Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  9:12: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2021

Ο Κωνσταντόπουλος θυμίζει τις εκκρεμότητες στην Αιτωλοακαρνανία και «χαλάει» το κυβερνητικό πάρτι στα μεγάλα έργα

Παρέμβαση έκανε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΙΝΑΛ στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών για τους οδικούς άξονες και τον Ε65.

Η κυβέρνηση μπορεί σε πανηγυρικούς τόνους να προωθεί τον Ε64 αλλά και τον οδικό άξονα της Κρήτης που είναι τα μόνα μεγάλα οδικά έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης όμως ο Δ. Κωνσταντόπουλος εκτίμησε ότι «η κύρωση της σύμβασης τροποποίησης για τον Ε65, θα περιμέναμε να εντάσσεται σε μια ολοκληρωμένη στρατηγική εκ μέρους της Κυβέρνησης για την υλοποίηση των μεγάλων οδικών αξόνων της χώρας».

Θέτοντας την αναγκαιότητα κατασκευής του οδικού άξονα Πλατυγιάλι – Αγρίνιο – Καρπενήσι – Λαμία-Ε65, ο Δ. Κωνσταντόπουλος θύμισε ότι πρόκειται για ένα άξονα «που ανήκει στους αναγνωρισμένους διευρωπαϊκούς οδικούς άξονες από το 1995, γεγονός που επαναβεβαιώθηκε και το 2005».

«Η ουσία είναι να μη χαθεί άλλος χρόνος. Όχι στα μπρος-πίσω. Ιδίως δε για τη σύνδεση Αγρινίου και Ιόνιας Οδού, να θυμίσω τις μεγάλες δεσμεύσεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ χωρίς αποτέλεσμα. Σήμερα κρίνεστε εσείς κι εσείς αποφασίζετε.

Γιατί είναι σημαντικό το έργο να προχωρήσει άμεσα και να τρέξουν οι  επικαιροποιημένες μελέτες» είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στο Υπ. Υποδομών και πρόσθεσε : «Δεν είναι δυνατόν σήμερα, το Αγρίνιο, το μεγάλο αστικό κέντρο της Δυτικής Ελλάδας, να μένει εκτός του έργου της Ιόνιας Οδού.

Δεν είναι δυνατόν, να υπονομεύεται η προοπτική ανάπτυξης του λιμένα του Πλατυγιαλίου εξαιτίας της έλλειψης σύνδεσής του με ένα σύγχρονο οδικό άξονα. Ένα οδικό δίκτυο που δεν τιμά κανέναν μας.

Δεν είναι δυνατόν οι μετακινήσεις στο Τμήμα Αγρίνιο – Καρπενήσι -Λαμία να γίνονται με ένα τόσο επικίνδυνο οδικό δίκτυο.Είναι ώρα για πράξεις και το έργο αυτό, θα μπορούσε να ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και να αποτελέσει προτεραιότητα όπως οι άλλοι οδικοί άξονες».

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χαιρετισμός Θάνου Μωραΐτη στην εκδήλωση του ΣΕΓΑΣ για την παρουσίαση της Εθνικής Ομάδας Στίβου, λίγο πριν την αναχώρησή της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Τομεάρχης Αθλητισμού και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, στην εκδήλωση του ΣΕΓΑΣ για την παρουσίαση της Εθνικής Ομάδας στίβου λίγο πριν την αναχώρησή της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ακολουθεί το κείμενο του χαιρετισμού:

«Μετά το πρωτοφανές κλείσιμο του αθλητισμού επί μήνες και όλη την ταλαιπωρία που άδικα υπέστη ο αθλητικός κόσμος, έχουμε επιτέλους τη χαρά να βρισκόμαστε εδώ, όλες και όλοι μαζί, λίγες μέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Και αυτό το χρωστάμε στους αθλητές μας που με τον προσωπικό τους αγώνα και την τιτάνια προσπάθειά τους υπερέβησαν όλες τις δυσκολίες και με την επιμονή τους συνέχισαν ακάθεκτοι την προετοιμασία τους.

Σε αυτό το δρόμο, η συμβολή και η υποστήριξη της ομοσπονδίας σας, του ΣΕΓΑΣ, της αρχαιότερης και ιστορικότερης αθλητικής ομοσπονδίας της χώρας μας, ήταν καθοριστική.

