Σάββατο, 4η Μαίου 2024  7:56: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021

Σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα χαρακτηρίζοντας ως «απολύτως απαράδεκτη» τη στάση της αναφορικά με τα Βαρώσια έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης , υπογραμμίζοντας ότι κανένας δεν θα αποπροσανατολιστεί από την απόπειρα να παρουσιάσει ως νόμιμες τις παράνομες ενέργειές της στην Κύπρο.

«Οι απόπειρές τους να νομιμοποιήσουν τα παράνομα πεπραγμένα τους, προτείνοντας “εναλλακτικές” ιδέες δεν θα παραπλανήσουν ούτε θα αποπροσανατολίσουν οποιονδήποτε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία συνεχίζει τη παράνομη και επιθετική συμπεριφορά της έναντι της Κύπρου, τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα.

Ο πρωθυπουργός σε βινετοσκοπημένο μήνυμα – παρέμβασή του στη χθεσινοβραδινή εκδήλωση «Strengthening US-Cyprus relations in the face of Turkish Intransigence» (Ενίσχυση των σχέσεων ΗΠΑ-Κύπρου ενάντια στην τουρκική αδιαλλαξία) που διοργάνωσε η Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα (PSEKA) σημείωσε μεταξύ άλλων ότι Ελλάδα και Κύπρος είναι σταθερά προσηλωμένες στην επίλυση του Κυπριακού, στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για μία λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, αμοιβαία αποδεκτή.

Ενώ υπογράμμισε πως «η γενεσιουργός αιτία του Κυπριακού είναι η παράνομη τουρκική εισβολή του 1974 και η συνεχιζόμενη κατοχή του βόρειου τμήματος του νησιού».

cnn.gr

Σε συνεδρίαση του Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Ιουλίου με μοναδικό θέμα την κατανομή αξιωμάτων στο Δ.Σ. κατέληξε ως εξής:

·        Πρόεδρος: Ντουντούμης Γεώργιος

·        Αντιπρόεδρος: Μελάς Γιάννης

·        Γενικός Γραμματέας: Μιχάλης Γιώργος

·        Αναπληρωτής Γραμματέας: Φλωροσκούφης Γιώργος

·        Ταμίας: Καραγιαννόπουλος Κωνσταντίνος

·        Αναπληρωτής ταμίας: Παπαθανασίου Νίκος

·        Οργανωτικός Γραμματέας: Παρμάκης Ευάγγελος

·        Ειδικός Σύμβουλος: Μαργαρίτης Αλέκος

Και λοιπά μέλη του Δ.Σ.:

·           Χονδρογιάννης Χρήστος

·           Καραγιάννης Μίλτος

·           Goxhaj Hysevz

·           Κτεναβός Μιχάλης

·           Γερνάς Δημήτριος

·           Μακρής Χρηστόφορος

·           Κοκκινοβασίλης Πολυδεύκης

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΚΛΟΓΙΚΑ

Στην Ελλάδα σε λίγο θα στέλνουν εξορία τους ανεμβολίαστους

Έρευνα πανεπιστημίου της Χεβρώνα του Ισραήλ δείχνει ότι υπάρχουν συνολικά 18 φάρμακα που μπορούν να ανακόψουν σχεδόν κατά 100% την εξάπλωση της νόσου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Jerusalem Post». 

Τίθεται άμεσα το ερώτημα γιατί η ελληνική κυβέρνηση έχει επενδύσει στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και όχι στην εισαγωγή φαρμάκων για την θεραπεία των νοσούντων;

Επιβάλει με κάθε έμμεσο και άμεσο τρόπο τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους πολίτες χωρίς να τους δίνει το δικαίωμα επιλογής να αποφασίσουν οι ίδιοι για το σώμα τους και την υγείας τους.

Σημειώνεται ότι ήδη από πέρσι Αμερικανοί ερευνητές είχαν εντοπίσει περίπου 40 φάρμακα που μπορούν να θεραπεύσουν τον κορωνοϊό

Τώρα στο Ισράηλ, εάν τα νέα φάρμακα περάσουν με επιτυχία τις κλινικές δοκιμές για τη νόσο COVID- 19, είναι πιθανό να παραμείνουν αποτελεσματικά για την καταπολέμηση διαφόρων μεταλλάξεων, όπως ισχυρίζονται οι επιστήμονες.

