Πέμπτη, 19η Μαίου 2022  9:30: μμ
rss button rss button fb button fb button

Ροή Ειδήσεων

hmerologio ekdiloseon

Επιχειρείν Δυτικά

Θερμοκήπια «Π & Ζ Κουμάση» στην Παραβόλα Αγρινίου (φωτο - βίντεο)

Ιαν 03, 2021
Δυο από τα μεγαλύτερα προβλήματα που απειλούν την ανθρωπότητα στις μέρες μας είναι η μόλυνση του…

Ημερολόγιο Ειδήσεων

« Ιούλιος 2021 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2021

ΕΡΩΤΗΣΗ

Αθήνα, 30/06/2021

Του: Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ:    Την κ. Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ:    «Ανάγκη ανάδειξης των δίδυμων χριστιανικών ναών στον αρχαίο ναό της Αγίας Σοφίας του Θέρμου της Αιτωλοακαρνανίας»

Κυρία και κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με ενημέρωση των κατοίκων του Θέρμου της Αιτωλοακαρνανίας και σύμφωνα με ανάρτηση σε ιστοσελίδες του Διαδικτύου, στην ανατολική πλευρά του Ι. Ν. της Αγίας Σοφίας, στο κοιμητήριο του χωριού υπάρχει ένα σύμπλεγμα τριών βυζαντινών ναών, του 13ου αιώνα. Οι δίδυμοι ναοί των Ταξιαρχών και του Αγίου Νικολάου, καθώς και ο ερειπωμένος ναός της Αγίας Σοφίας, κτίσθηκαν κατά την διάρκεια της Ηγεμονίας του Θωμά Νικηφόρου Αγγέλου (1296) από τη μητέρα του, Άννα Κατακουζηνή. Τα μνημεία αυτά παρουσιάζουν μέγιστο ενδιαφέρον για την αρχιτεκτονική τους δομή, ενώ υπάρχουν εντός τους αρχαίες βυζαντινές επιγραφές. Δυστυχώς, όμως, όπως μας ενημερώνουν οι ντόπιοι κάτοικοι, τα ως άνω μνημεία έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

  1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε για την διάσωση, ανάδειξη και προστασία του ως άνω μνημειώδους ναοδομικού συγκροτήματος;
  2. Προτίθεσθε να προβείτε, άμεσα, στην σύνταξη μελέτης, η οποία θα καταδείξει σε βάθος το μέγεθος των όποιων ήδη υπαρχουσών ζημιών, στο ανωτέρω ναοδομικό συγκρότημα, ώστε στην συνέχεια, αυτές να αποκατασταθούν;

Ο Ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Αθήνα, 02/07/2021

Του:    Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ:    Τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ:    «Κατέρρευσε το γεφυράκι στα Δύο Ρέματα, του Αγρινίου»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων του περασμένου Ιανουάριου, το γεφυράκι στα Δύο Ρέματα, στο Αγρίνιο, τέθηκε εκτός κυκλοφορίας, καθώς, υπέστη σοβαρές ζημιές από την σφοδρή κακοκαιρία, λόγω του τεράστιου όγκου νερού που υποδέχθηκαν οι πυλώνες του. Το 2019 καταγράφηκαν και επιβεβαιώθηκαν τα προβλήματα στα βάθρα και στην στατικότητα της ανωτέρω γέφυρας, η οποία κατασκευάστηκε το 1958, επί της οποίας, ωστόσο, η διέλευση των οχημάτων γινόταν κανονικά, μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο. Έκτοτε, από το 2019, καθυστέρησαν να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης της άνω γέφυρας, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στην κατάρρευσή της, προ ημερών.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

  1. Προτίθεσθε να προβείτε άμεσα στην επιθεώρηση της υπάρχουσας κατάστασης και έπειτα στην επισκευή και στην αποκατάσταση της ανωτέρω γέφυρας, έτσι ώστε να αρθεί κάθε επικινδυνότητα κατά τη διέλευση των οχημάτων δι’ αυτής και να διασφαλισθεί η οδική μετακίνηση μέσω αυτής των περιοίκων, καθώς, ο δρόμος τον οποίο διασυνδέει, εξυπηρετεί πολύ κόσμο στην ευρύτερη περιοχή;
  2. Προτίθεσθε να εντάξετε, άμεσα, τις εργασίες αποκατάστασης της ανωτέρω γέφυρας σε πρόγραμμα χρηματοδότησης από εθνικούς ή ευρωπαϊκούς πόρους, έτσι ώστε να αποκατασταθούν το συντομότερο οι εκτεταμένες βλάβες στον φέροντα οργανισμό σκυροδέματος της ως άνω γέφυρας;

Ο Ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε δήλωση προέβη ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης,σχετικά με την αναστολή επ’ αόριστον της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου.

