Δευτέρα, 23η Σεπτεμβρίου 2024  11:20: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2024

Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής, Αφροδίτη Λατινοπούλου, πρώην διαγραφείσα από τη ΝΔ εξέφρασε την συμπαράστασή της στον Μάριο Σαλμά

Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής, Αφροδίτη Λατινοπούλου, έδειξε τα πολιτικά αντανακλαστικά της και σε ανάρτησή της εξέφρασε την συμπαράστασή της στον υπό διαγραφή βουλευτή της ΝΔ, Μάριο Σαλμά, ως πρώην διαγραφείσα από τη ΝΔ… αλλά και ως πολιτική συλλέκτρια.

«Τελικά στη ΝΔ του Μητσοτάκη διαγράφεσαι μόνο αν λες αλήθειες. Ή μήπως δεν είναι αλήθεια ότι έγιναν φωτογραφικοί διαγωνισμοί στα κυλικεία νοσοκομείων & οι αυξήσεις σε 800 φάρμακα ανέβασαν τον πληθωρισμό; Αντί να διαγραφούν για να εκφοβίσουν βουλευτές καλύτερα να δώσουν απαντήσεις».

financialreport.gr

Η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Χάρης Δούκας απομένει να επισκεφθούν το Αγρίνιο εν όψει των εσωκομματιών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ.

Το προεκλογικό «θερμόμετρο» ανεβαίνει εν όψει της 6ης Οκτωβρίου και οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ περιοδεύουν σε ολόκληρη τη χώρα για να κάνουν γνωστές τις θέσεις τους και να πείσουν τα μέλη και τους φίλους τους Κινήματος να προσέλθουν στις κάλπες.

Μετά τον Πάυλο Γερουλάνο, τον  Μιχάλη Κατρίνη, τον Νίκο Ανδρουλάκη και μερικές εβδομάδες νωρίτερα τη Νάντια Γιαννακοπούλου, στο Αγρίνιο πρόκειται να  βρεθεί το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου η Άννα Διαμαντοπούλου. 

Η πολιτικός που έχει διατελέσει νομάρχης, ευρωπαϊκός επίτροπος, υπουργός σε παραγωγικά υπουργεία, στέλεχος διεθνών πολιτικών επιτροπών, προσφάτως, με νέα της επιστολή εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της επειδή, όπως υποστηρίζει,  «το σύνολο των προτάσεων των νομαρχιακών επιτροπών δεν προτείνει και δεν προκρίνει την επαύξηση των εκλογικών τμημάτων, ώστε να διευκολυνθεί η προσέλευση των πολιτών και η διεύρυνση της εκλογικής βάσης και της επιρροής του κινήματος μας».

Η κ. Διαμαντοπούλου, μάλιστα, αναφέρει  ότι «αποδεδειγμένα, στοχεύει να παρακωλύσει και εμποδίσει την αθρόα συμμετοχή των ενδιαφερόμενων συμπολιτών μας, ιδίως σε περιοχές, που κατά την κρίση τους, ο υποψήφιος της αρεσκείας τους δεν παρουσιάζεται ιδιαίτερα ισχυρός, ώστε το κίνημα να παραμείνει ένα κλειστό και ευκόλως ελεγχόμενο κόμμα».

Στο Αγρίνιο, λίγες ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα την 1η Οκτωβρίου θα βρεθεί ο Χάρης Δούκας, δήμαρχος Αθηναίων, που επίσης διεκδικεί τα ηνία του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ και είχε επισκεφθεί ξανά την πόλη τον περασμένο Ιούλιο.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο Κώστας Καραγκούνης βρέθηκε στις πληγείσες περιοχές του Αγρινίου από την χαλαζόπτωση και συγκεκριμένα σε Καμαρούλα, Αβόρανη και Καινούριο.
Το Σάββατο στις 21 Σεπτεμβρίου 2024 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη από τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ.Κωνσταντίνο Καραγκούνη παρουσία του Προισταμένου του Υποκαταστήματος ΕΛ.Γ.Α. Αγρινίου, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και αγροτών στις πληγείσες περιοχές από την χαλαζόπτωση στην Καμαρούλα στην Αβόρανη και στο Καινούριο, όπου αντικείμενο των συναντήσεων ήταν οι εκτεταμένες ζημιές που προκλήθηκαν από την πρόσφατη χαλαζόπτωση και τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου.