Ο στίβος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την αθλητική μας κουλτούρα, έχει αναδείξει εμβληματικούς αθλητές και μας έχει χαρίσει μεγάλες επιτυχίες.

Είμαστε σίγουροι ότι και τώρα οι κόποι σας θα αποδώσουν καρπούς και πάλι θα σηκώσετε την ελληνική σημαία ψηλά, γεμίζοντας όλους μας με συγκίνηση και περηφάνια.

Κάθε επιτυχία, για εσάς, τον αθλητισμό, τους Έλληνες, την Ελλάδα».

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την ώρα που η υφήλιος παρακολουθεί την έξαρση της πανδημίας λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, οι πολέμιοι του εμβολιασμού που δεν συμμερίζονται τις απόψεις των επιστημόνων, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα και την Ομόνοια, χωρίς αποστάσεις και μάσκες.

Αντίστοιχες συγκεντρώσεις έγιναν στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της χώρας

Εκεί συνωστίστηκαν χιλιάδες πολίτες, άνδρες και γυναίκες, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στον εμβολιασμό και την -πιθανή- υποχρεωτικότητά του.

Χωρίς μάσκες, ο ένας δίπλα στον άλλον -χωρίς να τηρούν αποστάσεις, οι συγκεντρωθέντες κρατούσαν ελληνικές σημαίες και πανό στα χέρια.

Κάποιοι κρατούσαν εικόνες στα χέρια και ένας άλλος έναν ξύλινο σταυρό.

«Η μετάλλαξη των Ελλήνων λέγεται ενότητα», έγραφε το ένα πανό, ένα άλλο: «Οχι, στον υποχρεωτικό εμβολιασμό», ενώ άλλο έκανε λόγο για «ναζιστικά εμβόλια και τσιπάκια».

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται, ενώ η χώρα βρίσκεται στη σκιά της μετάλλαξης Δέλτα και ο κορωνοϊός «καλπάζει», καθώς σήμερα ανακοινώθηκαν 2.938 νέα κρούσματα.

Την ίδια ώρα, η υποεπιτροπή των επιδημιολόγων, που συνεδρίασε νωρίτερα, έκρουσε τον κώδωνα για τέσσερις περιοχές, ανάμεσά τους και η Αττική.

Βίντεο – φωτο από τη διαμαρτυρία των αντιεμβολιαστών:

Πηγή: iefimerida.gr

Ο καρδιολόγος Φαίδων Βόβολης ηγήθηκε πορείας στην Αθήνα, η οποία ξεκίνησε από την πλατεία Ομονοίας, θα κατευθυνθεί μέσω της οδού Σταδίου στο Σύνταγμα και έπειτα μέσω της Ηρώδου Αττικού, θα καταλήξει στο Μέγαρο Μαξίμου. Εκεί ο κ. Βόβολης  επέδωσε, όπως σημείωσε,  «προσωπικά ψήφισμα προς τον νυν Πρωθυπουργό της χώρας».

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση πως η συγκέντρωση στην Αθήνα είχε 50.000 άτομα, αν και οι εκτιμήσεις της Αστυνομίας είναι για πολύ χαμηλότερα επίπεδα.

agriniopress.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμφιλοχίας επισκέφτηκε κλιμάκιο της Τομεακής Οργάνωσης Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ με επικεφαλής την Ειρήνη Κωνσταντακοπούλου, μέλος της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και δημοτική σύμβουλος Αμφιλοχίας της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Σύμφωνα με το ΚΚΕ «αναδείχτηκαν για μια ακόμα φορά τα πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε υλικά και υποδομές».

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που παίρνει το ΚΚΕ για την ανάδειξη των προβλημάτων και τις προτάσεις που καταθέτει για τη λύση τους.

Οι περιοδείες συνεχίζονται τις επόμενες μέρες, συγκεκριμένα:

  • Παρασκευή 16 Ιούλη, ώρα 7:30 πμ, στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Αγρινίου και Μεσολογγίου
  • Τρίτη 20 Ιούλη, ώρα 7:30 πμ, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπάκτου

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