«Το Νοσοκομείο Αγρινίου, ένα Νοσοκομείο που έγινε Νοσοκομείο Αναφοράς του κορωνοϊού με ελλείψεις σε εξοπλισμό και στελεχιακό δυναμικό, υποβαθμίζεται συστηματικά από την αρχή της πανδημίας. Μαζί του, αφήνεται στο έλεος της πανδημίας κι ένας ολόκληρος Νομός, με τους κατοίκους του να αντιμετωπίζονται και με τη βούλα ως πολίτες ενός κατώτερου Θεού», είπε ο βουλευτής.

Τόνισε ότι «όλοι ήξεραν στην κυβέρνηση και την 6η ΥΠΕ για την κατάσταση και τις φοβερές ελλείψεις. Κι όμως, τον Ιούνιο φάνηκαν να “πέφτουν από τα σύννεφα”».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «δεν πείθει κανέναν η 6η ΥΠΕ περί “προσωρινής αναστολής λειτουργίας ΜΕΘ και άλλων Ειδικών Μονάδων και Τμημάτων”:

Ειδικά τώρα, που η κυβέρνηση έχει ήδη κάνει ξεκάθαρες τις προθέσεις της για το κλείσιμο Περιφερειακών Νοσοκομείων».

Τέλος, προειδοποίησε την κυβέρνηση «να μη διανοηθεί να εξαπολύσει επίθεση στη δημόσια υγεία».

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Μωραΐτη:

«Μπροστά στο τέταρτο κύμα της πανδημίας και την πολύμηνη εγκατάλειψη του Νοσοκομείου Αγρινίου, αποφασίστηκε το ξαφνικό λουκέτο (ή…η «αναστολή επ’ αόριστον») της ΜΕΘ του και η μετάθεση των γιατρών στα Νοσοκομεία του Ρίου και του Αγίου Ανδρέα.

Η απόφαση ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία, βρίσκοντας τους πάντες απροετοίμαστους, δίχως σχετική ενημέρωση.

Το Νοσοκομείο Αγρινίου, ένα Νοσοκομείο που έγινε Νοσοκομείο Αναφοράς του κορωνοϊού με ελλείψεις σε εξοπλισμό και στελεχιακό δυναμικό, υποβαθμίζεται συστηματικά από την αρχή της πανδημίας. Μαζί του, αφήνεται στο έλεος της πανδημίας κι ένας ολόκληρος Νομός, με τους κατοίκους του να αντιμετωπίζονται και με τη βούλα ως πολίτες ενός κατώτερου Θεού.

Το υγειονομικό προσωπικό της υπεράνθρωπης μάχης και τουτεράστιου αγώνα εξακολουθεί να βρίσκεται εκτός των ορίων του, έχοντας να αντιμετωπίσει το τριπλό βάρος της εμβολιαστικής διαδικασίας, των ασθενών του κορωνοϊού, αλλά και των υπολοίπων περιστατικών που χρειάζονται νοσηλεία και που δεν είναι λίγα. Μάλιστα, κατά τη θερινή περίοδο παρατηρείται αύξηση ατυχημάτων και περιστατικών που χρειάζονται αμεσότατη περίθαλψη.

Όλοι ήξεραν στην κυβέρνηση και την 6η ΥΠΕ για την κατάσταση και τις φοβερές ελλείψεις. Κι όμως, τον Ιούνιο φάνηκαν να «πέφτουν από τα σύννεφα».

Η αδιαφορία, εγκληματική.

