Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  2:52: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021

 
Άρης Αγραφιώτης
General Manager RESET
Κιν.: 6940650401
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Ο κύριος λόγος που οι περισσότερες επιχειρήσεις στρέφονται στη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος (eshop) είναι η μείωση των πάγιων και λειτουργικών εξόδων, η αυξητική τάση για online αγορές από το καταναλωτικό κοινό και οι πολλαπλές δυνατότητες προώθησης και διαφήμισης του eshop.

Όμως πολύ αναρωτιούνται αν όλα τα eshop είναι κερδοφόρα. Η απάντηση είναι όχι, καθώς όπως και το φυσικό κατάστημα έτσι και το eshop χρειάζεται να γίνουν κάποια βήματα σωστά. Στο παρόν άρθρο θα επισημάνουμε τι πρέπει να κάνετε ώστε να αποφύγετε πολυέξοδα και συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι.

Παρακάτω θα αναλύσουμε τα βασικά βήματα για ένα κερδοφόρο eshop:

1) Το πρώτο και πιο σημαντικό από όλα είναι να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό

Ένας ειδικός θα μπορέσει να κατασκευάσει για εσάς ένα ολοκληρωμένο online κατάστημα, καλαίσθητο και λειτουργικό, σύμφωνα με τις ανάγκες σας και τις τελευταίες τάσεις της online αγοράς. Σημαντικό είναι να επιλέξετε προσεκτικά τον επαγγελματία ή την εταιρία που θα αναλάβει το έργο. Εμείς στη RESET Media με παρουσία τουλάχιστον 15 ετών, από την ίδρυση της το 2005, αυτό που μας κάνει να διαφέρουμε από τις άλλες εταιρείες του είδους, είναι ότι κάθε έργο που αναλαμβάνουμε περνάει από στάδια μελέτης σε συνεργασία με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης ή του προϊόντος. Έτσι παρέχουμε ένα στρατηγικό ετήσιο σχεδιασμό πλάνου που επιτυγχάνεται το μέγιστο αποτέλεσμα.

2) Θα πρέπει να έχετε κάνει έρευνα σχετικά με τον ανταγωνισμό σας

Πολύ σημαντικό είναι να έχετε μια πλήρη εικόνα γύρω από τον ανταγωνισμό σας ώστε να είστε σε θέση να προσφέρετε αυτό που θα σας κάνει να ξεχωρίσετε αυξάνοντας το πελατολόγιό σας. Με άλλα λόγια το κλειδί είναι η διαφοροποίηση από τον ανταγωνισμό.

3) Σωστή επιλογή ονόματος (domain)

Έχετε υπόψη ότι ένα όνομα χώρου (domain) σχετικό με το αντικείμενο της επιχείρησής σας, θα βοηθήσει ιδιαίτερα στην αναζήτηση του eshop σας από τους πελάτες σας μέσω των μηχανών αναζήτησης καθώς θα λειτουργεί ως λέξη κλειδί ώστε να μπορούν εύκολα να σας εντοπίσουν.

4) Διαθέστε τον απαραίτητο χρόνο

Σκεφτείτε απλά ότι εάν δεν αφιερώσετε χρόνο στα πρώτα στάδια της κατασκευής του και να το οργανώσετε, σίγουρα θα χρειαστεί να δαπανήσετε πολλαπλάσιο χρόνο μετέπειτα.

Η σωστή προετοιμασία, και η καλή οργάνωση θα σας βοηθήσουν ώστε να προωθήσετε σωστά το eshop σας στις μηχανές αναζήτησης και στα social media.

5) Αξιοποίηση διαφημιστικών μέσων

Θα πρέπει να μπορέσετε να προωθήσετε εύστοχα το Eshop σας στα social media και να επικοινωνήσετε με το target group σας, ώστε να δημιουργήσετε επιπλέον πωλήσεις.

H RESET Media, αναλαμβάνει για εσάς τη δημιουργία της διαφημιστικής σας καμπάνιας καθώς και την σωστή προώθησή της στα social media.

eshop logo

 

Τα ηλεκτρικά πατίνια κατακλύζουν εδώ και καιρό όλες τις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και η Αθήνα δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Είτε ιδιόκτητα είτε ενοικιαζόμενα τα βρίσκουμε πλέον μπροστά μας σε καθημερινή βάση, τα παιδιά μας ζητούν ένα για δώρο και σε όλους δημιουργείται εύλογα η απορία : να το πάρεις το πατίνι ή να μην το πάρεις;

Τα ηλεκτρικά πατίνια κυκλοφορούν πλέον ανάμεσά μας και πολλοί από εμάς μπαίνουμε στον πειρασμό να κάνουμε μια βόλτα με ένα ενοικιαζόμενο ή ακόμα και να αγοράσουμε το δικό μας. Παράλληλα, η Lime ενημέρωσε πρόσφατα το ελληνικό κοινό ότι ξεκινά και εκ νέου τη δραστηριότητά της με νέα πατίνια στην Αθήνα. 

Γιατί να το επιλέξεις;

Το ηλεκτρικό πατίνι είναι ένα σχετικά οικονομικό μέσο μεταφοράς αφού υπάρχουν μοντέλα που ξεκινούν από 120 ευρώ όπως το UrbanGlide Ride 55 σύμφωνα με το Σκρουτζ, ενώ το νέο Ninebot Kick Scooter το βρίσκουμε μόνο με 369 ευρώ στις προσφορες Κωτσοβολος. Προς το παρόν τουλάχιστον οι ιδιοκτήτες δεν χρειάζεται να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας ή ασφάλεια ενώ αξίζει να σημειωθεί πως έχει ελάχιστο κόστος σέρβις και μπορείς να το φορτίζεις στο σπίτι ή το γραφείο. 

