Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  9:14: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021

Ο Ιούλιος τελειώνει χωρίς τα εμβληματικά αχλάδια “κοντούλες” να εμφανισθούν  ουσιαστικά στην αγορά.

Ο λόγος είναι ότι, μαζί με τα ροδάκινα και άλλα φρούτα, υπέστησαν ιδιαίτερη ζημιά λόγω χαμηλών θερμοκρασιών σε μία συγκεκριμένη περίοδο.

Τα δένδρα είχαν ανθήσει αλλά οι καρποί που εμφανίσθηκαν παρουσίασαν ατροφία, χωρίς στο στάδιο εκείνο, που φαινόταν ακόμη ότι οι καρποί θα μεγαλώσουν, να μπορέσουν οι καλλιεργητές να θεμελιώσουν δικαίωμα αποζημίωσης από τον ΕΛΓΑ ώστε να υποβάλουν τις απαραίτητες αιτήσεις.

Την ίδια στιγμή, οι αποζημιώσεις για άλλες αιτίες αποδόθηκαν πετσοκομμένες (σε ποσοστό 30% επί του συνόλου), με αποτέλεσμα να καλύπτουν ίσα-ίσα την ετήσια συνδρομή στον ΕΛΓΑ.

Πολλοί αγρότες στην Αιτωλοακαρνανία έχουν οδηγηθεί σε απόγνωση και υπάρχει κίνδυνος εγκατάλειψης καλλιεργειών σε περίπτωση που ο ΕΛΓΑ και η κυβέρνηση δεν δείξουν ένα διαφορετικό πρόσωπο απέναντι σε καταστροφές που είναι ασυνήθιστες και ειδικά με την κλιματική αλλαγή και την ραγδαία αύξηση του κόστους των αγροτικών εφοδίων, οδηγούν δένδρα και ανθρώπους σε μαρασμό.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Ρουκέτες» εξαπέλυσε ο κορυφαίος γιατρός και πρώην Διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Δημήτρης Γάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στο εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα και στην ανοσία που προσφέρει το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech, η οποία σύμφωνα με τις πρόσφατες ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας του Ισραήλ... «εξαερώθηκε». 

«Είναι ένα εμβόλιο το οποίο δεν προστατεύει, ήδη έπεσε η προστασία του από το 94%, στο 64% πριν δύο εβδομάδες και τώρα έπεσε στο 39% και να αφήσουν αυτά που λένε, "ξέρετε αλλά προστατεύει από τη βαριά νόσηση και τη μονάδα εντατικής θεραπείας". Όχι κύριοι την άδεια την πήρε βάση της προστασίας από μόλυνση, η σύγκριση στη μελέτη έγινε βάση της σύγκρισης της προστασίας από μόλυνση των δύο ομάδων», είπε ο Δ.Γάκης κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης. 

Προσθέτοντας πως «το ECDC, το CDC και ο ΠΟΥ είχαν βάλει ως όριο το 50%, άρα είναι έξω και από τις τρεις προδιαγραφές, άρα γιατί μας πρήζετε; Από εκεί και κάτω δεν εγκρίνεται ένα εμβόλιο, υπήρχε εμβόλιο που πέτυχε το 48% και δεν το ενέκριναν, και καλά κάνανε. Εδώ λοιπόν βάζουμε το πιστόλι στο κεφάλι για ένα εμβόλιο που δεν πληροί το 50%! Θέλετε να με τιμωρήσετε γι' αυτό που λέω; Τιμωρείστε με, αυτή είναι η πραγματικότητα!» 

Ενώ αναφέρθηκε και στην διάρκεια της ανοσίας που προσφέρει το εμβόλιο τονίζοντας πως: «Γιατί καιγόμαστε να εμβολιάσουμε τους κάτω των 50 και δεν στρέφουμε την προσοχή μας στους άνω των 50 και μάλιστα να πω στον πρωθυπουργό και την ΠτΔ να προσέχουν γιατί πλέον το εμβόλιο τους έχει ξεθυμάνει και χρειάζεται ενδεχομένως επανεμβολιασμό. Βεβαίως οι επιστήμονες οι οποίοι μονοπωλούν τα μεγάλα κανάλια δεν κάθισαν να κάνουν μια μελέτη για να δουν πόσο διαρκεί η ανοσία. 

