Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  8:56: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 01 Ιουλίου 2021

Πέμπτη, 01 Ιουλίου 2021 23:15

Αυτοί δεν είναι;

Είπα θα ρωτήσω τους ανώνυμους Έλληνες πολίτες, εάν συμφωνούν για όλα αυτά που έκαναν οι εγχώριες πολιτικές δυνάμεις τις τελευταίες δεκαετίες και έφεραν την χώρα στο χείλος της απόλυτης καταστροφής. 

Τους έκανα λοιπόν τις παρακάτω ερωτήσεις για τους γνωστούς γόνους των πολιτικών οικογενειών, τους λοιπούς ανεπάγγελτους επαγγελματίες της πολιτικής και όσους τους περιβάλλουν, προκειμένου να γευτούν τα θέλγητρα της εξουσίας και του χρήματος:

-Αυτοί δεν είναι που χρεοκόπησαν τη χώρα και κατάντησαν την πατρίδα μας ζητιάνα; Συμφώνησαν.

-Αυτοί δεν είναι που κουρέλιασαν την Εθνική μας αξιοπρέπεια; Επιβεβαίωσαν.

-Αυτοί δεν είναι που κομματικοποίησαν τα πάντα, διέλυσαν την παιδεία και έκαναν τα πανεπιστήμια κομματικά γραφεία; Συνηγόρησαν.

-Αυτοί δεν είναι που διαχειρίστηκαν σκανδαλωδώς αλλεπάλληλους ελλειμματικούς προϋπολογισμούς και σκόρπισαν τα οικονομικά πακέτα της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Θαύμασαν.

-Αυτοί δεν είναι που έγιναν πλούσιοι και πλουσιότεροι, κόβοντας μισθούς, συντάξεις, εφάπαξ, επιδόματα και βάζοντας υποθήκη τη δημόσια περιουσία του λαού; Αγανάκτησαν.

-Αυτοί δεν είναι που έκλεισαν σχολεία, νοσοκομεία, στρατόπεδα, καταστήματα, επιχειρήσεις; Δυστρόπησαν. 

-Αυτοί δεν είναι που  έφτασαν την ανεργία στο 50%; Προβληματίστηκαν.

-Αυτοί δεν είναι που υπέγραψαν μνημόνια υποταγής στους ξένους και πούλησαν «αντί πινακίου φακής» λιμάνια, αεροδρόμια, νησιά, ορυκτό πλούτο, υδρογονάνθρακες; Συμφώνησαν.

-Αυτοί δεν είναι που χρεοκόπησαν τα ασφαλιστικά ταμεία, τους μεταφορικούς κολοσσούς της χώρας, τις μεγάλες βιομηχανικές μονάδες, τους μεγάλους κρατικούς οργανισμούς και τις ελληνικές τράπεζες; Σοκαρίστηκαν.

-Αυτοί δεν είναι που «έδιωξαν» την νεολαία μας, τα βλαστάρια μας, τον ανθό της πατρίδας μας στο εξωτερικό, γιατί δεν τους έδωσαν τη δυνατότητα να ζήσουν και να εργαστούν στη χώρα που τα γέννησε και τα σπούδασε; Γονάτισαν.

-Αυτοί δεν είναι που απέτυχαν να υποστηρίξουν τα εθνικά μας θέματα; Αυτοί δεν δίνουν γη και ύδωρ στους ξένους πάτρωνές τους; Αυτοί δεν πρόδωσαν την Μακεδονία μας; Αυτοί δεν υποκύπτουν καθημερινά στις παράλογες απαιτήσεις των Τούρκων; Έσμιξαν τα φρύδια τους.

-Αυτοί δεν είναι που κατέστρεψαν τον γεωργικό και κτηνοτροφικό τομέα, διέλυσαν την υγεία και την κοινωνική πρόνοια; Αναθεμάτισαν.

-Αυτοί δεν είναι που ξεφτίλισαν τους θεσμούς και το Σύνταγμα, αυτοί δεν διέλυσαν τη Δικαιοσύνη, αυτοί δεν υποβάθμισαν το στρατό, τα σώματα ασφαλείας και την εκκλησία; Ανασηκώθηκαν.

