Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  1:33: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 27 Απριλίου 2021

«Ο κ. Τσίπρας κατασκευάζει πάλι ψεύτικους εχθρούς για να κάνει ξανά ψεύτικους πολέμους», τονίζει η Πειραιώς

«Ο κ. Τσίπρας κατασκευάζει πάλι ψεύτικους εχθρούς για να κάνει ξανά ψεύτικους πολέμους. Μιλώντας για τα εργασιακά, λέει ό,τι φαντάζεται πώς περιλαμβάνει μία μεταρρύθμιση που δεν έχει, καν, παρουσιαστεί», τονίζει η Νέα Δημοκρατία σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για το εργασιακό νομοσχέδιο.

«Μιλάει με κλισέ και συνθήματα του μακρινού παρελθόντος τη στιγμή που οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν σύγχρονα προβλήματα. Σε μια τέτοια εκδήλωση ταίριαζε γάντι η παρουσία του γνωστού «κατεβάζουμε τον διακόπτη», Νίκου Φωτόπουλου που πήρε τον λόγο αμέσως μετά τον κ. Τσίπρα για να πει όσα επαναλαμβάνει μονότονα εδώ και δεκαετίες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με μπροστάρη τον κ. Φωτόπουλο πορεύεται στον 21ο αιώνα με συνθήματα του 19ου», καταλήγει η Πειραιώς.

Πηγή: protothema.gr

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 20/04/2021

Του:    Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ:    Τον κ. Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ:    «Τεράστιο θέμα ανακύπτει στο Νοσοκομείο Αγρινίου, από τη μη ανάρτηση της λίστας των τακτικών και των έκτακτων χειρουργείων προς διενέργεια»

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με ανάρτηση σε σελίδα του διαδικτύου, μια έντονη και συνάμα ενδιαφέρουσα συζήτηση προκύπτει, αναφορικά με τα όσα συμβαίνουν, το τελευταίο διάστημα, στο Νοσοκομείο Αγρινίου σε σχέση με την εκτέλεση των τακτικών χειρουργείων, υπό το πρίσμα των περιορισμών που θέτει ο υγειονομικός χάρτης, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Όμως, το μείζον θέμα στο Νοσοκομείο Αγρινίου σε σχέση με τα χειρουργεία έχει να κάνει με το γεγονός ότι, οι λίστες των χειρουργείων προς διενέργεια δεν δημοσιοποιούνται στην ιστοσελίδα του Νοσοκομείου. Η λίστα των επειγόντων χειρουργείων, που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Νοσοκομείου, σταματά στο 2018, ενώ, η λίστα των τακτικών χειρουργείων της χειρουργικής κλινικής σταματά στο 2019. Φυσικά, με μια απλή περιήγηση στο Διαδίκτυο, θα δει κανείς ότι, αν όχι όλα, τουλάχιστον τα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας, τόσο μεγάλα νοσοκομεία των Αθηνών, όσο και μικρότερα νοσοκομεία στην επαρχία, δημοσιεύουν, όπως προβλέπεται, τις λίστες των χειρουργείων προς διενέργεια. Η μη ανάρτηση της σχετικής λίστας δημιουργεί, εύλογα, πολλά ερωτηματικά για το τι πραγματικά συμβαίνει με τα χειρουργεία στο Νοσοκομείο Αγρινίου. Ουσιαστικά, αφαιρείται το πρωταρχικό «λιθαράκι» από την προσπάθεια εμπέδωσης συνθηκών διαφάνειας και αμεροληψίας, όσον αφορά στην διαδικασία προσδιορισμού τους.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Είσαστε ενήμερος για τα ως άνω καταγγελλόμενα; Αν ναι, ποιοι είναι οι λόγοι μη δημοσιοποίησης των λιστών των χειρουργείων προς διενέργεια στην ιστοσελίδα του ως άνω Νοσοκομείου;
  2. Σε ποιες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε, προκειμένου, αφενός, να αρθούν οι όποιες υπόνοιες για καταστρατήγηση της ορθολογικής μεθόδου προσδιορισμού της λίστας των χειρουργείων προς διενέργεια στο Νοσοκομείο Αγρινίου, και αφετέρου, να διασφαλιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η διαφάνεια, ως προς την επί ίσοις όροις, αμερόληπτη και χρηστή αντιμετώπιση των αναγκών των πολιτών της περιοχής, στα πλαίσια της νομιμότητας;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Μεσολογγίου παρευρέθηκε σήμερα Τρίτη 27 Απριλίου το πρωί, στην λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου ενημερώνοντας τους παραγωγούς, τους εμπόρους και τους πολίτες για τις θέσεις του κόμματος αναφορικά με το σχέδιο νόμου για τις λαϊκές αγορές που προωθεί η κυβέρνηση.

