Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  7:23: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 06 Απριλίου 2021

Kαμπανάκι κινδύνου για τις ηλικίες 20-50 ετών έκρουσε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας στη διάλεξη με θέμα «Πανδημία SARS-COV-2: Η επιστήμη συνοδοιπόρος με την αβεβαιότητα στην αναζήτηση της αλήθειας», της Ακαδημίας Αθηνών αλλά και εκεί αποκάλυψε ουσιαστικά την κυβερνητική πολιτική που θα δούμε (σε πολλά κακόγουστα επεισόδια) τους επόμενους μήνες.

Έτσι ο Σ.Τσιόδρας (που μετά από καιρό η κυβέρνηση αποφάσισε να τον ξαναβγάλει) ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε ότι περιοριστικά μέτρα θα έχουμε μέχρι να εμβολιαστούν όσοι προβλέπονται. Και επειδή το πρόγραμμα εμβολιασμού πηγαίνει "περίφημα" οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια την χώρα σε όλεθρο.

Ας σκεφτούμε ότι ήδη σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θ.Σκυλακάκης δήλωσε ότι: "Η οικονομία είναι σε μία πολύ ευαίσθητη φάση και πολλές επιχειρήσεις θα είναι στην κόψη του ξυραφιού τους επόμενους μήνες."

Η "κυβέρνηση λοιμοξιωλόγων" βέβαια αδιάφορη για την οικονομική και κοινωνική ζωή των πολιτών θέλει να καλύψει τα λάθη της στην διαχείριση της πανδημίας με την συνέχιση του λάθους, δηλαδή της καραντίνας.

Επεσήμανε ο κορωνοϊός το τελευταίο διάστημα προσβάλει τις ηλικίες 20 εως 50 ετών ενώ τόνισε πως θα συνεχίσουμε να έχουμε μέτρα μέχρι να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα του εμβολιασμού.

Όπως εξήγησε πρόκειται για τοπική επιδημία που δεν πορεύεται πάντα με τον ίδιο αριθμό τονίζοντας ότι την τελευταία εβδομάδα στη Δυτική Μακεδονία παρατηρούνται περισσότερα από 1.000 ενεργά κρούσματα.

Αναφερόμενος στα εμβόλια ξεκαθάρισε πως δεν φέρουν τον ιό,  αλλά διδάσκουν την άμυνα μας πως θα τον εξουδετερώσει.

Επιπλέον επεσήμανε ότι τα εμβόλια βοηθούν στη μείωση των περιστατικών και θανάτων που αποδίδονται στον κοροναϊό και αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στο παράδειγμα του Ισραήλ.

Αναφορικά με τις θεραπευτικές επιλογές είπε ότι δυστυχώς ακόμα δεν έχουμε αντιικό φάρμακο που θα χορηγούνταν στην αρχή της νόσου. «Ακόμα, ένα χρόνο μετά,  ερευνούμε ποια φάρμακα βοηθούν», είπε χαρακτηριστικά.

Τα εμβόλια είναι η ορατή λύση για τον περιορισμό της νόσου πρόσθεσε τονίζοντας πως μετά το Ισραήλ, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η δεύτερη χώρα που έχει προχωρήσει στους εμβολιασμούς.

«Όσο περισσότεροι εμβολιασμοί τόσο καλύτερα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόρδας.

Αναφερόμενος στα μέτρα περιορισμού, ο καθηγητής δήλωσε πως «Το lockdown είναι σφυριά στο κεφάλι» και υπογράμμισε τις συνέπειες σε όλους του τομείς, κοινωνικούς, οικονομικούς, πνευματικούς κ.α.

Σύμφωνα με τον Λοιμωξιολόγο, το τρίτο κύμα της πανδημίας είναι εδώ και χτυπά περισσότερο την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική.

Το μέλλον εξαρτάται τον εμβολιασμό, είπε και τόνισε ότι η ανοσία θα επιτευχθεί σε ποσοστό 45% έως 85%  σε μια κοινωνία όπου δεν εμβολιάζονται τα παιδιά.

pronews.gr

Κατηγορία ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

Μήνυμα στήριξης της τοπικής αγοράς έστειλε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και της ενσυναίσθησης.

Αναλυτικά, το μήνυμα του κ. Μωραΐτη:

«Άνοιξε σήμερα η αγορά και στο Νομό μας, μετά από μήνες αγκυλώσεων, αδράνειας, αδιεξόδων, ανασφάλειας, ανέχειας, αλλά και αγώνα των εμπόρων, των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και των εργαζομένων.