Στο μεταξύ όμως αναφέρουν οι Times του Ισραήλ, τα φάρμακα που θα μπορούν να φρενάρουν την εξάπλωση της νόσου είναι τρία και στοχεύουν πρωτεΐνες που αλλάζουν λίγο μεταξύ των μεταλλάξεων. 

Η ισραηλινή εφημερίδα υποστηρίζει ότι οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει τρία υπάρχοντα φάρμακα που έχουν καλές προοπτικές ως θεραπείες COVID-19, αναφέροντας ότι έδειξαν υψηλή ικανότητα καταπολέμησης του ιού σε εργαστηριακές εξετάσεις.

Τα αποτελέσματα, σύμφωνα με τους Times του Ισραήλ, «έδειξαν ότι τα φάρμακα μπορούν να προστατεύσουν τα κύτταρα από την επίθεση από τον ιό με σχεδόν 100% αποτελεσματικότητα, γεγονός που σημαίνει ότι, σχεδόν το 100% των κυττάρων επιβίωσαν παρά το ότι είχαν μολυνθεί από τον κορωνοιό», δήλωσε ο καθηγητής Ισαία Αρκίν, βιοχημικός του Εβραϊκού Πανεπιστημίου, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα.

Αντιθέτως, υπό κανονικές συνθήκες, περίπου τα μισά κύτταρα θα είχαν πεθάνει ύστερα από δύο ημέρες μετά την επαφή με τον κορωνοϊό. Ο Αρκίν πρόσθεσε ότι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι τα φάρμακα θα είναι ισχυρά έναντι των μεταλλάξεων.

Ο Ισραηλινός επιστήμονας, μέλος ενός κέντρου Εβραϊκού Πανεπιστημίου που ειδικεύεται στην χρήση υπαρχόντων φαρμάκων για άλλες θεραπείες, υποστήριξε ότι εξέτασε περισσότερα από τρεις χιλιάδες φάρμακα για την καταλληλόλητά τους.

«Έχουμε το εμβόλιο, αλλά δεν πρέπει να επαναπαυτούμε στις δάφνες μας και θα ήθελα να δω αυτά τα φάρμακα να γίνουν μέρος του οπλοστασίου που χρησιμοποιούμε για την καταπολέμηση του κορωνοϊού», επισημαίνει ο Αρκίν εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι τα φάρμακα θα αποδειχθούν αποτελεσματικά έναντι μελλοντικών μεταλλάξεων.

Κατά την αντιμετώπιση του SARS CoV 2, τρία φάρμακα – το darapladib, που αντιμετωπίζει επί του παρόντος την αθηροσκλήρωση, το φάρμακο για τον καρκίνο «Flumatinib» κι ένα φάρμακο για τον ιό ΗΙV-δεν στοχεύουν την ακίδα πρωτεΐνης. Για το λόγο αυτό, τα φάρμακα αυτά, που στοχεύουν τους ιούς, είναι πιθανό να παραμείνουν αποτελεσματικά παρά τις μεταλλάξεις, υπογράμμισε ο Αρκίν.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι πολλοί γιατροί θεωρούν λάθος τον παγκόσμιο εμβολιασμό όσο η πανδημία βρίσκεται σε εξέλιξη, ακριβώς επειδή δημιουργεί μεταλλάξεις.

Περίτρανα αποδείχτηκε ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα βαίνει προς αποτυχία (όπως και παγκοσμίως) καθώς οι εμβολιασμοί αδυνατούν να «χτίσουν» το τείχος ανοσίας που ευαγγελίζονταν το ιατρικό κατεστημένο.

Αυτό που επετεύχθη με τον εμβολιασμό εν μέσω πανδημίας, να δημιουργηθούν μεταλλάξεις σε μια προσπάθεια του ιού για να επιβιώσει. Μεταλλάξεις οι οποίες δεν καλύπτονται από τα εμβόλια (τα οποία πρέπει να αναφέρουμε ότι δημιουργήθηκαν μέσα σε λίγους μήνες).

Εύλογη είναι λοιπόν η απορία γιατί δεν αξιοποιήθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση όλα τα μέσα που υπήρχαν στην διάθεσή της για την πάταξη του κορωνοϊού.