Κατά την διάρκεια των συναντήσεων σε όλες τις περιοχές έγινε λεπτομερής ενημέρωση από τον Προιστάμενο του ΕΛ.Γ.Α. σχετικά με την πρόοδο της καταγραφής των ζημιών κ της διαδικασίας αποζημιώσεως των πληγέντων.

Ο Υφυπουργός κ.Κωνσταντίνος Καραγκούνης κατά την διάρκεια της ενημέρωσης επικοινώνησε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Κωνσταντίνο Τσιάρα ενημέρωντάς τον ότι οι εκτιμήσεις των ζημιών θα ολοκληρωθούν το πρώτο 15νθημερο του Νοεμβρίου και θα είναι σε συνεχής επικοινωνία για την ταχύτερη αποζημίωση των πληγέντων, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Υφυπουργού.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2024 22:29

.... ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ !!!

PAPADOPOYLOS KOSTAS γράφει ο Κώστας Παπαδόπουλος

- ΑΥΤΟ το Σ/Κ που μάς πέρασε, έδωσε και την είδηση, τη μοναδική είδηση! Το ότι, δηλαδή, το σήριαλ στο ΣΥΡΙΖΑ, που ξεκίνησε εδώ κι ένα χρόνο, μονοπολώντας το ενδιαφέρον όλων, με τα κανάλια να μην "παίζουν" καμία άλλη είδηση και με εμάς να κάνουμε μονάχα πολιτικές αναρτήσεις και σχόλια, παίρνει παράταση μέχρι πριν λίγο απ' τα Χριστούγεννα! Και αν σταματήσει, έστω και τότε...

- ΓΙΑΤΙ συμβαίνει αυτό;; Γιατί, αυτό το κόμμα που το έφερε μέχρι και την εξουσία ο Τσίπρας, λόγω αγανάκτησης ενός λαού απ' τα μνημόνια και της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, των δύο καθαρά υπεύθυνων κομμάτων για τη λεηλασία των δημόσιων ταμείων κι ευρωπαϊκών πακέτων στήριξης, με πακτωλούς χρημάτων μέσα, έδωσε την εντύπωση σους εξαθλιωμένους Έλληνες πως θα βάλει τάξη, θα τιμωρήσει ενόχους και "θα φέρει πίσω τα κλεμμένα".

- ΟΜΩΣ τίποτε από αυτά δεν έγιναν! Το γιατί, είναι κάτι που τό έχουμε καταλάβει όλοι μας και θα τό γράψει η ιστορία. Κόμμα που δε μπορεί να κυβερνήσει για δύο συνεχόμενες τετραετίες (το μοναδικό που δε μπόρεσε), δεν είναι κόμμα, είναι μια ομάδα από εξουσιομανή στελέχη που το μόνο που θέλουν, είναι η καρέκλα! Και, όταν κάποιοι, μέσα σε ένα κόμμα, νοιάζονται για τον εαυτό τους και μόνο, ούτε αντιπολίτευση σκληρή μπορεί να ασκήσει. Όπως ακριβώς και συνέβει κατά την περίοδο 2019 - 2023. Γι' αυτό και η συντριβή του στις τότε εκλογές. Οι "καρεκλοκένταυροι" που "πριόνιζαν" την καρέκλα του πρωθυπουργού και αρχηγού τους, πέτυχαν το στόχο τους και ανάγκασαν τον Τσίπρα σε "έξωση".

- ΤΟ ΚΑΚΟ είναι πως δε σταμάτησαν εκεί οι διώκτες του Τσίπρα (πολύ δειλός αποδείχτηκε που δεν έκανε κάθαρση), συνέχισαν το ίδιο καταστροφικό τους "έργο" και μετά την απομάκρυνσή του. Ήθελαν, ειδικά η μία, να γίνει αρχηγός - πρόεδρος στη θέση εκείνου που έδιωξε! Οτιδήποτε άλλο δεν τής αρκούσε! Και, όταν έχασε το στόχο της μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου, "τσίριξε"! Αν εκλεγόταν αυτή όμως;; Κι εδώ, ας σκεφτούμε το πολύ απλό: Αν αποδεχόταν το αποτέλεσμα αυτό και ακολουθούσε το νικητή, ο οποίος τής πρότεινε οποιαδήποτε θέση ήθελε, θα ήμασταν σήμερα σε αυτά τα χάλια ή μήπως θα ήμασταν μία πολύ ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση και ακόμα πιο ισχυρή και αποτελεσματική κυβέρνηση μετά το Μητσοτάκη;;

