Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  7:07: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021

Ανακοίνωση εξέδωσε η Κομματική Οργάνωση Μεσολογγίου του ΚΚΕ με αφορμή το «νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας» και τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων.

Ταυτόχρονα ενημέρωσε τους κατοίκους τις πόλης με ανάρτηση πανό τόσο στο Νοσοκομείο, όσο και σε άλλα σημεία της περιοχής

“Κάτω τα χέρια από το Νοσοκομείο Μεσολογγίου”

Η δήλωση του πρωθυπουργού ότι σχεδιάζεται η περαιτέρω συγχώνευση νοσοκομείων, με ειδική αναφορά σε μονάδες που γειτνιάζουν χιλιομετρικά, αποτελεί πρόκληση τόσο για το λαό όσο και για τους υγειονομικούς.

Είναι απαράδεκτο μέσα στην πανδημία, μπροστά σε ένα ακόμη κύμα της, η κυβέρνηση που υποχρέωσε σε στραγγαλισμό τα νοσοκομεία, αποφεύγοντας σαν “ο διάολος το λιβάνι” τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να προτείνει ως λύση τις “συγχωνεύσεις”.

Το ΕΣΥ λένε “έχει παθογένειες”. Όμως αντί να θεωρούν παθογένεια την πολιτική που οι ίδιοι μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εφαρμόζουν επί σειρά ετών, η οποία έχει φέρει το σύστημα Υγείας σε οριακό σημείο, θεωρούν παθογένεια την ίδια την ύπαρξη νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας.

Έτσι σκέφτονται οι οπαδοί της “ελεύθερης αγοράς”. Αφού η πραγματοποίηση μόνιμων προσλήψεων αποτελεί κόστος, είναι αναχρονισμός.

Αντίθετα, εφόσον το κλείσιμο μονάδων αφήνει πεδίο δράσης στους ιδιώτες, είναι “εκσυγχρονισμός”.

Όμως η Υγεία δεν είναι ούτε κόστος, ούτε εμπόρευμα, είναι αυτονόητη ανάγκη του κάθε ανθρώπου! Τους το λέμε απλά:

Οποιαδήποτε σκέψη για να κλείσει ή να υποβαθμιστεί το Νοσοκομείο Μεσολογγίου αποτελεί “αιτία πολέμου”!

Να μην το σκεφτούν καν! Οι χιλιάδες εργαζόμενοι και κάτοικοι της περιοχής δε θα επιτρέψουν μία περιοχή 50.000 κατοίκων, να μείνει χωρίς Γενικό Νοσοκομείο. Δε θα γυρίσουμε 50 χρόνια πίσω!

Καλούμε όλους τους κοινωνικούς φορείς της περιοχής να αντιδράσουν άμεσα, δυναμικά και αποφασιστικά. Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ στην περιοχή θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας στο δίκαιο αυτόν αγώνα.

Εάν πραγματικά νοιάζονται για τις “παθογένειες” που οι ίδιοι δημιούργησαν, να υλοποιήσουν εδώ και τώρα τα δίκαια αιτήματα των δεκάδων φορέων της περιοχής.

Όπως την κάλυψη όλων των κενών του Νοσοκομείου και των άλλων δομών Υγείας με γενναία χρηματοδότηση, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με προσλήψεις εξειδικευμένων γιατρών για την αντιμετώπιση της πανδημίας, την πλήρη στελέχωση σε όλες τις κλινικές, τη δημιουργία ΜΕΘ, την ουσιαστική λειτουργία της οφθαλμολογικής, του αξονικού τομογράφου κλπ.

Κάθε άλλη σκέψη αντίθετη στα παραπάνω, θα οδηγηθεί εκεί που πρέπει: στον κάλαθο των αχρήστων!».

