Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  6:13: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021

Το μεσημέρι της Τρίτης τα μέλη του Ραδιοταξί Αγρινίου έστησαν κάλπες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. τους. Στις 12.00 της Τρίτης ξεκίνησε η ψηφοφορία και στις 15.00 οι κάλπες έκλεισαν και αναδείχθηκε το νέο 7μελές συμβούλιο.

Στις εκλογές συμμετείχαν περίπου 25 άτομα, τα οποία έβαλαν υποψηφιότητα για το Δ.Σ. για την Ομοσπονδία, το πειθαρχικό και την ελεγκτική επιτροπή. 

Αξιοσημείωτο είναι πως υπήρχε ένα κοινό ψηφοδέλτιο!

Όπως ήταν προγραμματισμένο σήμερα Πέμπτη το απόγευμα τα μέλη του νέου επταμελές συμβούλιο θα πραγματοποιούσαν συνάντηση για την εκλογή του νέου Προέδρου, όπως επίσης και την κατανομή των αξιωμάτων στους υπόλοιπους εκλεγμένους.

Μετά την συνάντησή τους ο νέος Πρόεδρος του Ραδιοταξί Αγρινίου να είναι ο Λεωνίδας Μάττας!

Η σύνθεση του υπόλοιπου Δ.Σ. έχει ως εξής: 

Ο νέος Πρόεδρος του Ραδιοταξί Αγρινίου Λεωνίδας Μάττας

Αντιπρόεδρος: Φάνης Κούρτης

Γενικός Γραμματέας: Γιάννης Λαζαρόπουλος

Ταμίας: Γιάννης Ασημάκης

Μέλη: Αποστόλης Ζαρκανίτης

Κώστας Μαπακογιάννης

Αλέξης Μπίτας

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα πόθεν έσχες των πολιτικών που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, για το ετος χρήσης 2019.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός, δηλώνει με την σύζυγό του αποδοχές περίπου 43.000 ευρώ το 2019.

Ο υπουργός, διαθέτει τέσσερις μισθωμένες θυρίδες και μετοχές σε δέκα εταιρίες της Ελλάδας και του εξωτερικού. Ακόμη, μαζί με την σύζυγό του, δηλώνουν πλήθος καταθέσεων σε Τράπεζες του Βελγίου και της Ελλάδας, σε κορόνες Νορβηγίας, ευρώ, Βρετανικές και Τουρκικές λίρες και δολάρια ΗΠΑ. Το ύψος των καταθέσεων αγγίζει τις 274.000 δολάρια και υπερβαίνει τις 670.000 ευρώ.

Ακόμη δηλώνει τη συμμετοχή του σε κτηματική – εργοληπτική εταιρεία, ενώ η σύζυγός του σε δικηγορική. Το ζεύγος διαθέτει τέσσερα επιβατικά, ένα δίκυκλο και ένα ταχύπλοο σκάφος. Ακόμη δηλώνονται 15 ακίνητα σε Μεσολόγγι, Χολαργό, Κηφισιά, Κερατέα, Αντίπαρο, Καλάβρυτα και Κέα. Ακόμη στη δήλωση του, εμφανίζεται συνυπόχρεος σε δάνειο με υπολειπόμενο ανεξόφλητο ποσό 957.000 ευρώ.

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας Μάριος Σαλμάς, δηλώνει εισοδήματα περίπου 87.000 ευρώ και η σύζυγος του 17.000 ευρώ.

Οι καταθέσεις τους σε Τράπεζες είναι περίπου 48.000 ευρώ σύμφωνα με την δήλωση, ενώ πέντε είναι τα δηλωμένα ακίνητα με σημαντικότερο την μονοκατοικία της οικογένειας στην Παλλήνη. Εκτός από δυο επιβατικά οχήματα, ο κ. Σαλμας διαθέτει και επτάμετρο ταχλύπλοο, που ήταν σε ακινησία για οκτώ μήνες το 2019, σύμφωνα με την δήλωση του.

Ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής Κώστας Καραγκούνης, δηλώνει εισοδήματα 46.000 ευρώ για το 2019, με την σύζυγό του να δηλώνει εισοδήματα 12.640 ευρώ. Οι καταθέσεις τους υπερβαίνουν τις 110.000 ευρώ, ενώ δηλώνουν ένα διαμέρισμα και ένα υπόγειο στο Γαλάτσι Αττικής.

Ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θάνος Μωραΐτης, δηλώνει εισοδήματα περίπου 46.000 ευρώ και η σύζυγός του εισοδήματα περίπου 51.000 ευρώ. Οι καταθέσεις τους δεν υπερβαίνουν τις 7.000 ευρώ ν ενώ δηλώνουν 15 ακίνητα, τα σημαντικότερα εκ των οποίων βρίσκονται στην Αράχωβα και ανήκουν στην σύζυγο του κ. Μωραΐτη. Το ζεύγος, έχει υψηλές δανειακές υποχρεώσεις.