Σε αυτή τη χαμηλή τιμή μπορούμε να προσθέσουμε ότι δεν καταναλώνει βενζίνη κάτι που μειώνει επιπρόσθετα το κόστος μετακίνησης περίπου στα 0,15 ευρώ ανά 100 χλμ σε αντίθεση με ένα οικονομικό αυτοκίνητο που η κατανάλωσή του ανέρχεται περίπου στα 10 ευρώ ανά 100 χλμ. εκπέμποντας παράλληλα και ρύπους. Το ηλεκτρικό πατίνι όπως και όλα τα ηλεκτρικά μέσα μεταφοράς είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Μπορούμε να το χρησιμοποιούμε λοιπόν χωρίς να ανησυχούμε για το αν επιβαρύνουμε με ρύπους την ατμόσφαιρα. Ο Ιούνιος είναι μήνας περιβάλλοντος και την Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου κατατέθηκε στη Βουλή νομοσχέδιο που δίνει συνολικά κίνητρα για τη χρήση ηλεκτρικών μέσων μεταφοράς τόσο από ιδιώτες όσο και από επιχειρήσεις. 

Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο να κάνεις πατίνι, αφού αποφεύγεις την κίνηση και τον συνωστισμό. Μπορείς να το διπλώσεις και να το μεταφέρεις πολύ εύκολα λόγω του μικρού του βάρους που κυμαίνεται από 8 έως 10 κιλά. Μάλιστα πολλά βγαίνουν με σκελετό αλουμινίου για να είναι ακόμα πιο ελαφριά. Φυσικά μπορείς να παρκάρεις όπου θες γλυτώνοντας με αυτό τον τρόπο πολύτιμο χρόνο!

Τι πρέπει να προσέξεις;

Η ασφάλειά σου εξαρτάται πραγματικά από εσένα και το πόσο προσεκτικός είσαι. Τα ατυχήματα είναι πολύ συχνά αν και λίγοι είναι οι αναβάτες που τραυματίζονται σοβαρά. Επιβάλλεται να φοράς κράνος όποτε το χρησιμοποιείς αφού εκτός των άλλων οχημάτων και των πεζών, είναι πολύ εύκολο να χτυπήσεις σε κάποιο πεζοδρόμιο ή λακούβα λόγω έλλειψης ισορροπίας. Παρότι είναι αρκετά ελαφρύ αυτό δε σημαίνει πως γλιτώνεις το κουβάλημα σε σκάλες, συγκοινωνίες και γενικά όπου δε μπορείς να το καβαλήσεις θα σε “καβαλάει” αυτό. Αν η καθημερινή σου διαδρομή περιλαμβάνει πολλές ανηφόρες ξανασκέψου το αφού μπορεί να σε αφήσει στα μισά του δρόμου από μπαταρία. Σε αυτές τις περιπτώσεις ένα πιο ακριβό μοντέλο με περισσότερα κυβικά είναι πιο κατάλληλο. Τέλος, αν θέλεις να μην είσαι ένας από αυτούς που συμβάλλουν στην αρνητική εικόνα που υπάρχει για τα ηλεκτρικά πατίνια, καλό είναι είτε έχεις πατίνι ΙΧ είτε χρησιμοποιείς ενοικιαζόμενο, να προσέχεις που το παρκάρεις και να μην το παρατάς απλά στη μέση του δρόμου, πάνω σε ράμπες ή πεζοδρόμια εμποδίζοντας τη διέλευση των συμπολιτών σου.

Έλλειψη νομικού πλαισίου

Σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειωθεί ότι πολλά από τα θέματα που προκύπτουν από τη χρήση του ηλεκτρικού πατινιού έχουν να κάνουν περισσότερο με το νομικό πλαίσιο ή μάλλον με την έλλειψη αυτού. Το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας έχει ήδη συγκροτήσει ομάδα στην οποία συμμετέχει και η Lime, όπου θα προσπαθήσουν να χαρτογραφηθούν τα σημεία προσοχής ώστε η χρήση του ηλεκτρονικού πατινιού να εναρμονιστεί με τον ΚΟΚ και να μπουν φυσικά και τα αντίστοιχα πρόστιμα σε ενδεχόμενες παραβάσεις, όπως γίνεται και σε άλλες χώρες. Έτσι το πιο πιθανό σενάριο δείχνει ότι θα μπει ηλικιακό όριο στα 16 χρόνια για τους αναβάτες ενώ τα ηλεκτρικά πατίνια ανάλογα με την τελική τους ταχύτητα θα χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Η πρώτη έως 6 Km/h θα μπορεί να κινείται σε πεζοδρόμια και ποδηλατόδρομους, η δεύτερη έως 25 Km/h, και η τρίτη άνω των 25 Km/h θα κινείται υποχρεωτικά με ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.

ARIS AGRAFIOTIS

 
   Γράφει ο Αριστείδης Αγραφιώτης
   Marketing Manager RESET MEDIA
 

Η σημασία μιας ισχυρής εταιρικής ταυτότητας για μια επιχείρηση

Τι ακριβώς είναι μια εταιρική ταυτότητα;

Η εταιρική ταυτότητα είναι αυτή που δίνει στο εμπορικό σας σήμα τη φυσική του υπόσταση. Περιλαμβάνει συνήθως το λογότυπό σας και τις υποστηρικτικές «συσκευές», όπως τον ιστότοπό σας, τα επιστολόχαρτα και την επαγγελματική σας κάρτα, καθώς και τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, τη «φωνή» της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο.

Η διατήρηση μιας συνεπούς εταιρικής ταυτότητας είναι ζωτικής σημασίας εάν θέλετε να διατηρήσετε την επιχείρησή σας σε επαγγελματικά επίπεδα. Εμμένοντας σε μια συγκεκριμένη παλέτα χρωμάτων και γραμματοσειρών, στη συνεπή τοποθέτηση του λογοτύπου σας και στη χρήση του ίδιου τόνου φωνής σε όλες τις έντυπες και ηλεκτρονικές σας επικοινωνίες, θα συμβάλετε στην ενίσχυση της επαγγελματικής σας θέσης.

Ποια τα οφέλη της εταιρικής ταυτότητας;

  • Μια εταιρεία, που επενδύει στην εταιρική της ταυτότητα, δηλώνει ότι είναι εδώ για να μείνει. Στέλνει το μήνυμα ότι η εταιρεία είναι σοβαρή και σίγουρη για την επιτυχία της. Δίνει στον πελάτη μια αίσθηση εμπιστοσύνης.
  • Η εταιρική ταυτότητα δίνει την αίσθηση της προσωπικότητας της επιχείρησης.
  • Δημιουργώντας μία σταθερή εταιρική ταυτότητα, μια επιχείρηση εξασφαλίζει την αναγνωρισιμότητά της και ότι θα τη θυμούνται.
  • Μια σταθερή εταιρική ταυτότητα γίνεται άμεσα αναγνωρίσιμη μεταξύ του κοινού στο οποίο στοχεύει.
  • Μια ισχυρή εταιρική ταυτότητα μπορεί να βελτιώσει την ευαισθητοποίηση των πελατών και να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης.