Η κυβέρνηση επιμένει στην αύξηση των εμβολιασμών κάτι που δεν προσέφερε τίποτε το ουσιαστικό στην περίπτωση της ολοκληρωτικά «εμβολιασμένης» Μυκόνου.

Το 4ο κύμα της πανδημίας είναι εδώ, προκαλεί έκρηξη στον αριθμό των κρουσμάτων, αλλά και μεγάλη αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία. 

Ακόμα όμως και σήμερα, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει εντάξει στο οπλοστάσιό της ένα από τα σημαντικότερα όπλα που διαθέτει για την ίαση της ασθένειας. Το όπλο αυτό δεν είναι άλλο από το φάρμακο και τη θεραπεία με τα μονοκλωνικά αντισώματα, θεραπεία η οποία έχει αποσιωπηθεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη, εξαιτίας μιας ιδιότυπης πολιτικής και επιστημονικής «ομερτά» που έχει επιβληθεί ατύπως στη χώρα μας.
 
pronews.gr
Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Μπορεί να κουράζεται λίγο παραπάνω ο Γιώργος Παπαναστασίου με τις επιστολές του προς διάφορους Υπουργούς της Κυβέρνησης, αλλά αξίζει τον κόπο.

Πρώτα από όλα γιατί με αυτό τον τρόπο ικανοποιεί ειδικές επαγγελματικές κατηγορίες ψηφοφόρων, που θέλουν το αίτημά τους, ακόμη κι αν είναι εξωφρενικό, να το προβάλλει ο Δήμαρχος. Ψηφαλάκια είναι αυτά… Δεν ξεχνιέται εξάλλου εύκολα η επιστολή στον Υπουργό Περιβάλλοντος με το αίτημα για την άρση του lockdown για τους κυνηγούς…

Δεύτερον οι επιστολές ενός “κυβερνητικού” δημάρχου προς τα διάφορα Υπουργεία είναι σε ένα μικρό έστω βαθμό μια πράξη “αντιπολίτευσης”, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις τα αιτήματα δεν ικανοποιούνται και αναδεικνύεται έτσι η απόσταση της κυβέρνησης από τα αιτήματα της κοινωνίας. Τρίτον, είναι μια πράξη “εκδίκησης” του Δημάρχου Αγρινίου προς την Κυβέρνηση της ΝΔ για την ιστορία των πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου. Αλλά κυρίως είναι και μια πράξη “προσωπικής εκδίκησης” του Γ. Παπαναστασίου που βλέπει ότι ο σημιτικός Χρήστος Βερελής να έχει περισσότερες πιθανότητες από τον ίδιο να είναι υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ.

Εντωμεταξύ ο Γ. Παπαναστασίου φαίνεται ότι με τις επιστολές του έχει “λοκάρει” -για να χρησιμοποιήσουμε μια αεροπορική ορολογία- τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Tροφίμων Σπήλιο Λιβανό. Όχι φυσικά γιατί η περιοχή είναι αγροτική και υπάρχουν εξ’ ορισμού πολλά αιτήματα προς το Υπουργείο. Αλλά γιατί, αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν επανέφερε από την πολιτική λήθη τον παιδικό του φίλο από το Κολέγιο Αθηνών, πιθανότατα σήμερα ο Δήμαρχος Αγρινίου να βρίσκονταν στην θέση του. Όχι στο Υπουργείο, αλλά στα πολυπόθητα βουλευτικά έδρανα.

Για την ακαρπία της ελιάς Καλαμών και των εσπεριδοειδών ήταν οι πρώτες επιστολές του Γ. Παπαναστασίου στο Σπήλιο Λιβανό. Και επανήλθε για την ακαρπία στις επιτραπέζιες ελιές. Και ως φαίνεται θα έχει συνέχεια η ιστορία αυτή, αφού ακαρπία έχει και η κορωνέϊκη ελιά, ακαρπία έχουν και οι θρούμπες…

agrinioculture.gr

Κατηγορία ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Στην Αιτωλοακαρνανία οι εκδηλώσεις του 47ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», ξεκινούν στο Καινούργιο Τριχωνίδας, την Παρασκευή 23 Ιούλη, στις 20:30, στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Αναφέρει σχετική ενημέρωση:

«Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς – Για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον σοσιαλισμό»

Με αυτό το σύνθημα, απάντηση σε κάθε νέο και νέα που προβληματίζεται για το «τι πρέπει να γίνει για να αλλάξουν τα πράγματα», μήνυμα – οδηγός για δράση, πάλης για τις σύγχρονες ανάγκες, για το πραγματικά νέο και καινοτόμο που βρίσκεται στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, ξεκινάει το ταξίδι του το φετινό, 47ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή».