-Αυτοί δεν είναι που άφησαν ανοικτά τα σύνορα και γέμισε η Ελλάδα από παράνομους μετανάστες; Αυτοί δεν είναι που εποικίζουν παρανόμως την ιερή χώρα μας με εκατοντάδες χιλιάδες αλλοεθνείς οπαδούς του Ισλάμ, χορηγώντας τους σκανδαλωδώς οικήματα και επιδόματα; Εκνευρίστηκαν.

-Αυτοί δεν είναι που έφτασαν τη χώρα στο σημείο οι πολίτες να μην ξέρουν πως να προστατέψουν τον εαυτό τους και την περιουσία τους; Τρόμαξαν.

-Αυτοί δεν είναι που ψήφισαν ειδικούς νόμους παρέχοντας άσυλο στον εαυτό τους; Επιβεβαίωσαν.

-Αυτοί δεν είναι που γκρέμισαν κάθε τι το εθνικό, το ελληνικό, το καλό και αγαθό; Αυτοί δεν είναι που τα θυσίασαν όλα στο βωμό της παγκοσμιοποίησης και του ξένου συμφέροντος; Ξεσηκώθηκαν.

-Αυτοί δεν είναι που, στο όνομα ενός περίεργου «φονικού» ιού, έχουν επιβάλλει μια άνευ προηγουμένου δικτατορία, καταστρέφοντας την οικονομία και την κοινωνική συνοχή και φτωχοποιώντας απόλυτα το λαό; Συμφώνησαν.

Και τότε τους ρώτησα:

Είναι δυνατόν να περιμένουμε από αυτούς που μας κατέστρεψαν και συνεχίζουν την καταστροφή να μας σώσουν; Είπαν όλοι ΟΧΙ!

Τότε τους είπα: Η Πατρίδα μας χρειάζεται άμεσα να αλλάξει πορεία! Χρειάζεται νέα πνοή, νέες πολιτικές δυνάμεις, όραμα για μια νέα Ελλάδα! Κοντοστάθηκαν. Προβληματίστηκαν. 

Μη φοβάστε! Νιώστε τη δύναμή σας! Οργανωθείτε πολιτικά! Βγείτε από τα χαρακώματα της εκ του ασφαλούς κριτικής και όλοι μαζί να προτάξουμε τα στήθη μας σε ένα αγώνα υπέρ πίστεως και πατρίδος!

Ενωμένοι μπορούμε!

 

Νικόλαος Ταμουρίδης
Αντγος (ε.α)-Επίτιμος Α' Υπαρχηγός ΓΕΣ
Αντιπρόεδρος ΔΕ Ελεύθερης Πατρίδας
Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Ελλάδα - Αλβανία και Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης

Ανακοίνωση της Π.Γ. του ΕΠΑΜ

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπ. Εξ., δήλωσε την κοινή απόφαση Ελλάδας - Αλβανίας να παραπεμφθεί η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών μας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Η δήλωση αυτή έγινε μόλις προχθές (29/6/2021), σε χαιρετισμό που απηύθυνε στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε το ΕΛΙΑΜΕΠ σε συνεργασία με το αλβανικό παρακλάδι της γνωστής διεθνούς οργάνωσης του Τζ. Σόρος, δηλ. με την Open Society Foundation Albania.

Δεν θα σχολιάσουμε ούτε τον διαχρονικό ρόλο του ΕΛΙΑΜΕΠ στις ενδοτική προπαγάνδα που διαχέει μέσα στην ελληνική κοινωνία, ούτε τις διαπλεκόμενες σχέσεις της κυβέρνησης με τις Open Societies του κ. Σόρος. Θα παραμείνουμε στην είδηση της δήλωσης του κ. Δένδια, όπου τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά:

Τι ακριβώς συμφώνησε με τον αλβανό ομόλογό του να παραπεμφθεί στη Χάγη; Μόνο η οριοθέτηση ΑΟΖ, ή τελικά όλες οι θαλάσσιες ζώνες;