Σύνδεση της εταιρικής ταυτότητας με την ταυτότητα και την εικόνα του brand.

Εάν η εταιρική ταυτότητα είναι η φυσική παρουσία του εμπορικού σας σήματος, η ταυτότητα του brand είναι ο τρόπος με τον οποίο η εταιρεία θέλει να φαίνεται. Αυτό θα μπορούσε να ενσωματώσει μια αίσθηση της προσωπικότητας ή των αξιών καθώς και τα χαρακτηριστικά και τα οφέλη των προϊόντων ή υπηρεσιών του εμπορικού σας σήματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταυτότητα του brand αντηχεί την ενσωμάτωση της κουλτούρας, των στόχων και του σκοπού της επιχείρησης. Για παράδειγμα, η Google διαθέτει μια ζωντανή, διασκεδαστική, καινοτόμο κουλτούρα και χώρο εργασίας, που αντικατοπτρίζεται στο εμπορικό σήμα και στην εταιρική της ταυτότητα.

Η εικόνα του εμπορικού σήματος είναι ο τρόπος με τον οποίο ο πελάτης αντιλαμβάνεται και ερμηνεύει την επωνυμία σας. Δεν είναι απαραίτητο να είναι η ίδια με την ταυτότητα του εμπορικού σας σήματος. Όταν ο πελάτης είναι σε θέση να αναγνωρίσει το λογότυπο ενός brand, αυτό μπορεί να του προκαλέσει αμέσως αίσθημα εμπιστοσύνης. Ένα καλό παράδειγμα είναι η Coca Cola: βλέπετε το λογότυπο, γνωρίζετε αμέσως ότι αγοράζετε ένα ποιοτικό προϊόν.

Η διατήρηση της συνοχής στην εταιρική σας ταυτότητα είναι απαραίτητη επειδή ενισχύει την ταυτότητα του εμπορικού σας σήματος σε κάθε σημείο που σας συναντά ο πελάτης. Επομένως, είναι σημαντικό να εξετάσετε όλα τα σημεία επαφής, όπως οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Instagram, κ.λπ.), τα ενημερωτικά δελτία (Newsletter) και το Email Marketing, τα φυλλάδια πωλήσεων κ.λπ.

Εταιρική ταυτότητα μέσω της Reset Media.

Η Reset Media μπορεί να συνεργαστεί μαζί σας για να διασφαλίσει ότι όλα τα στοιχεία της εταιρικής σας ταυτότητας είναι συνεπή σε όλο το έντυπο όσο και ηλεκτρονικό marketing. Και όχι μόνο αυτό! Η Reset Media μπορεί να διασφαλίσει ότι όλες αυτές οι λειτουργίες υποστηρίζονται πλήρως από συστήματα ομαλής λειτουργίας ειδικά σχεδιασμένα για τη δική σας επιχείρηση.

Αριστείδης Αγραφιώτης
Marketing Manager
RESET MEDIA
www.resetmedia.gr
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
1ο χλμ. Ε.Ο. Αγρινίου – Αντιρρίου

Η Mercedes-Benz είναι μία εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων, η οποία ανήκει στον όμιλο επιχειρήσεων Daimler AG. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1926 και είναι ευρέως γνωστή ως μία κατασκευάστρια εταιρεία πολυτελών οχημάτων, στα οποία συμπεριλαμβάνονται σεντάν, σπορτμπακ, χατσμπακ, ρoντστερ, crossover, στέισον βάγκον, καμπριολέ και σπορ αυτοκίνητα. Η σύγχρονη γκάμα μοντέλων της Mercedes-Benz περιλαμβάνει αυτοκίνητα πόλης, μικρά και μεσαία αυτοκίνητα, μεγάλα επιβατικά αυτοκίνητα, λεωφορεία, βαν και φορτηγά. Τα μοντέλα Mercedes διατίθενται προς πώληση στην παγκόσμια αγορά, ενώ η εταιρεία διαθέτει εργοστάσια και κέντρα ερευνών σε περισσότερες από 20 χώρες. Μήπως χρειάζεται να επισκευάσετε ή να συντηρήσετε το Mercedes-Benz αυτοκίνητό σας; Έχετε βαρεθεί να αναζητάτε τα απαραίτητα ανταλλακτικά σε διάφορα καταστήματα; Εμείς σας παρέχουμε τη δυνατότητα να κάνετε τις αγορές σας άνετα, και μάλιστα από το σπίτι σας ή ακόμα και από το χώρο εργασίας σας.

Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα διαθέτει μία τεράστια συλλογή ανταλλακτικών αυτοκινήτων, αναλώσιμων και αξεσουάρ για οποιοδήποτε μοντέλο Mercedes-Benz. Η γκάμα προϊόντων του καταστήματος Topantallaktika.gr περιλαμβάνει αξιόπιστα μάκτρα υαλοκαθαριστήρων, τακάκια φρένων, σιαγόνες και δαγκάνες φρένων, φίλτρα αέρα, καυσίμου και καμπίνας, και πολλά άλλα. Η υψηλή ποιότητα των προϊόντων αποδεικνύεται από τη μακροχρόνια εγγύηση που παρέχεται. Επιλέξτε τη μάρκα, το μοντέλο και το έτος κατασκευής του αυτοκινήτου σας. Το σύστημα αναζήτησης προϊόντων της ιστοσελίδας μας είναι απλό, οπότε θα μπορέσετε να βρείτε ό,τι ψάχνετε μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. Ο κατάλογός μας είναι εύχρηστος και εικονογραφημένος, ώστε να έχετε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το προϊόν που βλέπετε στην οθόνη σας. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τους εξειδικευμένους υπαλλήλους του τμήματος εξυπηρέτησης πελατών μας.

