Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  4:27: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021

Ο εμπαιγμός των εργαζομένων δεν έχει τέλος με την Κυβέρνηση Μητσοτάκη! Μετά τις απλήρωτες υπερωρίες ανακοινώθηκε και «συμβολική αύξηση» του κατώτατου μισθού!

Μετά το πάγωμα του κατώτατου μισθού επί 2 χρόνια, όσα δηλαδή κυβερνά η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, στα 650 ευρώ μηνιαίως, χτες ο Πρωθυπουργός χωρίς ίχνος ντροπής ανακοίνωσε την αύξηση από 1.1.2022 του κατώτατου μισθού κατά 2% μηνιαίως, δηλαδή 13 ευρώ  μεικτά μηνιαίως! Η «συμβολική αύξηση» όπως την αποκάλεσε ο ίδιος αντιστοιχεί σε ένα κουλούρι καθημερινά για κάθε εργαζόμενο, τη στιγμή μάλιστα που σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ οι ανατιμήσεις ακόμα και των βασικών ειδών διατροφής κυμαίνονται από 10% έως και 20% σε σχέση με πέρσι.

Βέβαια δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από τον κ. Μητσοτάκη που ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης λοιδορούσε την αύξηση της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ από τα 450 ευρώ (υποκατώτατος μισθός) και 586 ευρώ (κατώτατος μισθός) στα 650 ευρώ μηνιαίως για όλους τους εργαζόμενους, αύξηση 22% και 11% αντίστοιχα – και μάλιστα σε συνθήκες δημοσιονομικής επιτροπείας. Δεν είχαμε καμία αμφιβολία ότι προεκλογικά πούλησε φίκια για μεταξωτές κορδέλες στον εργαζόμενο λαό, όπως έκανε και με τη μεσαία τάξη.O κόσμος της εργασίας, οι γυναίκες και οι άνδρες, γνωρίζουν ήδη από πρώτο χέρι για την  μείωση του εισοδήματός τους και την επιδείνωση των συνθηκών εργασίας τους.

Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αιτωλοακαρνανίας θα σταθούμε στο πλευρό των εργαζομένων και θα κάνουμε τα πάντα για να αντιπαλέψουμε αυτή την ολέθρια πολιτική. Και αύριο, με την προοδευτική Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μην έχει κανένας και καμία αμφιβολία ότι όλες οι αντεργατικές ρυθμίσεις της Κυβέρνησης Μητσοτάκη θα πάνε στο καλάθι των αχρήστων, ενώ παράλληλα η ανάκαμψη της χώρας θα στηριχθεί και θα στηρίξει τους ανθρώπους του μόχθου. Άλλωστε ακόμα και οι αριθμητικές συγκρίσεις των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης της ΝΔ με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και στον τομέα αυτό το αποδεικνύουν περίτρανα ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Αυτοί είναι με τον ΣΕΒ εμείς με τους εργαζόμενους!

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αν και η χώρα δεν κάνει πολλά για τους άριστους…

Πέρα από τους πολιτικούς Αρχηγούς, μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, βουλευτές και τη Στρατιωτική Ηγεσία που παρευρέθηκαν στην δεξίωση για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας, έντονη ήταν και η παρουσία προσωπικοτήτων από τον χώρο των γραμμάτων, των τεχνών, της επιστήμης, αλλά και προσκεκλημένων με συμβολικό χαρακτήρα, όπως η Σταυρούλα Αξαρλιάν, ο Γιώργος Μομφεράτος και η Σοφία Μπεκατώρου.

Ξεχώρισαν, επίσης, οι δυο αριστεύσαντες στις πρόσφατες Πανελλαδικές εξετάσεις, η πρώτη των πρώτων, αριστούχος μαθήτρια Σοφία Βάγια, που συγκέντρωσε 19.866 μόρια, πετυχαίνοντας την τρίτη μεγαλύτερη βαθμολογία όλων των εποχών στις Πανελλήνιες εξετάσεις, καθώς και ο Δημήτρης Καρακώστας, από την Ναύπακτο, που παρά την πρόσφατη απώλεια των γονιών του από την COVID-19 κατάφερε να αριστεύσει στις Πανελλαδικές, προκαλώντας θαυμασμό και συγκίνηση. Μάλιστα ο Δ. Καρακώστας είχε τετ α τετ με όλους σχεδόν τους πολιτικούς αρχηγούς και τον Πρωθυπουργό, αλλά και τους βουλευτές της Αιτωλοακαρνανίας που ήταν παρόντες στη δεξίωση.

Μάλιστα, οι δυο νεαροί φοιτητές πλέον, μιλώντας σε δημοσιογράφους δεν έκρυψαν την συγκίνηση αλλά και την έκπληξή τους για την πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας και εντυπωσίασαν με τη συγκρότηση και την ευγένειά τους, ενώ δέχθηκαν τα θερμά συγχαρητήρια της Προέδρου της Δημοκρατίας και όλων των Πολιτικών Αρχηγών.