Ο Γιώργος Βαρεμένος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αντιπρόεδρος της βουλής, το 2019 δήλωσε εισοδήματα 107.000 ευρώ περίπου, ενώ δηλώνει περίπου 400.000 ευρώ σε καταθέσεις. Ακόμη δηλώνει πέντε ακίνητα, με σημαντικότερο ένα διαμέρισμα 7ου ορόφου στο Παλαιο Φάληρο. Ο βουλευτής δεβν δηλώνει όχημα ή δάνειο.

Ο πρώην υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, είναι ς γνωστός από τους πλέον ευκατάστατους βουλευτές. Δηλώνει για το 2019 εισοδήματα περίπου 128.000 ευρώ μαζί με την σύζυγό του. Επίσης διαθέτει έναν μικρό αριθμό μετοχών, ενώ οι καταθέσεις τους αγγίζουν τις 430.000 ευρώ. Ακόμη μαζι με τη σύζυγό του δηλώνει 13 ακίνητα σε Αχαρνές, Γλυκά Νερά, Ναυπακτία, Κρανίδι και Στράτο.

76.000 ευρώ εισοδήματα το 2019 δηλώνει ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος (ΚΙΝΑΛ) και περίπου 7.000 ευρώ η σύζυγός του. Οι καταθέσεις του υπερβαίνουν τις 8.000 ευρώ ενώ δηλώνουν οκτώ ακίνητα, στους Αγίους Αναργύρους Αττικής και στο Ευπάλιο Φωκίδας. Αν και Ναυπάκτιος ο βουλευτής, δεν διαθέτει ακίνητο στη Ναύπακτο.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης, δηλώνει εισοδήματα περίπου 67.000 ευρώ. Στη δήωση ξεκαθαρίζει πως οι αποδοχές του από την βουλευτική του ιδιότητα το 2019, κατατέθηκαν στο κόμμα, όπως προβλέπει το καταστατικό του ΚΚΕ.

Βουλευτές:

Σπήλιος Λιβανός (ΥπΑΑΤ, βουλευτής ΝΔ)

Καραγκούνης Κώστας (βουλευτής ΝΔ)

Σαλμάς Μάριος  (βουλευτής ΝΔ)

Βαρεμένος Γιώργος (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ)

Μωραΐτης Θάνος (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ)

Κωνσταντόπουλος Δημήτρης (βουλευτής ΚΙΝΑΛ)

Παπαναστάσης Νίκος (βουλευτής ΚΚΕ)

Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας

Νεκτάριος Φαρμάκης

Δήμαρχοι:

Παπαναστασίου Γιώργος (δήμαρχος Αγρινίου)

Κατσούλας Γιώργος (δήμαρχος Αμφιλοχίας)

Τριανταφυλλάκης Ιωάννης (δήμαρχος Ξηρομέρου)

Λύρος Κωνσταντίνος (δήμαρχος Μεσολογγίου)

Κωνσταντάρας Σπύρος (δήμαρχος Θέρμου)

Γκίζας Βασίλης (δήμαρχος Ναυπακτίας)

Αποστολάκης Γεώργιος-Θεόδωρος (δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας)

agriniopress.gr

Η κλιματική κρίση είναι εδώ και μας απειλεί. Δεν υπάρχει πια καμία δικαιολογία αιφνιδιασμού. Οφείλουμε έγκαιρα να οργανώσουμε την άμυνα μας απέναντι στις συνέπειές της, δηλώνει.

Τα μεγάλα αστικά κέντρα θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα και ενδεχομένως να χρειαστεί τις κρίσιμες εργάσιμες μέρες και ιδίως την προσεχή Δευτέρα, να κηρυχθεί αργία, ώστε να μείνει προστατευμένος ο πληθυσμός, τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο Facebook.

Αναλυτικά:

Ενόψει του πρωτοφανούς κύματος καύσωνα που θα πλήξει τη χώρα μας τις επόμενες μέρες, επικοινώνησα με τον Διευθυντή και Πρόεδρο του ΔΣ του Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθηγητή Μανώλη Πλειώνη. Η Πολιτεία πρέπει να ακούσει τις προειδοποιήσεις των ειδικών. Η γνώμη τους είναι ότι τα μεγάλα αστικά κέντρα θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα και ενδεχομένως να χρειαστεί τις κρίσιμες εργάσιμες μέρες και ιδίως την προσεχή Δευτέρα, να κηρυχθεί αργία, ώστε να μείνει προστατευμένος ο πληθυσμός.

Σε κάθε περίπτωση, ο κρατικός μηχανισμός οφείλει να προετοιμαστεί έγκαιρα. Η ΔΕΗΔΕΗ +0,34% να μεριμνήσει άμεσα για την αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όλη την επικράτεια, καθώς η υπερφόρτωση του δικτύου θεωρείται δεδομένη. Ενώ οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να φροντίσουν να διατηρούν ανοιχτούς κλιματιζόμενους χώρους για τους πολίτες.

