Πέμπτη, 19η Μαίου 2022  9:18: μμ
rss button rss button fb button fb button

Ροή Ειδήσεων

hmerologio ekdiloseon

Επιχειρείν Δυτικά

Agrinio Autogas Μπουλούμπασης: BOSCH Injection Service, Συστήματα Υγραερίου

Ιαν 03, 2021
Η εταιρεία μας διαθέτοντας 25 χρόνια πείρα στο χώρο της επισκευής του αυτοκινήτου είναι γνωστή στην…

Ημερολόγιο Ειδήσεων

« Ιούλιος 2021 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 04 Ιουλίου 2021

Της Κύρας Αδάμ

Με κοινή επιστολή τους προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Γερμανία Γαλλία, Βέλγιο Λουξεμβούργο Ολλανδία και Ελβετία,(σσ επειδή ανήκει στην περιοχή Σένγκεν) διαμαρτύρονται εντόνως εναντίον της Ελλάδας και ζητούν τη λήψη επανορθωτικών μέτρων , διότι τον τελευταίο χρόνο παρατηρούν αυξανόμενο αριθμό προσφύγων, που έχουν πάρει άσυλο στην Ελλάδα, να ταξιδεύουν στις χώρες αυτές και να υποβάλουν για δεύτερη φορά  άσυλο.

Με την επιστολή τους στη Ε. Επιτροπή οι έξι χώρες αυτές ζητούν την άμεση επιστροφή των  προσφύγων  αυτών στην Ελλάδα και τη λήψη αντίστοιχων μέτρων .

ΟΙ έξι ευρωπαϊκές χώρες διαμαρτύρονται διότι αυτοί οι πρόσφυγες, αφού έχουν πάρει άσυλο από την Ελλάδα, πρώτη χώρα υποδοχής τους, «καταχρώνται των δικαιωμάτων τους» και ταξιδεύουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες , όπου και ξανακάνουν αίτηση ασύλου για να παραμείνουν στις νέες χώρες επιλογής τους.

Πράγματι, σύμφωνα με τη ευρωπαϊκή νομοθεσία,  οι έχοντες άσυλο πρόσφυγες  μπορούν να ταξιδέψουν ελεύθερα για 90 ημέρες στις χώρες Σένγκεν, αλλά υποχρεωτικώς να επιστρέψουν πίσω στη χώρα που τους έδωσε άσυλο, εν προκειμένω την Ελλάδα. Στην επιστολή τους μάλιστα, οι πέντε χώρες υπονοούν θρασύτατα ότι στην Ελλάδα έχουν στηθεί «παραμάγαζα» που προωθούν αυτές τις κινήσεις των εν λόγω προσφύγων.

Η Γερμανία, που διαμαρτύρεται,  ισχυρίζεται μάλιστα ότι μέσα σ έναν χρόνο , στο έδαφος της έχει φτάσει ο …συγκλονιστικός αριθμός των 17.000 ατόμων , που ζητούν για δεύτερη φορά άσυλο στη Γερμανία.

Η γερμανική αιτιολογία γι’ αυτές τις κινήσεις των προσφύγων είναι  ότι η Ελλάδα δεν ικανοποιεί ανεκτά επίπεδα διαβίωσης των προσφύγων με άσυλο, οι οποίοι ζητούν το νέο άσυλο σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η ελληνική κυβέρνηση φυσικά αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι «οργανώνει» αυτές τις κινήσεις των προσφύγων , ωστόσο γνωρίζει ότι κάποια στιγμή θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει το θέμα και τον ..επαναπατρισμό των προσφύγων με  άσυλο πίσω στην Ελλάδα.

Η ενοχλητική  και άδικη για την Ελλάδα «παρατήρηση» των εταίρων , αποδεικνύει για μια ακόμα φορά  πόσο ανέτοιμη απρόθυμη και σε σύγχυση βρίσκεται ακόμα και σήμερα  η Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στη λιμνάζουσα  και επικίνδυνη κατάσταση των προσφύγων σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Οι ευρωπαίοι εταίροι αφού έβαλαν όλα τα πιστόλια στον κρόταφο της μνημονιακής Ελλάδας το 2015 να δέχεται ως κύρια πύλη εισόδου , αρχικά Σύριους πρόσφυγες πολέμου και τώρα μετανάστες από όλα τα σημεία της γης μέσω Τουρκίας, ουδέποτε ασχολήθηκαν σοβαρά με το θέμα της προώθησης και ανακατανομής προσφύγων με άσυλο στις χώρες τους. Ορισμένες από αυτές μάλιστα έχουν κλείσει τα σύνορα τους , ενώ άλλες, όπως η Δανία προσφάτως, διώχνουν από το έδαφος τους και αυτούς που έχουν δεχθεί στο μεταξύ.