Μια αδιαφορία που συνεχίστηκε στην πορεία:

Η ΜΕΘ αφέθηκε στην τύχη της, με κυβέρνηση και 6η ΥΠΕ απλό παρατηρητή.

Προειδοποιούμε να μη διανοηθούν να εργαλειοποιήσουν τον τόπο μας για επικοινωνιακή διαχείριση, με το «άνοιξε- κλείσε» τις ΜΕΘ και τις φιέστες περί «σωτήρων».

Δεν πείθει κανέναν η 6η ΥΠΕ περί «προσωρινής αναστολής λειτουργίας ΜΕΘ και άλλων Ειδικών Μονάδων και Τμημάτων»:

Ειδικά τώρα, που η κυβέρνηση έχει ήδη κάνει ξεκάθαρες τις προθέσεις της για το κλείσιμο Περιφερειακών Νοσοκομείων.

Οι μεγάλες κουβέντες για την ενίσχυση του ΕΣΥ και τα χειροκροτήματα, δίνουν τη θέση τους σε ΣΔΙΤ και συγχωνεύσεις.

Η κυβέρνηση παράγει περισσότερη ιδεοληψία απ’ όση μπορούν να καταναλώσουν οι Έλληνες πολίτες.

Αναξιοπρεπής, αδιάφορη, κυνική κι επικίνδυνη.

Την προειδοποιούμενα μη διανοηθεί να εξαπολύσει επίθεση στη δημόσια υγεία.

Οι πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας θα της δώσουν την απάντηση που της αξίζει».

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωσης: 

Μετά τα τελευταία γεγονότα για τα ιδιαιτέρως χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών σε επίπεδο Αιτωλοακαρνανίας, έρχεται στο φως η είδηση για αναστολή λειτουργίας της ΜΕΘ Αγρινίου. Από το κακό στο χειρότερο δηλαδή η υγειονομική κατάσταση ενός από τους μεγαλύτερους νομούς της χώρας.

Με έγγραφο της 6ης ΥΠΕ αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας της ΜΕΘ για άγνωστο προς το παρόν διάστημα! Με σημερινό Δελτίο Τύπου πάει «να τα μπαλώσει» λέγοντας ότι η αναστολή λειτουργίας της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου είναι προγραμματισμένη για λόγους ετήσιας συντήρησης των μονάδων (συντήρηση, απολύμανση κλπ), ενώ αποκρύπτει το γεγονός ότι τέσσερις ιατροί από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, μετακινούνται σε νοσοκομεία της Πάτρας!

Συνεπώς δεν μιλάμε για μια «συνήθη ετήσια διαδικασία» -όπως αναφέρει η 6η ΥΠΕ – που διαρκεί μερικές μέρες, αλλά για κανονική αναστολή λειτουργίας αφήνοντας ακάλυπτο ένα ολόκληρο νομό.

Και αλήθεια δεν μας λένε οι υπεύθυνοι που παίρνουν εν μέσω θέρους τέτοιες «επιτελικές» αποφάσεις, που θα βρουν περίθαλψη περιστατικά που χρειάζονται ΜΕΘ όπως : ασθενείς με αγγειακά εγκεφαλικά, ασθενείς με καρδιολογικά περιστατικά, βαριά χειρουργημένοι ασθενείς; Στον Καιάδα και αυτοί;

Οι χειρισμοί σας είναι επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία.

Δώστε στη δημοσιότητα το έγγραφο του Δ.Σ. του Νοσοκομείο Αιτω/νιας για να δούμε τι αποφάσισαν.
Αποφάσισαν ή όχι την επ’ αόριστον αναστολή λειτουργίας της ΜΕΘ και όχι προγραμματισμένη προσωρινή αναστολή για λόγους συντήρησης/ απολύμανσης;

Αφήστε τα ψέματα και πείτε την αλήθεια στους πολίτες. Είστε εκτεθειμένοι, πολιτικά, κοινωνικά και ηθικά. Μην παίζετε άλλο με τις αντοχές και την υγεία των πολιτών. Οι λάθος χειρισμοί κοστίζουν ανθρώπινες ζωές.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Τομέας Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αιτωλοακαρνανίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 

3on3 Flash Open Street Basketball “επικοινωνιακό τέχνασμα” χωρίς ουσία που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών του Αγρινίου

Ανεπάρκεια και ανευθυνότητα τόσο της Περιφέρειας όσο και της Δημοτικής Αρχής αναδεικνύεται με την διοργάνωση του 3on3 από μια ιδιωτική εταιρεία με τις “ευλογίες” τόσο της Περιφέρειας και του Δήμου Αγρινίου όσο και της ΕΣΚΑΒΔΕ στην κεντρική πλατεία της πόλης μας!!!!.