Στην Αιτωλοακαρνανία οι εκδηλώσεις του 47ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», ξεκινούν στο Καινούργιο Τριχωνίδας, την Παρασκευή 23 Ιούλη, στις 20:30, στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει βράβευση των νικητών του τουρνουά ποδοσφαίρου που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες, ενώ στη συνέχεια θα μιλήσει ο Βασίλης Κολιώνης, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ & Γραμματέα της ΚΟΒ Τριχωνίδας του ΚΚΕ.

Στο χώρο θα υπάρχει έκθεση αφιερωμένη σε αγωνιστές ποδοσφαιριστές που υπήρξαν πρότυπα, μέσα και έξω από τα γήπεδα με το παράδειγμά τους και αποτελούν έμπνευση για ζωή και δράση τόσο για τους νέους όσο και για τον καθένα.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σήμερα γράφεται ιστορία, καθώς σε λίγες ώρες θα πραγματοποιηθεί στην αεροπορική βάση στο Istres της νότιας Γαλλίας η τελετή παραλαβής του πρώτου μαχητικού αεροσκάφους Rafale από την Ελλάδα, με τα πανίσχυρα γαλλικά αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων 4++ γενιάς να εντάσσονται σταδιακά στο οπλοστάσιο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μετά από μήνες διαπραγματεύσεων, στις 25 Ιανουαρίου του 2021 «έπεσαν οι υπογραφές» για τη συμφωνία Ελλάδας και Γαλλίας για την προμήθεια των λεγόμενων «omni-role» τζετ μαχητικών της γαλλικής κατασκευάστριας εταιρείας Dassault και σήμερα είναι ιστορική μέρα, για την Ελλάδα, για την Πολεμική Αεροπορία που θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο για να προστατεύει τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα και κυριαρχία στους αιθέρες.

Στη Γαλλία θα βρεθεί σήμερα, Τετάρτη 21 Ιουλίου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) αντιπτέραρχο Γεώργιο Μπλιούμη, για την τελετή παραλαβής του πρώτου από τα 18 μαχητικά αεροσκάφη Rafale που θα ενισχύσουν την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Η τελετή θα γίνει στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Dassault Aviation, στην αεροπορική βάση στο Ιστρ της νότιας Γαλλίας.

Η παράδοση των μαχητικών Rafale

Συνολικά, η Ελλάδα θα προμηθευτεί 18 αεροσκάφη, εκ των οποίων 12 μεταχειρισμένα και 6 καινούργια.Τα πρώτα έξι αεροσκάφη 4ης γενιάς Rafale θα είναι μεταχειρισμένα και θα παραδοθούν στην Ελλάδα εντός του 2021. Τα έξι καινούργια μαχητικά θα παραληφθούν την Άνοιξη του 2022, ενώ τα τελευταία έξι μεταχειρισμένα αναμένεται να παραδοθούν αρχές του 2023. Στη συμφωνία ύψους 2,32 δισ. ευρώ προβλέπεται ότι τα 1,92 δισ. ευρώ αφορούν στην αξία των αεροσκαφών και τα υπόλοιπα 400 εκατ. ευρώ αφορούν στα οπλικά συστήματα (τηλεκατευθυνόμενα βλήματα Meteor και αναγκαίες αναβαθμίσεις των υπαρχόντων βλημάτων τύπου Mica, Scalp και Ecoxet).

Το όνομα Rafale σημαίνει «ριπή ανέμου» ενώ τα αεροσκάφη, ήδη υπηρετούν την Γαλλική Πολεμική Αεροπορία και το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό. Πρόκειται για μαχητικά πολλαπλών ρόλων, με δυνατότητα ταυτόχρονης εκτέλεσης ποικιλίας αποστολών (αναγνώρισης, κρούσης κα).

