Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  10:45: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021

Για το Πάσχα και τον τρόπο που θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες συνομίλησαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, στο περιθώριο των εγκαινίων της επετειακής έκθεσης της Βουλής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Η συζήτηση, σύμφωνα με πληροφορίες πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, και ήταν αποκλειστικά για τον τρόπο λειτουργίας των Ιερών Ναών και των εξωτερικών χώρων αυτών, την περίοδο του Πάσχα, με τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων.

Όπως έγραψε και το newsit.gr το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται εδώ και πολλές ημέρες σε επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, σε μία προσπάθεια να βρεθεί η “χρυσή” τομή ανάμεσα στις προτάσεις της εκκλησίας και στις θέσεις των Επιστημόνων.

Για την ασφαλή λειτουργία των εκκλησιών τη Μεγάλη Εβδομάδα και το βράδυ της Ανάστασης, αναμένεται να επιστρατευθεί το “εργαλείο” των self test, τόσο στους ιερείς, όσο και στους ψάλτες.

Η Εκκλησία προτείνει περισσότερα άτομα εντός του ναού, με τις απαραίτητες αποστάσεις, υπαίθριες ακολουθίες και Ανάσταση στις πλατείες ή στο προαύλιο των ναών.

newsit.gr

foto newsit.gr

«Έρχεται μόνιμη συμβίωση μαζί του».prv

Η ανθρωπότητα δεν θα μπορέσει να εξαλείψει τον κορωνοϊό, για αυτό θα ήταν καλό να αρχίσει να μαθαίνει να συμβιώνει μαζί του, ίσως και για πάντα αναφέρει σε έκθεσή του ο Λόταρ Βίλερ, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, κάτι βέβαια που σημαίνει με τη σειρά του συνεχείς επ΄ άπειρον εμβολιασμούς.

«Ένας ιός ο οποίος μπορεί να μολύνει μεγάλο αριθμό ειδών ζώων δεν μπορεί να εξαλειφθεί. Δεν είναι δυνατή, επομένως, η εξάλειψη τoυ κορωνοϊού και η ανθρωπότητα θα πρέπει να προετοιμαστεί για μια μακροχρόνια συμβίωση μαζί του», είπε σήμερα ο Λόταρ Βίλερ, προέδρος του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, στο 127ο συνέδριο της Γερμανικής Εταιρείας Εσωτερικής Παθολογίας στη Στουτγκάρδη.

«Γενικώς, η κτηνοτροφία και το εμπόριο ζώων πρέπει να τεθούν υπό έλεγχο, προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση ασθενειών. Ιδίως το παράνομο εμπόριο ζώων είναι ένα ιδιαίτερο πρόβλημα», τόνισε o Βίλερ, ο οποίος είναι κτηνίατρος.

Προειδοποίησε επίσης για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής:

«Παθήσεις όπως το θερμικό στρες, τα προβλήματα ψυχοκοινωνικής υγείας και ο καρκίνος του δέρματος αυξάνονται ήδη, αλλά και ασθένειες που μεταδίδονται από τα έντομα, όπως είναι για παράδειγμα τα κουνούπια και τα τσιμπούρια θα γίνουν επίσης πιο συχνές ως αποτέλεσμα των αλλαγών στους βιοτόπους και της μικρότερης βιοποικιλότητας.

Αναμένω επίσης προβλήματα εάν η κλιματική αλλαγή καταστήσει δυσκολότερη την παροχή πόσιμου νερού. Επίσης και η μειωμένη ποιότητα του νερού στα κολυμβητήρια οδηγεί σε γαστρεντερικά προβλήματα», πρόσθεσε.

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Σε πρωτοφανείς δηλώσεις προχώρησε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν, Χακί Τζασίν ο οποίος είπε ανοικτά  σε εθνικό δίκτυο στην τουρκική τηλεόραση ότι η Αλεξανδρούπολη ανήκει στην Τουρκία!

Παράλληλα αποκάλεσε «σκουπίδια» τα 1.200 θωρακισμένα οχήματα Μ1117 που δίνουν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα, λέγοντας πως η Τουρκία θα τα πάρει «λάφυρα» από τους Έλληνες, μόλις καταλάβει τα νησιά .

Όλα τα παραπάνω τα δήλωσε ο Τούρκος σύμβουλος του Ερντογάν  σε εκπομπή του CNNTurk:

«Όπως δηλώνεται στο όνομα της πόλης Dedeağaç (σ.σ. Αλεξανδρούπολη) (dede=παππούς, agac=δέντρο) οι παππούδες μας φύτεψαν δέντρα εκεί. Άρα μας ανήκει.

Όπως είπε ο φίλος μας, οι ΗΠΑ έδωσαν 1200 θωρακισμένα οχήματα στην Ελλάδα (για να χρησιμοποιηθούν στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης).