Μας διασφάλισαν οι διοργανωτές!!! ότι αγώνες θα διεξαχθούν με την αυστηρή τήρηση όλων των κανόνων του υγειονομικού πρωτοκόλλου αλλά δεν μας διευκρίνισαν ότι η αναφορά των μέτρων και του αριθμού των ατόμων που αναφέρονται στην εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου για υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες έχουν αποτελεσματική εφαρμογή και στην κεντρική πλατεία της πόλης μας με τις γνωστές διαστάσεις, τον ιστό των καταστημάτων, αλλά κύρια με την συχνότητα διέλευσης και πυκνότητας πολιτών στο συγκεκριμένο σημείο, σε μια περίοδο κατά την οποία, επίσημες κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η μετάλλαξη Δέλτα έχει ταχεία μετάδοση πλήττοντας ακόμη και τις μικρές ηλικίες ανακοινώνοντας νέα μέτρα και ενώ, σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου κ. Παπαναστασίου ο εμβολιασμός στην Αιτωλοακαρνανία είναι μόλις στο 35,5%.

Είναι απόλυτα κατανοητό ότι Περιφερειάρχης και Δήμαρχος ακολουθώντας το παράδειγμα της κεντρικής πολιτικής της ΝΔ “χαλάρωσαν” άλλη μια φορά με πρώτη αυτή κατά την περίοδο διακοπών του Πάσχα μόνο που αυτή την φορά ξεδίπλωσαν και το “μπασκετικό τους ταλέντο” αδιαφορώντας φυσικά για την υγεία των πολιτών.

Ο Τομέας Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καλεί τον Περιφερειάρχη κ. Φαρμάκη και τον Δήμαρχο Αγρινίου κ. Παπαναστασίου, διαπιστώνοντας την αγάπη τους για το άθλημα, να την αποδείξουν πιο υπεύθυνα προστατεύοντας αρχικά την υγεία των πολιτών και δημιουργώντας δευτερευόντως κλειστά γυμναστήρια – προπονητήρια που τα χρειάζεται η νεολαία της πόλης μας.

Τομέας Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αιτωλοακαρνανίας

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Δημήτρη Καρακώστα και σύμφωνα με πληροφορίες του Nafpaktianews.gr ο κ. Τσίπρας ζήτησε να συναντηθούν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου λίγο πριν την συνάντηση του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην εορτή για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας με τον Δημήτρη.

Η επιτυχία του Δημήτρη έχει συγκινήσει όλη την Ελλάδα και δεν πέρασε απαρατήρητη από ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο.

sinidisi.gr

Το διάγγελμα Μητσοτάκη στις 12/7 δεν είναι απλά διχαστικό. Οι όροι που χρησιμοποίησε και η εξειδίκευση των μέτρων, λίγο αργότερα, από τους συναρμόδιους υπουργούς του, στοχοποιούν ένα μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού, προσδοκώντας έτσι να ωθήσει τις τεχνητές αντιθέσεις μέχρι τα όριά τους. Οι απαγορεύσεις που εξήγγειλε για ένα μέρος του πληθυσμού, οι έλεγχοι στην καθημερινή ζωή των πολιτών, η μη δυνατότητα πρόσβασής τους στον πολιτισμό και σε κοινά για όλους αγαθά, η αφαίρεση του δικαιώματος συναίνεσής τους για ιατρικές πράξεις, η απειλή της απόλυσης από την εργασία τους αν δεν πειθαρχήσουν στις εντολές του, σκοπό έχουν τις εντάσεις που επιτηδευμένα προκάλεσε μέσα στην κοινωνία, να τις οξύνουν σε βαθμό πρόκλησης εμφύλιας διαμάχης. Είναι ο μόνος τρόπος να διατηρηθεί στην εξουσία μετά από τα εγκληματικά και εξοντωτικά για το λαό νομοσχέδια που έφερε το ένα μετά το άλλο, έχοντας μαντρώσει τον κόσμο με τα καταστροφικά λοκντάουν για να μην υπάρξει καμία κινητοποίηση εναντίωσης.  