Η ελληνική μοίρα Rafale θα εγκατασταθεί στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση της Τανάγρας. Ήδη, Έλληνες πιλότοι αλλά και προσωπικό εδάφους (τεχνικοί) εκπαιδεύονται στην Γαλλία προκειμένου να είναι έτοιμοι για να υποστηρίξουν τις ανάγκες της Πολεμικής Αεροπορίας όταν τα αεροσκάφη έρθουν στην Ελλάδα.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ, onalert.gr

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

της Μαρκέλλας Καβαλιεράτου

Επί ενάμιση χρόνο, η κυβέρνηση επιχειρεί να αντιμετωπίσει επί του πεδίου την Covid-19 και στο τέλος «έχασε την μπάλα». Χωρίς στρατηγική, με σχεδιασμούς που δεν προηγούνται αλλά έπονται της επέκτασης του κοροναϊού, χωρίς υποδομή πρωτοβάθμιας υγείας, χωρίς επαρκή επιδημιολογική και γονιδιακή επιτήρηση, με lockdown ακορντεόν, με ανερμάτιστα, ατελέσφορα και ορισμένες φορές γελοία μέτρα δημόσιας τάξης και όχι δημόσιας υγείας, έχει οδηγηθεί σε δραματικό αδιέξοδο και εξ’ αυτού έχει χάσει την ψυχραιμία της.

Αφού επί ενάμιση χρόνο πληρώθηκε ένα τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό κόστος η κυβέρνηση άνοιξε, όπως και πέρυσι το καλοκαίρι (το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού), την αγορά και τον τουρισμό. Το αποτέλεσμα είναι να ενσκήψει ένα νέο κύμα του SARS-CoV-2. Εμείς τα κάναμε όλα καλά, αλλά φταίει η μετάλλαξη Δ μας λένε. Μόνο που ήταν αναπόφευκτο ο ιός να μεταλλάσσεται προσαρμοζόμενος στο νέο περιβάλλον που δημιουργούν οι εμβολιασμένοι ξενιστές του. Όλοι οι ιοί μεταλλάσσονται. Σε λίγο θα έχουμε τη μετάλλαξη Ε, που ήδη ξεκίνησε από την Καλιφόρνια. Η «επιχείρηση ελευθερία» και «γαλάζια ελευθερία» για τα νησιά του κ. Μητσοτάκη καταρρέει πριν προλάβει να ξεκινήσει. Η κυβερνητική απάντηση περιορίζεται στην προτροπή να κάνουμε όλοι ένα εμβόλιο που λένε ότι καλύπτει και τη μετάλλαξη Α (Βρετανική).

Η συνειδητή καλλιέργεια κοινωνικού διχασμού μεταξύ εμβολιασμένων και μη. «Δεν επιτρέπεται εξ’ αιτίας των ολίγων να κινδυνέψουν οι πολλοί»!  « Οι μη εμβολιασμένοι πολίτες είναι απειλή»! Αλλά οι εμβολιασμένοι, μας λένε, δεν κινδυνεύουν. Μήπως όμως κινδυνεύουν; Η καλλιέργεια του φόβου για το αύριο. «Οι πολίτες να εμβολιαστούν αν θέλουν να έχουν μια κανονική ζωή»!  Άρα αν δεν κάνουμε το εμβόλιο θα έχουμε δύσκολη ζωή. Οι απειλές συνυπάρχουν με γελοία «προνόμια» προς όσους εμβολιαστούν. Στους νέους 18-25 ετών 150 ευρώ, στους στρατιωτικούς πενθήμερη άδεια, φτηνότερη κάρτα πολλαπλών μετακινήσεων στα μέσα μαζικής μεταφοράς κ.α. Μπορεί κανείς νοήμων να τους πάρει στα σοβαρά;

Τι δεν ξέρουν;  Τι δε μας λένε;

1ον. Φυσική λοίμωξη.

