Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  11:01: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021

Τέτοια σκηνοθεσία ούτε η Επίδαυρος το κατακαλόκαιρο δεν έχει γνωρίσει. Η ιδέα για την συρρίκνωση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων στο Αγρίνιο και το Μεσολόγγι βγήκε από το κεφάλι της υπουργού Παιδείας (όπως είχε βγει η Αθηνά από το κεφάλι του Δία) υπό την μορφή του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Πατρών, τον οποίο το υπουργείο Παιδείας -ώ του θαύματος!- αμέσως αποδέχθηκε.

Έπρεπε όμως να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα για τις καταργήσεις και τις συγχωνεύσεις Τμημάτων, το σχέδιο του οποίου τελικά εκδόθηκε και -ώ του δευτέρου θαύματος!- η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών το έκανε δεκτό μεενθουσιασμό.

Στην αυλή λοιπόν των θαυμάτων του υπουργείου Παιδείας και του Πανεπιστημίου Πατρών, απέμειναν μόνο δύο Τμήματα στο Αγρίνιο και αυτά με πολύ θολό μέλλον. Τα άλλα εξαφανίζονται είτε δια της συγχωνεύσεως είτε δια της οδού προς την Πάτρα.

Εκτός από τα θαύματα, με το προεδρικό Διάταγμα αποκαλύφθηκε και ένα ταχυδακτυλουργικό: το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, που περιλαμβανόταν στα μηχανογραφικά, βρίσκεται δια της συγχωνεύσεως στα χωράφια της Γεωπονικής Σχολής.

Και το δραματικό ερώτημα που προκύπτει για τα Πανεπιστημιακά Τμήματα του Αγρινίου, είναι: Καλά, πώς τα πετσοκόψατε έτσι;

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Τομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του Κ.Κ.Ε. καλεί τον λαό του Νομού μας σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση για την υπεράσπιση της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας με ευθύνη του κράτους να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα σε μέσα και δυναμικό για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων όπως της χθεσινής μέρας.

Την Κυριακή 1 Αυγούστου 2021 στις 7 το απόγευμα ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του Κ.Κ.Ε. Νίκος Παπαναστάσης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας του Κ.Κ.Ε. με τη Λαϊκή Συσπείρωση Νίκος Μωραΐτης θα περιοδεύσουν στα χωριά Θύρρειο και Δρυμός στην περιοχή της Βόνιτσας που επλήγησαν από την πυρκαγιά την Παρασκευή 30 Ιουλίου του 2021.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η ελληνική κυβέρνηση την ώρα που αφήνει τον ολυμπιακό αθλητισμό να ρημάζει και τους αθλητές κυριολεκτικά «στην πείνα», επιχορήγησε με 6,5 εκατομμύρια ευρώ την ταινία για τη ζωή του Γιάννη Αντετοκούνμπο. 

Συγκεκριμένα το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ), τον Απρίλιο,  γνωστοποίησε πως θα χρηματοδοτήσει με το ποσό των 6.4598.958 ευρώ την ταινία «Greek Freak» για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, στην παραγωγή της οποίας θα συμμετέχει και η εταιρία-κολοσσός Disney. 

Την ίδια στιγμή που το ελληνικό κράτος δίνει 6,5 εκατομμύρια ευρώ για την ταινία του πολυεκατομμυριούχου σταρ, οι αθλητές της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες κυριολεκτικά κλαίνε με λυγμούς μπροστά στην κάμερα γιατί δεν έχουν λεφτά ούτε να πληρώσουν τις φυσικοθεραπείες τους.

Ας μας απαντήσει κάποιος από την κυβέρνηση, χρειάζονταν η Disney τα 6,5 εκατομμύρια ευρώ του ελληνικού λαού για να γυρίσει την ταινία του Αντετοκούνμπο; 

Με 6,5 εκατομμύρια ευρώ καλύπτονταν οι βασικές ανάγκες των αθλητών που κατεβαίνουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες για πολλά χρόνια! 

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Σε δήλωση προέβη ο Τομεάρχης Αθλητισμού και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, με αφορμή τα όσα είπε ο Πρωταθλητής της άρσης βαρών, Θεόδωρος Ιακωβίδης.

«Ντροπή για την Πολιτεία» χαρακτήρισε τα όσα είπε ο αθλητής«για την παντελή απουσία στήριξης», για την «έλλειψη δυνατότητας να και την έλλειψη«οικονομικής ενίσχυσης και στήριξης». Τόνισε παράλληλα πως είναι ο δεύτερος αθλητής, μετά τον Χρυσό Ολυμπιονίκη, Στέφανο Ντούσκο, «που αποκαλύπτει τις τραγικές συνθήκες και την εγκατάλειψη που αντιμετωπίζουν οι αθλητές στη χώρα μας».

