέει ότι θέλει 600 εκατ. ευρώ αν υπάρξει πρόβλημα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία και ματαιωθεί η συμφωνία. Και βέβαια δεν βοηθά την Ελλάδα σε ενδεχόμενο πρόβλημα με την Τουρκία, όχι μόνο οικονομικά, αλλά και στρατιωτικά και πολιτικά. Δηλ. στην Ουκρανία η ΕΕ στέλνει όπλα, στην Ελλάδα, αν έχει πρόβλημα με την Τουρκία φοβάται! Δυστυχώς κύριοι η Ελλάδα είναι ο σάκκος του μποξ για την ΕΕ και εσείς έχετε γίνει ευρω-σερβιτόροι και ευρωλιγούρηδες. Δεν υπάρχει ευρωπαϊκή αλληλεγγύη κύριοι.

Η άποψη που κυριαρχεί έξω είναι πως είστε η κυβέρνηση της αρπαγής. Θα σας το αποδείξω. Είστε η κυβέρνηση της διαφθοράς και θα σας το αποδείξω. Είστε η κυβέρνηση της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος και θα σας το αποδείξω.

Ήρθε το χαστούκι από την Κομισιόν στην κυβέρνηση: εσείς, λέει, φταίτε για το ακριβό ρεύμα. Γιατί ψηφίσατε το Χρηματιστήριο Ενέργειας. Και πρέπει να μάθει ο Ελληνικός λαός τι λέει η  Ευρώπη: ότι φταίει η ΝΔ για το ακριβό ρεύμα που πληρώνει ο Έλληνας.

Το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού έφθασε στα 4,9 δις ευρώ από την υπερφορολόγηση και έρχεται τώρα η Eurostat ενσωματώνει τους αναβαλλόμενους τόκους από τα δάνεια του 2ου μνημονίου ύψους 12,5 δισ. ευρώ.

Και σας λέμε κατάργηση τώρα της προκαταβολής φόρου στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που τις κυριολεκτικά τις σκοτώνει και επιβολή οριζόντιου φόρου 15% και να τελειώνετε μια και καλή με την φοροδιαφυγή.

Κύριοι της ΝΔ ο Φρεντερίκ Μπαστιά, Γάλλος οικονομολόγος και κοινωνιολόγος, έγραψε ότι: «όταν η αρπαγή γίνεται τρόπος ζωής για μια ομάδα ανθρώπων ή μια κοινωνία, με την πάροδο του χρόνου αναπτύσσουν ένα νομικό σύστημα που τη νομιμοποιεί και έναν ηθικό κώδικα που την επιβραβεύει». Γι’ αυτό και εσείς ανακαλύψατε την θεία από τη Νιγηρία. Ο κος Παπαντωνίου αρχικά είπε ότι τα χρήματα ήταν της γυναίκας του, μετά ότι ήταν της μητέρας της γυναίκας του και τώρα ότι ήταν της θείας του. Για ποια δικαιοσύνη μιλάμε λοιπόν;

Αλήθεια, κύριοι, γιατί είπαμε ότι διαγράψατε τον κο Σαλμά; Για τα κυλικεία «ΓΡΗΓΟΡΗ»; Κάνετε διαγωνισμούς αλά μαφία! Ο διαγωνισμός ήταν διάτρητος, σκανδαλώδης, φωτογραφικός. Διαλύσατε όλα τα κυλικεία, απορρίφθηκαν άλλες 100 προτάσεις για να τα πάρει όλα τα κυλικεία ένας!

Ξημερώματα 12ης Μαΐου 2023 σημειώθηκε έκρηξη σε είσοδο πολυκατοικίας στο Περιστέρι, όπου μένει μέλος της επιτροπής διαγωνισμού. Το πρόσωπο αυτό είχε διαφωνήσει με τον αποκλεισμό της εταιρείας Quality Taste και για ένα μήνα αρνούνταν να  υπογράψει το πρακτικό που είχε συνταχθεί. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (4 προς 1). Και τελικά τα πήρε ο «ΓΡΗΓΟΡΗΣ». Αυτός είναι ο όμορφος κόσμος, ο αγγελικά πλασμένος από τη ΝΔ.

Και συνεχίζετε, αφού κατοχυρώθηκαν και άλλα 16 αναψυκτήρια και 120 αυτόματοι πωλητές σε όλη την Ελλάδα. Εμείς ζητάμε από την κα. Υπουργό να μας πει τι ρεύμα πληρώνει ο «ΓΡΗΓΟΡΗΣ» στα μαγαζιά του. Τι νερό;

Μάθατε με τις μπίζνες των κυλικείων και συνεχίζετε. Τώρα ετοιμάζετε μεγάλο κόλπο με τα κυλικεία των νοσοκομείων. Όπως ακριβώς κάνατε και με τα κυλικεία των αρχαιολογικών χώρων. Πάλι θα βάλετε δικό σας επιχειρηματία για μπροστινό για να τα σαρώσετε όλα. Και μετά τι; Θα πιάσετε τους κουλουράδες και τους καστανάδες;

Έχουμε και το σκάνδαλο με τους υδρομετρητές. Είχαμε την προμήθεια 1 εκατο. Ψηφιακών υδρομετρητών με κόστος 330 εκατ. ευρώ. που θα εγκατασταθούν σε 55 δήμους. Το κόστος ανά υδρομετρητή στην Ελλάδα είναι στα 200 ευρώ. Στην Κύπρο κυμαίνεται από 80 έως 90 ευρώ! Η συνολική διαφορά είναι στα 120 εκατ. ευρώ. Οι υδρομετρητές είναι ίδιων προδιαγραφών και προμηθευτών. Η πρόσκληση ενδιαφέροντος αναρτήθηκε στις 30/12/2022 από το υπουργείο ανάπτυξης και ενώ προβλεπόταν η 17η Φεβρουαρίου 2023 ως καταληκτική ημερομηνία, ο Α.Γεωργιάδης με τροποποίηση στις 31/1/ 2023 όρισε καταληκτική ημερομηνία την ίδια ημέρα! Και ρωτάμε: γιατί δεν αναζητήθηκαν καλύτερες τιμές; Γιατί η πρόσκληση αναρτήθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και έκλεισε κακήν κακώς για να μην χαθούν λεφτά του ΕΣΠΑ; Πρόκειται για λάθος ή έγινε επίτηδες για να ωφεληθούν λίγοι και καλοί;

