Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  4:58: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2022 13:23

Φεύγας: «Ο κ. Τσίπρας οφείλει να “μαζέψει” τα στελέχη του»

Η ελληνική οικονομία είναι ανθεκτική στις πιέσεις που παρατηρούνται σε πολλά επίπεδα και με σύμμαχο της την ανάκαμψη του τουρισμού, θα καταφέρει να επανέλθει σε υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης ακόμα και μέσα στο ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον που βρισκόμαστε, υποστήριξε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Flash της Θεσσαλονίκης, ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Φεύγας.

Όπως υποστήριξε ο κ. Φεύγας, όλα τα στοιχεία πιστοποιούν πως, παρά τις δυσοίωνες παγκόσμιες προβλέψεις, η ελληνική οικονομία αντέχει στην κρίση και παρουσιάζει σχετικά καλύτερη εικόνα από αυτή που αναμενόταν. Στην καλή αυτή εικόνα, παίζει ρόλο και ο δείκτης της ανάπτυξης, που παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις συνέπειες που αυτός προκαλεί, είναι αρκετά υψηλός,, κάτι που συγκρατεί τις όποιες αναταράξεις προκαλούνται από τις αυξητικές τάσεις του πληθωρισμού.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις πάνω στα θέματα της ενέργειας και τις κινήσεις της Ρωσίας, Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι η χώρα μας, σε σύγκριση με τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, είναι λιγότερο εκτεθειμένη στον κίνδυνο της ενεργειακής επάρκειας. Ακόμα, υπογράμμισε την ανάγκη η Ευρώπη, επιτέλους να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις σε κεντρικό επίπεδο, με τα χρηματοδοτικά εργαλεία που απαιτούνται, προκειμένου να ανακουφίσει τους πολίτες της και κατ’επέκτασιν και τις οικονομίες των χωρών της. Επιπροσθέτως, όπως υπογράμμισε ο κ. Φεύγας, η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι δογματική πάνω στα περισσότερα ζητήματα και θα προχωρήσει ξανά στη χρήση του λιγνίτη για όσο κι αν χρειαστεί, προκειμένου να παράξει ηλεκτρική ενέργεια για τους πολίτες της χώρας. Επίσης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην χρήση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, που όσο ο καιρός περνά, συνεισφέρουν με τη σειρά τους μεγαλύτερα ποσοστά ενέργειας στις ανάγκες μας αλλά και στο υγροποιημένο φυσικό αέριο, που όπως όλα δείχνουν, στο μέλλον θα είμαστε πολύ πιο μπροστά από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης όσον αφορά τα αποθέματα του.

Αναφορικά με την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει σε πολιτικό επίπεδο, ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε πως αυτό συμβαίνει διότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μπροστά σε ένα μεγάλο στρατηγικό αδιέξοδο εδώ και πολύ μεγάλο διάστημα. Όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει πολύ καιρό τώρα να υπολείπεται δημοσκοπικά της ΝΔ, παρά το γεγονός ότι εκείνη κυβερνά τρία χρόνια εν μέσω κρίσεων που την αναγκάζουν να λαμβάνει πολύ σκληρά μέτρα. Αυτό, προκαλεί μεγάλο εκνευρισμό και οδηγεί τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να «τραμπουκίζουν» όπως είπε χαρακτηριστικά υπουργούς της κυβέρνησης, με ακραίες εκφράσεις και χαρακτηρισμούς απαράδεκτους όπως αυτός του κ. Βερναρδάκη κατά της κας Κεραμέως. Οι συμπεριφορές αυτές το μόνο που προσφέρουν είναι τοξικότητα στην πολιτική ζωή του τόπου εν μέσω μιας πολύ δύσκολης περιόδου. Παράλληλα, ο κ. Φεύγας, κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να «μαζέψει» τα στελέχη του.

Όσον αφορά τέλος τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Φεύγας εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του αναφορικά με τη στάση της γείτονος χώρας, η οποία όπως είπε, προσχωρεί όλο και πιο βαθιά στο φαινόμενο του αναθεωρητισμού. Το θετικό είναι όπως είπε ο κ. Φεύγας ότι σύσσωμη η Δύση στέκεται απέναντι σε αυτό το φαινόμενο και βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας, που ως σύμμαχος της, στέκεται αταλάντευτα προσηλωμένη στις αξίες της και τιμά τις διεθνείς συμμαχίες της κάτι που δεν κάνει η Τουρκία. Κλείνοντας, εκτίμησε ότι ίσως ο Ερντογάν ίσως συνεχίσει το παιχνίδι των προκλήσεων στο Αιγαίο το επόμενο διάστημα, κάτι που δεν θα πρέπει να μας παρασύρει. Εμείς, εκείνο που οφείλουμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να χτίζουμε την εθνική μας αυτοπεποίθηση, να ενισχύουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας και να συνεχίσουμε να πιστεύουμε το διεθνές δίκαιο που είναι με το μέρος μας.

agrinionews.gr