Δεν υφίσταται διαίρεση στον ελληνικό λαό μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων. Κάτι που σε φυσιολογικές συνθήκες θα ήταν απλά ζήτημα προσωπικής επιλογής, η κυβέρνηση επιχειρεί να το αναγάγει με τη μεθοδευμένη τακτική της και την προπαγάνδα της μέσω των ΜΜΕ, σε αιτία διαμάχης μέσα στην κοινωνία. Η φράση του φερόμενου ως πρωθυπουργού της χώρας ότι οι ελευθερίες ανήκουν μόνο «σε αυτούς που τις δικαιούνται», είναι ανατριχιαστική και ενδεικτική των προθέσεών του να μετατρέψει  ένα τμήμα της ελληνικής κοινωνίας σε πολίτες β΄ κατηγορίας με μειωμένα δικαιώματα και με το στίγμα του μιάσματος στη μέση κοινωνική συνείδηση. Με σκοπό να εξεγείρει ενάντιά τους το άλλο τμήμα, τρομοκρατώντας το ότι δήθεν κινδυνεύει η ζωή τους από τα «μιάσματα», επιβραβεύοντάς το με «προνόμια» αλλά και την υποχρεωτική επίδειξη όπου βρεθεί κι όπου σταθεί του πιστοποιητικού υγειονομικών φρονημάτων. Θέτοντας τους όρους μιας «ελευθερίας» υπό αίρεση για το τμήμα αυτό του λαού και υπό τη συνεχή ομηρία της υπακοής του στους κυβερνητικούς φετφάδες. Προσδοκώντας έτσι οι αντιθέσεις που θα προκληθούν μεταξύ «εμβολιασμένων» και «ανεμβολίαστων», μεταξύ «νομιμοφρόνων» και «αρνητών», μεταξύ «υγιώς σκεπτόμενων» και «μιασμάτων», να οδηγήσουν στο εκρηκτικό μείγμα της εμφύλιας διένεξης. Κι επειδή η προπαγάνδα του μίσους και της τρομοκράτησης δεν έβρισκε την ανάλογη ανταπόκριση μέσα στον ελληνικό λαό, αποφάσισε να κηρύξει μονομερώς ο ίδιος τον κοινωνικό εμφύλιο με το διάγγελμά του.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη ακόμη και να χυθεί αίμα προκειμένου να εφαρμοστούν τα σχέδιά της. Ο κ. Μητσοτάκης δεν ορρωδεί προ ουδενός, γνήσιο τέκνο του πατρός του που το 2011 ζητούσε να χυθεί το αίμα των διαδηλωτών, όταν η Ελλάδα καρδιοχτυπούσε στις πλατείες ενάντια στο πρώτο μνημόνιο. Το διάγγελμά του είναι κήρυξη εμφυλίου. Είναι η πρώτη φορά μετά το 1945 που μια κυβέρνηση επιχειρεί, επισήμως και χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα, να σπρώξει τη χώρα σε εμφύλιο. Για αλλότρια και πάλι συμφέροντα. Κάτι που ούτε η χούντα δεν το τόλμησε.

Απάντηση σ’ αυτόν τον ζοφερό σχεδιασμό, δεν μπορεί να δοθεί με τις δημοκρατικές δυνάμεις πολυδιασπασμένες και με την καθεμιά περιχαρακωμένη στο δικό της μετερίζι, στις δικές της συγκεντρώσεις και αντισυγκεντρώσεις ή σε επιμέρους στοχεύσεις και θεματικές. Μόνο με συσπειρωμένο όλο το λαό και τις δυνάμεις του σε ένα μέτωπο εθνικής λαϊκής ενότητας θα αντιμετωπιστεί ο ολετήρας που προετοιμάζουν. Η κατάργηση του ανώτατου έννομου αγαθού της αξίας του ανθρώπου και η κατάφωρη παραβίαση συνταγματικών ελευθεριών και ατομικών δικαιωμάτων, αφορούν κάθε Έλληνα και κάθε φορέα που θέλει να τον εκπροσωπεί. Η εμφύλια διαμάχη που σχεδιάζουν μας αφορά όλους. 