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Giuseppe De Donno ξεκίνησε τη θεραπεία κατά του Covid-19 με υπεράνοσο πλάσμα

Ο Ιταλός γιατρός, Giuseppe De Donno, υπέρμαχο της θεραπείας κατά του Covid-19 με υπεράνοσο πλάσμα, βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης 27 Ιουλίου κρεμασμένος στο σπίτι του στο Curtatone αφήνοντας πίσω του τη σύζυγό του και τα δύο του παιδιά. 

Ο De Donno ήταν 54 ετών και είχε παραιτηθεί από τη θέση του επικεφαλής της Πνευμονολογίας στο νοσοκομείο της Μάντοβα τις πρώτες μέρες του Ιουνίου για να ξεκινήσει, στις 5 Ιουλίου, το νέο επάγγελμα του γενικού ιατρού στο Πόρτο Μαντοβάνο.

Σύμφωνα με το Rainews o εισαγγελέας της Μάντοβα ξεκίνησε έρευνα για τον θάνατο του Giuseppe De Donno, πρώην διευθυντή πνευμονολογίας στο νοσοκομείο Carlo Poma. Ο Ντε Ντόνο φέρεται να αυτοκτόνησε με απαγχονισμό και βρέθηκε από τα μέλη της οικογένειάς του στο σπίτι του στο Curtatone, αλλά ο εισαγγελέας θέλει να ερευνήσει εάν όντως πρόκειται για αυτοκτονία. 

Η οικογένεια δέχθηκε θερμά συλλυπητήρια από πολλούς πολίτες έκπληκτους από τον ξαφνικό θάνατό του, οι οποίοι θυμήθηκαν τον De Donno λόγω του ότι «έσωσε πολλές ζωές» με τη θεραπεία του.

Ο De Donno, μαζί με τον Massimo Franchini, επικεφαλής Ανοσολογίας και Μετάγγισης στο νοσοκομείο Carlo Poma, είχαν αρχίσει να θεραπεύουν ασθενείς με Covid χρησιμοποιώντας πλάσμα πρώην ασθενών ως υπερανοσοθεραπεία. 

Την άνοιξη του περασμένου έτους, αυτή η πρακτική είχε γίνει το μόνο όπλο ενάντια στον κορωνοϊό, τουλάχιστον στα αρχικά στάδια της νόσου. Σε σύντομο χρονικό διάστημα έγινε ο πιο γνωστός γιατρός στην Ιταλία, όμως δέχθηκε έντονη αμφισβήτηση και κριτική από τα ιταλικά ΜΜΕ. 

Στον ιατρικό τομέα, ωστόσο δεν ήταν όλοι πεπεισμένοι για την αποτελεσματικότητα της θεραπείας και προέκυψε μεγάλη αντιπαράθεση με τον De Donno.

Παρ’ όλα αυτά ο γιατρός άντεξε και κατάφερε να πειραματιστεί με τη μέθοδό του σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Παβίας.

Τελικά, όμως, η επίσημη ιατρική κατέληξε ότι δεν ήταν η καταλληλότερη θεραπεία για τον Covid, ακόμα κι αν πολλοί ασθενείς συνέρχονταν και δήλωναν αιώνια ευγνωμοσύνη στο γιατρό από την Μάντοβα. Ο Giuseppe De Donno τον Δεκέμβριο 2018 κέρδισε τον διαγωνισμό ως επικεφαλής του τμήματος Πνευμονολογίας.

Ο De Donno ήταν επίσης γνωστός έξω από τα νοσοκομεία επειδή εξελέγην στο παρελθόν αντιδήμαρχος του Κουρτατόνε.

Αποφοίτησε από το λύκειο, αποφοίτησε από την Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Μόντενα με άριστα (110 cum laude).