Πώς είναι δυνατόν να προχωρεί η κυβέρνηση σε οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών, χωρίς προηγουμένως να έχει ασκήσει η Ελλάδα τα κυριαρχικά της δικαιώματα για την πλήρη εφαρμογή των προβλεπόμενων κανόνων της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας (ΣΔΘ 1982); Ιδιαίτερα της επέκτασης του εύρους της χωρικής θάλασσας στα 12νμ και τη χάραξη ευθειών γραμμών βάσης για όλες τις περιοχές της ελληνικής επικράτειας - και όχι μόνο για την περιοχή του Ιονίου, κατά το ΠΔ 107/2020.

Έχει συναινέσει ο κ. Δένδιας, ως ΥΠΕΞ, στην  κοινή εκμετάλλευση κοιτασμάτων ή στις άδειες εκμετάλλευσης κοιτασμάτων;

Η προσφυγή στη Χάγη δεν εξυπηρετεί τα αναγνωρισμένα από τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, εφόσον το συνυποσχετικό δεν θα περιλαμβάνει ρητά την εφαρμογή των κανόνων της ΣΔΘ 1982. Μπορεί ο κ. Δένδιας να επικαλείται γενικά και αορίστως την «εφαρμογή του διεθνούς δικαίου», δεν το εφαρμόζει όμως ποτέ η εθελόδουλη ντόπια κυβέρνηση όταν αυτό αφορά θέματα κατοχύρωσης ελληνικής κυριαρχίας. Όπως δεν το εφάρμοσε στις συμβάσεις Ελλάδας - Ιταλίας και Ελλάδας - Αιγύπτου, όπου εκχωρήθηκαν ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στις θαλάσσιες ζώνες ελληνικής κυριαρχίας ή δικαιοδοσίας.

Η Αλβανία, όπως και η Ιταλία και η Αίγυπτος, έχει θεσπίσει μονομερώς έκταση χωρικής θάλασσας 12νμ και έχει χαράξει ευθείες γραμμές βάσεις από το 1970 για τη μέτρηση της έκτασης αυτής της θαλάσσιας ζώνης και των άλλων θαλασσίων ζωνών, όπως ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα. Εντούτοις, υπάρχει αφενός διεθνής αμφισβήτηση  για την εγκυρότητα, κατά το διεθνές δίκαιο, της χάραξης των αλβανικών ευθειών γραμμών βάσης. Αφετέρου, αυτές  οι ευθείες γραμμές βάσης (που χαράσσονται από το ακρωτήριο Grames έως το ακρωτήριο Αγ. Σαράντα) επηρεάζουν τη χάραξη της μέσης γραμμής με την Ελλάδα.

Η ελληνική κυβέρνηση αρνείται πεισματικά μέχρι σήμερα να επεκτείνει μονομερώς το εύρος της ελληνικής χωρικής θάλασσας στα 12 νμ και να χαράξει μονομερώς ευθείες γραμμές βάσης από τα 12 νμ, τόσο για όλες τις ηπειρωτικές όσο και για όλες τις νησιωτικές ακτές της. Αρνείται δηλ. να χαράξει ευθείες γραμμές βάσης -σημεία ακτών της ελληνικής επικράτειας με κριτήριο τις διαχρονικά ελληνικές θέσεις, όπως νομιμοποιείται να το πράξει από τη ΣΔΘ 1982 και όπως έχουν χαράξει, μεταξύ των άλλων, όλα τα κράτη της Μεσογείου.

Με την τακτική αυτή των ελληνικών κυβερνήσεων, επωφελείται η Αλβανία διότι οι  αμφισβητούμενες αλβανικές γραμμές βάσης της αλβανικής αιγιαλίτιδας ζώνης των 12νμ, θα ληφθούν ως η αφετηρία για την οριοθέτηση από τα 12νμ όλων των υπολοίπων θαλασσίων ζωνών της Αλβανίας, που αναγνωρίζει η ΣΔΘ 1982.