Ας στηρίξουμε όλες και όλοι τα τοπικά μαγαζιά και τις τοπικές επιχειρήσεις, ας βοηθήσουμε, με ενσυναίσθηση και αλληλεγγύη, να πάρουν – επιτέλους – την πολυπόθητη ανάσα.

Είμαστε, εξάλλου, περήφανοι, για την ποιότητα της αγοράς του τόπου μας, για την αξιοπρέπεια και την επαγγελματική δεοντολογία των εμπόρων και των εργαζομένων. Η στήριξή μας προς όλους τους, δεν αποτελεί παρά την ελάχιστη κίνηση ευγνωμοσύνης, αλλά και συνεργασίας – απαραίτητα στοιχεία μίας ανθρώπινης, προοδευτικής κοινωνίας.

Μόνο έτσι θα κατορθώσουμε να μείνουμε όρθιοι και να βοηθήσουμε έμπρακτα την Αιτωλοακαρνανία, έναν τόπο που για την κυβέρνηση είναι, από τον Ιούλιο του 2019, αόρατος.

Προχωράμε μαζί, πάντα με προσοχή, ασφάλεια και τηρώντας τα μέτρα προστασίας.

Προχωράμε δυνατά, χτίζοντας την επόμενη μέρα, ο ένας για τον άλλο.

Και όλοι μαζί για τον τόπο μας».

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Πρόεδρος του ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΛΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ - Ε.ΠΑ.Μ., Δημήτρης Καζάκης και ο πρόεδρος του " Κόμματος Ελλήνων Δανειοληπτών" Κ.ΕΛ.ΔΑ., Χαράλαμπος Περβανάς, προσυπογράφουν πρωτοβουλία πολιτικής συνεργασίας των δύο κομμάτων. Σκοπός της συνεργασίας, η ενίσχυση του αγώνα για την προάσπιση των δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι ως δανειολήπτες, εργαζόμενοι και καταναλωτές, υπόκεινται σε μια πρωτοφανή καταπάτηση ακόμη και των στοιχειωδών δικαιωμάτων τους. Κάτι που οφείλεται πρώτα και κύρια στην ολοκληρωτική παράλυση, υπονόμευση και κατάλυση κάθε έννοιας συνταγματικής έννομης τάξης, κράτους δικαίου και δημοκρατίας στην Ελλάδα, προς όφελος ενός, ομολογουμένως, εγκληματικού καρτέλ τραπεζικών και πολιτικών συμφερόντων που καταδυναστεύει την πατρίδας μας.

Η ανάγκη οργάνωσης του δημοκρατικού αγώνα για την προάσπιση των δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών, αλλά και την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα, υπερβαίνει τις επιμέρους άλλες ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές. Μπροστά στην πατρίδα και τη δημοκρατία δεν μπορούν να υπερισχύουν διαχωριστικές γραμμές τύπου δεξιά-αριστερά, που διχάζουν τους πολίτες και διευκολύνουν το πολιτικό σύστημα να διαιρεί και να βασιλεύει δείχνοντας το ολοκληρωτικό του πρόσωπο.

Με τις σκέψεις αυτές, οι πρόεδροι των δύο κομμάτων υπόσχονται να συμβάλλουν με κάθε δυνατό τρόπο στον Αγώνα για Ελευθερία, Δημοκρατία και Κοινωνική Δικαιοσύνη.

 

Αθήνα, __ Απριλίου 2021

Το Γραφείο Τύπου του ΕΠΑΜ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η υποψηφιότητά του ανοίγει τη βεντάλια των πιθανών διαδόχων

Στη μάχη για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής θα μπει, όπως όλα δείχνουν, ο Παύλος Γερουλάνος.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν τα σημερινά ΝΕΑ, ο πρώην υπουργός θα ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά του το καλοκαίρι, όταν θα έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση με την πανδημία και παράλληλα θα είναι έτοιμη η ιδεολογική του πλατφόρμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Γερουλάνος είναι από αυτούς που μιλάνε ευθέως για την ανάγκη άμεσης επιστροφής στον τίτλο ΠΑΣΟΚ.

Η υποψηφιότητα του ανοίγει τη βεντάλια των υποψηφιοτήτων και έρχεται να προστεθεί σε αυτές του Νίκου Ανδρουλάκη, του Ανδρέα Λοβέρδου και, βεβαίως, της Φώφης Γεννηματά η οποία δείχνει διατεθειμένη να επαναδιεκδικήσει την καρέκλα της προεδρίας του κόμματος.

