Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  5:28: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021

Επίκαιρη ερώτηση για το μείζον ζήτημα των αυξημένων και δυσνόητων λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, σύμφωνα με καταγγελίες των καταναλωτών, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή, ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογραμμίζει ότι «εν μέσω πανδημικής κρίσης και οικονομικής δυσπραγίας των πολιτών για την κάλυψη ακόμα και βασικών αναγκών, αλγεινή εντύπωση προκαλούν οι μεγάλες επιβαρύνσεις των καταναλωτών από τους υπερδιογκωμένους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος. Ιδιαίτερα δε αποκαλυπτικά είναι τα ευρήματα πρόσφατης έρευνας της Ένωσης Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ). Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία, το 63,6% των ερωτηθέντων δήλωσε πως δυσκολεύεται να πληρώσει τον λογαριασμό του ηλεκτρικού, ενώ το 85,3% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι οι λογαριασμοί είναι δυσνόητοι και πολύπλοκοι με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να τους διαβάσουν, να τους κατανοήσουν και να τους ελέγξουν».

Ο Π. Κουρουμπλής τονίζει ότι «με βάση επίσημη ενημέρωση και από το Ινστιτούτο Καταναλωτών Ελλάδας (ΙΝΚΑ), αυξητικές βαίνουν και στο συγκεκριμένο φορέα οι αναφορές των πολιτών για τους υπερδιογκωμένους λογαριασμούς ρεύματος, με ταυτόχρονη αδυναμία αποπληρωμής των οφειλών τους. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι οι καταναλωτές διαμαρτύρονται και για την εναρμονισμένη τιμολογιακή πολιτική που ακολουθούν οι πάροχοι».

Καταλήγοντας, ο Π. Κουρουμπλής ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό:

1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για τη μείωση των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας και ποια συγκεκριμένα μέτρα προτίθεται να λάβει για τους πολίτες που δυσκολεύονται να πληρώσουν τον λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος;

2. Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα προβεί προκειμένου αφενός να είναι απόλυτα κατανοητός, σαφής και ελεγχόμενος για τους καταναλωτές ο τρόπος τιμολόγησης του ηλεκτρισμού και αφετέρου να ελεγχθεί εάν οι πάροχοι ακολουθούν εναρμονισμένη τιμολογιακή πολιτική;

Το πλήρες κείμενο της κατατεθείσας επίκαιρης ερώτησης είναι διαθέσιμο εδώ

agriniopress.gr

O Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Τζορτζ Τζέιμς Τσούνης (με καταγωγή από τον Πλάτανο Ναυπακτίας ) φέρεται να είναι η επιλογή του Τζο Μπάιντεν για να τοποθετηθεί ως πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, σύμφωνα με το Associated Press.

Σύμφωνα με δύο πηγές κοντά στον Λευκό Οίκο που επικαλείται το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων, ο κ. Μπάιντεν εξετάζει σοβαρά την αποστολή του κ. Τσούνη στην Ελλάδα ως επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματικής αντιπροσωπείας στη θέση του Τζέφρι Πάιατ.

Έχει ιδιαίτερη σημασία ότι τον κ. Τσούνη φέρεται κατά το ρεπορτάζ του αμερικανικού πρακτορείου να έχει προτείνει ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, γνωστός για τη σθεναρή του στάση κατά των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με δύο κυβερνητικές πηγές στην Ουάσιγκτον, ο Δημοκρατικός γερουσιαστής του Νιου Τζέρσεϊ συνέστησε τον κ. Τσούνη για τη θέση στην Αθήνα στο πλαίσιο των προτάσεών του για τους πρέσβεις των ΗΠΑ, έχοντας αυξημένη επιρροή ως πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας.

Ο κ. Τσούνης είναι ιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής του ξενοδοχειακού ομίλου Chartwell Hotels, ενώ είναι στον κατάλογο των χορηγών του Δημοκρατικού Κόμματος.

Το 2013, επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα, είχε εξεταστεί η πιθανότητα τοποθέτησης του 53χρονου ομογενούς στην αμερικανική πρεσβεία στη Νορβηγία.