- ΚΑΙ τώρα, τί;; Κάποιοι άλλοι "ιδιοκτήτες" αυτού του κόμματος, βάλθηκαν, σώνει και καλά, να διώξουν απ' τη θέση του το νόμιμα εκλεγέντα από τη βάση, νέο πρόεδρο, Στέφανο Κασσελάκη! Πριν καν συμπληρωθεί ένας χρόνος! Γράφοντας στα π@π@ρια τους όλες/όλους τους ψηφοφόρους της βάσης, των μελών του ΣΥΡΙΖΑ!

- ΟΠΩΣ έλεγε ο Φρόιντ και άλλοι μεγάλοι ψυχαναλυτές, αν ένας άνθρωπος δε μπορεί να προσελκύσει τα βλέμματα πάνω του με το κύρος του και την αξιοσύνη του, προσπαθεί να τό πετύχει αυτό μέσα από αρνητικά στοιχεία προσωπικότητας. Παλιότερα είχαμε νέους με τα πρώτα τατουάζ, με τα πρώτα σκουλαρίκια, με μακριά μαλλιά, με διαφορετικό ντύσιμο κ.ο.κ., έτσι ώστε, με αυτόν τον τρόπο, να προσελκύσουν πάνω τους τα βλέμματα άλλων. Τώρα έχουμε κάποιες και κάποιους εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ που, με τον ίδιο τρόπο, επιζητούν αναγνώριση έστω και με αρνητικά στοιχεία άλλου είδους, στοιχεία συμπεριφοράς, αρνητικά για άλλους, για τους ίδιους όμως νορμάλ! Είναι τόσο μεγάλη η ανάγκη προβολής τους που δε λογαριάζουν συνέπειες και σχόλια. Και δε μπορούν ν' αποδεχτούν έναν νέο, ακομπλεξάριστο, με λυμένο το πρόβλημα ταυτότητας φύλου του και αγαπητό στους πολίτες για πρόεδρο...

- ΟΠΟΤΕ: "Καλά Χριστούγεννα"! Ταιριάζει ο τίτλος που έβαλα!

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Μπαράζ σεισμικών δονήσεων σημειώθηκε τις τελευταίες ώρες στο Άγιο Όρος με τον πιο ισχυρό από αυτούς να καταγράφεται στις 12:50 και να είναι της τάξης των 4,6 Ρίχτερ.

Επτά λεπτά αργότερα καταγράφηκε δόνηση 3,9 Ρίχτερ στην περιοχή της Ουρανούπολης.

Ειδικότερα, ο σεισμός που καταγράφηκε στις 12:50 είχε εστιακό βάθος 12,8 Ρίχτερ και καταγράφηκε 8 χλμ δυτικά των Καρυών του Αγίου Όρους.

seismosagioorosanathewrhmenh

Στη συνέχεια, στις 12:57, ο σεισμός των 3,9 Ρίχτερ σημειώθηκε 11 χλμ ανατολικά της Ουρανούπολης κι είχε εστιακό βάθος 12,8 χλμ.

3_9rixter

Στον χορό των Ρίχτερ βρίσκεται η Χαλκιδική, κάτι που φαίνεται από τις αλλεπάλληλες δονήσεις μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Στις 12:14 σημειώθηκε μικρότερης έντασης δόνηση 2,6 Ρίχτερ, στις 12:03 3,2 Ρίχτερ, στις 11:53 2,6 Ρίχτερ και στις 11:47 4,1 Ρίχτερ.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν καταγραφεί ζημιές από τις συνεχείς δονήσεις στην περιοχή του Άγιου Όρους, όμως οι σεισμοί έχουν γίνει αισθητοί και σε άλλα κοντινά σημεία.