Η εσωτερική ευρωπαϊκή διάσταση του προσφυγικού/μεταναστευτικού, παραμένει ένα άδειο τενεκεδάκι το οποίο οι « ενοχλημένοι» ευρωπαίοι κλωτσάνε παρακάτω, όσο η Ελλάδα , ( αλλά και η Ιταλία) για διαφορετικούς λόγους η κάθε μια χώρα δεν βρίσκουν τον χρόνο και την ευκαιρία να το θέσουν επιτακτικά στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι έντρομοι όμως εταίροι , με επικεφαλής το Βερολίνο σπεύδουν να καλοπιάνουν τον Ερντογάν κάθε φορά που αυτός σηκώνει το «πυροβόλο» όπλο του, με τις μεταναστευτικές ορδές που θα στείλει στην Ευρώπη.

Μόλις   από το τελευταίο Συμβούλιο Κορυφής , η Άγκυρα εισέπραξε την «προκαταβολή 3,5 δις ευρώ για να κάνει τα κουμάντα της για τους πρόσφυγες και μετανάστες στο έδαφος της. Για να μην ανοίξει προς το παρόν τις πόρτες για την Ευρώπη.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

του Γιώργου Βαρεμένου*

Κάποιες από τις ατέλειωτες βόλτες στο Παρίσι κατέληγαν στο νεκροταφείο του Père Lachaise. Πριν ακόμη μπεις στην σημαντική αυτή νεκρόπολη και νοιώσεις το αεράκι ανάμεσα στα δέντρα, κάτι σαν ψίθυρο της ιστορίας και εκείνων που την έγραψαν, ήδη από τον εξωτερικό τοίχο, περνούν σαν κινηματογραφική σεκάνς οι εικόνες των κομμουνάρων που έπεσαν εκεί, εκτελεσμένοι από το καθεστώς του Θιέρσου.

Περνώντας ανάμεσα στους τάφους του Μολιέρου, του Σοπέν, του Όσκαρ Ουάιλντ, της Κολέτ κ.ά., διασταυρώνεσαι με επισκέπτες που τους οδήγησαν εκεί οι ταξιδιωτικοί οδηγοί, αλλά και κάποιους ελαφροπερπάτητους προσκυνητές. Όπως οι δύο Τούρκοι με την χαρακτηριστική στάση προσευχής και την θέση των δύο χεριών κοντά στο πρόσωπο, μπροστά στο τάφο του επαναστάτη  σκηνοθέτη Γιλμάζ Γκιουνέι. Συνεννοείσαι με τα μάτια και προχωράς για να φθάσεις σε έναν από τους πιο ταπεινούς τάφους, αλλά τόπο συνάντησης για ανθρώπους νέους στην ηλικία ή στην καρδιά. Τον τάφο του Τζιμ Μόρρισον. Νυχτερινά προσκυνήματα ως τη αυγή, με κιθάρες και μπύρες, απ’ όσους συνέρρεαν από διάφορα μέρη του κόσμου για να νοιώσουν μέσα στην νύχτα την κραυγή του ποιητή του σκότους, να έρχεται από τα έγκατα της γης. Μία αρκετά αντιπροσωπευτική εικόνα αυτής της νυχτερινής μυσταγωγίας, υπήρχε σε σκηνή της πρόσφατης επιτυχημένης -εμπορικά και καλλιτεχνικά- γαλλικής σειράς “Κάλεσε τον μάνατζέρ μου”. Ο Μόρρισον, ο αυθεντικός βραχνός προφήτης, ένα γεννημένο ταλέντο που δεν διάβαζε νότες και δεν έγραφε απλούς στίχους αλλά σκοτεινά ποιήματα, τράβηξε τον δρόμο της αυτοκαταστροφής ως το τέλος της 27χρονης ζωής του στο Παρίσι το 1971. Εκεί όπου φαντασιώθηκε, ίσως, ότι θα ζούσε το κλίμα της Πόλης του Φωτός το 1920, όπως το αναβιώνει ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ  στο βιβλίο του “Αέναη γιορτή”. Ένας τρελλός καμικάζι, όπως τον περιγράφει ο ντράμερ των Doors Τζων Ντένσμορ, τερμάτισε το ανεξέλεγκτο ντελίριο των παθών του (με όποια έννοια περιλαμβάνει αυτή η λέξη) σε ένα σπίτι στη Βαστίλλη, έξω από το οποίο τη  τελευταία φορά που πέρασα η πλάκα νομίζω έγραφε: «Εδώ δεν πέθανε ο Τζιμ Μόρρισον», σε μία απέλπιδα ίσως προσπάθεια να σταματήσει η αέναη προσέλευση.