Κατά πάσα πιθανότητα, σύμφωνα και με τις αναγγελίες του Α.Μπουρλά, ο οποίος ζητάει 3η δόση μετά τους 6 μήνες ο πρωθυπουργός, οι πολιτικοί, οι υπουργοί, οι ιατροί, οι νοσηλευτές, που εμβολιάστηκαν Ιανουάριο-Φεβρουάριο πλέον είναι ακάλυπτοι. Θα πρέπει να μελετηθεί η ανοσία τους». 

Τέλος μίλησε και για τους εμβολιασμού παιδιών: «Ο κίνδυνος από το εμβόλιο ήταν τριπλάσιος στην ομάδα παιδιών που εμβολιάστηκαν σε σχέση με την ομάδα control, γιατί να κάνει το εμβόλιο; Αυτά αποκρύπτονται. Αυτά βγαίνουν από τη μελέτη της Pfizer, στους πίνακες που δημοσιεύει και τα γράφουν επιστήμονες και τα δημοσιεύουν σε μεγάλα περιοδικά. Δηλαδή όταν ένας γιατρός όταν τα πει αυτά είναι ψεκασμένος και αντιεμβολιαστής ή ένας άνθρωπος που ενημερώνει σωστά; Η ωφέλεια του εμβολίου στους άνω των 50 είναι εμφανής, είμαι ψεκασμένος; Εγώ θα συνεχίσω να μιλάω και ας με κυνηγήσουν όσο θέλουν». 

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

«Μέλημα της κυβέρνησης είναι να φτιάξει μια Ελλάδα δύο ταχυτήτων», είπε στην ομιλία του ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

«Γυρίζετε την πλάτη στις αλλαγές, στις εξελίξεις, στα νέα δεδομένα, στο μέλλον. Βαφτίζετε το κρέας “ψάρι”, την αναλγησία “αναγκαιότητα”, τον αποκλεισμό “δικαιοσύνη”, την επιστροφή σε αποτυχημένα μοντέλα του παρελθόντος “πρόοδο”», συμπλήρωσε, απευθυνόμενος στη συμπολίτευση.

«Είναι ξεκάθαρο ότι με την κυβέρνηση εκπροσωπούμε δύο διαφορετικούς κόσμους, δύο διαφορετικές αντιλήψεις», τόνισε. «Εμείς θέλουμε μία Ελλάδα όπου κανείς δεν αποκλείεται, με την Ελλάδα της δικαιοσύνης, της ισότητας, των ίσων ευκαιριών», συνέχισε ο κ. Μωραΐτης.

« Η κυβέρνηση είναι με τους κολεγιάρχες, με τα συμφέροντά τους, με τις μπίζνες της. Είναι με την ελίτ, για την ελίτ νομοθετεί και δε γνωρίζει τίποτα πέρα από το δικό της, μικρό κόσμο», υπογράμμισε.

«Μέλημά της είναι να φτιάξει μια Ελλάδα δύο ταχυτήτων. Και σε αυτό είναι απόλυτα συνεπής. Στην Αιτωλοακαρνανία αυτό το ζούμε στο πετσί μας καθημερινά», συνέχισε, απευθυνόμενος στη συμπολίτευση.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Το ζούμε στα παιδιά των χωριών που δεν είχαν πρόσβαση στην εκπαιδευτική πλατφόρμα, στα Πανεπιστημιακά Τμήματα που κλείνετε, στις μισές θέσεις εισακτέων που θα καλυφθούν φέτος εξ αιτίας της ελάχιστης βάσης εισαγωγής».

Χαρακτήρισε την ελάχιστη βάση εισαγωγής «ένα μέτρο ανάλγητο, άδικο και κυνικό», το οποίο «η κυβέρνηση πρέπει να πάρει πίσω και να μην ισχύσει», ενώ επεσήμανε τη δέσμευση του Προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία «να διορθώσει αυτήν την αδικία».