Από τις αρχές του 2020 μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί στη χώρα μας περίπου 460.000 φορείς του κοροναϊού. Όπως λένε οι ειδικοί, ο αριθμός αυτός πρέπει να πολλαπλασιαστεί επί 8 ή 10 γιατί η καθημερινή ιχνηλάτιση καταγράφει μόνο ένα μικρό τμήμα της συνολικής διασποράς στην κοινότητα. Υπάρχουν λοιπόν, περίπου 3.700.000 έως 4.600.000 άτομα που έχουν, κατά διαστήματα, μολυνθεί. Σ’ αυτούς περιλαμβάνονται  ασυμπτωματικοί, άτομα με ελαφρές επιπτώσεις και όσοι χρειάστηκαν νοσηλεία σε απλές κλίνες ή ΜΕΘ. Το ερώτημα είναι αν όλοι αυτοί ανέπτυξαν εξουδετερωτικά αντισώματα που τους προστατεύουν και κυρίως για πόσο χρονικό διάστημα (ανοσιολογική μνήμη) διαρκούν αυτά; Για έξι μήνες, λιγότερο ή περισσότερο; Ξέρουν και αν δεν ξέρουν γιατί εδώ και ενάμιση χρόνο δεν έκαναν σχετικές μελέτες; Όλοι αυτοί γιατί δεν υπολογίζονται στο επονομαζόμενο «τείχος ανοσίας» το οποίο επιχειρούν να δημιουργήσουν μόνο με τους εμβολιασμένους;

2ον. «Τείχος ανοσίας»

Το σωστό θα ήταν να αποκαλείται «τείχος περιορισμού βαριάς νόσησης» και όχι «τείχος ανοσίας». Οι επιδημιολόγοι μας λένε ότι όσοι εμβολιάζονται μπορούν να γίνουν φορείς και να μεταδίδουν, πιθανόν λιγότερο λόγω μικρότερου ιικού φορτίου, τον ιό. Η προστασία τους έγκειται στο ότι κατά ένα μεγάλο ποσοστό, αν μολυνθούν, δε θα αρρωστήσουν βαριά και δε θα χρειαστούν νοσηλεία. Ποιο είναι αυτό το ποσοστό; Μελέτες κυρίως από τις φαρμακευτικές εταιρείες το προσδιορίζουν γύρω στο 90% (87-93%) αλλά για την αρχική μορφή του ιού (Γιουχάν). Με τις μεταλλάξεις όμως, που διαμορφώνεται αυτό το ποσοστό; Εχθές πάντως ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης (Π. Βάλανς) δήλωσε ότι το 40% όσων νοσηλεύονται με Covid στη Μ. Βρετανία είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Γιατί στα στοιχεία που ανακοινώνει καθημερινά ο ΕΟΔΥ δεν αναφέρεται πόσοι από τους νοσηλευόμενους σε απλές κλίνες Covid ή ΜΕΘ ή που έχουν καταλήξει ήταν πλήρως εμβολιασμένοι; Ποιο είναι το ποσοστό τους 5% ή μεγαλύτερο; Γιατί δε μας λένε;

Προς τι τα «ειδικά προνόμια» στους εμβολιασμένους να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους; Αν ένας απ’ αυτούς είναι φορέας θα μολύνει και τους υπόλοιπους, οι οποίοι μπορεί, στην πλειοψηφία τους, να μη νοσήσουν βαριά αλλά, εν συνεχεία, θα διασπείρουν τον ιό στο ευρύτερο περιβάλλον τους. Επίσης για πόσο χρονικό διάστημα οι εμβολιασμένοι έχουν αντισώματα που τους προστατεύουν; Για έξι μήνες, λιγότερο ή περισσότερο; Μήπως σε λίγο θα πρέπει να αρχίσει ο επαναληπτικός εμβολιασμός όσων έκαναν την πρώτη δόση το Φεβρουάριο; Με ποίο εμβόλιο θα γίνονται οι νέοι εμβολιασμοί; Με ότι έχουμε στη διάθεσή μας ή θα πρέπει να περιμένουμε τα νέα εμβόλια, αν υπάρξουν, που θα αντιμετωπίζουν τις μεταλλάξεις; Γιατί δε μας το λένε;

3ον. Το αερόλυμα του ιού και οι επιφάνειες

Για πόσο χρονικό διάστημα το αερόλυμα του κοροναϊού διατηρείται στην ατμόσφαιρα ενός κλειστού χώρου; Αν π.χ. κάποιος φορέας, εμβολιασμένος ή μη, κινείται στο διάδρομο ενός σούπερ-μάρκετ και μετά από μισό λεπτό περάσει από τον ίδιο διάδρομο κάποιος άλλος θα μπορεί να μολυνθεί με την εισπνοή αφού ο ιός θα παραμένει στην ατμόσφαιρα; Το ίδιο με την καμπίνα ενός ασανσέρ στην οποία είχε προηγηθεί η χρήση της από ένα φορέα. Θα πρέπει να το ξέρουν. Γιατί δε μας το λένε;