Τί είναι εκείνο που κρατάει άσβεστο το κερί της μνήμης του 50 χρόνια μετά; Όχι μόνο το γεγονός ότι έζησε τόσο έντονα και πέθανε τόσο νωρίς. Είναι η ανεπανάληπτη αυθεντικότητα της παρουσίας του, όσες προσπάθειες κι αν έκανε ο ίδιος να την γκρεμίσει με τα αχαλίνωτα πάθη και την αυτοκαταστροφική συμπεριφορά του. Ίσως αυτό το τελευταίο να ενέτεινε τον μύθο του.

Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και το σύστημα μετέτρεψε την αμφισβήτηση σε τζην κι ένα σωρό άλλα καταναλωτικά προϊόντα. Μέχρι και το Break on Through to the other side ήθελαν σε διαφήμιση για τζιπ με αέριο! Το απέτρεψε ο Ντένσμορ με δικαστικό μαραθώνιο, που είχε ως αποτέλεσμα οι δυο άλλοι τότε επιζώντες των Doors να τον χαρακτηρίσουν επικίνδυνο κομμουνιστή.

Γυιός στρατιωτικού, ο Τζιμ Μόρρισον τα έσβησε όλα πίσω του και έφθασε στο σημείο να μην θέλει να επιτρέψει την είσοδο της μάνας του σε μία συναυλία του.

Μέσα απ’ τα σκοτάδια του μυαλού του, ξεπήδησαν λαμπερές αχτίδες μεγαλοφυίας και αισθαντικότητας. Άλλωστε, ποιος ξέρει; Μπορεί να υπάρχει μία αδιόρατη σχέση μεταξύ τρέλλας και μεγαλοφυΐας.    Κατηφορίζοντας από το Père Lachaise και νοιώθοντας ότι πέρασες τόσο κοντά από εκεί όπου αναπαύεται ο Όσκαρ Ουάιλντ και ο Τζιμ Μόρρισον, αναλογίζεσαι ότι δεν μπορεί να είναι αυτό το the end, my only fried.

*  Ο  Γ. Βαρεμένος είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Η αναφορά από τον Αλέξη Τσίπρα στον μεσαίο χώρο και οι παρεμβάσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην Προγραμματική Συνδιάσκεψη

Το κλειδί για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις επόμενες εκλογές, είναι ο μεσαίος χώρος, το κέντρο. Σ’ αυτόν τον στόχο επικέντρωσε την παρέμβασή του λίγο πριν από την ολοκλήρωση της προγραμματικής συνδιάσκεψης ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας με σαφήνεια πως η μάχη για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορεί να κερδηθεί εφόσον το κόμμα του στραφεί προς τους πολίτες που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικοί.

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε το μεγάλο ζητούμενο που είναι ο σχηματισμός προοδευτικής κυβέρνησης από την κάλπη της απλής αναλογικής και για πρώτη φορά μίλησε ξεκάθαρα για “προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας” με μόνη προϋπόθεση τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-έστω και με μία ψήφο. Εξ αυτού του λόγου σχολίασε πως στις επόμενες εκλογές όλες οι πολιτικές δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικές θα πρέπει να πάρουν θέση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν άφησε ασχολίαστη την επίθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την αξιωματική αντιπολίτευση και τις αναφορές του για “υγειονομικό σαμποτάζ” απαντώντας πως “αν κάποιος έκανε και κάνει υγειονομικό σαμποτάζ στη χώρα είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης με την ανικανότητά του να διαχειριστεί την πανδημία και με τη διαρκή του έγνοια να αντιμετωπίσει τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι την πανδημία”. Πρόσθεσε μάλιστα πως όπως σε όλα τα καθεστώτα, τις αντιδραστικές εξουσίες, τις αυταρχικές δυνάμεις όταν βλέπουν το τέλος τους καταφεύγουν στην ίδια συνταγή: Στον διχασμό, την διάσπαση της κοινωνίας, στην κοινωνική και πολιτική όξυνση”.

