Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  12:59: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 18 Ιουλίου 2021

Κι ενώ ακόμα η κοινωνία ξεχειλίζει οργή για τη δολοφονία της Καρολάιν από τον σύζυγό της Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, μια ακόμα γυναίκα πέφτει νεκρή από τα χέρια του συντρόφου της.

Του «χάλασε τη φάση». Τσακώθηκαν, ήθελε να φύγει, όμως δεν πρόλαβε. Την άρπαξε, της χάλασε το κολιέ, της έχασε το σκουλαρίκι και την πέταξε στη θάλασσα. Ίσως σκέφτηκε πως θα θεωρήσουν πως έπεσε από μόνη της.

Λίγες μέρες μετά το άψυχο σώμα της βρέθηκε να επιπλέει στα νερά της Φολέγανδρου. Έφερε κακώσεις και φαινόταν πως είναι χτυπημένη.

Ενώ κάποιοι ακόμα εστιάζουν στον όρο «γυναικοκτονία», χαρακτηρίζοντάς τον αδόκιμο, εστιάζοντας την προσοχή τους στα ψιλά γράμματα, η ατιμωρησία των δολοφόνων φαίνεται να οδηγεί στον μιμητισμό.

Η κοινωνία απέτυχε να προστατεύσει ακόμα μια γυναίκα, με τον δολοφόνο της Γαρυφαλλιάς να αποδίδει τις πράξεις του στην «κακιά ώρα» υποτιμώντας την αξία της ζωής του θύματος.

Να μην ξεχαστεί τι κάναν στην Ελένη
Στις 28 Νοεμβρίου 2018 η Ελένη Τοπαλούδη βιάστηκε ομαδικώς και δολοφονήθηκε από δύο άνδρες στο νησί της Ρόδου.

Ένα βίντεο από κάμερα κλειστού κυκλώματος δίπλα στο σπίτι της Ελένης δείχνει τι συνέβη εκείνο το μοιραίο βράδυ. Ο Αλβανός φαίνεται να συναντά την Ελένη και να φεύγουν.

Η Ελένη χτυπήθηκε δυνατά από σίδερο και αυτό είχε ως συνέπεια καθολικό αιμάτωμα και εγκεφαλικό οίδημα.

Η Ελένη είναι βαριά τραυματισμένη και τότε αποφασίζουν να τη μεταφέρουν και να την πετάξουν στον γκρεμό.

Ύστερα από πτώση σε βράχια, που προκάλεσαν οι δύο άντρες, έχασε εντελώς τις αισθήσεις της λόγω σοβαρού τραύματος και πνίγηκε στη θάλασσα.

Προμελετημένη συζυγοκτονία
Στις 5 Απριλίου η Κωνσταντίνα δολοφονείται από τον εν διαστάσει σύζυγό της.

Ο γυναικοκτόνος μπήκε στο σπίτι της και αφού τσακώθηκαν την μαχαίρωσε στα πλευρά και την κοιλιά. Τραύματα στα οποία υπέκυψε λίγο αργότερα.

Πριν τη δολοφονία της «φώναζε» για βοήθεια, καθώς ο δολοφόνος της είχε κακοποιητική συμπεριφορά ενώ όπως έγινε έπειτα γνωστό, ο γυναικοκτόνος είχε συχνά κακοποιητική συμπεριφορά τόσο στην Κωνσταντίνα όσο και στην οικογένειά της.

Σούζαν Ίτον
Η Ίτον βρισκόταν στα Χανιά για ένα επιστημονικό συνέδριο από όπου και εξαφανίστηκε στις 2 Ιουλίου 2019. Την ημέρα της εξαφάνισής της, η Ίτον βγήκε για τζόκινγκ και ο 27χρονος ντόπιος, Ιωάννης Παρασκάκης, τη χτύπησε με το αυτοκίνητό του, την έβαλε αναίσθητη στο πορτμπαγκάζ και την μετέφερε στη σπηλιά στο Μάλεμε.