Ο θεσμός των λαϊκών αγορών που ξεκίνησε για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης το 1929 ώστε να χτυπηθούν οι κερδοσκόποι και στον οποίο οι πολίτες μπορούν να προμηθευτούν φρέσκα και οικονομικά αγροτικά προϊόντα, είδη ένδυσης και υπόδησης κ.α. σε χαμηλές τιμές, εν μέσω νέας οικονομικής κρίσης καταστρατηγείται και επανέρχονται οι μεσάζοντες καταργώντας ουσιαστικά την αδιαμεσολάβητη και προσωπική σχέση παραγωγού – καταναλωτή.

Η διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα των λαϊκών αγορών και η οικονομική κρίση έχει την υπογραφή της κυβέρνησης.

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Βάσος Λυσσαρίδης «έφυγε» σε ηλικία 101 ετών και τον ιδρυτή και πρώτο πρόεδρο του κόμματος της Ε.Δ.Ε.Κ., αποχαιρέτησαν τόσο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου όσο και ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης.  

Ο πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στον έναν αιώνα της πολυκύμαντης ζωής του, ο Βάσος Λυσσαρίδης, ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία. Φίλοι και αντίπαλοι αναγνωρίζουν πως ο γελαστός «γιατρός» υπήρξε ένας έντιμος πολιτικός και ένας καλλιεργημένος και τρυφερός άνθρωπος. Αλλά και διαρκές σύμβολο τόλμης: “Είμαι μικρός”, έλεγε, “αλλά αν δεν κάνω μεγάλα βήματα θα είμαι ακόμη μικρότερος”. Οι Έλληνες, πάνω από κομματικές διαφορές, τον αποχαιρετούμε με σεβασμό και τιμή».

Μετά το αντίο του Κυριάκου Μητσοτάκη, με ανάρτηση στο Twitter και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αποχαιρέτησε τον Βάσο Λυσσαρίδη.

«Ο Βάσος Λυσσαρίδης υπήρξε ένας ανιδιοτελής μαχητής, ένας αυθεντικός πατριώτης που ταύτισε τη ζωή του με τον αγώνα του κυπριακού λαού για ελευθερία και ανεξαρτησία» αναφέρει συγκεκριμένα η ΠτΔ. Καταλήγοντας σημειώνει: «Τον αποχαιρετούμε με σεβασμό για όσα προσέφερε στη μακρόχρονη διαδρομή του».

Δείτε την ανάρτηση που έκανε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

O γιατρός, πολιτικός και αγωνιστής συνέδεσε το όνομά του με τα μεγαλύτερα γεγονότα της ζωής της Κύπρου, αλλά και με τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, του οποίου υπήρξε προσωπικός γιατρός και στενός φίλος.

O Bάσος Λυσσαρίδης γεννήθηκε στα Λεύκαρα στις 13 Μαΐου 1920. Διετέλεσε βουλευτής, πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ενώ το 1969 ίδρυσε το Σοσιαλιστικό Κόμμα Ε.Δ.Ε.Κ., του οποίου υπήρξε πρόεδρος μέχρι και τον Ιούλιο του 2001. Είχε ενεργό συμμετοχή στους αγώνες της Ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια των δικοινοτικών διαταραχών στα έτη 1963-1964, ηγήθηκε του λαϊκού στρατού υπό την αιγίδα του κυπριακού κράτους, απελευθερώνοντας τον Πενταδάκτυλο.

Το 1974 αντιστάθηκε στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974. Στις 30 Αυγούστου 1974 έγινε στόχος δολοφονικής απόπειρας, στη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκε ο οργανωτικός γραμματέας της νεολαίας της ΕΔΕΚ, Δώρος Λοΐζου.

Πηγή: newsit.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