Στο ξεκίνημα της παρέμβασής του ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στο δίλημμα που τέθηκε από αρκετούς συνέδρους για το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα πρέπει να πάει προς το δεξιά ή τα αριστερά. “Θα σάς απαντήσω όπως το νιώθω. Ο ΣΥΡΙΖΑ για να κερδίσει δεν αρκεί να κερδίσει μόνο όσους πολίτες αυτοπροσδιορίζονται ως αριστεροί και ριζοσπάστες πρέπει να κερδίσει αυτό που ονομάζουμε μεσαίο χώρο. Αυτούς που ενδεχομένως να αυτοχαρακτηρίζονται πολίτες του κέντρου.

Τσίπρας: Να στρίψουμε αριστερά

Και ποια είναι η συνταγή για να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το κέντρο; ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε πως αν θέλουμε να κερδίσουμε το κέντρο πρέπει να στρίψουμε αριστερά όχι όμως με ανούσιες αυτοαναφορικές προτάσεις και συνθήματα αλλά με τον προγραμματικό μας λόγο.

Όπως είπε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι “βαθιά ριζοσπαστικό, αλλά ταυτόχρονα και ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο”. Κρίσιμο ρόλο, όπως ανέφερε θα παίξει και το μείζον θέμα της αξιοπιστίας για να τονίσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λάθη όμως υλοποίησε σοβαρές πολιτικές αφήνοντας γεμάτα τα δημόσια ταμεία.

Επέμεινε πως ο ΣΥΡΙΖΑ στον αντίποδα της κυβέρνησης θέλει να ενώσει κι όχι να διχάσει και εξήγησε: “Δεν μάς αφορά η δημαγωγία του μίσους, ο λαϊκισμός του “σαμποτάζ” τα κηρύγματα εναντίον οποιασδήποτε κοινωνική ομάδα που χαρακτηρίζουν την κυβερνητική προπαγάνδα” είπε και προσδιόρισε το μήνυμα της τριήμερης συνδιάσκεψης. Μήνυμα προς την κοινωνία, προς το κόμμα μας και προς τους πολιτικούς μας αντιπάλους και προς τις πολιτικές δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, όπως εξήγησε. Αυτό το μήνυμα αφορά την ήττα της δεξιάς σε μία κρίσιμη αναμέτρηση που πρέπει να δώσει τη δυνατότητα συγκρότησης προοδευτικής κυβέρνησης.

Η Συνδιάσκεψη στην οποία συμμετείχαν 2.375 σύνεδροι ολοκληρώνεται με συζήτηση επί των Συμπερασμάτων από τους Δημήτρη Τζανακόπουλο και Γιώργο Σταθάκη.

Οι παρεμβάσεις των στελεχών

Προηγήθηκαν οι παρεμβάσεις των στελεχών:

Όλγα Γεροβασίλη

 • Δεν υπάρχει πολυτέλεια για άγονη αυταρέσκεια ή για προσμονή πολιτικής δικαίωσης.
 • Η κυβερνώσα αριστερά είναι ξεκάθαρη πρόταση με ιεραρχημένες πολιτικές λύσεις, όχι διαμαρτυρία. Αν δεν υπάρξει πολιτική νίκη στις επόμενες εκλογές δεν θα υπάρχει χώρα να κυβερνηθεί στις μεθεπόμενες.

Γιάννης Ραγκούσης

 • Έχουμε μία διπλή κρίσιμη μάχη μπροστά μας. Όχι μόνο να νικήσουμε έστω και με μία ψήφο αλλά και να κερδίσουμε την κρίσιμη μάχη για τον χαρακτήρα των εκλογών με απλή αναλογική.

Ρένα Δούρου

 • Οι γνωστοί “συριζολόγοι” έγραψαν ότι στην Συνδιάσκεψη θα υπάρξουν εσωκομματικές εκκαθαρίσεις και μαχαιρώματα. Αποδεικνύεται ότι δεν ισχύει. Η συλλογικότητα το κύριο χαρακτηριστικό μας.

Αλέκος Φλαμπουράρης

 • Πρέπει να διευρύνουμε και να αντιστοιχήσουμε τα μέλη του κόμματος. Να διαμορφώνουμε προϋποθέσεις, ώστε η πολιτική μας να γίνει κτήμα αριστερών, δημοκρατών, προοδευτικών πολιτών που αντιστέκονται.

