Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  11:22: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 06 Ιουλίου 2021

Το Δημοτικό Στάδιο Νεοχωρίου αποτελεί ένα κύριο και πολύ σημαντικό χώρο στον οποίο καθημερινά γυμνάζονται εκατοντάδες αθλητές των Συλλόγων και πολίτες, του Δήμου Οινιάδων ενώ παράλληλα φιλοξενούνται και αγωνιστικά πρωταθλήματα αθλητικών δραστηριοτήτων.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το εξαιρετικά σοβαρό θέμα της μη ανακατασκευής του χλοοτάπητα και της μη βελτίωσης των εγκαταστάσεων του Δημοτικού Σταδίου.

Σε μία πόλη και μία περιοχή που  διαχρονικά αναδεικνύει μεγάλο αριθμό αθλητών υπηρετώντας  αξίες που συμβάλλουν στην διαμόρφωση του αθλητικού  επιπέδου και της προσωπικότητάς της νεολαίας της περιοχής, το Δημοτικό Στάδιο Νεοχωρίου αποτελεί τον σημαντικότερο πυλώνα αθλητισμού του Δήμου Οινιαδών.

Δύο χρόνια μετά την ένταξη του έργου για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ”της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (σχεδιασμός 2015 – 2019) για την πλήρη ανακατασκευή του τάπητα  του Δημοτικού Σταδίου Νεοχωρίου, το έργο βρίσκεται τελματωμένο και ο αγωνιστικός χώρος και οι εγκαταστάσεις βρίσκονται σε κατάσταση διάλυσης και αποσύνθεσης.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, είναι η εξαιρετικά προβληματική, πλέον, εκγύμναση των παικτών της ποδοσφαιρικής ομάδας των αθλητών των ακαδημιών του Συλλόγου αλλά και αθλητών άλλων αθλητικών δραστηριοτήτων καθώς και όλων όσων αθλούνται στο Δημοτικό Στάδιο Νεοχωρίου, κάτι που καθιστά έντονο το πρόβλημα της αγωνιστικής τους εξέλιξης και της ανάπτυξης του αθλητισμού συνολικότερα στην περιοχή.

Η προφανής και προκλητική αδυναμία και αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής Μεσολογγίου να εκτελέσει τα έργα ανακατασκευής, έχει ως αποτέλεσμα να κινδυνεύει πολύ σοβαρά να χαθεί η χρηματοδότηση  και να μην πραγματοποιηθεί το έργο.

Ο Τομέας Φυσικής Αγωγής &Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αιτ/νίας καλεί τον Δήμαρχο Μεσολογγίου κ. Κ. Λύρο να αποπερατώσει όλα τα ώριμα έργα του ΣΥΡΙΖΑ σχεδιασμού 2015 – 2019 από το πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ”και να τα παραδώσει στην αθλητική κοινωνία χωρίς άλλες καθυστερήσεις καθιστώντας σαφές, ότι ο αθλητισμός και ο πολιτισμός είναι αναγκαίο να επιχορηγούνται από την Πολιτεία και τον Δήμο και ότι μέριμνα της τοπικής αυτοδιοίκησης πρέπει να είναι η εξασφάλιση λειτουργικών αθλητικών εγκαταστάσεων μαζικού αθλητισμού παράλληλα με την υποστήριξη των σωματείων του Δήμου.

Σε περίοδο «αθλητικού λουκέτου», ο κ. Λύρος αντί να αξιοποιήσει την ευκαιρία των κλειστών σταδίων σε όλη τη χώρα και να επιταχύνει την ολοκλήρωση των έργων, στο Δημοτικό Στάδιο Νεοχωρίου προφανώς είχε άλλες “προτεραιότητες”. Η εξέλιξη αυτή με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής θα έχει εξαιρετικά σοβαρές επιπτώσεις στην επανεκκίνηση &ανάπτυξη του αθλητισμού στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Οινιάδων.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η υπόθεση του αδικοχαμένου φοιτητή εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη

Την ενοχή και των οκτώ κατηγορουμένων για περιστατικά βίας σε βάρος του αδικοχαμένου σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη ζήτησε η Εισαγγελέας έδρας στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων όπου εκδικάζεται η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.

Πρωτόδικα σε πέντε από τους κατηγορούμενους σπουδαστές επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 36 μηνών, σε άλλους τρεις το δικαστήριο επέβαλε κοινωνική υπηρεσία ενώ ο ένατος είχε κριθεί αθώος.

Οι περισσότεροι προέρχονται από την παρέα των Κρητικών που μετά την εξαφάνιση του 20χρονου Βαγγέλη από την Γαλακτοκομική Σχολή αποκαλύφθηκε ότι βιαιοπραγούσαν εναντίον του.

Η Πρόεδρος του δικαστηρίου αναφέρθηκε την Τρίτη στα συμβάντα του 2015 και εξετάζοντας σαν μάρτυρα, καθηγήτρια στην Γαλακτομική Σχολή Ιωαννίνων, σημείωσε οτι «η στάση της δεν ήταν απόλυτα υπεύθυνη».

