Πέμπτη, 27η Ιουνίου 2024  5:52: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 31 Μαϊος 2024 19:19

Θανάσης Παπαθανάσης: «Το Νοσοκομείο της Ι.Π. Μεσολογγίου δεν υποβαθμίζεται. Ενισχύουμε τις δομές Υγείας του νομού μας»

«Το Νοσοκομείο της Ι.Π. Μεσολογγίου δεν υποβαθμίζεται. Ενισχύουμε τις δομές Υγείας του νομού μας» δήλωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης κατά την επίσκεψη του Αν. Υπουργού Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους στην Αιτωλοακαρνανία.

Ο Βουλευτής Θανάσης Παπαθανάσης συνόδευσε τον Αν. Υπουργό Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, κατά την επίσκεψη του στην Αιτωλοακαρνανία, η οποία περιελάμβανε επισκέψεις στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου και στο Γενικό Νοσοκομείο Ι.Π. Μεσολογγίου όπου συζητήθηκαν με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και με τους εργαζομένους όλα τα σημαντικά θέματα που αφορούν την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια ιατρική περίθαλψη στην περιοχή.

Ο κ. Θεμιστοκλέους, αναφέρθηκε στην σημαντική στήριξη στο Εθνικού Συστήματος Υγείας και στην αναγκαιότητα περαιτέρω ενίσχυσης του. Επισήμανε την αύξηση του προϋπολογισμού του Γ.Ν. Μεσολογγίου από 4 σε 6 εκατομμύρια ευρώ καθώς και την αύξηση του προϋπολογισμού του Γ.Ν. Αγρινίου κατά 40%. Ξεκαθάρισε ότι το Γ.Ν. της Ι.Π. Μεσολογγίου δεν υποβαθμίζεται ούτε αλλάζει χαρακτήρα.

Ο Θανάσης Παπαθανάσης, με πολυετή εμπειρία και προσφορά στον τομέα της Υγείας, καθώς έχει διατελέσει αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας τόνισε ότι η βούληση της Κυβέρνησης και το παραγόμενο έργο έχουν στόχο την ενίσχυση και θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας. Σημείωσε δε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη υλοποιεί τη δέσμευση της για ενίσχυση του Κράτους Πρόνοιας. Η πολιτική ενίσχυσης του  έμψυχου δυναμικού του ΕΣΥ αποτελεί επί της ουσίας πολιτική κοινωνική που αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες..

Παράλληλα, επισημάνθηκε η προκήρυξη 10.000 νέων θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για το 2024, με 6.000 θέσεις ιατρών και 4.000 θέσεις νοσηλευτών, το μεγαλύτερο σε μέγεθος πακέτο προσλήψεων από την ίδρυση του ΕΣΥ.

“Η Αιτωλοακαρνανία είναι ο μεγαλύτερος νομός της χώρας. Οφείλουμε στους πολίτες υγειονομική ασφάλεια και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας”.

“Το Γ.Ν. Μεσολογγίου δεν υποβαθμίζεται ούτε αλλάζει χαρακτήρα ενώ και το αιμοδυναμικό εργαστήριο στο Γ.Ν. Αγρινίου θα προχωρήσει. Εν όψει και του νέου χάρτη για την Υγεία πρωταρχικός μας στόχος η ενίσχυση των δομών του νομού μας με προσωπικό και μέσα.

Μην ξεχνάμε ότι το υγειονομικό προσωπικό της χώρας όλο το προηγούμενο διάστημα και στην περίοδο της πανδημίας εργάστηκε με αυτοθυσία και απέδειξε την αξία του δημόσιου συστήματος Υγείας. Η Κυβέρνηση ανταποκρίθηκε και στήριξε το Σύστημα Υγείας όλο το προηγούμενο διάστημα, οι ΜΕΘ έχουν διπλασιαστεί και το προσωπικό έχει αυξηθεί κατά 13%.

Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σκληρά. Προχωρά η αναβάθμιση 80 ΤΕΠ Νοσοκομείων και η ανακαίνιση  156 Κέντρων Υγείας με 1,3 δις. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης  ενώ πολύ σημαντικό είναι το Εθνικό Πρόγραμμα Προσυμπτωματικού ελέγχου με  δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για όλους.

Η Υγεία αποτελεί για εμάς πρώτη προτεραιότητα”  δήλωσε ο κ. Παπαθανάσης.