Την ίδια στιγμή ο Βασίλης Παπαζάχος δήλωσε: «Το ρήγμα μπορεί να δώσει και ισχυρότερη δόνηση».

Προσοχή συνιστά ο σεισμολόγος Βασίλης Παπαζάχος μετά τον νέο σεισμό που έγινε σήμερα το μεσημέρι (22.09.2024) στο Άγιον Όρος μεγέθους 4,6 Ρίχτερ αλλά και τις σεισμικές δονήσεις που προηγήθηκαν και ακολούθησαν.

Μιλώντας στο newsit.gr, ο γνωστός σεισμολόγος Βασίλης Παπαζάχος, για τον σεισμό των 4,6 Ρίχτερ βορειοδυτικά των Καρυών, ξεκαθάρισε πως οι σεισμοί στο Άγιο Όρος είναι σε εξέλιξη εδώ και δύο μήνες, και το φαινόμενο μπορεί να κρατήσει από εβδομάδες ως και μήνες.

Αν και το ρήγμα είναι μικρό, είπε, μπορεί να δώσει πιο ισχυρό σεισμό και οι αρχές οφείλουν να πάρουν κάποια βασικά μέτρα για την προστασία των κτιρίων και των κατοίκων.

«Υπάρχει μια ακολουθία εκεί που είναι σε εξέλιξη εδώ και δύο μήνες, δεν είναι κάτι καινούριο. Η συγκεκριμένη ακολουθία φαίνεται να επιμένει, τέτοιες ακολουθίες δυστυχώς υπάρχουν και μπορεί να κρατήσουν από κάποιες  εβδομάδες μέχρι και μήνες. Πρόκειται για ένα ρήγμα μικρό αλλά με διαστάσεις που μπορεί να δώσει και ισχυρότερο σεισμό», τόνισε ο σεισμολόγος.

«Κατά συνέπεια επειδή δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα να γίνει κάποιος μεγαλύτερος σεισμός εξακολουθούν να ισχύουν οι συστάσεις που είχαμε δώσει πριν από καιρό», σχολίασε.

Και επισήμανε: «Οι κοντινές Μονές του Αγίου Όρους θα πρέπει να πάρουν κάποια βασικά  μέτρα προστασίας στην περίπτωση που θα έχουμε κάποια ισχυρότερη δόνηση. Το πιο πιθανό είναι ότι η ακολουθία θα συνεχίσει να επιμένει και κάποια στιγμή θα σβήσει».

Το ρήγμα μπορεί να είναι μικρό όχι όμως ασήμαντο θα πρέπει να υπάρχει και κάποια στοιχειώδη εγρήγορση στις κοντινές περιοχές κυρίως στις μόνες του Αγίου Όρους, στην Ουρανούπολη, στα Νέα Ρόδα και στην Αμμουλιανή», κατέληξε ο κ. Παπαζάχος.

Ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για τη σεισμική δραστηριότητα το τελευταίο διάστημα στο Άγιον Όρος.

Πιο συγκεκριμένα, από το πρωί της Κυριακής υπάρχει σεισμική δραστηριότητα στο σημείο, καθώς το πρωί της Κυριακής 22 Σεπτεμβρίου εκδηλώθηκε ένας σεισμός 3,9 Ρίχτερ και στη συνέχεια ακόμη ένας 4,6 Ρίχτερ.

«Η σεισμική διέγερση στο σημείο είναι έντονη το τελευταίο διάστημα», είπε χαρακτηριστικά ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος και συνέχισε αναφέροντας πως «υπάρχει έντονος προβληματισμός για το φαινόμενο που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες, και κρατάμε επιφυλακτικότητα»

Ο ίδιος τόνισε πως με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν τον τελευταίο καιρό, έχουν γίνει συνεδριάσεις για τα μέτρα που πρέπει να παρθούν.
Παράλληλα, ο κ. Παπαδόπουλος προχώρησε σε μια νέα ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook γράφοντας, μεταξύ άλλων πως «παρατείνεται η επιφυλακτικότητα που από καιρό έχω εκφράσει».

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Στην Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το «Μέλλον» μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για την «επόμενη παγκόσμια κρίση». Για να την αντιμετωπίσουμε είπε, «πρέπει να αναλάβουμε παγκόσμια δράση».