Μετά τις πανεπιστημιακές του σπουδές ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του με διάφορα μαθήματα εξειδίκευσης στην παθοφυσιολογία και την αναπνευστική αλλεργιολογία. Από το 2010 έως το 2013 ήταν υπεύθυνος για το «Πρόγραμμα αναπνευστικής φροντίδας υψηλής έντασης για ασθενείς εξαρτημένους από οικιακό αναπνευστήρα» και το 2013 έγινε ιατρικός διευθυντής Πνευμονολογίας και Utir (μονάδα εντατικής αναπνοής) του Νοσοκομείου Carlo Poma.

Περίλυπος ο δήμαρχος του Κουρτατόνε, Carlo Bottani, στενός φίλος του γιατρού, σχολιάζει το συναίσθημα μιας ολόκληρης κοινότητας σε κατάσταση σοκ: «Ο Giuseppe ήταν ένα εξαιρετικό άτομο -είπε με δάκρυα -.  Είχα το προνόμιο να είμαι στο πλευρό του την πρώτη φάση του lockdown και είδα πόσο θυσιάστηκε για τους ασθενείς του. Η ιστορία θα τον θυμάται για το καλό που έκανε».

Δεν είναι ο πρώτος «περίεργος» θάνατος 

Ο Ιταλός γιατρός που θεράπευσε ασθενείς με κορωνοϊό δεν είναι ο πρώτος «περίεργος» θάνατος που λαμβάνει χώρα τους τελευταίους μήνες. 

Τον Μάρτιο πέθανε ο πρόεδρος της Τανζανίας Τζον Μαγκουφούλι. Το περίεργο στην υπόθεση είναι ότι πριν από έναν μήνα ο Guardian, το οποίο στηρίζει το ίδρυμα Μελίντα Γκέιτς, είχε δημοσίευμα το οποίο υποστήριζε πως «ήρθε η ώρα να επιβληθούμε στον "αντιεμβολιαστή" πρόεδρο της Τανζανίας». 

Σύμφωνα με τις τότε ανακοινώσεις, ο πρόεδρος πέθανε λόγω καρδιολογικών προβλημάτων στο νοσοκομείο Μζένα του Νταρ ελ Σαλάμ όπου νοσηλευόταν, παρόλα αυτά υπάρχουν φήμες ότι πέθανε «από κορωνοϊό». 

Πρόκειται για τον πρόεδρο που είχε υποστηρίξει πως τα τεστ του κορωνοϊού δεν είναι αξιόπιστα, καθώς έβγαλαν θετικές στον ιό κατσίκες και... παπάγιες.

Ενώ πριν από τον πρόεδρο της Τανζανίας είχε πεθάνει και ο πρόεδρος του Μπουρουντί, στα 55 του και υγιέστατος, από «καρδιακή προσβολή». Μάλιστα για τον πρόεδρο του Μπουρουντί λίγες ημέρες μετά το θάνατο του ανακοίνωσαν πως τελικά πέθανε «από κορωνοϊό». 

Να σημειώσουμε πρόεδρος του Μπουρούντι, Πιερ Ενκουρουνζίζα, είχε διώξει στις 15 Μαΐου τους εκπροσώπους του ΠΟΥ από τη χώρα του. 

pronews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 12/07/2021

Του:    Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ:    Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