Εκεί τη βίασε περισσότερες από μία φορές και τη δολοφόνησε, ενώ στη συνέχεια πέταξε το σώμα της σε φρεάτιο το οποίο αποτελούσε καταφύγιο κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η σορός της Ίτον εντοπίστηκε σε αποσύνθεση λίγες μέρες αργότερα (8 Ιουλίου 2019), ενώ οι αστυνομικές έρευνες οδήγησαν στον Παρασκάκη εξαιτίας του κινητού του, το οποίο εξέπεμψε σήμα στην εν λόγω σπηλιά την ημέρα της εξαφάνισης της Ίτον.

Ο Παρασκάκης συνελήφθη και ομολόγησε τις πράξεις του, ενώ με εισαγγελική εντολή δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του ώστε να αναγνωριστεί από άλλες γυναίκες οι οποίες δέχθηκαν παρόμοια επίθεση στην περιοχή.

«Τη σκότωνε στο ξύλο»
Ήταν λίγο μετά τις 20:30 το βράδυ μιας Πέμπτης του Ιουνίου η γειτονιά κοντά στη συμβολή των οδών Αιόλου και Πραξιτέλους αναστατώθηκε από έναν παράξενο ήχο.

Κανείς δεν κατάλαβε στην αρχή πως ήταν πυροβολισμός. Κανείς δεν συνειδητοποίησε τι είχε γίνει ούτε όταν βρέθηκαν έξω από το σπίτι του θύματος και βρήκαν την 64χρονη Ελένη πεσμένη στο έδαφος, μέσα στα αίματα.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας και εκεί άφησε την τελευταία της πνοή εξαιτίας των τραυμάτων που έφερε στο λαιμό και τον ώμο από όπλο μικρού διαμετρήματος.

Από την αρχή ο θάνατος της αντιμετωπίστηκε ως εγκληματική ενέργεια. Και οι έρευνες στράφηκαν στο ευρύτερο περιβάλλον της.

Δράστης ο 75χρονος εν διαστάσει σύζυγός της, ο οποίος ισχυρίστηκε μετέπειτα ότι «η συμπεριφορά της ήταν τελείως απαράδεκτη».

Φίλες της Ελένης αποκάλυψαν τον εφιάλτη που βίωνε η 64χρονη φίλη τους, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «όπου την έβρισκε, τη σκότωνε στο ξύλο».

Η 64χρονη δεν πήγαινε στο σπίτι των παιδιών της, αλλά πήγαιναν οι κόρες της στο καθαριστήριο να τη δουν. «Δεν μπορούσε να μπει στην είσοδο, όλο την έδερνε».

Το ζευγάρι είχε χρόνιες δικαστικές διαμάχες και προστριβές. Ο συζυγοκτόνος περίμενε την 64χρονη έξω από το σπίτι της στην οδο Πραξιτέλους και την πυροβόλησε στην τραχηλική χώρα και στην ωμοπλάτη και στη συνέχεια διέφυγε.

Την σκότωσε στον ύπνο της
Τσακώθηκαν, ζητούσε διαζύγιο, ήθελε να πάρει το παιδί και να φύγει. Έσφιξε τα χέρια γύρω από το λαιμό της μέχρι που ξεψύχησε. Σκέφτηκε, είπε, ότι θα πάρει το παιδί «του».

Μετά από 37 μέρες αποκαλύπτει πως ήταν εκείνος που της έκοψε το νήμα της ζωής, αφού επιχείρησε να στήσει το δικό του σενάριο, όπου εμφανιζόταν ως ήρωας και θύμα.

Η κοινωνία απέτυχε να προστατεύσει ακόμα μια γυναίκα, ενώ με την Καρολάιν μετράμε ήδη τρεις γυναίκες μέσα σε μισό χρόνο, που έχουν δολοφονηθεί από πρώην ή νυν σύζυγο.