Τι γίνεται με τη μετάδοση του ιού από τις επιφάνειες; Στην αρχή μας έλεγαν και για πόσες μέρες παραμένει στην κάθε επιφάνεια ανάλογα του υλικού της καθώς και ότι πρέπει να απολυμαίνουμε κάθε αντικείμενο που βάζουμε στο σπίτι μας. Μερικοί εξακολουθούν να αφήνουν τα παπούτσια τους έξω από την εξώπορτα του σπιτιού τους. Σήμερα δε γίνεται κουβέντα, γιατί; Δεν ξέρουν αν μεταδίδεται ο ιός από τις επιφάνειες ή το θέμα αποσιωπάται λόγω του ανοίγματος της εστίασης – τουρισμού; Πάντως το πλοίο από την Ίο, με το οποίο μεταφέρθηκαν πρόσφατα στον Πειραιά πολλοί φορείς, απολυμάνθηκε πριν αποπλεύσει ξανά. Άρα συμπεραίνεται ότι οι επιφάνειες του πλοίου μπορούσαν να μολύνουν τους νέους επιβάτες.

4ον. Τα εμβόλια

Μας διαβεβαιώνουν ότι τα διαθέσιμα εμβόλια Covid είναι ασφαλή, αλλά δε μας λένε ότι δεν έχουν καμιά σχέση με αυτά που χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα για άλλες ασθένειες (ιλαρά, ερυθρά, κοκκύτης, πολιομυελίτιδα, ηπατίτιδα, τέτανος κλπ). Τα παραδοσιακά εμβόλια στηρίζονταν στη «μόλυνση» του ανθρώπινου οργανισμού μ’ ένα ακίνδυνο ή αδρανοποιημένο ή μη ικανό να αναπαραχθεί στέλεχος του ιού ώστε να εκπαιδευτεί το ανοσοποιητικό σύστημα να αναγνωρίζει και να καταστρέφει το συγκεκριμένο ιό αν αυτός εισέλθει μελλοντικά στο ανθρώπινο σώμα.

Αντίθετα τα εμβόλια Covid  είναι αποτέλεσμα γενετικής μηχανικής. Κάτι σαν τα γεννητικά τροποποιημένα τρόφιμα, που στην ΕΕ απαγορεύονται για ανθρώπινη κατανάλωση. Πρόκειται για τα εμβόλια CRISPR DNA (Astra Zeneca και Johnson & Johnson) και τα εμβόλια mRNA (Pfizer/BioNTech και Moderna). Οι δύο αυτές κατηγορίες εμβολίων έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά παρά διαφορές. Αμφότερες έχουν στόχο την παραγωγή τμημάτων του ιού (πρωτεΐνη ακίδα) από τα ίδια τα ανθρώπινα κύτταρα που μετατρέπονται σε «εργοστάσια παραγωγής» τμήματος του SARS-CoV-2. Ούτε οι φαρμακευτικές εταιρείες, ούτε οι ειδικοί λοιμοξιολόγοι, ούτε  πολύ περισσότερο οι κυβερνήσεις γνωρίζουν αν η γενετική μηχανική των εμβολίων Covid  θα τροποποιήσει το ανθρώπινο γονιδίωμα ή αν δημιουργήσει μακροχρόνιες διαταραχές στη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Πρόκειται για terra incognita της ίδιας της επιστήμης που μέχρι σήμερα δεν έχει ιδέα για το 90% του ανθρώπινου γενετικού υλικού.

Για όλους αυτούς τους λόγους τα εμβόλια Covid δεν έχουν λάβει κανονική άδεια κυκλοφορίας από κανέναν οργανισμό, παρά μόνο άδεια επείγουσας χρήσης λόγω συνθηκών. Η χρήση τους χαρακτηρίζεται πειραματική και το στάδιο τρία των δοκιμών θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2022 και για κάποια το 2023. Έτσι ο παγκόσμιος πληθυσμός χρησιμοποιείται ως πειραματόζωο στη λογική του «τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων». Μόνο που τα οφέλη τα γνωρίζουν λίγο ή πολύ, αλλά, τους κινδύνους για το ανθρώπινο είδος καθόλου.