Καλούμε όλες τις μαχόμενες δυνάμεις, όλους τους φορείς και όλα τα κόμματα, κάθε Έλληνα και Ελληνίδα, σε κοινή πολιτική συστράτευση για την αντιμετώπιση του κινδύνου. Πάνω από κομματικές επιδιώξεις, από ιδεολογικές οπτικές ή προσωπικές φιλοδοξίες. Με ένα σύνθημα και μια απαίτηση: Ελευθερία, Δημοκρατία, Αξιοπρέπεια, για να ξεκουμπιστούν οι διαφθορείς που κατέχουν τα κλειδιά της εξουσίας. Καλούμε να ενταχθούν στη συστράτευση αυτή επιστήμονες, γιατροί, νομικοί και προσωπικότητες, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, ενδυναμώνοντας το ρεύμα της κοινωνικής αλληλεγγύης, προκειμένου να θωρακιστεί ένα πλατύ μέτωπο προστασίας των στοιχειωδών ατομικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών.

Το ΕΠΑΜ ενεργεί προς την κατεύθυνση σύστασης κλιμακίου της Συμμαχίας των πατριωτικών και δημοκρατικών δυνάμεων στην οποία μετέχει, που θα επικοινωνήσει και θα έρθει σε επαφή με όλες τις πολιτικές δυνάμεις εντός και εκτός κοινοβουλίου και με όλους τους ευαισθητοποιημένους κοινωνικούς και συλλογικούς φορείς, για την δόμηση ενός κοινού ενωτικού μετώπου απέναντι στις κυβερνητικές επιβουλές. 

Απέναντι στα κηρύγματα μίσους και στους σχεδιασμούς εμφύλιας διαμάχης που παρασκευάζουν παρασκηνιακά, μόνο η ενότητα, η διαφάνεια και η ετοιμότητα δημοκρατικών δυνάμεων μπορεί να απαντήσει αποτελεσματικά. Μόνον αυτή μπορεί να τους αποτρέψει και να τους σταματήσει, πριν να είναι πολύ αργά για όλο το λαό και τη χώρα. 


Αθήνα, 14 Ιουλίου 2021
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Ξαφνικός θάνατος και τεράστια ερωτηματικά για την ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου», τιτλοφορείται ανακοίνωση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας και Αναπληρωτή Τομεάρχη  Υγείας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Γιώργου Βαρεμένου. Αναλυτικά αναφέρει:

Με μία πανταχούσα προερχόμενη από την 6η ΥΠΕ, οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Αγρινίου πληροφορήθηκαν κάτι που δεν το γνώριζαν κάν: ότι η ΜΕΘ δηλ. βρισκόταν μέχρι σήμερα σε αναστολή, η οποία θα συνεχισθεί μέχρι νεωτέρας!Ουσιαστικά μπαίνει λουκέτο και οι γιατροί της ΜΕΘ μετατίθενται στην Πάτρα ανά δύο, στα νοσοκομεία του Ρίου και του Αγίου Ανδρέα.

Πέραν του ότι στην Ελλάδα ισχύει το “ουδέν μονιμότερον του προσωρινού”, το ερώτημα είναι γιατί η ΜΕΘ δεν διατηρήθηκε και δεν ενισχύθηκε προκειμένου να λειτουργήσει ως αναπνευστική μονάδα για κάθε είδους ατυχήματα και έκτακτα περιστατικά που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Παρόμοια περιστατικά το καλοκαίρι δυστυχώς αυξάνονται.