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

 • Απευθυνόμαστε σε κάθε πολίτη που αναζητά την προοδευτική προοπτική Η προοδευτική προοπτική σημαίνει νίκη στις επόμενες εκλογές

Αλέξης Χαρίτσης

 • Το πρόγραμμά μας απαντάει από προοδευτική σκοπιά στις προκλήσεις των καιρών μας Χρειάζεται να αναλυθεί βαθιά το πρόγραμμα.

Δημήτρης Χατζησωκράτης

 • Αποτυχία δημιουργίας κυβέρνησης από Κ. Μητσοτάκη πρέπει να ακολουθήσει δημιουργία προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Έφη Αχτσιόγλου

 • Έχουμε ευθύνη να έχουμε  νικηφόρα πορεία και σύγκρουση με τον νεοφιλελευθερισμό Επιχειρούμε κοινωνική συμμαχία με τα μεσοστρώματα , ώστε να παγιωθεί μία πλειοψηφία της αριστεράς στην κοινωνία. Αυτό το άγχος πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ηγεμονικά χωρίς αμφιβολίες και συμπλέγματα

Νίκος Μπίστης

 • Απέναντι στην πολύμορφη συντηρητική παράταξη οφείλουμε να αντιπαρατεθούμε στην πιο πλατιά κοινωνική και πολιτική προοδευτική συμμαχία, τώρα όχι αύριο, οι συνθήκες ποτέ δεν ωριμάζουν από μόνες τους.

Χρήστος Σπίρτζης

 • Δεν αρκεί η αέναη ζύμωση μεταξύ μας, αλλά να ακούσουμε την κοινωνία και να σπάσουμε κοινωνικά ταμπού, δογματισμούς και αγκυλώσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ και μέσα στην κοινωνία

Θοδωρής Δρίτσας

 • Για να νικήσουμε πρέπει να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας. Να τελειώνουμε με ψεύτικα διλήμματα “ποιοι είναι με τη διεύρυνση και ποιοι δεν είναι”.

Κώστας Ζαχαριάδης

 • Πρέπει να αποτυπώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση και θέλει να κυβερνήσει ξανά. Είναι το μεγαλύτερο προοδευτικό κόμμα της Ευρώπης και φέρει μεγάλη ευθύνη.

Πάνος Σκουρλέτης

 • Υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες: Το συνέδριο που οφείλουμε σε χιλιάδες νέα και παλιά μέλη που θα διαλύσει υποκειμενικές ερμηνείες για το πώς προχωρήσαμε, αν υπάρχουν υβριδικά όργανα, να γίνει το κόμμα και το πρόγραμμα θελκτικό.

Ευκλείδης Τσακαλώτος

 • Η συζήτηση δεν είναι εσωστρέφεια ή εξωστρέφεια… Να πείσουμε τον κόσμο όχι μόνο ότι όσα λέμε είναι καλά αλλά και ότι είναι εφαρμόσιμα

Νίκος Φίλης

 • Μπροστά μας έχουμε τον κίνδυνο ενός συστήματος να έχουμε ενάμιση κόμμα. Ένα κόμμα αιώνια κυβερνητικό κι ένα μεγάλο κόμμα αιώνια αντιπολιτευτικό. Αυτός είναι ο στόχος της δεξιάς. Τώρα που είμαστε αντιπολίτευση στη νέα διεθνή πραγματικότητα τι κρατάμε; Είμαστε υποχρεωμένοι να ψηφίζουμε για την Φραπορτ το Ελληνικό και τα Ραφάλ;

Σία Αναγνωστοπούλου

Το κόμμα πρέπει να είναι διευρυμένο να διεισδύσει σε όλους τους αρμούς της κοινωνίας, κάθε καμπαναριό και οργάνωση

Θάνος Μωραίτης

 • Το ζητούμενο είναι η πολιτική αλλαγή, η νίκη στην αλλαγή, η προοδευτική κυβέρνηση. Για να το πετύχουμε υπάρχει η προϋπόθεση δημιουργίας πλατιάς πλειοψηφίας κοινωνικής και πολιτικής που θα είναι το όχημα να ξεδιπλώσουμε το ιδεολογικά και πολιτικό οπλοστάσιο θεσεων και λύσεων

Παύλος Πολάκης

 • Θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναγίνει κυβέρνηση όταν διατυπώσει πρόγραμμα με λαΪκά και κατανοητά σημεία, κοινωνικά αναγκαία που θα χτυπάνε στην καρδιά της διαπλοκής.