Η εταιρία του έχει την ιδιοκτησία και λειτουργία των ξενοδοχείων Hilton, Marriott και Intercontinental στη Νέα Υόρκη, το Νιου Χάμσαϊρ, την Πενσιλβάνια και το Ρόουντ Άιλαντ.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

«Η κυβέρνηση μετατρέπει την ανάγκη μαζικών εμβολιασμών σε  πρόσχημα για να απελευθερώσει πλήρως τις απολύσεις και να καταργήσει κάθε προστατευτικό πλαίσιο για τους εργαζομένους», υποστηρίζει η Λαϊκή Ενότητα. Η ανακοίνωση:

Η κυβέρνηση έχει στηρίξει όλες τις ελπίδες της για την αντιμετώπιση της πανδημίας στα εμβόλια, εξακολουθώντας, την ίδια στιγμή, την πολιτική της απαξίωσης του δημόσιου συστήματος υγείας και χωρίς καμία συγκροτημένη κατεύθυνση επιδημιολογικής επιτήρησης. Αναμφίβολα, η καθολικότητα του εμβολιασμού αποτελεί ζήτημα συλλογικής ευθύνης, είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση της πανδημίας και είναι απαραίτητο, με μέσο την πειθώ, να εμβολιαστεί μαζικά ο πληθυσμός. Ωστόσο, η κυβέρνηση μέσω του  αυταρχισμού και του καταναγκασμού καταλήγει να ενισχύει, αντί να αντιμετωπίζει τον σκεπτικισμό και τις ανορθολογικές αντιλήψεις.

Ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση άσκησε μια αλλοπρόσαλλη πολιτική, με αντικρουόμενες και αλληλοαναιρούμενες θέσεις σε ότι αφορά τα μέτρα προστασίας από τον ιό, με αποτέλεσμα να πλήξει καίρια την εμπιστοσύνη των πολιτών στην αξιοπιστία της πραγματικής ανάγκης εμβολιασμού τους και δεν έκανε τίποτα για την ενίσχυση του ΕΣΥ (αντιθέτως ο πρωθυπουργός εξήγγειλε την κατάργηση εξήντα νοσοκομείων, δεν αύξησε τον αριθμό των εκπαιδευτικών και δεν μείωσε τον αριθμό των μαθητών κατά τμήμα, άφησε ασύδοτους τους εργοδότες σε ότι αφορά την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας για την προστασία των εργαζομένων και της θέσης εργασίας τους σε περίπτωση που νοσούσαν, δεν αύξησε τον στόλο των συγκοινωνιακών μέσων ώστε να μην στοιβάζονται οι επιβάτες, προχώρησε σε άνοιγμα προς τον ξένο τουρισμό χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας), ενώ χρησιμοποίησε τον ιό απλά και μόνο ως πρόσχημα για επιβάλλει κράτος καταστολής και συρρίκνωσης της δημοκρατίας, σήμερα μελετά και προετοιμάζει τις ρυθμίσεις για απολύσεις των μη εμβολιασμένων.

Για να συγκαλύψει τις ευθύνες της, η ΝΔ προετοιμάζει το έδαφος για να αποδώσει για μια φορά ακόμα τις επιπτώσεις της πανδημίας στην «ατομική ευθύνη». Παράλληλα, αντιμετωπίζει ακόμη και το καίριο ζήτημα του εμβολιασμού με το ίδιο πλαίσιο νεοφιλελεύθερης πολιτικής και με τον τυχοδιωκτισμό της αξιοποίησης της πανδημίας για να νομιμοποιήσει την περαιτέρω άρση κάθε προστατευτικής διάταξης για τους εργαζομένους. Οι απειλές για απολύσεις και ποινές για κάθε μη εμβολιασμένο εργαζόμενο, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση δεν έχει φροντίσει να εξασφαλίσει τον εμβολιασμό όλων όσων επιθυμούν αλλά δεν μπορούν (αποκλεισμένα στρώματα, άτομα με κινητικά προβλήματα κ.ά.), υποσκάπτουν την ίδια την εμβολιαστική προσπάθεια.

Οι συνεχείς δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών το αποδεικνύουν. Η πανδημία είναι το άλλοθι. Ήδη έχουν αυξηθεί οι απολύσεις και προετοιμάζονται κι άλλες.

Στο νοσοκομείο «Σωτηρία» οι εργαζόμενοι κινητοποιούνται για να μην απολυθούν συνάδελφοί τους συμβασιούχοι προκειμένου να δοθεί η δουλειά τους σε εργολάβο. Το νοσοκομείο «Σωτηρία» έχει αναλάβει μεγάλο βάρος για την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά η κυβέρνηση αδιαφορεί και για την αύξηση της ανεργίας και για την απομάκρυνση έμπειρου προσωπικού.

Το ίδιο μεθοδεύεται και για άλλα νοσοκομεία στα οποία το επόμενο διάστημα λήγουν οι συμβάσεις επικουρικών γιατρών και άλλων ειδικοτήτων και προετοιμάζονται απολύσεις.