«Με θλίβει να ακούω από καθηγήτρια που αρνείται τον ίδιο της τον τίτλο, να επικαλείται προσωπικά δεδομένα και να λέει ότι δεν τον ρώτησε για όλα. Με θλίβει να έρχονται στα δικαστήρια εκπαιδευτικοί και να λένε δεν ξέρω τι είναι bullying. O Bαγγέλης καθησύχασε τους γονείς του και άλλαξε δωμάτιο. Αντί να τιμωρηθούν εκείνοι τιμωρήθηκε το θύμα» ανέφερε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το epirus-tv-news.

«Κρίνω ότι οι πράξεις τελέστηκαν και προτείνω της ενοχή τους για επικίνδυνες σωματικές βλάβες κάτω από επικίνδυνες συνθήκες»
πρόσθεσε η Εισαγγελέας.

Είναι χαρακτηριστικό πως, στην κατάθεσή της η καθηγήτρια ανέφερε πως τις ώρες που εκείνη βρισκόταν στη Σχολή δεν είχαν πέσει στην αντίληψή της περιστατικά και ούτε οι φύλακες είχαν καταγράψει κάτι στο βιβλίο όπου αναφέρονταν περιστατικά στο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τετάρτη οπότε και θα γίνει γνωστή η απόφαση του Δικαστηρίου.

Πηγή: protothema.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Μετά την εκλογική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23-6-2021 στα γραφεία του συλλόγου, ακολούθησαν και οι αρχαιρεσίες για τη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου και την κατανομή αξιωμάτων και αρμοδιοτήτων.

Το νέο Δ.Σ. θα έχει θητεία δύο (2) ετών και απαρτίζεται ως εξής:

Πρόεδρος: Δέσποινα Σβώλη

Αντιπρόεδρος: Σωτήρης Γιαννακόπουλος

Γραμματέας: Θύμιος Κόσσυφας (Θέματα ΜΜΕ και επικοινωνίας)

Αναπληρωτής γραμματέας: Πέτρος Βελούδας (Θέματα πολιτισμού)

Ταμίας: Ιωάννα Κωτρότσου

Μέλος: Κωνσταντίνος Παντιώρας

Μέλος: Θανάσης Καπλάνης

Ελεγκτική Επιτροπή:

Μέλος: Ανδρέας Κοσμάς

Μέλος: Σωτηρία Ανδρεοπούλου

Αναπληρωματικό μέλος: Χρυσαυγή Σωτηροπούλου

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ

Η ΚΟΒ Αμφιλοχίας του ΚΚΕ, διοργανώνει ομιλία-συγκέντρωση, στο Λουτρό, την Τετάρτη 7 Ιουλίου, στις 8μμ, στο καφέ-ψησταριά «Πλάτανος», με θέμα: “Δυνατό ΚΚΕ, νους, καρδιά, οργανωτής, της εργατικής-λαϊκής πάλης για το σοσιαλισμό”.

Θα μιλήσει η Ειρήνη Κωνσταντακοπούλου, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και δημοτική σύμβουλος Αμφιλοχίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ρεσιτάλ επαναλαμβανόμενων λαθών έδωσε η Ελληνική Κυβέρνηση στην τελευταία σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με την τομεάρχη εξωτερικών, της Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης (ΟΚΕ), Δήμητρα Τσεκουρά, τα οποία θα οδηγήσουν, με μαθηματική ακρίβεια, σε μια νέα διπλωματική ήττα.

Η απουσία στόχευσης, οι λανθασμένοι προσανατολισμοί σε συνάρτηση με το ότι η ατζέντα μας ήταν εκτός θέματος, ανέδειξαν τον Ερντογάν σε πρωταγωνιστή, με την Ελλάδα να περιορίζεται σε ρόλο κομπάρσου, ενώ θα έπρεπε να είχαμε καταγγείλει το πολεμικό κλίμα που έχει καλλιεργήσει η Τουρκία, κάτι το οποίο αποφύγαμε να τονίσουμε.

Στην πραγματικότητα, δεν τολμήσαμε να θέσουμε τα καυτά ζητήματα, που μας απασχολούν, όπως οι έρευνες στην Ελληνική και την Κυπριακή ΑΟΖ, η αμφισβήτηση των νησιών και βραχονησίδων, το γκριζάρισμα του Ελληνικού θαλάσσιου χώρου, ο εποικισμός της Αμμοχώστου και η δημιουργία στρατιωτικών βάσεων στα κατεχόμενα.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει αξιοποιήσει το «άνοιγμα», που του έκανε ο Αμερικανός Πρόεδρος για εγκαθίδρυση διαύλου επικοινωνίας μεταξύ τους, προκειμένου να τεθούν τα παραπάνω κομβικής σημασίας θέματα και σε μια τόσο ευνοϊκή για την χώρα μας συγκυρία, ούτε καν συνάντηση με τον κ. Μπάιντεν δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει.

http://oke-i.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