Ένα άλλο τεράστιο σκάνδαλο με εγκέφαλο μεγαλο-κατασκευαστή και παράγοντα ποδοσφαιρικής ομάδας αποκάλυψαν το MEGA και το ΒΗΜΑ. Πρόκειται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες με πολιτική εμπλοκή. Κάπου εδώ, λοιπόν, αρχίζουν τα περίεργα. Σύμφωνα με το MEGA και το ΒΗΜΑ, δικά σας μέσα είναι, εκτίθεται ένας από τους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού και από τους φρέσκους ενοίκους του Μαξίμου, με την κάλυψη που επιχειρεί να παράσχει στον επιχειρηματία, ο οποίος έχει σχέση με το ποδόσφαιρο και τις κατασκευές. Επιχειρεί δε να κρατήσει το συγκεκριμένο σκάνδαλο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ο εν λόγω ένοικος του Μαξίμου, εκθέτοντας με τον τρόπο αυτό τον πρωθυπουργό. Γιατί; Για να βγάλει την υποχρέωση από την καλοκαιρινή φιλοξενία σε κοσμικό νησί των Κυκλάδων;

Άλλο σκάνδαλο: εδώ και 25 χρόνια είναι ασυντήρητα τα ΜΜΜ. Ο κος ΣΤαϊκούρας είχε πει ότι οι γραμμές 2 και 3 του ΜΕΤΡΟ είναι χωρίς κλιματισμό εδώ και 25 χρόνια, ενώ οι κυλιόμενες σκάλες και οι ανελκυστήρες δεν έχουν συντηρηθεί εδώ και 25 χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης που πέρασε η χώρα. Και αν σκοτωθεί κάποιος; Θα φταίει ο συντηρητής των κτηρίων;

Κύριοι, θεωρείτε τους Έλληνες Ορκ. Τους βάζετε σαν σαρδέλες στα λεωφορεία, του σκοτώνετε με τα τραίνα, τους φέρεστε σαν να μην είναι πολίτες. Ντροπή να βλέπουμε στη Νερατζιώτισσα ανθρώπους να βγαίνουν πανικόβλητοι από τον ηλεκτρικό, δυστυχώς σαν τα ποντίκια! Μα δεν ντρέπεστε καθόλου;

Και πριν λίγες μέρες ο κος Κικίλιας πήγε στο MEGA και στην εκπομπή «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA» και είπε ότι οι συμβάσεις 2.500 εποχικών πυροσβεστών δεν θα ανανεωθούν και θα γίνει νέα προκήρυξη. Δηλ. θα πεταχτεί στα σκουπίδια εμπειρία 6 ετών και πλέον. Γιατί να φύγουν αυτοί οι άνθρωποι; Για να έρθουν τα παιδιά της ΝΔ και να εξασφαλίσετε λίγα ψηφαλάκια;

Κύριοι, όταν ένα κόμμα δεν έχει ιδεολογία και είναι κόμμα δελφίνων και επιγόνων, όπως η ΝΔ, και δεν είναι κόμμα των πολιτών, είναι εύλογο ότι όλοι προστρέχουν σε δήθεν αρχηγούς, πρώην πρωθυπουργούς. Γιατί όταν το καράβι βουλιάζει όλοι τρέχουν να σωθούν. Είστε ένα κόμμα διαλυμένο, ένα κόμμα χρεωκοπημένο, που δεν πληρώνει τα δάνειά του και παρ’ όλα αυτά υποστηρίζει ότι μπορεί να μας σώσει!

Και βέβαια, σύμφωνα με την κα. Μπακογιάννη, όσοι δεν ψηφίσαμε τη ΝΔ είμαστε ψεκασμένοι. Μόνο η οικογένεια Μητσοτάκη είναι αψέκαστη!

Επίσης, ο κος Χατζηδάκης αναφερόμενος στα ταξί και την επιβολή χρήσης POS είπε ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου, αναγκάζοντας τους επαγγελματίες να τοποθετήσουν τα μηχανήματα εντός των επόμενων 5 εβδομάδων.

Πείτε μας: ο πρωθυπουργός που δεν καταθέτει «πόθεν έσχες» είναι υπεράνω του νόμου;

Και τελικά είχε δίκιο ο Λάκης Λαζόπουλος που έλεγε ότι «το ΠΑΣΟΚ είχε μπουφέ και έτρωγαν πολλοί. Η ΝΔ έχει ροτόντα και τρώνε οι εκλεκτοί».

Κύριοι, με βάση τις δικές σας δημοσκοπήσεις, γιατί εμείς δεν ασχοληθήκαμε ποτέ με αυτές, η Ελληνική Λύση είναι το κόμμα της ελπίδας. Είμαστε πρώτο κόμμα στους ανθρώπους που δεν τα βγάζουν πέρα, στους φτωχούς Έλληνες. Και αυτό σας έχει τρομοκρατήσει.

Είστε επικίνδυνοι κύριοι. Και είστε τόσο επικίνδυνοι που κάνατε το κοινοβούλιο άντρο προσκεκλημένων ναζί των ταγμάτων Αζώφ και διαφόρων μιζαδόρων. Είστε ντήλερς και νταραβεριτζήδες του κεφαλαίου. Είστε επικίνδυνοι για το έθνος. Απόδειξη το γεγονός ότι 1/12/2022 φέρατε τον δήμαρχο της Ν.Υόρκης στην βουλή, μάλιστα διακόψατε τότε και την ομιλία μου για να το ανακοινώσετε. 20/9/2023 ο κος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Ερντογάν στη Ν.Υόρκη στο «Τουρκικό Σπίτι». Τότε προειδοποιούσα τον πρωθυπουργό να μην πατήσει το πόδι του εκεί. Σήμερα ανακοινώνεται ότι ο δήμαρχος της Ν.Υόρκης πήρε μίζες από την Τουρκία και ήδη ασκείται δίωξη εναντίον του. Εσείς νταραβερίζεστε με οποιονδήποτε έχει κάνει ο,τιδήποτε γιατί ο πρωθυπουργός δεν έχει καλούς συμβούλους.

Πάω στον αγώνα που έγινε χθες και το πανό που ανάρτησαν οι Τούρκοι με τη σημαία των Κατεχομένων. Δεν βγήκε κανένας! Ούτε ένας για να διαμαρτυρηθεί και να ζητήσει διακοπή του αγώνα. Αυτό λέγεται γεωπολιτισμός.

Και ενώ ο Ερντογάν ζητούσε από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ την αναγνώριση του ψευδοκράτους, την ίδια ώρα ο Μητσοτάκης στην ίδια συνέλευση, ενδιαφέρθηκε να μιλήσει μόνο για την άνοδο της στάθμης της θάλασσας.