Κατά μέσον όρο, 137 γυναίκες ανά τον κόσμο δολοφονούνται καθημερινά από τον σύντροφό τους ή από κάποιον συγγενή τους.

Οι περισσότερες από αυτές πέφτουν νεκρές από τα χέρια των πιο κοντινών τους ανθρώπων, καθώς σύμφωνα με στοιχεία, το 38% των γυναικοκτονιών παγκοσμίως συμβαίνουν από σύντροφο/σύζυγο.

Του «χάλασε τη φάση»
Η 26χρονη Γαρυφαλλιά εντοπίστηκε  νεκρή μέσα στη θάλασσα, στην περιοχή Λυγαριά της Φολεγάνδρου, ενώ ο 30χρονος οδηγήθηκε χτες στο Αστυνομικό Τμήμα του νησιού, ενώ ομολόγησε ότι την δολοφόνησε, κατά την διάρκεια ενός καβγά τους.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε ο 30χρονος, είχε συνεχείς καβγάδες με την 26χρονη, ενώ την Παρασκευή ενώ ήταν εν κινήσει το αυτοκίνητό τους, το έβγαλε εκτός δρόμου και το έριξε σε βράχια.

Στη συνέχεια και ενώ η άτυχη γυναίκα είχε βγει έξω την έσπρωξε με αποτέλεσμα αυτή να χτυπήσει πρώτα σε βράχια και μετά να καταλήξει στη θάλασσα.

Η γυναίκα βγήκε από το αυτοκίνητο και εκείνος την ακολούθησε και την έσπρωξε με αποτέλεσμα η ίδια να χτυπήσει πρώτα στα βράχια και να καταλήξει στη θάλασσα.

Στη συνέχεια και ο ίδιος βούτηξε να την βρει, την είδε αναίσθητη ωστόσο αντί να τη βοηθήσει σηκώθηκε και έφυγε με την κοπέλα να βρίσκει τραγικό θάνατο μέσα στο νερό.

in.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Απάντηση στα εμβόλια; - Σημειώνει παρενέργειες λιγότερο από 1%

Ο κ. Αχιλλέας Αναγνωστόπουλος Δ/ντής της Αιματολογικής κλινικής του νοσ. «Παπανικολάου» μίλησε για την μέθοδο καταπολέμησης του κορωνοϊού μέσω χρήσης Τ – λεμφοκυτάρρων που μπορεί να αποτελέσει σημαντικό «όπλο» στη φαρέτρα μας στη «μάχη» κατά της πανδημίας αλλά μέσα από τον διάλογο στην διάρκεια πρωινής εκπομπής αποκαλύφθηκαν και πολλά στοιχεία με σημαντικότερο την απίστευτη καθυστέρηση που έχουν προκαλέσει οι γραφειοκρατικές διαδικασίες σε σημείο να είναι τροχοπέδη για την ανάπτυξη του φαρμάκου.

Αποκαλυπτικό ήταν ότι γραφειοκρατικές δομές προκάλεσαν καθυστέρηση για να προχωρήσουν οι δοκιμές (για τα εμβόλια αντίστοιχες κινήσεις δεν παρατηρήθηκαν) ενώ αν και μιλάμε για ελληνική επιστημονική κατάκτηση η ισχνή χρηματοδότηση που απαιτούνταν ούτε αυτή δόθηκε από το ελληνικό κράτος! 

Η ομάδα Μεταμοσχεύσεως Αιμοποιητικών Κυττάρων της Αιματολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παπανικολάου με επικεφαλής τον Αχιλλέα Αναγνωστόπουλο, «παρασκεύασαν Τ- λεμφοκύτταρα εναντίον του κορωνοϊού τα οποία είναι δραστικά», όπως ανέφερε ο ίδιος.