Πέραν του ότι θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το καλύτερο δυνατό ανταλλακτικό για το αυτοκίνητό σας, θα σας ενημερώσουν επίσης για τις τρέχουσες προσφορές μας καθώς και για άλλους διαθέσιμους τρόπους να εξοικονομήσετε χρήματα όσο αγοράζετε ανταλλακτικά για το όχημά σας. Κάντε τις ηλεκτρονικές σας αγορές στην ιστοσελίδα Topantallaktika.gr και το αυτοκίνητό σας θα λειτουργία άψογα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δε θα χρειαστεί να αναβάλλετε την συντήρηση ή την επισκευή του Mercedes-Benz αυτοκινήτου σας, μιας και το κατάστημά μας παραδίδει τις ηλεκτρονικές παραγγελίες το συντομότερο δυνατό ώστε να έχετε όλα τα ανταλλακτικά που χρειάζεστε εγκαίρως.

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στην Βρετανία με σχεδόν 1 εκατομμύριο πολίτες να είναι σε καραντίνα και με πολλούς τομείς της οικονομίας να υπολειτουργούν.

Η Ομοσπονδία Βρετανών Διανομέων Τροφίμων απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση της Βρετανίας να χαλαρώσει τους κανόνες αυτοαπομόνωσης για όσους έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα covid-19, καθώς, μεταξύ άλλων, απειλείται ο ανεφοδιασμός των σούπερ μάρκετ.

Το στοίχημα του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να ξανανοίξει την οικονομία της Αγγλίας μετά τον εμβολιασμό πολλών ανθρώπων κατά της covid-19 έχει αμαυρωθεί από τη λεγόμενη “pingdemic” (ένα λογοπαίγνιο με τις λέξεις “ping”- τον ήχο της ειδοποίησης που λαμβάνει κάποιος στο κινητό του– και το “epidemic” – επιδημία), με πολλούς ανθρώπους να λαμβάνουν ειδοποίηση από την ειδική εφαρμογή ότι πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα για 10 ημέρες.

Η δραστική μείωση του προσωπικού έχει προκαλέσει χάος σε διάφορους τομείς όπως το χονδρεμπόριο, τα σούπερ μάρκετ, η μεταφορά εμπορευμάτων, ο μεταποιητικός τομέας και ο τομέας της φιλοξενίας.

Σε αντίδραση, πολλοί πολίτες έχουν απλώς διαγράψει την εφαρμογή από τα τηλέφωνά τους.

Οι Βρετανοί υπουργοί τονίζουν ότι η εφαρμογή συμβάλλει σημαντικά στην ανάσχεση της εξάπλωσης της covid-19, την ώρα που παρατηρείται έξαρση των κρουσμάτων στη χώρα, με περισσότερα από 44.000 να καταγράφονται μόνο χθες Τετάρτη.

Στο πρωτοσέλιδό τους βρετανικές εφημερίδες είχαν σήμερα φωτογραφίες άδειων ραφιών στα σούπερ μάρκετ.

«Αυτή η pingdemic οξύνει την πίεση στους εμπόρους να διατηρήσουν τις ώρες λειτουργίας τους και να ανεφοδιάζονται», δήλωσε ο Άντριου Όπι στέλεχος της Ομοσπονδίας Βρετανών Λιανεμπόρων. «Η κυβέρνηση πρέπει να δράσει άμεσα», τόνισε.

Πολλές αλυσίδες σούπερ μάρκετ όπως και η ένωση παραγωγών κρέατος και εταιρείες μεταφορών καταγγέλλουν την έλλειψη εργατικών χεριών, καθώς μέρος των εργαζομένων τους αναγκάστηκε να μπει σε καραντίνα.

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Iceland ανακοίνωσε ότι ανέστειλε τη λειτουργία κάποιων καταστημάτων της λόγω της έλλειψης προσωπικού. Η αλυσίδα διανομής τροφίμων στη Βρετανία «βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης» καθώς οι απουσίες λόγω covid-19 επιδείνωσαν την ήδη μεγάλη έλλειψη εργατικών χεριών, επεσήμανε ένωση της βιομηχανίας κρέατος.

Η κυβέρνηση της Βρετανίας έχει δεσμευθεί να εξαιρέσει από την υποχρέωση να μπαίνουν σε αυτοαπομόνωση κάποιοι εργαζόμενοι πρώτης γραμμής, όπως οι υπάλληλοι των εταιρειών σιδηροδρόμων, με την προϋπόθεση ότι έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίου κατά της covid-19 ή έχουν αρνητικό διαγνωστικό τεστ.

Το μέτρο ήδη ισχύει από τη Δευτέρα για τους εργαζόμενους στο εθνικό σύστημα υγείας «σε εξαιρετικές περιστάσεις».

Ο υπουργός επιχειρήσεων Κουάσι Κουαρτένγκ δήλωσε σήμερα στο BBC ότι ο κατάλογος με τους εργαζόμενους που θα εξαιρούνται από την καραντίνα θα δημοσιευτεί «σήμερα», αλλά πρόσθεσε ότι θα είναι περιορισμένος.

newsit.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Εισήγηση του βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΙΝΑΛ Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, στη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο: «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις».

«Κύριε Πρόεδρε, Κυρία Υπουργέ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Ολοκληρώνεται σήμερα στην Επιτροπή μας η συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας.

Η όλη διαδικασία της συγγραφής του Νομοσχεδίου, της διαβούλευσης και της εισαγωγής του για ψήφιση στη Βουλή, ακολουθεί την ίδια πολιτική πρακτική που γνωρίσαμε στο παρελθόν. Δε ξεφύγατε από το δρόμο που χάραξαν οι προκάτοχοί σας κα Υπουργέ.

Η νομοθέτηση, ιδιαίτερα στο χώρο της εκπαίδευσης, όπου τα αποτελέσματα των εφαρμοσμένων πολιτικών εμφανίζονται μεσο-μακροπρόθεσμα, δεν μπορεί να είναι υπόθεση μόνο της εκάστοτε εφήμερης πολιτικής ηγεσίας και ενός μόνο πολιτικού κόμματος.

Οι εκπαιδευτικές πολιτικές για να έχουν αποτέλεσμα, θα πρέπει να στηρίζονται σε επιστημονικά δεδομένα, να είναι ολιστικές.