Και κάνετε ότι προβληματίζεστε από την εγκληματικότητα των ανηλίκων. Ψάχνετε τις αιτίες; Ποιοι; Εσείς; Στην εποχή μας εκτός από την οικονομική κρίση, για την οποία εσείς φταίτε, έχουμε και κρίση ηθικών αξιών, για την οποία και πάλι εσείς φταίτε με την χριστιανοφοβία σας. Πανανθρώπινες αξίες, όπως η θρησκευτικότητα, οι παραδόσεις που εσείς πολεμάτε, εξαφανίζονται. Η αγωγή του πολίτη στο σχολείο δεν γίνεται ως βασικό μάθημα. Τα ΜΜΕ λειτουργούν ανεξέλεγκτα, περιθωριοποιούν τις αξίες της οικογένειας, μιλώντας για ΛΟΑΤΚΙ οικογένειες. Καλλιεργούν το υλιστικό φρόνημα χωρίς αξιοκρατία. Το σύγχρονο σχολείο δεν καλλιεργεί ήθος, αφού προηγείται η ανηθικότητα. Στη σημερινή κοινωνία ο νέος είναι ο πιο αδύναμος κρίκος. Αισθάνεται αβέβαιος και ανασφαλής. Ο μηδενισμός επικρατεί. Οι υπέρτατες αξίες χάνουν κάθε αξία. Ο νέος έμεινε ανερμάτιστος, απογοητευμένος, δύσθυμος, ευνουχισμένος από όνειρα και ιδανικά, παραγκωνισμένος ηθικά και ορφανός πνευματικά. Δικαιώνει την επιθετικότητά του, εξιδανικεύει τις αδικίες του, ωραιοποιεί τις αδυναμίες του. Θέλετε λύση στο πρόβλημα; Αν θέλετε πραγματικά λύση, δώστε λύση στην φτώχεια εσείς φέρατε. Λύση στην κρίση των αξιών με τον χριστιανισμό που εσείς πολεμάτε. Επαναφέρετε τις ελληνικές και χριστιανικές αξίες στα σχολεία και ξεκινήστε το μάθημα της αγωγής του πολίτη.

Δεν σας ενδιαφέρει η Ελλάδα. Δεν σας ενδιαφέρουν οι Έλληνες. Σας ενδιαφέρει μόνο η Woke ατζέντα και η πλύση εγκεφάλου. Έχετε γίνει όλοι νεοκαλβινιστές και όποιος διαφωνεί τον εξαλείφετε με τη μορφή του έντονου ελέγχου, της κριτικής, του μποϋκοτάζ, της στοχοποίησης.

Δείτε εδώ την αφίσα. Οργανώνεται drag show για παιδιά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Δηλ. πραγματικά επιχειρείται πλύση εγκεφάλου υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατία και του υπουργείου πολιτισμού.

Το Show περιλαμβάνει:

-27/9/2024, 21:00 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΡΟΥΣ

-28/9/2024, 19:00 ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ PRIDE

-21:30 DRAG SHOW ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΛΙΤΑ ΣΚΑΜΠΩ

-29/9/2024, 12:00 ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΑΦΗΓΗΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ ΑΠ’ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Αν λοιπόν εσείς θέλετε να αποδείξετε ότι είστε υπέρ της δημοκρατίας, αφού αυτό το βιβλίο η ΝΔ δεν το αποσύρει, εμείς καταθέτουμε σήμερα πρόταση προαιρετικότητας του μαθήματος της σεξουαλικής αγωγής. Γιατί αυτό δεν είναι σεξουαλική αγωγή, αλλά μάθημα εκχυδαϊσμού.

Αντί να γίνεται σεξουαλική διαπαιδαγώγηση σε μικρά παιδιά, σε ανήλικους μαθητές, που δεν έχουν την ικανότητα να φιλτράρουν ό,τι τους σερβίρει ο διδάσκων, εμείς προτείνουμε να θεσπιστεί νομοθετικά, η διενέργεια σεμιναρίων στα σχολεία από ειδικούς στους ίδιους τους γονείς, για να χειριστούν εκείνοι τα παιδιά τους. ποιος αγαπά περισσότερο το παιδί η μάνα και ο πατέρας ή ο ξένος; Αυτοί είναι υπεύθυνοι για το παιδί τους.

Κλείνοντας απευθυνόμαστε σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Εμείς δεν ήρθαμε εδώ απλώς για να κάνουμε αντιπολίτευση. Εμείς καταθέτουμε επιχειρήματα, προτάσεις και σχέδια. Δεν στιγματίζουμε κανέναν. Ήρθαμε για να βοηθήσουμε την Ελλάδα και τους Έλληνες. Το κόμμα μας γεννήθηκε μέσα από τους πολίτες. Είμαστε το κόμμα των αδυνάτων, των ανίσχυρων, αλλά είμαστε και το κόμμα της ελπίδας και της αναγέννησης. Είμαστε η λύση στο πρόβλημα. είμαστε η Ελληνική Λύση.

Κοντά στην ολοκλήρωσή του βρίσκεται το νέο σύστημα πληρωμών των BRICS+, όπως ανακοίνωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, από το βήμα του διεθνούς φόρουμ Russian Energy Week.

Ο Ρώσος πρόεδρος εξέπληξε τους πάντες καθώς κανείς δεν περίμενε το νέο σύστημα πληρωμών να βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο βαθμό υλοποίησης.

Είχε ανακοινωθεί από το καλοκαίρι ότι οι χώρες των BRICS+ θα προχωρούσαν στην δημιουργία του δικού του συστήματος πληρωμών για να ανεξαρτητοποιηθούν πλήρως από την Δύση και πιθανούς οικονομικούς εκβιασμούς καταργώντας το SWIFT.

Με το νέο σύστημα πληρωμών οι ΗΠΑ δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν το δολάριο ως «όπλο» και να επιβάλουν κυρώσεις σε όποια χώρα θεωρούν ότι μπορεί να τους δημιουργήσει γεωπολιτικά προβλήματα.

«Σε συνεργασία με τις χώρες BRICS, εργαζόμαστε ήδη για την ολοκλήρωση της δημιουργίας του δικού μας συστήματος πληρωμών, το οποίο θα δημιουργήσει συνθήκες για την αποτελεσματική και ανεξάρτητη εξυπηρέτηση όλου του εξωτερικού εμπορίου», δήλωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια της ολομέλειας του Φόρουμ.

«Οι BRICS, με τη Ρωσία να προεδρεύει φέτος, βλέπουν την αποστολή τους να συνδυάζει όλη την οικονομική δομή των χωρών και να δημιουργεί ευκαιρίες για όλους όσους ενδιαφέρονται για αρμονική, αμοιβαία επωφελή συνεργασία», είπε.

Ο πρόεδρος τονίζει ότι πρόκειται για αμοιβαία επωφελή συνεργασία.
«Με άλλα λόγια, είναι προς το κοινό συμφέρον των χωρών και των λαών μας», διευκρίνισε.