Στην περίπτωση λοιπόν της από κοινού προσφυγής στην Χάγη, γεννάται το ερώτημα με ποιον τρόπο εκδηλώνεται η ελληνική συναίνεση;

- Θα δεχθεί να ληφθούν υπόψη οι αμφισβητούμενες διεθνώς -και από ΗΠΑ και Ιταλία- αλβανικές ευθείες γραμμές βάσης από τα 12 νμ για τη χάραξη της μέσης γραμμής, ή οι ελληνικές ευθείες γραμμές βάσης από τα 6νμ, ή θα  ληφθεί υπόψη η φυσική ακτογραμμή; 

- Θα ζητήσει να αναγνωρισθούν πλήρως τα κυριαρχικά μας δικαιώματα για όλες τις θαλάσσιες ζώνες σε όλα τα  ελληνικά νησιωτικά εδάφη, ή θα αφεθεί να ληφθούν ως πρότυπο οι κατάπτυστες συμφωνίες αφενός με την Ιταλία (που περιλαμβάνει μειωμένα δικαιώματα για Διαπόντια Νησιά, Οθωνούς) και αφετέρου με την Αίγυπτο, που περιορίζει και αποκλείει μεμονωμένα ελληνικά νησιά και συμπλέγματα ελληνικών νησιών από τα πλήρη δικαιώματα τους στην ΑΟΖ;

-- Θα ζητήσει να εφαρμοσθούν οι αρχές του διεθνούς δικαίου μεταξύ των οποίων η αρχή της  ευθυδικίας, ή να μην εφαρμοσθεί, όπως περιελάμβανε η συμφωνία οριοθέτησης Ελλάδας Αλβανίας της 27/4/2009; Παρότι η συμφωνία εκείνη απορρίφθηκε από το συνταγματικό δικαστήριο της Αλβανίας που την έκρινε αντισυνταγματική και εναντίον των συμφερόντων της!

Για ποιο λόγο ο Έλληνας Υπεξ έχει ακυρώσει μονοκονδυλιά τη σταθερή θέση όλων των τελευταίων κυβερνήσεων, ότι η ελληνική πλευρά σέβεται τη Συμφωνία της 27/4/2009 και τη συμφωνηθείσα οριοθετική γραμμή και ότι η απόφαση του αλβανικού συνταγματικού  δικαστηρίου περί αντισυνταγματικότητας της Συμφωνίας, είναι νομικά και πολιτικά αβάσιμη;

Για ποιο λόγο επιμένει να δημιουργήσει ένα ακόμη δυσμενές προηγούμενο-υπόδειγμα οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών που ενώ τελούν υπό ελληνική κυριαρχία ή δικαιοδοσία, τις διευθετεί σύμφωνα με τις αντεθνικές απόψεις του ΕΛΙΑΜΕΠ και με τρόπο που να ευνοούν μόνο την Αλβανία, την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις;

Οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να αναλογιστούν το προφανές: ότι ο Έλληνας Υπεξ σπεύδει να δεχθεί την προσφυγή  στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, χωρίς αυτή η σπουδή να εξυπηρετεί κανένα εθνικό συμφέρον. 

Η επιδιωκόμενη οριοθέτηση με δικαστική απόφαση μέσω του ΔΔΧ, όπως και οι προηγούμενες που έγιναν με συμβάσεις, δηλώνουν για πολλοστή φορά τη συναίνεση της ελληνικής κυβέρνησης, να μην επωφεληθεί το παράκτιο κράτος της Ελλάδας από τα δικαιώματα που του προσφέρουν οι κανόνες της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας. Αδιαφορώντας για ένα πλήρες φάσμα ζωνών εθνικής κυριαρχίας ή δικαιοδοσίας προς όφελος του ελληνικού λαού. 

Δηλώνουν για πολλοστή φορά την πρόθεση της ντόπιας εθελόδουλης κυβέρνησης και της άρχουσας τάξης στη χώρα μας, να "λύσουν" όλα τα ζητήματα αμφισβητούμενης κυριαρχίας με τρόπο που να εξυπηρετεί τους πάτρωνες και τις έξωθεν δυνάμεις από τις οποίες λαμβάνουν εντολές. Παραδίδοντας εθνική κυριαρχία, χώρα και ελληνικό λαό, βορά στα συμφέροντά τους. 