Κάποιοι όμως τους υποψιάζονται. Στις συμβάσεις πώλησης των εμβολίων προς όλες τις κυβερνήσεις οι φαρμακευτικές εταιρείες διασφάλισαν ότι δε θα έχουν καμιά ποινική ή αστική ευθύνη για ότι ήθελε προκύψει. Η ελληνική κυβέρνηση, από την πλευρά της, ψήφισε νόμο για το «ακαταδίωκτο» των ειδικών που προτρέπουν στους εμβολιασμούς και τα λοιπά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας. Αλήθεια γιατί, αφού λένε ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή;

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν ανακοινώσει το 75% των άνω των 70 ετών και το 60% των άνω των 55 ετών έχει πλήρως εμβολιαστεί. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης, στο σύνολο του πληθυσμού το 45% είναι πλήρως εμβολιασμένο. Αν στα ποσοστά αυτά προστεθούν και όσοι νόσησαν, τότε η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών θα πρέπει να διαθέτει εξουδετερωτικά αντισώματα. Γιατί χρειάζεται λοιπόν να προωθείται με έμμεσους, προς το παρόν, τρόπους (υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών σε τομείς του Δημοσίου, απολύσεις με απόφαση του εργοδότη στον ιδιωτικό τομέα κ.α.) ο υποχρεωτικός εμβολιασμός; Γιατί χρειάζεται αυτή η τρομοκρατία και η υστερική προπαγάνδα; Ο καθένας έχει το δικαίωμα, αφού ενημερωθεί, να αποφασίσει αν θα εμβολιαστεί ή όχι. Εξ’ άλλου οι ανεμβολίαστοι δεν απειλούν τους εμβολιασμένους.

Τέλος, γιατί εξ αρχής η όλη προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας επικεντρώθηκε στα  «αχαρτογράφητα ύδατα» των γενετικών εμβολίων, που γίνονται στους υγιείς ανθρώπους και όχι στα φάρμακα (μονοκλωνικά αντισώματα κ.α.) που χορηγούνται σε όσους ασθενήσουν; Μήπως είναι τα συμφέροντα των πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών που επιβάλλουν τις προτεραιότητες;

Η πανδημία είναι πολύ σοβαρή υπόθεση. Ο ιός δεν πρόκειται να εξαλειφθεί στο ορατό μέλλον, θα μεταλλάσσεται για να επιβιώσει. Όπως μεταλλάσσονται κάθε χρόνο οι ιοί της γρίπης παρά τα ετησίως επαναλαμβανόμενα εμβόλια.

Οι χειρισμοί της ελληνικής κυβέρνησης μετέτρεψαν την πανδημία σε συνδημία, με τεράστιες κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες, όπως είναι η καταστροφή της οικονομίας και η υπερχρέωση της χώρας και των πολιτών. Δε θα επιστρέψουμε σε καμιά προηγούμενη κανονικότητα. Θα πρέπει να οικοδομήσουμε τη ζωή μας σε νέες βάσεις με διαφάνεια, ενημέρωση και μεγάλη χρηματοδότηση του συστήματος υγείας, τα δύσκολα είναι ακόμη μπροστά.

Η κυβέρνηση όμως εξήγγειλε, από την Άνοιξη, την επιστροφή στην κανονικότητα. Το καλοκαιρινό όμως 4ο κύμα του κοροναϊού έκανε τους κυβερνητικούς να «χάσουν την μπάλα» και είναι πολύ, μα πολύ εκνευρισμένοι για αυτό. Σκέφτονται τι θα γίνει το προσεχές φθινόπωρο.

Υ.Γ. ‘Όσοι, κινήσεις, οργανώσεις και κόμματα, επενδύουν στην αντίδραση μεγάλου μέρους των πολιτών στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, στα μέτρα διχασμού της κοινωνίας και στον κυβερνητικό αυταρχισμό, προκειμένου να ανατρέψουν το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα κάνουν για πολλοστή φορά λάθος. Καμιά ουσιαστική αλλαγή δεν μπορεί να υπάρξει στη χώρα χωρίς μια ολιστική αντιμετώπιση του ελληνικού προβλήματος. Μονοθεματικές πολιτικές δράσεις δεν μπορούν να έχουν καμιά τύχη, όπως αποδείχθηκε και με τη Συμφωνία των Πρεσπών.  

Πηγή : www.ellinikiantistasi.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