Σε ποια κρίση αναφέρεται;

Έχουμε περάσει μήπως την υφιστάμενη που δεν είναι άλλη από τον κίνδυνο παγκόσμιου πολέμου και πάμε στην επόμενη;

Ποια κρίση έχει άραγε στο μυαλό του ή απλώς είναι μια γενική προειδοποίηση;

«Όλοι μας οι οποίοι είμαστε εδώ απόψε αναγνωρίζουμε την ανάγκη επείγουσας ανάληψης δράσης για την βιώσιμη ανάπτυξη, την ασφάλεια, την ειρήνη την κλιματική αλλαγή», είπε.

«Ειρήνη;». Ο ίδιος δεν ανέφερε σε συνέντευξή  του στο Bloomberg ότι «είμαστε σε πόλεμο με την Ρωσία»;

Την «νικήσαμε» και τέλειωσε η κρίση; Πότε έγινε αυτό;

Μήπως έχουμε περάσει την κρίση του μεταναστευτικού και δεν το μάθαμε;

«Η Ελλάδα η οποία θα έχει την θέση μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τα επόμενα δυο χρόνια συμμετείχε ενεργά σε αυτή την διαπραγμάτευση και το αποτέλεσμα είναι καλό και μας αφορά η θαλάσσια ασφάλεια και η προστασία του πολιτισμού», είπε ακόμη

Ποιο είναι το καλό αποτέλεσμα στην «θαλάσσια ασφάλεια»; Οι 70.000 αλλοδαπών που αποβιβάζονται στα νησιά του Αιγαίου;

Ερωτήματα θέτουμε.

pronews.gr

Μεγάλη επίθεση κατά του Ισραήλ εξαπέλυσαν σιιτικές οργανώσεις από το Ιράκ, σήμερα το βράδυ (22/9) στα σύνορα με την Ιορδανία, προφανώς από την οργάνωση KSS φαίνεται να τηρεί την υπόσχεσή της για στήριξη στην Χεζμπολάχ.

Η Ισλαμική Αντίσταση του Ιράκ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ήταν η πέμπτη επίθεση συνολικά σήμερα «κατά στόχου» στο Ισραήλ.

Την ίδια στιγμή οι Ισραηλινοί βομβάρδιζαν πάλι τον Λϊβανο.

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου οι λαοί της Ευρώπης αντίκρισαν τις συνέπειες των επιλογών τους στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024. Το Ευρωκοινοβούλιο με συντριπτική πλειοψηφία, 425 υπέρ, 131 κατά και 63 αποχές, εψήφισε υπέρ της συνέχισης και εντατικοποίησης του πολέμου στην Ουκρανία.

Το ψήφισμα που επεξεργάστηκε το πολεμοχαρές ιερατείο της Κομισιόν και έφερε στο Ευρωκοινοβούλιο, ζητάει  από τις Χώρες της Ε.Ε. την άρση των περιορισμών των δυτικών όπλων ώστε να μπορέσει η Ουκρανία να βομβαρδίσει ακόμα και την Μόσχα, προτάσσοντας το δικαίωμα της Ουκρανίας στην αυτοάμυνα. Προβλέπει τη συνέχιση της παροχής οικονομικής βοήθειας και όπλων, προτρέποντας τις ευρωπαϊκές Χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ για ετήσια στρατιωτική στήριξη προς την Ουκρανία τουλάχιστον με το 0,25% του ΑΕΠ τους!  Έδειξαν  ξεκάθαρα ότι το αφεντικό  είναι το ΝΑΤΟ και ότι το ΝΑΤΟ πολεμάει με τη Ρωσία.