Αθήνα, 1 Ιουλίου 2021
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πραγματοποιήθηκε χθες (Τετάρτη 30 Ιουνίου) η εναρκτήρια εκδήλωση της 3ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ. Η ανακοίνωση:

Κεντρικός εισηγητής ήταν ο πανεπιστημιακός Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών επιστημών του ΑΠΘ. Στην εισήγησή του αναφέρθηκε στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική κατάσταση της χώρας, τις εξελίξεις στην διεθνή οικονομία και στις συναφείς επιδράσεις της στον διεθνοπολιτικό περίγυρο.

Υπογράμμισε τον ακραία συντηρητικό και αντιδραστικό χαρακτήρα της κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη και τους κινδύνους που διατρέχει εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθεί. Συγχρόνως επεσήμανε το πολιτικό κενό που υπάρχει στη χώρα και τις επιπτώσεις που έχει αυτό στην χώρα και το λαό μας σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη από κάθε άποψη.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο Θράσος Φωτεινός, εκ μέρους του κόμματος της «Πράσινης Αριστεράς», ο Στέργιος Καλπάκης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ο Θανάσης Γούναρης, εκ μέρους των «Πρασίνων», ο Γιώργος Φωτεινός από την πλευρά του Ε.ΠΑ.Μ., ο Γιάννης Καραγιάννης εκ μέρους του ΠΡΑΤΤΩ και του Νίκου Κοτζιά, ο Λεωνίδας Βατικιώτης εκ μέρους της οργάνωσης «Κομμουνιστικό Σχέδιο» και ο Αλέξης Θεοδωρίδης εκ μέρους της εφημερίδας «Δρόμος της Αριστεράς». Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε το Ελληνικό Δίκτυο «Φίλοι της φύσης».

Εκ μέρους του Ε.Γ. της ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ο Όμηρος Ταχμαζίδης έκανε ένα σύντομο Πολιτικό Αφιέρωμα στον θανόντα Σπύρο Κότσια, συνιδρυτικό στέλεχος του κόμματος και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του, παλαιού συνδικαλιστή (πρόεδρος του Πανελλήνιας Οργάνωσης Σιδηροδρομικών) και νομάρχη Βοιωτίας.

Τις διαδικασίες της εκδήλωσης διεύθυνε η δρ. Οικονομικών και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ Ειρήνη Οζούνη.

Η εκδήλωση αναμεταδόθηκε απευθείας από το δίαυλο του facebook, μαγνητοσκοπήθηκε και θα αναρτηθεί στο δίαυλο του πολιτικού φορέα στο you tube (για αναζήτηση στην ιστοσελίδα του κόμματος www.sopro.gr )

Οι εργασίες της Συνδιάσκεψης θα συνεχισθούν σήμερα (Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021) με την «ανοικτή πολιτική συζήτηση εξειδίκευσης των θέσεων της ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ», η οποία θα αρχίσει στις 19:00 (ώρα προσέλευσης στην ηλεκτρονική σύνδεση από 18:30) με τη διεξαγωγή πέντε «στρογγυλών τραπεζιών» (θα πραγματοποιούνται παράλληλα) για τις εξής θεματικές ενότητες:

1. Υγεία στην Ελλάδα την επόμενη δεκαετία (συντονιστής Γιώργος Βέργουλας, ιατρός , πρώην διευθυντής νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης).
2. Παιδεία και Πολιτισμός (συντονιστής Όμηρος Ταχμαζίδης, ΜΑ Φιλοσοφίας- Ιστορίας, ελεύθερος επαγγελματίας)
3. Οικονομική Ανάπτυξη και Κοινωνική Δικαιοσύνη (συντονιστή Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, αν. καθηγητής και Κοσμήτορας της σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης)
4. Δημοκρατία και δικαιώματα ( συντονιστής Δημήτρης Τεμουρτζίδης, επιχειρηματίας)
5. Η Διεθνής Συγκυρία και ο Ρόλος της Χώρας ( συντονιστής Θεόδωρος Μπλάνας, μηχανικός)
Οι σύνδεσμοι σύνδεσης για συμμετοχή σε ένα από τα σημερινά «στρογγυλά τραπέζια» υπάρχουν σε ειδική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του κόμματος ή στη διεύθυνσή του στο facebook με όλο το πρόγραμμα των εργασιών της Συνδιάσκεψης.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απάντηση στον Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας κ. Βαρεμένο