Πάντως και σε συμβολικό επίπεδο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας πήρε την πρωτοβουλία να κάλεσε αυτούς τους δύο νέους ανθρώπους, το πολιτικό σύστημα της χώρας δεν έχει καταφέρει ακόμη να αντιστρέψει τα δεδομένα για τους νέους επιστήμονες.

Η πορεία των αριστούχων της χώρας μοιραία θα περάσει κάποια στιγμή εκτός συνόρων, αφού ακόμη η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει να συγκρατήσει την αφρόκρεμα των νέων επιστημόνων στη χώρα.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

sinidisi.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Eκκληση Μητσοτάκη στους εκπαιδευτικούς να εμβολιαστούν έκανε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός στη συζήτηση για το νέο σχολείο.

«Πρέπει πρώτα και πάνω απ’ όλα να πείσουμε τους εκπαιδευτικούς μας να πάνε να εμβολιαστούν» είπε ενώ τόνισε ότι πάνω από το 70% έχει εμβολιαστεί.

«Αποφάσισα ότι δεν θα ήταν η ενδεδειγμένη λύση» ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών υπογράμμισε.

«Αν το 70% έχει εμβολιαστεί υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός που δεν έχει κάνει αυτή την κίνηση» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κάλεσε τα κόμματα να στείλουν από κοινού μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών ώστε να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία.

Όσο για εκείνους που δεν θα το πράξουν, όπως είπε ο ίδιος, θα κάνουν συχνά εργαστηριακά τεστ προκειμένου να μπουν στη τάξη.

newsbeast.gr

«Εδωσα πανελλήνιες εξετάσεις», τόνισε ο πρωθυπουργός απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης

«Όταν αγωνιζόμαστε να πείσουμε συμπολίτες μας να εμβολιαστούν δε διχάζουμε τους πολίτες» απάντησε ο Πρωθυπουργός στη δευτερολογία του προς την Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, ενώ απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, «λυπάμαι κύριε Τσίπρα που στο ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού κάνετε πίσω».

Απαντώντας και επί προσωπικού, «έδωσα πανελλήνιες εξετάσεις γιατί όταν εγώ τέλειωνα το σχολείο ήταν απαραίτητες για να προσμετρηθεί στο βαθμό του απολυτηρίου» δήλωσε ο Πρωθυπουργός και τόνισε ότι «δεν είναι μια δημοφιλής απόφαση, είναι μια δύσκολη απόφαση, έχει και πολιτικό κόστος» η θέσπιση Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

«έχω ήσυχη τη συνείδησή μου» αντέτεινε ο Πρωθυπουργός και εγκάλεσε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «γίνεστε εσείς εσείς ο καλύτερος χορηγός των κολεγίων». «Γιατί δεν τους λέτε να πάνε σε ένα δημόσιο ΙΕΚ;» ανέφερε ο Πρωθυπουργός για τους υποψήφιους, ζητώντας με φόντο την τεχνική εκπαίδευση να «ξαναχτίσουμε την αξιοπρέπεια της δουλειάς ασχέτως των τυπικών προδιαγραφών που τη συνοδεύουν». «Εξίσου αξιοπρεπής είναι οποιαδήποτε δουλειά σήμερα στη χώρα μας» ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ υπεραμύνθηκε της μεταρρύθμισης, λέγοντας πως «θα έχουμε πολιτικό κόστος από αυτήν την επιλογή. Το αναλαμβάνω με θάρρος γιατί ξέρω ότι κάνουμε το σωστό για την επόμενη γενιά». Ταυτόχρονα, «εσείς που μιλάτε τόσο απαξιωτικά για τα κολέγια για ρωτήστε και τον κ. Φίλη που είναι δίπλα σας γιατί όταν κάνετε προσκλήσεις εκπαιδευτικών δεχόσασταν και τους αποφοίτους κολεγίων;» διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο ίδιος εξήγησε ότι «εισαχθούν σε αρχιτεκτονικές σχολές ,αλλά όχι στη σχολή της πρώτης προτεραιότητας γιατί το ίδιο το πανεπιστήμιο επέλεξε να βάλει τη βάση του 14» για όσους απέτυχαν στα συγκεκριμένα τμήματα, διευκρινίζοντας ωστόσο πως «αν υπάρχουν κάποιες τόσο ειδικές περιπτώσεις που είναι πολύ λίγες εδώ πέρα είμαστε, αλλά δεν ακυρώνουμε τη συνολική μας επιλογή για την ελάχιστη βάση εισαγωγής»

«Σήμερα συμφωνείτε ή όχι κάποιος που γράφει κάτω από 5 να μπαίνει στο δημόσιο πανεπιστήμιο;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Συμπλήρωσε ακόμη πως «για μένα οι πολλοί χαμηλοί βαθμοί είναι έλλειψη σεβασμού στην προσπάθεια των υπολοίπων» και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να απαντήσει αν συμφωνεί ή όχι με την αξιολόγηση, το μοναδικό σύγγραμμα, τη διεύρυνση του γνωστικού αντικειμένου του σχολείου και την περισσότερη ελευθερία στη σχολική διαδικασία.

protothema.gr