Το πιθανότερο είναι πως οι σχετικές διαδικασίες θα ανοίξουν στις αρχές του καλοκαιριού με τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία θα καθορίσει τους όρους της εκλογικής διαδικασίας. Εκτιμάται ότι το πιθανότερο σενάριο είναι να στηθούν τον Νοέμβριο οι εσωκομματικές κάλπες.

Πηγή: parapolitika.gr

Η Κομματική Οργάνωσης Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και το Παράρτημα Αγρινίου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ γνωστοποιούν ότι σύντομα θα ανακοινώσουν εκδηλώσεις και δράσεις που θα κορυφωθούν στις 14 Απρίλη 2021 για τη θυσία των 120.

«Για τον Απρίλη του 1944, για τους 120 εκτελεσμένους»

Τότε έτυχε να είναι και Μ. Παρασκευή, στις 14 του Απρίλη του 1944.
Από τότε μέχρι τα σήμερα, όλα αυτά τα 77 χρόνια, ότι μέρα και αν είναι η 14η του ΑΠΡΙΛΗ, για το Αγρίνιο και κάθε έντιμο πατριώτη είναι, μέρα μνήμης, τιμής και δέσμευσης.

Η Κομματική Οργάνωσης Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και το Παράρτημα Αγρινίου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ γνωστοποιούν ότι σύντομα θα ανακοινώσουν εκδηλώσεις και δράσεις που θα κορυφωθούν στις 14 Απρίλη 2021.

Γνωρίζουμε καλά ότι 117 εκτελεσμένοι στην Αγία Τριάδα και οι 3 κρεμασμένοι στην κεντρική πλατεία από του φασίστες κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους, έχουν αφήσει βαριά κληρονομιά.

Οι 120 δολοφονημένοι ΕΑΜίτες, κομμουνιστές, αγωνιστές, που έδωσαν τη ζωή τους για τη λευτεριά της πόλης και της χώρας, για μας δεν είναι κάτω από το χώμα, αλλά ψηλά στις σημαίες μας, τις καρδιές και το μυαλό μας.

Κάθε παρέμβαση, εκδήλωσή και δράση μας, θα υπηρετεί τους στόχους:
 Να μην ξεχαστεί η θυσία
 Να τους τιμήσουμε
 Να μάθει την αλήθεια η νέα γενιά
 Να υποκλιθούμε, κάθε κάτοικος της πόλης, στη μνήμη τους, στους τόπους εκτέλεσης και απαγχονισμού.
και κυρίως αυτό
 Να τους φέρουμε ανάμεσά μας σήμερα, αφήνοντάς τους να μας πουν για τα ιδανικά που αυτοί δώσαν τη ζωή τους για μας.

agrinionews.gr

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 24/03/2021

Του: Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου

ΘΕΜΑ: «Η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που στέλνει Σύριους πρόσφυγες πίσω στην πατρίδα τους»

Κύριε Υπουργέ,

Κάτοικοι των παραμεθόριων περιοχών του Έβρου, μετά από επικοινωνία τους μαζί μας, μας ενημέρωσαν για αναφορές στα δημοσιεύματα τοπικών Μ.Μ.Ε., σχετικά με την κυβερνητική στάση σκανδιναβικής χώρας απέναντι στους αιτούντες άσυλο. Κατά τα αναγραφόμενα στα εν λόγω δημοσιεύματα, η Δανία αφαίρεσε το δικαίωμα άδειας παραμονής από 92 Σύριους, αφού έκρινε ότι η Δαμασκός και η γύρω περιοχή είναι πλέον ασφαλείς. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους ως άνω, ο υπουργός μετανάστευσης της Δανίας δήλωσε τον περασμένο Φεβρουάριο ότι: «..έχουμε καταστήσει σαφές στους Σύριους πρόσφυγες ότι η άδεια διαμονής τους είναι προσωρινή. Μπορεί να ακυρωθεί, εάν δεν απαιτείται πλέον η προστασία τους. Πρέπει να παρέχουμε στους ανθρώπους προστασία για όσο διάστημα χρειάζεται. Αλλά όταν οι συνθήκες στην πατρίδα τους βελτιώνονται, τότε θα πρέπει να επιστρέψουν στο σπίτι τους και να ξαναχτίσουν μια ζωή εκεί». Κατόπιν της ανωτέρω πληροφόρησης, ζητούν οι ως άνω από την Ελληνική Κυβέρνηση να επανεξετάσει την πολιτική της στην περιοχή τους, όσον αφορά στους αιτούντες άσυλο, να παραδειγματιστεί από την αντίστοιχη πολιτική μιας πολύ αναπτυγμένης σκανδιναβικής ευρωπαϊκής χώρας και να επαναπροωθήσει σε ασφαλείς περιοχές της Συρίας τους αιτούντες άσυλο από τη συγκεκριμένη χώρα.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να ακολουθήσετε το παράδειγμα της Δανίας, ως άνω και να προχωρήσετε στην επανεξέταση και αναθεώρηση των προσωρινών αδειών παραμονής που χορηγήσατε σε αιτούντες άσυλο από την Συρία, επαναπροωθώντας τους τελευταίους σε ασφαλείς περιοχές της πατρίδας τους;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε δήλωση προέβη ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, αναφορικά με τη διακοπή ηλεκτροδότησης των αντλιοστασίων των ΤΟΕΒ στο Νομό.