Να περιλαμβάνουν όλους τους συντελεστές της παρεχόμενης εκπαίδευσης, να αξιολογούνται σε όλα τα στάδια της εφαρμογής τους και να έχουν μακροχρόνιο στρατηγικό σχεδιασμό και εφαρμογή.

Για το λόγο αυτό, είναι απαραίτητος ο θεσμικός διάλογος και οι ευρύτερες συναινέσεις, μέσα από την επανίδρυση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, που καταργήθηκε επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Και εσείς κα Υπουργέ, δεν έχετε κάνει τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση.

Το Νομοσχέδιο επαγγέλλεται μεγάλες αλλαγές στη δομή του σχολείου, στη διοίκηση τα στελέχη της εκπαίδευσης, στην εκκλησιαστική εκπαίδευση. Ο τίτλος του Νομοσχεδίου μιλά για αναβάθμιση του σχολείου και ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών.

Και τούτο θα μπορούσε να επιτευχθεί με ρυθμίσεις που θα προωθούν την εξωστρέφεια, την ευελιξία, την εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας, την ανάδειξη στελεχών μέσα από αντικειμενικές και διαφανείς διαδικασίες.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, με στόχο τη βελτίωση της δημόσιας εκπαίδευσης, εξαρχής σας έχουμε θέσει τις προτάσεις μας, που επιλύουν προβλήματα και συμβάλλουν στην καλύτερη εκπαιδευτική λειτουργία.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Οι ρυθμίσεις για τις δομές της εκπαίδευσης και την επιλογή των στελεχών εντείνουν τη γραφειοκρατία. Υποτάσσουν την παιδαγωγική λειτουργία και εποπτεία στην διοίκηση.

Οι εκπαιδευτικοί των υποστηρικτικών δομών της εκπαίδευσης, συνεχίζουν να υφίστανται την αδικία που εισήγαγε ο ν. 4547/2018 επί υπουργίας κ. Γαβρόγλου, αφού η προϋπηρεσία τους δεν λογίζεται ως διδακτική.

Έτσι, σχολικοί σύμβουλοι, εκπαιδευτικοί των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, υπεύθυνοι Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων, βιώνουν πλήρη ανατροπή στην επαγγελματική τους προοπτική.

Και τούτο μάλιστα μετά από 36 έτη.

Είναι μια ρύθμιση που πρέπει να δείτε και να αλλάξετε κα Υπουργέ. Να δικαιώσετε αυτούς που πρόσφεραν στην εκπαίδευση από άλλο μετερίζι.

Περαιτέρω, αγαπητοί συνάδελφοι, με το νομοσχέδιο δεν υπάρχει ουσιαστικά καμία μεταβίβαση αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Παιδείας στη Διοίκηση της Εκπαίδευσης.

Ούτε φυσικά καμία αποκέντρωση στις Περιφερειακές Διευθύνσεις.

Αποκέντρωση που θα προωθούσε την αποτελεσματικότητα και την καλύτερη διαχείριση των πόρων.

Οι Σχολικοί Σύμβουλοι και οι Επόπτες Ποιότητας υπάγονται στους Διευθυντές Εκπαίδευσης, ενώ το ορθό θα ήταν να υπάγονται στον Περιφερειακό Διευθυντή, όπως εξαρχής σας έχουμε τονίσει.

Στα κριτήρια επιλογής των στελεχών της εκπαίδευσης, βλέπουμε να επανέρχονται τα κριτήρια του ν. 3848/2010, καθώς και οι όροι της δομημένης συνέντευξης από τράπεζα ερωτήσεων.

Ωστόσο, μεγάλο προβληματισμό δημιουργεί η πρόβλεψη για συμμετοχή στα Συμβούλια Επιλογής Διευθυντών Σχολικών μονάδων 2 εκπαιδευτικών με 15ετή εμπειρία και αυξημένα προσόντα!

κα Υπουργέ, όπως σας τόνισα και στη συζήτηση επί των άρθρων, η ρύθμιση αυτή είναι απαράδεκτη.

Σας καλούμε να αποσύρετε τη ρύθμιση και να προβλέψετε τη συμμετοχή στο Συμβούλιο εκπαιδευτικών με αυξημένα προσόντα και εμπειρία και κατά προτεραιότητα να έχουν μια θητεία ως Δ/ντες Εκπαίδευσης – Προϊστάμενοι Γραφείων – Διευθυντές Σχολείων.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν δηλώσεις ενδιαφέροντος το Συμβούλιο να συγκροτείται με 3 Σχολικούς Συμβούλους, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς έχουν την αρμοδιότητα να αξιολογούν τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων.

Τώρα, όσον αφορά την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, οι ρυθμίσεις πολύ φοβάμαι ότι θα μείνουν γράμμα κενό.

Και τούτο διότι, δεν υπάρχουν οι κατάλληλες δομές, αλλά ούτε και προσδιορίζεται πώς θα υλοποιηθεί και πώς θα ελέγχεται η ποιότητα της ενδοσχολικής επιμόρφωσης.

Κι εδώ να θυμίσω, την κατάργηση των 13 Περιφερειακών Επιμορφωτικών κέντρων από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τα οποία η σημερινή Κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα για να επανιδρύσει.

Πώς λοιπόν θα υλοποιηθεί η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, που είναι κρίσιμη για την προσαρμογή τους, στα σύγχρονα εκπαιδευτικά δεδομένα, όταν η Πολιτεία δεν προσφέρει τις απαραίτητες υποδομές;

Ο σχεδιασμός λοιπόν είναι ατελής.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Στα ζητήματα της αυτονομίας της σχολικής μονάδας,

Η συλλογικότητα της σχολικής μονάδας υπονομεύεται, αφού αρμοδιότητες του Συλλόγου Διδασκόντων περνούν πλέον στον Διευθυντή του Σχολείου.

Το Σχολικό Συμβούλιο περνά ουσιαστικά στον έλεγχο του Δήμου, αφού οι εκπαιδευτικοί αποτελούν πια μειοψηφία.

Ταυτόχρονα, δεν επέρχονται ποιοτικές αλλαγές που θα αναβαθμίσουν την εκπαιδευτική διαδικασία.