Η εν λόγω έρευνα των επιστημόνων του Νοσοκομείου Παπανικολάου έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες και αφορά στη χρήση Τ-λεμφοκυττάρων στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Ουσιαστικά στην έρευναν πήραν αίμα ασθενών που έχουν αναρρώσει από τον κορωνοϊό, πολλαπλασίασαν εργαστηριακά τα Τ-λεμφοκύτταρα και όταν τα επανεισήγαγαν στον οργανισμό διαπίστωσαν ότι αυτά εξουδετερώνουν τον ιό.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος περιγράφοντας τον τρόπο δράστης τόνισε: «η πρώτη φάση τελείωσε τον Σεπτέμβριο, την προκλινική μελέτη όπου αποδείξαμε ότι μπορούμε να συλλέγουμε από αναρρώσαντες ασθενείς Τ – λεμφοκύτταρα και να τα πολλαπλασιάζουμε, και επισης ότι οι ασθενείς που δεν πήγαν καλά δεν μπορούν να εμφανίσουν ειδικά τέτοια λεμφοκύτταρα».

«Έχουμε χορηγήσει τέτοια λεμφοκύτταρα σε μια κυρία που οι πνευμονολόγοι έκριναν ότι είναι κοντά να διασωληνωθεί, πήραμε την συγκατάθεσή της, της χορηγήσαμε τα Τ – λεμφοκύτταρα σε 2 ημέρες βελτιώθηκε θεαματικά, σε μια βδομάδα βγήκε από το νοσοκομείο», ανέφερε.

«Πρέπει να χορηγήσουμε το φάρμακο σε 70- 100 ασθενείς για να μιλήσουμε τελικά αν το φάρμακο αυτό κάνει καλό, σε τι ποσοστό κλπ. Γνωρίζουμε από άλλη μελέτη που κάνουμε σε άλλους ιούς ότι αυτά τα ειδικά λεμφοκύτταρα σε αυτούς τους ιούς η επιτυχία υπερβαίνει το 90%», πρόσθεσε.

«Στη μελέτη υπάρχουν κριτήρια βάσει των οποίων οι ασθενείς θα μπορούν να ενταχθούν στη μελέτη και να πάρουν το φάρμακο. Είχαμε μια καθυστέρηση από τις ρυθμιστικές αρχές, ήμασταν έτοιμοι από τον Απρίλιο», τόνισε.

«Τέλος Απριλίου, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ολοκλήρωσε τη μελέτη της μελέτης μας και απεφάνθη ότι μπορούμε να προχωρήσουμε. Καθυστερήσαμε στην Επιτροπή Δεοντολογίας η οποία έκρινε ότι τα κριτήρια επιλεξιμότητας έπρεπε να γίνουν πιο αυστηρά, έγιναν πιο αυστηρά, αλλά δεν μπορούσαμε να βρούμε ασθενείς με τόσο αυστηρά κριτήρια. Κάναμε ένσταση. Είπαμε ότι σε όλο τον κόσμο τα κριτήρια είναι λιγότερο αυστηρά από αυτά που σας είχαμε προτείνει και το δέχτηκαν», επεξήγησε για την πορεία της μελέτης.

«Μικρότερη από 1% αλλά ακόμα και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει έχουμε τρόπο να αντιδράσουμε έγκαιρα», ανέφερε ερωτηθείς για τις πιθανές παρενέργειες.

«Σε λίγο καιρό θα είμαστε έτοιμοι να χορηγήσουμε το φάρμακο σε πολλούς ασθενείς», τόνισε.

«Ψάχναμε 230.000 για την έρευνα και τα έβαλε η Επιτροπή 2021», σημείωσε ο κ. Αναγνωστόπουλος ο οποίος ανέφερε ότι ήδη υπάρχουν έτοιμες 50 δόσεις και περιμένουν την έγκριση για να προχωρήσουν. «Η επιτροπή, όταν κάναμε την ένσταση, και εξηγήσαμε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος το δέχτηκε. Απλώς χρειάζεται ο χρόνος για να εγκριθεί η τροποποίηση αυτή», σημείωσε συγκεκριμένα.