Έκλεισε τη δήλωσή του λέγοντας:

«Εμείς ευχαριστούμε το Θεόδωρο Ιακωβίδη, έναν μεγάλο αθλητή και άνθρωπο, που ενσαρκώνει το αθλητικό πνεύμα σε όλο του το μεγαλείο».

Αναλυτικά η δήλωσή του κ. Μωραΐτη:

«Είναι ντροπή για την Πολιτεία όσα είπε ο Θεόδωρος Ιακωβίδης για την παντελή απουσία στήριξης. Είναι ντροπή ένας αθλητής αυτού του βεληνεκούς και αυτού του επιπέδου να μην έχει τη δυνατότητα να πληρώσει το φυσιοθεραπευτή του, να μην έχει οικονομική ενίσχυση και στήριξη, να είναι και να νιώθει μόνος.

Ένας αθλητής που τίμησε μέχρι και την τελευταία στιγμή την εθνική ομάδα της άρσης βαρών, ανακοινώνει το τέλος της λαμπρής αθλητικής διαδρομής του.

Δεύτερος αθλητής, μετά τον Χρυσό μας Ολυμπιονίκη, Στέφανο Ντούσκο, που αποκαλύπτει τις τραγικές συνθήκες και την εγκατάλειψη που αντιμετωπίζουν οι αθλητές στη χώρα μας.

Εμείς ευχαριστούμε το Θεόδωρο Ιακωβίδη, έναν μεγάλο αθλητή και άνθρωπο, που ενσαρκώνει το αθλητικό πνεύμα σε όλο του το μεγαλείο.

Γι’ αυτούς τους αθλητές, γι’ αυτούς τους ανθρώπους είμαστε περήφανοι.

Για τη σημερινή κατάθεση ψυχής ο Θεόδωρος Ιακωβίδης μας είχε προετοιμάσει με αυτά που είπε στην ΕΡΤ και στο Γιώργο Καπουτζίδη λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων:

“Οι ανταγωνιστές μου έχουν τα πάντα από το κράτος τους, τους παρέχει τα πάντα, έχουν τη δουλειά τους, έχουν λυμένο το βιοποριστικό, εγώ αναγκάζομαι να αφήνω την προπόνηση στη μέση και να πηγαίνω να βγάλω το μεροκάματο».

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με το παράδειγμα του ΔΠΠΝΤ ο Κωνσταντόπουλος θύμισε τα δύο μέτρα και δύο σταθμά της Κεραμέως  

Στη συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΙΝΑΛ για άλλη μια φορά προκάλεσε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να δείξει έμπρακτα την αντίθεσή της με τις πολιτικές αποφάσεις στο χώρο της Παιδείας, θυμίζοντας την πολιτική απόφαση Γαβρόγλου για κατάργηση του Τμήματος ΔΠΠΝΤ στο Αγρίνιο, απόφαση που επί της ουσίας η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου την αποδέχθηκε.

«Κάθε αλλαγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, δεν μπορεί να γίνεται ερήμην των Πανεπιστημίων που αφορά.

Πρέπει να γίνεται με σεβασμό στις ανεξάρτητες αρχές και συγκεκριμένα στην ΕΘΑΑΕ σήμερα, με διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, να εντάσσεται σε έναν μακρόπνοο σχεδιασμό βασισμένο σε αντικειμενικά κριτήρια.

Δεν πρέπει να λαμβάνονται αποφάσεις κατά το δοκούν και ιδιαίτερα πολιτικές αποφάσεις που καταστρατηγούν τις ανεξάρτητες αρχές για την εκπαίδευση, όπως την ΑΔΙΠ παλαιότερα και πλέον ΕΘΑΑΕ» είπε αρχικά ο Δ. Κωνσταντόπουλος και πρόσθεσε:

«Να σας θυμίσω επί Γαβρόγλου, το Γενάρη του 2019 πιστοποιείται από την ΑΔΙΠ το Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Πατρών με έδρα το Αγρίνιο.

Τμήμα με 18 μέλη ΔΕΠ, επαγγελματικά δικαιώματα, πιστοποιημένο από την ΑΔΙΠ, με 1000 αποφοίτους και 500 φοιτητές, μεταπτυχιακό πρόγραμμα, διδακτορικό σε εξέλιξη. Κι όμως όλα αυτά στον κάλαθο, με μία πολιτική απόφαση του κ. Γαβρόγλου που έκλεισε το Τμήμα».

Ενώ απευθυνόμενος στη Ν. Κεραμέως ο Δ. Κωνσταντόπουλος την επέκρινε για τη στάση της  σημειώνοντας : «Και εσείς κα Υπουργέ, που λέτε ότι δεν ενστερνίζεστε τις πολιτικές αποφάσεις, να θυμίσω ότι με μια πολιτική απόφαση κλείσατε τη Νομική στην Πάτρα που ίδρυσε ο κ. Γαβρόγλου. Ενώ το Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών στο Αγρίνιο δεν το επανιδρύσατε. Δύο μέτρα και δύο σταθμά λοιπόν.»

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