Δεν αλλάζουν τα ωρολόγια προγράμματα, δεν επαναφέρεται το ολοήμερο πρόγραμμα ΕΑΕΠ. Δεν θεσμοθετούνται όμιλοι στο Γυμνάσιο και δεν υπάρχει πρόβλεψη για πιστοποίηση στην Πληροφορική και την Αγγλική Γλώσσα με την αποφοίτηση των παιδιών.

Όσο δε για τα εργαστήρια δεξιοτήτων που διαφημίζει το Υπουργείο, αυτά δεν είναι άλλα από τα προγράμματα της Ευέλικτης Ζώνης.

Δηλαδή διαθεματικά και δημιουργικά προγράμματα Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, πολιτιστικών Δραστηριοτήτων, κοινωνικής ζωής, που υπάρχουν στα σχολεία και είναι πολιτικές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.

Πολιτικές που βλέπουμε ότι αναγνωρίζετε ως θετικές και με το θεσμό του μέντορα που επαναφέρετε και προβλεπόταν στον ν. 3848/2010.

Επαναφέρετε επίσης το θεσμό του πολλαπλού βιβλίου, χωρίς όμως να λαμβάνετε υπ’όψιν τα δεδομένα της ψηφιακής εποχής που βιώνουμε. Η σύγχρονη προσέγγιση είναι ο φάκελος μαθήματος, που περιλαμβάνει το βιβλίο ως βοήθημα.

Είναι το «Ψηφιακό Βιβλίο» και η διαδικασία του «Φωτόδεντρου» και φυσικά η αλλαγή της διδακτικής μεθοδολογίας, που χρησιμοποιεί βιωματική, ανακαλυπτική και συνεργατική μέθοδο. Διατηρούμε συνεπώς επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα του θεσμού.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Το Νομοσχέδιο θέτει το πολύ σημαντικό ζήτημα της αξιολόγησης στην εκπαίδευση και προβλέπει περιγραφική αξιολόγηση για τους εκπαιδευτικούς και αριθμητική αξιολόγηση για τα στελέχη.

Η αξιολόγηση αγαπητοί συνάδελφοι, είναι μια διαδικασία απαραίτητη στην εκπαιδευτική διαδικασία, που προωθεί την ποιότητα, την αντικειμενικότητα, την ανταπόκριση με τα σύγχρονα εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά δεδομένα.

Εμείς, το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής, έχουμε επανειλημμένα τονίσει ότι είμαστε υπέρ της αξιολόγησης, η οποία μάλιστα δεν θα πρέπει να σταματά στους εκπαιδευτικούς.

Χρειάζεται αξιολόγηση προγραμμάτων, δομών, πόρων.

Θέλουμε η αξιολόγηση να είναι ενισχυτική, ανατροφοδοτική, επιμορφωτική, χωρίς τιμωρητικό χαρακτήρα απέναντι στον εκπαιδευτικό.

Θέλουμε να υλοποιείται μέσα από ανοιχτές, διαφανείς διαδικασίες.

Η ανώνυμη αξιολόγηση των προϊσταμένων από τους υφιστάμενους, ούτε σύμφωνη με το νόμο είναι, όπως έχει κρίνει σχετικά και το ΣτΕ, ούτε είναι σωστή από παιδαγωγική άποψη.

Και στο πλαίσιο της αξιολόγησης να σημειώσω επίσης, ότι μέσα από την πανελλαδική εξέταση των μαθητών της ΣΤ Δημοτικού και της Γ’ Γυμνασίου που θεσμοθετείτε, δεν θα πετύχετε την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού συστήματος, αλλά κυρίως θα οξύνετε τον ανταγωνισμό.

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Στα θέματα της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης, να σημειώσω ότι με τις διατάξεις του Νομοσχεδίου, τακτοποιούνται και τίθενται σε αντιστοιχία τα εκκλησιαστικά σχολεία, τα οποία λειτουργούν με τη μορφή των Πρότυπων Σχολείων.

Επίσης, οι Σχολές Μαθητείας Υποψήφιων Κληρικών, λειτουργούν ως μετα-δευτεροβάθμια εκκλησιαστική εκπαίδευση με πιστοποίηση επιπέδου 5.

Σημαντική είναι επίσης, η ρύθμιση για συγχώνευση της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης και Βελλάς Ιωαννίνων με τις Ακαδημίες Αθηνών και Κρήτης.

Εδώ να σημειώσω, ότι ακούσαμε στην ακρόαση των φορέων, ότι και η Εκκλησία της Ελλάδος είναι σύμφωνη με τις ρυθμίσεις αυτές.

Να επισημάνω ωστόσο, ότι σύμφωνα με το Νομοσχέδιο, ενώ η Εκκλησία της Ελλάδος και η Εκκλησία της Κρήτης εκπροσωπούνται στο Εποπτικό Συμβούλιο Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως με δύο μέλη η καθεμία, δεν προβλέπεται εκπροσώπηση του Αγίου Όρους.

Κάτι που πρέπει να ξαναδείτε, ιδίως σε ό,τι έχει να κάνει με θέματα που αφορούν άμεσα την Αθωνιάδα και ανήκουν στην άμεση αρμοδιότητα της Ιερής Κοινότητας και των Ιερών Μονών.

Σε τέτοια θέματα, το ορθό είναι να μη λαμβάνονται αποφάσεις από το Εποπτικό Συμβούλιο ερήμην του Αγίου Όρους.

Συνεπώς να προβλεφθεί η συμμετοχή δύο εκπροσώπων της Ιερής Κοινότητας με καθοριστική ψήφο. Άλλωστε το Άγιο Όρος έχει ειδικό καθεστώς και ο καταστατικός του χάρτης αναγνωρίζεται από το άρθρο 105 του Συντάγματος.

Περνάω στις ρυθμίσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Όπως ανέφερα και στις προηγούμενες συνεδριάσεις της Επιτροπής, η διεξαγωγή των εκλογικών διαδικασιών στα Πανεπιστήμια με ηλεκτρονικά μέσα, συνάδει με τα σύγχρονα τεχνολογικά δεδομένα και προωθεί την μεγαλύτερη συμμετοχή.

Όσον αφορά στην ΕΘΑΑΕ, το έργο της είναι σημαντικό και γι’ αυτό θα πρέπει να θωρακιστεί με πόρους και προσωπικό κι όχι απλά με αποσπάσεις.