Ποιός τελικά και με ποιόν γνώμονα αποφασίζει; Πού πήγαν οι κομπασμοί για τον επιπρόσθετο αριθμό ΜΕΘ; Μετά το 100% θνητότητας, υπάρχουν ΜΕΘ που οδηγούνται σε “ξαφνικό θάνατο” για να επανέλθουν στην ζωή όταν οι επικοινωνιακές ανάγκες το απαιτήσουν και πάλι; Ας υποθέσουμε ότι η Covid, μετά τις τόσες εξαγγελίες για το τέλος της μέσω των εμβολιασμών, κάποια στιγμή θα εξαφανισθεί. Τί γίνεται με τα άλλα νοσήματα; Τελικά διαπιστώθηκε ότι σε κάποια νοσοκομεία η θνητότητα στις ΜΕΘ έφθασε στο 100%. Μήπως κάποιος απ’ όσους λαμβάνουν έστω και νύχτα αποφάσεις μπορεί να πληροφορήσει τον ελληνικό λαό πόσοι συμπολίτες μας κατέληξαν εις τας αιωνίους μονάς επειδή σε αρκετά  νοσοκομεία οι ΜΕΘ μετατράπηκαν αποκλειστικά σε Μονάδες Covidχωρίς να μπορούν να ανταποκριθούν στην αντιμετώπιση άλλων σοβαρών νοσημάτων; Με την αναστολή λειτουργίας, τα ερωτήματα όχι απλώς δεν μειώνονται, αλλά αποκτούν και άλλη διάσταση.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Περιοδείες στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του νομού Αιτωλοακαρνανίας θα πραγματοποιήσει η Τομεακή Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα έχει ως εξής:
• Πέμπτη 15 Ιούλη, ώρα 7:30 πμ, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμφιλοχίας
• Παρασκευή 16 Ιούλη, ώρα 7:30 πμ, στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Αγρινίου και Μεσολογγίου
• Τρίτη 20 Ιούλη, ώρα 7:30 πμ, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπάκτου

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού λαμβάνει αποφάσεις με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και όχι το πολιτικό κόστος που πιθανόν αυτές να επιφέρουν. Αυτό υποστήριξε σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash 99,4 της Θεσσαλονίκης, ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Βασίλης Φεύγας.

Ο κ. Φεύγας, αφού εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να χτίσει το τείχος ανοσίας που είναι απαραίτητο, κάλεσε για άλλη μια φορά τους συμπολίτες μας που σκέφτονται να εμβολιαστούν αργότερα, να το κάνουν τώρα, διότι οι μεταλλάξεις του ιού είναι πολύ επιθετικές και δεν υπάρχει λόγος να ρισκάρουν με την υγεία τόσο τη δική τους, όσο και των αγαπημένων τους ανθρώπων.

Στη συνέχεια, ο κ. Φεύγας έκανε λόγο για την έγκριση του σχεδίου ανάπτυξης «Ελλάδα 2.0», τονίζοντας πως είναι ένα πολύ δυνατό όπλο στη φαρέτρα της ελληνικής οικονομίας το οποίο θα την βοηθήσει να ανακάμψει γρήγορα από τις συνέπειες που θα αφήσει πίσω της η πανδημία. Υποστήριξε δε ότι μέσω αυτού, θα δημιουργηθούν την επόμενη πενταετία 200.000 νέες θέσεις εργασίας λόγω των επενδύσεων και υψηλών ρυθμών ανάπτυξης.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας, υποστήριξε πως «στη Ν.Δ. ενδιαφερόμαστε ιδιαίτερα για την απήχηση της πολιτικής μας στους ψηφοφόρους οι οποίοι ανήκουν στον μεσαίο χώρο και είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες με πρόσωπα που προέρχονται από αυτόν.

Τέλος, ο κ. Φεύγας υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ, στο φλέγον ζήτημα του εμβολιασμού «πατάει σε δύο βάρκες», σε αντίθεση με τη Νέα Δημοκρατία, της οποίας το μήνυμα είναι διαυγές και ξεκάθαρο και της οποίας κανένα στέλεχος δεν φλερτάρει ανοιχτά με το κίνημα των αντιεμβολιαστών όπως ο κ. Πολάκης, στενός συνεργάτης και επιστήθιος φίλος του κ. Τσίπρα, καλώντας παράλληλα τον πρώην πρωθυπουργό να απομονώσει αν μπορεί αυτές τις φωνές, οι οποίες σπέρνουν τον διχασμό στην ελληνική κοινωνία.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σελίδα 1 από 2