Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  10:36: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022 10:01

Ερώτηση Κ. Βελόπουλου στη βουλή σχετικά με: «Ανάγκη για διερεύνηση επί της καταλληλότητας του περιεχομένου σε πρόγραμμα ιστοσελίδας του Διαδικτύου που προβάλλει ταινίες για παιδιά»

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 23/9/2022

Του:          Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ:       Τον κ. Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κ. Πιερρακάκη

ΘΕΜΑ:      «Ανάγκη για διερεύνηση επί της καταλληλότητας του περιεχομένου σε πρόγραμμα ιστοσελίδας του Διαδικτύου που προβάλλει ταινίες για παιδιά»

Κύριε Υπουργέ,

Αρκετοί γονείς μας προώθησαν διαμαρτυρίες τους, κατά τις οποίες, ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο που προβάλλει κινηματογραφικές ταινίες για ανήλικα παιδιά («gamato kids»), πέραν της προκλητικής και σεξιστικής της επωνυμίας, παρεμβάλει εντός του σχετικού προγράμματός της αποσπάσματα (video spot) ταινιών με ακραίο πορνογραφικό υλικό. Εν τω μεταξύ, η εν λόγω πρακτική, ως φαίνεται, έχει ήδη διαπιστωθεί από ανάλογα λογισμικά σχετικής «προστασίας» στο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα, σε πολλές περιπτώσεις, αρκετοί ηλεκτρονικοί διακομιστές (όπως για παράδειγμα ο αντίστοιχος της Βουλής) να μπλοκάρουν την σύνδεση με αυτή την ιστοσελίδα. Παρ’ όλα αυτά, η δυνατότητα να επισκεφθούν την ως άνω ιστοσελίδα, κατ’ οίκον, ανυποψίαστα παιδιά αλλά και γονείς παραμένει, ενώ η ιστοσελίδα αυτή βρίσκεται ακόμα «στον αέρα». Τα προαναφερθέντα καθιστούν επιτακτική και αναγκαία την παρέμβαση των αρμόδιων Αρχών για να διαφυλάξουν τα ανήλικα παιδιά από ένα θέαμα που δεν αρμόζει στην ψυχοσύνθεση και στην ψυχολογία τους. Ως εκ τούτου, προς αποφυγή της εκδήλωσης ανωμαλιών στην συμπεριφορά και στον ψυχισμό των παιδιών, τόσο η παρέμβασή σας, όσο και η αντίστοιχη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), προς άμεση διακοπή αυτών των ύπουλων και καταστροφικών για τον ψυχισμό των παιδιών ενεργειών από τους ανωτέρω δημιουργούς περιεχομένου, κρίνουμε ότι είναι κάτι περισσότερο από αναγκαία και κατεπείγουσα.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Έχετε εξακριβώσει το αν και πόσο συχνά προκύπτουν οι παραπάνω αναφερόμενες προβολές “video spot” πορνογραφίας εντός παιδικών ταινιών που προβάλλει, ως παρένθετες, η ανωτέρω αναφερόμενη ιστοσελίδα του Διαδικτύου; Αν ναι, προτίθεσθε να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να αποτραπεί η προβολή του σχετικού ακατάλληλου για τα ανήλικα παιδιά θεάματα;

Ο ερωτών βουλευτής

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