Ούτε κουβέντα για ειρηνευτικές πρωτοβουλίες της Ε.Ε. για τερματισμό του πολέμου! Αντίθετα, άναψαν το πράσινο φως για επιθέσεις με δυτικά όπλα μεγάλου βεληνεκούς βαθειά μέσα στη Ρωσία, ζητάνε να εντατικοποιηθεί και να διευρυνθεί ο πόλεμος αγνοώντας, επιδεικτικά,  τον κίνδυνο για κλιμάκωση και μετεξέλιξή του σε παγκόσμιο. Zητάνε να επεκταθούν οι κυρώσεις  αδιαφορώντας για τις συνέπειες, την  ενεργειακή φτώχεια, την εκτίναξη των τιμών των αγαθών,  τα λουκέτα, την ανεργία, τις περικοπές των συντάξεων, τη φτώχεια και το θάνατο! Οι συνέπειες απασχολούν μόνον τους λαούς και όχι τους ταγούς του Ευρωκοινοβουλίου που υπηρετούν ξεδιάντροπα  τα συμφέροντα του στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος του ΝΑΤΟ και της διεθνούς ελίτ, που προωθεί τον πόλεμο ως χρηματιστική επένδυση. Άκρως επικίνδυνοι για την παγκόσμια ειρήνη, υποταγμένοι στην επεκτατική πολεμική μανία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, πυροβολούν με την ψήφο τους τα πόδια της Ευρώπης εκθέτοντάς την σε κίνδυνο πυρηνικού ολοκαυτώματος.

Οι μοιραίοι που ψήφισαν και δεν αντέδρασαν είχαν μπροστά τους το εξής  δίλημμα: Να πουν ΌΧΙ στον κίνδυνο μετεξέλιξης του πολέμου στην Ουκρανία σε παγκόσμιο πόλεμο με την Ευρώπη στο μάτι του κυκλώνα, ή, ΝΑΙ στα συμφέροντα της παγκόσμιας ελίτ. 425 άθλιοι επέλεξαν το ΝΑΙ! Όσο δε για τους  Ευρωβουλευτές των ελληνικών κομμάτων είδαμε, φυσικά,  τα αναμενόμενα:

ΝΑΙ ψήφισε η ΝΔ πλην του Β. Μεϊμαράκη που επέλεξε την αποχή.

ΝΑΙ ψήφισε το ΠΑΣΟΚ πλην του Ν. Παπανδρέου που επέλεξε την αποχή.

ΟΧΙ ψήφισαν το ΚΚΕ και η Πλεύση Ελευθερίας.

ΟΧΙ ψήφισε ο Κ. Αρβανίτης του ΣΥΡΙΖΑ ενώ οι υπόλοιποι τρεις επέλεξαν την αποχή.

Και, τα τρία “πατριωτικά” κόμματα; Aυτά που κόπτονται για τον λαό, η Ελληνική Λύση, η Νίκη και η Φωνή Λογικής, στα δύσκολα δεν πήραν θέση, την “έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια”. Κρύφτηκαν δια της αποχής! 

Ο πόλεμος είναι για τους λαούς όλα τα δεινά, αθροιστικά. Γι’ αυτό, τα καθήκοντα και οι ευθύνες ενός εκλεγμένου από το λαό βουλευτή απέναντι σε έναν πόλεμο που δεν αφορά στη χώρα του, αλλά αντίθετα,  η ύπαρξη και η κλιμάκωσή του είναι ολέθρια για το λαό του, μεγαλώνουν. Η θέση του απέναντι σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα αποτελεί κριτήριο για τις γενικότερες προθέσεις του απέναντι στον ελληνικό λαό που τον εξέλεξε, και μάλιστα έναν λαό που παλεύει για τις στοιχειώδεις συνθήκες επιβίωσης. Η αηδιαστικά συμμορφωτική συμπεριφορά μπροστά στην  εξουσία εκείνων που ψήφισαν ΝΑΙ,  ή,  το κιότεμα εκείνων που κρύφτηκαν με την κουκούλα της αποχής αποφεύγοντας να πάρουν μια γενναία απόφαση, είναι απόδειξη αναξιότητας. Είναι ανάξιοι και  ανυπόληπτοι.

Το ΕΠΑΜ απευθύνεται ακόμα μια φορά στον ελληνικό λαό, υπενθυμίζοντας ότι η ανυπόληπτη μπριγκάντα του Ευρωκοινοβουλίου είναι το αποτέλεσμα του 60% αποχής, της χαλαρής ψήφου και της ελαστικής συνείδησης όσων δεν υποπτεύονται τα δεινά που έρχονται για εμάς και τα παιδιά μας.

Αθήνα, 22 Σεπτεμβρίου 2024
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