Τον κ. Υπουργό Υγείας Τον κ. Υπουργό Τουρισμού

ΘΕΜΑ:    «Ανεκμετάλλευτες παραμένουν οι γεωτρήσεις των θειούχων ιαματικών νερών στον Μύτικα της Αιτωλοακαρνανίας»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους του Μύτικα της Αιτωλοακαρνανίας και σύμφωνα με ανάρτηση σε τοπική ιστοσελίδα του Διαδικτύου, αναξιοποίητες παραμένουν οι γεωτρήσεις των θειούχων ιαματικών νερών στην ως άνω περιοχή, παρ’ όλο που παρήλθαν αρκετά χρόνια και δαπανήθηκαν ουκ ολίγα χρήματα του ελληνικού Δημοσίου για τις εν λόγω. Συγκεκριμένα, προ 15ετίας περίπου το «ΙΓΜΕ» διενέργησε δύο γεωτρήσεις έρευνας ιαματικών υδάτων, μία στην είσοδο του Μύτικα και μία κοντά στο γήπεδο και πλησίον του νέου κτηρίου του Κέντρου Υγείας Μύτικα. Από τις γεωτρήσεις αυτές, κατόπιν επιστημονικών αναλύσεων, προέκυψε ότι, τα νερά είναι θειούχα ιαματικά και μπορούν να αξιοποιηθούν. Χρυσή ευκαιρία προέκυψε, δε, αφού θα μπορούσαν να συνδεθούν οι εν λόγω πηγές με το Κέντρο Υγείας, στο προαύλιο του οποίου προβλέπεται η κατασκευή κολυμβητηρίου λουομένων για ασθενείς που έχουν ανάγκη τα σχετικά ιαματικά λουτρά, σύμφωνα με τα σχέδια ανέγερσης του κτηρίου. Παρ’ όλα αυτά, τα ανωτέρω νερά ρέουν προς την θάλασσαν αναξιοποίητα και μέχρι σήμερα, αυτή η κατάσταση παραμένει στάσιμη, παρ’ όλο που η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδοτεί τους Συνταξιούχους για να επισκέπτονται προς ίασή τους από σχετικές παθήσεις ιαματικά λουτρά.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

  1. Προτίθεσθε να αναλάβετε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες ανάδειξης των ιαματικών πηγών στον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, καθώς η αξιοποίησή τους θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης και θα τονώσει την τοπική οικονομία, αλλά και θα συνεισφέρει, τόσο στην αύξηση του ΑΕΠ, όσο και στην βελτίωση της ευρύτερης εθνικής οικονομίας;
  2. Εξετάζετε την πιθανότητα ένταξης των εργασιών ανάδειξης των ως άνω ιαματικών πηγών σε κάποιο πρόγραμμα των ΕΣΠΑ, ώστε να λάβει χώρα το συντομότερο δυνατόν η αξιοποίηση αυτών υπέρ του ιαματικού τουρισμού;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ


Θέμα: «Απάντηση σε Ερώτηση Βουλευτή».

Σχετ.: Η με Α.Π. 7958/12.07.2021 Ερώτηση.

Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής της Κ.Ο. της Ελληνικής Λύσης κ. Κυριάκος Βελόπουλος, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Η εθνική στρατηγική του Υπουργείου Τουρισμού για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας έγκειται στην ανάδειξη της Ελλάδας σε κορυφαίο και ασφαλή προορισμό, ιδανικό για επίσκεψη καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η στρατηγική στηρίζεται σε έξι (6) βασικούς άξονες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η θεσμοθέτηση και προώθηση των ειδικών- θεματικών μορφών τουρισμού, οι οποίες συμβάλλουν αφ’ ενός, στην περιφερειακή και τοπική ανάπτυξη και αφ’ ετέρου, στην επέκταση της τουριστικής περιόδου και την άμβλυνση της εποχικότητας, καθώς και στην ισχυροποίηση του Brand “Ελλάδα”. Η διαφοροποίηση των προσφερόμενων τουριστικών προϊόντων και η αειφόρος τουριστική ανάπτυξη, μέσα από την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάδειξη των φυσικών και πολιτιστικών πόρων κάθε προορισμού, αποτελούν κύριο στόχο της στρατηγικής του Υπουργείου Τουρισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, η αναγνώριση ιαματικών πόρων σε όλη την επικράτεια, με απώτερο στόχο την ενίσχυση και προώθηση του ιαματικού τουρισμού, εντάσσεται στις προτεραιότητες του Υπουργείου Τουρισμού, δεδομένου ότι συμβάλλει στην ανάδειξη νέων προορισμών, με συνεπακόλουθα τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την προσέλκυση επενδύσεων και εν γένει τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου.

