Δευτέρα, 16η Σεπτεμβρίου 2024  6:52: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 01 Σεπτεμβρίου 2024 18:58

Ο μισός πληθυσμός στο Ποκρόβσκ δεν θέλει να φύγει: «Κουραστήκαμε με τους Ουκρανούς – Θα περιμένουμε τους Ρώσους»

Όλο και πιο κοντά βρίσκεται ο ρωσικός στρατός στο Ποκρόβσκ όπου φαίνεται όμως να παρατηρείται και η πρώτη αλλαγή στάσης του πληθυσμού.

Και αυτό γιατί ενώ η ουκρανική ηγεσία διέταξε την εκκένωση της πόλης, οι μισοί δήλωσαν πως δεν φεύγουν γιατί κουράστηκαν με την Ουκρανία και πως θα περιμένουν τους Ρώσους!

Μάλιστα αναρτούν βίντεο με κίνηση των αυτοκινήτων τους μέσα στην πόλη σαν να είναι μια καθημερινή ημέρα.

Σημειώνουμε ότι το Ποκρόβσκ βρίσκεται δίπλα σε μια άλλη πόλη, την Μιρνοράντ και μαζί είχαν πληθυσμό πάνω από 100.000. Οι ουκρανικές αρχές εξέδωσαν υποχρεωτική εντολή εκκένωσης για οικογένειες με παιδιά αλλά από τους 60.000 του Ποκρόβσκ οι μισοί δεν θα φύγουν.

Την ίδια στιγμή που οι Ουκρανοί ακόμα προσπαθούν να βρουν τι στόχο έχουν στο Κουρσκ η Ρωσία συνεχίζει να προελαύνει στο Ντονμπάς με την επίθεση στο στρατηγικό κόμβο του Ποκρόβσκ να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Μάλιστα σήμερα υπήρξε η παραδοχή ότι το Ντονμπάς παραμένει η κύρια εστία σύγκρουσης, με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι όμως να αναγνωρίζει ότι το μέτωπο του Ποκρόβσκ είναι το πιο δύσκολο της σύγκρουσης.

Παράλληλα, ο Σύρσκι σημείωσε ότι 30.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν μεταφερθεί στην Κουρσκ, αλλά όχι από την περιοχή του Ντονμπάς που έρχεται να επιβεβαιώσει ότι οι Ρώσοι έχουν τεράστιες εφεδρείες.

Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα η Washington Post σήμερα θυμήθηκε ότι το παρατσούκλι του Ο.Σίρσκι είναι ο «Χασάπης του Μπακμούτ» κάτι που μάλλον σημαίνει ότι έχει αρχίσει να χάνεται η εμπιστοσύνη της Δύσης στο πρόσωπό του.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη στην κατεύθυνση της κύριας επίθεσης του εχθρού. Όμως όλες οι απαραίτητες αποφάσεις σε όλα τα επίπεδα λαμβάνονται χωρίς καθυστέρηση», δήλωσε ο Σίρσκιι, στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Η ρωσική προέλαση επιταχύνεται χάρη σε μια αλλαγή τακτικής, η οποία αντικατοπτρίζει όλο και περισσότερο τακτικές που είχε χρησιμοποιήσει νωρίτερα η ομάδα μισθοφόρων Wagner.

Οι ουκρανικές δυνάμεις αναφέρουν ότι έρχονται αντιμέτωποι με διαδοχικά κύματα επιθέσεων από το ρωσικό πεζικό που επιχειρεί να εισβάλει στις θέσεις τους.

Η τακτική αυτή – αν και έχει κόστος – εξαντλεί γρήγορα τις ουκρανικές μονάδες που αναγκάζονται να αποκρούουν συνεχείς επιθέσεις.

Συν τοις άλλοις, οι Ρώσοι χρησιμοποιούν τα τεθωρακισμένα οχήματα με φειδώ – περιπλέκοντας το έργο των ουκρανικών αρμάτων μάχης και του πυροβολικού, τα οποία οι Ουκρανοί είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν ελάχιστα στο πεδίο της μάχης.

Η Ρωσία χρησιμοποιεί επίσης ισχυρές βόμβες ολίσθησης, αναγκάζοντας την Ουκρανία να διαλύει τις μονάδες της όταν αρχίζουν οι βομβαρδισμοί και μερικές φορές ακόμη και να αποσύρει στρατεύματα από την πρώτη γραμμή.

Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι η Μόσχα έχει αναπτύξει περίπου το ένα τρίτο της Ομάδας Κεντρικού Στρατού της στο συγκεκριμένο  μέτωπο ή περίπου 30.000 στρατιώτες – καθώς και τις πιο έτοιμες για μάχη εφεδρείες της.

pronews.gr

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 01 Σεπτεμβρίου 2024 19:03