Μερικά κράτη πιστεύουν ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν παράνομες κυρώσεις κατά της Ρωσίας προς όφελός τους στον ενεργειακό τομέα, επισήμανε ο Πούτιν, χαρακτηρίζοντας τη σύγχρονη ενέργεια έναν από τους βασικούς κλάδους, ένα πραγματικό θεμέλιο για την παγκόσμια ανάπτυξη, προσθέτοντας ότι:

 η απρόσκοπτη λειτουργία της σύμφωνα με διαφανείς και κατανοητούς κανόνες, καθώς και,
– η ανάπτυξη κοιτασμάτων,
– η επεξεργασία των πόρων και,
– ο αδιάλειπτος εφοδιασμός της αγοράς δημιουργούν γερά θεμέλια για την οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική ηρεμία και τη βελτίωση της ευημερίας των πολιτών.

«Οι δυτικές ελίτ εμποδίζουν την πρόσβαση στην πλατφόρμα των τεχνολογιών καυσίμων και ενέργειας σε ανεπιθύμητες χώρες, καθώς δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό», επεσήμανε ο πρόεδρος της Ρωσίας.

«Επιβάλλουν κυρώσεις για να μπορούν να τις αξιοποιήσουν προς όφελός τους στον ενεργειακό τομέα», σημείωσε.

«Πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να εμποδίσουν την πρόσβαση σε αυτές τις υπηρεσίες σε εκείνες τις χώρες που αντιπαθούν πολιτικά, θέτοντας τες στο περιθώριο της προόδου, αλλά στην πραγματικότητα απλώς τις στρέφουν σε άλλους δρόμους.

Νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι θα συμφωνήσουν μαζί μου ότι όλα «αυτά τα εργαλεία χρησιμοποιούνται κυρίως ως εργαλεία αθέμιτου ανταγωνισμού», είπε ο Πούτιν.

«Η Δύση δεν θέλει τον ανταγωνισμό γιατί δεν μπορεί να τον αντιμετωπίσει, συχνά χάνει σε έναν δίκαιο αγώνα», επισήμανε.

Η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη στον 21ο αιώνα θα συγκεντρωθεί στις χώρες BRICS και όχι στην Ευρώπη ή τη Βόρεια Αμερική, διευκρίνισε.

«Υπάρχει μια εμφάνιση πολυπολικών μοντέλων ανάπτυξης που πυροδοτούν ένα νέο κύμα παγκόσμιας ανάπτυξης για ολόκληρο τον 21ο αιώνα…

Η κύρια ανάπτυξη δεν θα επικεντρωθεί στην Ευρώπη και όχι στη Βόρεια Αμερική, που σταδιακά χάνουν τις θέσεις τους στην την παγκόσμια οικονομία, αλλά στις χώρες BRICS και σε εκείνα τα κράτη που θέλουν να ενταχθούν στην ομάδα μας», σημείωσε.

«Ηγέτες όσον αφορά τους ρυθμούς [οικονομικής] ανάπτυξης, θα είναι οι πολιτείες του λεγόμενου Παγκόσμιου Νότου, της Νότιας και Νοτιοανατολικής Ασίας, καθώς και της Αφρικής, όπου το κατά κεφαλήν ΑΕΠ είναι ακόμα χαμηλό, το ποσοστό αστικοποίησης είναι αρκετά χαμηλό και το ποσοστό γεννήσεων είναι υψηλό.

Και η Ρωσία «είναι έτοιμη να ενισχύσει την κυρίαρχη τεχνολογική ικανότητα των εταίρων της στον ενεργειακό τομέα, δημιουργώντας πλήρεις επιστημονικές και παραγωγικές αλυσίδες», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν πρόσθεσε ότι οι χώρες που φιλοδοξούν να ενταχθούν στους BRICS+ βλέπουν προοπτικές σε έναν ίσο κόσμο καθώς και σεβασμό των εθνικών συμφερόντων των χωρών.

Η Ρωσία ενσαρκώνει μια δίκαιη ενεργειακή μετάβαση στην πράξη, σε αντίθεση με ορισμένες δυτικές χώρες που χρησιμοποιούν μόνο την πράσινη ατζέντα, πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Το ενεργειακό μας ισοζύγιο είναι ένα από τα πιο πράσινα στον κόσμο, αυτό είναι ένα προφανές γεγονός.

Και σε αντίθεση με ορισμένες δυτικές χώρες που χρησιμοποιούν την ατζέντα για το κλίμα για να προωθήσουν τα ουσιαστικά νεοαποικιακά συμφέροντά τους, εμείς κάνουμε πράξη μια δίκαιη, τακτική ενεργειακή μετάβαση.» είπε.

«Σύμφωνα με εκτιμήσεις, μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας, η κατανάλωση ενέργειας στη Ρωσία θα αυξηθεί κατά μέσο όρο 2% – αυτός είναι περίπου ο ίδιος δείκτης όπως σε ολόκληρο τον κόσμο και αυτό είναι σαφές σημάδι οικονομικής ανάπτυξης».

«Η Ρωσία εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της να προμηθεύει ενεργειακούς πόρους στην παγκόσμια αγορά και διαδραματίζει σταθεροποιητικό ρόλο σε αυτήν», κατέληξε ο Ρώσος ηγέτης.

Οι BRICS είναι ένας διακρατικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2006.

Από την 1η Ιανουαρίου 2024, η Ρωσία ανέλαβε την προεδρία των BRICS+.

Φέτος, νέα μέλη έχουν ενταχθεί στην ομάδα – μαζί με τη Ρωσία, τη Βραζιλία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική, περιλαμβάνει τώρα την Αίγυπτο, την Αιθιοπία, το Ιράν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία και όπως είπε ο Ρώσος πρόεδρος, οι BRICS+ προσβλέπουν στην δημιουργία ενός χώρου για αμοιβαία επωφελή συνεργασία μεταξύ των χωρών.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ο ιδιοκτήτης του Χ, Έλον Μασκ, αναδημοσιεύοντας σε ανάρτηση του άρθρο των LA Times, που αφορούσε την απόδοση αμερικανικής υπηκοότητα σε αλλοδαπούς από την κυβέρνηση Μπάιντεν, με μεγαλύτερη ταχύτητα από ποτέ, για να ψηφίσουν στις εκλογές του Νοεμβρίου, σχολίασε χαρακτηριστικά ότι «οι Δημοκρατικοί εισάγουν ψηφοφόρους»!