Κυρία Υπουργέ,
Οι αποφάσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν μπορούν να βασίζονται σε συγκυρίες.

Πρέπει να είναι στέρεες, αντικειμενικές και διαχρονικές, με σεβασμό στην γνώμη της ΕΘΑΑΕ, των Πανεπιστημίων.

Επίσης να υπάρχει διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες.
Και να αντιμετωπίζουν τόσο τα μεγάλα αστικά κέντρα όσο και την Περιφέρεια με την αντίστοιχη προσοχή.

Γιατί οι δομές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης λειτουργούν ως θύλακες ανάπτυξης τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε εθνικό.

Ζήσαμε τη μεταρρύθμιση στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Χωρίς σχέδιο, χωρίς πρόταση, χωρίς έκφραση γνώμης της ΑΔΙΠ με συγχωνεύσεις Τμημάτων, με αποδόμηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με προβλήματα που δημιουργήθηκαν και απαιτούν λύσεις.

Λύσεις που θα πρέπει να δώσετε κυρία Υπουργέ κι όχι να συνεχίσετε να φέρνετε μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς προ εκπλήξεων.

Σας είπα και στην προηγούμενη συνεδρίαση, ότι η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής οδηγεί εκτός των Πανεπιστημίων πολλά παιδιά.

Και τούτο εν μέσω της πανδημίας και με τις δυσκολίες που είχε ο μαθητής μακριά από την τάξη.

Δημιουργούνται μεγάλες αδικίες.

Δεν είναι αργά για να τις διορθώσετε. Τολμήστε το.
Έστω και για φέτος, να μην ισχύσει η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Κλείνω την τοποθέτησή μου με δύο πολύ σημαντικές τροπολογίες που καταθέτει το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής.

Η πρώτη, αφορά την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων μηχανικού για τους Μηχανικούς αποφοίτους της Σχολής Ικάρων.

Εδώ να θυμίσω, ότι η κατεύθυνση Μηχανικών της Σχολής Ικάρων είναι κατά τον τύπο και την ουσία Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα παροχής του απαιτούμενου ακαδημαϊκού και επιστημονικού υπόβαθρου του επαγγέλματος του Μηχανικού.

Ωστόσο, τα σχετικά προεδρικά διατάγματα δεν έχουν περιλάβει τη Σχολή Ικάρων στον κατάλογο των Σχολών για τη ρύθμιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των μηχανικών, παρά το ότι οι πτυχιούχοι της Σχολής Ικάρων έχουν λάβει την αντίστοιχη πανεπιστημιακή Εκπαίδευση.

Το αποτέλεσμα είναι, ότι οι Μηχανικοί αυτοί αδυνατούν να εγγραφούν στο ΤΕΕ, όπως δικαιούνται και συνεπώς το θέμα θα πρέπει να ρυθμιστεί νομοθετικά.

Η δεύτερη τροπολογία, εναρμονίζει τη νομοθεσία περί εκλογής Κοσμητόρων στα ΑΕΙ με τις διατάξεις για την εκλογή Κοσμητόρων στα ΑΣΕΙ, δηλαδή στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Σας καλούμε κα Υπουργέ να τις κάνετε αποδεκτές.

Επί της ψήφισης του Νομοσχεδίου επιφυλασσόμαστε για την Ολομέλεια».

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Κλειστή την ώρα της μεγάλης ανάγκης η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου» αναφέρει σε δήλωση του ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος.

Αναφέρεται στο γεγονός της διασωλήνωσης δυο νεαρών τραυματιών του χθεσινού τροχαίου στο Αγρίνιο και της αναζήτησης ΜΕΘ για τη νοσηλεία της σε όμορες περιοχές.

Η δήλωση του Γ.Βαρεμένου:

Οι προβλέψεις για το κλείσιμο της ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Αγρινίου τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν τα έκτακτα περιστατικά αυξάνονται με μαθηματική πρόοδο, επιβεβαιώνονται με τον πιο τραγικό τρόπο. Ο σοβαρός τραυματισμός τριών νέων παιδιών στην περιφερειακή οδό λίγο πριν το τούνελ, οδήγησε στην διασωλήνωση του ενός και την διακομιδή του κατά τις 10 μ.μ. χθες στην Πάτρα, ενώ το ίδιο δυστυχώς πρόκειται να συμβεί και με το δεύτερο παιδί, ενώ αναζητείται λύση σε Μονάδα σε άλλη πόλη.

Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για την αντιμετώπιση των περιστατικών, αλλά τα δραματικά ερωτήματα εξακολουθούν να αιωρούνται σχετικά με το κλείσιμο της ΜΕΘ στην πιο ακατάλληλη περίοδο.

Η θωράκιση και αναβάθμιση του Νοσοκομείου και η λειτουργία της Μονάδας σε καλύτερη βάση είναι απολύτως απαραίτητες και οι πολιτικοί προϊστάμενοι δεν μπορεί να κρύβονται για τις ελλείψεις πίσω από αιτιολογίες υπηρεσιακών παραγόντων. Και στο κάτω-κάτω, για ο,τιδήποτε συμβαίνει σ’ αυτή την χώρα δεν μπορεί να φταίνε πάντα οι άλλοι, δηλ. ο Κανένας, και τελικά ούτε κάν ο Χατζηπετρής.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε δήλωση προέβη ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης,για την ανάγκη να ανοίξει άμεσα η ΜΕΘ Νοσοκομείου Αγρινίου, με αφορμή το ατύχημα στην Περιμετρική Οδό Αγρινίου.

«Τα “μάλλον”, οι αναμονές, οι αβεβαιότητες, οι καθυστερήσεις, δε χωρούν σε τέτοιες περιπτώσεις, όπου  άμεση νοσηλεία είναι κυριολεκτικά ζήτημα ζωής και θανάτου και που το κάθε δευτερόλεπτο έχει τεράστια αξία», τόνισε, συμπληρώνοντας:

«Αυτές είναι συνθήκες τριτοκοσμικές, συνθήκες που δεν αξίζουν στο Νομό μας και τους ανθρώπους του».