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει τα αιτήματα των κοινωνικών φορέων για:

Α) Ενίσχυση του ΕΣΥ και των δημοσίων νοσοκομείων

Β) Συγκρότηση και οργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Γ) Ενίσχυση των δημοσίων σχολείων και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Γ) Αύξηση των μέσων μαζικής μεταφοράς

Δ) Μαζικούς εμβολιασμούς με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια.

Ε) Κατοχύρωση και αναβάθμιση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων

Θα αγωνιστούμε όλοι για την υλοποίησή τους.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 13/07/2021

Των:    Αποστόλου Αβδελά, Βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης

Κωνσταντίνου Χήτα, Βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ:    Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ:    «Υποστελέχωση των Υπηρεσιών του Δήμου Ι. Π. Μεσολογγίου»

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους του Δήμου Ι. Π. Μεσολογγίου και σύμφωνα με ανάρτηση σε τοπική ιστοσελίδα του Διαδικτύου, η κατάσταση στις Υπηρεσίες του εν λόγω Δήμου, λόγω της υποστελέχωσης, είναι πολύ οξυμένη. Το πρόβλημα εστιάζεται σε πολλά τμήματα, με περισσότερο βάρος, όμως, στην τεχνική του Υπηρεσία. Οι συνταξιοδοτήσεις αλλά και η ανυπαρξία προσλήψεων έχουν δημιουργήσει μια εκρηκτική κατάσταση σε όλες τις εκεί Υπηρεσίες, γεγονός που τορπιλίζει κάθε προσπάθεια να παραχθεί έργο υπέρ των δημοτών. Η έλλειψη Μηχανικών είναι τεράστια και διογκώνεται, έτι περαιτέρω, καθώς, ο Δήμος Ι. Π. Μεσολογγίου καλύπτει και όμορους Δήμους. Από την άλλη πλευρά και ενώ τα προβλήματα είναι κοινώς παραδεκτά, παρατηρείται το φαινόμενο να υπάρχουν «παραθυράκια διαφυγής» για τους υπηρετούντες στον εν λόγω Δήμο, που δίνουν την δυνατότητα στους υπαλλήλους του να επικαλούνται λόγους υγείας για να μετακινούνται σε άλλες πιο αρεστές σε αυτούς Υπηρεσίες. Ως εκ τούτου, καθίσταται αναγκαία η ύπαρξη σχετικών δικλείδων στη Νομοθεσία ή η απαλοιφή των ως άνω τρόπων διαφυγής από την εκτέλεση του αναγκαίου υπηρεσιακού καθήκοντος, προκειμένου να αρθούν οι όποιες δυσλειτουργίες παρατηρούνται στον Δήμο Ι. Π. Μεσολογγίου εις βάρος των δημοτών.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Έχουν περιέλθει σε γνώση σας οι ελλείψεις που καταγράφονται στο σύνολο σχεδόν των δημοτικών Υπηρεσιών του ως άνω Δήμου, οι οποίες επηρεάζουν αρνητικά, τόσο τους υπηρετούντες υπαλλήλους, εξαιτίας του τεράστιου φόρτου εργασίας που επωμίζονται οι εν λόγω, όσο και τους ίδιους τους δημότες, που βλέπουν τις υποθέσεις τους να διεκπεραιώνονται με αργούς ρυθμούς;
  2. Σε ποιες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε, ώστε να στελεχωθούν, όσο πιο άμεσα, με μόνιμο προσωπικό οι τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ι. Π. Μεσολογγίου και έτσι να τελεσφορήσουν, το ταχύτερο δυνατό, σημαντικά έργα αποκατάστασης υποδομών της πόλης που έχουν υποστεί ζημιές και των οποίων η αποκατάσταση καθυστερεί δραματικά, λόγω της εκτεταμένης έλλειψης επιβλεπόντων Μηχανικών;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

ΑΒΔΕΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο εμβολιασμός για τα παιδιά δε θα είναι ποτέ υποχρεωτικός, όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλώντας με πολίτες στην Μεσσηνία.

Συγκεκριμένα, κατά την περιοδεία του στη Μεσσηνία και σε συζήτηση με πολίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς των παιδιών.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι θα ανοίξει η πλατφόρμα και για ηλικίες από 12 ετών και πάνω . Παράλληλα επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα ακούσει τις σχετικές εισηγήσεις των ειδικών και ξεκαθάρισε ότι οι γονείς θα έχουν την ευχέρεια να πάρουν την όποια απόφαση και πως δεν πρόκειται ποτέ ο εμβολιασμός για τα παιδιά να είναι υποχρεωτικός.

Πηγή: newsit.gr