Περαιτέρω, ο στρατηγικός σχεδιασμός του Υπουργείου Τουρισμού περιλαμβάνει την κατάρτιση νομοσχεδίου για την αξιοποίηση των ιαματικών πόρων με αναπτυξιακό πρόσημο, το οποίο θα εισάγει έναν ευρύτερο σχεδιασμό για την ανάπτυξη του κλάδου με οφέλη υπέρ των τοπικών κοινωνιών, αλλά και του ελληνικού τουριστικού προϊόντος συνολικά. Για τον σκοπό αυτό, το Υπουργείο βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους φορείς για τη διαμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου για τη συγκεκριμένη ειδική μορφή τουρισμού. Σημειωτέον ότι έχει ήδη προηγηθεί η δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου, το οποίο και θα κατατεθεί στη Βουλή με στόχο την βέλτιστη ανάπτυξη των πολυάριθμων τουριστικών δυνατοτήτων της χώρας και σε αυτόν τον τομέα.

Ακόμη, έχουν ήδη κατατεθεί οι Εισηγητικές Προτάσεις Ομάδας Εργασίας Ιατρικού Τουρισμού, τα πορίσματα των οποίων ήδη λαμβάνονται υπ΄όψιν για την διαμόρφωση μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής και για τον τουρισμό υγείας. Η προτεραιότητα που αποδίδεται από το Υπουργείο στον τουρισμό υγείας, και ιδιαίτερα στο σκέλος του ιαματικού τουρισμού και τουρισμού ευεξίας, έχει αποτυπωθεί με σαφήνεια στις ήδη εγκεκριμένες προτάσεις της χώρας μας προς το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», όπου περιλαμβάνονται προτάσεις αναβάθμισης τόσο των υποδομών των ιαματικών πηγών και εκπόνησης σχετικών μελετών, όσο και της προβολής των ελληνικών τουριστικών προορισμών συνολικά, περιλαμβανομένων και αυτών του ιαματικού τουρισμού και του τουρισμού ευεξίας.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3498/2006 (Α’ 230), ο οποίος διέπει την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού αλλά και ειδικότερα την αναγνώριση και διαχείριση των ιαματικών φυσικών πόρων, το Υπουργείο Τουρισμού έχει αναγνωρίσει έως σήμερα εβδομήντα εννέα (79) φυσικούς πόρους ως ιαματικούς. Στο άρθρο 4 παρ. 1 του ανωτέρω νόμου ορίζονται τα ακόλουθα: «Για την αναγνώριση ιαματικών φυσικών πόρων απαιτείται αίτηση προς την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Τουρισμού, με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, που μπορεί να υποβάλει ο κύριος, ο επικαρπωτής ή ο μισθωτής του ακινήτου στο οποίο αναβλύζει ή αντλείται ο φυσικός πόρος. Αίτηση για αναγνώριση μπορεί να υποβάλει και Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) πρώτου ή δεύτερου βαθμού, στην περιφέρεια του οποίου βρίσκεται το ακίνητο, στο οποίο αναβλύζει ή αντλείται ο ιαματικός φυσικός πόρος.».

Με δεδομένα τα ανωτέρω, σας γνωρίζουμε ότι, έως σήμερα, δεν έχει υποβληθεί στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Τουρισμού αίτημα αναφορικά με την αναγνώριση φυσικών πόρων ως ιαματικών στην ευρύτερη περιοχή του Μύτικα στην Αιτωλοακαρνανία, η δε αξιοποίηση των αναγνωρισμένων ιαματικών πόρων εμπίπτει στην αρμοδιότητα του φορέα διαχείρισης.