Ο δισεκατομμυριούχος ξεκάθαρα ήθελε να επισημάνει το γεγονός ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν επιχειρεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών εντάσσοντας στην εκλογική διαδικασία χιλιάδες νέους πιθανούς Δημοκρατικούς ψηφοφόρους.

«Πολλοί μετανάστες θέλουν να πάρουν την υπηκοότητα εγκαίρως για να ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι latimes.

«Σήμερα, είμαι Αμερικανός. Σήμερα, είμαι πολίτης της χώρας που υπηρετώ. Σήμερα, μπορώ να εγγραφώ για να ψηφίσω» λένε οι μετανάστες προκαλώντας σοβαρές ανησυχίες στους Ρεπουμπλικανούς, καθώς γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι τους αποδίδουν με ταχύτερες διαδικασίες την υπηκοότητα και ποιοι περιμένουν να τους ψηφίσουν οι νέοι «Αμερικανοί» πολίτες.

Τα 775 άτομα που συμμετείχαν στην τελετή πολιτογράφησης στις 19 Σεπτεμβρίου, αναφέρει η εφημερίδα, αποτελούν μέρος ενός κύματος νέων Αμερικανών πολιτών που ορκίζονται σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς οι αρχές μετανάστευσης εγκρίνουν τις αιτήσεις ιθαγένειας με τη μεγαλύτερη ταχύτητα της τελευταίας δεκαετίας!

Ο πρώην πρόεδρος Τραμπ και οι Ρεπουμπλικάνοι σύμμαχοί του επαναλαμβάνουν εδώ και καιρό τις ανησυχίες τους ότι οι Δημοκρατικοί δέχονται μετανάστες στις ΗΠΑ για πολιτικό όφελος και τους επιτρέπουν να ψηφίζουν παράνομα.

Το ζήτημα τέθηκε ακόμη και στο νομοσχέδιο για τις κρατικές δαπάνες αυτόν τον μήνα, όταν ο Πρόεδρος της Βουλής Μάικ Τζόνσον προσπάθησε ανεπιτυχώς να εισαγάγει μια πρόταση του Ρεμπουπλικανικού Κόμματος για να απαιτήσει από τις Πολιτείες να ζητήσουν αποδεικτικό της αμερικανικής υπηκοότητας όταν οι άνθρωποι εγγράφονται για να ψηφίσουν.

Αλλά είναι χαρακτηριστικό ότι οι αιτήσεις υπηκοότητας αυξάνονται κατά τη διάρκεια των εκλογικών ετών και η Καλιφόρνια φιλοξενεί τον μεγαλύτερο αριθμό νόμιμων μόνιμων κατοίκων που είναι επιλέξιμοι να γίνουν πολιτογραφημένοι πολίτες αναφέρει η εφημερίδα.

Χιλιάδες το κάνουν εγκαίρως για να ψηφίσουν στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Σχεδόν 4 εκατομμύρια μετανάστες έχουν αποκτήσει την αμερικανική υπηκοότητα από τις εκλογές του 2020, σύμφωνα με στοιχεία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. 

Αν κάποιος σκεφτεί ότι οι κρίσιμες Πολιτείες που έδωσαν την προεδρία στο Τζο Μπάιντεν κρίθηκαν για μερικές χιλιάδες ψήφους τότε το νούμερο είναι ανησυχητικό.

«Στην Αριζόνα, συνεχίζουμε να μιλάμε για το πώς υπάρχει περιθώριο νίκης 10.000 ψήφων», δήλωσε η Nicole Melaku, εκτελεστική διευθύντρια της National Partnership for New Americans, αναφερόμενη στη νίκη του Τζο Μπάιντεν εκεί το 2020 με 10.457 ψήφους .

«Αυτό το μερίδιο ψήφων αυξάνεται και αν οι άνθρωποι βεβαιωθούν ότι [πολιτογραφημένοι] άνθρωποι συμμετέχουν στις φετινές εκλογές, μπορούν να κάνουν σημαντική διαφορά».

Μια δημοσκόπηση που κυκλοφόρησε αυτόν τον μήνα από την National Partnership for New Americans διαπίστωσε ότι το 97% των πολιτογραφημένων πολιτών στις Πολιτείες κλειδιά (αυτές δηλαδή που αλλάζουν χέρια σε κάθε προεδρική εκλογή και καθορίζουν το αποτέλεσμα) συν την Καλιφόρνια δήλωσαν ότι είναι πιθανό να ψηφίσουν το φθινόπωρο, ενώ το 76% δήλωσε ότι σίγουρα θα ψηφίσει.

Οι πολιτογραφημένοι ψηφοφόροι αντιπροσωπεύουν περίπου το 10% του εκλογικού σώματος των ΗΠΑ!

Η δημοσκόπηση έδειξε ότι περίπου το 54% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα ψήφιζαν την υποψήφια των Δημοκρατικών Αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις, ενώ μόλις το 38% δήλωσε ότι θα ψήφιζε τον Τραμπ.

Ο μέσος χρόνος επεξεργασίας για μια αίτηση υπηκοότητας μειώθηκε στο μισό από το υψηλό ρεκόρ των 11,5 μηνών το 2021 σε 4,9 μήνες αυτό το οικονομικό έτος, σύμφωνα με τα στοιχεία των Υπηρεσιών Ιθαγένειας και Μετανάστευσης των ΗΠΑ έως τις 31 Ιουλίου.

Πριν από μια δεκαετία, το 2014, χρειάστηκαν επίσης 4,9 μήνες κατά μέσο όρο για τη διεκπεραίωση αίτησης υπηκοότητας.

Οι Υπηρεσίες Ιθαγένειας και Μετανάστευσης των ΗΠΑ άρχισαν να δίνουν προτεραιότητα στις αιτήσεις πολιτογράφησης, να δέχονται διαδικτυακές αιτήσεις και να αυξάνουν τις προσλήψεις.

Ο οργανισμός απέσυρε επίσης τις πολιτικές της εποχής Τραμπ που αυστηροποίησαν τα κριτήρια επιλεξιμότητας για απαλλαγή από τα τέλη, διευκολύνοντας τους μετανάστες χαμηλού εισοδήματος να υποβάλουν αίτηση δωρεάν!

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

O κυβερνήτης της Μινεσότα Τιμ Γουόλς συναντήθηκε με τον Άλεξ Σόρος, τον γιο του δισεκατομμυριούχου και διεθνούς κερδοσκόπου Τζορτζ Σόρος, στο διαμέρισμα του Άλεξ στη Νέα Υόρκη.

Η συνάντηση πυροδότησε κριτική από τον Ρεπουμπλικανό πρώην υποψήφιο για την προεδρία  Βιβέκ Ραμασουάμι, ο οποίος αποκάλεσε τον Άλεξ Σόρος «αφέντη μαριονετών».