«Τη μελέτη δεν την κάνω εγώ, την κάνουν συνεργάτες μου. Εγώ συμμετέχω και βοηθάω Οι κύριες ερευνήτριες είναι δύο, η κυρία Ευαγγελία Γιαννάκη επικεφαλής της μονάδας γονιδιακής και κυτταρικής θεραπείας είναι αιματολόγος και είναι κυτταρολόγος και η κυρία Αναστασία Παπαδοπούλου βιοχημικός, είναι αυτή που μετέφερε την τεχνογνωσία της παρασκευής τέτοιων λεμφοκυττάρων από το Χιούστον. Της έγινε πρόταση να πάει πίσω στο Χιούστον, να της δώσουν δική της ομάδας και πολλά χρηματα, αλλά δεν δέχτηκε. Χάρις σε αυτήν μπορούμε να παρασκευάσουμε τα λεμφοκύτταρα», ανέφερε.

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, άνοιξε τα χαρτιά του  –  «Όλοι οι υποψήφιοι έχουμε χρέος να συμβάλουμε ώστε η επικείμενη συζήτηση για το μέλλον της παράταξης να είναι βαθιά πολιτική και αναζωογονητική, ενθαρρύνοντας τα μέλη και τους φίλους μας να συμμετάσχουν και πάλι, μαζικά, σε αυτό το νέο ξεκίνημα», τονίζει
Επισήμως ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για τις εσωκομματικές διαδικασίες του Κινήματος Αλλαγης το φθινόπωρο ο ευρωβουλευτής, Νίκος Ανδρουλακης.

Μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής» και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τονίζει «ναι, θα είμαι υποψήφιος. Έχω άλλωστε δηλώσει ότι οι λόγοι που με οδήγησαν να θέσω υποψηφιότητα, το 2017, έχουν ενισχυθεί. Την ευκαιρία που μας δόθηκε, τότε, με τη συμμετοχή 212 χιλιάδων πολιτών, δεν την αξιοποιήσαμε όσο θα έπρεπε. Όλοι οι υποψήφιοι έχουμε χρέος να συμβάλουμε ώστε η επικείμενη συζήτηση για το μέλλον της παράταξης να είναι βαθιά πολιτική και αναζωογονητική, ενθαρρύνοντας τα μέλη και τους φίλους μας να συμμετάσχουν και πάλι, μαζικά, σε αυτό το νέο ξεκίνημα».

Επιπλέον, ο κ. Ανδρουλακης επισήμανε ότι το Κίνημα Αλλαγής, παραμένει στάσιμο εκτιμώντας ότι είναι μια περίοδος που «η κυβέρνηση της ΝΔ, αρχίζει να συσσωρεύει δυσαρέσκεια και ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε πτωτική πορεία, ενώ παράλληλα οι ιδέες της Σοσιαλδημοκρατίας γίνονται εκ νέου επίκαιρες».

«Σέβομαι την ιστορία μας και όσους κρατήσαμε μαζί το κόμμα μας όρθιο στα δύσκολα. Τώρα έχει έρθει η ώρα με το βλέμμα μπροστά να αλλάξουμε περπατησιά, να γίνουμε ένα κόμμα προοπτικής, ανανεώνοντας το πρόγραμμα, το στελεχιακό δυναμικό, τις μεθόδους πολιτικής δράσης», προσθέτει.

Και καταλήγει λέγοντας ότι, «ο προοδευτικός κόσμος της χώρας διψά για ένα θεσμικό κόμμα, που θα ενώσει την κοινωνικά κατακερματισμένη δημοκρατική παράταξη και θα αγωνιστεί για δικαιοσύνη, διαφάνεια και αξιοκρατία».

protothema.gr