Μεταχειρισμένα οχήματα, αμερικάνικα σκουπίδια. Κάποια είναι καλά μόνο για ανταλλακτικά.

Αν η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί τα νησιά και μας πυροβολεί με αυτά τα όπλα, αυτά θα γίνουν λάφυρά μας, όπως έγινε και στην Κύπρο.

 Το ίδιο είπα και στους “καζανοκέφαλους” (ενν. τους Αμερικανούς). Τους είπα “Φέρνετε όπλα στο ΡΚΚ στα συριακά σύνορα. Αυτά τα όπλα θα είναι σύντομα δικά μας”.

Με αυτές τις εσφαλμένες μεθόδους, σχεδιασμένες για εκφοβισμό, είναι λάθος για τον Μπάιντεν να περικλείει την Τουρκία με την Κρήτη στο Αιγαίο, την Κύπρο και την Αλεξανδρούπολη.»

bozkurt 19 4 21

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Σε δήλωση προέβη ο Τομεάρχης Αθλητισμού και βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. -Προοδευτική Συμμαχία Αιτωλοακαρνανίας, Θάνος Μωραΐτης, με αφορμή τις εξελίξεις στη European Super League.

«Η ανακοίνωση των 12 μεγαλύτερων και ιστορικών συλλόγων της Ευρώπης για δημιουργία χωριστής λίγκας ποδοσφαίρου θα οδηγήσει το δημοφιλέστερο σπορ του πλανήτη στην καταστροφή», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «αν υλοποιηθεί η απόφαση αυτή, το ποδόσφαιρο στις μικρές χώρες θα διαλυθεί, καθώς δεν θα υπάρχουν επαρκείς πόροι για την ανάπτυξή του».

Αναλυτικά η δήλωση του βουλευτή:

«Η ανακοίνωση των 12 μεγαλύτερων και ιστορικών συλλόγων της Ευρώπης για δημιουργία χωριστής λίγκας ποδοσφαίρου θα οδηγήσει το δημοφιλέστερο σπορ του πλανήτη στην καταστροφή. Το ποδόσφαιρο αποτελεί την κορωνίδα του αθλητικού θεάματος, παράγοντας πλούτο. Την ίδια στιγμή, αποτελεί άθλημα με κοινωνικές προεκτάσεις, καθώς προσφέρει ευκαιρίες, λειτουργεί ως μέσο άμβλυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων, καταπολέμησης του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Περικλείει στο πυρήνα του Ολυμπιακές αξίες, όπως η συνεργασία, το “ευ αγωνίζεσθαι”, η αλληλεγγύη, η αλληλοβοήθεια. Αυτά τα ιδανικά δεν πρέπει να ξεπουληθούν εν μία νυκτί στο βωμό του κέρδους. Αν υλοποιηθεί η απόφαση αυτή, το ποδόσφαιρο στις μικρές χώρες θα διαλυθεί, καθώς δεν θα υπάρχουν επαρκείς πόροι για την ανάπτυξή του. Μία τέτοια εξέλιξη πρέπει να αποτραπεί».

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την πλήρη διαλεύκανση του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη ζητά το ΚΙΝΑΛ με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή τέσσερις βουλευτές με επικεφαλής τον Βασίλη Κεγκέρογλου.

Οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ με αφορμή την πρόσφατη ανατρεπτική μαρτυρία για τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης γύρω από το θάνατο του Σήφη Βαλυράκη, επισημαίνουν ότι συνιστά όχι μόνον υποχρέωση της Πολιτείας αλλά και ελάχιστη ένδειξη τιμής στην ιστορία και του αγώνες του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ.

Υπογραμμίζουν ότι η μαρτυρία αλλάζει τα δεδομένα και ενισχύει τους ισχυρισμούς της οικογένειας του εκλιπόντος, ότι ο θάνατός του δεν ήταν αποτέλεσμα ατυχήματος αλλά ανθρωποκτονίας.

Οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ καλούν τους υπουργούς Ναυτιλίας και Προστασίας του Πολίτη να απαντήσουν:

– Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να προχωρήσει απρόσκοπτα τόσο η διενέργεια της προανάκρισης από το Λιμενικό Σώμα όσο και η συνέχιση της υπόθεσης στην Ποινική Δικαιοσύνη, ώστε να διαλευκανθούν οι συνθήκες θανάτου του Σήφη Βαλυράκη, να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη;

– Για ποιο λόγο δεν έχει ολοκληρωθεί και δεν έχει υποβληθεί ακόμη η τεχνική έκθεση που έχει ζητηθεί από τον περασμένο Φεβρουάριο;

– Έχετε διασφαλίσει και με ποιο τρόπο την προστασία των μαρτύρων της υπόθεσης;

Την ερώτηση υπογράφουν εκτός από τον Βασίλη Κεγκέρογλου, οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μπιάγκης, Γιώργος Καμίνη και Νάντια Γιαννακοπούλου.

cnn.gr