Ο Ramaswamy μοιράστηκε φωτογραφίες από την εκδήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας: «Αν κοιτάξεις καλύτερα  μπορείς να δεις τις χορδές στη μαριονέτα», λέγοντας σαφώς  ότι ο Σόρος ελέγχει τους Δημοκρατικούς ηγέτες.

Ο Έλον Μασκ επέκρινε τον Σόρος για την υποστήριξη της αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις, σημειώνοντας ότι τόσο ο Σόρος όσο και ο πατέρας του έχουν συμβάλει σημαντικά στις εκστρατείες της Χάρις και του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο Σόρος ανέλαβε τον έλεγχο της «φιλανθρωπικής» αυτοκρατορίας των 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων του πατέρα του το 2023 και έχει καταστήσει σαφές ότι σκοπεύει να συνεχίσει να υποστηρίζει «προοδευτικούς» σκοπούς.

Η χρηματοδότησή του έχει επεκταθεί στη στήριξη υποψηφίων των Δημοκρατικών, συμπεριλαμβανομένου του Βαλζ  και της αντιπροέδρου Χάρις.

Αυτή η πρόσφατη συνάντηση ήταν η δεύτερη φορά τον περασμένο μήνα που ο Βαλζ  συναντήθηκε  με τον Άλεξ Σόρος. Τον Αύγουστο, ο Σόρος και η σύζυγός του, Χούμα Αμπεντίν – η  πρώην βοηθός της Χίλαρι Κλίντον – συναντήθηκαν με τον Βαλζ κατά τη διάρκεια του Εθνικού Συνεδρίου των Δημοκρατικών στο Σικάγο. Μετά από αυτή τη συνάντηση, ο Σόρος εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τον Βαλζ  στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δηλώνοντας ότι είχε «Walzified» και «Walzpilled».

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι θα συνεργαστεί τόσο με την Ουκρανία όσο και με τη Ρωσία για να δοθεί τέλος στον μεταξύ τους πόλεμο, στεκόμενος δίπλα στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι πριν από τη συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Πύργο Τραμπ, ο Ζελένσκι τόνισε ότι θέλει να συζητήσει με τον Τραμπ το «σχέδιο νίκης» του για την Ουκρανία.

Ο Τραμπ επαίνεσε τον Ζελένσκι, αλλά είπε ότι έχει επίσης μια στέρεα σχέση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Έχουμε μια πολύ καλή σχέση με τον Ζελένσκι και έχω επίσης μια πολύ καλή σχέση, όπως γνωρίζετε, με τον πρόεδρο Πούτιν», δήλωσε ο Τραμπ.

«Και νομίζω ότι αν κερδίσουμε, νομίζω ότι θα δώσουμε λύση για τον πόλεμο πολύ γρήγορα», πρόσθεσε, αναφερόμενος στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ στις 5 Νοεμβρίου.

Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι έρχεται αφού ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος επέκρινε τον Ουκρανό πρόεδρο στην προεκλογική του εκστρατεία, ενώ εξέφρασε αμφιβολίες αν ο σύμμαχος των ΗΠΑ μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο με τη Ρωσία.

Ο Ζελένσκι, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, συναντήθηκε χθες Πέμπτη με τον Δημοκρατικό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

 

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Οι υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη ανέδειξαν το καλλιτεχνικό τους… ταλέντο, δημιουργώντας ένα τραγούδι με τίτλο τη φράση του έκπτωτου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ «είμαι εδώ».

Με δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε την 23η Σεπτεμβρίου ότι «είμαι εδώ», καταθέτοντας έτσι υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στους στίχους του τραγουδιού περιλαμβάνονται οι ρητορικές αναφορές του Στέφανου Κασσελάκη για κουκούλες, «όργιο» διαφθοράς εις βάρος του, την πρόταση μομφής εναντίον του κ.ά.

Το τραγούδι δημοσιεύθηκε στα κοινωνικά δίκτυα από το τρολ «Πεν Νταλαούρα», που έγραψε «Πρόεδρο έχουμε. Τώρα έχουμε και το δικό μας τραγούδι, “είμαι εδώ”. Πάμε να το κάνουμε viral αδέρφια, πάμε να το ταξιδέψουμε παντού, σε κάθε σπίτι, κάθε γειτονιά, κάθε παρέα».

Οι στίχοι του τραγουδιού:

«Είδα τη μομφή από την πρώτη στιγμή. Η ψήφος σας δεν τους ήταν ποτέ αρκετή
Μες στη γραφειοκρατία, ζούσα σαν σκιά. Μα τώρα, η αλήθεια απλώνεται σαν φωτιά

Ο δικός μας ο ΣΥΡΙΖΑ, φλόγα μέσα στην καρδιά. Παλεύει ενάντια στη σιωπή και σπάει τα δεσμά. Ο δίκος μας ο ΣΥΡΙΖΑ, φωνή που δεν σβήνει πια. Ενάντια στις φράξιες θα σταθούμε ξανά.

Ένας χρόνος πέρασε, μα μια σκιά με βαραίνει. Η νομεκλατούρα κάτω από τις κουκούλες. Πρακτικές σκοτεινές, ντροπή για την Αριστερά. Αλλά θα λογοδοτήσω εκεί που ανήκει η φωνή μου

Ο δικός μας ο ΣΥΡΙΖΑ, φλόγα μέσα στην καρδιά. Παλεύει ενάντια στη σιωπή, και σπάει τα δεσμά. Ο δίκος μας ο ΣΥΡΙΖΑ, φωνή που δεν σβήνει πια. Ενάντια στις φράξιες θα σταθούμε ξανά.

Μια μομφή, μια ψήφος κενή, χωρίς ουσία. Λυτρωμένος πια, είμαι εδώ για εσάς. Μέσα στο σκοτάδι τους η φλόγα μας καίει. Και η νομεκλατούρα μπροστά μας καταρρέει.

Κουκούλες στα πρόσωπα των συντρόφων και αποφάσεις όργιο διαφθοράς
Δικαιοσύνη. Στο δρόμο θα ανταμώσουμε. Εκεί που η φωνή του λαού θα μας κρίνει

Ο δικός μας ο ΣΥΡΙΖΑ, φλόγα μέσα στην καρδιά. Παλεύει ενάντια στη σιωπή, και σπάει τα δεσμά. Ο δίκος μας ο ΣΥΡΙΖΑ, φωνή που δεν σβήνει πια. Ενάντια στις φράξιες θα σταθούμε ξανά.