Μάλιστα, όπως ανέφερε, αυτό το μέτρο «είναι ζημιογόνο και για τους εισακτέους στα ΣΕΦΑΑ», αφού «στα αγωνίσματα (η κυβέρνηση) αποκλείει υποψηφίους που συνολικά σημείωσαν υψηλές επιδόσεις» και αυτό «ενώ κράτησε τον αθλητισμό κλειστό επί μήνες, στερώντας τους τη δυνατότητα να προετοιμαστούν όπως θα έπρεπε». Δεν παρέλειψε να επισημάνει επίσης ότι «ακυρώνει στην πράξη την προσαύξηση που δικαιούνται βάσει νόμου οι διακριθέντες αθλητές, αφού αυτή δεν υπολογίζεται κατά τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους».

«Περιορίζετε τις επιλογές τους. Τους εγκλωβίζετε», υπογράμμισε ο βουλευτής.

Παράλληλα, έψεξε την κυβέρνηση ότι «επαίρεται για τους 11.700 διορισμούς, που είναι εφικτοί χάρη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», αλλά «παραλείπει να πει ότι τα κονδύλια γι’ αυτούς τους διορισμούς ήταν δεσμευμένα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, από τον Αύγουστο του 2018».
Παράλληλα, ο κ. Μωραΐτης υπογράμμισε ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία πιστεύει στην αξιολόγηση, την οποία θεσμοθέτησε κι έπραξε με τα ΠΕΚΕΣ». Μάλιστα, όπως τόνισε, «λειτούργησαν σωστά, διότι αντιμετώπισε την αξιολόγηση ως συνεργασία διεπιστημονικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα»κι «όχι ως μια διαδικασία στείρα και τιμωρητική».

«Η κυβέρνηση με αυτό το νομοσχέδιο δημιουργεί ταξικά σχολεία, ταξικές περιοχές και γειτονιές. Επαναφέρει τον επιθεωρητισμό και τον παλαιοκομματισμό», αφού «θεσμοθετεί τον “Επόπτη Ποιότητας Εκπαίδευσης”, ενισχύει τη μονοπρόσωπη εξουσία του Διευθυντή του σχολείου» και «μετατρέπει τα πειραματικά και τα πρότυπα σχολεία σε κανονικότατα πεδία διάκρισης».

Εν συνεχεία, επεσήμανε πως «το σχολείο έχει ανάγκη από δημοκρατική μεταρρύθμιση», πως «πρέπει να γίνει το σχολείο των πραγματικά ίσων ευκαιριών, το όχημα για ένα καλύτερο μέλλον» και πως «ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. απέδειξε – και σε καιρούς μνημονιακούς – ότι μπορεί να το οικοδομήσει».

Έκλεισε την ομιλία του λέγοντας πως «το βλέμμα της κυβέρνησης είναι στραμμένο στο πώς θα ντιλάρει, πώς θα υπηρετήσει τα συμφέροντα που εκπροσωπεί».

Αντίθετα το βλέμμα του ΣΥ. ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία είναι «στην κοινωνία, στις ανάγκες της, στην προοπτική».

«Για να φέρουμε τη μεγάλη πολιτική αλλαγή.
Για να ανακόψουμε τις καταστροφικές σας πολιτικές.
Για να οδηγήσουμε τη χώρα στην ελπίδα και στην πρόοδο», είπε ο κ. Μωραΐτης.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 24/06/2021

Των:

Αποστόλου Αβδελά, Βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Χήτα, Βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ:

Την κ. Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ:

«Ανάγκη δημιουργίας αθλητικών υποδομών στον Δήμο της Ι. Π. Μεσολογγίου, της Αιτωλοακαρνανίας»