Τόνισε πως «είναι επιτακτική η ανάγκη να σηκωθούν οι διακόπτες της ΔΕΗ τις επόμενες μέρες, προκειμένου να αρδευτούν οι εκτάσεις, να λειτουργήσει σωστά η καλλιεργητική περίοδος και να ανασάνουν οι αγρότες, ο πρωτογενής τομέας», καθώς και η οικονομία της Αιτωλοακαρνανίας.

Παράλληλα, ανέφερε ότι «η αδυναμία των ΤΟΕΒ να αντεπεξέλθουν στις διογκωμένες οφειλές τους» οφείλεται «τόσο στην πανδημία, όσο και στην κυβερνητική αδιαφορία» και  κάλεσε κυβέρνηση και ΥΠΕΝ «να λάβουν υπόψη τις σοβαρές και υπεύθυνες προτάσεις των ΟΕΒ Αιτωλοακαρνανίας», κάνοντας «αυτό που πρέπει, για το καλό των αγροτών, των παραγωγών, του πρωτογενούς τομέα και του τόπου του».

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Μωραΐτη:

«Χωρίς ρεύμα τα αρδευτικά αντλιοστάσια των ΤΟΕΒ Μεσολογγίου, Κατοχής, Λεσινίου και Φυτειών.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά κινδυνεύει να χαθεί η καλλιεργητική περίοδος, που ξεκινά στις 15 Απριλίου.

Είναι επιτακτική η ανάγκη να σηκωθούν οι διακόπτες της ΔΕΗ τις επόμενες μέρες, προκειμένου να αρδευτούν οι εκτάσεις, να λειτουργήσει σωστά η καλλιεργητική περίοδος και να ανασάνουν οι αγρότες, ο πρωτογενής τομέας  και η οικονομία του τόπου μας.

Οι ΤΟΕΒ έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, οι οποίες διογκώθηκαν δραματικά λόγω των χαμηλών τιμών των αγροτικών προϊόντων και της μείωσης των καλλιεργούμενων εκτάσεων. Τόσο η πανδημία, όσο και η κυβερνητική αδιαφορία, οδήγησαν στη δραματική επιδείνωση της κατάστασής τους και στην αδυναμία τους να αντεπεξέλθουν.

Ένα χρόνο τώρα ζητάμε ουσιαστική στήριξη κι ενίσχυση προς αγρότες και παραγωγούς.

Ένα χρόνο τώρα μιλάμε για το ολοένα και περισσότερο συμπιεζόμενο αγροτικό εισόδημα, τα αδιάθετα προϊόντα και την αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεων, λόγω των τεράστιων οικονομικών δυσκολιών.

Μάταια.

Κυβέρνηση και ΥΠΕΝ κωφεύουν, εξακολουθώντας να υποστηρίζουν μεσάζοντες και μεταπράτες.

Ας πράξουν – έστω τώρα- τα δέοντα, πριν να είναι αργά.

Πρέπει άμεσα, σε συνεννόηση με τη ΔΕΗ και τους ΤΟΕΒ, να ενεργήσουν, προκειμένου να διασφαλίσουν την επανασύνδεση του ρεύματος.

Οφείλουν να λάβουν υπόψη τις σοβαρές και υπεύθυνες προτάσεις των ΟΕΒ Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίες μπορούν να εγγυηθούν ένα βιώσιμο μέλλον λειτουργίας των ΤΟΕΒ.