Και τώρα θα είμαστε φως μέσα στο σκοτάδι. Αυτός είναι ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ. Και εγώ είμαι εδώ».

pronews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μια γυναίκα που έγινε πρόσφατα μητέρα κατήγγειλε ότι δεν μπορεί να ζητήσει στήριξη από το κράτος, όπως επιδόματα, επειδή γέννησε πρόωρα με βάση νόμο του 1951.

Πιο συγκεκριμένα, ο σύζυγός της μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Live You» και στον αέρα βγήκε και ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Κώστας Καραγκούνης για να δώσει διευκρινίσεις.

«Το κράτος μας τιμώρησε, επειδή γεννήσαμε πρόωρα», είπε αρχικά ο σύζυγός της και στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Η γυναίκα μου προσλήφθηκε τον Μάρτιο του 2024, λόγω της κακοκαιρίας Ντάνιελ, στην εταιρεία. Ο νόμος λέει 200 ένσημα αυστηρά πριν από την ημερομηνία τοκετού για το επίδομα μητρότητας, λοχείας και εννιαμήνου. Δηλαδή αν δεν υπάρχουν τα 200 ένσημα η μητέρα δεν δικαιούται απολύτως τίποτα».

Στη συνέχεια ανέφερε πως αν το παιδί του δεν είχε γεννηθεί πρόωρα, η σύζυγος θα έπαιρνε κανονικά τα επιδόματα, γιατί θα είχαν συμπληρωθεί τα 200 ένσημα.

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης παρενέβη στην εκπομπή του ΣΚΑΪ και υποστήριξε ότι «μία μητέρα πρέπει να έχει 200 ένσημα τα τελευταία δύο χρόνια πριν από τον τοκετό. Είναι το κατώφλι που έχει βάλει ο νόμος»

«Δυστυχώς, η συγκεκριμένη μητέρα δεν κατάφερε να πιάσει τα 200 ένσημα. Επειδή υπήρξε η καταστροφή του Ντάνιελ σε αυτή την περίπτωση, το υπουργείο Εργασίας εκτός από τα 534 ως έκτακτη ενίσχυση, παρέχει πλήρη ασφαλιστική κάλυψη για όλο το διάστημα αναστολής σύμβασης εργασίας. Ο ασφαλιστικός βίος δεν διακόπτεται, μπαίνουν τα ένσημα», πρόσθεσε.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Παπαθανάσης τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής όπου παρουσίασε τη σημασία του νέου νομοσχεδίου για το «Νέο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων». Στην ομιλία του, τόνισε ότι το νέο νομοσχέδιο διασφαλίζει τη διαφάνεια και την αποδοτικότητα στη δημόσια διαχείριση επενδύσεων και ότι πρόκειται για μία ουσιαστική μεταρρύθμιση που θα οδηγήσει σε αναπτυξιακή τροχιά.

«Η χρηματοδότηση της αναπτυξιακής πολιτικής θα πρέπει να εστιάζει αποκλειστικά σε επενδύσεις με μακροχρόνιο ορίζοντα, αποφεύγοντας τις βραχυπρόθεσμες λύσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο κ. Παπαθανάσης υπογράμμισε την ανάγκη για τη θέσπιση κανόνων προγραμματισμού και εκτέλεσης έργων, ώστε να διασφαλίζεται η κοινωνική συνοχή και η βιώσιμη ανάπτυξη στη χώρα.

Στη διάρκεια της ομιλίας του, ανέφερε επίσης σημαντικές προβλέψεις για τη διαδικασία ένταξης των έργων στο ετήσιο πρόγραμμα των Δημοσίων Επενδύσεων, καθώς και τη δημιουργία ενός μητρώου δικαιούχων που θα επιτρέπει την αποτελεσματική παρακολούθηση όλων των πληρωμών. Αυτό, όπως επισήμανε ο βουλευτής είναι κρίσιμο για να διασφαλιστεί η λογοδοσία και η διαφάνεια.
«Είναι χρέος μας να εφαρμόζουμε πολιτικές με σχέδιο, υπευθυνότητα και όραμα», κατέληξε ο κ. Θανάσης Παπαθανάσης, τονίζοντας ότι η πρωτοβουλία για τις εκσυγχρονιστικές τροποποιήσεις του αναπτυξιακού νόμου της χώρας μας αντιμετωπίζει τις προκλήσεις του μέλλοντος και προσφέρει ευκαιρίες στο ελληνικό επιχειρείν.

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία:

Στην Κρήτη συνέχισε την περιοδεία του, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου ο Χάρης Δούκας, Υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Πρώτος σταθμός ήταν το Ρέθυμνο, όπου πραγματοποίησε ομιλία σε εκδήλωση στο εργατικό κέντρο Ρεθύμνου, στην οποία παρευρέθηκαν μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής στην Κρήτη και τοπικών οργανώσεων  του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, πρ. Βουλευτές . πρ. Δήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιωργης Μαρινάκης, οι Αντιδήμαρχοι Ρεθύμνου Άννα Ελευθεριάδου-Γκίκα, Άγγελος Μαλάς και Νεκτάριος Παπαδογιάννης, οι επικεφαλείς της μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Αμαρίου Μενέλαος Φραγκιουδάκης και Δήμου Αγίου Βασιλείου Γιώργης Αγγελογιαννάκης , αντίστοιχα, ο περιφερειακός σύμβουλος και πρ. γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής Μιχάλης Σαρρής, ο νυν γραμματέας Ανδρέας Αντωνίου και τα μέλη της νομαρχιακής, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Γιάννης Λίτινας και Στέλιος Βρυλλάκης.

Δείτε εδώ τις σχετικές φωτογραφίες και εδώ τη σχετική ανάρτηση.

‘Επειτα συνέχισε την περιοδεία του στο Ηράκλειο, όπου πραγματοποίησε ομιλία σε εκδήλωση στο Galaxy Hotel, στην παρευρέθηκαν μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής στην Κρήτη και τοπικών οργανώσεων  του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, πρ. Βουλευτές . πρ. Δήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Η Βουλευτής ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ελένη Βατσινά, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Μινώα-Πεδιάδας, Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας και ο Δήμαρχος Βιάννου, Παύλος Μπαριτάκης.

Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων ο κ. Δούκας ανέφερε:

«Τους ενόχλησε, επίσης, βαθιά, που τόλμησα και είπα ότι η Δ.Ε.Η. έχει μπροστά ένα Δ, καθώς είναι “Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού”. Όπως σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, οι δημόσιες επιχειρήσεις, δεν πρέπει να είναι ζημιογόνες, πρέπει να έχουν κέρδη, αλλά στις δύσκολες καταστάσεις, πρέπει να διασφαλίζουν όλους εμάς, και όχι να δημιουργούν υπερκέρδη. Και αυτό τους ενόχλησε βαθιά. Τους ενόχλησε, επίσης, που τόλμησα και είπα, πως είναι βασικό εργαλείο της πολιτείας για να κρατάμε χαμηλά τις τιμές και να μπορέσουμε να έχουμε προοπτική εμείς και εσείς εδώ, οι κτηνοτρόφοι, οι αγρότες, οι άνθρωποι στις μικρές και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τους ενόχλησε βαθιά. Θέλουν, επίσης, φίλες και φίλοι, τον πολιτικό μας αφανισμό, γιατί τόλμησα και έπιασα στο στόμα μου τους τραπεζίτες. Και είπα το εξής: Ότι όλοι εμείς, δώσαμε 50 δισεκατομμύρια, κάναμε 3 ανακεφαλαιοποιήσεις. Όλοι εσείς, χάσατε μισθούς και συντάξεις, παιδιά έφυγαν στο εξωτερικό. 3 ανακεφαλαιοποιήσεις, 50 δισεκατομμύρια. Τα golden boys, τα θυμάστε; Για να γίνει, λοιπόν, αυτό, ψηφίστηκε το ακαταδίωκτο. Και δόθηκαν 50 δισεκατομμύρια, και το “ευχαριστώ” ξέρετε ποιο είναι; Ότι ολοι εσεις είστε αποκομμένοι από τις χρηματοδοτήσεις ή αν πάρετε δάνειο, είναι με ληστρικά επιτόκια. Και αυτό δεν το λέω εγώ αλλά η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Και αν σας δώσουν δάνειο με ληστρικά επιτόκια, κοκκινίζουν τις περιουσίες σας, για να τις πάρουν τα funds στο 1/10 της τιμής τους. Αυτά ενοχλούν κάποιους; Καλά κάνουν. Εγώ όμως οφείλω να τα πω, και εσείς οφείλετε να απαντήσετε αν συμφωνείτε ή όχι στις 6 του Οκτώβρη».

Δείτε εδώ το σχετικό απόσπασμα, εδώ τις σχετικές φωτογραφίες, εδώ τα σχετικά πλάνα και εδώ τη σχετική ανάρτηση από την εκδήλωση του κ. Δούκα στο Ηράκλειο.

Τις επόμενες μέρες ο Χάρης Δούκας, Υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, συνεχίζει την περιοδεία και τις εκδηλώσεις του με ομιλίες σε Ημαθία, Κοζάνη, Ιωάννινα, Ηλεία και Αχαΐα:

Στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, στις 10:30 π.μ., στο Jordani Espresso Bar, Εθνικής Αντιστάσεως και Βετσοπούλου.

Στην Κοζάνη, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, στις 12:30 μ.μ., στην Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού, Εύξεινο Λέσχη Κοζάνης,Φιλίππου Β 30.

Στα Ιωάννινα, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, στις 19:30 μ.μ., στο ξενοδοχείο Du Lac. Κ. Παπούλια και Ίκκου.

Στην Αμαλιάδα Ηλείας, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, στις 11:00 π.μ., στο Cafe Marrone, Αρχαίας Ηλίδος 1.

Στον Πύργο Ηλείας, το Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, στις 12:30 μ.μ., στην πλατεία Τάκη Δόξα, Δικαστηρίων.

Στην Πάτρα Αχαϊας, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, στις 20:00 μ.μ., στον πολυχώρο Royal, Ακτή Δυμαίων 53.

Δείτε εδώ τις σχετικές πληροφορίες.

Με αμείωτη ένταση συνεχίζει την επαφή και την επικοινωνία του με τους πολίτες, ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης, εκπέμποντας καθαρό μήνυμα.

Ο κ. Κατρίνης μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών στην Ηλιούπολη ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός λέγοντας:

«Η αίσθηση των πολιτών είναι ότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση και ο κ. Μητσοτάκης παίζει μόνος του. Αυτό πρέπει να τελειώσει.

Ακούω κάποιους να λένε ότι επειδή και μόνο θα εκλεγούν στη θέση του ΠΑΣΟΚ, αυτομάτως θα γίνουν και Πρωθυπουργοί εν αναμονή, ενώ κάποιοι άλλοι αυτοπροσδιορίζονται ως Πρωθυπουργήσιμοι.

Έχουμε αντιληφθεί ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα που στις τελευταίες εκλογές πήρε 12 τοις εκατό;

Πώς θα μπορέσουν να κάνουν κάποιοι την απόσταση από το 12 στο 40 τοις εκατό μέσα σε τρία χρόνια;

Δεν είναι οξύμωρο που κάποιοι δεν ξεκινούν από τη φυσιολογική ροή των πραγμάτων; Δηλαδή να μας πουν πώς και αν μπορούν να γίνουν η αντιπολίτευση που δεν έχει σήμερα η χώρα;

Η αντιπολίτευση γίνεται τεκμηριωμένα, ασυμβίβαστα.

Πως θα κάνει αντιπολίτευση κάποιος που είχε όχι μόνο την ευκαιρία αλλά και την εντολή των πολιτών και δεν το κατάφερε, κάτι που αποδεικνύεται εκ του εκλογικού αποτελέσματος;

Πώς θα κάνουν αντιπολίτευση κάποιοι που δεν μιλάνε για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών, που φοβούνται να μιλήσουν για τα καρτέλ στην αγορά, για τις τράπεζες και τα funds, μήπως δυσαρεστήσουν τους οικονομικά ισχυρούς; Με τη σιωπή δεν κάνεις αντιπολίτευση.

Πώς θα κάνουν αντιπολίτευση όσοι έχουν συντηρητικές λογικές και απόψεις, που δεν διαφέρουν και πολύ από αυτές του κ. Μητσοτάκη;

Αυτά πρέπει να σκεφτεί ο πολίτης που θα πάει στις 6 Οκτωβρίου να ψηφίσει για το νέο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Σε ό,τι με αφορά, έχω δείξει πώς γίνεται η μαχητική αντιπολίτευση, με καθαρές θέσεις, ασυμβίβαστα και ανυποχώρητα και με καθαρό μήνυμα.

Αν δεν συγκρούεσαι με τους ισχυρούς και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, πώς θα υπερασπιστείς τους αδύναμους, πώς θα αγγίξεις την καρδιά και την ψυχή τους, πώς θα μιλήσεις για το ίδιο το ΠΑΣΟΚ;

Η αντιπολίτευση γίνεται στη Βουλή με στοχευμένες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες, γίνεται μέσα στην κοινωνία, στην πραγματική οικονομία εκεί που κάποιοι περιθωριοποιούν ανθρώπους και οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν από που να πιαστούν».