Σχετικά με την δημοσίευση του άρθρου του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας κ. Γεωργίου Βαρεμένου, είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε και να σχολιάσουμε τα κάτωθι.

Κύριε Βουλευτά, με ποιά ιδιότητα, αυτή του δημοσιογράφου ή του μέλους του Εθνικού Κοινοβουλίου, ασχοληθήκατε και αρθρογραφήσατε επί της υποθέσεως του ιερέως της Ι. Μητροπόλεώς μας που έχει λάβει δημοσιότητα;

Εάν σκοπός σας ήταν να στρέψετε τα φώτα της δημοσιότητας πάνω σας αποτύχατε οικτρά. Αλήθεια, κύριε Βουλευτά, υπάρχουν σημαντικοί και ασήμαντοι Μητροπολίτες; Υπάρχουν σημαντικοί και ασήμαντοι Βουλευτές; Υπάρχουν σημαντικοί και ασήμαντοι ψηφοφόροι; Αυτό είναι το δικό σας κριτήριο; Για εσάς, αυτό χαρακτηρίζει τους ανθρώπους; Ας μας πείτε, λοιπόν, ποιός είναι για εσάς ο σημαντικός Μητροπολίτης ώστε να τον συμβουλευόμαστε κι εμείς! 

Δυστυχώς για εσάς, με τους χαρακτηρισμούς σας προβήκατε σε μεγάλο ολίσθημα υποβαθμίζοντας την προσωπικότητα του σεπτού Ποιμενάρχου μας για την οποία αναγνωρίζει και σέβεται όχι μόνο η Αιτωλοακαρνανία όπου εκλέγεστε, αλλά και το Πανελλήνιο.

Οφείλατε, αν δεν γνωρίζατε, να πληροφορηθείτε ότι ο εν λόγω ιερέας είχε μετατεθεί σε παρελθόντα έτη σε διάφορες Ενορίες εκτός του Αγρινίου, όχι κατόπιν καταγγελιών για τα αδικήματα που τον βαραίνουν σήμερα, αλλά για άλλους λόγους.

Από ποιά στοιχεία, κύριε Βουλευτά, προβαίνετε στην διαπίστωση ότι «ήταν γνωστή η δράση του», όπως αναφέρετε στο άρθρο σας; Δεν σας κάλυψαν οι ανακοινώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως και τον Ιανουάριο και πρόσφατα, όπου επισημαίνεται ότι ζητήθηκαν στοιχεία και δεν προσκομίσθηκαν ποτέ;

Ποιά είναι αλήθεια τα στοιχεία που εσείς επικαλείστε; Έχετε κάποια προσωπική πληροφόρηση για γεγονότα και καταστάσεις; Αν ναι, για ποιο λόγο δεν τα είχατε γνωστοποιήσει στις αρμόδιες αρχές (πολιτείας ή εκκλησίας); 

Καλό θα ήταν να επικρατήσει η σωφροσύνη και η ψυχραιμία, μέχρι τα αρμόδια (εκκλησιαστικά και πολιτικά) όργανα και δικαστήρια αποφανθούν επί των κατηγοριών που βαραίνουν τον εν λόγω ιερέα. Γι’ αυτό μην προτρέχετε προδικάζοντας γεγονότα και αποφάσεις! Οφείλατε λόγω της θέσεώς σας να ήσασταν πιο φειδωλός και προσεκτικός και να δείξετε τον απαιτούμενο σεβασμό τόσο στους θεσμούς, όσο και στα πρόσωπα που υπηρετούν αυτούς.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