 

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 27/07/2021

 

Του:    Κωνσταντίνου Χήτα, Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ:    Τον κ. Υπουργό Εξωτερικών

Τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

ΘΕΜΑ:    «Απελάσεις Ελλήνων πολιτών από τις τουρκικές Αρχές Ασφαλείας»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα    με    δημοσιεύματα    των    ιστοσελίδων    του    Διαδικτύου:    «ethnos»,

«pontosnews.gr» και «seleo.gr», προ ημερών, η κ. Ροζαλία–Μαρία Ελευθεριάδου, υποψήφια διδάκτωρ Μουσικολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, όταν αφίχθη στον αερολιμένα της Κωνσταντινούπολης, μετά τον έλεγχο του πιστοποιητικού ταυτοπροσωπίας της, κρατήθηκε για 24 ώρες στα κρατητήρια του εν λόγω αερολιμένα, αφού της είχαν λάβει τα δακτυλικά αποτυπώματα και αμέσως μετά απελάθηκε, ως

«επικίνδυνη για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας». Η ποντιακής καταγωγής, κ. Ελευθεριάδου, είχε ως τελικό προορισμό του ερευνητικού της ταξιδιού την Τραπεζούντα και την Σαμψούντα, όπου ήταν προσκεκλημένη από την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, προκειμένου να μελετήσει τα αρχεία της για τη μουσική παράδοση των Ποντίων, ολοκληρώνοντας, κατ’ αυτόν τον τρόπο και την διδακτορική της έρευνα. Σύμφωνα με τις δηλώσεις της, οι τουρκικές Αρχές την πληροφόρησαν ότι, κρίθηκε ανεπιθύμητη, σύμφωνα με το νόμο της 8ης Φεβρουαρίου 2021 και η απαγόρευση εισόδου της στην χώρα είναι πενταετούς διάρκειας, με πιθανότητα παράτασης την δεκαετία. Οι Τούρκοι της επέδειξαν και μια λίστα με δεκάδες Έλληνες που θεωρούνται, όπως η ίδια,

«personae non gratae». Την πληροφόρησαν, δε ότι, αν το επιθυμεί, μπορεί να υποβάλλει ένσταση στην τουρκική Πρεσβεία, των Αθηνών. Σύμφωνα με την κ. Ελευθεριάδου, οι τουρκικές Αρχές παρεμποδίζουν, κατά αυτόν τον τρόπο και το ερευνητικό έργο των ελληνικών πανεπιστημίων. Παρόμοιο συμβάν είχε συμβεί στις 28 Μαΐου 2021, όταν η επιστήμων της Λαογραφίας, Δρ. Μυροφόρα Ευσταθιάδη, κρατήθηκε για 48 ώρες, μαζί με τον 15χρονο γιο της, Ιάσωνα, στα ίδια κρατητήρια. Προβληματισμό    προξενεί    το    γεγονός    ότι,    οι    Τούρκοι    συντάσσουν    λίστες

«ανεπιθύμητων» Ελλήνων επιστημόνων, γεγονός που αποδεικνύει εμπράκτως ότι έχουν υπό παρακολούθηση, με δίκτυο πληροφοριοδοτών, πλην των άλλων και των ασκούντων ερευνητικό έργο πανεπιστημιακών με αντικείμενο την ιστορία και τον πολιτισμό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Όλα αυτά συμβαίνουν την στιγμή, κατά την οποία, Τούρκοι πράκτορες ή τουρκόφρονες εισέρχονται ανεμπόδιστα στην Ελλάδα, μέσω των συνόρων, με προορισμό ιδιαίτερα την Θράκη, ενεργώντας εναντίον των ελληνικών συμφερόντων και της εθνικής Ασφάλειας της χώρας μας και δεν απελαύνονται ή δεν τους απαγορεύεται η είσοδος.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αναβάλλεται, η προγραμματισμένη εκδήλωση της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και του Παραρτήματος Αγρινίου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, για τους εκτελεσμένους στα Καλύβια Αγρινίου, την Κυριακή 1 Αυγούστου το πρωί, εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών, του καύσωνα.

Η εκδήλωση να πραγματοποιηθεί σε νέα ημερομηνία.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