Η κλιματική κρίση είναι εδώ και μας απειλεί. Δεν υπάρχει πια καμία δικαιολογία αιφνιδιασμού. Οφείλουμε έγκαιρα να οργανώσουμε την άμυνα μας απέναντι στις συνέπειές της. Κυρίως όμως, να δράσουμε με σχέδιο, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις αιτίες που την προκαλούν.

alexis tsipras 29 7 2021

agrinionews.gr

Δημοσιεύτηκαν τα πόθεν έσχες των πολιτικών και έγινε γνωστή η περιουσιακή κατάσταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε για το 2019 συνολικά εισοδήματα πάνω από 80.000 ευρώ όπως προκύπτει από την δήλωση πόθεν έσχες που έδωσε στη δημοσιότητα η Βουλή.

Η σύζυγός του Μαρέβα Μητσοτάκη Γκραμπόφσκι είχε εισοδήματα της τάξης των 36.671 ευρώ, ενώ έχει έσοδα και από ακίνητα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων της BNP αξίας 17.000 δολαρίων και 7.500 ευρώ.

Η ακίνητη περιουσία του πρωθυπουργού και της συζύγου του παραμένει αμετάβλητη, καθώς εμφανίζουν συμμετοχή σε 36 ακίνητα σε Κρήτη, Αθήνα και Τήνο.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τη δήλωση πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πηγή / Φωτογραφία: newsit.gr

Δόθηκαν στη δημοσιότητα οι δηλώσεις πόθεν έσχες των πολιτικών, για το 2019.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, δόθηκαν στη δημοσιότητα περιουσιακά στοιχεία που έχουν δηλώσει πολιτικοί αρχηγοί, βουλευτές, ευρωβουλευτές, εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί, περιφερειάρχες και δήμαρχοι.

Δείτε αναλυτικά εδώ όλες τις δηλώσεις

sindisi.gr

«Ήρθε η ώρα να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής τους με συγκεκριμένες αποφάσεις, πράξεις, δράσεις, επιχειρήσεις και όχι λόγια», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Το μήνυμα ότι η νομιμότητα δεν είναι διαπραγματεύσιμη και δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε φαινόμενα παραβατικότητας, έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά την επίσκεψή του, με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη, στη Μεσσήνη και το Ναύπλιο.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αμέσως μετά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε με τον δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο και τους δημάρχους Άργους – Μυκηνών, Δημήτρη Καμπόσο, Ναυπλιέων, Δημήτρη Κωστούρο, Επιδαύρου, Τάσο Χρόνη και Ερμιονίδας, Ιωάννη Γεωργόπουλο, δεσμεύτηκε πως θα ενισχυθεί περαιτέρω η αστυνόμευση στις περιοχές τους που είναι παραγωγικές και τουριστικές. Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι εφόσον χρειαστεί θα περιπολούν στα χωριά ακόμα και ομάδες ΟΠΚΕ.

«Είμαστε εδώ νυχθημερόν αφοσιωμένοι στην αποστολή μας, που είναι η ασφάλεια των πολιτών και η αποκατάσταση της νομιμότητας. Η ανοχή μας είναι μηδενική απέναντι στα φαινόμενα παραβατικότητας, τα οποία εμποδίζουν τους πολίτες να κάνουν τη δουλειά τους. Ήρθε η ώρα να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής τους με συγκεκριμένες αποφάσεις,

Σχετικά με τη διαχείρισης της πανδημίας, ο υπουργός απηύθυνε έκκληση σε όλους να εμβολιαστούν και ιδίως οι επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης να τηρούν τα μέτρα για τον περιορισμό του αόρατου εχθρού, που είναι ο κορονοϊός, ώστε να κυλήσει ομαλά, χωρίς δυσάρεστες συνέπειες, η τουριστική περίοδος.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ τόνισε ότι έχει δώσει οδηγίες και κατευθύνσεις για γενικότερο στοχευμένο επιχειρησιακό επανασχεδιασμό για την πάταξη της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας συγκεκριμένων εγκληματικών ομάδων σε συγκεκριμένες περιοχές της Πελοποννήσου. Προσέθεσε, μάλιστα, ότι για αυτόν τον σκοπό θα γίνει αναδιάταξη των υπαρχόντων δυνάμεων, αλλά θα υπάρξουν και άλλες ενισχυτικές, σε περίπτωση που απαιτηθεί στο πλαίσιο υλοποίησης του υπό κατάρτιση σχεδιασμού, για την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Παράλληλα, οι δήμαρχοι Μεσσήνης, Άργους – Μυκηνών, Ναυπλιέων, Επιδαύρου και Ερμιονίδας ανέλυσαν την κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές τους, ενώ έκαναν ειδική μνεία στην καλή συνεργασία που ήδη υπάρχει και σημείωσαν ότι προσδοκούν σε περαιτέρω ενίσχυσή της.

Πηγή: protothema.gr