Παράλληλα, συνεχάρη το ιατρικό και νοσηλευτικό του Νοσοκομείου Αγρινίου, «που, για μια ακόμη φορά, δίνει τον τεράστιο αγώνα του, αδιαμαρτύρητα και με ηρωισμό», ενώ ευχήθηκε  ταχεία ανάρρωση στους πολυτραυματίες.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Μωραΐτη:

«Δυστυχώς οι φόβοι μας για την κατάσταση που θα επιφέρει η “αναστολή επ’ αόριστον” της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου επιβεβαιώθηκαν.

Από την αρχή τονίσαμε ότι το καλοκαίρι, δυστυχώς, αυξάνεται ο αριθμός των ατυχημάτων και των έκτακτων περιστατικών που χρειάζονται νοσηλεία.

Δεν πέρασε καιρός μέχρι να βγούμε αληθινοί, με τον πιο δυσάρεστο τρόπο:

Το τροχαίο ατύχημα στην Περιμετρική Οδό Αγρινίου έχει οδηγήσει στη διασωλήνωση των δύο εκ των τριών τραυματιών.

Ο ένας διακομήσθηκε στο Νοσοκομείο Πατρών και για τον άλλον, η κατάσταση υγείας του οποίου επίσης επιδεινώθηκε ραγδαία, αναζητείται Νοσοκομείο νοσηλείας.

Τα “μάλλον”, οι αναμονές, οι αβεβαιότητες, οι καθυστερήσεις, δε χωρούν σε τέτοιες περιπτώσεις, όπου  άμεση νοσηλεία είναι κυριολεκτικά ζήτημα ζωής και θανάτου και που το κάθε δευτερόλεπτο έχει τεράστια αξία.

Αυτές είναι συνθήκες τριτοκοσμικές, συνθήκες που δεν αξίζουν στο Νομό μας και τους ανθρώπους του.

Είναι υπόλογοι στον κόσμο της Αιτωλοακαρνανίας όσοι αποφάσισαν με το “έτσι θέλω” την αναστολή της ΜΕΘ … για συντήρηση (!) -ειδικά αυτήν την περίοδο.

Οι ζωές των συμπολιτών μας είναι σε κίνδυνο.

Η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου πρέπει να ανοίξει άμεσα!

Ένα τεράστιο μπράβο στο ιατρικό και νοσηλευτικό του Νοσοκομείου Αγρινίου, που, για μια ακόμη φορά, δίνει τον τεράστιο αγώνα του, αδιαμαρτύρητα και με ηρωισμό.

Ταχεία ανάρρωση στους πολυτραυματίες.

Είμαστε στο πλευρό, τόσο των ίδιων, όσο και των οικογενειών τους.»

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα 78 χρόνια από τη νικηφόρα Μάχη της Γουρίτσας του ΕΛΑΣ, τιμούν οι ΚΟ Θέρμου και Τριχωνίδας του ΚΚΕ, μαζί με το Παράρτημα Αγρινίου της ΠΕΑΕ-ΔΣΕ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Ιουλίου, στις 10πμ, στο χώρο του Μνημείου, στην Άνω Μυρτιά.

Θα μιλήσει, ο Θύμιος Τόλης, μέλος του ΔΣ του Παραρτήματος Αγρινίου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

Η νικηφόρα Μάχη της Γουρίτσας δόθηκε στις 10 Ιουλίου του 1943. Την έδωσε το 2/39 Σύνταγμα του ΕΛΑΣ, με επικεφαλής τον Ταγματάρχη του ΕΛΑΣ καπετάν-Επαμεινώντα (Βασίλης Σκιαδάς). Ένας εμπειροπόλεμος αξιωματικός, που είχε υπηρετήσει σαν υπίλαρχος στο Αλβανικό μέτωπο.

Οι Γερμανοί είχαν απώλειες σε σύνολο 120, τους 117, τραυματίστηκαν-αιχμαλωτίστηκαν 2 και 1 ξέφυγε. Ματαιώθηκε οριστικά η σχεδιαζόμενη εγκατάσταση των Γερμανών στο Θέρμο.

Στη μάχη σκοτώθηκαν 5 μαχητές του ΕΛΑΣ: Χαράλαμπος Χαμαμτζής (Παυσανίας) απ’ το Αγρίνιο, Δημήτριος Υφαντής-εφεδροελασίτης από το Θέρμο, Σωκράτης Παπουτσής από το Αγγελόκαστρο, Κώστας Παπαδονάσιος ή Νασαρης από τη Αμβρακιά και ο Σπύρος Γαρδέλης-εφεδροελασίτης από το Θέρμο.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με το άρθρο 25, παράγραφο 4 του Συντάγματος απάντησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στους αντιεμβολιαστές οι οποίοι πολλές φορές επικαλούνται τον Καταστατικό Χάρτη της χώρας.

«Tο Kράτος δικαιούται να αξιώνει από όλους τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την τοποθέτησή του υπενθύμισε ότι η χώρα μας ξεπέρασε χθες το φράγμα των 10 εκατομμυρίων εμβολιασμών.

Όπως σημείωσε, η μετάλλαξη Δέλτα μας υποχρεώνει να εντείνουμε τις προσπάθειες μας για να πείσουμε πολίτες που είναι δύσπιστοι να εμβολιαστούν. Ο πρωθυπουργός σημείωσε σε αυτό το σημείο ότι θα πρέπει να μπουν στο παιχνίδι οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αναφέρθηκε στις ανακοινώσεις για τα κίνητρα προς τους οικογενειακούς γιατρούς και φαρμακοποιούς που έγιναν σήμερα ώστε να πεισθούν οι συμπολίτες μας να εμβολιαστούν.

Αναφερόμενος στην τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή, ο πρωθυπουργός είπε ότι θεωρεί ότι η διάταξη αυτή είναι σωστή και ενδεδειγμένη και είναι η τελευταία δυνατότητα που έχουμε στη διάθεσή μας.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε επίσης όλους τους υγειονομικούς να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου απηύθυνε έκκληση στους ανεμβολίαστους. Η ΠτΔ τόνισε πως αν οι ανεμβολίαστοι δεν πείθονται από τους ειδικούς και τους επιστήμονες για την ανάγκη εμβολιασμού τους, ας ακούσουν όσους νόσησαν και πέρασαν με δύσκολα συμπτώματα τον κορωνοϊό.

Πηγή: iefimerida.gr