Ας κάνουν αυτό που πρέπει, για το καλό των αγροτών, των παραγωγών, του πρωτογενούς τομέα και του τόπου μας».

Θάνος Μωραΐτης

Τομεάρχης Αθλητισμού

Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Υπάρχει πείρα πλέον για την αντιμετώπιση της πανδημίας, για τις ευθύνες της κυβέρνησης. Να αξιοποιηθεί απ’ το λαό του νομού προς όφελός του!»

Το πρόγραμμα περιοδειών:

Η Τομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, διοργανώνει περιοδείες, με επικεφαλής το Νίκο Παπαναστάση, βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα για την Υγεία και την κατάσταση του συστήματος Υγείας στο νομό.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

·        Παρασκευή 9 Απρίλη, ώρα 11:00 στο Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας

ώρα 13:00 στο Κέντρο Υγείας Αστακού

·        Σάββατο 10 Απρίλη, ώρα 9:00 συνάντηση με το Δήμαρχο Αμφιλοχίας

ώρα 11:00 συνάντηση με το Δήμαρχο Αγρινίου

Επίσης, το Σάββατο 10 Απρίλη, ώρα 13:00, ανήμερα της Εξόδου του Μεσολογγίου, θα παρευρεθεί και θα καταθέσει στεφάνι στον Κήπο των Ηρώων, στα πλαίσια των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Κατηγορία ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Υπάρχει πείρα πλέον για την αντιμετώπιση της πανδημίας, για τις ευθύνες της κυβέρνησης. Να αξιοποιηθεί απ’ το λαό του νομού προς όφελός του!»

Η πανδημία είναι εδώ, καλπάζει, βρίσκεται στο 3ο της κύμα, με το νομό Αιτωλοακαρνανίας να παραμένει στο «βαθύ κόκκινο». Ο λαός του νομού συνεχίζει να δίνει τη μάχη, για την υγεία και τη ζωή του. Παράλληλα μετράει τις συνέπειες της πολιτικής της κυβέρνησης, που έχει πυξίδα τις ανάγκες της οικονομίας των λίγων και όχι την προστασία της υγείας του λαού.

Οι ανάγκες της οικονομίας των λίγων, φέρνουν τις παλινωδίες, τα μπρος-πίσω της κυβέρνησης, που αυξάνουν τον προβληματισμό, την αγανάκτηση, το φόβο, μειώνουν την εμπιστοσύνη, την αντοχή του κόσμου.

Η κυβέρνηση φορτώνει στον λαό τις ευθύνες της κυβέρνησης για την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας.

Όλο το προηγούμενο διάστημα οι υγειονομικοί, σωματεία εργαζομένων, αγροτικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς, τόνιζαν την ανάγκη και διεκδίκησαν άμεσα και δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της διάδοσης του ιού.

Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι μεγάλη και συνεχής, για την κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας στο νομό.

Ένας χρόνος και παραπάνω από την έναρξη της πανδημίας και μόλις πριν λίγο διάστημα το μεγαλύτερο νοσοκομείο του νομού το ΓΝ Αγρινίου, απέκτησε μοριακό αναλυτή, που είναι ο λιγότερος εξοπλισμός που έπρεπε να έχει. Με τα τεστ όμως να είναι περιορισμένα, θύματα της λογικής του περιορισμού του κόστους, ενώ οι ανάγκες είναι αυξημένες.

Φτάσαμε στον Απρίλη και μόλις 5800 έχουν εμβολιαστεί κανονικά σε όλο το νομό, δηλαδή και με τη δεύτερη δόση, ώστε να είναι πλήρως καλυμμένοι. Η ανάγκη του μαζικού εμβολιασμού έχει σκοντάψει, με ευθύνη της κυβέρνησης, στις δεσμεύσεις της ΕΕ, στα παζάρια και τους ανταγωνισμούς ανάμεσα στους φαρμακευτικούς ομίλους και τα διάφορα καπιταλιστικά κράτη.

Ταυτόχρονα, συνεχίζονται τα περιστατικά για να κάνει κάποιος ένα εμβόλιο να χρειάζεται να διανύσει 30-40 χλμ από τον τόπο κατοικίας του.

Πλέον δεν μπορεί να μιλάμε για μια έκτακτη κατάσταση, υπάρχει πείρα για την αντιμετώπισή της, χρειάζονται γιατροί, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό, παράλληλα υποδομές, απλές κλίνες, κλίνες ΜΕΘ κ.ά.

Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, είναι σε κακό χάλι, χωρίς να μπορεί να παίξει το ρόλο της, να φροντίσει περιστατικά, είτε covid με ήπια συμπτώματα, είτε άλλα περιστατικά. Με αποτέλεσμα να μπουκώνουν τα 2 υποστελεχωμένα  νοσοκομεία του νομού και περιστατικά μη covid να μην βρίσκουν γιατρειά πουθενά.

Ο ιδιωτικός τομέας Υγείας, οι κλινικές, κάνουν πάρτι και χρυσές δουλειές, πάνω στα κενά και τις ελλείψεις του δημόσιο τομέα.

Η κυβέρνηση αντί να στελεχώσει τα 11 Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία, μαζί με τη σταθερή παρουσία και κινητών μονάδων Υγείας για να πραγματοποιούν τα τεστ, να καταγράφουν το αποτέλεσμα, αλλά και να δίνουν οδηγίες ανάλογα μ’ αυτό, πετά ξανά το μπαλάκι στον λαό και στην “ατομική του ευθύνη”, με τα self-test. Η αντιμετώπιση, όμως, της πανδημίας δεν μπορεί να γίνει χωρίς κρατική επιδημιολογική καταγραφή και επίβλεψη.

Πλέον υπάρχει πείρα και στο λαό του νομού μας. Μπορεί και πρέπει να την αξιοποιήσει προς όφελός του!

Οι συνέπειες και η αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως και της κρίσης δεν είναι για όλους το ίδιο. Από τη μια, ξεχαρβαλωμένο δημόσιο σύστημα υγείας και από την άλλη οι κλινικάρχες που θησαυρίζουν, από τη μια, 534€, αναστολές, απολύσεις, τηλεργασία, χρέη και από την άλλη, αύξηση κερδών και δις ευρώ τσάμπα χρήμα απ’ το Ταμείο Ανάκαμψης, δηλαδή πάλι απ’ την τσέπη των λαών της ΕΕ.

Αυτό που απέτυχε σήμερα δεν είναι η “διαχείριση” της πανδημίας, ούτε ότι η κυβέρνηση πάει “βλέποντας και κάνοντας”, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Από κοινού, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, από κοντά και το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ που επαναλαμβάνει το «να συνεννοηθούμε και μετά να ακονίσουμε τα ξίφη μας», έβαλαν το χεράκι τους για την άσχημη κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας, και όλοι μαζί πάνε “βλέποντας και κάνοντας” με μοναδικό κριτήριο τις αντοχές της καπιταλιστικής οικονομίας.

Η ελπίδα βρίσκεται μόνο στον αγώνα των ίδιων των εργαζομένων, των βιοπαλαιστών αγροτών και μικροεπαγγελματιών και ΕΒΕ. Να γίνει η αγανάκτηση, ώριμη πολιτική σκέψη και επιλογή. Αυτοί έχουν τη δύναμη στα χέρια τους, αυτοί μπορούν να αλλάξουν άμεσα την κατάσταση, να διεκδικήσουν και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία:

  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, κλινικές και μονάδες που βρίσκονται στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας. Να λειτουργήσουν με κρατική ευθύνη κάτω από ένα ενιαίο σχέδιο για την καλύτερη αξιοποίηση των υποδομών και των εργαζομένων για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί η πανδημία.
  • Να γίνουν μόνιμες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, να καλυφτούν όλες οι ανάγκες, στα νοσοκομεία και τα ΚΥ.
  • Να γίνουν τώρα οι προσλήψεις του προσωπικού, στις θέσεις που ήδη έχουν προκηρυχτεί, χωρίς καμιά καθυστέρηση.
  • Να γίνουν μαζικά δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ στον πληθυσμό και να υπάρξει κρατικός έλεγχος σε ευαίσθητους χώρους όπως γηροκομεία, ιδρύματα, μεγάλους εργασιακούς χώρους κ.α.
  • Να προχωρήσουν άμεσα και γρήγορα οι εμβολιασμοί. Πρόσβαση σε όλα τα ασφαλή εμβόλια για τον πληθυσμό, για να προχωρήσει με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς ο εμβολιασμός του πληθυσμού.
  • Να ενταχθούν οι υγειονομικοί στα βαρέα και ανθυγιεινά.

sinidisi.gr

Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