Κυρία και κύριε Υπουργοί,

Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και σύμφωνα με ανάρτηση σε τοπική ιστοσελίδα του Διαδικτύου, το Μεσολόγγι, η πρωτεύουσα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, δεν έχει αποκτήσει, ακόμη, στοιχειώδεις αθλητικές υποδομές, που είναι αναγκαίες για την αναψυχή των πολιτών του. Ειδικότερα, δεν έχει αποκτήσει ακόμα Κολυμβητήριο, δεν έχει ταρτάν στο Εθνικό στάδιο, το δε κλειστό Γυμναστήριό του είναι μικρό και ακατάλληλο για αγώνες υψηλού επιπέδου. Η αναμενόμενη επέκτασή του, όπως προβλέπει η νομοθεσία για αγώνες Ά Εθνικής, για πολλοστή φορά, αναβλήθηκε. Αξίζει να επισημανθεί ότι, στον νομό Αιτωλοακαρνανίας, που είναι ο μεγαλύτερος της χώρας, υπάρχει ένα και μοναδικό Κολυμβητήριο, το οποίο βρίσκεται στην πόλη του Αγρινίου και δεν είναι Ολυμπιακών προδιαγραφών, με αποτέλεσμα, οι αθλητές των σωματείων να προσφεύγουν σε όμορους νομούς για προπόνηση. Εκτός των άλλων, ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου έχει μεγάλη ιστορία στο πόλο, καλλιεργεί όμως και άλλα ναυτικά αθλήματα, όπως η ιστιοπλοΐα, ενώ γενικά, αναπτύσσει μεγάλη δραστηριότητα και εκπροσωπεί επάξια την πόλη σε όλη τη χώρα. Καιρός είναι να αποκτήσει, επιτέλους, το Μεσολόγγι στοιχειώδεις αθλητικές υποδομές.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

  1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε, ώστε ο Δήμος της Ι. Π. Μεσολογγίου να αποκτήσει στοιχειώδεις αθλητικές υποδομές, λαμβάνοντας υπόψη ότι, η κατασκευή σύγχρονων εγκαταστάσεων στην πόλη θα καλύψει ανάγκες του ερασιτεχνικού και μη αθλητισμού της ευρύτερης περιοχής;
  2. Περιλαμβάνεται στα σχέδιά σας η κατασκευή Κολυμβητηρίου στην Ι. Π. Μεσολογγίου; Αν ναι, πότε προβλέπεται να κατασκευαστεί;
  3. Ποιος είναι ο προγραμματισμός σας για την υλοποίηση έργων ανακατασκευής και αναβάθμισης του Κλειστού Γυμναστηρίου «ΔΑΚ», του Μεσολογγίου; Υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

ΑΒΔΕΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Α.Π. Γρ. Κ/Ε: 549

ΘΕΜΑ: Απάντηση στην υπ’αριθμ. 7547/25-6-2021 Ερώτηση των Βουλευτών κ.κ.

Απόστολου Αβδελά και Κωνσταντίνου Χητά.

ΣΧΕΤ.: Η υπ’ αριθμ. ΥΠΠΟΑ /299165/28-6-2021 εισερχόμενη Ερώτηση.

Σε απάντηση της Ερώτησης των Βουλευτών κ.κ. Απόστολου Αβδελά και Κωνσταντίνου Χητά, σας γνωρίζουμε ότι:

Ως προς το 1ο, 2ο και 3ο ερώτημα, σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνσή Τεχνικών Αθλητικών Έργων και Υποδομών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, μπορεί να προτείνει για χρηματοδότηση μόνο αθλητικά έργα και μόνο μέσω της ένταξής τους στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), του ΥΠΠΟΑ τομέα Αθλητισμού (Ν. 2515/97 Άρθρο 18 και Ν.2725/99 Άρθρο 50).

Κατόπιν αυτού και προκειμένου να διερευνηθεί αυτή η δυνατότητα από την Υπηρεσία μας, θα πρέπει να υποβληθεί από τον ενδιαφερόμενο Δήμο ή ΝΠΙΔ ή την Περιφέρεια, σχετικό αίτημα, το οποίο θα συνοδεύεται απαραίτητα από την αντίστοιχη πλήρη μελέτη (τεχνική περιγραφή, προδιαγραφές, σχέδια, προϋπολογισμό, κλπ).

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