Νίκος Παππάς

 • Να βάλουμε σοβαρό συμπαγή πολιτικό στόχο. Πρωτιά στις εκλογές και συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης από την κάλπη της απλής αναλογικής. Βήμα για κόμμα ανοιχτό κι όχι φοβικό

Νίκος Βούτσης

 • Δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι μετράει πολύ στην έμπνευση και την ενεργοποίηση του κόσμου της αριστερας και τη ευρύτερης προοδευτικής παράταξης η σαφής και δεσμευτική αναφορά μας από τώρα για το εύρος των πολιτικών δυνάμεων μέσα κι έξω από τη Βουλή όλου του αριστερου δημοκρατικού και οικολογικού φάσματος

Θανάσης Θεοχαρόπουλος

 • Απαιτείται  σοβαρή, υπεύθυνη, τεκμηριωμένη, αγωνιστική αντιπολιτευση και αυτό αποτελεί κρίσιμο στοιχείο για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Νίκος Μαδεμλής

 • Στρατηγικός στόχος να είμαστε πρώτο κόμμα. Αυτό έχει προαπαιτούμενα ένα πρόγραμμα να εκφράζει το αίτημα της κοινωνικής πλειοψηφίας στη χώρα.

Ράνια Σβίγκου

 • Είναι καιρός να συσπειρωθούμε στη βάση μιας εναλλακτικής πλατφόρμας όπως για:κατάργηση του Συμφώνου Σταθερότητας, θεσμοθέτηση Ταμείου Ανάκαμψης, πράσινη συμφωνία.

Νεκτάριος Σαντορινιός

 • Να εφαρμοστούν οι αποφάσεις από όλους μας. Στόχος να απαλλαγεί η χώρα από τις πολιτικές της δεξιάς.

Αντώνης Κοτσακάς

 • Χρειάζεται σύνθεση και με το ριζοσπαστισμό και τα κινήματα και με τα μεσαία στρώματα

Πάνος Ρήγας

 • Να μη γίνει η Αριστερά των μαζών αριστερά προσωπικοτήτων και παραγόντων.

Πηγή: ethnos.gr

«H ανοχή απέναντι στους ανεμβολίαστους τελειώνει» επεσήμανε σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 98,9 και στους δημοσιογράφους Βαγγέλη Γιακουμή και Έλλη Σπυροπούλου, ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Φεύγας.

Ο κ. Φεύγας, αφού εξείρε τη στάση των πολιτών οι οποίοι έσπευσαν να εμβολιαστούν, έκανε έκκληση σε όσους αφήνουν τον εμβολιασμό για αργότερα, να το κάνουν νωρίτερα, διότι ίσως τότε να είναι αργά εξαιτίας των μεταλλάξεων του ιού και του τέταρτου κύματος πανδημίας για το οποίο όλοι οι επιστήμονες εκφράζουν τον φόβο ότι θα έρθει.

Εκτίμησε πως δεν θα ξαναγίνει κάποιο lock down διότι αφενός κάτι τέτοιο έχει κουράσει την κοινωνία και αφετέρου, η οικονομία δεν έχει πλέον άλλες αντοχές. Ακόμα, ο κ. Φεύγας θεωρεί πως η οικονομία μας βρίσκεται σε ισχυρή φάση ανάκαμψης και θα ήταν άσχημο εξαιτίας της στάσης ορισμένων πολιτών οι οποίοι δεν πείθονται να εμβολιαστούν, η τάση αυτή να επιβραδυνθεί, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «η ανοχή απέναντι στους ανεμβολίαστους τελειώνει».

Στη συνέχεια της συζήτησης ο κ. Φεύγας τόνισε τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης ως τη μεγάλη επενδυτική ευκαιρία της Ελλάδας και το αναγκαίο restart που χρειάζεται η πατρίδα μας. Παράλληλα απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη επεσήμανε ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας, υλοποιεί το προεκλογικό της πρόγραμμα και παρά τις όποιες δυσκολίες συνάντησε κατά την πρώτη διετία της διακυβέρνησης της, τα έφερε εις πέρα σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό.

Αυτό άλλωστε, αποτυπώνεται και στις μετρήσεις κοινής γνώμης, οι οποίες για πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρονικά, παρουσιάζουν μία κυβέρνηση να έχει κερδίσει την εκτίμηση των πολιτών έχοντας ήδη διανύσει τη μισή της θητεία.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